ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΨΥΧΩΣΗ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΨΥΧΩΣΗ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

hunter119 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
hunter1Μέλος
07/12/2009, 11:19:09
το κακο το εχουν παθει ηδη..παντως εδω υπαρχουν οι κολλημενοι που πολλες φορες διαστρεβλωνουν για μπορεσουν να υπαρξουν αλλα απο την αλλη υπαρχουν κ καποιες ψυχες που δεν ειναι ψυχωτικα κολλημενοι εναντιον του χριστιανισμου απλως ειναι ολιγον παραπλανημενοι κ ισως απογοητευμενοι απο καποια κακως κειμενα κακων χριστιανων..ο εαρινος για παραδειγμα εχει ανοιχτο μυαλο κ καλη καρδια απλως κατι τον εδιωξε απο την εκκλησια κ σιγουρα δεν ηταν η θρησκεια καθαυτη..ισως για να ειμαστε σχετικοι με το θεμα μιλαμε για ψυχωση εναντιον του χριστιανισμου..

d.k

07/12/2009, 17:42:49
Εμένα αγαπητή μου hunter1, πιο πολύ με ενοχλεί να βλέπω ανθρώπους, να επιτίθεντε σκέτα στον χριστιανισμό, για μόδα, για να λένε οτι είναι κι αυτοί μπροστά στα πράγματα, του συρμού,δλδ....Ανθρώπους,
που δεκαετίες τώρα, δεν καταλαβαίνουν ότι με όσα γράφουν, βοηθάνε μόνο τους εχθρούς της Ελλάδας....
Κι αυτή η...ψύχωση, θέλει γιατρό, μόνο ή θέλει και δικαστή;
Φίλε μου Εαρινέ, έχεις νου, μπορείς να δεις, ότι εκτός του χριστιανισμού, κανείς δεν βάλλει εναντίον κανενός;....Άρα,επεδή ο
χριστιανισμός είναι εθνική θρησκεία, επιτιθέμενος κανείς εναντιον του, δίχως στοιχεία, μάλλον άλλους εξυπηρετεί κανείς, παρά την όποια αλήθεια, ή τη χώρα του..Την δημοκρατία...
Κι αυτό το λέω, γιατι, ότι και να έχει εξακοντιστεί εναντιον του χριστιανισμού, έχει καταρρεύσει...Το αναμάσημα τους, πόσο όφελος ειναι και για ποιόν;
hunter1Μέλος
07/12/2009, 22:37:22
χθες καψανε για ακομη μια φορα σημαια..τυχαιο ή μεμονωμενο γεγονος?

d.k

08/12/2009, 13:36:12
Το άσχημο φίλη hunter1, είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι, πουλανε
ιδεολογία....
Γά@@@ε τα!!!! Έγινε κι ο κ@λος μόδα!!!!!
hunter1Μέλος
09/12/2009, 13:30:06
ναι καλα...ο χειροτερος απο αυτους ανετα γινεται ο καλυτερος μπατσος..κ δεν εννοω αστυνομικος αλλα μπατσος..

d.k

09/12/2009, 19:11:30
Ή όπως λέγαμε παλιότερα, αγαπητή μου hunter1, "βγάλε τον μπάτσο που κρύβεις μέσα σου", καθώς, πολλοί άνθρωποι, θέλουν να εφαρμόσουν τον νόμο στους άλλους...
Άσχετα απο το αν κάνουν τα ίδια...Είναι μεγάλο πράγμα,η διάσταση κρισης και αντίληψης...Άλλο αντιλαμβάνομαι κι άλλο κρίνω, μέ όσα ξέρω,σαν γνώμωνα....
Είναι έντονο προβλημα της εποχής μας, η αδιαφορία για το πως θα το βλέπαμε αν ήταν για μάς,αν αφορούσε εμα΄ς, όταν κρίνουμε αλλοιώς τους άλλους...
"Μην κάνεις αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν"...Ποιός εφαρμόζει ένα
τόσο απαιτητικό νόμο;...
10/12/2009, 09:41:31
quote:
Όχι καλή μου hunter1, εδω βλέπεις την δημοκρατική συμπεριφορά,κάποιων, όπου όταν άλλοι γράφουν, ότι και να γράψουν, δεν φαίνεται......
Εμείς οι χριστιανοί,όμως,ρε παιδί μου, ένα πράγμα!!!!.....Ανεξήτιλο!!
Μαρκαδόρος!!!!!Δεν κρυβομαστε με τιποτε!!!!

Αγαπητέ trexagireve, επικεντρώσου σε αυτά που σου είπα στην προηγούμενη σελίδα, προσπάθησε να δεις κι όχι να κοιτάξεις τι προσπαθώ να σου μεταδώσω και μην χρησιμοποιείς τέτοια τεχνάσματα για να αποφύγεις το μερίδιο ευθύνης που έχεις για τις συγκρούσεις στις οποίες έχεις εμπλακεί κατά καιρούς με διάφορους συνομιλητές σου.

Όταν αυτός ο αριθμός αυτών των συγκρούσεων αυξάνει, νομίζω ότι θα πρέπει να δεις κι εσύ βαθύτερα γιατί συμβαίνει αυτό και τι μπορεί να κάνεις λάθος.

Μην αναφέρεις όμως μια δήθεν μεροληπτική στάση απέναντι σε Χριστιανούς ή μη Χριστιανούς γιατί η συμβουλή μου προς εσένα ήταν προς έναν άνθρωπο κι όχι προς ένα Χριστιανό ή γενικότερα κάποιον άνθρωπο που είναι μέλος μιας ομάδας.
Μην το πας λοιπόν εκεί, δεν περνάνε αυτά...

In anticipation of my resurrection...

10/12/2009, 16:16:47
quote:

Εμένα αγαπητή μου hunter1, πιο πολύ με ενοχλεί να βλέπω ανθρώπους, να επιτίθεντε σκέτα στον χριστιανισμό, για μόδα, για να λένε οτι είναι κι αυτοί μπροστά στα πράγματα, του συρμού,δλδ....Ανθρώπους,
που δεκαετίες τώρα, δεν καταλαβαίνουν ότι με όσα γράφουν, βοηθάνε μόνο τους εχθρούς της Ελλάδας....
Κι αυτή η...ψύχωση, θέλει γιατρό, μόνο ή θέλει και δικαστή;
Φίλε μου Εαρινέ, έχεις νου, μπορείς να δεις, ότι εκτός του χριστιανισμού, κανείς δεν βάλλει εναντίον κανενός;....Άρα,επεδή ο
χριστιανισμός είναι εθνική θρησκεία, επιτιθέμενος κανείς εναντιον του, δίχως στοιχεία, μάλλον άλλους εξυπηρετεί κανείς, παρά την όποια αλήθεια, ή τη χώρα του..Την δημοκρατία...
Κι αυτό το λέω, γιατι, ότι και να έχει εξακοντιστεί εναντιον του χριστιανισμού, έχει καταρρεύσει...Το αναμάσημα τους, πόσο όφελος ειναι και για ποιόν;

Φίλε Βαγγέλη , θα ήθελα με όλο το θάρρος , να σου υπενθυμίσω , ότι το θέμα , αναφέρεται στην ψύχωση και όχι στον χριστιανισμό.

Μην μου θυμώσεις , μα δεν έχει καμμιά σχέση το δόγμα του χριστιανισμού με το συγκεκριμένο θέμα , μιας και είναι ψυχολογικό και εξετάζεται και χειρίζεται απο την ψυχολογία και όχι απο οποιαδήποτε θρησκεία.

Ο μόνος αρμόδιος να απαντήσει σ'αυτό , είναι μόνο η επιστήμη της ψυχολογίας και αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό με απόλυτο τρόπο.

Οι θρησκείες , δεν γνωρίζουν οτιδήποτε περί αυτού και νομίζω ότι αυτό το γνωρίζεις , όπως όλοι εξ'αλλου.

Αυτό ήθελα να πώ και με μεγάλο σεβασμό στο προσωπό σου!!!

soul

10/12/2009, 16:38:39
quote:

το κακο το εχουν παθει ηδη..παντως εδω υπαρχουν οι κολλημενοι που πολλες φορες διαστρεβλωνουν για μπορεσουν να υπαρξουν αλλα απο την αλλη υπαρχουν κ καποιες ψυχες που δεν ειναι ψυχωτικα κολλημενοι εναντιον του χριστιανισμου απλως ειναι ολιγον παραπλανημενοι κ ισως απογοητευμενοι απο καποια κακως κειμενα κακων χριστιανων..ο εαρινος για παραδειγμα εχει ανοιχτο μυαλο κ καλη καρδια απλως κατι τον εδιωξε απο την εκκλησια κ σιγουρα δεν ηταν η θρησκεια καθαυτη..ισως για να ειμαστε σχετικοι με το θεμα μιλαμε για ψυχωση εναντιον του χριστιανισμου..

d.k

Φίλη Hunter...θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω , ότι είμαι κοντά σε ότι ενώνει και μιλάει ζεστά στις καρδιές των ανθρώπων με ένα σαφή και αποτελεσματικό τρόπο.

Και εκείνο που χωρίζει τους ανθρώπους ...είναι οι θρησκείες -όλοι το γνωρίζουμε ..ότι οι μέν προσδιορίζουν του δε , ως άθεους...ή άπιστους - ...οι πολιτικές τοποθετήσεις και ο κοινωνικός ή φυλετικός ρατσισμός...

Εκείνο που ενώνει , είναι η καρδιά και το καλό συναίσθημα ...η καλή διάθεση και η καλή κουβέντα σε κάθε συνανθρωπό μας , ασχέτως της όποιας επιλογής του...

Βλέπεις το να αγαπώ και να σέβομαι -πρωτίστως- τον εαυτό μου δεν ήταν προιόν ενός ηθικού προστακτικού κώδικα , που με κάλεσε και μου υπέδειξε το όμορφο και το ανθρώπινο , ήταν δική μου συνειδητή επιλογή και κατανόηση στην διαφορετικότητα και στην σύνθεση αλλα και στην καταστατική δομή του ανθρώπου.

Δεν χρειάζεται να συμφωνήσεις μαζί μου για να σε αγαπώ και να σε εκτιμώ ως άνθρωπο ...μόνο να με σέβεσαι γι'αυτό που είμαι και με κάνει να νοιώθω όμορφα.

Δεν θέλω, αλλα και δεν θα επιτρέψω στην δική μου "πίστη" ...οποιαδήποτε είναι αυτή ακόμα και ένας κώδικας πεποιθήσεων , να σηκώσει τείχη αναμεσά μας και αν σηκώσει ...τότε δεν θα είναι ορθή πίστη , ούτε ορθές πεποιθήσεις, διότι απλά ,δεν φέρνει την χαρά στην ζωή μου αλλα τον χωρισμό και την αντιπαλότητα.

Το καλό και το υγιές , δεν αποτελεί προιόν λεκτικής τοποθέτησης αλλα προιόν βιωματικού χαρακτήρα το οποίο μας κάνει καθημερινά χαρούμενους και ευτυχισμένους και δεν δημιουργεί συγκινησιακές πειρατείες και άσχημα συναισθήματα...τα οποία μας καταστρέφουν καθημερινά.

soul

10/12/2009, 18:32:25
Καλέ μου Εαρινέ, εσύ έθεσες το θέμα για να διαχωρίσεις την λογική απο το παράλογο, ότι συζητάμε, είναι σχετικό....
Καλέ μου Dying Incubus, πιστεύεις ότι είμαι τέτοιο άτομο,σαν αυτο που δείχνω;
Κι όμως, σου έχω πει εξ αρχής, ότι κάνω πράγματα επίτηδες...
ΚΛΕΙΔΟΚΡΑΤΩΡΝέο Μέλος
12/12/2009, 10:26:10
Η σιγουριά σε κάτι, δίνει ζωή, ο άνθρωπος αισθάνεται ότι ζει. Όμως μπορεί να είναι σίγουρος για κάτι Σωστό, ή να είναι σίγουρος για κάτι Λάθος. Είναι λογικό, ότι πρέπει να υπάρχουν διαφορετικές συνέπειες. Η σιγουριά στο Λάθος, θα πρέπει να εκφραστεί, ο άνθρωπος θα αρρωστήσει.
12/12/2009, 13:02:37
quote:

Η σιγουριά σε κάτι, δίνει ζωή, ο άνθρωπος αισθάνεται ότι ζει. Όμως μπορεί να είναι σίγουρος για κάτι Σωστό, ή να είναι σίγουρος για κάτι Λάθος. Είναι λογικό, ότι πρέπει να υπάρχουν διαφορετικές συνέπειες. Η σιγουριά στο Λάθος, θα πρέπει να εκφραστεί, ο άνθρωπος θα αρρωστήσει.

Καλημέρα και καλώς ήρθες...ελπίζω , να έχεις μια καλή διαμονή και φιλοξενία.

Θα ΄θελα πάντως , να μου αναλύσεις λιγάκι το σκεπτικό σου..!

Ευχαριστώ!!!

soul

12/12/2009, 22:11:35
Κάθε μέρα φιλε ΚΛΕΙΔΟΚΡΑΤΩΡ,ζούμε με λάθη κι αλήθειες, που εναλλάσονται,μέρες που δεν έχουμε την ίδια σιγουριά, μέρες που πετάμε, αλλά, εμείς ειμαστε οι ίδιοι....Δεν μας κινούν τα λάθη μας,εμεις κάνουμε λάθη και σωστά, ή υποκειμενικές εκτιμήσεις των ενεργειών μας, κοντόφθαλμες και ριζοσπαστικές, για αλλαγή....Και ξέρεις, όλοι οι άνθρωποι κάνουν τα ίδια, αλλα σε διαφορετικές στιγμές και με διαφορετικά ερεθίσματα...
Κάποτε όμως, ο άνθρωπος, βαδίζει με σιγουρια.,δεν αμφιβάλλει ..Κοιτάζει και ξέρει τι να κανει...Όταν ξέρει τι θέλει.....
ΚΛΕΙΔΟΚΡΑΤΩΡΝέο Μέλος
13/12/2009, 00:33:51
Εαρινός, trexagireve,

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.

Το Σύμπαν λειτουργεί με Κανόνες και Νόμους. Το αν είναι καλοί ή κακοί, δίκαιοι ή άδικοι, δεν έχει νόημα να το ψάχνουμε αφού δεν έχουμε την δύναμη να τους αλλάξουμε. Οι Νόμοι είναι αυτοί που είναι, και το δικό μας συμφέρον είναι να τους κατανοήσουμε και να προσαρμοστούμε.

Αν λοιπόν κατανοούμε κάποιους Κανόνες, και εναρμονιζόμαστε με αυτούς, τότε αυτό θα είναι καλό για μας. Αντίθετα, η άγνοια ή παράβαση των Νόμων θα είναι κακό για μας. Έτσι λοιπόν, ο άνθρωπος μπορεί να σκέφτεται Σωστά και να κάνει το Σωστό, μπορεί να σκέφτεται Λάθος και να κάνει Λάθη, μπορεί και να μην σκέπτεται και να μην κάνει τίποτα. Είναι λογικό ότι πρέπει να υπάρχει αποτέλεσμα, αμοιβή, και για τις τρεις περιπτώσεις. Το Σωστό θα εκφράζεται ως υγεία, και το Λάθος ως αρρώστια.

13/12/2009, 13:15:42
quote:

Εαρινός, trexagireve,

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.

Το Σύμπαν λειτουργεί με Κανόνες και Νόμους. Το αν είναι καλοί ή κακοί, δίκαιοι ή άδικοι, δεν έχει νόημα να το ψάχνουμε αφού δεν έχουμε την δύναμη να τους αλλάξουμε. Οι Νόμοι είναι αυτοί που είναι, και το δικό μας συμφέρον είναι να τους κατανοήσουμε και να προσαρμοστούμε.

Αν λοιπόν κατανοούμε κάποιους Κανόνες, και εναρμονιζόμαστε με αυτούς, τότε αυτό θα είναι καλό για μας. Αντίθετα, η άγνοια ή παράβαση των Νόμων θα είναι κακό για μας. Έτσι λοιπόν, ο άνθρωπος μπορεί να σκέφτεται Σωστά και να κάνει το Σωστό, μπορεί να σκέφτεται Λάθος και να κάνει Λάθη, μπορεί και να μην σκέπτεται και να μην κάνει τίποτα. Είναι λογικό ότι πρέπει να υπάρχει αποτέλεσμα, αμοιβή, και για τις τρεις περιπτώσεις. Το Σωστό θα εκφράζεται ως υγεία, και το Λάθος ως αρρώστια.

Συμφωνώ απόλυτα!!!

Το σωστό εκφράζεται ως υγεία και το λάθος ως αρρώστια!

soul

hunter1Μέλος
14/12/2009, 12:15:26
κ ποιος κρινει το σωστο κ το λαθος?

d.k

14/12/2009, 12:20:22
quote:

κ ποιος κρινει το σωστο κ το λαθος?

d.k

Προσωπική εκτίμηση του καθενός και η οποία επαληθεύεται ή όχι στην ζωή του...απλό είναι φίλη μου!

Η ζωή κρίνει και τα αποτελέσματά της ...!

soul

hunter1Μέλος
14/12/2009, 14:07:11
αρα στην ουσια κ λιγο αναρχικα δεν υπαρχει σωστο ή λαθος..

d.k

14/12/2009, 15:35:41
quote:

αρα στην ουσια κ λιγο αναρχικα δεν υπαρχει σωστο ή λαθος..

d.k

Σύ είπας!!!

Με τί συγκρίνεται το κάθε τι ..για να μπορεί να ορισθεί ως σωστό ή λάθος???

Δεν συγκρίνεται με τον κώδικα πεποιθήσεών μας ???

Αν π.χ , κάποιος είναι χριστιανός...το σωστό των ενεργειών του καθορίζεται απο τον ηθικό κώδικα απο τον οποίο ελέγχεται...???

Αν είναι , σκεπτικιστής ...απο τον κώδικα της εν λόγω ιδεολογίας του...???

Αν είναι , ουμανιστής ...κλπ...κλπ...κλπ!

Πού είναι η αναρχία και που η λογική που ορίζει το σωστό???

Εκτός και να αποστασιοποιηθούμε απο το "σωστό" και το οποίο είναι υποκειμενικό ..άρα και σαθρό και αναζητήσουμε και αναφερθούμε επι του "αποφέροντος"...που , υπό όρους μπορεί να προσδιορισθεί , ως το κοινά αποδεκτό ως σωστό...

Τι λές???

soul