ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Η ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

kangaro30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
04/04/2019, 20:50:40
quote:

ΧΧΧ Esoterica 2019 ΧΧΧ

Παραδίδονται μαθήματα Ιστορίας (και όχι μόνο)
Aπό τη Litsa-τροΛίτσα!

https://bit.ly/2TgQ5KS

Προσεχώς στα σινεμά κοντά σας!
(όπως λένε... προσεχώς Βουλγάρες)

Η κόλαση είναι άδεια και όλοι οι διάβολοι είναι εδώ (Γουίλιαμ Σαίξπηρ)

Edited by - Heretic on 06/03/2019 15:34:57

Νομίζω ότι την γελοιοποίησες χωρίς λόγο.

Δεν υπήρχε λόγος να το αναφέρεις αυτό.

Πολύ ύπουλο χτύπημα.

"Your Soul Make Your Words Count"

04/04/2019, 22:42:25
Ετσι το 'χουμε εδω. Αν δε σου αρέσει, να μη σε κραταμε άλλο

05/04/2019, 20:52:30
quote:

Ετσι το 'χουμε εδω. Αν δε σου αρέσει, να μη σε κραταμε άλλο

Το έχω καταλάβει αυτό και από παλιότερα μέλη..
Και δεν καταλαβαίνω την μεροληπτική στάση του moderator υπέρ κάποιων ατόμων που έχουν ξεχάσει την έννοια του σεβασμού και της ευγένειας προ πολλού.

Αρχίζω να αναρωτιέμαι και να υποψίζομαι ότι παίζουν διπλοί και τριπλοί λογαριασμοί με την γνώση και την ανοχή των διαχειριστών.

Το χείρότερο όμως είναι ότι γενικά το esoterica ίσως έχει χάσει την αξιοπιστία του και την σοβαρότητα του εδώ και πόλύ καιρό, για παράξενους και πόλύ αλλόκοτους λόγους.

Ίσως να μην την είχε και ποτέ εδώ που τα λέμε....
Άλλα κρυβόταν με μία «μάσκα» του δήθεν μοντέρνου εσωτερισμού και μοδάτου φιλοσοφικού τρόπου σκέψης της σχολής Blavatsky.

Εγώ δεν είμαι σκοταδιστής να χαρακτηρίσω την εν λόγω θεοσοφίστρια σατανίστρια (που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι) η γνώμη μου είναι ότι δεν είναι..

Πιστέυω σε αυτόν που σταυρώνανε πρίν 2000 χρόνια του οποίου η διδασκαλία ήταν και είναι τόσο απλή άλλα και τόσο κατανοητή «αγαπάτε αλλήλους»

Ίσως όμως η πίστη μου να στηρίζεται σε κάποια πράγματα που γνωρίζω και έχω δείτε και οι περισσότεροι από εσάς (αν όχι όλοι) ούτε στον ύπνο σας δεν έχετε κάν φανταστεί.

Edited by - Revelator on 05/04/2019 20:54:54

05/04/2019, 21:20:40
Relevator αν μπαίνεις καιρό θα ξέρεις ότι χρόνια λέω ότι η ευγένεια στο esoterica έχει ένα θέμα.

Αν και όσον αφορά την συγκεκριμένη κυρία (την οποία δυστυχώς δεν είχε πάρει το μάτι μου νωρίτερα να της απαντήσω... ευγενικά, τα καλύτερα χάνω.) δεν νομίζω ότι μπήκε να συζητήσει.

Όταν μπαίνεις να ρωτήσεις αν θεωρεί ο Έλληνας ότι έχει και αυτός προπαγανδίσει τους... Μακεδόνες... είναι σαν να λεέι είμαι τρολλ σταυρώστε με.

Δεν μπήκε να συζητήσει η άνωθι κυρία, μπήκε να φτάξιε σκηνικό και να φύγει και καλά με στυλ εγώ είμαι κυρία εσείς μπαμπουίνοι αγράμματοι, που δεν μπορείτε να συζητήσετε.

Άρα στο συγκεκριμένο, ο Heretic έχει ένα point, και αν και διαφωνούμε σε πολλά, και συμφωνούμε σε άλλα, εδώ νομίζω σου απάντησε σαν εκπρόσωπο της, καθώς σαν τέτοιος μίλησες, οπότε θα πρέπει και συ να το ξανασκεφτείς.

Καθώς η συγκεκριμένη με τον τρόπο της προσβάλλει, και μάλιστα με τον πιο ύπουλο τρόπο. Δεν προσβάλλει μόνο αξίες και ήθη, αλλλά και νεκρούς που πέθαναν για αυτές τις αξίες.

Γιατί δεν είναι χαζή να μην ξέρει ότι άλλο φύλο ο Σλάβος, άλλο ο Μακεδόνας. Και άλλο η γεωγραφική περιοχή και η ονομασία της.

Οπότε εδώ νομίζω αμύνθηκες υπέρ του λάθος ατόμου εκτός και συμφωνείς μαζί της οπότε να το συζητήσω με σένα μιας και η Radmilla μας την έκανε.

Βασικά είμαι Χριστιανός αν δε το γνωρίζεις ήδη. Και μάλιστα τέως παντρεμένος στο εξωτερικό με ξένη κοπέλα.
Για να μην νομίζεις ότι μιλάς με κανέναν κομπλεξικό με τους ξένους.
Παρόλα αυτά πρέπει να σεβόμαστε κάποια πράματα, και να τιμάμε το ποιοι είμαστε.

Και η Blavatsky κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι το λιγότερο... χαμένος χρόνος. Για να μην εκφραστώ πιο άμεσα.

Τέλος, το esoterica, επειδή το διαβάζω και ασχολούμαι πάνω από δέκα χρόνια, πάσχει από τα σημεία του καιρού μας.
Δεν είναι το φόρουμ που έχει παρακμάσει, η κουλτούρα μας έχει παρακμάσει.

Ο καλύτερος τρόπος να αλλάξει αυτό είναι να προσπαθήσουμε να συνεισφέρουμε και εδώ και στη ζωή μας.

Πάντα υπήρχαν τρολλ, πάντα υπήρχαν flamers, ποτέ όμως τόσοι λίγοι που να ασχολούνται με το παράξενο, με το άγνωστο, με την ιστορία, με τη φιλοσοφία πραγματικά.

Οπότε, αν νομίζεις ότι έχεις κάτι να πεις, ένα θέμα ενδιαφέρον, πες το, και μην ασχολείσαι με το τι θα πει ο καθένας. Κακό δε θα βγει από αυτό.

Αυτά από μένα και να θυμάστε...

Ξωτικά, νεράιδες, νάνοι, καλλικαντζαραίοι κτλ υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα!!!

Και μιλάω σοβαρά.
Καλή συνέχεια.

https://www.youtube.com/watch?v=KtJhy4TmUo0

Νιάου νιάου νιάου φρρρρρρρ...

05/04/2019, 21:21:03

05/04/2019, 21:37:48
Και για να απαντήσω και στην κυρία... στην ερώτηση της...

quote:
Θα ήθελα να ρωτήσω, η πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας, κατά την γνώμη σας, προέρχεται ΜΟΝΟ απ την μια πλευρά ή και από τις δύο?

Οι Νεοέλληνες, δεν έχουν καλλιεργήσει μυθεύματα εις βάρος των Μακεδόνων?

Τσιμπάω επίτηδες να ξές το νου σου..

Οι Νεοέλληνες δεν έχουν καλλιεργήσει μυθεύματα εις βάρος των μακεδόνων (ωραίο το κεφαλαίο που έβαλες για να τονίσεις την εθνικότητα, αλλά δεν υπάρχει ούτη, είναι Βορειομακεδόνων σόρρυ) γιατί οι μακεδόνες είναι και αυτοί νεοέλληνες.

Βλέπεις, οι Μακεδόνες είναι ελληνικό φύλο, και στα ελληνικά σημαίνει οι ψηλοί. Μιλούσαν και μιλάνε Ελληνικά. Είχαν και έχουν ελληνικά ονόματα.

Κατά των Σκοπιανών, ή πρώην Γιουγκοσλάβων της περιοχής της πλέον Βόρειας Μακεδονίας πιθανώς ναι.
Απλά τώρα που έχει διευκρινιστεί ότι φυλετικά είναι Σλάβοι, και μένουν σε περιοχή που ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία, δεν ξέρω, θα ανησυχούσα για το αν η συγκεκριμένη περιοχή πραγματικά τους ανήκει.
Η για το αν με τη συνδρομή της ελληνικής αποστολής εξελληνιστούνε και ξεχάσουν ποιοι είναι και ζητάνε η ίδιοι να πληρώνουν 24% ΦΠΑ στο τέλος. Όπως έκανε και ο Αλέξανδρος όπου πήγαινε.

ΝιψονανομηματαμημονανοψιΝ που λέγαν και οι φίλοι μας οι Μακεδόνες ( οι Έλληνες, όχι οι άλλοι οι Σλάβοι μην μπερδευτούμε δεν θα το θελα), δεν ξέρεις πως γυρνάνε αυτά τα πράγματα.

05/04/2019, 21:40:14
quote:

Το έχω καταλάβει αυτό και από παλιότερα μέλη..
Και δεν καταλαβαίνω την μεροληπτική στάση του moderator υπέρ κάποιων ατόμων που έχουν ξεχάσει την έννοια του σεβασμού και της ευγένειας προ πολλού.

Να σου μεταφράσω πρώτα την παραπάνω pic, σε περίπτωση που δεν με εννόησες. Είσαι μια μεγάλη μούφα. Ή διαφορετικά, βλέπεις τι συμβαίνει όταν ο ρουφιάνος φοράει τη μαύρη τη κουκούλα, ξεχνάει όμως να βγάλει τα τσαρούχια. Όχι σε τα μας αυτά κούταβε, γιατί έχω πολλά παραπάνω χλμ από σένα. Γενικώς και ειδικώς.

quote:

Αρχίζω να αναρωτιέμαι και να υποψίζομαι ότι παίζουν διπλοί και τριπλοί λογαριασμοί με την γνώση και την ανοχή των διαχειριστών.

Δεκαπλοί παίζουν, εγώ δεν υποψιάζομαι. Αντιθέτως είμαι σίγουρος ότι κάτι πυροβολημένα από κοντά και με μεγάλου διαμετρήματος όπλο, που τις άρπαξαν και έφυγαν πρόσφατα, έχουν γυρίσει για τα ρέστα. Αν τα θέλουν πολύ, εγώ τα δίνω. Σε μπούφλες, όπως συνηθίζω, ε;

quote:

Το χείρότερο όμως είναι ότι γενικά το esoterica ίσως έχει χάσει την αξιοπιστία του και την σοβαρότητα του εδώ και πόλύ καιρό, για παράξενους και πόλύ αλλόκοτους λόγους.

Για καθόλου παράξενους και αλλόκοτους λόγους. Γιατί δεν την είχε ποτέ. Όταν μάζευε τη σάρα και τη μάρα -καλή ώρα- απλά για να γράφουν κατεβατά, οι πίπες που αμολιόντουσαν, κρύβονταν ανάμεσα στη βαβούρα των πολλών. Και οι υποτιθέμενοι σοβαροί, ήτανε απλά σοβαροφανείς. Ανάμεσα στο περισπούδαστο ύφος, κρύβονταν η παπαρολογία, η ημιμάθεια, η εθνικίλα, ο κρυπτοφασισμός, το αλλοπρόσαλλο, η παράνοια και το τρολάρισμα. Αν εσένα σου ήρθε τώρα το παράπονο, άργησες 18 χρόνια. Ξεπέρασέ το, ε; Κάποτε πρέπει να το κάνεις.

Για τις ανίατες πάντως περιπτώσεις, συνιστώ ψυχοθεραπεία. Κάτι θα κάνει. Από το ολότελα ή να τρέχεις να ζητάς τα ρέστα στα fora...

05/04/2019, 21:59:16
quote:

Relevator αν μπαίνεις καιρό θα ξέρεις ότι χρόνια λέω ότι η ευγένεια στο esoterica έχει ένα θέμα.

Αν και όσον αφορά την συγκεκριμένη κυρία (την οποία δυστυχώς δεν είχε πάρει το μάτι μου νωρίτερα να της απαντήσω... ευγενικά, τα καλύτερα χάνω.) δεν νομίζω ότι μπήκε να συζητήσει.

Όταν μπαίνεις να ρωτήσεις αν θεωρεί ο Έλληνας ότι έχει και αυτός προπαγανδίσει τους... Μακεδόνες... είναι σαν να λεέι είμαι τρολλ σταυρώστε με.

Δεν μπήκε να συζητήσει η άνωθι κυρία, μπήκε να φτάξιε σκηνικό και να φύγει και καλά με στυλ εγώ είμαι κυρία εσείς μπαμπουίνοι αγράμματοι, που δεν μπορείτε να συζητήσετε.

Άρα στο συγκεκριμένο, ο Heretic έχει ένα point, και αν και διαφωνούμε σε πολλά, και συμφωνούμε σε άλλα, εδώ νομίζω σου απάντησε σαν εκπρόσωπο της, καθώς σαν τέτοιος μίλησες, οπότε θα πρέπει και συ να το ξανασκεφτείς.

Καθώς η συγκεκριμένη με τον τρόπο της προσβάλλει, και μάλιστα με τον πιο ύπουλο τρόπο. Δεν προσβάλλει μόνο αξίες και ήθη, αλλλά και νεκρούς που πέθαναν για αυτές τις αξίες.

Γιατί δεν είναι χαζή να μην ξέρει ότι άλλο φύλο ο Σλάβος, άλλο ο Μακεδόνας. Και άλλο η γεωγραφική περιοχή και η ονομασία της.

Οπότε εδώ νομίζω αμύνθηκες υπέρ του λάθος ατόμου εκτός και συμφωνείς μαζί της οπότε να το συζητήσω με σένα μιας και η Radmilla μας την έκανε.

Βασικά είμαι Χριστιανός αν δε το γνωρίζεις ήδη. Και μάλιστα τέως παντρεμένος στο εξωτερικό με ξένη κοπέλα.
Για να μην νομίζεις ότι μιλάς με κανέναν κομπλεξικό με τους ξένους.
Παρόλα αυτά πρέπει να σεβόμαστε κάποια πράματα, και να τιμάμε το ποιοι είμαστε.

Και η Blavatsky κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι το λιγότερο... χαμένος χρόνος. Για να μην εκφραστώ πιο άμεσα.

Τέλος, το esoterica, επειδή το διαβάζω και ασχολούμαι πάνω από δέκα χρόνια, πάσχει από τα σημεία του καιρού μας.
Δεν είναι το φόρουμ που έχει παρακμάσει, η κουλτούρα μας έχει παρακμάσει.

Ο καλύτερος τρόπος να αλλάξει αυτό είναι να προσπαθήσουμε να συνεισφέρουμε και εδώ και στη ζωή μας.

Πάντα υπήρχαν τρολλ, πάντα υπήρχαν flamers, ποτέ όμως τόσοι λίγοι που να ασχολούνται με το παράξενο, με το άγνωστο, με την ιστορία, με τη φιλοσοφία πραγματικά.

Οπότε, αν νομίζεις ότι έχεις κάτι να πεις, ένα θέμα ενδιαφέρον, πες το, και μην ασχολείσαι με το τι θα πει ο καθένας. Κακό δε θα βγει από αυτό.

Αυτά από μένα και να θυμάστε...

Ξωτικά, νεράιδες, νάνοι, καλλικαντζαραίοι κτλ υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα!!!

Και μιλάω σοβαρά.
Καλή συνέχεια.

Όσον αφορά την συγκεκριμένη κυρία δεν έχω γνώμη καθώς δεν την γνωρίζω προσωπικά, άλλα ούτε έχω παρακολουθήσει την συζήτηση εξ’ αρχής ώστε να εκφέρω γνώμη.
Εγώ μίλησα για ένα συγκεκριμένο απόσπασμα..

Για όλα τα άλλα που λές, είχα και έχω την καχυποψία αν θές, να καταλάβω ότι είστε ένα παρεάκι μαζί με τους διαχειριστάς όπου ειρωνεύεστε και προσβάλλετε (χρησιμοποιώντας διπλούς και τριπλούς λογαριασμούς) τον οποιοδήποτε υποστηρίζει/ασπάζεται/αβαντάρει τον Χριστιανισμό που μπορεί όντως οι περισσότεροι από αυτούς να είναι γραφικοί και αμόρφωτοι, άλλα σίγουρα δεν αξίζουν τέτοια αντιμετώπιση.
Δεν είναι Α.Μ.Ε.Α. αυτοί που είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Άλλα αν είναι στημένο και «απατηλό» το συγκεριμένο forum είναι όλα απολύτως λογικά ..
Πρέπει να σου πώ ότι με το μήνυμά σου αναθεωρώ τις καχυποψίες μου, φτάνει όμως να λές την αλήθεια..

05/04/2019, 22:24:34
Heretic

quote:
Όχι σε τα μας αυτά κούταβε, γιατί έχω πολλά παραπάνω χλμ από σένα. Γενικώς και ειδικώς.

Εδώ κάνεις λάθος αγαπητέ μου, μόνο ειδικώς μπορεί να έχεις παραπάνω χλμ απο εμένα, με την έννοια ότι μπορεί να ασχολείσαι με θρησκείες περισσότερο απο εμένα, άλλα δεν το θεωρώ και τόσο εξυπνάδα να ασχολείσαι με θρησκείες εν έτει 2019 λές και περνάς κάποια καθυστερημένη εφηβεία.

Heretic

quote:
Δεκαπλοί παίζουν, εγώ δεν υποψιάζομαι. Αντιθέτως είμαι σίγουρος ότι κάτι πυροβολημένα από κοντά και με μεγάλου διαμετρήματος όπλο, που τις άρπαξαν και έφυγαν πρόσφατα, έχουν γυρίσει για τα ρέστα. Αν τα θέλουν πολύ, εγώ τα δίνω. Σε μπούφλες, όπως συνηθίζω, ε;

Από ποιόν τις "άρπαξαν"; Απο έναν άθεο;
Μήπως επειδή εσύ έχεις κενά στην ψυχή σου,νομίζεις ότι ρίχνεις μπούφλες;
Δεν ξέρεις όμως ότι τις μπούφλες τις ρίχνεις στον εαυτό σου κάτα βάθος...

Edited by - Revelator on 05/04/2019 22:29:55

05/04/2019, 22:29:22
Να θέλω να αγιάσω, να κάνω τον γλυκό και το ταπεινό χαμομηλάκι και να μη με αφήνουνε ρε φίλε...

Δεν περάσανε μόνο πυροβλήματα και ψαράδες χαζογκομενών και ανόητων, περάσανε και ωραίοι τύποι από δω, αδικείς το φόρουμ Αιρετικέ.

Για αυτούς τους ωραίους τύπους έγινα μέλος. Ασχέτως αν η σαβούρα μας έχει πνίξει.