- ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΑΓΙΟΣ από τη θεατρική Ομάδα ΡΟΔΑ. - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
quote:quote:
Για τη σταθερά λεπτής υφής, γνωρίζετε;Απο το προσφιλές στον sol-mix, blog
Abyssus Abyssum Invocat
Γιάννη, ας μην πεταγόμαστε από το ένα θέμα στο άλλο.Ας τελειώσουμε τα προηγούμενα και μετά θα δεις τι σταθερές του κώλου έχουμε εισαγάγει στην αστροφυσική χάρις στην εβραϊκή μπαρούφα.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι σταθερά του κ... και το ανέφερα εντός θέματος. Η ιστορία πίσω από αυτό λέει πως ενώ θεωρείται παγκόσμια σταθερά, ενδέχεται να μην είναι, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες. Εκτός του ότι αμφισβητεί την ΓΘτΣ, υπαινίσσεται και κάτι άλλο: πως οι φυσικοί νόμοι μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετικοί σε διάφορα σημεία του σύμπαντος. Εκτός του ότι το σύμπαν δεν είναι ομογενές, υπάρχει και το ενδεχόμενο να μεταβάλλεται χρονικά. Αρα λοιπόν, υπάρχει πάλι η περίπτωση, από τις μακρινές παρατηρήσεις που αμφισβητούν πότε το ένα και πότε το άλλο, να μην βγαίνει άκρη. Ούτε για την ακρίβεια της ΓΘτΣ ούτε για κάτι εναλλακτικό.
Παρόλα αυτά, όποιος φίλος αμφισβητεί, μπορεί να δημοσιεύσει ότι σχετικό έχει στα χέρια του και να το θέσει υπό peer review. Νομίζω πως αρκετοί πανεπιστημιακοί ψοφάνε για κάτι εναλλακτικό, ιδού πεδίο δόξης λαμπρό ![]()
Abyssus Abyssum Invocat
quote:
Κατά την άποψη μου η ΓΘΣ είναι σωστή μέχρι το σημείο που έφτασε.
Η ΕΘΣ έχει σοβαρά προβλήματα.
Δεν γνωρίζω γιατί ο Αϊνστάιν δεν συνέχισε την ΓΘΣ, δεν ήξερε ; δεν ήθελε ; δεν πρόλαβε ; δεν τον άφησαν ; η ΓΘΣ είναι, κατά την άποψή μου «η μισή αλήθεια», είναι ένα μέρος της πραγματικότητας.
Αν σκοπεύεις να γράψεις κάτι σκεπτόμενος εμένα δεν έχει νόημα, μια και δεν νομίζω, απ’ ότι έχω καταλάβει από τα γραφόμενα σου, ότι διαφέρουν οι απόψεις μας.
Για κάθε ενδιαφερόμενο εκτός του http://physics4u.gr/blog υπάρχει και το https://physicsgg.me/
quote:
Εκτός του ότι αμφισβητεί την ΓΘτΣ, υπαινίσσεται και κάτι άλλο: πως οι φυσικοί νόμοι μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετικοί σε διάφορα σημεία του σύμπαντος.
Έχει να κάνει και με κάτι που προανέφερα Heretic, ότι οι θεωρίες του Αινστάιν έχουν θεωρηθεί από κάποιους ότι βασίζονται σε τοπικά δεδομένα (άρα ενδέχεται να μην ισχύουν παντού).
quote:
Παρόλα αυτά, όποιος φίλος αμφισβητεί, μπορεί να δημοσιεύσει ότι σχετικό έχει στα χέρια του και να το θέσει υπό peer review. Νομίζω πως αρκετοί πανεπιστημιακοί ψοφάνε για κάτι εναλλακτικό, ιδού πεδίο δόξης λαμπρό
Δεν είναι όμως τόσο απλό. Η διαδικασία υποβολής και αξιολόγησης άρθρων σε σοβαρά περιοδικά έχει πολύ συγκεκριμένα και αυστηρά κριτήρια. Εννοείται πως χρειάζεται πρωτοτυπία (η λέξη 'εναλλακτικότητα' δεν μού πολυαρέσει διότι οι 'εναλλακτικές' απόψεις συνήθως είναι βλακώδεις). Πέρα όμως από την πρωτοτυπία επιβάλλεται σε βάθος γνώση του αντικειμένου, άριστη γνώση όλης της σχετικής βιβλιογραφίας και συνεπής μεθοδολογία. Επίσης πριν την αποστολή ενός άρθρου χρειάζεται οπωσδήποτε να το δουν τουλάχιστον τρεις-τέσσερις σοβαροί άνθρωποι του χώρου οι οποίοι θα προτείνουν ή και θα υποδείξουν όλες τις ατέλειες, ασάφειες και γενικώς όλα αυτά που ο ερευνητής δεν μπορεί να δει. Διαφορετικά το άρθρο δεν έχει καμία τύχη...και το πιο πιθανό να απορριφθεί από την συντακτική ομάδα χωρίς καν να πάει για peer review.
Αν δεν επιθυμείς συνέχεια, μπορείς απλά να το ζητήσεις.
Μπορείς απλά να πεις δεν απαντώ.
Ισως έκανα λάθος που θεώρησα, πως θα "άρπαζες" την ευκαιρία.
Δεν είσαι μόνον εσύ Sol-Mix.Οι περισσότεροι άσχετοι εδώ μέσα, ξέρουν μόνο να κοντράρουν ανεπιτυχώς, κάθε σοβαρή προσπάθεια εκ μέρους μου, να μοιραστώ γνώση.Ο βασικός λόγος που σταμάτησα να γράφω συχνά.
Δεν μπορώ να κατανοήσω τα επίπεδα αγνωσίας και ιδεοψυχαναγκασμών, που "δέρνουν" ανελέητα, τα περισσότερα μέλη του esoterica.Δεν μπορώ να κατανοήσω, ούτε την δική μου επιθυμία για διασυρμό των φελλών, που επιπλέουν ανά τις σελίδες και τα θέματα.
Μπορείς να αγνοήσεις όλα τα παραπάνω και να απαντήσεις στην ερώτησή μου.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Sol-Mix:
Να κάνω και μια ερώτηση στην διαχείριση, γιατί στον ΝΙΚΟΜΑΧΟ είναι ενεργοποιημένη η HTML ;
Επίσημα: δεν καταλαβαίνω την ερώτηση σου...
(Aνεπίσημα: Είναι ΙΜΒΑ user) ![]()
quote:
Δεν είσαι μόνον εσύ Sol-Mix.Οι περισσότεροι άσχετοι εδώ μέσα, ξέρουν μόνο να κοντράρουν ανεπιτυχώς, κάθε σοβαρή προσπάθεια εκ μέρους μου, να μοιραστώ γνώση.Ο βασικός λόγος που σταμάτησα να γράφω συχνά.Δεν μπορώ να κατανοήσω τα επίπεδα αγνωσίας και ιδεοψυχαναγκασμών, που "δέρνουν" ανελέητα, τα περισσότερα μέλη του esoterica.Δεν μπορώ να κατανοήσω, ούτε την δική μου επιθυμία για διασυρμό των φελλών, που επιπλέουν ανά τις σελίδες και τα θέματα.
Πάρτα να μην στα χρωστάω...
Πως έγραψε ο HERETIC αυτό ;
Για τη σταθερά λεπτής υφής, γνωρίζετε;
Απο το προσφιλές στον sol-mix, blog
Αν δεν είναι ενεργοποιημένη στην σύνταξη των άρθρων του, η HTML, σε μένα δεν είναι.
NIKOMAXE
quote:
αν και θα μπορούσαμε να τα συζητήσουμε και όλα αυτά, μάλλον όχι εδώ, ίσως είναι καλλίτερα το περιβάλλον σε ένα τσιπουράδικο
Είσαι σίγουρος ότι υπάρχει έστω και ένας άλλος, εδώ μέσα, που να τον ενδιαφέρει μια τέτοια συζήτηση ;
Αν πάντως σε κάνει ευτυχισμένο θα σου απαντήσω, αν και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι στο τέλος θα βγούμε και οι δύο χαμένοι.
Εξαρτάτε από την δομή του άστρου, δια χάρη της συζήτησης, ας πούμε περισσότερα από 15δις χρόνια.
Edited by - Sol-Mix on 08/12/2017 10:28:35
quote:
kostΚάποιοι πιστεύουν στον Αη-Βασίλη.
Κάποιοι πιστεύουν στην επίπεδη Γη.
Κάποιοι πιστεύουν ότι το Σύμπαν είναι 13,4 δις.ετών.
.
.
.
Νταξ, τι να λέμε τώρα?
Θες να πεις ότι αυτές οι τρεις κατηγορίες μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι;; Έλεος ρε παιδιά, δεν μας λυπάστε;
Oι άνθρωποι της πρώτης κατηγορίας λέγονται 'παιδιά έως το πολύ 10 χρονών'.
Οι άνθρωποι της δεύτερης κατηγορίας λέγονται 'αθεράπευτα συνωμοσιολόγοι και απαίδευτοι'.
Οι άνθρωποι της τρίτης κατηγορίας λέγονται 'εξειδικευμένοι επιστήμονες που πορεύονται με βάση τα πιο σύγχρονα και αξιόπιστα ευρήματα'. Και ειδικά η τρίτη κατηγορία δεν χρησιμοποιεί το ρήμα 'πιστεύω'. Οι φράσεις που χρηιμοποιούν είναι 'φαίνεται πως' ή 'από τις τελευταίες παρατηρήσεις προκύπτει ότι...'.
quote:
Sol-Mix
Εξαρτάτε από την δομή του άστρου, δια χάρη της συζήτησης, ας πούμε περισσότερα από 15δις χρόνια.
Πολύ σωστά Sol-Mix.
Για να δώσουμε "χώρο" στους λάτρεις του ΒΒ ας πούμε τα μισά. 7 δις έτη.
Ας κάνουμε την πρόσθεση στην ηλικία της μαύρης τρύπας, που είναι 13 δις έτη.Τότε έχουμε 20 δις έτη από την δημιουργία έως την παρούσα κατάσταση του κβάζαρ.Επτά ολόκληρα δις χρόνια πριν το ΒΒ.
Μπααα, δεν θα είναι σωστό.Τα συμπεράσματα δικά σας.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.