- H αλληγορική διδασκαλία του Ομήρου - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
Με την ίδια βεβαιότητα που λες "Έχω δυο χέρια, έχω δυο πόδια", λες και πως "οι 12 άθλοι του Ηρακλή αποτελούν μία αστρολογική αλληγορία, η οποία μπορεί κάλλιστα να οριστεί ως μία «κωδικοποιημένη αλληγορία περί της πορείας του Ηλιακού ήρωα στον Ζωδιακό κύκλο»" ; Ακριβώς με την ίδια ;
Nαι, ακριβώς με την ίδια βεβαιότητα! Είπα και πριν ότι κάποια πράγματα είναι βέβαια όχι μόνο σε αισθητό αλλά και νοητό επίπεδο.
1 και 1 κάνουν 2. Αυτό το γνωρίζω με βεβαιότητα.
6 και 6 κάνουν 12. Και αυτό το γνωρίζουμε.
12 τώρα είναι τα μέρη, τα ίσα μέρη, στα οποία έχει χωριστεί ο ζωδιακός. Και αυτό το γνωρίζουμε με βεβαιότητα.
12 είναι επίσης οι άθλοι του Ηρακλή, όπως τους παρουσιάσε για πρώτη φορά ο Πείσανδρος ο Ρόδιος (7ος αι. π.Χ), ποιητής κατά τα λεγόμενα ισάξιος του Ομήρου και του Ησιόδου!!
Και για αυτούς τους 12 άθλους γνωρίζω με βεβαιότητα ότι αναπαριστούν με ποιητικό τρόπο τους 12 ζωδιακούς τόπους απ'όπου φαίνεται να περνάει ο Ήλιος και οι πλανήτες.
Διότι έχοντας μελετήσει το περιεχόμενο των Άθλων έχω πειστεί απόλυτα πως ο καθένας περιγράφει τα αρχετυπικά χαρακτηριστικά και το εσωτερικό, "μυητικό" μονοπάτι του κάθε Ζωδίου.
Απλό είναι zip, δεν είναι πυρηνική φυσική...
Gianni, όπως σου είπα, την αποκωδικοποίηση αυτή δεν θα την παραθέσω εδώ, για διάφορους λόγους. Εξάλλου βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της επαλήθευσης.
Τζέκυλ, προφανώς ανήκεις στην κατηγορία των ατόμων που ταυτίζουν την Αστρολογία με τις εκπομπές του Λεφάκη και της Μπήλιου....μην μπερδεύεις την βιτρίνα με την ουσία...η πραγματική Αστρολογία είναι κάτι άλλο...
ΥUGI, το θέμα της "παραφουσκωμένης διάνοιας" που θίγεις είναι πάντα επίκαιρο και ουσιώδες. Όλοι πάσχουμε εξάλλου λίγο-πολύ από αυτό το σύνδρομο...και μιας μιλάς για σοφούς και επιστήμονες, ένας από τους περίφημους Νόμους του Άρθουρ Κλαρκ είναι πως "όταν ένας καταξιωμένος επιστήμονας -κάπως προχωρημένης ηλικίας- ισχυρίζεται δογματικά ότι κάτι είναι εντελώς απίθανο τότε είναι βέβαιο ότι κάνει λάθος!".
Πιθανόν τον παραπάνω νόμο να τον εμπνεύστηκε από την κόντρα που είχε με τον Ισαάκ Ασίμοφ (ο έτερος "προφήτης" της Νέας Εποχής) σχετικά με την ταχύτητα του φωτός. Ο Ασίμοφ ισχυριζόταν ότι "η ταχύτητα του φωτός είναι αδύνατον να ξεπεραστεί" ενώ ο Κλαρκ ότι "η ταχύτητα του φωτός πιθανόν να μπορεί να ξεπεραστεί".
quote:
KOST
Απλό είναι zip, δεν είναι πυρηνική φυσική...
Πιο εύκολη και αποδείξιμη είναι η πυρηνική φυσική,απο αυτό:
quote:
12 τώρα είναι τα μέρη, τα ίσα μέρη, στα οποία έχει χωριστεί ο ζωδιακός. Και αυτό το γνωρίζουμε με βεβαιότητα.12 είναι επίσης οι άθλοι του Ηρακλή, όπως τους παρουσιάσε για πρώτη φορά ο Πείσανδρος ο Ρόδιος (7ος αι. π.Χ), ποιητής κατά τα λεγόμενα ισάξιος του Ομήρου και του Ησιόδου!!
Και για αυτούς τους 12 άθλους γνωρίζω με βεβαιότητα ότι αναπαριστούν με ποιητικό τρόπο τους 12 ζωδιακούς τόπους απ'όπου φαίνεται να περνάει ο Ήλιος και οι πλανήτες.
Διότι έχοντας μελετήσει το περιεχόμενο των Άθλων έχω πειστεί απόλυτα πως ο καθένας περιγράφει τα αρχετυπικά χαρακτηριστικά και το εσωτερικό, "μυητικό" μονοπάτι του κάθε Ζωδίου.
kost
Ελπίζω να καταλαβαίνεις οτι δεν υπάρχει τίποτα σε προσωπικό επίπεδο,ώστε να έρχομαι σε αντιπαράθεση μαζί σου.Είναι μόνο αυτή η "ρημάδα" η αστρολογία που δεν μπορώ να την διανοηθώ σαν επιστήμη.![]()
![]()
![]()
Θα διαμαρτύρομαι και θα "χτυπιέμαι" συνέχεια,όπως λέει κι ο ζιπ,οταν προβάλλεται η αστρολογία σαν επιστήμη.Αν μπορούσες να πάρεις ενα διαστημόπλοιο και να απομακρυνθείς απο την Γη,οχι πολύ,μέχρι τον Δια να πας και να παρατηρείς την Γη,την Σελήνη και τον Ηλιο με ενα ισχυρό τηλεσκόπιο,ούτε ζώδια θα έβλεπες να σχηματίζονται στο θόλο,ούτε κύκλους του Ηλιου ανάμεσά τους,ούτε την Σελήνη να περνάει απο Κριούς και Ψαρια και Αιγόκερους.
Θέλω να τονίσω με αυτο,πώς τίποτα,απολύτως τίποτα απο οσα πρεσβεύει η "επιστημονική" αστρολογία δεν είναι πραγματικό.Είναι ανθρώπινες επιννοήσεις φιλοσσοφικού και ιδεαλιστικού χαρακτήρα.
quote:
12 τώρα είναι τα μέρη, τα ίσα μέρη, στα οποία έχει χωριστεί ο ζωδιακός. Και αυτό το γνωρίζουμε με βεβαιότητα.
Ποιός και πώς όρισε τον "ζωδιακό"?Τι ακριβώς είναι αυτο το πράγμα?
Και ο χωρισμός σε 12 μέρη πώς έγινε?Με τι όργανα και με ποιές εξισώσεις?
quote:
ποιό λογικό θα μου φαινόταν οι 12 άθλοι να περιγράφουν πραγματικά γεγονότα,δηλ.να έγιναν στην πραγματικότητα σε κάποια αμνημόνευτα χρόνια,παρά να αναπαραστούν κάτι με ποιητικό τρόπο.Επειδή αυτο το κάτι πρέπει να προϋπάρχει για να μπορέσει να αναπαρασταθεί!Σαν γεγονός ή σαν φαντασία.
Το θέμα που προκύπτει όμως απο αυτο [γεγονός ή φαντασία] είναι εξ'ίσου παράδοξο με την αστρική πραγματικότητα.Είτε δηλαδή οι 12 άθλοι έγιναν,είτε είναι φανταστικοί,ουδεμία σχέση έχουν με τα άστρα και τούς πλανήτες τους.Συνεπώς η αστρολογία δεν υπάρχει.Δεν είναι τίποτα άλλο,πέρα απο ανθρώπινη νοητική κατασκευή.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Μη βιάζεσαι φίλτατε, μη βιάζεσαι...
Το θέμα που προκύπτει όμως απο αυτο [γεγονός ή φαντασία] είναι εξ'ίσου παράδοξο με την αστρική πραγματικότητα.Είτε δηλαδή οι 12 άθλοι έγιναν,είτε είναι φανταστικοί,ουδεμία σχέση έχουν με τα άστρα και τούς πλανήτες τους.Συνεπώς η αστρολογία δεν υπάρχει.Δεν είναι τίποτα άλλο,πέρα απο ανθρώπινη νοητική κατασκευή.
Εχω αρκετά βέλη στην φαρέτρα μου,ώστε να αντιμετωπίσω την "αστρολογία"!!![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 18/11/2011 17:07:27
quote:
DoctorΑ ρε Γιάννη και σε θεωρούσα σοβαρό άνθρωπο. Τώρα θα αρχίσεις να ασχολείσαι με αποκωδικοποιήσεις, ζώδια και βλακείες... έλεος. Με ξενέρωσες.
Ντοκτορ, εγώ δεν αναφέρθηκα ποτέ σε ζώδια
Όπως σου έχω εκμυστηρευτεί από παλιά αν θυμάσαι (αχ αυτά τα γερατειά σου) , είμαι λάτρης του ουρανού και της γης, των ιχθύων της θαλάσσης, των πετεινών του ουρανού, και παντών των ερπετών και ερπόντων, ... επί πάσης της γης.
Πέραν αυτών ουδέν
Ο φίλος cost αναφέρει πως έχει εντοπίσει την ύπαρξη κάποιας κωδικοποίησης στα Ομηρικά έπη, και ώς συνετός που είναι, την διπλό τσεκάρει, πριν την ανακοινώσει.
Αν ο κώδικας πληρεί τις προϋποθέσεις που του ανέφερα, τότε θα χαρώ πολύ να τον πληροφορηθώ και να τον επιβεβαιώσω.
Αυτό είπα και ήμουν σαφής.
Οι αναφορές σε ζώδια και ζωδιακό κύκλο είναι πανάρχαιες.
Από την εποχή των σπηλαίων (ξέρεις εσύ) οι άνθρωποι, είχαν εντοπίσει την σχέση της γωνίας εισόδου του ανατέλλοντος ήλιου στη σπηλιά, με τις εποχές.
Στην συνέχεια παρατήρησαν το σημείο ανατολής και δύσης του ήλιου, και την σχέση του, με τους σχηματισμούς αστέρων στον ορίζοντα (αστερισμούς ), και την συνέδεσαν με την αλλαγή των εποχών στη ροή του χρόνου/
Η γνώση αυτή ήταν πολύ σπουδαία για τους πρωτόγονους και η χρησιμότητά της καθοριστική στον υπολογισμό των εποχών, και ως εκ τούτου απαραίτητο εργαλείο στη γεωργία, την κτηνοτροφία, το κυνήγι και το ψάρεμα.
Αν κάποιος ή κάποιοι χρησιμοποίησαν αυτήν την γνώση εκτείνοντάς την και σε άλλους υπολογισμούς και χρήσεις πέραν αυτών που ανέφερα, - λανθασμένα λόγω άγνοιας – εμείς πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν μας αυτές τις λανθασμένες τους χρήσεις και προκαταλήψεις, αν θέλουμε να κατανοήσουμε τις ιστορίες τους, ΟΧΙ να τις πιστεύουμε.
Να καταλάβουμε μόνο, πως και γιατί ενεργούσαν και σκέπτονταν έτσι, στα μακρινά εκείνα χρόνια
Είναι αστείο βεβαίως στις μέρες μας, να αναφερόμαστε στην αστρολογία, ως επιστήμη
quote:
Αν κάποιος ή κάποιοι χρησιμοποίησαν αυτήν την γνώση εκτείνοντάς την και σε άλλους υπολογισμούς και χρήσεις πέραν αυτών που ανέφερα, - λανθασμένα λόγω άγνοιας – εμείς πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν μας αυτές τις λανθασμένες τους χρήσεις και προκαταλήψεις, αν θέλουμε να κατανοήσουμε τις ιστορίες τους, ΟΧΙ να τις πιστεύουμε.
Να καταλάβουμε μόνο, πως και γιατί ενεργούσαν και σκέπτονταν έτσι, στα μακρινά εκείνα χρόνια
Ώστε πρωτόγονοι όσοι έχουν μελετήσει Αστρολογία και έχουν πειστεί? Και στα μακρυνά εκείνα χρόνια??...
Άρα πρωτόγονοι και οι κύριοι Πρόκλος, Κέπλερ, Νεύτων και Γιουνγκ μαζί με πολλά ακόμη φτωχά και πλανημένα πνεύματα![]()
Αυτό πάντως που μου κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι όσοι απορρίπτουν την Αστρολογία δεν την έχουν μελετήσει ποτέ!! Δεν έχουν κάτσει καν να διαβάσουν και να εξετάσουν τις αρχές και τους κανόνες της. Μέχρι και επιστήμονες έχουν ξεκινήσει καθαρά προκατειλημμένες έρευνες, με κλασικότερο παράδειγμα την έρευνα του Dr. Voas, χωρίς να υπολογίζουν βασικές αστρολογικές παραμέτρους!!
Αν μιλάς φίλε μου για την αστρολογία της εποχής μας, που μελετά την θέση των πλανητών, αστερισμών και τον ζωδιακό κύκλο, και τα συσχετίζει με μοίρα των ανθρώπων, αποδίδοντας ιδιότητες και χαρακτηρισμούς σε πλανήτες και σχηματισμούς αστέρων, που ο άνθρωπος τυχαία και αυθαίρετα ονόμασε με ονόματα θεών, μυθικών ηρώων, και ζώων, τότε μιλάμε για παραλογισμό.
Δεν θα σου πω πολλά.
Θα σε ρωτήσω μόνο, τι σχέση μπορεί να έχει ο πλανήτης Αφροδίτη (το ουράνιο σώμα) με τον έρωτα, πέραν της συνωνυμίας του με την αρχαία θεά του έρωτα, ονόματα που και τα δύο σε τελευταία ανάλυση είναι αυθαίρετα?
Αυτό πάντως που μου κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι όσοι απορρίπτουν την Αστρολογία δεν την έχουν μελετήσει ποτέ!! Δεν έχουν κάτσει καν να διαβάσουν και να εξετάσουν τις αρχές και τους κανόνες της
---------------------------------------------------------
Αρχές και κανόνες kost?
Ποιές αρχές και ποιοί κανόνες θα με πείσουν οτι οi α , β, γ, δ, ε του Λέοντα,είναι κάτι περισσότερο απο ήλιοι με πλανήτες γύρω τους,με λαμπρότητα χ,απόσταση ψ,ηλικία φ,και μάζα ω ?
Οτι είναι και κάτι άλλο πέρα απο ουράνια σώματα απλές μονάδες μέσα στα 100 δις και προσφάτως 300 δις παρόμοια άστρα μόνο στον Γαλαξία Ηριδανό [ ο δικός μας]?
Οτι είναι μάζες πυρός,που καταναλώνουν τα καύσιμά τους και κάποτε θα πάψουν να υπάρχουν?
Τι είναι αυτο που θα μπορέσει να με πείσει οτι το τάδε τεταρτημόριο της α θέσης του αστερισμού του κριου,όταν περνάει απο τον αστερισμό του Τοξότη στο β τεταρτημόριο και κολοκύθια,εχει αντίκτυπο στα γεωπολιτικά γεγονότα της Κεντρικής Αφρικής ή της Ασίας?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 18/11/2011 20:26:09
Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 18/11/2011 20:26:34
Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 18/11/2011 20:27:19