- Ποιός είσαι; Τι είσαι; Πού είσαι; Πότε είσαι;..... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Το πιο "υπουλο" ομως που κανει, ειναι να μας εγκλωβιζει στις θελησεις του υποσυνειδητου και να μας καθιστα μαριονετες των προγραμματισμενων ρουτινων του
Ω φίλε, μέλι... και θησαυρός τα λόγια σου! Όταν η ευαισθησία το χαϊδέψει (το υποσθνειδητο)…..θα βγουν μόνα τους στην επιφάνεια….
Καλή μου καθυ,
ευχαριστώ για τη διόρθωση, αν και σίγουρα δεν γνωρίζω τα αγγλικά όπως εσύ, μα έγραψα…. ηχεί κάπως έτσι…
Αυτός που γνωρίζει όλες τις απαντήσεις, ακόμα δεν αναρωτήθηκε τα πάντα…
και προσπάθησα στη συνέχεια, να το φέρω… εκεί που δεν αυτοαναιρείται από μόνο του…
η ακριβής μετάφραση,
Δεν έχουν υποβληθεί όλες οι ερωτήσεις σ’ αυτόν που γνωρίζει όλες τις απαντήσεις.
Που το βρίσκεις σοφό και σαφές….(όπως και ο Ελεύθερος),…...για μένα είναι ΜΗ επαρκές…
Στη σωστή διατύπωση της κάθε ερώτησης, υπάρχει η σωστή απάντηση…
Μιας και η περιβόητη φράση περιέχει τη λέξη όλες *(τις απαντήσεις)…(ΟΛΟ) πάει να πει… πλήρες…. όχι άλλη ερώτηση… *(rien ne vas plus…
)
Στον Κρατύλο ο Πλάτωνας, μιλάει εκτεταμένα, για τη σωστή χρήση των λέξεων…Όμως, αυτό δεν θα πει, πως όποιος διάβασε Κρατύλο… κάνει και σωστή χρήση των λέξεων. Εδώ παρατηρείται από ένα σωρό χρήστες…. η αυτοαναίρεση των λεγομένων τους. Πέφτουν συνεχώς σε αντιφάσεις…χωρίς οι ίδιοι να το καταλαβαίνουν!
Ελεύθερε καλός ο αριθμός σου…μα λίγος!!! Πες μου που θέλεις να σταματήσω από την άλλη μεριά! ![]()
(-)………00000000000000000000000000(1)000000000000000000000000000000……(+)
Αχ αυτό το ΕΝΑ…. εκεί στη μέση….!
Αν μπορούσαμε να κατανοησουμε(καθαρση) (από μέσα μας)……τα Δεξιά και Αριστερά ελεύθερε…
Τι θα εμενε?
*(+) (-) Περισσότερο/Λιγότερο…στον Ψυχολογικό ΧΡΟΝΟ!!!! Θα είχαμε βούληση/θέληση ξέχωρες,….σαν ΤΑΣΕΙΣ?
ΕΞΩ...*(+)(-) χρειαζονται....Αδυνατη η προοδος χωρις!!!
ΜΕΣΑ?
Π.Χ!
Εγω ειμαι πιο ομορφος...απο σενα!.... η λιγοτερο....απο σενα....![]()
Η πιστη μου ειναι ανωτερη απο τη δικη σου.....και βαλε οτι θελεις... ![]()
Έχω δουλεία σήμερα…. και δεν μπορώ να επεκταθώ και στα αλλα.... άλλη ώρα…![]()
Όχι προς Θεού μην αρχίσεις να μηδενίζεις το θέμα, αστειευόμουνα...
Εδώ όμως που τα λέμε μήπως γνωρίζεις ποίος είναι ο μεγαλύτερος αριθμός μεταξύ του 1 και 2;
Πλάτωνα,
να διαλύσουμε μερικά συννεφάκια...
Το θέμα δεν είναι αν γνωρίζω ή όχι καλά/καλύτερα αγγλικά, ούτε που μου πέρασε από το νου κάτι τέτοιο.
Είναι το νόημα που έχει ενδιαφέρον και σημασία.
Πιστεύω πως το μέλος Schwabe είχε κατά νου ετούτο: Είναι κάποιος που γνωρίζει τις απαντήσεις για τα πάντα. Είμαστε και εμείς ή που δεν έχουμε (ακόμη;) υποβάλλει τις κατάλληλες ερωτήσεις ή δεν γνωρίζομε να κάνομε τις σωστές ερωτήσεις.
Κι επιμένω πως το ρηθέν είναι και σοφό και σαφές.
Και Schwabe, θα ήθελα να μάθω από εσένα ποιος είναι αυτός που γνωρίζει όλες τις απαντήσεις. (Δεν εννοείς τον εαυτό σου, έτσι;)
Αυτή που σας μιλάει από το...μέλλον
quote:
Υποστηρίζοντας όμως ότι η ουσία του ανθρώπου είναι η ψυχή του, έχω τη γνώμη ότι απλά θέλουμε να κατατάξουμε τον εαυτό μας μέσα σε μια μάντρα, από την οποία δεν έχει την εκλογή να φύγει ή τουλάχιστον να πάψει να υπάρχει. Η εφεύρεση της ψυχής δηλαδή μοιάζει να είναι ένα ψυχολογικό κατασκεύασμα, που εκφράζει απελπισία του τύπου: Είμαι καταδικασμένος, δεν γλυτώνω με τίποτε. Η γνώμη μου είναι ότι δεν υπάρχει ψυχή.
Καλέ μου φίλε γιατί πας στο τέλος;
Κατ' αρχήν εγώ έθεσα ένα ερώτημα...δεν το έθεσα σαν "θέση".
Αν θέλεις να το απαντήσεις με την άρνησή του...τι να πω...
Αν όμως πρέπει να το ψάξουμε λιγάκι τότε πριν τα ερωτήματα που έθεσες πρέπει να ρωτήσουμε...Τί είναι "ψυχή"; Υπάρχει;
Όσον αφορά στο ανωτέρω κομμάτι θα έλεγα ότι είναι στεγνό, στιγνό και αναληθές... Τι να σου πρωτοπώ τώρα...Αν θελήσουν και τα άλλα παιδιά να συνεχίσουμε την έρευνα θα στα απαντήσω το κατά δύναμην...
ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΚΚΟΣ ΑΜΜΟΥ.
ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΧΑΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑ.
ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ,ΘΑ ΓΙΝΩ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,MASVIDAL.
Edited by - Masvidal on 29/09/2003 22:16:55
Φίλη Κάθυ ο μεγαλύτερος αριθμός ανάμεσα στο 1 και στο 2 είναι 1.999999999 και συνέχισε με όσα ενιάρια θέλεις αν έχεις όρεξη
. Το ίδιο και ο μεγαλύτερος αριθμός. Βάλε όσους αριθμούς θέλεις. Πάντα θα είναι λίγοι. Ώστε κάποια πράγματα δεν είναι στατικά. Ή μάλλον τίποτε δεν είναι στατικό. Αυτό είναι ένα από τα λάθη που κάνουμε συχνά οι άνθρωποι όταν ερευνούμε. Βάζουμε στα αντικείμενα της έρευνας μας αρχή και τέλος, λες και τα έχουν αυτά αφ εαυτού. Ε δεν τα έχουν από μόνα τους. Πρέπει να τους τα καθορίσουμε εμείς. Είναι θέμα βούλησης κι αυτό.
quote:
Ελεύθερε,
Η βούληση δεν είναι αρκετή, ίσως κι επικίνδυνη σε μερικούς.
Επειδή βούληση χωρίς γνώση είναι μόνο μια κενή ιδέα. Κι αν ακόμη έχει τη γνώση πάλι δεν είναι αρκετή. Της λείπει ένα ζωτικό στοιχείο, ένα στοιχείο που δεν είναι (ακόμη) στις δυνατότητες του ανθρώπου.
Ας μιλήσουμε γι αυτό άλλη φορά.
Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα. Τώρα Κάθυ μου, τώρα.
Για τη φράση του Schwabe. Πρέπει να μας πει ο ίδιος πού τη βρήκε και τι εννοεί. Υποθέτω πως δεν είναι δική του, αφού είναι ξενόγλωσση. Εγώ την κατάλαβα έτσι όπως έγραψα. Το κάνω πιο λιανό. Επειδή κάποιος έχει απέναντι του έναν αγράμματο, φαίνεται πολύ σπουδαίος, μιας και ξέρει απ έξω κι ανακατωτά το. . .αλφάβητο. Κι επειδή ο αγράμματος δεν έχει άλλες ερωτήσεις, αυτός ο κάποιος φαίνεται σαν να γνωρίζει όλες τις απαντήσεις, ενώ στην ουσία δεν γνωρίζει τίποτε περισσότερο. Δηλαδή: Η γνώση αυτού που απαντά είναι τόσο πιο πολλή, όσο λιγότερη είναι η γνώση αυτού που ερωτά. (Μέσα στους στραβούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος).
Φίλε μου hrismig, τι είναι η ψυχή; Υπάρχει; Είμαι πρόθυμος ν ακούσω τις απόψεις σου
.
Πάντως άφησα μισοτέλειωτα τα θέματα βούλησης, σύμπαντος, άνθρωπος, αντίληψη, γνώση και μερικά παρεμφερή. Αναμείνατε.
Ελεύθερος
Είναι μήπως τα ίδια,
0,1 και το
0,01 και
0,0001?
Όχι φίλε μου!!!
Ε και αν κάνεις το παραπάνω,
0,0000000000000000000000000000(1)0000000000000000000000000000000
αριστερά του ΕΝΟΣ, (1) βάζεις όσα μηδενικά θέλεις, το κόμμα *(,) ονόμασε το ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ….
kαι το ΜΗΔΕΝ, πριν το κόμμα….σιγά σιγά θα φτάσουμε και εκεί…![]()
Μα αν βιάζεσαι,
Ο Βίας είχε δώσει μια εξίσωση….
0+@=1
στα φόρουμ γνώση, υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση… που αξίζει να ξαναδουμε… Προσεξε τον ορισμο του ΕΝΟΣ...απο τους αρχαιους....
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=655
Για το ΤΩΡΑ που γράφεις *(ΠΑΡΟΝ) έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου!!!![]()
Για την ψυχή,…..έχουμε ΧΡΟΝΟ!!!![]()
Τώρα όπως τα έγραψες, χάνουν την αξία τους τα δεξιά του ενός μηδενικά, όσα και να βάλεις
Μια σύντομη γνώμη πάνω στο θέμα του απείρου και του μηδενός. Αν υπάρχει το μηδέν, δεν μπορεί να υπάρξει το άπειρο. Αν υπάρχει το άπειρο, δεν μπορεί να υπάρξει το μηδέν. Η γνώμη μου είναι ότι το μηδέν (τίποτε) μπορεί να υπάρξει, άρα το άπειρο δεν μπορεί. Αν θέλεις το συζητάμε. Κολλάνε σαν θεωρήσεις και σ αυτό το φόρουμ.
Πάντως πράγματι, το μηδέν των αρχαίων δεν σήμαινε το τίποτε, και μελετώντας παλιά το πως μπορούσε ένας πολιτισμός να έχει αυτό το ύψος, αυτή την αντίληψη των αριθμών και ιδικά του μηδενός δηλαδή, βρέθηκα να κολυμπώ σε άλλους κόσμους. Έφτασα να μην αναγνωρίζω την. . .Ελλάδα. Του τότε εννοώ. Τώρα που το σκέφτομαι, αν σε γνώριζα φίλε Πλάτωνα, θα σε έψαχνα και θα σε εύρισκα και σένα εκεί. Δεν μπορεί, εκεί θα ήσουν
Ελεύθερος
και εγώ αναρωτήθηκα τι να έγινε ο καλός φίλος Λεωνιδας... Δυο από τα σημεία του, έφεραν σε ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ κατάσταση το μυαλό μου… * (Έμεινε έγκυος…
από τότε πέρασαν 9 ΜΗΝΕΣ!!!![]()
όπου νάνε θα γεννήσει…!!!!
Μια ενωτική ΘΕΩΡΙΑ….
(περιμένω πρώτα τι δικιά σου, έτσι δεν θα μαλώσουμε στα copyrights!![]()
Όσο για το αρχαίους….
Παλιά που διάβαζα τα συγγράμματα τους, συνέβαινε να γνωρίζω τι θα έλεγαν… στη συνέχεια…και όταν είμαι κοντά στην Ακρόπολη, τι να σου πω βρε Ελεύθερε…μην με παρεξηγήσεις!
Νομίζω πως είμαι μαζί…. με την πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου!![]()
Λοιπόν φίλοι μου που λετε με τους αριθμούς, μήπως είμαστε εκτός. . .τάξεως; Θέλω να πω μήπως το αριθμιτικό μας σύστημα είναι ατελές;
Από το δημοτικό ακόμα, μου δημιουργήθηκε η απορία, και ακόμα με προβληματίζει. Το πέντε ας πούμε. Τι σημαίνει το πέντε; Μας δουλεύεις θα πει κάποιος. Σημαίνει μια ποσότητα κλπ. Καλά από μόνο του μάλλον έτσι σημαίνει. Σε αναλογία όμως; Άλλο θα πεί πέντε λοκμάδες από ένα πιάτο, άλλο από ένα ταψί και άλλο από ένα πλοίο γεμάτο
. Το ίδιο και με όλα τα πράγματα. Αν έχω 10 ευρώ και κερδίσω ακόμα 2, τα κάνω 12. Τα αυξάνω δηλαδή κατά 1/5. Αν όμως είχα 20 Ευρώ και κέρδιζα ακόμα 2 δεν θα είχα αύξηση κατά 1/5 αλλά κατά 1/10. Ώστε το 2 αν το δείς απ αυτή τη σκοπιά δεν σημαίνει πάντα το ίδιο. Το ίδιο συμβαίνει και με όλους τους αριθμούς. Μετρώντας από το 1 ως το 10 ας πούμε, από μια οπτική προχωράς κατά 1, αλλά από άλλη οπτική (αυτή της αναλογίας) κάθε φορά προχωράς με κάτι τι λιγότερο. Θα μπορούσε άραγε να υπάρξει ένας πολιτισμός, του οποίου οι αριθμοί να είχαν την ίδια τιμή και στην καθαρή τους μορφή και στην αναλογική; Δεν κατάφερα να βρώ τρόπο δημιουργίας τέτοιου αριθμητικού συστήματος. Σίγουρα θα πουν πολλοί ότι τέτοιο σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει. Με τη δική μας γνώση και αντίληψη όπωσδήποτε είναι ακατόρθωτο. Αλλά ποιος ξέρει; Τι είναι αυτό που οδήγησε τους Έλληνες να αποβάλουν την έννοια του τίποτε από το αριθμητικό τους σύστημα και να χρησιμοποιήσουν την έννοια του μηδενός; (Μηδέ εν=λιγότερο από το έν). Μήπως οι Έλληνες κληρονόμησαν δε ξέρω από πού, κάποια άλλη γνώση; Που εν πάσει περιπτώσει δεν κατάφεραν να αφομοιώσουν τελικά, παρά μόνο μερικά σπαράγματα που από μακριά μας κάνουν να υποψιαστούμε την ύπαρξη κάποιας απλησίαστης ακόμα από το ανθρώπινο γένος γνώσης και αντίληψης; Και δώστου τα ταξίδια και οι περιπλανήσεις του νου Πλάτωνα. Ο «Λόγος» της θρησκείας τελικά μήπως μας παραπέμπει στην αναλογία;
Τώρα για το τίποτε και το άπειρο. Το άπειρο είναι αντιληπτό σε δύο άκρα. Το απείρως μεγάλο και το απείρως μικρό. Άν υπάρχει όμως το τίποτε, τότε δεν μπορεί να υπάρχει το απείρως μικρό. Δεν θα ήταν άπειρο γιατί θα είχε τέλος. Το τίποτε. Ούτε το απείρως μεγάλο θα μπορούσε να υπάρξει. Πρώτον διότι το άπειρο ως τέτοιο, θα καθιστούσε όποιαδήποτε μερικότητα, όσο μεγάλη και να είναι αυτή, να παραπέσει στο τίποτε. Αναλογικά μιλάω τώρα. Ποιά η αναλογία του δισεκατομυρίου μπροστά στο άπειρο; Δεν θα περιοριζόταν μόνο ως το απείρως μικρό, αλλά θα παραίπεε στο τίποτε. Διότι εξετάζουμε τώρα την περίπτωση, να υπάρχει το τίποτε. Υιοθετώ την άποψη (μέχρι νεωτέρας θεωρήσεως
) ότι υπάρχει το τίποτε και άρα δεν υπάρχει το άπειρο, διότι κάτι μου λέει ότι τίποτε δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αναλογία. Η αναλογία μου μοιάζει κάτι σαν ο τόπος εφαρμογής.
Εκτός . . .κι αν υποθέσουμε ότι το τίποτε και το άπειρο συναντούνται και ουσιαστικά μετέχουν σε μια κίνηση, έναν κύκλο. Οπότε υπάρχουν μαζί και μάλιστα μπορούν να υπάρξουν σε κάθε σημείο του κύκλου. Όπου ΘΕΛΕΙ αυτός που κοιτάζει τον κύκλο. Όπου ΘΕΛΕΙ αυτός που κάνει τον κύκλο. Αλλά θα μπορούσαμε άραγε να βρούμε πειστικά επιχειρήματα για μια τέτοια θέση; Δοκιμάζουμε;
Ελεύθερος