ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Γράμματα κ εγκέφαλος.. - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- Γράμματα κ εγκέφαλος.. - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

Valnta36 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
hrismigΜέλος
03/06/2003, 16:38:22
φίλε Kelso
διατυπώνεις έντονα την διαφωνία σου την οποία δεν εξηγείς. Λες ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ...(μπορεί και να κάνω αλλά...σε τί;)
Διαφωνείς για να έχουμε να λέμε κάτι;
Εντάξει λοιπόν...εγώ θα θέσω την βάση και εσύ πες μου τι είναι αίρεση. Ας κάνουνε μία εικασία...ότι για εμένα η βάση μπήκε από τον Ερμή τον Τρισμέγιστο το 9000 π.χ. Αν έχεις να αντιπροτείνεις κάτι παλαιότερο...να το "ακούσω".
Φυσικά αν το αποδεχθείς αυτό θα σημαίνει ότι οποιαδήποτε θρησκεία στιρήχθηκε στα λεγόμενά του ΔΕΝ αποτελεί αίρεση. Αίρεση αποτελεί οποιαδήποτε "θρησκεία" διαστρέβλωσε - σκόπιμα ή όχι την αλήθεια του. Επίσης ΔΕΝ αποτελεί αίρεση οποιαδήποτε θρησκεία λέει κάτι εντελώς διαφορετικό π.χ. ο θεός είναι η δύναμη του αέρα ή το τοτέμ των Ινδιάνων ή ή ή κ.λ.π.
Μόνο σε παρακαλώ ένα πράγμα. Παραδέχομαι πως είμαι ένας άνθρωπος που δεν γνωρίζει και έχει την αγωνία να μάθει. Με όπλο στον κρόταφο δεν μπορώ να ακούσω!

drumx13Μέλος
03/06/2003, 19:37:28
καλησπερα.
Φιλε hrismig διαφωνω και εγω με τον ορισμο που εδωσες περι αιρεσεως.
Αν ισχυει κατι τετοιο οι χριστιανοι και ο χριστιανισμος ειναι αιρεση του Γιαχβε.
Ειναι τουλαχιστον κουφο αιρετικοι που εγιναν καθεστως να κρινουν αλλους ως αιρετικους.
Αλλα η μαγικη λεξη ειναι αλλη ...
ειναι η λεξη "καθεστως" που εξηγει πολλα.

Τωρα για να βρουμε την βαση αν- υποθεσουμε οτι ο ορισμος αυτος ειναι σωστος -τοτε θα πρεπει να κανουμε μια μικρη ερευνα.

Θρησκεια ορισμος: "Η συγκεκριμενη σε μορφη και περιεχομενο πιστη σε θεο,σε θεους ή γενικοτερα σε υπερφυσικες δυναμεις."
Ο ορισμος αυτος ειναι απο λεξικο.

Περιλαμβανει τροπους και τοπους λατρειας, συστημα, Ιερατειο, δογμα.(αυτο ειναι δικο μου)
Για πεσμου τωρα με πια κριτηρια οριζεται κατι.... ενα κινημα, ή μια σχολη σκεψης ή ενα ταγμα, ως αιρεση.
Αιρεση σε τι..? και ποιον βοηθαει να χωριζεται η ανθρωποτητα, πολυ περισοτερο ή Ελλαδα, σε αιρετικους και αλλους, σε κακους και καλους.
Αν οχι με το βασικο κριτηριο που ειναι τα "καλα και συμφεροντα"

Κατι ακομα ποιος εδωσε το αλαθητο σε αυτους ετσι ωστε να οριζουν αγιους οσιους και μαρτυρες και να ταξινομουν ανθρωπους ετσι και μετα θανατον και με βαση αυτο το αλαθητο να "γνωμοδοτουν" και για "αιρεσεις".

Καθε διαφορα και καθε μορφη διαφορετικοτητας στον τροπο σκεψης εκφραζει μια ελευθερια σκεψης και εκφρασης απαραιτητη για να παει μπροστα ο κοσμος. Απαραιτητη για να νιωθει ο κοσμος ελευθερος και να δημιουργει. Απαραιτητη για να εμφανιζονται -σπανια μεν αλλα -ανθρωποι σαν τον Χριστο και να μας τιμουν με την παρουσια τους εδω στην γη και να κοσμουν την Ιστορια μας ως ειδος.

Οσο για την αστυνομευση που ρωτας δεν ειναι δυνατον κρατικοδιαιτοι δημοσιοι υπαλληλοι να εχουν γνωμη και αποψη σε εναν ιδιοτυπο δημοσιο διαλογο απο αμβωνος οπου ο εκαστοτε ομηλιτης να εχει εξ ορισμου το αλαθητο και τα λογια του θεια προελευση.
Αυτο και μονο ειναι αστυνομευση ειναι περιορισμος της σκεψης και του οποιουδοιποτε διαλογου.
Ο ορισμος αιρεση ειναι μια ταμπελιτσα που αφαιρει απο τον ομηλιτη το τεκμηριο της αθωοτητας στα λεγομενα του .
Ο ομηλιτης καθισταται υποπτος μεχρι αποδηξεως του εναντιου.

Η εκλησια απευθηνεται στον λαο και αποστολη της σε ενα κρατικο συστημα ειναι η κατασιγαση των παθων και η βοηθεια προς το κρατος στην διακυβερνηση αυτου του λαου.
Η εκλησια εδωσε αγωνες και το πετυχε αυτο στο παρελθον...ακομα και με τους τουρκους.
Απο εκει και περα ο διαλογος απο αμβωνος και το κυρηγμα ειναι ανηθηκος και περα για περα αντιδημοκρατικος , απευθηνεται σε ηλιθιους.

Αν τωρα αυτο δεν γινεται απο αμβωνος αλλα απο site ή ακομα χειροτερα απο ενα γραφειο Α2 οπως το ονομασε πολυ πετυχημενα και μεταφορικα ο φιλος kakao ειναι ακομα χειροτερα γιατι εκφραζει και ασκει την εξουσια που ο ιδρυτης της παρουσης θρυσκειας αρνηθηκε κατα την εισοδο του στα Ιεροσολυμα.

Δεν θελω και εγω διαλογο με το πιστολι στον κροταφο αλλα αν ημουν λιγακι επιθετικος δειξε κατανοηση.

love for what is comming and forgivness for the past...

hrismigΜέλος
04/06/2003, 08:28:21
Φίλε drumx13,
Έλα να το παρατηρήσουμε μαζί αυτό που λες.
1) Σαφώς κσι συμφωνώ μαζί σου στα ανθρώπινα λάθη που κατά καιρούς κάνανε (και θα συνεχίσουν να κάνουνε) οι εκκλησίες των θρησκειών ανά τον κόσμο. Εξ άλλου από την αρχή διέγνωσα κάτι τέτοιο παρ'όλο το χαμηλό μου επίπεδο σε αυτά τα πράγματα....
2) Σαφώς και καταλαβαίνω την ανάγκη σου να καταφερθείς και εναντίον της δικής μας εκκλησίας. Εξ άλλου τα δείγματα γραφής που έχει δώσει κατά το παρελθόν δεν είναι και τα καλύτερα.
3)Το κυριώτερο βέβαια που σου αναγνωρίζω είναι ότι δεν σου αρέσει (όπως και εμένα άλλωστε) οτιδήποτε γίνεται και είναι ΚΑΘΕΣΤΩΣ. Εμένα μάλιστα η λέξη και μόνο με τρομάζει...
Αλλά θα μου επιτρέψεις να σου κάνω και μία δύο ερωτήσεις προκειμένου να καταλάβω κατά πόσον σε ενδιαφέρει να κάνεις έρευνα και κατά πόσον πολιτική. Γιατί εμένα φίλε μου η πολιτική είναι και θα είναι εκτός από τη ζωή μου σε ότι αφορά στα πνευματικά (τουλάχιστον).
1) Όπως είδες ανωτέρω, αποκλείω από την λέξη αίρεση αυτή τη θρησκεία η οποία δεν ασπάζεται τα ίδια τα οποία έχουν τροποποιηθεί μίας άλλης θρησκείας. Και επειδή βλέπω την αγάπη σου για τον Χριστό αλλά από την άλλη την απέχθειά σου για τον Χριστιανισμό (ενώ στην έρευνα δεν πρέπει να ύπάρχει απέχθεια για τίποτα) θέλω να σε ρωτήσω αυτοί που πίστευαν στον Γιαχβέ πίστευαν και στον Χριστο; Γιατί κατ' αυτούς ο Θεός ήταν και είναι Ένας ενώ κατά τους αρχαίους Έλληνες και κατά τον χριστιανισμό είναι τρία πρόσωπα σε Ένα. Άν αυτό έχει ισχύ τότε ο χριστιανισμός ΔΕΝ αποτελεί αίρεση.
2) και βασικότερο. Έχεις ποτέ διαβάσει έστω και ένα βιβλίο ανθρώπου που έχει θτάσει στη θέωση (Αγίου);
Μην μου ενναντιωθείς σε αυτά που ρωτάω. Είναι πολύ πιό σημαντικό να τα παρατηρήσουμε μαζί!
Ας μή γίνουμε και εμείς "εκκλησία" στη μορφή που αναφέρεσαι. Ας χτίσουμε εδώ και τώρα τη δική μας "αίρεση" όχι στο να "ανακαλύψουμε" κάτι διαφορετικό μέσα από την ιστορία μας αλλά να κατανοήσουμε τι θέλανε να μας πούνε και κάποιοι τα πήραν στα χέρια τους και μας τα κάνανε σκ...!

drumx13Μέλος
04/06/2003, 09:52:08
καλημερα

φιλε hrismig

quote:
2) Σαφώς και καταλαβαίνω την ανάγκη σου να καταφερθείς και εναντίον της δικής μας εκκλησίας. Εξ άλλου τα δείγματα γραφής που έχει δώσει κατά το παρελθόν δεν είναι και τα καλύτερα.

Δεν προκειτε περι αναγκης προκειτε για οργη κατα των φαρισαιων των ημερων μας.
Οργη κατα των κατα εποχες προσκυνημενων σε οποια κατασταση και αν βρισκετε η Ελλαδα ειτε μιλαμε για χουντα ειτε για τουρκοκρατια ειτε για βασιλεια ειτε γαι δημοκρατια
Αλλα αυτα οπως ειπες ειναι πολιτικη και τα αφηνουμε.

quote:
Και επειδή βλέπω την αγάπη σου για τον Χριστό αλλά από την άλλη την απέχθειά σου για τον Χριστιανισμό (ενώ στην έρευνα δεν πρέπει να ύπάρχει απέχθεια για τίποτα) θέλω να σε ρωτήσω αυτοί που πίστευαν στον Γιαχβέ πίστευαν και στον Χριστο; Γιατί κατ' αυτούς ο Θεός ήταν και είναι Ένας ενώ κατά τους αρχαίους Έλληνες και κατά τον χριστιανισμό είναι τρία πρόσωπα σε Ένα. Άν αυτό έχει ισχύ τότε ο χριστιανισμός ΔΕΝ αποτελεί αίρεση.

Σαφως και αυτοι που πιστευαν στον γιαχβε δεν πιστευαν στο Χριστο...

"Μαγιά" ομως των πρωτων χριστιανων ηταν Ισραηλιτες οπαδοι του Γιαχβε και ο χριστος παρουσιασε τον εαυτο του ως Υιο του Γιαχβε και μαλιστα ειπε οτι δεν ηρθα να καταργησω τον Νομο ηρθα να τον συμπληρωσω.
Αυτο σημενει οτι ηρθε να συνεχισει ενα συστημα- θρησκεια που προυπηρχε κανοντας καποιες αλλαγες.

Κατα μια ενοια και ο Αρειος με τον Αρειανισμο του το ιδιο πραγμα ηθελε..θα μπορουσαμε να πουμε απλουστευτικα κατα μια ενοια ολοι το ιδιο θελουμε καποιες αλαγες και ο κοσμος των ονειρων μας θα γινει πραγματικος.

Ο χριστος μιλησε για την οικογενεια του, πατηρ- Υιος και ειπε οτι θα στειλει και το αγιο πνευμα στους αποστολους οταν θα φυγει
Αυτο αργοτερα εξελιχθηκε σε αγια τριαδα ομοουσιος και αδιαιρετος και Μοιραια διχασε την ανθρωποτητα.
Αν ο χριστος ηθελε να διχασει την ανθρωποτητα τοτε δεν ειναι θεος
Αλλα ηθελε να κανει....
αλλα το συστημα που δημιουργηθηκε με βαση του εργο του τα εκανε σκ...τα οπως ειπες.
Κατω απο αυτο το πρισμα αν δεχτουμε το ορο αιρεση θα πρεπει να δεχτουμε και τον ορο υπερτατη αληθεια.
Αν υπαρχει υπερτατη αληθεια τοτε οτιδοιποτε περαν αυτης ειναι αιρεση.

Το θεμα ειναι οτι το παπαδαριο ενοει τον εαυτον του ως κατοχο της υπερτατης αληθειας και την εχει ονομασει ορθοδοξια και εαυτους ορθοδοξους (εχων την ορθη δοξα).
Η ταπεινοτητα του Χριστου σε ολο της το μεγαλειο.
ουτε λογος για αμφησβητηση και ελευθερο πνευμα.

Αιρεση λοιπον ειναι οτι ξεφευγει της μιας και μονης υπερτατης αληθειας και επειδη κανεις δεν την εχει δεν υπαρχουν και αιρεσεις.

Ετσι λοιπον ειναι κατανοητο γιατι (οταν η μονη γνωστη ως υπερτατη αληθεια για τους ισραηλιτες -τοτε-ηταν ο Νομος....)
ο χριστιανισμος απωτελεσε αιρεση του γιαχβε στην εποχη του.

quote:
2) και βασικότερο. Έχεις ποτέ διαβάσει έστω και ένα βιβλίο ανθρώπου που έχει θτάσει στη θέωση (Αγίου);

ναι εχω διαβασει αρκετα απο εδω και απο εκει....

quote:
Ας χτίσουμε εδώ και τώρα τη δική μας "αίρεση" όχι στο να "ανακαλύψουμε" κάτι διαφορετικό μέσα από την ιστορία μας αλλά να κατανοήσουμε τι θέλανε να μας πούνε και κάποιοι τα πήραν στα χέρια τους και μας τα κάνανε σκ...!

θα ειναι τιμη μου
και αν ειναι να γραφτουμε στα μαυρα καταστιχα τηε εκλησιας παλι τιμη μου θα ειναι.

04/06/2003, 13:18:54
Την καλημέρα μου σε όλους...

Αγαπητό μέλος Ηrismig, καταρχάς θα σε "δικαιολογήσω" γι'αυτό που αναφέρεις περί ΟΠΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ και σε "διακιολογώ" μιάς και είσαι ένα ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ που ΜΠΟΡΕΙ να ΜΗΝ έχεις αντιληφθεί τον ΤΡΟΠΟ λειτουργίας του χώρου και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ των forums...

ΟΥΤΕ η μηδαμινότης μου, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ και ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ απο τους ιθύνοντες του χώρου μας, καθώς και τα μέλη ΔΕΝ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΗ ΜΕΘΟΔΟ...
Μια απλή αλλά ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ περιήγηση στο χώρο μας, το ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ...

Κατα δεύτερον, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ που απλά διαφωνούν για να διαφωνούν!!!!!
Μια ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ανάγνωση των μηνυμάτων μου, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ...
ΟΜΩΣ καλό θα ήταν να ΜΗΝ ΔΙΑΣΤΕΡΕΒΛΩΝΕΙΣ το τι γράφει ο καθένας μας...
Θα δείς πώς έτσι θα φτάσεις πολύ πιό γρήγορα ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ και το λέω αυτό γιατί ΠΟΥΘΕΝΑ δεν ανέφερα ότι "ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ"...
Απλά ΔΙΑΦΩΝΗΣΑ με τον ορισμό σου για το ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ, που ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΣ πώς φτάνεις σε αυτόν (ΤΟΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ το ξαναλέω) ορισμό...

Τώρα στην ΥΠΟΘΕΣΗ που βάζεις περί του Ερμή του Τρισμέγιστου...
Λές λοιπόν πώς :

quote:
Ας κάνουνε μία εικασία...ότι για εμένα η βάση μπήκε από τον Ερμή τον Τρισμέγιστο το 9000 π.χ. Αν έχεις να αντιπροτείνεις κάτι παλαιότερο...να το "ακούσω".
Φυσικά αν το αποδεχθείς αυτό θα σημαίνει ότι οποιαδήποτε θρησκεία στιρήχθηκε στα λεγόμενά του ΔΕΝ αποτελεί αίρεση. Αίρεση αποτελεί οποιαδήποτε "θρησκεία" διαστρέβλωσε - σκόπιμα ή όχι την αλήθεια του. Επίσης ΔΕΝ αποτελεί αίρεση οποιαδήποτε θρησκεία λέει κάτι εντελώς διαφορετικό π.χ. ο θεός είναι η δύναμη του αέρα ή το τοτέμ των Ινδιάνων ή ή ή κ.λ.π.

Κατραχάς για ΣΕΝΑ είναι ή ΔΕΝ είναι η πρώτη θρησκεία, ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ξεκάθαρα.
Με εικασίες να μιλάμε και να αποκαλούμε τους "άλλους' ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ, δεν νομίζω πώς είναι ΠΡΕΠΟΝ...
Αλλά κατ'οικονομίαν του διαλόγου, ΔΕΧΟΜΑΙ πώς ο Τρισμέγιστος ΘΕΣΠΙΣΕ την Πρώτη ΜΟΝΟΘΕΪΣΤΙΚΗ Θρησκεία στο κόσμο (των μέχρι σήμερα γνωστό).

Τι μας λές στη συνέχεια;

quote:
Φυσικά αν το αποδεχθείς αυτό θα σημαίνει ότι οποιαδήποτε θρησκεία στιρήχθηκε στα λεγόμενά του ΔΕΝ αποτελεί αίρεση.

Ειληκρινά ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΣ (είμαι και λίγο "αργός")...
Τι ΕΝΝΟΗΣ εδώ, πώς ΟΛΕΣ οι ΜΟΝΟΘΕΪΣΤΙΚΕΣ θρησκείες που ιδρύθηκαν απο ΦΩΤΙΣΜΕΝΑ ΟΝΤΑ, είναι ΑΙΡΕΣΕΙΣ της πρώτης εκείνης ή ΟΧΙ;;;;
Γιατί κατα τα ΑΡΧΙΚΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΣΟΥ λές πώς :
quote:
αίρεση θεωρήται όποια θρησκεία στερήται βάσης. Απλά έχει πάρει μία άλλη θρησκεία που έχει βάση και την έχει "επεξεργασθεί" (καλώς ή κακώς) προκειμένου να δημιουργήσει μία νέα θρησκεία.

Μάλλον ΔΕΝ φταίει το ότι είμαι "αργός", αλλά μάλλον ΠΡΑΓΜΑΤΙ τα μπέρδεψες...

Αλλά στη συνέχεια λές κάτι ΑΡΚΕΤΑ ενδιαφέρον για περίσκεψη. Λές πώς :

quote:
Αίρεση αποτελεί οποιαδήποτε "θρησκεία" διαστρέβλωσε - σκόπιμα ή όχι την αλήθεια του.

Χμμμμμμμ
Χμμμμμμμ "διαστρέβλωσε ΣΚΟΠΙΜΑ ή ΟΧΙ την ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ!!!
Για ποιά "ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ" μιλάμε;;;;
Και ΑΝ λέω ΑΝ δε δέχομαι το ΣΥΝΟΛΟ αλλά ΜΕΡΟΣ απο την διδασκαλία του;;;
Αν ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΙ την "αλήθεια του";;;;
Αυτό μου δίνει το "δικαίωμα" να φτιάξω ΑΙΡΕΣΗ;;;;
Ειληκρινά με προβληματίζεις φίλε μου....

Τώρα στην απάντηση που δίνεις στο φίλο DrumX13 τα πράγματα τα περιπλέκεις ΑΚΟΜΑ πιο πολύ...
Αναφέρεις κάποια "ρητορική"ερώτηση στην οποία και απαντάς λέγοντας :

quote:
Και επειδή βλέπω την αγάπη σου για τον Χριστό αλλά από την άλλη την απέχθειά σου για τον Χριστιανισμό (ενώ στην έρευνα δεν πρέπει να ύπάρχει απέχθεια για τίποτα) θέλω να σε ρωτήσω αυτοί που πίστευαν στον Γιαχβέ πίστευαν και στον Χριστο; Γιατί κατ' αυτούς ο Θεός ήταν και είναι Ένας ενώ κατά τους αρχαίους Έλληνες και κατά τον χριστιανισμό είναι τρία πρόσωπα σε Ένα. Άν αυτό έχει ισχύ τότε ο χριστιανισμός ΔΕΝ αποτελεί αίρεση.

Λέω πώς τα ΠΕΡΙΠΛΕΚΕΙΣ μιάς και έρχεσαι και δίνεις ΟΡΙΣΜΟΥΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ που είναι ΑΣΤΗΡΙΚΤΟΙ!!!!

Λές για παράδειγμα πώς οι Αγία Τριάδα των ΠΡΟχριστιανικών Λαών (μιάς και ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΟΥΜΕ) αλλά ακόμα ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ θρησκείας, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ 'Εναν Θεό!!!
Και το "κάνεις αυτό" για να πείς πώς ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΥ;;;;
Μα φίλε μου, ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ (κατά τον ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΟΡΙΣΜΟ πάντα), ο χριστιανισμός απο τον Ιουδαϊσμό.
Που και εκείνος με τη σειρά του (κατα τον ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΟΡΙΣΜΟ ΣΟΥ περί ΑΙΡΕΣΗΣ) είναι "ΑΙΡΕΣΗ" των Αρχαίων Αιγυπτιακών Μυστηρίων και που αυτά είναι "ΑΙΡΕΣΗ" των ΕΝΩΠΟΙΗΜΕΝΩΝ μυστηρίων των Χαλδαίων, των Ελλήνων (ΔΡΑΒΙΔΕΣ ή ΕΝΔΩΧΩΡΙΤΕΣ) όπου λίγο ΠΡΙΝ απο τη καταβύθιση της Ατλαντίδας (και την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της Δραβιδοχώρας) πρόλαβαν και ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΑΝ στην κοιλάδα του ΙΝΔΟΥ ποταμού ΜΑΖΙ με το λαό του ΡΑΜ και που εκεί ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΗΚΑΝ (μιξαρίστηκαν) με τους ντόπιους λαούς και κατ'επέκταση της ΝΤΟΠΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ...

Να συνεχίσω;;;;;

Τι θέλω ΑΠΛΑ να πώ;;;
Πώς είναι ΟΛΟΤΕΛΑ λάθος να μιλάμε για ΑΙΡΕΣΕΙΣ τη στιγμή που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ το ΠΩΣ και απο ΠΟΥ έχει αρχίσει να ΞΕΤΥΛΙΓΕΤΑΙ αυτό το αραχνοϋφαντο ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ σύστημα που τόσο λανθασμένα αποκαλείται ΘΡΗΣΚΕΙΑ δηλαδή ΣΤΕΙΡΑ ΤΥΠΟΛΑΤΡΕΙΑ χωρίς ΟΥΣΙΑ σε λόγια ΚΕΝΑ και ΑΔΕΙΑ απο το βαθύτερο Θεολογικό νόημα που ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ...

Και έρχονται ΣΗΜΕΡΑ οι παπάδες με τον ΦΑΡΙΣΑΪΚΟ τρόπο να φωνάξουν ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ έχουμε "δίκιο" και οι "άλλοι" θα καούν στη κόλαση!!!!!
Μάλιστα!!!!!!
Εκεί φτάσαμε λοιπόν!!!!
Μιάς και είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ να στρέψουν το πλήθος πρός το Θείο και Εσώτερο Εαυτό τους ώστε να ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ τον ΕΝΤΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΑ ΘΕΟ, τον τρομάζουν και τον φοβίζουν με ΚΟΛΑΣΕΙΣ και άλλες αηδίες που ευτυχός ΟΥΤΕ τα παιδάκια σήμερα δεν πιστεύουν (δηλαδή ΔΕΝ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ)...

Και για να ΜΗΝ κατηγορηθώ (για πολυοστή φορά μέσα σε αυτά τα forums) δεν ομιλώ για του Χριστιανούς Ορθόδοξους παπάδες ΜΟΝΟ, ΑΛΛΑ αναφέρομαι σε ΟΛΟΥΣ εκείνους τους "λειτουργούς" των εκάστοτε θρησκειών.
Είτε είναι Βουδδιστές
Είτε Μωαμεθανοί
Είτε Χριστιανοί (με ένα άπειρο πλήθος υποομάδων θρησκευτικών)
Είτε Βραχμάνοι
Είτε Σαμάνοι
Είτε....
Είτε....
Είτε....

Και κλείνοντας, θα ήθελα να πώς πώς ΝΑΙ ΜΕΝ συμφωνώ σε αυτό που αναφέρεις :

quote:
Μην μου ενναντιωθείς σε αυτά που ρωτάω. Είναι πολύ πιό σημαντικό να τα παρατηρήσουμε μαζί...

...αλλά να κατανοήσουμε τι θέλανε να μας πούνε και κάποιοι τα πήραν στα χέρια τους και μας τα κάνανε σκ...!

Αλλά θα ήθελα ΩΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ των forums του Εsoterica.gr να ΤΟΝΙΣΩ πως ΕΔΩ ΜΕΣΑ, στον ιερό χώρο ΕΡΕΥΝΑΣ και ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ σκεπτόμενων ανθώπων, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ή ΤΑΣΗ να φτιαχτούν ΝΕΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ή ΝΕΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ...
Αρκτές ΗΔΗ υπάρχουν!!!!

Φίλος με όλους,

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Just_A_ManΜέλος
04/06/2003, 13:54:57
Δεν ξέρω πόσες Φιλοσοφίες, Πολιτισμοί, Θρησκείες, Σεμινάρια, Βιβλία, Συζητήσεις θα πρέπει να αναζητήσουμε για να καταλάβουμε μια απλή λέξη:

Α Γ Α Π Η.

Το σημερινό μήνυμα (Posted - 04/06/2003 : 10:34:53) στο Forum: Η Θρησκεία της Αγάπης, μπορεί να φάνει ωφέλιμο για προβληματισμό. Σε όσους πιστεύουν σε ένα Θεό η σε πολλούς η και σε κανένα.

Just A Man

“Ο Θεός του Κόσμου, που είναι η ΑΓΑΠΗ, ας μας έχει πάντα καλά.”

hrismigΜέλος
05/06/2003, 15:25:52
Αγαπητοί φίλοι,
Έκανα λάθος σε ό,τι έγραψα, για ό,τι εννοούσα και ήθελα να σας μεταφέρω και γιατί τα έγραψα...
Σας ζητώ συγνώμη

06/06/2003, 18:14:06
....+Η ΝΥΧΤΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΑΕΙ ΤΗ ΜΕΡΑ....

μα αυτο με προβληματησε ...
[...λεγόμενη "θετική σκέψη", η οποία ως γνωστόν είναι ασυμβίβαστη με τήν Ορθόδοξη πίστη. ]
...

Let there be Light!

Edited by - ΑΤΜΑ on 07/06/2003 03:05:50

Just_A_ManΜέλος
07/06/2003, 08:17:32
quote:

....+Η ΝΥΧΤΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΑΕΙ ΤΗ ΜΕΡΑ....

μα αυτο με προβληματησε ...
[...λεγόμενη "θετική σκέψη", η οποία ως γνωστόν είναι ασυμβίβαστη με τήν Ορθόδοξη πίστη. ]
...

Let there be Light!

Η πίστη στην Α Γ Α Π Η είναι μόνο Θετική Σκέψη. Και γιατί όχι και Ορθόδοξη. Σκέψου όμως πάνω στον πλανήτη να υπάρχει μόνο φως. Να σταμάταγε ο χρόνος 12:00 το μεσημέρι. Ο ήλιος θα έκαιγε τα πάντα πάνω στο πλανήτη. Η Αγάπη του σύμπαντος είναι αρμονία. Η αγάπη φέρνει ισορροπία μέσα στο σκοτάδι και το φως, στο καλό και το κακό.

Από το forum: H Θρησκεία της Αγάπης

Just A Man

Edited by - Just_A_Man on 07/06/2003 08:19:23

07/06/2003, 16:30:44

quote:
Η πίστη στην Α Γ Α Π Η είναι μόνο Θετική Σκέψη. Και γιατί όχι και Ορθόδοξη. Σκέψου όμως πάνω στον πλανήτη να υπάρχει μόνο φως. Να σταμάταγε ο χρόνος 12:00 το μεσημέρι. Ο ήλιος θα έκαιγε τα πάντα πάνω στο πλανήτη. Η Αγάπη του σύμπαντος είναι αρμονία. Η αγάπη φέρνει ισορροπία μέσα στο σκοτάδι και το φως, στο καλό και το κακό

"ΟΥΔΕΙΣ ΨΟΓΟΣ"...ΤΑΟ ΓΑΡ

ΜΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΦΡΑΣΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΥΘΜΟΥΜΕΝΕΣ "ΑΙΡΕΣΕΙΣ"...ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΑΛΙ ΑΝ ΘΕΣ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΕ ΤΟ ΚΑΚΑΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ...

H EMMONH OTI MONO MIA ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ
ΜΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΔΥΟ ΔΙΔΥΜΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ...ΜΟΝΑΧΟΠΑΙΔΙΑ....

ΑΥΤΟ.ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΚΑΤΙ" ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ...ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ...

Let there be Light!

07/06/2003, 21:03:44
Προς την ορθοδοξη εκκλησια της Ελλαδας και προς καθε εκκλησια και δογμα...ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ... Η πλεον επικινδυνη ΑΙΡΕΣΗ, ο πλεον επικινδυνος χωρος, ειναι το Esoterica.gr

thothΙδρυτικό Μέλος
07/06/2003, 22:16:29
Βρε Πασχάλη, θα μας κάψεις !!!

Τι είναι αυτά που λές;

Λες να είμαστε αίρεση;;;;

Ναι, ναι, ναι !!!

Admin να αλλάξουμε το όνομα;

Τι λες;

Να το κάνουμε...

Αιρεσοτέρικα

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

ananasssΜέλος
07/06/2003, 22:24:43
...κι επειδή είστε και εγωιστές και ωραιπαθείς, να το κάνετε

ΑΡΕΣΩΤΕΡΙΚΑ

"Να'μαι καλά, να σ' αγαπώ..."

thothΙδρυτικό Μέλος
07/06/2003, 22:39:20
Α, ρε Ananasss, είσαι άπαιχτος.

Έχουμε και λέμε:

www.ΕΣΩΤΡΕΛΙΚΑ.gr

www.ΑΙΡΕΣΩΤΕΡΙΚΑ.gr

www.ΑΡΕΣΩΤΕΡΙΚΑ.gr

Λοιπόν, πρέπει να κάνουμε μπλουζάκια, να τα φοράμε στο πάρτυ της Λίλιθ

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

drumx13Μέλος
08/06/2003, 01:11:01
καποιος ειπε
quote:
Προς την ορθοδοξη εκκλησια της Ελλαδας και προς καθε εκκλησια και δογμα...ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ... Η πλεον επικινδυνη ΑΙΡΕΣΗ, ο πλεον επικινδυνος χωρος, ειναι το Esoterica.gr

και καποιος απαντα σε αλλο τοπικ
quote:
Λοιπον,αν θελησετε καποτε να αλλαξετε την ονομασια του χωρου σας,θα σας προτεινα το archiepiskopi.gr η το synagogi.gr,για να ξερει και ο καθε καινουργιος που μπαινει.

κατι καλο γινεται εδω...
αν μη τι αλλο εχετε εχθρους ...
φαινετε να μεγαλωνετε τελικα και να θιγεται καποιους

Just_A_ManΜέλος
08/06/2003, 23:27:09
quote:

quote:
Η πίστη στην Α Γ Α Π Η είναι μόνο Θετική Σκέψη. Και γιατί όχι και Ορθόδοξη. Σκέψου όμως πάνω στον πλανήτη να υπάρχει μόνο φως. Να σταμάταγε ο χρόνος 12:00 το μεσημέρι. Ο ήλιος θα έκαιγε τα πάντα πάνω στο πλανήτη. Η Αγάπη του σύμπαντος είναι αρμονία. Η αγάπη φέρνει ισορροπία μέσα στο σκοτάδι και το φως, στο καλό και το κακό

"ΟΥΔΕΙΣ ΨΟΓΟΣ"...ΤΑΟ ΓΑΡ

ΜΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΦΡΑΣΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΥΘΜΟΥΜΕΝΕΣ "ΑΙΡΕΣΕΙΣ"...ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΑΛΙ ΑΝ ΘΕΣ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΕ ΤΟ ΚΑΚΑΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ...

H EMMONH OTI MONO MIA ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ
ΜΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΔΥΟ ΔΙΔΥΜΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ...ΜΟΝΑΧΟΠΑΙΔΙΑ....

ΑΥΤΟ.ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΚΑΤΙ" ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ...ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ...

Let there be Light!

Πριν από την εμμονή, για τουλάχιστον εφτά χρόνια (αν και από τη στιγμή που κανείς δεν έχει καταφέρει να βρει την αρχή του χρόνου με ακρίβεια, θεωρό ότι όσα χρόνια και αν ψάχνω δεν φτάνουν για να ανακαλύψω κάθε αλήθεια), ανάλυσα όλο των πνευματικό χάρτη που υπάρχει διαθέσιμος. Κάθε δρόμο. Πώς όταν παίρνεις τον οδικό χάρτη και θέλεις να πας από τα νότια προάστια στα βόρια.

Ακόμα και δίδυμα να μην είναι τα δυο παιδιά, οι γονείς τους πάλι μπορεί να έχουν ξεχωρίσει τα παιδιά και να έχουν δώσει την αγάπη τους σε ένα.

Άρα δεν έχει σημασία σε πιο δρόμο είσαι η τη διάκριση η λογική κάνει.
Γιατί η καρδιά, η αγάπη ποτέ δεν κάνει διακρίσεις.

Ναι είναι αλήθεια ότι υπάρχούν πολλές πραγματικότητες. Και ο καθένας βιώνει την δικιά του. Άρα εφόσον υπάρχουν πολλές πραγματικότητες υπάρχουν και πολλές αλήθειες.

Όπως, προσωπικά, όπως θα ήθελα να σεβαστή κάποιος άλλος την αλήθεια μου, έτσι σέβομαι και εγώ την αλήθεια των άλλων. Όποια και αν είναι αυτή.

Ο Χρυσός κανόνας του Χρηστού.
(Μην κάνεις αυτό που δεν θα ήθελες να σου κάνουν).

Η ταπεινή μου γνώμη είναι, ότι σημασία έχει για όλους από την στιγμή που αρχίζουμε να αναζητούμε την αλήθεια είναι γιατί το κάνουμε αυτό.

Ποια είναι η πραγματική μας πρόθεση?

Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα που θα πρέπει ο καθένας μας να το απαντήσει μόνος του όταν είναι στην σιωπή του.

Είναι αλήθεια ότι μεταξύ της αλήθεια όλου του σύμπαντος και την δικιά μου κάπου στην μέση θα υπάρχει η πραγματική αλήθεια.

Η μόνη προσωπική μου αλήθεια είναι η Α Γ Α Π Η. Αν κάποιος άλλος έχει ανακαλύψει κάτι ανώτερο από την Α Γ Α Π Η, με μεγάλη χαρά και ευτυχία να Θυσιαστώ και να το λατρέψω!!!

Γιατί τις υπερφυσικές αλήθειες είναι τέτοιες που από φυσικού τους δεν λέγονται με λόγια. Μόνο τις (αισθάνεται!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) κανείς.

Ποτέ μην υποτιμάς την ΔΥΝΑΜΗ που έχει η ΑΓΑΠΗ. Όταν αγαπάς, παύεις να βρίσκεσαι στο έλεος ανεξέλεγκτων δυνάμεων, η ψυχή σου γίνεται μια πανίσχυρη δύναμη!!!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥ, ΔΙΚΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΑΓΑΠΑ!!!

ΑΓΑΠΗ, ΦΩΣ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ(ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ)
ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ.

ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΟΣΜΟΥ, ΝΑ ΕΥΛΟΓΗ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ,
ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ.

Σχετικό θεώρημα περί αλήθειας Posted 08/06/2003 : 23:15:14
μπορείς να διαβάσεις στο Forum: H Θρησκεία της Αγάπης.

Just A Man