ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Βιβλίο Καταγραφής Θεραπειών Μέσω της Εναλλακτικής Ιατρικής - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- Βιβλίο Καταγραφής Θεραπειών Μέσω της Εναλλακτικής Ιατρικής - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

Μορφέας42 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
astrolΝέο Μέλος
22/08/2006, 22:55:22
Φανταστήτε ότι πιανετε έναν σωλήνα βρεγμενο με τα δυο χερια σας σαν να θελετε να τον “ πνιξετε “.
Σε αυτην ακριβως την θεση κατεβαζετε τα χερια προς τα κατω σφιχτα ετσι που να στραγγιζει ολο το νερο από την επιφανεια του σωληνα.

Ετσι λοιπον κανετε όταν πχ εχετε πονους στα χερια, στα ποδια , μονο που τα χερια σας δεν ακουμπανε καθολου το χερι,το ποδι, το σωμα.
Απλα σκεπτεστε σαν πραξη ότι απομακρυνετε ένα < μαυρο ζουμι. > ( η κακη ενεργεια ) και την αποστραγγιζετε στο εδαφος.

Μετα αντιστροφα γεμιζετε με λαμπερο φως από κατω μεχρι εκει που ξεκινησατε.
Αυτό μπορει να γινει και στο σωμα αλλα από τον λαιμο και κατω.

Για το κεφαλι χρειαζετε να γινει με αντιστροφο τροπο δηλ το <στραγγισμα> προς τα πανω και το <γεμισμα>προς τα κατω ( μεχρι τον λαιμο)

Το εχω κανει απειρες φορες και σε μενα , αλλα και σε αλλους.

Αξιζει να το δοκιμασετε

ΙΩΑΝΝΗΣ

geoxΜέλος
26/03/2007, 19:42:34
KATI PERISSOTERO APO ENA XRONO META

Ας συν οψίσουμε λοιπόν τις μαρτυρίες που καταγράφηκαν στο πολύτιμο αυτό βιβλίο και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του

Έχουμε και λέμε λοιπόν
1. Πέτρες στη χολή που εξαφανίστηκαν
2. Ημικρανία
3. Ημικρανία
4. Πονόδοντος
5. Λαρυγγίτιδα (αδιευκρίνιστη διάγνωση)
6. Δερματικό πρόβλημα
7. Ινομύωμα που πάει να σχηματιστεί αλλά τελικά εξαφανίζεται
8. Λοιμώδης μονοπυρήνωση
9. Διάφοροι πόνοι (αόριστο)
10. Ωτίτιδα (αδιευκρίνιστο)
11. Έλκος
12. Σπασμένες κεντρικές αρτηρίες στο διάφραγμα (αδιευκρίνιστο)
13. Σπυράκι που εξαφανίστηκε σε 21 μέρες

Για να τα δούμε ψύχραιμα...

Ως γνωστόν το βασικό target group των ψευτοθεραπειών είναι

α) Διάφοροι πόνοι οι οποίοιως γνωστόν έχουν εξάρσεις και υφέσεις, οι οποίοι συνήθως περνούν απο μόνοι τους και οι οποίοι ασφαλώς δεν μετρώνται αντικειμενικώς αλλά χαρακτηρίζονται κατα γενική ομολογία ως υποκειμενικό σύμπτωμα. Όλοι οι άνθρωποι πονούν πολλές φορές στη ζωή τους χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι άρρωστοι αλλά και ότι δεν θα περάσει ο πόνος ποτέ απο μόνος του
β) Δερματολογικές παθήσεις τύπου έκζεμα, ατοπική και αλλεργική δερματίτιδα αλλά και ένα σωρό μυκητιάσεις και μικροβιακές παθήσεις χωρίς ιδιαίτερη κλινική σημασία. Οι περισσότερες απο αυτές τις παθήσεις αυτοιώνται ή σχετίζονται με το στρες και τις συνθήκες του περιβάλλοντος όπως η υγρασία το ψύχος η θερμότητα. Ας μην υποτιμούμε΄το γεγονός ότι καθημερινά φορτώνουμε το δέρμα μας με ένα σωρό συνθετικές ύλες χημικές ουσίες καυσαέρια και κακή διατροφή.

Σε ότι αφορά την λαρυγγίτιδα και την λοιμώδη μονοπυρήνωση. Προκειτε περί ιογενών λοιμώξεων. Αυτό σημαίνει ότι αυτοιώνται απο την στιγμή που ο ιός θα κάνει τον κύκλο του και για τον λόγο αυτό θεραπεία φαρμακευτική χορηγείται μόνο όταν υπάρχει κίνδυνος επιπλοκών (πχ, λαρυγγικό οίδημα, ή πυώδης αμυγδαλιτιδα επιπλεγμένη με μικροβιακό παράγοντα)ή σε ηλικιωμένους ή σε άτομα που βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή (χημειοθεραπεία, AIDS κλπ)

Σε ότι αφορά τα ινομυώματα είναι τοις πάσοι γνωστό ότι αυτά απο την στιγμή που σχηματίζονται μπορεί είτε να μεγαλώσουν είτε να παραμείνουν στάσιμα είτε να υποστραφούν (΄΄οχι δια της μαγείας) αλλά διότι είναι ορμονοευαίσθητα εξαρτώνται δηλαδή απο το ορμονικό προφίλ της γυναίκας.

Σε ότι αφορά την ωτίτιδα καθώς και ότι άλλο τελειώνει σε -ίτιδα υπενθυμίζω πως η φυσι΄κή άμυνα του οργανισμού (αντισώματα, λεμφοκύτταρα, φραγμοί, δικτυοενδοθηλιακό σύστημα κλπ)αντιμετωπίζει επαρκώς την συντριπτική πλειοψηφία των μικροβιακών λοιμώξεων χωρίς να χρειάζεται κανενός είδους αντιβιωτικό ή κάθε άλλου είδους θεραπεία.Αν δεν υπήρχε αυτό το πανίσχυρο αμυντικό σύστημα δεν θα υπήρχε και ο άνθρωπος

Σε ότι αφορά τον άνθρωπο με τις σπασμένες κεντρικές αρτηρίες του ρινικού διαφράγματος εκ των όσων περιγράφει συμπεραίνω ότι πιθανόν συνεχίζει να πάσχει απο κάποιο χρόνιο νόσημα για το οποίο ελπίζω να έχει διερευνηθεί ενδελεχώς. Το να ανοίγει η μύτη του δύο φορές το μήνα είναι παθολογικό όσο και αν το εξωραίζει. Θα του πρότεινα δε να προβεί σε follow up ιατρικό αν και είμαι σίγουρος ότι το κάνει.

Σε ότι αφορά το έλκος τα στοιχεία που παραθέτονται είναι επιεικώς ανεπαρκή για να καταλάβω τι εννοεί
ενώ για την διάγνωση της ουρολοίμωξης χρειάζεται κάποιος να κάνει εξέταση και καλλιέργεια ούρων.

Για τον άνθρωπο με το σπυράκι που έφυγε σε 21 ημέρες δεν έχω σχόλιο γιατί θα μπορούσα να του εξηγήσω πως το σπυράκι δεν είναι αρρώστια αλλά και ότι συνήθως τα σπυράκια φεύγουν σε 4-5 μέρες. Κάτι δεν έκανε σωστά με το ρείκι μάλον

Και τέλος για τον θεματοθέτη ....
θα σε απογοητεύσω αλλά δυστυχώς ακόμη και οι πέτρες απο την χοληδόχο κύστη μπορούν να περάσουν μεσα στο έντερο και για την ακρίβεια μέσω του κυστικού πόρου στον χοληδόχο πόρο και απο εκεί στο 12δάκτυλο και να αποβληθούν εν κατακλείδι στο wc. Αυτή είναι και η φυσική οδός της χολής. Αν μου έγραφες και την γνωμάτευση του υπερηχογραφήματός σου θα μπορούσα να σου εξηγήσω με αντριχιαστικές λεπτομέρειες ότι σου συνέβη.

Για να είμαι ειλικρινής ακόμη και εγώ απογοητεύτηκα
Ήλπιζα σε κάτι πιο πειστικό κύριε

Φιλακια

geoxΜέλος
26/03/2007, 20:34:33
την παγκρατίτιδα δεν την σχολιάζω διότι ο συσχετισμός της εξ αποστάσεως θεραπείας με την πορεία της νόσου εγγίζει το γελοίο αλλά δικαιολογείται λόγω άγνοιας.

αν θέλετε λεπτομέρειες περί παγκρεατίτιδας, μορφών , θνητότητας, επιπλοκών, παγκρεατικών ψευδοκύστεων κλπ ευχαρίστως να σας τις αναλύσω αλλά είναι μάλλον too much και too far away απο το γνωστικό πεδίο του ανθρώπου που έκανε το συσχετισμό

Φιλάκια

toxotisΜέλος
30/03/2007, 23:00:24
Geox γερμανικά γνωρίζεις?

Αν ναι να σου δώσω πολύ ευχαρίστως μία γερμανική ιστοσελίδα όπου καταρρίπτονται άπειροι μύθοι της "σχολικής ιατρικής", της οποίας δείχνεις μέγας υπέρμαχος.

Η θεωρία ύπαρξης ασθενειών/νόσου εξ'αιτίας ιών π.χ. πάει περίπατο και δεν υφίστατε καν. Οι εμβολιασμοί είναι ότι χειρότερο ήρθε να προτίνει η "ιατρική" των τελευταίων δεκαετιών κ.τ.λ. (πέρα από τα τέλεια φακελάκια και την ποικιλοτρόπως καταπάτηση και αθέτηση του όρκου που δίνει κανείς)

Το ότι εσύ δεν βρήκες αρκετές περιπτώσεις ίασης ή βελτίωσης μέσα στο τόπικ, οφείλεται πολύ απλά στο γεγονός ότι όπως θα έπρεπε να είχες προσέξει δεν "μπήκαμε στον κόπο" να σε κρατήσουμε ενήμερο σχετικά με τις θεραπείες -τελευταίο ποστ 8/2006

και φυσικά δεν περιέχονται εκεί όλες οι θεραπείες που πιθανόν να ήθελες να δεις...

Άρα για τους λίγους μήνες και για τις ελάχιστες καταγραφές του τόπικ αρκετές ιατρικές "θεωρίες-αλήθειες" μας περιέγραψες και αρκετά...το ευχαρηστήθηκες γελώντας.

Πάντως είσαι κλασσικός οπαδός της κλασικής ιατρικής...σκέτη στενοχώρια βρε παιδί μου- το "παίζουμε παντογνώστες και ξεχνάμε ευχαρίστως τις εξαιρετικά ελάχισες δυνατότητες της σημερινής ιατρικής, η οποία παρά τις "προόδους της" μόνο για συναίτερος των φαρμακοβιομηχανιών κάνει, διότι δεν κατάφερε ούτε καν να δει τον άνθρωπο ως ψυχοσωματική ενότητα (πέρα από την ολιστική ιατρική).

Αυτή είναι η αλήθεια της ΔΙΚΗΣ σου ιατρικής-φαρμακευτικής και όχι θεραπείας -γιατί η εμμονή σας να ασχολείστε με την συμπτωματολογία και να προσπαθείτε την "θεραπεία-εξάλλειψη" των συμπτωμάτων και όχι των αιτιών εμφάνισης τους δεν έχει τίποτε να κάνει με θεραπεία και ίαση...

geoxΜέλος
31/03/2007, 04:12:23

Πολύ ωραία λοιπόν. Aς μιλήσουμε ψύχραιμα

Ας κάνουμε τις εξής υποθέσεις και θα ήθελα να μου απαντήσεις με βάση την δική σου γνώμη τι θα έπρεπε να κάνει κάποιος (εκτός απο το να πάει στο νοσοκομείο και τον κλασσικό γιατρό) όταν

1. Παθαίνει ρήξη σπληνός σε τροχαίο ατύχημα
2. Έχει μια ελιά που αποδεικνύεται ότι είναι μελάνωμα
3. Εντοπίζει έναν όγκο στο στήθος
4. Είναι γυναίκα και έχει λοίμωξη με ΗPV στον τράχηλο
5. Παθαίνει έμφραγμα
6. Έχει σακχαρώδη διαβήτη
7. Έχει νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου
8. Παθαίνει τέτανο (αφού δεν είχε εμβολιαστεί με το άχρηστο εμβόλιο)
9. Παθαίνει εγκεφαλική αιμορραγία (εγκεφαλικό)
10. Παθαίνει ρήξη ανευρύσματος αορτής
11. Παθαίνει Ηπατίτιδα C ή Β ή AIDS

Επίσης θα ήθελα να ακούσω πιο συγκεκριμένα την άποψή σου για τον εμβολιασμό κατα
1. του τετάνου - διφθερίτιδας
2. Ιλαράς ερυθράς παρωτίτιδας
3, πολιομυελίτιδας
4. Φυματίωσης
5. Ηπατίτιδας Β

Και εν τέλει αν έχεις παιδιά δεν θα τα εμβολιάσεις και αν όχι γιατί?

Λάβε υπόψιν ότι δεν μιλάς με εκπρόσωπο φαρμακοβιομηχανίας.

Δεν πρόσεξες ασφαλώς ότι δεν αναφέρομαι σε φάρμακα και αν θέλεις τη γνώμη μου στη χώρα όπου ζούμε η λέξη κατάχρηση είναι ανάξια να περιγράψει το φαινόμενο. Τα δε φαρμακεία λειτουργούν ως σούπερ μαρκετ φαρμάκων.

Πιστεύω θα συμφωνείς ότι δεν φταίει το φάρμακο αλλά ο τρόπος που χρησιμοποιείται.

Σε ότι αφορά τα φακελάκια και τους επίορκους ιατρούς συμφωνώ αλλά πιστεύω ότι έχουμε αυτό που μας αξίζει.
Όλοι σχολιάζουν κανείς δεν καταγγέλει παρά μόνον όταν κάτι πάει στραβά.
Όλοι θέλουν να δώσουν κάτι για να τύχουν προτεραιότητας αλλά και μεγαλύτερης προσοχής.
Καλύτερος γιατρός θεωρείται εκείνος που παίρνει τα περισσότερα
Αν κάποιος δεν τα παίρνει θεωρείται υποδεέστερος
Όλοι αδιαφορούν παντελώς για το συστημα υγείας μέχρι να βρεθούν οι ίδιοι στο κρεββάτι του πόνου

Σε ότι αφορά τα "συμπτώματα" ασφαλώς και πιστεύω πρώτιστα στην αξία της πρόληψης και της αναζήτησης των αιτίων. "Προλαμβάνειν εστι θεραπεύειν"

Σε ότι αφορά τα περιστατικά που ανέλυσα έχω να πω ότι όλες οι αναφορές σε τέτοιου είδους "θεραπείες" είναι εξόχως παρόμοιες με τις καταγεγραμμένες σε αυτό το τόπικ αλλά δεν υπάρχει παγκοσμίως ούτε μια μα ούτε μια περίπτωση θεραπευθείσας ασθένειας (και όχι συμπτώματος) η οποία να έχει παρουσιαστεί επισήμως με στοιχεία (φάκελο, εξετάσεις, follow up κλπ)ή δημοσιευτεί με συγκεκριμένα στοιχεία. Αν γνωρίζεις μια σε παρακαλώ να μου την υποδείξεις. Από δοξασίες, φήμες, αόριστες αναφορές και υποκειμενικές αξιολογήσεις υπάρχουν σε όλων των ειδών τις μορφές.

Αλήθεια ποια είναι η γνάμη σου για το τεστ ΠΑΠ και την μαστογραφία?

Ξερω ξερω .... κάποιος θα πει ότι είμαι εκτός θέματος...

galazia_sfairaΜέλος
31/03/2007, 10:38:24
Eίστε και οι δύο εντος θέματος.Γιατι η ύπαρξη της μιας άποψης θα ισχέι με την απόρριψη της αλλης;
Ισχύουν και τα δύο αγαπητοί μου.
Είναι σιγουρο ότι πρωτα αρρωσταινει η ψυχη καιη ασθενεια είναι απλά η έκφραση αυτου του πόνου και της συσαρμονίας.Οποιος το μαθει θ ακατανοήσει και πολλά αλλα σε σχεση με τον τροπο που ζει ,σκέπτεται και αποφασιζει.
Αν όμως για τους οποιος λογους αρνειται ειτα απο αγνοια είτε απο άρνηση τοτε υποχρεωτικά θα ζητήσει την συμβολή της κλασικης ιατρικής,ανεξαρτήτως της αιτίας, το σύμπτωμα κι αυτο θελει θεραπεια.
Μακάρι να ειχαμε φτασει στο σημειο να νοιώθουμε την αληθεια μας οποτ δενθα χρειαζοταν να αρρωστησουμε για τνα την κατανοήσουμε.
Να ειστε καλα και οι δυο.
Geox αντιδρας με μαχητικό τρόπο και καλά κανεις αν αυτο τωρα μπορείς,θαρθει η ώρα που θα καταλαβεις ότι για τα "πιστεύω" δεν απαιτουνται "μάχες",χρειάζεται απλά εμπιστοσυνη ότι αυτο που πιστευουμε ειναι το σωστό,χρειάζεται άφημα και η αληθεια παντα ερχεται στο φως!
Καλλιόπη
geoxΜέλος
31/03/2007, 14:38:10
Για να δούμ,ε λοιπόν και τα εξής..
Η ζωή του ανθρώπινου σώματος όπως την γνωρίζουμε είναι πεπερασμένη.
Η ασθένεια δε είναι αναπόφευκτη από την στιγμή που το ανθρώπινο σώμα γερνά και φθείρεται αλλά και υποβάλλεται στην επίδραση των εξωτερικών παραγόντων. Σκοπός της κλασσικής ιατρικής δεν είναι φυσικά η αθανασία του ανθρωπίνου σώματος - αυτό κατα τη γνώμη μου θα ήταν όχι μόνο ματαιοδοξία αλλά και ύβρις προσ την φύση. Ο σκοπός λοιπόν της κλασσικής ιατρικής είναι η αντιμετώπιση (πρόληψη, ίαση ή ύφεση των ασθενειών) καθώς και η εξασφάλιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στο τελευταίο του ταξίδι.

Μήπως με κάποιο τρόπο υπονοείτε ότι μπορείτε να επιτύχετε την αθανασία του σώματος?

Λέτε πως είναι σίγουρο πως αρρωσταίνει πρώτα η ψυχή και η ασθένεια είναι έκφραση πόνου και δυσαρμονίας.

Έστω ότι ισχύει αυτή η παραδοχή.
Απαντήστε μου σας παρακαλώ όμως με βάση την παραδοχή αυτή στο ερώτημα που σας έθεσα. Τι θα κάνατε δηλαδή στις περιπτώσεις που σας έθεσα παραπάνω. Και το λέω αυτό εγώ ο στενόμυαλος διότι η κλασσική ιατρική σε όλες αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα απο πλήρη ίαση εώς πολύ αποτελεσματική αντιμετώπιση και καλό βιωτικό επίπεδο. Γνωρίζετε κάποια εναλλακτική μέθοδο με καλύτερα ή τα ίδια αποτελέσματα. Αν ναι σας παρακαλώ να μου μιλήσετε αναλυτικά γι' αυτήν.

Να νοιώσουμε την αλήθεια μας ....ναι

και μετά ... θα γίνουμε απρόσβλητοι ...άρα και αθάνατοι....?

Πιστεύεται ότι το προνόμιο της αναζήτησης της αλήθειας μπορεί να είναι αποκλειστικότητα της ιδεολογίας που παραθέτετε.... ?

Πιστεύετε ότι οι γιατροί της κλασσικής ιατρικής δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ψυχή... ?

Δυστυχώς τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις στον κόσμο που ζούμε κερδίζονται όχι μόνο με μάχες αλλά και με αίμα. Τίποτε δεν χαρίζεται. Όποιος δεν μπορεί να δει αυτή την αλήθεια ή ζει στο matrix ή τα έχει βρει όλα έτοιμα ή ανήκει στην κατηγορία αυτών που ζουν εις βάρος των άλλων ως παράσιτα. Καμμιά πρόοδος στην ανθρώπινη ιστορία δεν κερδήθηκε απο τον καναπέ ή με αυτοσυγκέντρωση και κυρίως χωρίς θυσίες και πίστη σε αξίες και ιδανικά.

Υ.Γ. Υπάρχει αντίστοιχη εξήγηση της θεωρίας σου για τα άρρωστα παιδάκια? Υπάρχει εξήγηση για τις γενετικές ανωμαλίες ? Είναι δόγμα τελικά αυτή η άποψη ?

galazia_sfairaΜέλος
31/03/2007, 17:21:41
quote:
Και το λέω αυτό [b]εγώ ο στενόμυαλος [b]διότι η κλασσική ιατρική σε όλες αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα απο πλήρη ίαση εώς πολύ αποτελεσματική αντιμετώπιση και καλό βιωτικό επίπεδο.

Mα δεν σε απεκάλεσα στενόμυαλο,δεν θα μπορούσα.
Οσο για τις μαχες και τα αίματα μήπως θες να το σκεφτείς λιγάκι.......γιατι γιαμενα αυτα ακριβως ειναι matrix.
Aλλά τισημασία εχει κι ανδεν το δεις ετσι,απλά αποδεικνύουμε ότι ένα πραγμα εχει πολλες πλευρες θέασης.Το ίδιο πράγμα ,η ίδια λέξη έχει τελειως διαφορετική σημασία για τον καθένα μας.
Να είσαι καλα.
Δεν εχω λυσει ολα μου τα ερωτήματα αν εσυ όμως με την ειδικότητα σου μπορεις, χαίρομαι που υπαρχεις.

geoxΜέλος
31/03/2007, 21:10:46
Συμφωνώ ότι υπάρχουν αρκετές διαφορετικές οπτικές γωνίες για ότι συμβαίνει στην ζωή.
Συμφωνώ και χαίρομαι διότι για κάθε ερώτηση (απλή ή πολύπλοκη φιλοσοφική ή ιατρική ) μπορούν να υπάρξουν διαφορετικές απαντήσεις ή αν θέλεις και το ίδιο πράγμα μπορεί να ειπωθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Υποψιάζομαι δε ότι η αλήθεια είναι μία.
Σε αυτό που λες ότι δεν έχεις απαντήσει σε όλα τα ερωτήματά σου εγώ προσθέτω ότι δεν νομίζω να απαντήσω σε όλα τα ερωτήματα στην δοκιμασία αυτής της μικρής ζωής.

Αλλά παρόλα αυτά πιστεύω ότι σε πολύ συγκεκριμένα και χειροπιαστά ερωτήματα θα έπρεπε να υπάρχουν και συγκεκριμένες απαντήσεις. Και η μη απάντηση όμως είναι για μένα απάντηση.

Το ότι οι λέξεις και οι καταστάσεις έχουν διαφορετικό νόημα δεν σημαίνει ότι ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους

Είναι άκομψο τουλάχιστον να απαξιώνουμε αγώνες για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο όνομα της θεωρητικής ή φιλοσοφικής ή εσωτερικής ή όπως αλλιώς θες προσέγγισης των πραγμάτων. Υπάρχουν άνθρωποι που έδωσαν την ζωή τους σε όλο τον κόσμο αρνούμενοι να χάσουν το σημαντικότερο την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Υπάρχουν άνθρωποι που βασανίστηκαν και πέθαναν στις φυλακές άλλοι που τους έκαψαν ζωντανούς τους παραμόρφωσαν και τους ακρωτηρίασαν ... σε Αυτό το πέρασμα αυτή τη μάχη και το αίμα τα χνάρια της αλήθειας είναι ανεξίτηλα

galazia_sfairaΜέλος
31/03/2007, 21:54:49
quote:
Είναι άκομψο τουλάχιστον να απαξιώνουμε αγώνες για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο όνομα της θεωρητικής ή φιλοσοφικής ή εσωτερικής ή όπως αλλιώς θες προσέγγισης των πραγμάτων. Υπάρχουν άνθρωποι που έδωσαν την ζωή τους σε όλο τον κόσμο αρνούμενοι να χάσουν το σημαντικότερο την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Υπάρχουν άνθρωποι που βασανίστηκαν και πέθαναν στις φυλακές άλλοι που τους έκαψαν ζωντανούς τους παραμόρφωσαν και τους ακρωτηρίασαν ... σε Αυτό το πέρασμα αυτή τη μάχη και το αίμα τα χνάρια της αλήθειας είναι ανεξίτηλα

Αξίζει να το παραθέσω ξανά.Θεωρησα άκομψο απο μερους μου να γραψω ότι μιλας με εναν άνθρωπο που αγωνίζεται καθημερινά μόνο για αξιοπρέπεια κόντρα σε κατεστημενα και ...και....
Και όλα αυτά χάριν των όσων το΄αίμα ζυθηκε κατα καιρους.
Απλά πιστευω ότι εφτασαν τον κόσμο να χύνειτ ο αιμα του για οσα δικαιουται για οσα του αξίζου για οσα του ανήκουν,αυτο ήθελα να πω.
Εσο επιεικής μαζί μου γιατι γράφω με την ψυχη μου κι οχι με το μυαλο μου και μπορεί ο λόγος μου ο γραπτός να ειναι ελλειπής αλλά ξέρω τι νοιώθω και θα βρω σιγουρα τρόπο να το καταθέσω.Σε ευχαριστω για την όμορφη συζητηση μεσω διαφωνιας και συμφωνίας.Σε ευχαριστω απο καρδιας γιατι έχεις ήθος και μπορω να το δω.Ανήκεις κι εσυ σε αυτοςυ πουθα δημιουργησουν το κρισιμο πλήθος για ενα κόσμο που θα ανηκει σε ολους κι όχι στους λίγους,για έναν κόσμο αγάπης κι όχι απαξίωσης και ταπείνωσης.Να εισαι καλα να εισαι καλα.Καλλιόπη
01/04/2007, 21:27:07
quote:
Αυτή είναι η αλήθεια της ΔΙΚΗΣ σου ιατρικής-φαρμακευτικής και όχι θεραπείας -γιατί η εμμονή σας να ασχολείστε με την συμπτωματολογία και να προσπαθείτε την "θεραπεία-εξάλλειψη" των συμπτωμάτων και όχι των αιτιών εμφάνισης τους δεν έχει τίποτε να κάνει με θεραπεία και ίαση...

Μια απο τις κλασικες φρασεις-καραμελα των "εναλλακτικων".

Και βαζω την λεξη αυτη σε εισαγωγικα γιατι ΔΕΝ ειστε γνησιοι εναλλακτικοι θεραπευτες.

Μια ΓΝΗΣΙΑ εναλλακτικη θεραπευτικη μεθοδος ειναι αυτη που ΟΝΤΩΣ αντικαθιστα επαξια μια αλλη.

Ομως οταν οι "εναλλακτικες" θεραπευτικες σας μεθοδοι αξιολογουνται με την επιστημονικη αξιολογηση ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ οι ισχυρισμοι τους περι ιασεως/προληψεως καταρρεουν σαν χαρτινος πυργος.

Οποιοδηποτε μεθοδος μπορει να βγει ως αποτελεσματικη ΑΝ ΔΕΝ αξιολογηθει με τα πρωτοκολα της κλινικης δοκιμης.

Την "εναλλακτικη" ιατρικη την στηριζουν ανεκδοτες μαρτυριες και κακιστης μεθοδολογιας "ερευνα".

Θυμηθητε την περιπτωση της φραπελιας.

Την επιστημονικη ιατρικη στηριζουν οι κλινικες δοκιμες.

Η επιστημονικη ιατρικη αυξησε το προσδοκιμο ζωης απο τα 45 στα 80 ετη.

Η επιστημονικη ιατρικη καταφερε και εξαλειψε τρομερες ασθενειες απο προσωπου γης.Η ευλογια που θεριζε χιλιαδες κοσμο εξαφανιστηκε χαρη σε συστηματικους ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ.Χαρη επισης στους εμβολιασμους ασθενειες που θα διενυαν σοβαροτερη πορεια σε ατομα με απροετοιμαστο ανοσοποιητικο (γιατι ΑΥΤΟ κανει το εμβολιο εκπαιδευει το ανοσοποιητικο στην αντιμετωπιση ενος αντιγονου) τωρα διανυουν μια πολυ ελαφροτερη πορεια.Οι ασθενειες που σημερα χαρακτηριζονται ως "παιδικες" και αντιμετωπιζονται με ελαφρα την καρδια (ανεμοβλογια,μαγουλαδες,κοκκυτης κτλ),πριν την ανακαλυψη των εμβολιων σκοτωναν και σακατευαν παιδια και ενηλικες.

ΠΡΙΝ την ανακαλυψη της χημειοθεραπειας η λευχαιμια σκοτωνε σχεδον ολα τα παιδια που προσεβαλε.Σημερα 7 στα 10 παιδακια με λευχαιμια ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΙ χαρη στην χημειοθεραπεια και τις συνοδους υποστηρικτικες αγωγες και αυτες οι μεθοδοι θεραπειας ανηκουν στην επιστημονικη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.

Επισης σε καποιες μορφες καρκινου επιτυγψανεται ιαση και σε ενηλικες ενω σε αλλες παρετεινεται η επιβιωση.Και για την ακριβεια σημερα σχεδιαζονται ακομα αποτελεσματικοτερα αντικαρκινικα φαρμακα με υψηλη τεχνολογια ΠΑΛΙ απο την επιστημονικη φαρμακευτικη.

Στα τραυματα κανει θαυματα.Φερε μου εδω εναν ρεικι μαστερ να δουμε τι θα κανει σε καποιον που εχει φλεγμονη της σκωληκοειδους ή που το ποδι του εχει διαλυθει σε ατυχημα ή που εχει παθει εμφραγμα ή που εχει πνευμονοθωρακα ή ογκο στον εγκεφαλο να δουμε ποσα απιδια πιανει ο σακος.

Για την ακριβεια ειναι η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ που θεραπευει την αιτια και ΟΧΙ οι γιαλατζι "εναλλακτικες" θεραπευτικες.Οι γιαλατζι εναλλακτικες το μονο που προσφερουν ειναι προσκαιρη ανακουφιση των συμπτωματων μεσω του φαινομενου placebo.

Επισης η επιστημονικη ιατρικη οχι μονο θεραπευει αλλα και προλαμβανει νοσους.Στις μεθοδους προληψης ανηκουν πχ τα εμβολια και
η εφαρμογη των κανονων υγιεινης.

The plural of anecdote is not data.

angiΜέλος
11/01/2006, 03:28:07
;;;;
Παραπλησια θεματα:
Ανωτεροτητα
Ταπεινοτητα

www.myhoroscope.gr

11/01/2006, 07:18:34
Αγαπητή angi, τι ακριβώς θέλεις να συζητήσουμε ανοίγοντας αυτό το topic?
Προσωπικά δε μπορώ να "πιάσω" το νόημα...

In anticipation of my resurrection...

TONYΜέλος
11/01/2006, 12:43:54
ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ?? ΜΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΣ ΛΙΓΟ....

Τ.Ε.Ν.

angiΜέλος
11/01/2006, 16:34:52
Τα λογια του τιτλου, δεν ειναι δικα μου....
Βρε Dying, εσυ τα παρακολουθεις ολα...

www.myhoroscope.gr

11/01/2006, 16:38:50
Angi, καλύτερα είναι να μας διευκρινήσεις τι ακριβώς θέλεις να συζητηθεί στο θέμα αυτό.
Αλλιώς, θα πρέπει να απενεργοποιηθεί.

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

angiΜέλος
11/01/2006, 19:10:18
Δεν με πειραζει Αμαλια
Ριξτο και στο Μουσειο
Οσοι καταλαβαν, καταλαβαν...
Απλως, δεν ανεχομαι τετοιου ειδους στομφωδης δηλωσεις,
απο ατομα που δηλωνουν εξελιγμενοι πνευματικα...

www.myhoroscope.gr

11/01/2006, 19:19:26
quote:
Η προσωπικότητα μου έχει αφήσει τα σημάδια της μέσα στο forum.

Δεν είναι ακριβώς έτσι angi..

Ξέρεις .. μέσα απο την αντιπαράθεση .. ανακαλύπτεις τις πτυχές του χαρακτήρα του κάθε μέλους.

Μέσα απο μια καλοπροαίρετη αντιπαράθεση που είχα μαζί σου.. πρόβαλλε το ευαίσθητο του χαρακτήρα σου.. και ο αυθορμητικός σου..
Παράλληλα διακρίνω ενα άτομο ηπίων τόνων.

rizitisΜέλος
11/01/2006, 19:44:39
Ναι βρε angi ίσως και να έχεις δίκιο.
Αλλά κρίνοντας τον συνάνθρωπο μας δεν χάνουμε την ανωτερότητα μας κι εμείς οι ίδιοι;
Δεν χάνουμε την ταπεινότητα μας έτσι ;

Βλέπε, Μέτρα και μην κόβεις !
Αν καταλαβαίνεις τι εννοώ!!!

Όταν αποφασίσουμε να κρίνουμε τον άλλο αυτόματα κρίνουμε τον εαυτό μας…

άλλωστε "ουδείς άσφαλτος"
που λέει και η Άντζελα...

ΥΓ. ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΣΤ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΧΡΟΝΩΝ ΕΝΤΟΣ ΦΟΡΟΥΜ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ.
ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.
ΙΣΩΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΤΟΥ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΑΝ ΝΟΗΜΟΝΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΜΕ...
δεν έχουμε νομίζω το δικαίομα να κόψουμε...

φιλικά.

Η πεταλούδα άμα καεί
στην φλόγα που τσαρέσει,
που να τα βρει άλλα φτερά
σάλλη φωτιά να πέσει

Edited by - rizitis on 11/01/2006 19:54:32

TheChosenNoneΜέλος
11/01/2006, 21:00:29
Angi

Αυτό που εγώ προσωπικά κατάλαβα είναι οτι το τόπικ που δημιούργησες είναι Λασπολογία κατά ενός ή περισσότερων ατόμων.Σου επισημαίνω οτι Λασπολογία ονομαζουμε την χρηση του Λόγου με υπονοουμενα χωρίς να προσδιορίζουμε τις κατηγορίες αλλά και χωρίς να προσδιορίζουμε και το ή τα πρόσωπα στα οποια τις αποδίδουμε.Αυτο είναι άδικο για Όλους ακόμα και για αυτούς που και εγώ προσωπικά αντιπαθώ.Επίσης θεωρω οτι είναι ο πιο ύπουλος τρόπος για να πείς την αποψή σου ειδικα για καποιον/α που δηλώνει τον τιμιτικό για μένα τίτλο του Απλού Ανθρώπου.

Προσωπική μου εκτίμηση ειναι οτι αυτό παραβαίνει τους κανονισμούς του forum και αυτή ειναι και η Αιτία που πρέπει να κλειδωθεί το τοπικ σου.