ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η κοινωνία παρούσα σε ένα “Κρυφό δωμάτιο” - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Η κοινωνία παρούσα σε ένα “Κρυφό δωμάτιο” - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Εαρινός30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
27/02/2011, 11:01:57
Δεν θα κάθομαι να παίζω, φίλε μου, με τις λέξεις.

Απαντώ μόνο σε ερωτήσεις σου που έχουν κάποιο ουσιαστικό περιεχόμενο.

Και μη με ρωτήσεις τι είδους είναι αυτές οι ερωτήσεις !

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

27/02/2011, 11:04:30
Δεν σε ρωτάω τι είδους είναι αυτές οι ερωτήσεις ... σε ρωτάω που ακριβώς είναι αυτές οι ερωτήσεις ...

Άλλα τώρα 'ντάξει ... τι να λέμε, ε ;

27/02/2011, 11:07:43
quote:
Κηφευς

Δεν θα κάθομαι να παίζω, φίλε μου, με τις λέξεις.

Μα γιατί ; Ξέρεις τι πλάκα έχει να παίζει κάποιος με τις λέξεις ; ... Άσε δηλ. που μπορεί να βγάλει και λαυράκι που λέμε ..

27/02/2011, 11:13:23
Καλημέρα σε όλη την παρεούλα...
Ομολογώ , ότι κάθε τοποθέτηση αποτελεί και ένα κλειδί για την πόρτα της διερεύνησης του θέματος , μιά πόρτα που "απαιτεί" πολλά κλειδιά για ν'ανοίξει...
Κατ'αρχάς θα ήθελα να επισημάνω , ότι ο πρωταγωνιστής μας -Κυανωπώγωνας- εμφανίζεται ως ο έχων την δύναμη και την εξουσία...ως εκείνος που χρησιμοποιεί την δύναμή του και τα πλούτη του για να δελεάσει σε γενικότερο επίπεδο...
Η "γυναίκα" του , εμφανίζεται ως η επιθυμούσα τον "φαλλό" με τον οποίο εκείνος υποτίθεται ότι περιβάλλεται , κάτι που σημαίνει ότι εκείνη προφανώς δεν τον έχει...αλλα και δεν ψάχνει εντός της να τον βρεί αλλα προσβλέπει σε αυτόν να της τον δώσει/παραδώσει....
Ωστόσο και παρά την φαινομενική σκληρότητά του αλλα και έλλειψη ευαισθησίας του , ο Κυανωπώγωνας της δίνει τα δέκα λεπτά που εκείνη του ζήτησε...δηλώνοντας κατα την άποψή μου , αυτό που συμβαίνει και στην ίδια μας την ζωή πολλές φορές..."Μια δεύτερη ευκαιρεία"...

Πίσω απο αυτήν του την πράξη -δεν ήταν έχω την αίσθηση υποχρεωμένος να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια- δηλώνει ενδεχομένως την αγάπη του για την "γυναίκα" του...ή τουλάχιστον την ευκαιρεία για να του αποδείξει αν πραγματικά αξίζει την αγάπη του...ή ακόμα αν πραγματικά της αξίζει η ζωή που ρέπει προς την ελευθερία....

Ήθελε προφανώς να βρεθεί με τις αδελφές της...ίσως και με τους αδελφούς της , ενδεχομένως και πάλι αδιαφορώντας ακόμα και για τον κίνδυνο στον οποίο έθετε τον εαυτό του...

Εκείνο που μου τριβελίζει συνεχώς δε το μυαλό μου είναι το εξής:"Άραγε είναι ο Κυανωπώγωνας ο πρωταγωνιστής μας ή η γυναίκα του"???

Η Γυναίκα του έψαχνε απεγνωσμένα να βρεί τα αδέλφια της , που σημαίνει ότι ΚΑΙ υπήρχαν αυτά ΑΛΛΑ και τα εμπιστευόταν ΚΑΙ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ γνώριζε την δύναμή τους...

Αναρρωτιέμαι επίσης , αν πραγματικά γνωρίζουμε -όλοι μας- τα περιεχόμενα και τις δυνάμεις που ενυπάρχουν εντός μας , δυνάμεις που ουδέποτε ενδεχομένως σκεφθήκαμε ότι έχουμε προς χρήση...

Επίσης άλλη μια παρατήρηση...
Αναρρωτιέμαι αν όντως είμαστε συνειδητοποιημένοι επί του εαυτού μας* ως μονάδα και μοναδική οντότητα ή είμαστε ενδεχομένως άκρως συνειδητοποιημένοι στο θέμα των ομάδων και των κοινωνικών τάξεων στις οποίες -υποτίθεται- ότι ανήκουμε μείς και οι άλλοι....

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
27/02/2011, 11:19:48
Ωραία ... πάμε πάλι απ' την αρχή (εγώ θα συγκεντρώνω τις πιθανές απαντήσεις στο ερώτημα και θα τις παραθέτω συγκεντρωτικά) :

quote:

Γιατί ο Κυανοπώγωνας επέτρεψε στην γυναίκα του να λείψει δέκα λεπτά για να ανέβει να δεί την αδελφή της στον πάνω όροφο, διατρέχοντας τον κίνδυνο να δολοφονηθεί από τ'αδέλφια της, όπως και πράγματι έγινε ;

1) Γιατί τον έπιασαν οι καλοσύνες του, που λέμε.

2) Γιατί ήθελε δέκα λεπτά να μείνει μόνος του.

3) Γιατί είχε περιέργεια να γνωρίσει τα κουνιαδάκια του.

4) Γιατί πολύ απλά ... έκανε λάθος.

5) Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να αναγάγουμε το θέμα σε μέγα φιλοσοφικό πρόβλημα και να ρίξουμε στη σούπα μας, Λάο Τσε, Βούδα, Ηράκλειτο & την σουλτάνα τη Φωφώ που 'χει έναν ποπό, πω πω!

6) Γιατί ήθελε να της δώσει μια "δεύτερη ευκαιρία" Εαρινός

27/02/2011, 11:21:57
quote:
Εαρινός

Η "γυναίκα" του , εμφανίζεται ως η επιθυμούσα τον "φαλλό" με τον οποίο εκείνος υποτίθεται ότι περιβάλλεται , κάτι που σημαίνει ότι εκείνη προφανώς δεν τον έχει...αλλα και δεν ψάχνει εντός της να τον βρεί αλλα προσβλέπει σε αυτόν να της τον δώσει/παραδώσει....

Εδώ νομίζω πως την αδικείς λίγο την γυναίκα του.

27/02/2011, 11:30:26
quote:
Εαρινός

Άραγε είναι ο Κυανωπώγωνας ο πρωταγωνιστής μας ή η γυναίκα του ???

Και οι δύο είναι πρωταγωνιστές. Ο Κυανοπώγωνας έχει τους δικούς του λόγους που κρατά κλειστό το δωμάτιο και απαγορεύει την είσοδο στη γυναίκα του & η γυναίκα του έχει τους δικούς της λόγους που επιδιώκει να μπει στο δωμάτιο.

Μια κοινωνική προέκταση του παραμυθιού είναι η δημιουργία σχέσεων - και η θεμελίωσή τους - σε απαγορεύσεις, κανόνες και περιορισμούς. "Έχει η ευτυχία περιορισμούς ;", θα μπορούσε να αναρρωτηθεί κάποιος.

[ Ε, καλά, εντάξει, κάποιος άλλος θα μπορούσε να αναρρωτηθεί και για τα δέκα λεπτά που έδωσε ο Κυανοπώγωνας στη γυναίκα του να πάει στον πάνω όροφο μέχρι να έρθουν οι κουνιάδοι του και να τον καθαρίσουν, αλλά εντάξει, αυτή η απορία επιδέχεται μόνο φιλοσοφική ανάλυση. ]

Edited by - zip on 27/02/2011 11:31:30

27/02/2011, 11:30:33
quote:

Ωραία ... πάμε πάλι απ' την αρχή (εγώ θα συγκεντρώνω τις πιθανές απαντήσεις στο ερώτημα και θα τις παραθέτω συγκεντρωτικά) :

quote:

Γιατί ο Κυανοπώγωνας επέτρεψε στην γυναίκα του να λείψει δέκα λεπτά για να ανέβει να δεί την αδελφή της στον πάνω όροφο, διατρέχοντας τον κίνδυνο να δολοφονηθεί από τ'αδέλφια της, όπως και πράγματι έγινε ;

1) Γιατί τον έπιασαν οι καλοσύνες του, που λέμε.

2) Γιατί ήθελε δέκα λεπτά να μείνει μόνος του.

3) Γιατί είχε περιέργεια να γνωρίσει τα κουνιαδάκια του.

4) Γιατί πολύ απλά ... έκανε λάθος.

5) Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να αναγάγουμε το θέμα σε μέγα φιλοσοφικό πρόβλημα και να ρίξουμε στη σούπα μας, Λάο Τσε, Βούδα, Ηράκλειτο & την σουλτάνα τη Φωφώ που 'χει έναν ποπό, πω πω!

6) Γιατί ήθελε να της δώσει μια "δεύτερη ευκαιρία" Εαρινός

7) Γιατί άραγε ο Εαρινός κάνει τέτοιες ερωτήσεις?

8) Γιατί ο Εαρινός δεν κάνει διαφορετικές ερωτήσεις???

9) Πόσα είναι τα ενδεχόμενα περί του Εαρινού..???
Είναι αδαής..βλάξ..και τα δυό ενδεχομένως , προσπαθεί να εντυπωσιάσει ή δεν ξέρει τι του γίνεται -για να το θέσουμε λίγο διαφορετικότερα-..???

Πέρα απο τα αστεία , θα ήθελα Ζιπ να σε ρωτήσω ευθέως...
Αλήθεια στην ζωή σου ή και μείς -όλοι μας- έκανες/κάναμε "λάθη"..???
Είχες/χαμε δεύτερη -ενδεχομένως και τρίτη ευκαιρεία- να "επανορθώσεις" ή να λειτουργήσεις στο ίδιο γεγονός με διαφορετικό πλέον τρόπο..???

27/02/2011, 11:34:45
quote:

quote:
Εαρινός

Εδώ νομίζω πως την αδικείς λίγο την γυναίκα του.

Μπορεί να κάνω λάθος ρε Ζιπ αλλα θεωρώ ότι προσωπικά κανείς δεν με αδίκησε στην ζωή μου και αν θάπρεπε να δώ "αδικία" ... θα έβλεπα μόνο απο τον εαυτό μου προς τον εαυτό μου...

Ενδεχομένως αυτό να μην σε βρίσκει σύμφωνο {οκ} αλλα προσωπικά έτσι το βλέπω...απόψεις καθαρά προσωπικές που μπορεί να είναι εντελώς λάθος για άλλους...

27/02/2011, 11:39:17
quote:
Εαρινός

Αλήθεια στην ζωή σου ή και μείς -όλοι μας- έκανες/κάναμε "λάθη"..???

Για εσάς δεν ξέρω αν κάνατε λάθη και δεν μπορώ ασφαλώς να απαντήσω. Εγώ πάντως έχω κάνει πολλά λάθη στη ζωή μου.

quote:
Εαρινός
Είχες/χαμε δεύτερη -ενδεχομένως και τρίτη ευκαιρεία- να "επανορθώσεις" ή να λειτουργήσεις στο ίδιο γεγονός με διαφορετικό πλέον τρόπο..???

Για εσάς δεν ξέρω αν είχατε άλλη ευκαιρία και δεν μπορώ ασφαλώς να απαντήσω.

Εγώ πάντως δεν είχα πολλές "δεύτερες ευκαιρίες", είχα ελάχιστες. "Τρίτες ευκαιρίες" δεν είχα ποτέ.

Θα σου πω όμως κάτι γι' αυτές τις "δεύτερες ευκαιρίες". Μην νομίζεις πως πάντα δίνονται από κάποιον σε κάποιον άλλον, για να αλλάξει ο δεύτερος ή να "επανορθώσει", όπως λες. Επίσης, ποτέ ένα γεγονός δεν είναι ίδιο. Συνεπώς, ποτέ δεν μπορείς να λειτουργήσεις με διαφορετικό τρόπο σε ένα ίδιο γεγονός. Πάντα ο τρόπος που θα λειτουργήσεις θα είναι διαφορετικός. Γιατί πολύ απλά ... πάντα είναι διαφορετικό το γεγονός.