- Ποιός είναι ο Σκοπός της Ύπαρξης μας? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1161

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
Με ειλικρινή αγάπη
Θησέας (που επέστρεψε...)
Κάποτε αγαπώντας την ζωγραφική έκανα μαθήματα σχεδίου. Κάποια μέρα ένας συνάδελφος έφερε ένα έργο του που ηταν ενα συνοθύλευμα απο άσπρες και μαύρες πιτσιλιές. Με μία πρώτη ματιά δεν ήταν έυκολο να διακρίνει κάποιος κάτι περισσότερο απο διάσπαρτες πιτσιλιές πάνω στο χαρτί. Κοιτώντας όμως κάποιος προσεκτικώτερα μπορούσε να διακρίνει δύο ανθρώπινες μορφές, αγκαλιασμένες σε μία υπέροχη χορευτική φιγούρα...Αυτές οι πιτσιλιές θα μπορούσαν να έχουν γίνει τυχαία, παρόλα αυτά όμως πίσω απο την φαινομενική τυχαία θέση τους πάνω στο χαρτί, υπήρχε μία αρμονία που προερχώμενη από την σκέψη του καλλιτέχνη...
Συσχετίζωντας αυτό το περιστατικό, σε σχέση με το ερώτημα σου αγαπητέ φίλε αναρωτιέμαι οι επιλογές της φύσης να είναι τυχαίες..? Τι γνωρίζουμε για την "φύση" της φύσης για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα? Μέχρι που μπορεί να φτάσει η σκέψη μας? Μέχρι το σημείο μη-(ου)δεν..αλλά αυτό το συζητάμε ήδη αλλού..
Τοσό ο αποκρυφισμός όσο και η σύγχρονη φυσική, υποστηρίζουν ότι η εξέλιξη και ολόκληρος ο δημιουργημένος Κόσμος είναι αποτέλεσμα μιας σειράς διαδοχικών αλλαγών που οφείλονται στην Κίνηση και τις μεταλλαγές της. Τί είναι όμως η αλλαγή? Είναι η "μετάλαξη" μίας κατάστασης σε μία άλλη. Τί είναι Εξέλιξη; Σύμφωνα με την Μπλαβάτσκυ «η πράξη του ξεδιπλώματος, η διαδικασία της αύξησης, ανάπτυξης, όπως η ανάπτυξη ενός άνθους από το μπουμπούκι ή ενός ζώου από το αυγό.... Τόσο ο σπόρος όσο και το μόριο πρέπει να έχουν λανθάνουσες μέσα τους τις δυνατότητες για την αναπαραγωγή και τη βαθμιαία ανάπτυξη, το ξεδίπλωμα των χιλιάδων μορφών ή φάσεων εξέλιξης, μέσα από τις οποίες το άνθος ή το ζώο πρέπει να περάσουν πριν αναπτυχθούν πλήρως. Επομένως, το μελλοντικό πλάνο... πρέπει να υπάρχει εκεί…»
Και το ερώτημα που τίθεται είναι εκέι που εκεί αφού το μετά παραπέμεπι στο πρίν? Στο «τυχαίο ?» πρώτο γεγονός που γέννησε τις ικανές εκείνες συνθήκες προς δημιουργία?
Η παρατήρηση όμως του υπέροχου κόσμου μας προσωπικά με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το πιο πιθανό είναι ότι οι αλλαγές που συμβαίνουν δεν είναι τυχαίες αλλά φαίνεται πως εκφράζουν ένα τμήμα μίας Κοσμικής Ιδέας, με τον ίδιο τροπο που ο καλιτέχνης τοποθέτησε τις σταγόνες της μπογιάς στο χαρτί...
Ισως όμως τελικά να είναι και θέμα ορισμού, άλλοι ότι δεν κατανοούν το ονομάζουν θεό και άλλοι τύχαίο γεγονός ? Το σίγουρο όμως είναι ότι ο «νόμος» υπάρχει και ισχύει… Σε κάθε περίπτωση είναι πιστεύω καλύτερο και πιο ρομαντικό να πιστεύουμε ότι είμαστε αποτέλεσμα μίας εξέλιξης και ενός σκοπού παρά τυχαίες υπάρξεις στον χωροχρόνο…
Αυτά προς το παρόν αναμένω τις σκέψεις σου..

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
quote:
ο Καζαντζάκης στην Ασκητική του...
Το ξέρω ότι ορισμένες φορές γίνομαι κουραστικός με τις κριτικές μου αλλά ο λόγος μου πηγάζει από την ΑΔΙΚΙΑ που νοιώθω μέσα μου για τις μεγάλες ψυχές, για τους επιφανείς ανθρώπους οι οποίοι έχουν μείνει στην αφάνεια και αντίστοιχα για τσαρλατάνους οι οποίοι έχουν αναδειχθεί αδίκως.
Ένα έχω να πω μονάχα..Ο Καζαντζάκης δεν μπορεί να αποκαλείται λογοτέχνης διότι λογοτέχνης είναι αυτός ο οποίο καταρχάς έχει δικό του λόγο και τον χειρίζεται με ευφράδεια..Ο Καζαντζάκης δεν είχε δικό του λόγο.. Λυπάμαι που το λέω αλλά τα έργα του ( και αυτά δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη λογοτεχνική αξία ) είνξαι κλεμμένα.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι ο Καζαντζάκης δεν είναι αναγνωρισμένος σε κανένα σημείο του πλανήτη αντίθετα με πραγματικά μαγευτικούς λογοτέχνες όπως ο Σεφέρης, ο Παλαμάς και ο Ελύτης.
**Τake It or Leave It**
εκτός θέματος αλλά θα ήθελα να εκφράσω την δική μου άποψη ως προς το παρακάτω απόσπασμα:
quote:
Ο Καζαντζάκης δεν μπορεί να αποκαλείται λογοτέχνης διότι λογοτέχνης είναι αυτός ο οποίο καταρχάς έχει δικό του λόγο και τον χειρίζεται με ευφράδεια
Γιά μένα λογοτέχνης είναι αυτός που χρησιμοποιεί τον λόγο με τέχνη ασχέτως αν είναι δικός του η "κλεμμένος".
Όσο για το θέμα φίλε V.I.T.R.I.O.L. μήπως θα έπρεπε να το ψάξουμε στον αποσυμβολισμό του ...ψευδωνύμου σου;
quote:
Ένα έχω να πω μονάχα..Ο Καζαντζάκης δεν μπορεί να αποκαλείται λογοτέχνης διότι λογοτέχνης είναι αυτός ο οποίο καταρχάς έχει δικό του λόγο και τον χειρίζεται με ευφράδεια..Ο Καζαντζάκης δεν είχε δικό του λόγο.. Λυπάμαι που το λέω αλλά τα έργα του ( και αυτά δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη λογοτεχνική αξία ) είναι κλεμμένα.
Αγαπητέ TaKeIT or LeaveIT. Μου έκαναν εντύπωση αυτά που γράφεις. Είμαι κι εγώ λάτρης του Καζαντζάκη, και ειλικρινά πρώτη φορά ακούω αυτό που αναφέρεις. Δεν ξέρω ακριβώς τι εννοείς κλεμμένα; Οι ιδέες είναι κλεμμένες, ο τρόπος που τις αποδίδει, ή τι; Θα ήθελα μια διευκρίνηση περί του θέματος, καλύτερα εάν θες, στείλε την στο mail μου, για να μην ξεφύγουμε εκτός θέματος.
Πάντως, ασχέτως με το εάν είναι κλέφτης ιδεών ή όχι, ο τρόπος, το χρώμα του γραπτού του λόγου, όχι μόνο στην ασκητική, αλλά και σε άλλα βιβλία όπως οι ταξιδιωτικές περιπλανήσεις, είναι υπέροχος, ποιητικός και γεμάτος έξυπνες και παραστατικές παρωμοιάσεις. Ευχομαι ολόψυχα, να μην είναι και αυτά κλεμμένα.
Σχετικά με τον σκοπό της ύπαρξής μας, κάθε φορά που προσπαθώ να διαλογιστώ πάνω σε αυτό, στο τέλος καταλήγω σε αδιέξοδο. Είμαστε άνθρωποι και ζούμε για να μάθουμε. Ενσαρκωνόμαστε ξανά για να πάρουμε καινούργια μαθήματα. Μετά από πολλούς κύκλους ενσαρκώσεων πεθαίνει και ξαναγεννιέται η ανθρωπότητα για να μπει σε νέο κύκλο. Συνεχίζει να εξελίσσεται και ανεβαίνει σε άλλα επίπεδα ύπαρξης. Μετά τι; Και γιατί όλα αυτά;
Μια αεναη κίνηση, που απ'ότι φάινεται δεν έχει αρχή και τέλος.
Μήπως η έννοια "σκοπός" είναι μονάχα ανθρώπινη έννοια;
Οπως και το "τέλος" είναι κάτι που το αντιλαμβανόμαστε μόνο στην στενή ζωή των χρόνων που διανύουμε σε μια μόνο ζωή μας;
αυτή...που τα κατάφερε!
Αχ, φίλε μου V.I.T.R.I.O.L. .....
Θα ήθελα να "προτοτυπίσω" λίγο και να οδηγούσα "λίγο" τη κουβέντα σε ατραπούς που μας ανοίγονται μέσω του ΨΕΥΔΟΝΥΜΟΥ ΣΟΥ...
'Ομως η καλή μας ΕΠΤΑ ΦΟΡΕΣ ΣΟΦΙΑ, με πρόλαβε...
'Εκανε την νύξη και αυτό δείχνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΛΑ...
Πολύ θα το ήθελα πάντως να περπατάγαμε (έστω για λίγο, ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ), στις ατραπούς της Ερμητικής Τέχνης της Μεταστοιχείωσης ή αλλιώς όπως συνιθίζω να λέω, της ΜΕΤΑΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΑΓΕΝΩΝ ΣΕ ΕΥΓΕΝΗ...
Των ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΑ...
Της ΥΛΗΣ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑ...
Του ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΕ ΘΕΟ...
Πραγματικά, μήπως ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ είναι να επισκεπτούμε το εσωτερικό της Γής, η οποία απο τους συνεχείς καθαρμούς θα βελτιώνεται ΣΥΝΕΧΟΣ έως ότου να καταστεί η ΙΔΙΑ, ως Φιλοσοφική Λίθος των Σοφών;;;
Μήπως αυτή η ΓΗ είμαστε ΕΜΕΙΣ;;;
Μήπως τα ΑΓΕΝΗ είμαστε ΕΜΕΙΣ και τα ΕΥΓΕΝΗ είμαστε ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;;;
ΚΑΘΑΡΟΙ, ΑΜΟΛΥΝΤΟΙ, ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΕΝΩΣΗ (RELIGION) με Μεγάλη Αρχή Της Σοφίας;;;
Μήπως λέω;;;
Κέλσος ο Φιλαλήθης

Κατ'αρχάς ευχαριστώ για την ανταπόκριση στον προβληματισμό μου. Θεωρώντας οτι η Αλήθεια (άλλο μεγάλο θέμα προς ανταλλαγή ερεθισμάτων) αρμόζει σε ελεύθερα πνεύματα και προοδευμένα, δηλώνω την αντίθεσή μου σε οποιαδήποτε μορφή σύγκρουσης μεταξύ των συνδαιτημόνων. Η κάθε ιδέα , ο κάθε προβληματισμός και η κάθε άποψη, είναι δεκτά στην προσπάθεια ανοικοδόμησης του Ναού της Αρετής. Άλλωστε δεν προσπαθούμε να επιβάλλουμε αλλά να αυτοβελτιωθούμε και αυτό επισυμβαίνει μέσα απο τη συνεχή πρόσληψη πληροφοριών, την κατεργασία τους και την προσθήκη ενός ακόμα λίθου στο οικοδόμημά μας.
Ας παραθέσω ερεθίσματα και εγώ με τη σειρά μου αφού με περισσή προσοχή και αγάπη δέχτηκα τους προβληματισμούς σας.
Τι εννοούμε όταν λέμε Τύχη? Μήπως αναμφισβήτητα είναι το σύνολο των Νόμων που αδυνατούμε προς το παρόν να εξηγήσουμε? Ας υποθέσουμε οτι ρίχνουμε ενα βόλο στο έδαφος πίσω μας χωρίς να βλέπουμε. Είναι τυχαίο το μέρος που θα βρεθεί τελικά στο έδαφος ή προσδιορίζεται απο μια σειρά γεγονότων πχ γωνία βολής, δύναμη που ασκήθηκε στο βόλο, κλίση του εδάφους κλπ. Μήπως αν είχαμε τη δυνατότητα να προσδιορίσουμε με ακρίβεια ολα αυτά τα δεδομένα θα βρίσκαμε το μέρος της πτώσης? Επομένως Νόμος είναι η Τύχη. Αλλά Νόμος άγνωστος προς το παρόν στο ασθενές και αδύναμο, ανεπαρκές θα λέγαμε ον που καλείται Άνθρωπος ,αφού στηρίζεται πολύ στιν ανεπαρκείς του 5 αισθήσεις για να εξηγήσει τον κόσμο...Χρέος του? Να μυηθεί ώστε να γνωρίσει. Μύω-μώ άλλωστε σημαίνει : κλείνω τα μάτια και τα αυτιά κάποιου ώστε να μην παρασύρεται απο το γλυκό τραγούδι των Σειρήνων. Σκοπός η Αναζήτηση της Αλήθειας. Οι Οδοί πολλές. Ας θυμηθούμε το γλυκό Christian Rosenkreutz στο Χυμικό Γάμο και τα μονοπάτια που είχε να επιλέξει. Είναι τυχαίο το κατάλευκο Περιστέρι που του υπέδειξε το Δρόμο?
Συνεχίζοντας την περιπλάνησή μας στο όμορφο, γλυκό και θεόπνευστο Μυστήριο της Ζωής αναμένω τις Σκέψεις σας, νοιώθωντας οτι οι εργάτες είναι ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι...
Με τιμή
Θησέας( που επέστρεψε "σκοτώνοντας" τον Πατέρα Του)
Αφορμή να καταθέσω ερέθισμα προς συζήτηση και σκέψη είναι οι προβληματισμοί του φίλτατου durden alie. Η απάντηση καλέ μου βρίσκεται στη 16η κλείδα της μεγάλης αρκάνας του Μυστηριώδους Βιβλίου των Ταρώ: στον οίκο του Θεού. Μελέτησέ την, παρατήρησέ την, ανάλυσέ την, διαλογίσου.
Αναμένοντας νέα ερεθίσματα προς συζήτηση και σκέψη εισέρχομαι στην κρύπτη μου.
Με τιμή
Το Πάσχα πλησιάζει και μαζί έρχεται η εκ νέου αναγέννησις. Δια του πυρός αναγεννάται η Φύσις.
Φίλτατε Pluton (ή Πλούτωνα κατά το Ελληνικότερο), παρακολούθησα με προσοχή το ξετύλιγμα της σκέψης σου.Σκέψου όμως το εξής:Η μονάς εκδηλούται ως αόριστη δυάδα, αφού το Ενα, η Μονάδα για να εκδηλωθεί γίνεται "Εγώ" και "Μη-Εγώ", αφού το Εγώ για να συνειδητοποιήσει τον εαυτό του πρέπει να περικλείσει και το Μη-Εγώ. Επομένως η Ύπαρξη μας δεν νοείται έξω απο την ύλη.Άλλωστε μην ξεχνούμε οτι είμαστε κατ"εικόνα και καθ"ομοίωσιν του Απολύτου-Μονάδος, που εκδηλώνεται στο Σύμπαν ως Τριάς μέσω του Λόγου. Επομένως,ο Άνθρωπος εξω απο την ύλη δεν έχει Ανθρώπινη Ύπαρξη, γεγονός που συνεπάγεται πως πριν τη γέννησή μας (κάθοδο στην Ύλη)καθώς και μετά την αλλοίωση των Μορφών ( που επισυμβαίνει με ο,τι οι αμύητοι ονοματίζουν Θάνατο), δεν έχει νόημα να μιλούμε για σκοπό της Ύπαρξης μας.
Αυτά προς το παρόν και αναμένω τις σκέψεις σου καλέ μου.Μέχρι τότε επανεισέρχομαι στην κρύπτη μου.
Με τιμή
ΦΙΛΕ V.I.T.R.I.O.L. ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΩΘΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΩΣ ΑΣΧΕΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΖΑΤΖΑΚΗ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ TaKeIT or LeaveIT ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΕΠΡΟΤΑΘΕΙ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ ΑΛΛΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΠΙΕΣΕ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΠΑΡΑΛΘΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΡΥΨΕ) ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ.
ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΣ ΑΝΑΤΡΕΞΕΙ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.
ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ.
ΑΝ Ο ΦΙΛΟΣ TaKeIT or LeaveIT ΤΟΝ ΘΕΩΡΗ ΚΛΕΦΤΗ ΚΟΙΜΕΝΩΝ ΑΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ.
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚ.
ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ V.I.T.R.I.O.L. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
Αν και μέχρι στιγμής δε θέλησα να πάρω μέρος στη διαμάχη περί του ονόματος του Ν. Καζαντζάκη, εν τουτοις παίρνω το λόγο μετά τις απόψεις σου, που τόσο όμορφα και εμπεριστατωμένα εξέθεσες.
Είναι δικαίωμα του καθενός να έχει την άποψή του για ο,τιδήποτε ή οποιονδήποτε, αρκεί να έχει τα ανάλογα επιχειρήματα, διαφορετικά οι απόψεις του θα χαρακτηρίζονται ως "εμπαθείς".
Ο μύστης Ν. Καζαντζάκης ήταν εξ υπαρχής πεδίο αντιπαραθέσεων διαφορετικών στρατοπέδων. Βλέπεις αυτή είναι η μοίρα ΟΛΩΝ των μεγάλων προσωπικοτήτων που θέλησαν να ρίξουν λίγο απο το "Φώς", που η Θεία Πρόνοια τους έδωσε απλόχερα ,ως παρακαταθήκη, τη δυνατότητα , να βλέπουν. Ο Ν. Καζαντζάκης δεν έχει ανάγκη της υποστήριξής μας γιατί έχει περάσει στα Ηλύσια Πεδία και συντρώγει παρέα με τον Ραδάμανθυ.
Κατά τη γήινη ζωή του υπήρξε ακριβώς ο,τι χαρακτηρίζει εναν αληθινά μυημένο και ειδικά στη Βασιλική Τέχνη: ήταν Προοδευτικός, Φιλόσοφος και Φιλάνθρωπος. Η μετάσταση του στην αιώνια Ανατολή ήταν πλήγμα για όλη την μυητική αλυσίδα, αλλά ποιός γνωρίζει τις Βουλές του Μεγάλου Δημιουργού? Έτσι έπρεπε να γίνει...Αναμένοντας την εκ νέου ενσάρκωση τέτοιων Ψυχών αξίζει να αναφωνήσουμε: Τιμή και Δόξα στον Ύψιστο.
Μετά Τιμής
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ V.I.T.R.I.O.L. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ....ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ.
ΑΣ ΑΡΧΙΣΩ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΘΕΣΕΣ.
ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΗ ΘΕΟΣ /ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ... Η ME OΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣ .....
ΣΟΥ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ..
ΤΗΝ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
θα ήθελα να συμφωνήσω μαζί σου ως προς το γεγονός ότι όταν μιλούμε για ανθρώπινη ύπαρξη, δεν μπορούμε παρά να συμπεριλαμβάνουμε σ' αυτή και την ύλη, την τόσο φθαρτή και προσωρινή, όμως και τόσο σημαντική. Είναι κάτι ανάλογο με τον ορισμό του χρόνου, ο οποίος δεν υφίσταται πριν την Αρχή ή μετά το Τέλος της Δημιουργίας--αν φυσικά υπάρχει Αρχή και Τέλος. Και εν πάσει περιπτώση, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε στην αναζήτησή μας τον υλικό κόσμο στον οποίο ζούμε και κινούμαστε...Ίσως μια καλή ιδέα θα ήταν να αντιμετωπίσουμε εξ αρχής τον κόσμο ως Ολότητα, χωρίς τέτοιους τεχνητούς διαχωρισμούς. Τώρα, ως προς τη σημαντικότητα της Ύλης, πολλά μπορούν να λεχθούν...Όπως λέει κι ο Αριστοτέλης (Ηθικά Ευδήμεια Α, κεφ. 5), αν ο αποκλειστικός σκοπός της ύπαρξής μας ήταν η συλλογή υλικών απολαύσεων, τότε θα ήταν προτιμότερο να μην είχαμε γεννηθεί ποτέ, αφού υπάρχουν περισσότερα στον υλικό κόσμο που προκαλούν στον άνθρωπο οδύνη, παρά ηδονή. Οπότε θα έπρεπε να αναζητήσουμε αξίες και σκοπούς ανώτερους από τα απλά και καθημερινά πράγματα...Παραθέτω και την άποψη του Αναξαγόρα, ίσως ως μια πρόδρομη μορφή της γνωστής σε όλους ανθρωπικής αρχής : "Ο σκοπός του ανθρώπου είναι να μπορεί να θαυμάζει τον Ουρανό και την περί τον όλο Κόσμο τάξη"
Το Φως του Ηλίου ας φθάσει ως τα μάτια μας και ας γίνει το ερέθισμα για την αναζήτηση του ιδίου του Αστέρος!
Τρομερά γεγονότα συγκλονίζουν την Ανθρωπότητα. Πείνα (στο σώμα και το Πνεύμα), χωριστικότητα, πόνος στην Ψυχή, εγωισμός, συμφέρον, απώλεια νέων Ανθρώπων-Αγγελικών Ψυχών...Το χρέος των μυημένων μεγάλο.Το Άγιο Πάσχα όμως πλησιάζει και η παλιγγενεσία διδάσκεται με το ύψιστο τρόπο.Ο Νόμος του Αντιπεπονθότος είναι αμείλικτος!
Ευχαριστώ τους καλούς Φίλους που καταθέτουν τις τόσο ενδιαφέρουσες απόψεις-ερεθίσματά τους, τόσο χρήσιμα για τη σκεπτική διαδικασία σε όλους και μέσω του Διαλογισμού την Αυτοαναζήτηση.
Αναμένοντας τα νεα σας "ερεθίσματα", εύχομαι να επισυμβεί η Πνευματική Αφύπνιση της Ανθρωπότητας, σύντομα...Το Θείο σχέδιο σμιλεύεται απο τις Φωτισμένες Ψυχές των εργατών του.
Με Τιμή
Θησέας ( που επέστρεψε...)