- ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΥΧΩΣΗ??? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Η ταινια του Εξορκιστη πραγματι ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ σε αληθινα γεγονοτα (οπως λεει ο ιδιος ο σκηνοθετης), αλλα ας μην μεινουμε στην ταινια, αφου θα υπαρχουν πολλα "στολίσματα"!!!
Στην Αφρικη θα παω με τους Massai
http://www.supernatural.gr/files/files_exorcism.htm
Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου
quote:
Μιλήσαμε για ρίσκο, ακριβώς γιατί πρόκειται για ρίσκο. Οι ιερείς που αναλαμβάνουν να εξορκίσουν κάποιον γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Διάβολος και οι δαίμονες δεν εκδιώχνονται. Απλά "ορκίζονται " ! Ακόμα και από την γραμματική εξέταση της λέξης "εξορκισμός" προκύπτει ότι αυτή είναι μια σύνθετη λέξη, από την ελληνική πρόθεση "εκ" και το ρήμα " ορκίζω". Ο εξορκιστής επιχειρεί να " θέσει " τους δαίμονες σε κάποιο όρκο, να αναγνωρίσουν την ύπαρξη μιας ανώτερης απ' αυτούς εξουσίας ( Θεός ), και να δεσμευτούν να μην ξαναεπιχειρήσουν να ελέγξουν ή να διατάξουν το πνεύμα και το σώμα του ανθρώπου που κυρίευσαν... Αλλά γιατί ρίσκο ; Η ιστορία της θρησκείας σε παγκόσμιο επίπεδο έχει δείξει ότι δεν είναι λίγες οι φορές που ιερείς στην προσπάθεια τους να εξορκίσουν κάποιον έγιναν οι ίδιοι αποδέκτες των δαιμόνων, αφού κατά τη διάρκεια της τελετής εκείνοι μετοίκησαν στο δικό τους σώμα. Ακόμα, μετά από κάποια επιτυχή τελετή, υπήρξαν εξορκιστές που βρήκαν ανεξήγητο και φρικτό θάνατο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αυτός άγγιξε και τις οικογένειές τους.
quote:
Πάλι το 1997 στο Bronx της Νέας Υόρκης, ένα 5χρονο κοριτσάκι, υποχρεώθηκε από κάποιους που νόμιζαν ότι ήταν σε θέση να το εξορκίσουν, να καταπιεί ένα μείγμα αμμωνίας και ξυδιού. Το σώμα τού κοριτσιού σφραγίστηκε με ταινία και φυσικά πέθανε.
Το 1998 ένα 17χρονο κορίτσι δολοφονήθηκε από τη μητέρα του όταν αυτή του προκάλεσε ασφυξία με μια πλαστική σακούλα, στην προσπάθειά της να καταστρέψει ένα δαίμονα που πίστευε ότι βρισκόταν μέσα του.
Το 2001, ένας Κορεάτης εξορκιστής , που εργαζόταν στην Νέα Ζηλανδία, ο Luke Lee, καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία, καθώς κατά την διάρκεια ενός εξορκισμού στραγγάλισε μια 37χρονη γυναίκα. ( Σε αυτό το σημείο ας θυμηθούμε κάτι που αναφέραμε προηγουμένως, περί της μεταπήδησης του διαβόλου από το θύμα στον εξορκιστή )
πως θα τα σχολιάζατε...?!
Στην Αφρικη θα παω με τους Massai
Ή οι άλλοι που αντιμετωπίζουν αυτά τα γεγονότα με φανατισμο, θρησκοληψία,(στο περιστατικό που αναφέρεις με το κοριτσάκι στην Αμερική)και πανικό?
Άσε δηλ, που σε καταστάσεις πανικού,ο άνθρωπος φέρεται ανεξέλεγκτα φτάνοντας σε ακρότητες.Ποιά λοιπόν η διαφορά?
<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>
Ημουν ετοιμη να θεσω ακριβως αυτο το ερωτημα!
Σε πρόλαβα κατά λίγα λεπτά.
Κοίτα την ώρα....
Τι να πω...?!
Απο οτι εχω ακουσει η εκκλησια απαγορευει πλεον τους εξορκισμους!
Οι περισσοτερες περιπτωσεις θεωρουνται ψυχολογικες διαταραχες...
Η μοντερνα εξηγηση που συνηθιζουμε τωρα τελευταια να δινουμε...!
Ξερει καποιος κατι περισσοτερο...?!
(ή κατι αλλο, γιατι δεν ειμαι και σιγουρη οτι αυτο ισχυει...)
"Στην Αφρική θα πάω με τους Massai...!"
http://img.pathfinder.gr/clubs/photos/70380/29.jpg
Οι εξορκισμοί δεν απαγορεύθηκαν από την εκκλησία.
Αυτό που άκουσα είναι ότι θα πρέπει να μελετούν πολύ καλά το κάθε
περιστατικό και μετά από εξονυχιστική έρευνα, όχι από απλούς ιερείς, να αποφασίζεται αν πρέπει να γίνει εξορκισμός.
Αυτό πάντως που γνωρίζω πως δεν επιτρέπεται πια, είναι
η βιντεοσκόπηση και το να γίνεται μπροστά σε πλήθος πιστών, όπως γινόταν παλιότερα.
Ας μην παραβλέπουψε πάντως και το γεγονός πως πέρα από οποιαδήποτε <απαγόρευση>,υπάρχουν και κάποιοι ιερείς που έτσι αυθαίρετα κάνουν στις μικρές ενορίες τους εξορκισμούς.Χωρίς κατά πρώτον να έχουν την κατάλληλη γνώση και κατά δεύτερο, χωρίς να το μαθαίνει κανείς...
Αυτά γνωρίζω εγώ, εκτός και αν πρόσφατα υπήρξε κάποια απαγόρευση και δεν το έμαθα.
quote:
Ξερει καποιος κατι περισσοτερο...?!
(ή κατι αλλο, γιατι δεν ειμαι και σιγουρη οτι αυτο ισχυει...)
Αυτό ισχύει και για μένα...
quote:
Ας μην παραβλέπουψε πάντως και το γεγονός πως πέρα από οποιαδήποτε <απαγόρευση>,υπάρχουν και κάποιοι ιερείς που έτσι αυθαίρετα κάνουν στις μικρές ενορίες τους εξορκισμούς.Χωρίς κατά πρώτον να έχουν την κατάλληλη γνώση και κατά δεύτερο, χωρίς να το μαθαίνει κανείς...
Πολυ επικυνδινο επικυνδινο αυτο και για τον ανιδεο εξορκιστη και για το δαιμονισμενο!
Ετσι εξηγειται γιατι εχει αυξηθει τελευταια ο αριθμος των τρελλο-παπαδων...

quote:
Ετσι εξηγειται γιατι εχει αυξηθει τελευταια ο αριθμος των τρελλο-παπαδων...
Ναι, καλή μου scully, όπως έχει αυξηθεί και ο αριθμός των ανθρώπων στα ψυχιατρεία.Αφού περίμεναν αποτέλεσμα από τον εξορκισμό και δεν πήραν μια έγκαιρη θεραπεία.
Συμφωνώ επίσης και με την φίλη katia.Τα περιστατικά δαιμονισμένων πραγματικά, ίσως υπάρχουν(δεν το αποκλείω),αλλά είναι ελάχιστα.
Τί γίνεται όμως με τη πληθώρα περιστατικών που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη και αντιμετωπίζονται διαφορετικά?
Τ-343
quote:
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ AYTOY TOY SITE ΕΧΕΙ ΓΝΩΡΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΕΚΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ..ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΩΣ ΑΠΑΛΑΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ
Ωχ!
Λες να εχουμε και δαιμονισμενους εδω μεσα...?!?!
Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΟΣ ΤΟΤΕ Κ ΑΚΟΥΓΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΙ Κ ΚΑΛΑ ΑΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗΣ 12 Κ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΕΡΙ ΓΙΑ ΦΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΛΟΓΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ Κ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ...ΠΟΥ ΕΠΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΜΠΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΠΝΕΥΜΑ..
Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΤΙ Μ....Α ΕΚΑΝΕ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΑΡΧΙΚΑ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ....
ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΕΚΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΝΟ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΑΤΙΑ.. ΙΔΙΟΣ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ
ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΛΕΓΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΤΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ Κ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΜΑΛΩΝΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕ..
ΤΟ 2ο ΣΤΑΔΙΟ ΔΕΝ ΑΡΓΗΣΕ .. ΕΙΧΕ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΟΡΑΜΑΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΞΥΠΝΙΟ ΤΟΥ.. ΞΑΦΝΙΚΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΚΟΤΕΙΔΙΑΖΕ ΧΑΝΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ Κ Ο ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ..
ΔΕΝ ΕΙΔΑ
ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ
Κ ΑΝ ΡΩΤΗΣΑ
ΔΕΝ ΕΜΑΘΑ
ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ...
ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ 3ο ΣΤΑΔΙΟ.. ΕΒΓΑΖΕ ΑΠΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΒΡΙΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΡΙΖΕ Κ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕΒΟΤΑΝ.. ΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ,ΘΕΙΑΔΕΣ, ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ... ΠΙΚΡΑ!
ΒΙΩΝΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΓΟΛΓΟΘΑ Κ ΤΟ ΠΑΛΕΥΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.. ΦΟΡΑΓΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑΥΡΟ Κ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΙΧΕ ΣΠΥΡΑΚΙΑ Κ ΕΞΑΝΘΗΜΑΤΑ Κ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΠΕΤΑΜΕΝΟ ...
ΟΤΑΝ ΠΙΑ ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΕΛΑΣ ΜΙΑ ΣΥΓΓΕΝΙΚΗ ΦΙΛΗ ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΑ ΕΞΑΝΘΗΜΑΤΑ.. ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΕΔΩ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ?? Α ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΙΣΩΣ..
ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ Κ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥΦΙΛΟΥ ΜΟΥ..
ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ Κ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΗΣΥΧΗΣΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ..
ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΟΡΜΗΞΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ Κ ΤΗΝ ΑΡΧΙΣΕ ΣΤΙΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ...
ΜΕΤΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΥΜΟΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ Κ ΕΝΙΩΣΕ ΟΤΙ Κ ΠΑΛΙ ΕΙΔΕ ΟΡΑΜΑ ΤΟ ΤΥΠΟ ΝΑ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ Κ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ..
Η ΜΑΜΑ ΡΩΤΗΣΕ Κ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ..
..
ΔΕΝ ΕΙΔΑ
ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ
Κ ΑΝ ΡΩΤΗΣΑ
ΔΕΝ ΕΜΑΘΑ
quote:
ΑΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗΣ 12 Κ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΕΡΙ ΓΙΑ ΦΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΛΟΓΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ Κ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ...ΠΟΥ ΕΠΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΜΠΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΠΝΕΥΜΑ..
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΕ Κ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝ ΗΤΑΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ
ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΟΡΑΜΑΤΑ ΔΕΝ ΒΡΙΖΕΙ ΘΕΟΥΣ Κ ΔΙΑΜΟΝΕΣ Κ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ..
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ..
ΟΤΑΝ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΒΛΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΥΠΟ..
ΔΕΝ ΕΙΔΑ
ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ
Κ ΑΝ ΡΩΤΗΣΑ
ΔΕΝ ΕΜΑΘΑ
quote:
Αν καταλαβα καλα, αυτα εγιναν επειδη το δοκιμασε...?!quote:
--------------------------------------------------------------------------------
ΑΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗΣ 12 Κ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΕΡΙ ΓΙΑ ΦΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΛΟΓΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ Κ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ...ΠΟΥ ΕΠΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΜΠΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΠΝΕΥΜΑ..--------------------------------------------------------------------------------
ΔΕΝ ΞΕΡΩ SCULLY ΤΙ ΕΚΑΝΕ.. ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΨΑΧΝΩ.. ΕΧΩ ΧΑΘΕΙ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΙΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΕΙΧΕ ΣΗΜΑΔΕΨΕΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΒΛΕΠΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΤΟΣΟ... ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΕΜΟΝΗ ΙΔΕΑ Κ ΟΤΑΝ ΚΟΙΤΙΕΜΑΙ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΨΙΛΟΕΠΗΡΕΑΖΟΜΑΙ.. ΑΝ ΤΥΧΕΙ Κ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΩΣ ΔΕ Ο ΧΩΡΟΣ... ΔΕ ΚΟΙΤΙΕΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.. ΠΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ..
ΔΕΝ ΕΙΔΑ
ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ
Κ ΑΝ ΡΩΤΗΣΑ
ΔΕΝ ΕΜΑΘΑ
Edited by - andrian on 27/01/2004 11:56:08