- Γράμματα κ εγκέφαλος.. - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
Τα υλοπιόπα μροπούν να ενίαι σε τχίυεας θιέεσς κια να μροπετίε να τςι δαβαιάεστε χρωίς πλβημόρα. Ατυό γνίταει γαιτί ο απρώνθονις εκέγλφοας δνε δαεβζιάι γάμρμα γάμρμα κθάε λξηέ αλλά τνη λξηέ σνα σνύλοο.
Ατίπτσυεο ε;

Communicating at an unknown rate...
(καντο και σε greeklish να δουμε....![]()
)

Edited by - ΑΤΜΑ on 24/09/2003 14:41:37
Νομίζω ότι σε πρόλαβε το αγαπητό Αλάτι! ![]()
Πάντως είναι όντως απίστευτο!!!
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΠΩΣ ΕΞΗΓΗΤΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ
ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ.
Edited by - Rebecca on 24/09/2003 17:42:59
Χαμπάρι δεν πήρα....αλλά μάλλον κ άλλοι μαζί με μένα
Οπότε...

Communicating at an unknown rate...
Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΕΓΙΝΕ "PRIMA VISTA"
ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΟ ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ
ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ.
The rset can be a total mses and you can sitll raed it wouthit porbelm. Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe.
Fcuknig amzanig huh?
Valnta ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑ!ΚΑΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ!ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΠΕΡΔΡΕΜΕΝΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ,ΑΠΛΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΗΣ ΑΛΕΞΙΑΣ!!
ΤΡΟΜΕΡΟ!!!
ΦΙΛΙΚΑ

The Truth Is Out There..
Είναι κρίμα να γράφουμε σε δύο διαφορετικά topics για αυτό το θέμα.
Ο Alati13 ξεκίνησε πιο πριν το topic και εκεί υπάρχει ήδη μια πιο παλιά συζήτηση.
Σας παρακαλώ συνεχίστε εκεί

Άνοιξαν Α2 γραφείο οι παππάδες μας- μα δεν τα παν καλά με τον αφαλό τους (έδρα, ως γνωστόν, τού Ακτίστου Φωτός).
Θαυμάστε κριτήριο! Σ΄έναν ντορβά ανακατωμένος ο ερχόμενος: από Μασόνοι μέχρι Λήδα Σάνταλα, από Κούνγκ Φου μέχρι την γιαγιά μου!
Όλοι αιρετικοί, σού λένε- όλοι, πλην ημών!
Ω, φαρισαίοι μου που αν δεν Τον καρφώνατε ψηλά, ματωμένο, θά΄ταν τώρα κι Αυτός στην λίστα σας!
Edited by - kakao on 02/06/2003 19:50:02
Edited by - kakao on 02/06/2003 20:08:22
Καταλαβαίνω και συμμεριζομαι την αγανάκτησή σου για αυτό το θέμα. Έχεις απόλυτο δίκαιο κατά την γνώμη μου. Η χριστιανική εκκλησία θα πρέπει να κοιτάζει τα του οίκου της, να μεταφέρει το πνεύμα του ιδρυτή της και να μην γίνεται χωροφύλακας στις φιλοσοφικές, εσωτερικές, μεταφυσικές αγωνίες των ανθρώπων.
Θα διαφωνήσω όμως με τον τίτλο του θέματος. Νομίζω ότι δεν είναι ανάλογος του περιεχομένου και αντί να θίγει το καίριο αυτό ζήτημα που επισημαίνεις, δυστυχώς, αποπροσανατολίζει. Επειδή νομίζω ότι είναι άστοχος ο τίτλος θα σε παρακαλούσα να τον αλλάξεις.

Μού το χάλασες!!!
Το πιστευε και μη ερευνα σε ολο του το μεγαλειο.
Η αγαπη για τον πλησιον.
Η μισαλοδοξια.
Ο χωρισμος της ανθρωποτητας σε καλους και κακους.
Ο χωρισμος των δημιουργηματων του θεου κατα τους ιδιους.
Ολα αυτα μαζεμενα σε ενα οπως πολυ σωστα το ειπες Γραφειο Α2.
Γραφειο εσωτερικης ασφαλειας κατι σαν Κοντολιζα Ραις στην ορθοδοξια.
Μας νομιζουν για ηλιθιους και θελουν να μας προστατεψουν τα λαμογια.
Τι να πει κανεις
Σα δεν ντρεπονται.
Αυτο μονο αρκει.
love for what is comming and forgivness for the past...
Κατανοώ την στεναχώρια σου, που σου... χάλασα το επιθετικό σου ύφος
αλλά ή μεγαλοψυχία και η ευγένεια είναι αληθινές και άξιες στις δύσκολες στιγμές όπου το ζωάκι μέσα μας, αφηνιάζει και απαιτεί να ξεχάσουμε τον ανθρωπισμό μας.
Νομίζω ότι εσύ τελικά επιβλήθηκες σε αυτό το ζωάκι. Αυτό είναι μια αληθινή και σημαντική μικρή νίκη απέναντι σε οποιοδήποτε ιδεολογικό σου αντίπαλο.
Συγνώμη που φαίνομαι να σε νουθετώ αλλά με ενθάρρυνες με τον σεβασμό που έδειξες στον ρόλο του Διαχειριστή.
Να είσαι καλά.

Με ποιο δικαιωμα χωριζει τους ανθρωπους συμφωνα με τις αποψεις τους.
Ειμαστε ή δεν ειμαστε παιδια του θεου ολοι?
Τον μοσχο τον σιτευτο που θα εσφαζαν αν επεστραφαν οι απολωλοι τον φαγανε, για αυτο καλυτερα να μην γυρισεις αν εισαι αιρετικος... θα τους δημιουργησεις προβλημα δεν εχουν τι να σφαξουν.
Τι στιγμη που εδω στην ελλαδα (καποτε) ειχαν στησει αγαλμα σε εναν αγνωστο θεο....
Στο μηπως υπαρχει αυτος ο θεος... στην πιθανοτητα...
Εκει βασιστικαν μια χουφτα αιρετικοι της εποχης και μιλησαν αφοβα...
Ειπαν την αποψη τους και τα πιστευω τους για την αγαπη και την ισοτητα και την αδερφοτητα και την ελευθερια.
Που ειναι η αγαπη οταν με ονομαζουν αιρετικο?
Που ειναι η ισοτητα οταν μου κολαν ταμπελες? και με δειχνουν στον κοσμο με το δαχτυλο.
Που ειναι η αδερφοτητα καθως εγω ειμαι αδερφος με ολους ενω αυτοι με χωριζουν την αδερφοτητα.
και που ειναι η ελευθερια μου να πιστευω οτι θελω.
Δεν ειμαι αιρετικος ειμαι βαφτισμενος χριστιανος ορθοδοξος, αρκετα πιστος αλλα οχι φανατικος.
Ολα αυτα με εξοργιζουν.
Σημερα που εγιναν (λεει) θεσμος και εξουσια και κανουν και πολιτικη με τα λεφτα μας να μας κατηγορουν κιολας για αιρετικους.
Αλλα ολα ηταν μεχρι να αλωσουν την Ρωμη και να γινουν συναυτοκρατορες και παπες
Σα δεν ντρεπονται.
love for what is comming and forgivness for the past...
Δείτε το Φως που ατελείωτα και αναλλοίωτα υπάρχει αιώνες τώρα.
Μην προσπαθείτε να το εξηγήσετε με λόγια φλύαρα,
αλλά εκδηλώστε το, φανερώστε το, κάντε το Ζωή, Αγάπη, Προσφορά, στην καθημερινότητά σας.
Είθε η καρδιά σας να νοιώθει πάντα την ευλογία της Αγάπης
και η ζωή σας να γίνει λειτουργία χαράς και ευδαιμονίας.
Αμήν.
Just A Man
“Ο Θεός του Κόσμου, που είναι η ΑΓΑΠΗ, ας μας έχει πάντα καλά.”
καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις και συμφωνώ εν μέρη με αυτά που λές...αλλά μου απάντησες στο μισό μου ερώτημα. Για το θέμα της αστυνόμευσης δεν είδα τίποτα...Να περιμένω συνέχεια;
Τώρα σε ότι αφορά σε αυτά που γράφεις εγώ σαν παρατηρητής πρέπει να τα δω από δύο πλευρές αν θέλω να λέγομαι "αντικειμενικός". Τη δική σου (που μου αρέσει όπως τα λες) και της εκκλησίας...
Και εδώ στο δεύτερο σκέλος έχουμε πάλι δύο πλευρές. Η καθαρά πολιτική πλευρά - όπως και εσύ παρατήρησες - και η θεολογική πλευρά.
Κατά τη θεολογική πλευρά λοιπόν αίρεση θεωρήται όποια θρησκεία στερήται βάσης. Απλά έχει πάρει μία άλλη θρησκεία που έχει βάση και την έχει "επεξεργασθεί" (καλώς ή κακώς) προκειμένου να δημιουργήσει μία νέα θρησκεία. Αυτή η νέα άποψη λοιπόν ονομάζεται αίρεση. Και ρωτάω λοιπόν.
Εσένα σε ενδιαφέρει το πως ονομάζεται ή στο τι είδους "επεμβάσεις" έχει κάνει, σε ποιούς απευθύνεται και τι σκοπούς έχει; Απάντησέ μου αν θέλεις σε αυτά και μετά συνεχίζουμε...
Πράγματι, ένα ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΘΕΜΑ για το Esoterica.gr !!!!!
Δέν θα μπώ σε ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ, απλά θα ήθελα να θέσω την άποψή μου ως πρός την τοποθέτηση του μέλους Ηrismig και σε αυτό που έδωσε ως ορισμό του ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ.
Λέει λοιπόν ο Ηrismig πώς ΑΙΡΕΣΗ είναι :
quote:
Κατά τη θεολογική πλευρά λοιπόν αίρεση θεωρήται όποια θρησκεία στερήται βάσης. Απλά έχει πάρει μία άλλη θρησκεία που έχει βάση και την έχει "επεξεργασθεί" (καλώς ή κακώς) προκειμένου να δημιουργήσει μία νέα θρησκεία. Αυτή η νέα άποψη λοιπόν ονομάζεται αίρεση. Και ρωτάω λοιπόν.
Διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ φίλε μου (και οριζόντια και διαγώνια)
Από που συνάγεις το ΣΥΜΠΕΡΕΣΜΑ ( το ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ κατ'εμέ ΠΑΝΤΑ) πώς ο ορισμός που δίνεις είναι και ο ΟΡΘΟΣ ως πρός την ΑΙΡΕΣΗ;;;
Ποιά είναι κατα την άποψή σου τα σημεία "ΒΑΣΗΣ" τα οποία ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ (κατα τον ορισμό σου);;;;
Τώρα ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟΥ ΣΟΥ φίλε μου, θα πρέπει να ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ για ΠΟΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΙΛΑΜΕ απο την οποία "έκλεψαν" τα "σημεία βάσης" και εδημιουργήθηκαν ΝΕΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ...
Δεν το ζητά η μηδαμινότης μου, αλλά το ΑΠΑΙΤΕΙ Ο ΔΙΛΟΓΟΣ ο οποίος σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ (ειδικά στο παρόν ΛΕΠΤΟΤΑΤΟ ΘΕΜΑ) δεν θα πρέπει να είναι ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΟΣ και ΑΦΟΡΙΣΤΙΚΟΣ πρός τα ΠΑΝΤΑ...
Λοιπόν για ΠΟΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΙΛΑΜΕ;;;;
Και για ΠΟΙΕΣ ΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΗΣ (ιδίας) ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ αναζητούμε τις αιρέσεις της;;;
Με πολύ προσοχή και περίσκεψη στο παρόν θέμα,
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Edited by - Kelsos on 03/06/2003 16:23:45