ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο Εωσφόρος μιλά για τον εαυτό του - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο Εωσφόρος μιλά για τον εαυτό του - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

isNGood16 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
isNGoodΜέλος
11/03/2007, 02:58:07
Ωραία τα ανέκδοτα του Πλάτωνα! Να υποθέσουμε, ότι κάπου εκεί έχει διδαχθεί και τις 'αλήθειες' που πρεσβεύει;

Να αρχίσουμε να γελάμε από τώρα, άμα είναι.

11/03/2007, 11:23:44
quote:
Ωραία τα ανέκδοτα του Πλάτωνα! Να υποθέσουμε, ότι κάπου εκεί έχει διδαχθεί και τις 'αλήθειες' που πρεσβεύει;
Να αρχίσουμε να γελάμε από τώρα, άμα είναι.

Γεια σου isNGood,

Δεν πρεσβεύω κάποια αλήθεια για αυτό γέλασε άφοβα.

Αν βρεις πάλι, να σε πονάνε ορισμένα από τα λόγια μου, πρόσεξε μέσα, το μέρος που πονάει και αντιδρά.

Αν δεν αντιδράσεις, (π.χ με μισήσεις η σκεφτείς άσχημα για μένα) θα αισθανθείς μετά από λίγο ανάλαφρος, σαν κάτι να έφυγε από πάνω σου.

Να θυμάσαι, πως και τα φάρμακα τσούζουν, μα θεραπεύουν.

Καλή σου μέρα.

isNGoodΜέλος
11/03/2007, 14:35:11
Καλά, εντάξει, αλλά μην το γυρίσουμε τώρα στην μπανάλ φιλοσοφία.

Φαντάζομαι ότι όταν κάποιος μιλάει για ψέμα (βλ. "Καταλαβαίνοντας το ψέμα που υπάρχει στην Αγια γραφή, υπάρχει ελευθερία από το ψέμα! Η κατανόηση του ψέματος είναι άμεσα (θεος, φιλοσοφικη αλήθεια, και ηθική)..."), κάπου θα πρέπει να πρεσβεύει και κάποιες αλήθειες.

Εν πάσει περιπτώση, πες μας κάτι καινούργιο, αν έχεις, κι όχι πάλι τις ίδιες ατεκμηρίωτες και παρωχημένες κορώνες.

Καλημέρα και σε εσένα.

11/03/2007, 19:53:25
Φιλε isNGood,

Ζητάς να πω κάτι καινούργιο, Σωστά?

Διαβασε προσεχτικα λοιπον, μην και κανω λαθος, μα κανε το ιδιο και με τις γραφες, και ιδιαιτερα τον Απ.Παυλο.

Εισαι πιστος χριστιανος, (δεν ειναι βρισια, ολοι μου οι συγγενεις το ιδιο με σενα ειναι), μα γίνεσαι μεσα σου κάτι συνεχώς, και αδυνατείς να επικοινωνήσεις, γιατί απομονώνεσαι μέσα στην πίστη, στις εικόνες και στα πιστεύω που έχεις.

Αν επικοινωνήσεις, θα το κανείς μέσα από τις προβολές κάποιας άγιας γραφής η κάποιου απόστολου, (μα αυτό δεν είναι επικοινωνία) μιας και εκείνο το γίγνεσθαι (που είναι φόβοι), σε ακολουθεί όπως η σκιά σου.

Σαν Χριστιανοί λοιπον, πιάνεστε σε λόγια κάποιου που σας λέει,

άδικα πιστεύουμε αν δεν αναστήθηκε,

και επιτρέπετε να σας γεμίσουν τις καρδιές και το μυαλό, με θαύματα, θυμιαματα, συμβολα και ελπίδες, αντί να φροντίζετε (όπως ο ίδιος ο Χριστος δείχνει), να μένουν αυτες καθαρές.

Όλα γύρω σας, συντελούν σιγά σιγά στην αποβλάκωση, η τηλεόραση, οι εφημερίδες, τα περιοδικά, οι ιεροτελεστίες της εκκλησιας και τα βιβλία σας, και γίνονται τέλειες διαφυγές από τον πόνο της ζωής, που οδηγούν αργά η γρήγορα σε αποχαύνωση.

Σε ολα αυτά, που ίσως ηχούν τόσο μπανάλ στα εκλεπτισμενα αυτιά σου, κρύβονται οι αξιοπρεπείς τρόποι, για το πως κάποιος, γίνεται αναίσθητος.

Αν αυτά τα δεις, όχι μόνο με το μυαλό, μα με όλο σου το είναι, ξυπνά η ευαισθησία σου, που είναι ευλυγισία και γρήγορη αντίληψη, και αυτή την κατάσταση, δεν γίνεται να την καλλιεργήσεις, χρειάζονται μόνο η καθαρότητα (καρδιά και Νους). (ΓΝΩΣΤΑ ΜΕΝ, ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΑ ΔΕ)

Εκεί κατανοείς εύκολα το ΨΕΜΑ, και υπάρχουν ένα σωρό. Ίσως, ακομα και αυτό που θεωρούμε ΕΑΥΤΟ, είναι ένα μεγάλο ΨΕΜΑ.

Που το βασιζω?

Το πρόβλημα των περισσότερων είναι, στον ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ, μιας καιζητάνε συνεχώς ικανοποίηση, (την ονομάζουν εσωτερικό πλούτο, πληρότητα,) μπερδεύοντας το, με την ικανοποίηση που ζουν στον εξωτερικό κόσμο.

Έτσι αρχίζει η αποσύνθεση.

Τρέχουν στις επαναληπτικές εντυπώσεις κάποιας οργανωμένης θρησκείας, η στη συσσώρευση γνώσεων, και αδυνατούν να κατανοήσουν αυτές τις εσωτερικές επιδιώξεις, θέλεις λόγο απροθυμίας θέλεις λόγω αδιαφορίας η και ανυμποριας.

Συνήθως πιάνονται στις εξηγήσεις κάποιου, μα αυτά, όπως και εγραψα, είναι μόνο επιφανειακές πινελιές μέσα μας, καλύμματα.

Κάτω από τα καλύμματα, τι υπαρχει?

Οτι και να σου πουν οι άλλοι, τα βιβλία, οι εξηγήσεις, ο Παυλος, παραμενουν... κάλυμματα.

Το ταξίδι μέσα, το εχει κανει ο Χριστος, ο Σωκρατης, ο Βουδας, ο Ηρακλειτος, και ισως λιγοι ακομα.

Πως το ξερω?

Μα για αυτο που ΕΙΝΑΙ μιλανε, για αυτο που κρυβεται.

Σορρυ για το ΣΤΙΛ ΓΡΑΦΗΣ, διαβασα λιγο ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΣΗΜΕΡΑ, και μου εμεινε το στιλ του ΠΑΥΛΟΥ.

Διαβασα προς κορινθιους Α, Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ.

Δωστο στην κορη/γυναικα (σου) αν εχεις να το διαβασει, και αν δεν σου φερει την καινη διαθηκη στο κεφαλι, θα παω για κερι στην εκκλησια!

Βρε τον Παυλο!

isNGoodΜέλος
12/03/2007, 04:11:17
Αγαπητέ μου φίλε,

Μιλάς για δύο διαφορετικά πράγματα. Άλλο πράγμα το ταξίδι και άλλο ο προορισμός.

Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι το βιωματικό ταξίδι προς την τελείωση προσδιορίζει τον άνθρωπο. Για ποιο ταξίδι όμως μιλάμε; Άλλο το ταξίδι του Ιησού, άλλο του Βούδδα, άλλο του Ηράκλειτου και άλλο ενός απλού ανθρώπου.

Η διαφορά τους έγκειται βασικά στον σκοπό τους, που προσδιορίζει και τη φύση του ταξιδιού.

Εσύ θεωρείς ως σκοπό της ζωής την εσωτερική διερεύνηση του εαυτού σου χωρίς εξωτερικές αποσπάσεις. Την εύρεση της εσωτερικής αλήθειας δίχως τους αντιπερισπασμούς της αισθητής ζωής.

Το βρίσκω θαυμάσιο, μα να σου θυμίσω ένα στίχο του Καβάφη: Το νου σου να 'χεις πάντα στην Ιθάκη, το φτάσιμο εκεί είναι ο προορισμός σου. Η Ιθάκη σου έδωσε τ' ωραίο ταξίδι...

Ποια είναι λοιπόν αυτή "Η Ιθάκη" που θέλγει ερωτικά τον ταξιδευτή να επιστρέψει σε αυτήν;

Εννοώ, ποιος είναι κατά τη γνώμη σου, ο σκοπός αυτής της ζωής και πως μπορεί να επιτευχθεί.

lousipanΜέλος
12/03/2007, 10:02:28
Καλημερα σε ολους.Φιλε EL ELYON για τα Δελφικα κελευσματα εχω να σου πω απλα οτι ειναι καποιες "εντολες" οι οποιες αριθμουν στις εκατο και κατι δεν θυμαμαι ακριβως και σου προσδιοριζουν πως πρεπει να πραττεις στην ζωη σου ωστε να εισαι σωστος ανθρωπος.Οι 10 εντολες του Γιαχβε ειναι ενα μικρο μερος μονο οπως καταλαβαινεις απο αυτες.
el.elyonΜέλος
12/03/2007, 10:07:46
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Εγώ παλι πιστεύω πως η Τεχνικη σου δεν θα περάσει αγαπητέ el.elyon.
Μα το θέμα μας δεν ήταν αν είμαι φιλόσοφος, μα στο γιατί εσύ προσπαθείς να με κατατάξεις κάπου.
Και καλά όλοι σε καταλαβαίνουμε, αλλά βρε el.elyon, δεν είμαστε παιδάκια ώστε να μας μπερδέψει η φοβίσει ο κάθε φανατισμένος ΙΣΜΟ/ακολουθος.
Να εισαι καλα και εσυ αγαπητε μου el.elyon, φιλια και στον αγαπητο μας Χριστοδουλο.

Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω φίλε ΠΛΑΤΩΝΑΣ για τα καλά σου λόγια! Αλλά νομίζω ότι εκτός από τα καλά σου λόγια που είπες για μένα έπρεπε να απαντήσεις και σε κάποιες ερωτήσεις μου. Επειδή μπορεί να ήθελες να πεις μονό τα καλά σου λόγια για μένα λέω να στα θυμίσω:
Για πες μου τώρα φίλε ΠΛΑΤΩΝΑΣ, διδάσκουν η δεν διδάσκουν τα Τμήματα Φιλοσοφίας στα Πανεπιστήμια την Ηθική, Ωφελισμος, Καντιανισμός?
Για ποιο πράγμα με κατηγορείς καλέ μου φίλε ΠΛΑΤΩΝΑΣ? Για ποια αγάπη μιλάς? Για ποια επικοινωνία? Για ποιο εφικτό διάλογο?

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Καταλαβαίνοντας το ψέμα που υπάρχει στην Αγια γραφή, υπάρχει ελευθερία από το ψέμα! Η κατανόηση του ψέματος είναι άμεσα (θεος, φιλοσοφικη αλήθεια, και ηθική) για αυτό δεν θα σου μιλισω ποτέ για αυτά.

Το ψέμα οπός το λες είναι ο Θεός, φιλοσοφική αλήθεια και ηθική! Και για αυτό δεν θα μιλήσεις ποτέ για αυτά! Ωραία, αφού λοιπόν δεν θέλεις να μιλήσεις για το ψέμα μιλά για την αλήθεια! ποια είναι η αλήθεια φίλε ΠΛΑΤΩΝΑΣ?

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

el.elyonΜέλος
12/03/2007, 10:14:26
quote:
lousipan: Καλημερα σε ολους.Φιλε EL ELYON για τα Δελφικα κελευσματα εχω να σου πω απλα οτι ειναι καποιες "εντολες" οι οποιες αριθμουν στις εκατο και κατι δεν θυμαμαι ακριβως και σου προσδιοριζουν πως πρεπει να πραττεις στην ζωη σου ωστε να εισαι σωστος ανθρωπος.Οι 10 εντολες του Γιαχβε ειναι ενα μικρο μερος μονο οπως καταλαβαινεις απο αυτες.

Καλημέρα φίλε lousipan.

Αγαπητέ εάν μπορείς θα ήθελα να δούμε, εάν όχι όλες, κάποια από τα Δελφικά κελεύσματα!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

12/03/2007, 10:45:42
quote:
Μιλάς για δύο διαφορετικά πράγματα. Άλλο πράγμα το ταξίδι και άλλο ο προορισμός.
Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι το βιωματικό ταξίδι προς την τελείωση προσδιορίζει τον άνθρωπο. Για ποιο ταξίδι όμως μιλάμε; Άλλο το ταξίδι του Ιησού, άλλο του Βούδδα, άλλο του Ηράκλειτου και άλλο ενός απλού ανθρώπου.
Η διαφορά τους έγκειται βασικά στον σκοπό τους, που προσδιορίζει και τη φύση του ταξιδιού.
Εσύ θεωρείς ως σκοπό της ζωής την εσωτερική διερεύνηση του εαυτού σου χωρίς εξωτερικές αποσπάσεις. Την εύρεση της εσωτερικής αλήθειας δίχως τους αντιπερισπασμούς της αισθητής ζωής.
Το βρίσκω θαυμάσιο, μα να σου θυμίσω ένα στίχο του Καβάφη: Το νου σου να 'χεις πάντα στην Ιθάκη, το φτάσιμο εκεί είναι ο προορισμός σου. Η Ιθάκη σου έδωσε τ' ωραίο ταξίδι...
Ποια είναι λοιπόν αυτή "Η Ιθάκη" που θέλγει ερωτικά τον ταξιδευτή να επιστρέψει σε αυτήν;
Εννοώ, ποιος είναι κατά τη γνώμη σου, ο σκοπός αυτής της ζωής και πως μπορεί να επιτευχθεί.

Αγαπητέ isNGood, λέει ο Χριστός,

Ήρθα να σας δείξω τις δυνατότητες του ανθρώπου. Αυτά που έκανα εγώ, μπορούν να τα κάνουν όλοι. Ο καθένας μπορεί να γίνει σαν εμένα.

Κάπου αλλού πάλι διαβάζουμε, πως μόνο μέσο εμού έχεις πρόσβαση στο θεό.

Δεν σου φαίνονται σαν πολύ αντιφατικές προτάσεις, για να έχουν ειπωθεί από τον ίδιο άνθρωπο?

Τώρα τι είναι για σένα θεός?

Κάποιος που μας περιμένει με μια βέργα στο χέρι?
Κάποιος που θα καθίσεις στην δεξιά του, και που ο παυλος ελπίζει τόσο?
Κάποιος που θα μας αναστήσει από τη σαστιμάρα μας, με τη θεια χάρη?

Γεια μένα, θεός δεν είναι τίποτα από όλα αυτά, μιας και είναι η ίδια η ζωή.

Ζωή θεωρώ τα αστέρια, τους πλανήτες, τους Ήλιους, τη φύση, το νερό, τον αέρα, τη φωτιά, τα δένδρα, τα ζώα, τους ανθρώπους, τις δυνάμεις, τη γέννηση και το θάνατο, τα πάντα. Γιατί θεωρείται το θάνατο ξεχωριστά? Δεν είναι διαδικασία και μέρος της ίδιας της ζωής?

Βγήκα στο μπαλκόνι μου πριν λίγο, έχει σήμερα ήλιο, και είδα ανθισμένα τα λουλούδια. Κάθισα μπρος στο καθένα, και σε κάθε γουλιά από το πρωινό, τα ρώτησα για το ποιο ηταν το ταξιδι τους, και ποια είναι η Ιθάκη τους.

Να ανθίσουμε και να ευωδιάσουμε, απάντησαν σχεδόν όλα.

Τότε ρώτησα μια πασχαλιά, αν προόριζε το άρωμα της για τους Χριστιανούς, και αυτή απάντησε,

το Άρωμα μου είναι για όλους.

Και φυσικά, το άρωμα της πήγαινε παντού, ακόμα και στα ρουθούνια του άπιστου, κανείς δεν έλεγε, είναι δικό μου, ούτε η πασχαλιά ούτε ο παραλήπτης.

Σε ένα άλλο σημείο, ο Χριστός, λέει να είμαστε περαστικοί, (σαν το αρωμα), και να καταλαβουμε πως ο σκοπός της εξέλιξης του ανθρώπου, είναι να κατανοήσει πως είναι Γιος θεού, και, κατανοώντας το, να βοηθήσει τους άλλους να το καταλάβουν.

Έτσι, μιας και δεν βλέπω καλέ μου φίλε διαφορά στους ανθρώπους, (μεσα μας ποναμε, λυπομαστε, χαιρομαστε, κλπ.κλπ) να με συγχωρεί ο καβάφης, που δεν θα χωρίζω το ταξίδι από την Ιθάκη, μιας και γνώρισα φτωχούς ευτυχισμένους, και αγράμματους σοφους. Κάθε άνθρωπος, σαν ανθίσει ο νους (με νόηση), θα ευωδιάσει συγχρόνως και η καρδιά του. Εκείνη η αγάπη, οπως το άρωμα της πασχαλιάς, είναι προς όλους.

Καλημερα el.elyon.

Απαντησα σε ολα.

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 12/03/2007 11:01:40

lousipanΜέλος
12/03/2007, 10:47:31
Ευχαριστως φιλε EL ELYON να τα εξετασουμε απλα επειδη μπαινω απο την δουλεια στο διαδικτυο και δεν τα εχω μαζι μου επετρεψε μου να τα εχω αυριο και να τα δουμε.
el.elyonΜέλος
12/03/2007, 12:48:53
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Καλημερα el.elyon.
Απαντησα σε ολα.

Καλημέρα φίλε ΠΛΑΤΩΝΑΣ!
Ευχαριστώ που απάντησες σε όλα!

quote:
lousipan: Ευχαριστως φιλε EL ELYON να τα εξετασουμε απλα επειδη μπαινω απο την δουλεια στο διαδικτυο και δεν τα εχω μαζι μου επετρεψε μου να τα εχω αυριο και να τα δουμε.

Αγαπητέ μου οπότε μπορείς. Για μένα θα είναι μια ευκαιρία να μάθω και αλλά πράγματα!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

isNGoodΜέλος
13/03/2007, 03:29:58
quote:

Αγαπητέ isNGood, λέει ο Χριστός,

Ήρθα να σας δείξω τις δυνατότητες του ανθρώπου. Αυτά που έκανα εγώ, μπορούν να τα κάνουν όλοι. Ο καθένας μπορεί να γίνει σαν εμένα.

Κάπου αλλού πάλι διαβάζουμε, πως μόνο μέσο εμού έχεις πρόσβαση στο θεό.

Δεν σου φαίνονται σαν πολύ αντιφατικές προτάσεις, για να έχουν ειπωθεί από τον ίδιο άνθρωπο?

Δεν με γοητεύουν ιδιαίτερα οι θεολογικές αναλύσεις. Όποιος κατάλαβε τι λέει η ΚΔ, κατάλαβε.

quote:

Τώρα τι είναι για σένα θεός?

Κάποιος που μας περιμένει με μια βέργα στο χέρι?
Κάποιος που θα καθίσεις στην δεξιά του, και που ο παυλος ελπίζει τόσο?
Κάποιος που θα μας αναστήσει από τη σαστιμάρα μας, με τη θεια χάρη?

Γεια μένα, θεός δεν είναι τίποτα από όλα αυτά, μιας και είναι η ίδια η ζωή.

Ζωή θεωρώ τα αστέρια, τους πλανήτες, τους Ήλιους, τη φύση, το νερό, τον αέρα, τη φωτιά, τα δένδρα, τα ζώα, τους ανθρώπους, τις δυνάμεις, τη γέννηση και το θάνατο, τα πάντα. Γιατί θεωρείται το θάνατο ξεχωριστά? Δεν είναι διαδικασία και μέρος της ίδιας της ζωής?

Εντάξει, υποτίθεται όμως ότι το ανθρώπινο είδος έχει εξελιχθεί τα τελευταία πολλές χιλιάδες χρόνια, από τότε που πίστευε την Φύση ως Θεό, που πίστευε στον΄Ήλιο, στα αστέρια, κλπ.. Υποτίθεται ότι έχει υπάρξει μια κάποια πνευματική εξέλιξη. Ότι μπορεί να κατανοεί και αυτά που δεν βλέπει. Ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει και τη λογική του και όχι να πιστεύει μόνο πως ένα κι ένα κάνει δύο και δύο συν δύο τέσσερα. Αυτά είναι κάπως προφανή.

Επίτρεψέ μου να ρωτήσω, αυτή είναι η βαθύτατη πνευματική και ψυχική αναζήτηση, το καινούργιο που προσκομίζεις, η πίστη στη ύλη;

quote:

Βγήκα στο μπαλκόνι μου πριν λίγο, έχει σήμερα ήλιο, και είδα ανθισμένα τα λουλούδια. Κάθισα μπρος στο καθένα, και σε κάθε γουλιά από το πρωινό, τα ρώτησα για το ποιο ηταν το ταξιδι τους, και ποια είναι η Ιθάκη τους.

Να ανθίσουμε και να ευωδιάσουμε, απάντησαν σχεδόν όλα.

Τότε ρώτησα μια πασχαλιά, αν προόριζε το άρωμα της για τους Χριστιανούς, και αυτή απάντησε,

το Άρωμα μου είναι για όλους.

Και φυσικά, το άρωμα της πήγαινε παντού, ακόμα και στα ρουθούνια του άπιστου, κανείς δεν έλεγε, είναι δικό μου, ούτε η πασχαλιά ούτε ο παραλήπτης.

Εντάξει, θα μπορούσε να σου απαντήσει κάποιος ότι και τον ήλιο ο Θεός τον ανατέλλει για δικαίους και αδίκους.

quote:

Έτσι, μιας και δεν βλέπω καλέ μου φίλε διαφορά στους ανθρώπους, (μεσα μας ποναμε, λυπομαστε, χαιρομαστε, κλπ.κλπ) να με συγχωρεί ο καβάφης, που δεν θα χωρίζω το ταξίδι από την Ιθάκη, μιας και γνώρισα φτωχούς ευτυχισμένους, και αγράμματους σοφους. Κάθε άνθρωπος, σαν ανθίσει ο νους (με νόηση), θα ευωδιάσει συγχρόνως και η καρδιά του. Εκείνη η αγάπη, οπως το άρωμα της πασχαλιάς, είναι προς όλους.

Αγαπητέ Πλάτωνα, συνηθίζω να είμαι επί της ουσίας, δίχως πλατιασμούς. Το ερώτημα είναι, αφής στιγμής δεν γνωρίζεις από που έρχεσαι και που πηγαίνεις (ή μήπως το γνωρίζεις;), πως μπορείς και απαντάς με τόση ευκολία σε δυσεπίλυτα ερωτήματα.

Καλό θα ήταν, και αυτό αφορά όλους, να μάθουμε κάποτε να σκεφτόμαστε λίγο πιο .. τετράγωνα.

Ξεκινάει κανείς με κάποιες διαπιστώσεις. Λέει για παράδειγα ..

1) Στη φύση υπάρχουν λογικοί νόμοι
2) Ο άνθρωπος έχει αισθήματα, συναισθήματα και λογική
κλπ
κλπ

Στη συνέχεια, αναρωτιέται: Η θεωρία μου εξηγεί τις διαπιστώσεις;

Για παράδειγμα, ο Θεός-Φύση εξηγεί τους φυσικούς νόμους, και πως;
Επίσης, τα ανθρώπινα αισθήματα, λογική κλπ, ερμηνεύονται με αυτή την υλιστική θεώρηση;

Αν η Θεωρία τα εξηγεί, έχει καλώς (και λέγοντας εξηγεί, εννοώ αποδεικνύει). Αν όχι, χρειάζεται μια άλλη Θεωρία.

13/03/2007, 10:34:50
quote:
Εντάξει, υποτίθεται όμως ότι το ανθρώπινο είδος έχει εξελιχθεί τα τελευταία πολλές χιλιάδες χρόνια, από τότε που πίστευε την Φύση ως Θεό, που πίστευε στον΄Ήλιο, στα αστέρια, κλπ.. Υποτίθεται ότι έχει υπάρξει μια κάποια πνευματική εξέλιξη. Ότι μπορεί να κατανοεί και αυτά που δεν βλέπει. Ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει και τη λογική του και όχι να πιστεύει μόνο πως ένα κι ένα κάνει δύο και δύο συν δύο τέσσερα. Αυτά είναι κάπως προφανή.
Επίτρεψέ μου να ρωτήσω, αυτή είναι η βαθύτατη πνευματική και ψυχική αναζήτηση, το καινούργιο που προσκομίζεις, η πίστη στη ύλη;

Φιλε isNGood,

Δεν προσκομίζω ότι γράφεις, διάβασε προσεχτικότερα, απλά λέω και ξανάλεω, πως δίχως να γνωρίσεις τον Εαυτό σου, η όποια ψυχική και πνευματική αναζήτηση, όπως και η πίστη σε κάποιο θεό, είναι ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ.

quote:
Αγαπητέ Πλάτωνα, συνηθίζω να είμαι επί της ουσίας, δίχως πλατιασμούς. Το ερώτημα είναι, αφής στιγμής δεν γνωρίζεις από που έρχεσαι και που πηγαίνεις (ή μήπως το γνωρίζεις;), πως μπορείς και απαντάς με τόση ευκολία σε δυσεπίλυτα ερωτήματα.
Καλό θα ήταν, και αυτό αφορά όλους, να μάθουμε κάποτε να σκεφτόμαστε λίγο πιο .. τετράγωνα.

Αγαπητέ , αν εσύ θεωρείς ουσία, το ρίχνω άγκυρα σε κάποιο πιστεύω, για κάποια μέλλουσα ΖΩΗ, επέτρεψε μου να σου υποδείξω, πως έχεις σταματήσει οποιαδήποτε σοβαρή έρευνα, όχι μόνο όσο αφορά την γνώση του εαυτού σου, μα και για καθε μεταφυσική ανησυχία σου.

Αν θεωρείς τα λόγια αυτά σαν (πλατιασμο), γύρνα στις γνωστές μνήμες και πείρες σου, που και αυτές (δεν είναι δικές σου, μα κάποιου άλλου, σωστά?)

Αυτό που γνωρίζω, είναι πως όταν πεθάνω, σταματώ να έχω τέτοια, (μνήμες και πείρες). Άρα αναρωτιέμαι αν η ανθρώπινη συνείδηση, εν ζωή, γίνεται να μην επηρεάζετε. (αυτό δεν γινεται με την μνήμη σου, η εμπειρία, μιλάει μιλάει μιλάει, δες το μυαλό σου)

Και όχι μόνο να μην επηρεάζεται, μα η ίδια (η νόηση) να μην επιτρέπει μνημόνευση, σε αχρείαστα βιώματα. Μα ίσως πρέπει να είσαι πολύ ΖΩΝΤΑΝΟΣ, (αφυπνισμένος), για να γνωρίσεις μια τέτοια κατάσταση.

Όταν βιώνεις κάτι, την ώρα που το βιώνεις, την ώρα που το ΖΕΙΣ, υπάρχει πείρα?
Η υπάρχει η κατάσταση που πειραματίζεστε, του βιώματος?
Η Πείρα, η μνήμη δεν αρχίζει την στιγμή που τελειώνει το Βίωμα? Π.Χ, Τι ωραία που ήταν χτες βράδυ με την Νατάσσα! Α, η μαμά φτιάχνει ένα παστίτσιο, μούρλια!
Και η πείρα, γίνεται με τον καιρό, το εμπόδιο στο πειραματίζεστε. Η πείρα βαριέται την ίδια γυναίκα, και ψάχνει για την νέα, μιας και κάθε πείρα, έχει τέλος, μα το Βίωμα είναι ανεξάντλητο.
Έτσι ο Νους σου, που είναι ένα αποτέλεσμα, αναζητά ένα σκοπό, την Ιθάκη, όπως ακριβώς κανείς τώρα εσύ, ζητάει να τετραγωνίσει το βίωμα, το Θεό και καθετί, και αυτό είναι θάνατος.

Όταν σου λέει, αφήστε τους πεθαμένους να θάψουν τους πεθαμένους, αυτό εννοεί, μα εσείς πιστεύεται στον Παύλο, και σας διαφεύγει ο Χριστός.

Θάνατος δεν υπάρχει, όταν δεν υπάρχει ο πειραματιζόμενος, (δεν μιλάω για το κουφάρι), μα οι περισσότεροι, αυτό μόνο βιωνουμε.

Ζήτω συγνώμη από τους υπόλοιπους φίλους, για την κατάχρηση από μέρους μας στο Τοπικ, αληθεια που πηγατε ολοι σας? Καταλαβαινω, πως ξεφύγαμε από το κυρίως θέμα, σορρυ!

el.elyonΜέλος
13/03/2007, 13:48:15
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: πως δίχως να γνωρίσεις τον Εαυτό σου, η όποια ψυχική και πνευματική αναζήτηση, όπως και η πίστη σε κάποιο θεό, είναι ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ.

Εσύ γνωρίζεις τον εαυτό σου; για πες μας ποιος είσαι;

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

13/03/2007, 18:30:23
quote:
Εσύ γνωρίζεις τον εαυτό σου; για πες μας ποιος είσαι;

Καλέ μου φίλε,τωρα είμαι ΕΣΥ, και σε αγαπώ πολύ.

Ξέρω, δεν με πιστεύεις, μα προσπάθησε.

Φιλε μου Ελ, είμαι ΕΣΥ, και σε αγαπώ παρα πολύ!

el.elyonΜέλος
14/03/2007, 10:23:13
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Καλέ μου φίλε,τωρα είμαι ΕΣΥ, και σε αγαπώ πολύ.
Ξέρω, δεν με πιστεύεις, μα προσπάθησε.
Φιλε μου Ελ, είμαι ΕΣΥ, και σε αγαπώ παρα πολύ!

Ο καρπός της προσπάθειας μου είναι το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!