- Απόκριση esoterica.gr/forums: Τις Πταίει; - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις
Ανεξαρτήτως συνδυασμού, το site πολύ συχνά έχει τεράστιες καθυστερήσεις. Δε μιλάμε για 2-3 δευτερόλεπτα, αλλά τουλάχιστον 30 μέχρι να πάρω απόκριση (να αρχίσει να κατεβαίνει η σελίδα). Ο εξυπηρετητής έχει φορτωθεί πολύ, δε χωρεί άλλη εξήγηση. Τα φόρουμ είναι πραγματικά δύσχρηστα πλέον (μην ξεχνάμε ότι οι ενεργοί χρήστες είναι μερικές εκατοντάδες) και νομίζω ότι πρέπει να καταφύγετε σε κάποια λύση ανάγκης.
Από τη στιγμή που ο εξοπλισμός κοστίζει (έγω δουλέψει κι εγώ σε εταιρεία hosting και ξέρω), μήπως υπάρχει κανένα κολπάκι για να μειωθεί λίγο το φορτίο του site, κάνοντας ορισμένες δευτερεύουσες "περικοπές";
Απ' όσο είδα στα τεχνικά φόρουμ του Snitz, αν απενεργοποιηθούν οι εγγραφές σε τόπικ και αν χρησιμοποιείται SQL server αντί για MS Access και ίσως αν απενεροποιηθεί η ανασκόπηση ολόκληρου του θέματος κατά την απάντηση και περιοριστεί π.χ. στα τελευταία 20 μηνύματα μπορεί το φορτίο να μειωθεί σημαντικά.
Εφ' όσον συμφωνηθεί ότι υπάρχει πρόβλημα και εφ' όσον διαπιστωθεί ότι κάποια από τα παραπάνω τρυκ θα βελτιώσουν την κατάσταση, το παρόν θέμα θα μπορούσε να χρησιμέψει για πουν οι χρήστες αν η "λιτότητα" θα τους έβρισκε σύμφωνους προκειμένου το esoterica.gr να έχει καλύτερη απόκριση.
Δε θέλω να φανεί ότι παραπονιέμαι. Απλώς έχω αρχίσει να το πονάω αυτό το σάιτ και είπα να δώσω δυο συμβουλές ![]()
Από την άλλη, αν άλλοι χρήστες δεν έχουν τέτοια προβλήματα θα ήθελα να μου το πουν για να δω μήπως πρέπει να πειράξω κάτι στις ρυθμίσεις μου.
Φιλικά,
Δημήτρης
quote:Από την άλλη, αν άλλοι χρήστες δεν έχουν τέτοια προβλήματα θα ήθελα να μου το πουν για να δω μήπως πρέπει να πειράξω κάτι στις ρυθμίσεις μου.
Όχι μη το πειράξεις, γιατί έχομε κι εμείς τέτοια προβλήματα.
Γι αυτό, προσωπικά, μπαίνω κάθε δυο τρεις μέρες.
Είναι πράγματι εξοργιστικό να κάθεσαι να περιμένεις, να περιμένεις,
να περιμένεις και να περιμένεις όχι 30 δεύτερα αλλά 103 δεύτερα
(κυριολεκτικά), να βγεί η σελίδα.

Αυτή που σας μιλάει από το...μέλλον
Δεν έχω να προτείνω κάτι πάνω σαυτο αλλά δράττομαι της ευκαιρίας να πω ότι θα ήθελα να υπάρχει ένας χώρος όπου θα παραθέτουμε ειδήσεις που ψαρεύουμε χωρίς να αναγκαζόμαστε να ανοίγουμε καινούργιο τοπικ.
Χρήσιμο επίσης θεωρώ να υπάρχει χώρος όπου θα αποθηκεύονται οι διάφορες ιστοσελίδες συγκεντρωτικά που προτείνουν τα διάφορα μέλη.
----
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
Θα ήθελα να ζητήσω την υπομονή σας...
Υπάρχουν προβλήματα όντως, όχι όμως στον ίδιο βαθμό για όλους τους χρήστες, που οφείλονται τόσο στον μεγάλο αριθμό των επισκεπτών μας, όσο και στο πραγματικά τεράστιο μέγεθος της Βάσης Δεδομένων στην οποία καταχωρούνται τα μηνύματα των Συζητήσεών μας.
Αυτές τις ημέρες(το πολύ 5) πρόκειται να ολοκληρωθεί μία μετάβασή μας σε πολύ γρηγορότερο δίκτυο και πρόσβαση στον "κεντρικό κορμό" του Διαδικτύου και στη συνέχεια μία "εκ βάθρων" βελτιστοποίηση της Βάσης Δεδομένων μας.
Εάν όλα πάνε κατ'ευχήν, είναι σίγουρο πως θα υπάρξουν αξιοσημείωτες βελτιώσεις στην Απόκριση αλλά και στην λειτουργικότητα του Τόπου συνολικά.
![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
Είμαι 101% σίγουρος ότι δεν είσαι σε καλό!
Ότι και αλλαγές και να κάνεις, αν δεν είσαι σε "ακριβό" server, ποτέ δεν θα μπορέσεις να έχεις το επιθυμητό.

Επιχείρησης Γης Μαδειάμ
Telxinas - Φρουτεμπορική
ΠΡΙΝ ΕΜΠΕΝΑ ΜΕ XP PRO ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΙΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΩ ΜΕ 2000.ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΘΗΣΤΕΡΕΙ ΠΟΛΥ.

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΦΛΥΑΡΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΑΣ.
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ
Μήπως κάνατε κάτι πριν την πέμπτη ημέρα και
χειροτέρεψαν τα πράγματα;
Σας το λέω δεν σας αντέχω και πολύ.

Σας το λέω δεν σας αντέχω και πολύ.
Αγαπητή μου Κάθυ, πολύ φοβάμαι πως για το παραπάνω δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα... ![]()
Πάντως, η μετάβαση στο καινούργιο δίκτυο έχει ήδη γίνει. Κάποιες μικρές λεπτομέρειες απομένουν να ρυθμιστούν(όπως και το να ενημερωθούν όλες οι βάσεις παγκοσμίως για την καινούργια IP address... διαδικασία που δεν είναι φυσικά "στο χέρι" μας).
Στο αμέσως προσεχές μέλλον, μπορείτε να αναμείνετε και την "βελτιστοποίηση" της Βάσης Δεδομένων των Forums.
![]()
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
quote:
Αγαπητή μου Κάθυ, πολύ φοβάμαι πως για το παραπάνω δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα...
Λίγα πράγματα όμως; Μπορείτε! Το παραδεχθήκατε!
Σήμερα, να λέμε την αλήθεια, πηγαίνομε πολύ καλύτερα.
Κατεβήκαμε από τα 103 δεύτερα στα 18 δεύτερα!!!

"Σήμερα, να λέμε την αλήθεια, πηγαίνομε πολύ καλύτερα.
Κατεβήκαμε από τα 103 δεύτερα στα 18 δεύτερα!!!"
Αυτό είναι σίγουρα πολύ καλό! Ευτυχώς, φαίνεται πως η προετοιμασία μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες τελικά άρχισε να αποδίδει! ![]()
![]()
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
quote:
Αυτό είναι σίγουρα πολύ καλό! Ευτυχώς, φαίνεται πως η προετοιμασία μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες τελικά άρχισε να αποδίδει!
Ω, κύριε Admin! Μιλάτε σαν προφήτης!
Η προπόνηση (η ψυχολογική) άρχισε δια μέσω Πορτογαλίας.
Ακούσατε τα αποτελέσματα;

και η Νονά της Γιόγκας του Thoth