- Ο συσσωρευτής οργόνης του Βίλχελμ Ράϊχ. - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Αν περιμένεις αξιόλογη απάντηση από ποντίκια...Φέξε μου και γλύστρισα...letchitel!
Κουράγιο...!![]()
με τον οριτζιναλ ραιχ εννοω και οχι με ολο αυτο το σκορποχωρι που απλα χρησιμοποιει το ονομα του και την ορολογια του για να επενδυσει αλλοτριες ιδεουλες...
σας εδωσα καποια λινκ! τα διαβασατε? ![]()
περα απ την πλακιτσα παντως εχω προβληματα με τη μεση μου κ τα χερια μου κ εχω χρονια τρομερους πονους.μενω σε νησι κ η υγρασια με τσακιζει οποτε κατι τετοιο απο τη στιγμη που οι γιατροι δεν μπορουν να κανουν τιποτα θα μου ηταν χρησιμο.ευχαριστω πολυ.
ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ..ΕΡΕΥΝΑ..
Σημειώσεις πάνω στη ζωή και το έργο του Βίλχελμ Ράιχ
quote:
καλησπερα σας,
vermar θα ηθελα να σε ρωτησω για τα μπουκαλια που γραφεις με το συρμα,εννοεις οτι το συρμα που μπαινει στα μπουκαλια ειναι αυτο που καθαριζουμε στη κουζινα?
Christos Plikas
Με συγχωρεις χαθηκα......δεν εβλεπα απαντησεις για ενα διαστημα......
Ναι αυτο το συρμα ειναι...το πολυ ψιλο...το αγοραζεις σε ρολο....
quote:
Σας χαιρετω ολους και σας ευχομαι Καλη Χρονια!
Τυχαια επεσα πανω στο θεμα και απο κεινη την ωρα με εχει απορροφησει πληρως.
Αγαπητοι helios2012 & vermar,Το θεμα ειναι εξαιρετικα ενδιαφερον κ θελω κι εγω να εκφρασω τον ενθουσιασμο μου που ολ αυτα μπορουμε πλεον να τα διαβαζουμε και σε ελληνικα sites με Ελληνες "συγγραφεις".
Vermar, θα ηθελα πολυ να δω και να δοκιμασω κι εγω την κουβερτουλα σου. Εχω ενα θεμα στις ωοθηκες και φανταζομαι οτι θα μπορουσα να βοηθηθω. Αν διαπωτωσω οτι το ολο θεμα δουλευει, θα φτιαξω κι εγω μια για μενα.ευχαριστω εκ των προτερων
Για την κουβερτα θα σου πω οτι χρειαζεσαι τσοχα μαλλινη, ατσαλομαλλο και μια τρεσα βαμβακερη αρκετα φαρδια ωστε να την ραψεις περιμετρικα........αποφασιζεις τι διαστασεις θες να χει η κουβερτα.....πχ αν τη θες μεγαλη παιρνεις ολο το υψος (1.40) και δινεις ενα μετρο φαρδος...και ποσα στρωματα θες? 3.5 η 7? οσο πιο πολλα τοσο πιο ισχυρη......εγω εχω μια 5στρωμη , στη μητερα μου εκανα μια 7 στρωμη.......αν λοιπον θες 7 στρωματα αγοραζεις 8 μετρα υφασμα και το κοβεις ανα μετρο......απλωνεις ενα υφασμα κατω κι εναλλαξ βαζεις ατσαλομαλλο (το αγοραζεις σε μεγαλα ρολα)...το κοβεις σε μακρος και το απλωνεις λιγο, βαζεις οσες λωριδες χρειαζονται για να γινει ενα ομοιογενες στρωμα.....μετα βαζεις αλλο ενα υφασμα και ξανα ατσαλομαλλο μεχρι να τελειωσεις.......εγω τα ραβω γυρω γυρω (και επισης κανω μερικες ραφες καθετως να συγκρατει το ατσαλομαλλο)και υστερα την τρεσα περιμετρικα να πιανει ολα τα στρωματα......αυτο ειναι........την κουβερτα την κρατας σε χωρος μακρια απο ακτινοβολιες και φυσικα δεν την πλενεις.......
quote:
Προσωπικά κάνω χρήση πιό εξειδικευμένων και εύχρηστων συσκευών, τις οποίες μπορεί ο καθένας, αν έχει την όρεξη, να κατασκευάσει μόνος του, αν και πλέον κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά έτοιμες, χειροποίητα φτιαγμένες...
Μου κάνει εντύπωση που ακόμη και σ'αυτό το θέμα που εξειδικεύεται στους συσσωρευτές οργόνης, κανείς δεν έχει αναφερθεί στις εξελιγμένες ατομικές κατασκευές που πλέον κυκλοφορούν στην αγορά, παρότι πιστεύω πως αρκετά μέλη είναι κάτοχοι τέτοιων...
Για πες μας τι συσκευες ειναι αυτες? Ειχα ασχοληθει με το θεμα προ τριετιας και επειδη βολευτηκα με το θαλαμο και τις κουβερτουλες μου δεν το εξαψα εκτοτε.......κατι πηρε το ματι μου για οργονιτες αλλα ακομα δεν εχω καταλαβει........σε αυτους αναφερεσαι?
Κι εμενα με ενδιεφερε πολυ το θεμα σας και για πολυ καιρο προσπαθουσα να γραφτω στο φορουμ αλλα δεν δεχοταν τον κωδικο, μετα που αλλαξα υπολογιστη και προγραμματα τα καταφερα.....αλλα δεν ειδα ενδιαφερον και χαθηκα.....
quote:
vermar:
κατι πηρε το ματι μου για οργονιτες αλλα ακομα δεν εχω καταλαβει........σε αυτους αναφερεσαι?
Ακριβώς!
Σε αυτούς αναφέρομαι...
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να κοιτάξεις αυτό το λίνκ:
http://www.orgonite.gr/page_info.htm
Αυτά και καλωσήρθες και πάλι...
Edited by - helios2012 on 10/05/2009 19:17:34
Αν ειναι να συνεχισουμε την κουβεντα θα σας επισκεπτομαι τακτικα!!! :)
Για το θέμα, όσο πιό απλά γίνεται :
θυμάστε στο λύκειο που μας λέγανε στην βιολογία οτι δεν υπάρχει συγκεκριμένος ορισμός για το τι είναι ζωή και το τί καθιστά ένα σώμα ζωντανό αλλά περιγράφεται μόνο απο μία σειρά λειτουργιών που εκτελούνται απο το εν λόγω σώμα .Ο Pαιχ αυτό ηθελε να ανατρέψει ουσιαστικά...και το ανέτρεψε.
Αυτό που καθιστά ενα '' σώμα'' ζωντανό είναι η ζωτική ενέργεια που διαθέτει η αλλιώς η οργόνη.
Δεν είναι καθόλου καινούρια θεωρία...οι αρχαίοι έλληνες το θεωρούσανε δεομένο. και να σας πω και την αλήθεια μου βρε παιδια...σας φαίνεται κάτι περισσότερο δεδομένο απο αυτό; Εννοώ οχι απο αυτά που μας μάθανε στο πανεπιστήμιο...αλλά σαν αίσθηση του κόσμου γύρω μας...Αντιλαμβανόμαστε αμέσως οτι κάτι ρημάδι διαφορετικό είναι αυτό που καθιστά κατι ζωντανό απο κάτι μη ζωντανό. Σε μιά συζήτηση –καυγά-στο πανεπιστήμιο γι αυτό το θέμα, ένας πρώην χειρούργος και νυν καθηγητής βιολογίας που δεν ήθελε να πάρει ανοιχτά θέση είπε το εξής : ''Εμένα ρε παιδιά άπαξ και ο ασθενής μου πεθάνει στο χειρουργικό κρεβάτι και τούμπες να κάνω δεν σηκώνεται! κάτι είχε πριν και κάτι σταμάτησε να έχει μετα. το οποίο εγώ και τα όργανα που διαθέτω δεν μπορώ να το ελέγξω ούτε να το δω...''
Ο Ραιχ ήτανε και πολύ μεγάλος φιλόσοφος και ψυχαναλυτής.,. μαθητής του Φρόιντ .
Ένας άνθρωπος που όπως λέει ο ίδιος μόνο καλό ήθελε να κάνει στους ανθρώπους και γι αυτό τον κατέστρεψαν, γράφει ένα ολόκληρο βιβλίο για την τάση του ανθρώπου να καταστρέφει τους σωτήρες του...
Μόνο και μόνο για την καλή του πρόθεση αυτή είναι σωστό να τον μνημονεύουμε.
![]()
εννοω δηλαδη, οτι ενω ο ορος "ζωτικη ενεργεια", η ο ορισμος της ζωης κλπ κλπ ειναι εντελει φιλοσοφικα ζητηματα και "πιασ' τ' αβγο και κουρευ' το" (για τους αυστηρα πρακτικου προσανατολισμου επιστημονες)...
το απο που ξεφυτρωσαν τα κυτταρα δεν ειναι!!!
και αυτο εψαχνε ο ραιχ! πειραματιζομενος! στα μετρα του εφικτου βεβαιως αλλα παντως οχι εκτελωντας thought experiments ![]()
το αστειο που ειναι? οτι ενω ουδολως ντρεπομαστε να διδαξουμε την θεωρια της πρωταρχικης σουπας (http://en.wikipedia.org/wiki/Abiogenesis, http://en.wikipedia.org/wiki/Miller-Urey_experiment) στεκομαστε καχυποπτα απεναντι στις αποψεις ραιχ αρνουμενοι να τις αναφερουμε, ποσο μαλλον να τις επανεξετασουμε (εφοσον δινει ολα τα δεδομενα και τα βηματα που ακολουθησε) εστω για να τις ξανααπορριψουμε βρε αδερφε!
αυτο στην ψυχολογια λεγεται αρνηση, ναι? και μερικοι απο τους λογους που ξεσηκωνει τετοια αντιδραση ειναι
πρωτον: οι φιλοσοφικες επεκτασεις των ραιχικων αποψεων πανω στα ζητηματα πχ τι ειναι ζωη και ζωντανος οργανισμος τελοσπαντων, τι σημαινει υγεια, παθολογια, θεραπεια, κλπ
δευτερον: οι κοινωνικες, πολιτικες και οικονομικες προεκτασεις αυτωντων ιδεων πχ για το συτημα εκπαιδευσης, υγειας, κοινωνικης προνοιας, σεξουαλικης αγωγης, κλπ
τριτον: οι μοιραιες προεκτασεις επι ολων των αλλων επσιτημονικων πεδιων πχ στην αστρονομια!
![]()
το θρασος του ραιχ να εκφερει αποψη επι επιστημονικων πεδιων στα οποια ηταν τυπικα αναρμοδιος... αλλα και η χαρακτηρολογικη αδυναμια των ειδικων να προσανατολιστουν εξω απο την ειδικοτητα τους, ειναι δυο απο τους λογους που κανουν τον ραιχ απροσιτο στην ακαδημαικη κοινοτητα!
κι ας συνυπολογισουμε το γεγονος οτι, εξοστρακιζομενος ο ραιχ απο την ακαδημαικη κοινοτητα, υιοθετηθηκε απο new age χιπηδες, μεταφυσικους παραφρονες και ασχετους ηλιθιους, παρερμηνευομενος σε χυδαιο βαθμο... για να δουμε σε ποιο βαθμο ειναι πλεον εξαιρετικα δυσκολο να μιλησουμε ψυχραιμα για τον ανθρωπο αυτον! ![]()
Υπαρχει καποιος που εχει φτιαξει και μπορει να μου λυσει καποιες αποριες?
εχω παρει ενα βιβλιο αλλα κολλησα σε καποια υλικα.
οποιος μπορει να βοηθησει ας μου στειλει e-mail
εχω καποιο προβλημα υγειας και χρειαζομαι ενα οργονοσυσσωρευτη.
ευχαριστω
nikolasb
Edited by - vermar on 30/07/2009 23:16:07
Δεν θέλω να πιστεύω οτι η συζήτηση θα σταματήσει μιας και θα πρέπει να αναζητούμε συνεχώς κάτι καινούργιο που θα μας ωθήσει παραπέρα.
Εντύπωση επίσης μου προξενεί το γεγονός οτι δεν μπήκαν μέσα στην εν λόγω συζήτηση οι γνωστοί και μη εξαιρεταίοι ξερόλες οι οποιοι , τίποτα παραπέρα δεν γνωρίζουν απο το να αναμασάνε, τις δογματισμένες απόψεις και τα πρωτόκολλα των μεγαλοεπιστημόνων, που καθημερινά οδηγούν στο θάνατο μέσω της συμβατικής ιατρικής χιλιάδες ανθρώπους.
Είναι ίσως ηλίου φαεινότερο ,το αν οι συγκεκριμένες συσκευές λειτουργούν η οχι. Απο τη στιγμή που ουκ ολίγοι άνθρωποι έχουν βιώσει την εμπειρεία αυτής της αρχέγονης κοσμικής ενέργειας, μέσω των
συσκευών που οι ίδιοι κατασκεύασαν , δεν εχω λόγω να μην το πιστέψω.
Ξέρετε η αλήθεια είναι κάτι που υπάρχει.Κι αν ακόμα ασ πούμε οτι δεν τη γνωρίζουμε κάποια στιγμή θα τη συναντήσουμε απλά και μόνο επειδή αποτελεί απο μόνη της μια απτη πραγματικότητα.Το ψέμα όμως πρέπει να εφευρεθεί, πρέπει να δημιουργηθεί και έπειτα να δώσει μια μάχη για να επιβιώσει.Γι αυτό και οι θεωρίες του βίλχελμ ράιχ δεν χάθηκαν γιατί απλά ήταν αληθινές.
Απο την αρχαία ελληνική γραματεία γνωρίζω οτι την οργόνη οι αρχαίοι ελληνες και τη γνώριζαν και τη χρησιμοποιούσαν, δεν ήταν όμως κάτι που ήταν γνωστό σε όλο τον τότε κόσμο διότι η εξειδικευμένη χρήση της
είχε τρομακτικά και ασύλληπτα αποτελέσματα απο κείνους που τη χρησιμοποιούσαν.Γνωρίζω ακόμα οτι η τότε Αθήνα, η πόλη των τεχνών , της δημιουργειας, των επιστημών, και της φιλοσοφίας περιβαλλόταν απο τεράστιες ποσότητες οργόνης, ισως αυτός να ήταν και ο λόγος που εφτασε σε τέτοιο απίστευτο πολιτισμό. Μπορεί να σας φαίνετε ακραίο είναι όμως αληθινό.Αυτός είναι και ο λόγος που την κατέπνιξαν στο μπετό.Διέλυσαν σχεδόν τα πάντα η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία εχει ζώσει ασφυκτικά ολη την αττική.
Καλό θα είναι να μας πούν αυτοί που ηδη έχουν φτιάξει τις κατασκευές αν συνεχίζουν τη χρήση και αν εξακολουθούν να έχουν θετικά αποτελέσματα -ξέρετε οι ασθένειες κτυπούν πάντα τις πόρτες μας χωρίς να ρωτούν-και αν οι καινούργιοι κατάφεραν να τις φτιάξουν και να τις χρησιμοποιήσουν.Είμαι σίγουρος οτι υπάρχουν.Προσωπικά ξεκίνησα μια εξιδεικευμένη μελέτη οσον αφορα τη φιλοσοφία και το τρόπο σκέψης του ραιχ, ώστε να μπορέσω να φτιάξω και τη κατασκευή, χρησιμοποιώνταστην ανάλογα.
Η αλήθεια είναι οτι μεσολάβησε και ο αύγουστος ο μήνας των διακοπών αλλά πιστεύω οτι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και χρήζει συνέχειας.
Αν θέλουν αυτοί που έχουν ασχοληθεί , ας δώσουν κάποιες πληροφορίες σχετικά με τη κατασκευή.
Εύχομαι σε όλους καλό χειμώνα.
quote:
Έψαξα στ'αρχεία μου να βρώ κάτι σχετικό με το DOR-Buster και δεν βρήκα...Μπορείς να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες?
Κατέχω αρκετά κατασκευαστικά σχέδια και οδηγούς για πολλά μηχανήματα και σε διάφορες παραλλαγές, αν θές στα δίνω όλα για να φτιάξεις ότι χρειάζεσαι εσύ...
...
Ευχαριστώ φίλε Helios2012.
Ο DOR-Buster είναι μια απλή συσκευή που αποτελείται απο ένα ζευγάρι χαλύβδινων σωλήνων (σαν κανόνι) που στο πίσω τους μέρος είναι ενωμένες με καλώδιο (απο τι υλικό δεν έχω καταλάβει) που καταλήγει σε κινούμενο νερό. Οπως έχω αναφέρει σε προηγούμενη επίσκεψη, θεωρείται απαραίτητος όταν υπάρχει συσσωρευτής (για καθάρισμα του περιβάλλοντος χώρου), αλλά το κυριότερο είναι ότι εφαρμόζεται και τοπικά στο σώμα διαλύοντας την DOR (μπλοκαρισμένη ¨νεκρή" οργόνη) η οποία είναι υπεύθυνη για ασθένειες. Πιθναολογώ ότι αυτή η συσκευή θα είναι θαυματουργή με ακόμη πιο θεαματικά αποτελέσματα εφόσον χρησιμοποιηθεί σωστά.
Ετοιμάζομαι να φτιάξω έναν 2ο συσσωρευτή βελτιωμένο. Απο το βιβλίο του Demeo αναφέρονται κάποια υλικά που ακόμη δεν μπόρεσα να βρω. Μιλάμε για 3 ζητήματα:
1. Αντικατάσταση του ξύλου με σελοτέξ. Απο ότι φαίνεται η χρήση του ξύλου εξωτερικά (κόντρα πλακέ ή νοβοπάν) δεν είναι ότι καλύτερο γιατί θεωρείται τοξικό (παράξενο, γιατί αυτός αναφέρεται παντού σαν ο πατροπαράδοτος τρόπος κατασκευής), και προτείνεται ένα υλικό που λέγεται σελοτέξ. Οπου ρώτησα μου είπαν ότι υπάρχουν πολλά είδη σελοτέξ και είναι φτιαγμένα απο διαφορετικά υλικά το καθένα. Ακόμη δεν έχω καταλήξει, αν και το ερευνώ το θέμα.
2. Αντικατάσταση του μαλλιού με κάποιο "ακρυλικό" διαφανές υλικό (κατα Demeo) που χρησιμεύει για αποθήκευση χαλιών. Οπου ρώτησα κανείς δεν τα ήξερε. Ολοι προτείνουν το απλό νάϋλον που πουλιέται πάμφθηνο σε ρολά, όμως αποκλείεται να είναι αυτό. Κατ' αρχήν ο Demeo γράφει ότι είναι ακριβό, ενώ το νάϋλον είναι πάμφθηνο. Μετά λέει ότι απο την μία πλευρά έχει εξογκώματα, κάτι που δεν ισχύει στο νάϋλον. Επίσης κάποιος πωλητής μου έιπε ότι το νάϋλον είναι πολυαιθανόλη (αν δεν κάνω λάθος). Μάλλον θα καταφύγω στη λύση της ακρυλικής τσόχας που όμως έιναι αρκετά πιο ακριβή.
3. Αντικατάσταση του ατσαλόπανου με μεταλλική σίτα. Προσοχή, ποτέ χαλκός ή άλουμίνιο, μιλάμε μόνο για χάλυβα. Δυστυχώς όμως, κανείς πωλητής δεν έχει έγκυρη άποψη για τα υλικά των προϊόντων του.
Η αντικατάσταση του ξύλου μάλλον είναι απαραίτητη. Επίσης θα έχουμε μεγάλη εξοικονόμηση όγκου και βάρους (θα μπορεί να είναι και φορητός ο συσσωρευτής).
Η αντικατάσταση του μαλλιού δεν είναι τόσο απαραίτητη, αλλά θα κάνει σίγουρα καλύτερη συσσώρευση το ακρυλικό διαφανές ή η τσόχα, και επίσης θα έχουμε και αρκετή εξοικονόμηση όγκου.
Τέλος, η αντικατάσταση του ατσαλόμαλλου μάλλον δεν είναι καθόλου απαραίτητη, εκτός απο τον όγκο βέβαια.
Αν κάποιος γνωρίζει κάτι γύρω απο αυτές τις αναβαθμίσεις υλικών, όπως και για τον DOR-Buster, παρακαλώ ας το αναφέρει. Η οποιαδήποτε ανταλλαγή απόψεων μπορεί να είναι σωτήρια.
Ευχαριστώ, καλές έρευνες σε όλους
Οντως η παρατηρησή σου ,σχετικα με το ξύλο είναι σωστή.Αυτό τουλάχιστον αναφέρει ο ίδιος ο ράιχ στο βιβλίο του -η βιοπάθεια του καρκίνου- ,το οποίο πολύ πρόσφατα απέκτησα.Εκεί μιλάει για σελοτεξ, δεν εχω προλάβει όμως να προχωρήσω τη μέλέτη του βιβλίου για να δώσω περισσότερες πληροφορίες, αλλά στη πορεία οτιδήποτε σχετικό βρώ θα το ανακοινώσω αμέσως.Τώρα για τη χρήση του ακρυλικού που λές, προφανώς πρέπει να είναι αυτό το είδος στο οποίο τυλίγουν πολλές φορές ηλεκτρικές συσκευές, το οποίο αν έχεις παρατηρήσει απο τη μια μεριά εχει οντος κατι μικρά εξογκώματα, ισως για προστασία απο τυχόν χτυπήματα.Δεν ξέρω αν κανω λάθος αλλά το μυαλό μου εκεί πήγε.Για το dor buster υπήρχε ενα πολύ καλό video το οποίο θα το βρω , και εδειχνε τη κατασκευή πολύ αναλυτικά.Αυτά για την ώρα.