ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ποιος είναι ο πραγματικός Εσωτεριστής; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Ποιος είναι ο πραγματικός Εσωτεριστής; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

matrx30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
05/03/2004, 14:16:39
quote:
Βρε Καραγκιόζη της κακιάς ώρας, που όλο άποψη έχεις, αλλά τελικά δεν έχεις τίποτε άλλο από φτηνό χιούμορ και δεικτική ανοησία...

Λες ότι δεν πιστεύεις σε κανένα -ισμό και σε άλλο τόπικ δηλώνεις Χριστιανός.
Πιστός του Χριστιανισμού δεν είναι αυτός;

Επιχρυσομενε τενεκε της λασπης αυτο που ειχα πει τοτε ηταν το παρακατω. Την αλλη φορα να διαβαζεις καλυτερα.

quote:
Ανεξαρτητα με το αν πιστευω ή οχι στο συγκεκριμενο θρησκευμα, οφειλω να παραδεχτω οτι εχει προσφερει παρα πολλα στην Ελλαδα και αξιζει τουλαχιστον το σεβασμο μου.

Καλο το ψαρακι?

Φιλικα.......Κανένας.

Γλυκια η ζωη και ο θανατος μαυριλα!

05/03/2004, 14:45:08
Δυστυχώς, απ' την πολύ ψαροφαγία έχει οξυνθεί η όρασή σου, αλλά έχει ατονίσει η μνήμη σου

quote:
Η οτι αν και ιερεις και μελετητες των γραφων δεν ειχαν την ελαχιστη συναισθηση για να αναγνωρισουν την ταυτοτητα του Χριστου?

Αυτό δε δείχνει ότι πιστεύεις στον Χριστό;

Καραγκιοζάκο, ρούφα τ' αβγό σου (για να μιλήσω στην γλώσσα που κατανοείς καλύτερα)...

Έλα, περιμένω μία απάντηση του επιπέδου σου...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

05/03/2004, 14:54:18
Σχετικά με το βιογραφικό:

τουλάχιστον έχω και το καμαρώνω.

Εσύ, αμφιβάλλω αν έχεις καν πιάσει στα χέρια σου το μέγεθος της φωτογραφίας που με ανείπωτη χαρά παραθέτεις και υποτίθεται ότι μου προσφέρεις.

Για μαριδούλα σε κόβω και μάλιστα αθερίνα...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 05/03/2004 14:56:28

05/03/2004, 15:09:29
quote:
Δυστυχώς, απ' την πολύ ψαροφαγία έχει οξυνθεί η όρασή σου, αλλά έχει ατονίσει η μνήμη σου

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Η οτι αν και ιερεις και μελετητες των γραφων δεν ειχαν την ελαχιστη συναισθηση για να αναγνωρισουν την ταυτοτητα του Χριστου?

--------------------------------------------------------------------------------

Αυτό δε δείχνει ότι πιστεύεις στον Χριστό;

Καραγκιοζάκο, ρούφα τ' αβγό σου (για να μιλήσω στην γλώσσα που κατανοείς καλύτερα)...

Έλα, περιμένω μία απάντηση του επιπέδου σου...

Πως το βγαζεις αυτο το συμπερασμα ρε μπουφο?
Πρεπει να ειμαι χριστιανος για να εχω αποψη για την δικη του χριστου?
Κατεβαινεις παντως πολυ ευκολα στο επιπεδο μου για εσωτεριστρια.
Απορω δεν υπαρχει καποιος ¨νομος¨ να σου το απαγορευει?
Ολοι οι μη χριστιανοι πρεπει να μισουν το χριστιανισμο?
Που το ειδες αυτο?
Σου ειπα δεν ανηκω πουθενα, το να σχολιαζω και να παιρνω οτι νομιζω εγω θετικο απο τον οποιοδηποτε δεν με κατατασει σε καμια κατηγορια, μπαζο.
Και μια συμβουλη ....ασε τα εσω- και κοιτα τα εξω- γιατι εχεις μεγαλα χαλια.

Φιλικα.......Κανένας.

ΚαραϊσκάκηςΝέο Μέλος
05/03/2004, 15:26:44
Γεια σας και πάλι,
Αν και δεν είμαι συντονιστής, αλλά επειδή εγώ είμαι αυτός που πρότεινε αυτό το θέμα συζήτησης, νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να σας ζητήσω να λύσετε αλλού τις διαφορές σας, δεν νομίζω ότι ενδιαφέρουν κανέναν οι μπηχτές που ανταλλάσετε ούτε τα "σου είπα" και "μου είπες".
Γνωρίζω ότι είναι πολύ δύσκολο κάποιος να πραγματοποιήσει έναν γόνιμο διάλογο αλλά τουλάχιστον ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ. Αν θέλετε να λύσετε κάποιες διαφορές κάντε το, αλλά όχι σε βάρος των υπολοίπων.
Τέλος πάντων, αγαπητέ Κανένας, θα ξεκινήσω να αναπτύσσω την άποψή μου για τους Νόμους και τη σχέση τους με τον Εσωτεριστή.
Θεωρώ ότι τίποτα και κανένα πλάσμα δεν βρίσκεται έξω από το Σύμπαν το οποίο διοικείται από ΝΟΜΟΥΣ. Οι νόμοι είναι αυτοί που επιτρέπουν την ύπαρξη, τη λειτουργία και την εξέλιξη όλων των όντων. Υπάρχουν αμέτρητοι Νόμοι που μας καθορίζουν ένα πλαίσιο λειτουργίας. Για παράδειγμα ο νόμος της βαρύτητας μας καθορίζει κάποια πράγματα.
Ο άνθρωπος ως κύταρρο του Σύμπαντος , δεν μπορεί παρά να συμμετέχει σε κάποιους από τους νόμους της Φύσης. Άρα λοιπόν είτε το θέλουμε είτε όχι , βρισκόμαστε μέσα σε ένα πλαίσιο Νόμων που μας επηρεάζουν.
Υπάρχουν όπως είπα κάποιοι γενικοί νόμοι που εφαρμόζονται σε ευρεία κλίμακα, όπως η βαρύτητα. Υπάρχουν όμως και νόμοι που εφαρμόζονται σε στενότερα πλαίσια όπως οι ηθικοί κανόνες κάποιας κοινωνίας.
Το ζητούμενο λοιπόν για τον άνθρωπο δεν είναι να πει: "Δεν θέλω να υπακούω σε κανέναν νόμο" γιατί αυτό είναι αδύνατο, αλλά να ΕΠΙΛΕΞΕΙ σε ποιους Νόμους θέλει να υπακούσει. Ας μην σε ξενίζει η λέξη Υπακοή, γιατί στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει την συνηθισμένη χροιά. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει τη χροιά που έδιναν οι ΣΤΩΙΚΟΙ: "Δεν υπακούω στο θεό, αλλά συγκατατίθεμαι".
Η ελευθερία λοιπόν του ανθρώπου δεν έγκειται στην απαλλαγή από τους νόμους αλλά στην επιλογή των Νόμων ή των δεσμεύσεών του (κουφό ε;)

Επομένως ο Εσωτεριστής αναγκαστικά θα ακολουθήσει κάποιους Νόμους , που καθορίζουν ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, για να υπάρξει η διάκριση Εσωτεριστής και Μη Εσωτεριστής. Αυτό το πλαίσιο λοιπόν ψάχνουμε να βρούμε, πιστεύοντας ότι θα βοηθήσει αρκετούς ανθρώπους στη σκέψη τους.
Αυτά τα λίγα για αρχή. Είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα και θα χαρώ να το συζητήσουμε σε βάθος. Να ζητήσουμε όμως επί του θέματος αυτού και όχι να χλευάζουμε ο ένας τον άλλον...

ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

05/03/2004, 15:29:27
Βρε παιδιά - .Κανένας. & Zadok - δεν τα "βρίσκετε" καλύτερα μέσω e-mails ή τηλεφώνου ή και προσωπικής επαφής!!

Υπάρχει κάποιος λόγος να καταστρέφετε το παρόν, ιδιαίτερα ενδιαφέρον, θέμα; Και υπάρχει κάποιος λόγος να υποστούν όλοι οι άλλοι που ενδιαφέρονται, θέλουν να το διαβάσουν και να συνεισφέρουν σε αυτό αυτές τις κακοποιήσεις της αισθητικής;;

Δεν θα αναλωθώ στο να προσπαθήσω να βρω ποιος προκλήθηκε πρώτος, ποιος είπε τα βαρύτερα πράγματα, εδώ ή σε άλλο θέμα, μου αρκεί το ότι και οι "δύο" σας έχετε αναλωθεί στα τελευταία μηνύματα σε έναν "διαγωνισμό" προσωπικών αντεγκλίσεων, χαρακτηρισμών και ασχημιών...

Θα πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσετε!

.Κανένας., σου έχω ζητήσει σε άλλο σημείο να μην... παραθέτεις πλέον τις γνώσεις σου περί ιχθυολογίας και ιδιαίτερα τις γευστικές σου προτάσεις που συμπεριλαμβάνουν το συγκεκριμένο ψάρι! Δεν φαίνεται να μου έδωσες σημασία...

Αν το "δις εξαμαρτείν ουκ αντρός σοφού" το "τρις εξαμαρτείν" που μπορεί να οδηγεί;;

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------

05/03/2004, 15:33:52
Το ποιός είναι μπούφος προκύπτει, καραγκιοζάκο!

Μ' αρέσει η άποψή σου πάντως: ο Χριστός είναι ο Μεσσίας, αλλά δεν τον πιστεύεις!!!

Καλόόό!

Επίσης:

το να ανεβοκατεβαίνεις εσωτερικά είναι πανεύκολο.

Το ν' ανέβεις πρώτη φορά είναι δύσκολο και γι' αυτό δικαιολογήσαι!

05/03/2004, 15:35:00
Η συμπεριφορά γεννάει συμπεριφορά .
Μήπως η δική σου συμπεριφορά .Κανένας. οδηγεί σ’ αυτήν την συμπεριφορά των άλλων απέναντι σου ;

Αν λοιπόν έχεις κάτι να πεις για το θέμα γράψε και βοήθησε μας να κατανοήσουμε την άποψη σου, αν όχι διάβασε και κατανόησε τις απόψεις των άλλων.

Ο κακός λύκος

05/03/2004, 15:35:02
quote:
Σχετικά με το βιογραφικό:

τουλάχιστον έχω και το καμαρώνω

Σιγα ρε ψωνιο!!!

quote:
Εσύ, αμφιβάλλω αν έχεις καν πιάσει στα χέρια σου το μέγεθος της φωτογραφίας που με ανείπωτη χαρά παραθέτεις και υποτίθεται ότι μου προσφέρεις.

Για μαριδούλα σε κόβω και μάλιστα αθερίνα...

Οσο αφορα το μεγεθος , με την αμφιβολλια θα μεινεις.
Ο μοναδικος ¨ψαρας¨ να εισαι στο κοσμο , την ¨μαριδουλα μου¨ χλωμο το κοβω να την πιασεις! Αλλα τι καθομαι και σου λεω, αυτη την ατακα την εχεις ακουσει χιλιαδες φορες και την ξερεις καλα, μπαζο!

Φιλικα.........Κανένας.

05/03/2004, 15:39:12
Admin μάλλον σύνδεση με Κάιρο έχει πέσει ……….
Τζάμπα καίει η λάμπα ( της οθόνης του PC ) .

Ο κακός λύκος