ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σχέδιο ερημοποίησης της χώρας; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Σχέδιο ερημοποίησης της χώρας; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

amalia30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
02/09/2007, 01:17:26
Κατ' αρχάς είμαι η και όχι ο keraynos.Λοιπόν αυτή είναι μία εικόνα από δορυφόρο που ανανεώνεται ok; Αυτό σημαίνει ότι δεν δείχνει παρελθόν αλλά παρόν,άρα αν μας δείχνει φωτιές προηγούμενων ημερών αυτό είναι πολύ σοβαρό λάθος από μέρους τους και δεν βοηθάει στην ενημέρωση αλλά στην παραπληροφόρηση έτσι δεν είναι;Σου είπα και στο προηγούμενο μηνυμά μου δες μόνο τις σημειωμένες φωτιές στην Ελλάδα και θα καταλάβεις πόσο ανακριβείς είναι οι σημειώσεις τους.Επίσης πρόσεξε τη ζώνη του ισημερινού, αυτό δεν είναι μόνο φωτιές είναι και αύξηση θερμοκρασίας τα κόκκινα είναι η μεγάλη θερμοκρασία των περιοχών εκείνων.Αν καιγόντουσαν τόσο εκτεταμένα εκείνες οι περιοχές που είναι τεράστιες νομίζεις δεν θα είχε αναφερ8εί κάπου;Α και κάτι άλλο στο νότιο ημισφαίριο(πολύ νότια) τώρα τελειώνει ο χειμώνας λίγο περίεργο δεν είναι για φωτιές; Όπως και στο βόρειο ημισφαίριο Σκανδιναβία και Βερίγγιο πορθμό το κλίμα και μόνο δεν τις ευνοεί.

Wolf
02/09/2007, 11:24:41
Τι να σε πω δεν ξέρω φίλη μου.
02/09/2007, 11:39:07
Εδω καιγεται ΟΛΗ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ, ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ, ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ...και... και... και

Και προβληματιζομαστε για τις ερημους???? Μα ΑΝ καουν ολα αυτα τα μερη, θα καταληξουν σαν την Σαχαρα...

02/09/2007, 11:41:24
Εκτος, και αν ο χαρτης που παρεθεσε ο Μητσακος, ειναι καθαρα προπαγανδιστικος... Σχεδιασμενος απο ατομο (copy paste το κοκκινακι)!

02/09/2007, 18:41:36
Η διεύθηνση είναι:
http://satellite.ehabich.info/globalfire.htm
Δεν ξέρω ποιοί την έχουν και τι είναι.
02/09/2007, 19:16:34
O χάρτης του Μητσάκου είναι από το The Fire Information for Resource Management System (FIRMS) του Παν/μιου του Maryland. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον χάρτη, όσο κιαν αυτό σας φαίνεται παράξενο.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

http://maps.geog.umd.edu/firms/

"The Fire Information for Resource Management System (FIRMS) integrates remote sensing and GIS technologies to deliver MODIS hotspot/fire locations to natural resource managers and other stakeholders around the World. FIRMS is funded by NASA and builds
on Web Fire Mapper, a web mapping interface that displays hotspots/fires detected by the
MODIS Rapid Response System delivering near real-time hotspot/fire information to users to
support fire managers around the World.""

02/09/2007, 20:41:51
Ο συγκεκριμένος χάρτης καθώς είδα λίγο τις λειτουργίες του δίνει την δυνατότητα να δεις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί από χρονικό όριο τελευταίας μέρας έως τελευταίων ετών, επίσης άν πλησιάσουμε πολύ στο χάρτη του modis θα δούμε ότι ναι μεν υπάρχουν αρκετές πυρκαγιές σε όλο τον πλανήτη αλλά δεν είναι όλες ούτε τόσο μεγάλης έντασης ούτε τόσο πυκνές όσο φαινονται από μεγάλη απόσταση ( το εικονίδιο που υποδηλώνει φωτιά σε ένα μέρος είναι τόσο μεγάλο σχεδιαστικά, που δείχνει όταν είναι δίπλα σε ένα όμοιο εικονίδιο μεγάλη πυκνότητα εστιών), υπάρχει αντίστιχο πρόγραμμα και στο google earth ( της Nasa και αυτό) εκεί μπορείς να πλησιάσεις τόσο κοντά που μπορείς να δεις τι είναι αυτό που φλέγεται ακριβώς

Wolf
ΑεροπόςΝέο Μέλος
03/09/2007, 00:43:23
Καλησπέρα,

Θέλω να σταθώ στα εξής θέματα-παρατηρήσεις:

1) Στην Αρχαία Ελλάδα η πολιορκία πόλεων συνοδευόταν από πυρκαιές

σε σοδειές του πολιορκούμενου. Με αυτό τον τρόπο τον εξανάγκαζαν σε

πείνα που μαζί με τον αποκλεισμό που του προκαλούσαν,παραδίδονταν.

2)Στην Νέα Ελλάδα το καλοκαίρι του 2007 το πρώτο κύμα πυρκαιών ήρθε

Ιούνιο- Ιούλιο και το δεύτερο τον Αύγουστο και μάλιστα μετά την

προκήρυξη Εκλογών.Αφενός ο αριθμός των θυμάτων και

αφετέρου οι εκλογές έκαναν το θέμα περισσότερο σημαντικό.Σημαντικό

είναι επίσης ότι καταστράφηκε ένα μεγάλο μέρο ςτης Οικονμίας της

Πελοπονήσοου,αποσταθεροποιήθηκε το Κράτος, αλλάζουν οι εκλογικές

δημοσκοπήσεις.

3) Το δεύτερο κύμα των πυρκαιών παρατηρήθηκε επίσης σε

Πελοπόννησο, Βορειοδυτική Ελλάδα, Αλβανία,Κροατία,Ιταλία και όχι

τόσο έντονα σε Βουλγαρία, Τουρκία και Βόρειο Ανατολική Ελλάδα.

4) Για να δικαιολογήσω τον εμπρησμό προσπαθώ να βρώ πως οργανώνεται

μια τέτοια κατάσταση σε τόσες πολλές χώρες και από ποιούς σε κάθε

χώρα δίνοντας βάση:

1)Πόσοι είναι αυτοί που μπορούν να οργανώσουν τέταοιας κλίμακας πυρκαιές;
2)Με ποιό τρόπο;
3)Έχουν τα ίδια κίνητρα σε κάθε χώρα;

Επίσης ένα θέμα που με απασχολεί και το οποίο βλέπω να

αποσιωπείται είναι το θέμα με τους δύο Τσέχους τουρίστες στη Λευκάδα

με το αμάξι γεμάτο γκαζάκια.

Επίσης,

επειδή το μοντέλο υπερθέμανσης του πλανήτη από τους

Επιστήμονες δεν έχει ακόμα πλήρως ξακαθαριστεί:

Μήπως με τέτοιας κλίμακας πυρκαιές το σενάριο των Επιστημόνων για

υπερθέρμανση επαληθεύεται, με την ακρίβεια των βαθμών Celcius που

έχουν προβλέψει;

Μήπως από τέτοιες πυρκαιές ανεβαίνει τόσο ραγδαία η θερμοκρασία του πλανήτη τα τελευταία χρόνια;

03/09/2007, 01:16:59
Aυτο θα φανει στα επομενα 5-10 χρονια, αν οχι ΑΜΕΣΑ απο του χρονου το καλοκαιρι

03/09/2007, 10:52:31
Δεν ξέρω την φερεγγυότητα του χώρου που παρέθεσα αλλά όταν επίσημη πηγή κάθεται και δίνει εικόνα τέτοια στην Αφρική και Νότια Αμερική, είναι χοντρό να κάνει αστεία...