ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Προς λάτρεις της φαντασίας και της έρευνας - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Προς λάτρεις της φαντασίας και της έρευνας - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

mysthria-apokryfa31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
20/12/2007, 13:06:17

Διακατεχόμαστε από την αιωνιότητα .

Αν σταματούσε η κίνηση δεν θα υπήρχε αδρανές υλικό η ΥΛΗ ,δεν θα υπήρχαμε και εμείς που βιώνουμε τις υπάρξεις μας , μέσα σε έναν χρονοχώρο που διαρκώς κινείται .
Αυτή η κίνηση ( τα πάντα ρει ) , πρέπει να μας εμπνέει θετικά και να μας παρακινεί , προς κάτι το δημιουργικό .
Ζούμε σε έναν πλανήτη, χρονικά και τοπικά περιορισμένο και έχουμε μία καταπληκτική θέα του άπειρου χώρου , που μας περιβάλλει .
Είναι σαν να μας μιλάει το άπειρο και να μας λέει , ότι μπορούμε να το αγγίξουμε αν το θέλουμε .
Θεέ και Κύριε! Πώς είναι δυνατό οι άνθρωποι να μη βλέπουν αυτό που κοιτάζουν ;

Δεν είναι το γεγονός , ότι μας κυνηγάει η καθημερινότητα ,με έγνοιες και προβλήματα , που απορροφούνε κυριολεκτικά την διάνοιά μας ;

Για να διασχίσει ο άνθρωπος το σύμπαν , είναι μόνον νοητικά ρεαλιστικό .
Το φως τρέχει με ταχύτητα αρκετών χιλιάδων χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο .
Αυτή η ταχύτητα είναι ανεπαρκής .
Η νοητική ταχύτητα μέσω της μιγαδικής διάστασης , που ξεπερνά μερικά εκατομμύρια φορές την ταχύτητα του φωτός , ακόμη και με αυτή , ο άνθρωπος θα χρειαζότανε αρκετές χιλιάδες έτη φωτός ,μέχρι να διασχίσει ένα τμήμα του .
Για αυτό λέγεται ,ότι το άπειρο δεν έχει αρχή , μέση και τέλος .
Διότι ακόμη και μέσω της νοητικής μας προσπάθειας , αδυνατούμε να βρούμε έναν τρόπο για να το διασχίσουμε .
Η μόνη εναλλακτική λύση που απομένει, είναι η ψυχή .

Το υποσυνείδητο είναι ο δίαυλος μέσα από τον οποίο επικοινωνεί η ψυχή με τον άνθρωπο .
Για να επικοινωνήσει ο άνθρωπος με το υποσυνείδητό του , θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η ελεύθερη βούληση , γίνεται πραγματικά ανεξάρτητη μόνο όταν ανελιχθεί στο επίπεδο της απόλυτης ταύτισης με τον δημιουργό του .

Ζούμε μία ζωή την οποία συνοδεύει από την πρώτη ημέρα της υπάρξεώς μας ο θάνατος και αντί να γίνουμε φίλοι με έναν διαχρονικό σύντροφο της ανθρωπότητας , τον βλέπουμε συνήθως ως κάτι το αρνητικό .
Υπάρχει , για να μας θυμίζει κυρίως ,ότι σε αυτήν την ζωή (διάσταση ) , είμαστε όλοι θνητοί .

Φώτιση είναι η συνειδητοποίηση της αληθινής φύσης του πνεύματος , ενώ η συνηθισμένη μας ζωή έχει άγνοια αυτής της φύσης.
Ο φωτισμένος άνθρωπος ελέγχει τα συναισθήματά του .
Μέχρι να φτάσει κάποιος στην φώτιση βιώνει συγχυσμένες καταστάσεις του πνεύματος που είναι αποτέλεσμα των διαταραγμένων συναισθημάτων του όπως ο θυμός , η προσκόλληση, η άγνοια, η ζήλια και η υπερηφάνεια.
Πολύ εύκολα μπορεί να χαρακτηρίσουμε ένα φωτισμένο άτομο, ως ψυχρό και να χάσουμε την ευκαιρία να τον πλησιάσουμε για να ρίξει λίγο φως και στην δική μας ψυχή .
Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο , είναι δύσκολο να το συνειδητοποιήσουμε , διότι μας ταλαιπωρεί ακόμη το εγώ , που δεν διαμορφώσαμε σε ανώτερο εαυτό .

Μένοντας στις 5 αισθήσεις μας , ζούμε μονάχα τον συναισθηματικό μας κόσμο .
Μελετώντας την συμπεριφορά των ίδιων των συναισθημάτων μας , ανακαλύπτουμε την σοφία που έχουνε από την φύση τους .
Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι αν ένα συναίσθημα (ένα από τα πέντε δηλητήρια) εμφανιστεί στο πνεύμα μας, εμείς πρέπει να στραφούμε κατ’ ευθείαν στην ουσία του μέχρι να καταλάβουμε ότι στην πραγματικότητα δεν έχει καθόλου αληθινή υπόσταση.
Το να εμμένουμε σε αυτά προσκολλημένοι, σημαίνει ουσιαστικά ότι διατηρούμε το πνεύμα μας σε κατάσταση σύγχυσης .

Αγαπητό φιλαράκι gretel επέτρεψε μου μία προσωπική ερώτηση . Τι κάνεις , όταν διακατέχεται από ένα αίσθημα θυμού ;;;

Πως το επεξεργάζεσαι , συναισθηματικά ? ( δηλαδή το ακολουθείς και το βιώνεις με όλες τις συνέπειες του ) , η διανοητικά ( δηλαδή προσπαθείς να βρεις την πηγή του και να το αφομοιώσεις όσο θετικά μπορείς ) ;;;

Η αντίδρασή σου και η λεπτομερής ( όσο σου είναι εφικτό ) περιγραφή της θα με ενδιέφερε .
Αν εκτιμάς , ότι μία ειλικρινείς απάντησή σου, θα χαλούσε την εικόνα σου εδώ στον διαδικτυακό αυτόν χώρο, μπορείς βέβαια και να απαντήσεις με θεωρητικά (υποθετικά )δεδομένα .

Όπως και να πράξεις , ειλικρινά θα με ενδιέφερε η απάντησή σου .
Ευχαριστώ εκ των προτέρων .

21/12/2007, 02:45:37
Φιλαράκι μου alfa-omega όταν διακατέχομαι από αίσθημα -δεν θα το έλεγα θυμό, οργή θα το έλεγα- υπάρχουν δύο πιθανές αντιδράσεις.

Μια είναι ανάλογα την ένταση και το άτομο με το οποίο εξοργίστηκα, να το κάνω γαργάρα και να προσπαθήσω να το εκλογικεύσω και να το δώ από τη θέση του.

Αυτή είναι η ήπια εκδοχή. Η άλλη είναι να θέλω να του σπάσω τα μούτρα.

Η τρίτη είναι να το κάνω.

Η οργή σε μένα ήταν ήπια στην εφηβεία μου και εσωστρεφής, οπότε ως εκκρεμές πήγα στην άλλη άκρη και από την εφη-βεία στην βια.

Εχω πολύ βία πιεσμένη που δεν την τιθασεύω όταν την κρύβω.

Καλά Χριστούγεννα
Γιατί θα ταξιδέψω στην πατρίδα μου όπου δεν έχω υπολογιστή, οπότε η επόμενη απάντηση θα υπάρξει όταν επιστρέψω.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
21/12/2007, 11:23:28

θεσπέσια , ευλογημένα και μοναδικά ανεπανάληπτα Χριστούγεννα , σου εύχομαι και εγώ φιλαράκι .

Φίλε αναγνώστη ποιος είσαι ;
Τι έχεις συνειδητοποιήσει μέχρι αυτήν την στιγμή από τον εαυτό σου , διαθέτεις καλή αυτογνωσία ;
Στην καθημερινότητά σου , δείχνεις και δίνεις στο περιβάλλον σου όλο σου το είναι , η μερικά ψήγματα από αυτό ;
Εδώ σε αυτόν τον χώρο τι αναζητάς ;
Όλα αυτά τα ερωτηματικά , μπορεί κάποιος να τα απαντήσει μόνος του .
Ο τρόπος με τον οποίο μπορεί αυτό να συμβεί είναι απλός και μπορεί να υλοποιηθεί και από εδώ μέσα από αυτόν τον χώρο .

Μία εξαιρετικά δύσκολη νοητική άσκηση της διανοίας μας προκύπτει , όταν προσπαθήσουμε να αποτυπώσουμε όλο το είναι μας , σε γραπτό λόγο .

Προτείνω να μπούμε όλοι σε αυτήν την προσπάθεια με ειλικρινή διάθεση για αυτογνωσία .
Όποιος γνωρίζει πολύ καλά , η τουλάχιστον καλά το είναι του , ας μπει στον κόπο να δοκιμάσει να το αποτυπώσει και συμπυκνώσει με όσον το δυνατόν λιγότερες προτάσεις , η ακόμη καλύτερα λέξεις .

Μέσα από την προσπάθεια αυτή , θα δει ο καθένας μας ξεκάθαρα , πόσο καλά γνωρίζει το είναι του ,που καθρεφτίζει (αντανακλά )στην προσωπική ύπαρξή η ψυχή του .

Ευελπιστώ ότι δεν θα γράψετε όλοι , Δεν φοβούμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα, είμαι λεύτερος το οποίο δανείστηκε πιθανότατα ο Καζαντζάκης από τον κύπριο φιλόσοφο Δημώνακτα .
Αν θέλετε βέβαια μπορείτε να επιλέξετε κάτι παρόμοιο, αρκεί βέβαια να το έχετε εφαρμόσει περιεκτικά στην καθημερινότητά σας .

Αρχίζω πρώτος , για να σας ενθαρρύνω .

Είμαι πραγματικά ένα τίποτα, όταν παρασύρομαι και χάνομαι μέσα στην υπερκατανάλωση υλικών αγαθών .
Είμαι αυτός που θέλω να είμαι, όταν προσπαθώ και κατορθώνω να ζω, με βάση τις πνευματικές αρετές ,τις οποίες καλλιέργησα με πολύ κόπο .

Να σχολιάσω, ότι όσες φορές κατορθώνω και ζω , έχοντας ως αρχή τις πνευματικές αρετές , αναγαλλιάζει η ψυχή μου .

21/12/2007, 23:42:25
Ηλπιζε πανω
κατω απελπιζε

Ολη τη μερα ψελνω,πανω στο δενδρο!

Odysseus_nemoΜέλος
22/12/2007, 05:11:39
quote:
ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΤΙ ΣΚΟΠΌ ΕΒΑΛΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ;;;

Ένα γνωρίζω, ότι δεν Με γνωρίζω!
Μόνο ο θεός και ο Θάνατος γνωρίζουν ποιός είμαι και που μένω!!

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo

27/12/2007, 09:08:53
quote:

Ηλπιζε πανω
κατω απελπιζε

Για να ελπίζεις αγαπητέ φίλε τζίτζικα πάνω , δεν θα πρέπει να δεχθείς την ρήση :
«Ως άνω ούτω και κάτω» και αντιστρόφως «ως κάτω ούτω και άνω» ;

προσωπικά εκτιμώ, ότι οι δύο μας έχουμε μία ΑΔΥΝΑΜΊΑ σε μία κοινή πνευματική πηγή και αν δεν πέφτω έξω ,αυτή είναι ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΩΦΡΟΝΙΣΚΟΣ .
Αν είναι έτσι, θα εκθέσω την άποψή μου , για τον μέγα μύστη .Αν πάλι δεν έχουνε έτσι τα πράγματα , ευελπιστώ ότι αυτή θα είναι χρήσιμη για κάποιες ανθρώπινες διάνοιες .
Αρχίζω λοιπόν .
Ο σωκρατης αποτελεί για εμένα το ποιο ξεκάθαρο παράδειγμα ύψιστης εγκόμοιας ηθικής διδασκαλίας .
Την οποία βέβαια δέχομαι με όλη την διάνοια μου και προσπαθώ να μυηθώ στην καθημερινότητα .
Οι δυσκολίες που προκύπτουνε είναι πολλές , αλλά διαπύστωσα ότι αξίζουνε τον κόπο και τον μόχθο ,για να τις ξεπεράσω .
Δεν έχω φτάσει στο τελικό σημείο της .
Δηλαδή την εφαρμογή της ηθικής διδασκαλίας ,όπως μας παραδώθηκε απο την αρχαία ελληνική γραματεία .
Θέλεις φίλε μου , να προσπαθήσουμε μαζί , να αντιληφθούμε την ηθική διδασκαλία του ;
αν το κατορθώσουμε , θα εκρεμεί μονάχα η πρακτική της εφαρμογή στα καθημερινά μας καθήκοντα .
Αναμένω τον συλογισμό σου και χαιρετώ σε φιλικά .

06/01/2008, 10:08:47
quote:

Ο ΤΙΠΟΤΑΣ .

Με ρώτησε ο εαυτός μου πρόσφατα :
Ποιος είσαι ;;;

Απάντησα , ότι είμαι ο τίποτας .

Πόσο θα ήθελα να μπορούσα να το πω κι εγώ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ στον εαυτό μου!!

Κάθε στιγμή διαπιστώνω πόσο δύσκολο είναι.

Ο σωκράτης το είπε με ευκολία , ένα γνωρίζω ότι ....... και εσύ κάθε στιγμή δυσκολεύεσαι και είναι κατανοητό απο εμένα ,γιατί αυτό συμβαίνει σε εσένα .

Άνοιξε τας φρένας αγαπητή μου και δέξου ένα ασύμαντο πνευματικό ερέθισμα του ΤΙΠΟΤΑΣ .

Ο σωκράτης ήρθε στον κόσμο αυτόν ,με μία εξελιγμένη ψυχή .
Κατά πολύ περισσότερο απο την δική σου ,δική μου και όλων όσων η προσωπικότητα εμποδίζει το έργο της ψυχής .

Ήρθανε και έρχονται και άλλες εξελυγμένες ψυχές στον κόσμο μας για να διδάξουνε , όπως αυτή του ΣΩΚΡΑΤΗ .

Η δική μας ψυχή δεν ήρθε για να διδάξει .
Ήρθε με ένα βαρύ κάρμα ,το οποίο υποχρεώμεθα να αποδεχθούμε .

Προς αυτό σου παραθέτω μία μικρή ιστορία και αυτή ξεκινάει ως εξής ....

Κάποτε ένας ανάπηρος πλησίασε έναν φωτεισμένο με το αναπηρικό του καροτσάκι , για να τον παρακαλέσει να τον απαλάξει απο την αναπηρία του .
Ούτος ( φωτεισμένος ) του είπε , ότι μπορεί να τον απαλάξει ,αλλά στην άλλη ζωή σου θα έρθεις και πάλι ως ανάπηρος , συνέχεισε .

Ο ανάπηρος τον ρώτησε για ποιον λόγο ....
Του απάντησε ότι έπρεπε να εκπληρώσει το κάρμα του και τον ρώτησε ,θέλεις λοιπόν να σε απαλάξω απο την αναπηρία σου ;

Τι λέτε να απάντησε ο ανάπηρος ;

ΔΕΞΟΥ ΤΟ ΚΑΡΜΑ ΣΟΥ φιλαράκι GRETEL , όπως και εγώ προσπαθώ να το πράξω .
Είμαστε μικρές ψυχές και αυτό είναι θετικό, γιατί έχουμε την δυνατότητα να την μεγαλώσουμε μέχρι το ΑΠΕΙΡΟ .

Μην απορείς πλέον , που δεν μπορείς ακόμη να το πεις συνειδητά στον εαυτό σου , γιατί δεν είσαι ακόμη ο εαυτός σου ,αλλά η προσωπικότητά σου .
Το ίδιο ισχύει και για εμένα .
Με την μόνη ίσως διαφορά που υφίσταται μεταξύ μας και είναι το γεγονός στον βαθμό που δέχομαι ότι η ψυχή είναι μία αιωνια και άφθαρτη .
Το πιστεύω ακράνδατα ,εσύ ;

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ .

09/01/2008, 01:05:05
Αγαπητε φιλε alfa-omega,

Ευχομαι αγλαους καρπους στη πνευματικη σου προσπαθεια και ευσχημον πορειαν κατά την αναζητηση οδου αληθειας. Τι εννοεις όταν λεγεις αντιληψη και πρακτικη εφαρμογη της ηθικης φιλοσοφιας του Σωκρατη ;; Οι θεωριες και φιλοσοφιες χρησιμευουν στην γνωση της αιτιας, διαμεσος χωρος εντος του οποιου ανακαλυπτομε την φοβερη αγνοια επισκιαζουσα τον ρυθμον της συνειδησεως. Περιπου αυτος είναι ο σκοπος της υπαρξεως των, δηλ. ειδησις και αναγγελια περι της αιτιας, παρηγορίας χορηγος, ειδεμη αχρηστες. Τοπος δια θεωριαν δεν ευρισκεται πουθενα, εφαρμογη θεωριας στην πραξη σημαινει πολύ απλα ότι σκαβομε νοερως ωραιο και βαθυ λακκο. Απλως μαθαινομε κατι που αγνοουσαμε, προστιθεμενο στην κυκλοφορια του οξυγονου και εμπλουτιζων κατά τι την πνευματικην οραση. Ορισμενες απο τις σκεψεις σου, που βρηκα εδω πιο πανω, τις συμμεριζομαι.

10/01/2008, 22:41:33
Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλή Δημιουργική Χρονιά, γεμάτη ΦΩΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.

quote:
Με την μόνη ίσως διαφορά που υφίσταται μεταξύ μας και είναι το γεγονός στον βαθμό που δέχομαι ότι η ψυχή είναι μία αιωνια και άφθαρτη .
Το πιστεύω ακράνδατα ,εσύ ;

Αγαπητέ μου alfa-omega φυσικά και το πιστεύω.

Το παρακάτω αφιερωμένο μήνυμα για την καινούργια χρονιά που ανέτειλε:

Να πεθαίνεις κάθε μέρα.
Να γεννιέσαι κάθε μέρα.
Ν΄αρνιέσαι ότι έχεις κάθε μέρα.
Η ανώτατη αρετή δεν είναι να'σαι ελεύθερος, παρά να μάχεσαι για την ελευθερία.

Χρόνια πολλά και πάλι και καλή Δεύτερη Γέννηση.

11/01/2008, 12:04:30
ΑΓΑΠΗΤΕ τζιτζικας

Τι ενοούσε ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ με το ρητό :
Ένα γνωρίζω ότι τίποτα δεν γνωρίζω ;

Δεν είναι η συνειδητοποίηση του ,ότι είναι ένα τίποτα σε σχέση με το όλο ;
Αυτό αντιλαμβάνομαι εγώ .

Μπορώ συνειδητά και αντιλαμβάνομαι στον μέγιστο εφικτό βαθμό , αυτήν την ηθική φιλοσοφία του .
Είμαι ένα τίποτα , σε σχέση με το όλο .
Αυτό για να μην παρευμηνευτεί , θα προσθέσω ότι η ουσία αυτής της συνειδητοποίησης , είναι να αντιληφθούμε και να εμπεδώσουμε (στην καθημερινότητα ) την ένοια της ουσιαστικής μας γνώσεως .
Δεν γνωρίζουμε τίποτα σε σχέση με το ΑΠΕΙΡΟ το οποίο είναι το περιβάλλον ,μέσα στο οποίο εξελίσσονται οι διάνοιές μας .

Οι μαθητές του σωκράτη ΠΛΑΤΩΝ , ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ δημιουργήσανε φιλοσοφικές σχολές (ακαδημίες ) ,οι οποίες για να διατηρηθούνε ,έπρεπε να εξοικονομούνε κάποια χρηματικά ποσά .

Ο ίδιος ο δάσκαλος (σωκράτης ) , το γνώριζε αυτό άριστα , για τον λόγο αυτό και ήτανε απο τους ελάχιστους (αν όχι ο μοναδικός ), που παρέδωσε μαθήματα ηθικής και ενάρετου βίου .

Η ψυχη του ήτανε περισσότερο εξελιγμένη (προχωρημένη ) .
η ανιδιοτελειά του , είναι ακόμη και σήμερα παράδειγμα προς μίμηση .

ΑΥΤΗ ΗΤΑΝΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ .
Να διδάξει και όχι να διαδαχθεί .
Ήτανε ο μύστης που γνώριζε την αποστολή της ενσαρκώσεώς του .

Εσύ εγώ και οι υπόλοιποι που προσπαθούμε να τον μιμηθούμε , θα πρέπει πρώτα να φτάσουμε στο σημείο (πνευματικό επίπεδο ) ,κατά το οποίο θα δεχόμεθα πλέον, ότι η ΨΥΧΗ είναι αιώνεια και άφθαρτη .

Πριν απο την επίτευξη του πνευματικού αυτού επιπέδου , δεν είναι αντιληπτή η σχέση της ΨΥΧΗΣ με την διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας .

Ετσι δημιουργείται η ψεδαίσθηση (σε πολλούς απο εμάς ) ,ότι πρέπει η ψυχή να ακολουθήσει την προσωπικότητά μας .

Εδώ μέσα η πλεοψηφία δεν γνωρίζει ,ότι διαθέτει ΨΥΧΗ .
Ότι μέσω αυτής υπάρχει , κινείται και δραστηροποιείται στον (άπειρο )χώρο .

Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕ την αποστολή που του δώθηκε απο αυτήν .
Το δαιμόνιο το οποίο έλεγε , ότι είναι αυτό απο το οποίο διακατέχεται , ήτανε η ΨΥΧΗ .

Η αγαπητή gretel η οποία επίσης πιστεύει στην αθανασία της ιδίας της ψυχής της (η οποία είναι αναπόσπαστο καμμάτι της μίας ) το πέτυχε , διότι κάποια βιώματά της , την έπεισαν .
Κάποιοι που δεν τα διαθέτουνε ( λογικό είναι να έχουμε όλοι διαφορετικά βιώματα ) , διαβάζουνε για την θεωρία της ψυχής ,αλλά αδυνατούνε να δεχτούνε ότι μπορεί αυτή να είναι ΑΙΩΝΕΙΑ ,ΑΠΕΙΡΗ ,ΑΦΘΑΡΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΆ συνέπεια διαχρονική .

Η αιτία δεν είναι τα ίδια τα βιώματα αλλά ο τύπος συνείδησης , που διαμορφώνει κάποιο άτομο , σύμφωνα με την ακτίνα που του δώθηκε (απο την ΨΥΧΗ κατά την ενάρκωσή του ).

Αυτές λέγεται ότι είναι εφτά .

1.Ακτίνα της θέλησης η της δύναμης .
2.Ακτίνα της αγάπης ,σοφίας .
3.Ακτίνα της ενεργού νοημοσύνης
4.Ακτίνα της αρμονοίας ,του κάλλους και της τέχνης
5.Ακτίνα της συγκεκριμένης γνώσης η της επιστήμης
6.Ακτίνα της αφοσοίωσης η του αφηρημένου ιδεαλισμού
7.Ακτίνα της τελετουργικής μαγείας η της τάξης

Ένα τυπικό παράδειγμα της διαφοροποίησης μεταξύ εμού και της αγαπητής gretel , είναι η ΠΟΙΗΣΗ .
Η gretel λατρεύει την ΠΟΙΗΣΗ (το αίτιο είναι το κάρμα της ), εγώ παίρνω μόνο τα πνευματικά ερεθίσματα μέσα απο αυτήν .

Προσωπικά εκτιμώ ότι έχει ενσαρκωθεί σε εμένα η 2 ακτίνα της αγάπης ,σοφίας .

Για να μελετήσει κάποιος το θέμα των ακίνων , είναι απαραίτητο να γνωρίσει το τι λέει η εσωτερική φιλοσοφία για την σύσταση του ανθρώπου .
Η σχέση του με τους άλλους συνανθρώπους του ,είναι καθοριστικής σημασίας προς την επίτευξη αυτού του στόχου .

Τα εγώ όλων των ανθρώπινων όντων απαντώνται σε κάποια απο τις επτά ακνίνες , που προανέφερα .
ΑΥΤΟ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΘΟΥΝΕ , ΩΣ ΕΝΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ;

11/01/2008, 12:46:37
Ακτίνα δεν είναι παρά ένα όνομα για μια ιδιαίτερη δύναμη η τύπο ενέργειας , με την έμφαση στην ιδιότητα (ποιότητα ) που εμφανίζει αυτή η δύναμη και όχι στην μορφική όψη που δημιουργεί .Αυτός είναι ο αληθινός ορισμός μιας ακτίνας .

Ας φαντασθούμε τις επτά ακνίνες ως διαφοροποιημένες ενέργειες που ξεκινούν απο τα επτά αστέρια της Μεγάλης Άρκτου και διασχίζωντας το διάστημα φτάνουν στο ηλιακό μας σύστημα προσδίδοντας ιδιότητα ,χρώμα και ποιότητα σε καθετί που βρίσκεται μέσα σε αυτό ,τότε πιθανότατα θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι το ηλιακό μας σύστημα είναι ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ .
Είναι ο θεός μας μέσα στον οποίο εμείς οι άνθρωποι ως απειροελάχιστα κύτταρα αυτής της οντότητας ,ζούμε κινούμαστε και υπάρχουμε .Φυσικά αυτό που βλέπουμε ,οι πλανήτες και η δική μας γη ,δεν είναι παρά μόνο το φυσικό σώμα αυτής της ουράνιας οντότητας ,γιατί αυτή η οντότητα έχει τον Αιθερικό – Αστρικό -νοητικό -ψυχικό -πνευματικό φορέα της .Το σημερινό ηλιακό μας σύστημα αναπτύσσεται η ιδιότητα της δεύτερης Ακτίνας (αγάπης -σοφίας ) ,απο ότι λέγεται. Να γιατί δόθηκε τόσο μεγάλη έμφαση απο τον Χριστό στην αγάπη .

Κάθε ακτίνα έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα .
Αν το επιθυμείται θα αναφερθώ σε αυτά .

ΔΙΔΑΣΚΩ ΑΕΙ ΔΙΔΑΣΚΩΜΕΝΟΣ .
(ΣΟΦΡΟΝΙΣΚΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ )
Μετά τιμής ο ΤΙΠΟΤΑΣ .