ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- αστρική προβολή (μέρος πρώτο) - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- αστρική προβολή (μέρος πρώτο) - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

StorM_GmA82 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/5
ArhtosΜέλος
03/04/2005, 12:25:58
θέμα μας η Ελλήνων γνώσις.. όντως.. και εκείνην θέλουμε να βρούμε...
οδηγείστε... ακολουθούμε...
AZΩΕΛΜέλος
05/04/2005, 13:22:51
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ…

ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ…
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΕΤΣΙ…
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ…
ΜΑ ΑΡΚΟΥΝ…

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ, ΟΙ ΌΠΟΙΟΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ…
ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ…

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ, ΟΙ ΌΠΟΙΟΙ… ΣΥΛΛΕΓΟΥΝ ΝΟΕΣ…
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ…

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ, ΟΙ ΑΝΩΡΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΝΤΙΜΟΙ,
ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΔΥΟ-ΤΡΙΑ (ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ) «ΟΝΟΜΑΤΑ» ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΙ…
ΜΕΓΑ ΑΝΟΗΣΙΑ!
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΑΥΤΗ, ΕΙΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΗ.

ΕΤΣΙ, ΕΓΩ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ.
ΔΕΝ ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΑ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΑ ΚΑΝΕΝΑΝ.
ΣΕ ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ E-MAIL ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΕΩΣ ΤΩΡΑ (ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ), ΕΧΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ.
ΣΕ ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΟΗΤΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΤΑΘΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΘΕΣΕΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΩ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΟΥ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΕ ΦΘΕΙΡΕΙ ΜΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΜΟΖΟΥΝ.
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΥΤΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΩΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΛΕΥΩ ΚΑΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΩ...
ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟ ΝΑ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΠΕΙΘΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΧΘΕΣΙΝΗ ΟΥΤΕ ΑΝΟΗΤΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥΣ…
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΟΟΟΟΟΟΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΔΗΘΕΝ"……
ΚΑΝΩ ΣΕ ΜΕΝΑ, (ΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ) ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΩ.
ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ, ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΜΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ…
ΜΕ ΕΧΕΙ ΔΕΙ…
ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΛΛΟΙ…
……ΙΔΟΥ Ο ΧΩΡΟΣ!

ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΕ ΔΙΩΞΟΥΝ, ΑΣ ΕΙΝΑΙ...
ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ...
ΜΟΝΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ…
ΠΩΣ ΑΥΤΟ…
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΡΓΟ…
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ…

ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΕΣ, ΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ.
ΥΠΗΡΞΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ…
ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ…

ΚΑΙ ΑΥΤΟ...
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΣΩΣΤΑ.

ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΤΟΝ «ΕΧΘΡΟ» ΠΟΥ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ…
ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΣΑΡΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ.
ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΡΕΣ……
ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΦΥΛΟΥ!

ΕΔΩΣΑ ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΩ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΑΙΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ…

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ!
ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

"H ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΕΠΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ"

HermesΜέλος
05/04/2005, 16:38:39
Αγαπητη ΑΖΩΕΛ...εχεις πει "ΟΥΚ ΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΠΛΑ ΟΥΔΕ ΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ ΟΠΟΥ ΑΝ ΣΤΟΙΧΗΣΩ ΑΜΥΝΩ ΔΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΛΕΙΩ ΔΕ ΚΑΙ ΑΡΕΙΩ..........".

Μεινε μαζι μας, εστω και για αυτους τους λιγους που αναφερεσαι, μη φευγεις απο "τη φωλια του λυκου", εδω ειναι το μεγαλυτερο "σχολειο" για το πνευμα , την υπομονη, την ηρεμια...
Απλα σε παρακαλω να μην βγαλεις την αξια σου μεσα απο αυτο το χωρο...ειναι κριμα για οσους σε συμπαθησαν και δεν προλαβαν να σε μαθουν, και για μενα υπηρξαν στιγμες που θελησα να αποχωρησω, αλλα ευτυχως μετα θυμηθηκα πως "ΔΕΝ ΑΝΟΙΚΩ ΕΔΩ αρα δεν μπορω να φυγω...".

"Anno IIIxiii Sol 19° Libra, Luna 12° Capricorn Dies Mercurii"
spiritΜέλος
05/04/2005, 16:58:03
Ωραια τα περασμενα μεγαλεια,Ω ΧΑΙΡΕ ΠΝΕΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ,και με τους Νεοελληνες τι κανουμε:;
με ολη αυτη την καφριλα και την αμορφωσια μπορει να απαντησει κανεις,η ειναι αλλου παπα ευαγγελιο:;
Ω μεινε ΑΖΩΕΛ,ΝΑ ΜΑΣ ενισχυεις την μισολλοδοξια μας για τα χαμενα μεγαλεια,την δοξα μας ως εθνος και την παρακμη μας ως παρον.
Ω

ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΤΕ ΖΗΤΩ ΤΟΝ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ

ΖΗΤΩ,ΖΗΤΩ,ΖΗΤΩ.
H MATAIOΔΟΞΙΑ ΜΑΣ.

ΣΠΑΘΙΜέλος
05/04/2005, 18:02:37
ΜΗΝ ΦΥΓΕΙΣ. ΜΗΝ ΦΕΥΓΕΤΕ

Οσο ζω μαθαινω

ΑΛΕΣΑΝΔΡΟΣΝέο Μέλος
05/04/2005, 18:29:00
Δεν πιστεύω στα μάτια μου; Εσύ τα παρατάς; Όχι δεν το πιστεύω! Σπάνια γράφω εδώ μέσα μα διαβάζω. Τώρα θες να μην κάνω ούτε και αυτό; Δεν το θελεις! Σωστα;
Δειλή εσένα δεν σε χαρακτήρισα ποτέ. Θα σεβαστώ την απόφαση σου μα θα ελπίζω να την αλλάξεις. Και να μην χαίρονται αυτοί που ευθύνονται αλλά να ντρέπονται.
Ίσως να πρέπει να σου πω και ΜΠΡΑΒΟ που ακόμη και τώρα που αποχωρείς ξεμπροστιάζεις κάποιους όπως πρέπει. Γιατί εμείς μπορεί να μην ξέρουμε , αυτοί όμως ξέρουν.
Αν δεν γυρίσεις να ξέρεις πως εγώ σε χαιρετώ σαν Άντρα.

Θα γυρίσεις; Σε θέλουμε! ′′′′′για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ′′′′′ και από πολλούς σαν εσένα Κυρία μου! Ίσως δεν έχεις το δικαίωμα να φύγεις. Ακουουουουους?;

ΝΕΜΕΣΙΣ

PHILOSOFOS-1Μέλος
06/04/2005, 01:05:24
ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ OI ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΤΡΩΓΑΜΕ ΤΩΡΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΑΙ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ -SPIRIT- ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ

ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ

ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!!

ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΑΠΛΑ Η ΑΖΩΕΛ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΗΣ

ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΤΕΛΕΙΩΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ !!

Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ SPIRIT !!

ΤΟ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟ!!ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΕΣΕΝΑ!

ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Η 25 ΜΑΡΤΙΟΥ Η 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ

ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΩΣ ΟΧΙ.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΟΥΤΕ

ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΕΙΜΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΕΝΑ

ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΡΦΩΘΕΙ

ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΣΧΕΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ!!

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ!!

ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ.

ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΣΤΟΝ

ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΛΑΟ.!!

ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΕΚΤΙΜΙΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΩΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΜΩΣ

ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΠΩΣ ΑΛΛΟΙ!!

ΑΓΑΠΗΤΗ ΑΖΩΕΛ ΙΣΩΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟ

ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΙΜΑ

ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ.

ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΦΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ

ΤΟΥΣ ΡΙΞΤΟ ΣΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΙΚ ΕΧΟΥΝ

"ΑΣΤΕΙΟ" ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ

gh

spiritΜέλος
06/04/2005, 08:32:57
ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

lorenzoΜέλος
06/04/2005, 13:44:52

ΠΡΟΤΙΜΩ ΑΥΤΟ

quote:
ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΤΑΩ ΣΕΡΠΑΝΤΙΝΕΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.
ΔΕΝ ΤΡΕΦΟΜΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ…
ΟΧΙ ΕΓΩ… ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;

ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙΣ ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ

ΔΕΝ ΤΡΕΦΟΜΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ…
ΟΧΙ ΕΓΩ… ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;

ΑΠΟ ΑΥΤΟ

quote:
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΕ ΦΘΕΙΡΕΙ ΜΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΜΟΖΟΥΝ.
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΥΤΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΩΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΛΕΥΩ ΚΑΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΩ...
ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟ ΝΑ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΠΕΙΘΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΧΘΕΣΙΝΗ ΟΥΤΕ ΑΝΟΗΤΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥΣ…
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΟΟΟΟΟΟΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΔΗΘΕΝ"……
ΚΑΝΩ ΣΕ ΜΕΝΑ, (ΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ) ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΩ.

ΓΙΑΤΙ

quote:
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ, ΟΙ ΌΠΟΙΟΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ…

Όμως θα καταλάβω την οποιαδήποτε τελική σου απόφαση γιατί έχεις κερδίσει τον ΣΕΒΑΣΜΟ μου και πιστεύω ότι δεν θα αποποιηθείς των όποιων "ευθυνών" σου "αβασάνιστα"

Νάσαι καλά
και χάρηκα εξαιρετικά τα γραφόμενα σου!!!

Φιλία και εκτίμηση
lorenzo

pindarosΝέο Μέλος
08/04/2005, 12:25:36
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ:

quote:

ΑΖΩΕΛ

Σέβομαι την οποιαδήποτε άποψη και εκτιμώ την άνεση του να γράφονται εδώ μέσα όσα γράφονται. Υπάρχει αντιπαράθεση επιχειρημάτων και θέσεων που τίθενται σε μια κοινώς αποδεκτή βάση.
Ποιά είναι λοιπόν η αποδεκτή βάση ενός διαλόγου?
Αρχικά το ερώτημα, το ζήτημα και έπειτα η κατάθεση απόψεων που στηρίζονται σε (ιστορικά ή επιστημονικά πχ) δεδομένα και η αξιολόγησή τους σύμφωνα με αυτό που απλόχερα μας χάρισε η φύση: ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ (αν μη τι άλλο, οι αρχαιολάτρες θα πρέπει να είναι οι φανατικότεροι οπαδοί της διαλεκτικής και της λογικής).

Όταν όμως η αγαπητή ΑΖΩΕΛ υπογράφει με το ανωτέρω τσιτάτο, μάλλον εισάγει το νέο πλαίσιο αντιπαράθεσης:
Εφόσον η λογική είναι το "πέπλο που μας κρύβει την αλήθεια", τότε θα πρέπι να αναζητήσουμε την αλήθεια στα ψυχιατρικά ιδρύματα. Τι καθόμαστε και γράφουμε όλοι εδώ λοιπόν?
Να σας πω κάτι? Νομίζετε ότι είστε ανθρώπινα όντα και ζείτε σε ένα πλανήτη που τον λέμε Γη? Ότι έχετε χέρια και πόδια? ΛΑΘΟΣ..!
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΤΑ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΖΕΙΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΠΛΟ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ. Άντε και σ'ανώτερα!

***Ο σοφός άνθρωπος προσαρμόζεται στον κόσμο, ο ανόητος προσπαθεί να προσαρμόζει τον κόσμο στον εαυτό του. Και αφού η πλειοψηφία είναι δεδομένη η "πρόοδος" εξαρτάται από τους ανόητους. Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ***

κηραΝέο Μέλος
11/04/2005, 21:01:35
ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΕΥΓΕΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΘΗΤΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ... ΠΟΥ ΔΙΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ.... Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΧΩΜΑ ΣΑΠΙΕΝΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΠΛΟ ΤΗΣ ΜΗ ΛΗΘΗΣ ,ΚΑΙ Η ΜΑΧΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΠΛΟ . Ο ΕΡΩΤΑΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΩΜΑΤΑ , Η ΔΙΑΝΟΙΑ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΟΥ , ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΗ η ΠΟΛΛΗ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΜΑ ........ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ Α_ΛΗΘΕΙΑ ΣΟΥ , Ο ΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ , Η ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΖΗΣΗ , ΑΥΤΑ ΝΟΗΣΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ . ΝΑ ΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.......
AZΩΕΛΜέλος
13/04/2005, 13:06:37
ΩΠΑ!
ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ…
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΩ ΔΙΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ…
ΈΓΡΑΨΑ…

quote:

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ, ΟΙ ΑΝΩΡΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΝΤΙΜΟΙ,
ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΔΥΟ-ΤΡΙΑ (ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ) «ΟΝΟΜΑΤΑ» ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΙ…
ΜΕΓΑ ΑΝΟΗΣΙΑ!
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΑΥΤΗ, ΕΙΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΗ.

ΜΕ ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ, ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΙΛ ΜΟΥ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ (ΚΑΛΕΣ- ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΕΣ – ΚΑΚΕΣ – ΠΟΝΗΡΕΣ - ΒΡΩΜΙΚΕΣ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΕΣΗ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟΝΙ ΚΑΝΕΝΟΣ.
ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΩ ΕΓΩ ΝΑ ΣΠΑΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩ… «ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΤΩΡΑ!»

ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ «ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ»
ΧΜ…
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΥ, ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ.
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ…

«ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ»…
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ.
ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ…
ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ «ΟΡΙΟ» ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΑΤΕΙ ΤΟΝ ΝΟΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ)…
ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ!
Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΡΟΥΧΟ.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ, ΠΩΣ Η ΛΟΓΙΚΗ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΝ.
ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ, ΠΩΣ Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΕΞΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.

ΠΕΡΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ…
ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ…
ΚΑΙ ΑΥΤΟ…
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ…

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΘΕΣΗ…

quote:

ΓΙΑΤΙ

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------

Όμως θα καταλάβω την οποιαδήποτε τελική σου απόφαση γιατί έχεις κερδίσει τον ΣΕΒΑΣΜΟ μου και πιστεύω ότι δεν θα αποποιηθείς των όποιων "ευθυνών" σου "αβασάνιστα"

ΧΜ.......

lorenzoΜέλος
13/04/2005, 14:27:03
pindaros
Εφόσον η λογική είναι το "πέπλο που μας κρύβει την αλήθεια", τότε θα πρέπι να αναζητήσουμε την αλήθεια στα ψυχιατρικά ιδρύματα. Τι καθόμαστε και γράφουμε όλοι εδώ λοιπόν?
Να σας πω κάτι?Νομίζετε ότι είστε ανθρώπινα όντα και ζείτε σε ένα πλανήτη που τον λέμε Γη? Ότι έχετε χέρια και πόδια? ΛΑΘΟΣ..!

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΤΑ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΖΕΙΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΠΛΟ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ. Άντε και σ'ανώτερα

Για να δούμε φίλε, τι λέει η "ΛΟΓΙΚΗ" σου.

είστε ανθρώπινα όντα και ζείτε σε ένα πλανήτη που τον λέμε Γη? Ότι έχετε χέρια και πόδια?

Ε, και???? Αυτό είναι όλο???? Πολύ βαθυστόχαστο!!!! Μ' άφησες άφωνο!!! Ούτε που το είχα φανταστεί!!!!

Δηλαδή,
Το τραπέζι έχει 4 πόδια, το άλογο έχει 4 πόδια άρα το τραπέζι είναι άλογο!!!!

Το προφανές φίλε είναι η αλήθεια του ανόητου κι όχι το ψάξιμο πίσω απ' το πέπλο!!!

Σε προκαλώ να αναφέρεις μια λογική πρόταση πέραν πάσης αμφισβήτησης για την περιεχομένη πλήρη και πέραν πάσης αμφιβολίας ή συμπληρωματων
λογικήν της αλήθεια, υπόσταση.!!!!

Ζητώ συγνώμη για το "ύφος" αλλά καλόν θα ήτο πριν αποκαλέσουμε {χαρακτηρίσουμε} τους συνομιλητάς μας, τους έχοντας άλλην, διάφορον προσέγγισει απ' την δική μας ανοήτους, ας "δούμε" καλύτερα και πιο προσεκτικά την όποιαν άλλη άποψην..

***Ο σοφός άνθρωπος προσαρμόζεται στον κόσμο, ο ανόητος προσπαθεί να προσαρμόζει τον κόσμο στον εαυτό του. Και αφού η πλειοψηφία είναι δεδομένη η "πρόοδος" εξαρτάται από τους ανόητους. Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ***

Ο Μπέρναρντ Σω αυτό ακριβώς λέει φίλε μου. Ο σοφός προσαρμόζεται {αποδεχόμενος τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του} στον κόσμο γιατί γνωρίζει ότι πίσω απο κάθε "αλήθεια" κρύβεται μια άλλη την οποία όταν αποκαλύψει θα γίνει πάλι το ίδιο.
Ενώ ο ανόητος {θεωρώντας εαυτόν παντογνώστη, πάνσοφο πέραν πάσης αμφιβολίας} προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στην απόλυτην πέραν πάσης αμφιβολίας δικήν του άποψη.

AZΩΕΛ.........χμμμμ... καλως ΄ματαήρθες...

pindarosΝέο Μέλος
14/04/2005, 14:25:46
Φίλε Lorenzo,

quote:

quoted by Lorenzo
Ζητώ συγνώμη για το "ύφος" αλλά καλόν θα ήτο πριν αποκαλέσουμε {χαρακτηρίσουμε} τους συνομιλητάς μας, τους έχοντας άλλην, διάφορον προσέγγισει απ' την δική μας ανοήτους, ας "δούμε" καλύτερα και πιο προσεκτικά την όποιαν άλλη άποψην..

Ξεκινώ λέγοντας πως δεν έκανα κανέναν υποτιμητικό χαρακτηρισμό όπως «ανόητος» για κάποιον συνομιλητή. Αντιθέτως έγραψα πως σέβομαι απόλυτα όλες τις απόψεις. Συνιστώ προσεκτικότερη ανάγνωση.

quote:

quoted by Lorenzo
Ε, και???? Αυτό είναι όλο???? Πολύ βαθυστόχαστο!!!! Μ' άφησες άφωνο!!! Ούτε που το είχα φανταστεί!!!!
Δηλαδή, Το τραπέζι έχει 4 πόδια, το άλογο έχει 4 πόδια άρα το τραπέζι είναι άλογο!!!!
Το προφανές φίλε είναι η αλήθεια του ανόητου κι όχι το ψάξιμο πίσω απ' το πέπλο!!!

Αναφερόσουν στο ότι, σύμφωνα με τη ρήση ότι η «λογική είναι το πέπλο που μας κρύβει την αλήθεια» έγραψα πως ακόμα και το γεγονός ότι έχουμε χέρια και πόδια και ότι ζούμε στον Πλανήτη Γη, τίθεται υπό αίρεση.

Κατ’ αρχήν παρέθεσα κάτι πολύ απλό και εσύ εκπλήσσεσαι που αυτό είναι «όλο και όλο» και –ειρωνικά- για το βαθυστόχαστο του πράγματος! Φίλε μου, εγώ δεν γράφω στο forum για να πετάω ατάκες και γνωμικά για να το παίξω βαθυστόχαστος. Έχουν αναλάβει πολλοί άλλοι αυτή την εργολαβία που συνίσταται στη φλύαρη & ασυνάρτητη ανάπτυξη μιας θέσης, που στην τελική της μορφή καταλήγει σε μπουρδολογία.
Σε αυτά που γράφεις έχω να πω πως η θέση σου αποτελεί ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΑΛΜΑ ΛΟΓΙΚΗΣ… Η αναγωγή περί τραπεζιού-αλόγου μόνο σχέση δεν έχει με το θέμα. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ Η ΙΣΟΔΥΝΑΜΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΛΟΓΙΚΗΣ. Έτσι αντιλαμβάνεσαι προσωπικά τη λογική? Έτσι λειτουργείς στην καθημερινή σου δραστηριότητα? Αν είναι έτσι τότε κινείσαι σε παράλληλο σύμπαν.

Επανέρχομαι στο αρχικό ζήτημα που σχετίζεται με τη φράση: «λογική είναι το πέπλο που μας κρύβει την αλήθεια»
Βασικό σου λάθος: Ταυτίζεις τη ΛΟΓΙΚΗ με το ΠΡΟΦΑΝΕΣ. Που το είδες αυτό? Έχεις υποβιβάσει τη λογική σε μια έννοια εντελώς επιφανειακή, που εξετάζει τα πράγματα με το μοντέλο: Βλέπω-αντιλαμβάνομαι όσα μπορώ-βγάζω απ’ ευθείας συμπέρασμα. Σε πληροφορώ ότι η Λογική ως διαδικασία, είναι ο μόνος τρόπος για να αποκαλύψεις την αλήθεια. Εσύ με ποιόν τρόπο αναζητάς την αλήθεια δηλαδή? Με αφορισμούς?

Δεν γνωρίζω πόση οικειότητα έχεις με την επιστήμη των Μαθηματικών, που είναι το κατεξοχήν εργαλείο της λογικής. Αν είχες ή έχεις, τότε θα γνώριζες ή θα πρέπει να γνωρίζεις ότι καταστάσεις που ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ και ξεφεύγουν από την αντιληπτική ικανότητα του καθενός -θεωρούμενα ως ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ-, ερμηνεύονται με απόλυτα Λογικές διαδικασίες.

quote:

quoted by Lorenzo
Σε προκαλώ να αναφέρεις μια λογική πρόταση πέραν πάσης αμφισβήτησης για την περιεχομένη πλήρη και πέραν πάσης αμφιβολίας ή συμπληρωματων λογικήν της αλήθεια, υπόσταση.!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Είναι αδύνατον να γνωρίζεις ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ τη θέση σου ΚΑΙ την ταχύτητά σου κάποια δεδομένη στιγμή και οπουδήποτε στο σύμπαν. Όσο πιο πολύ γνωρίζεις το ένα, τόσο πιο πολύ αγνοείς το άλλο.»

Είναι μια «πέραν πάσης αμφισβήτησης» θέση, που αποτελεί απαράβατο νόμο που προκύπτει από τις ΛΟΓΙΚΕΣ εγκεφαλικές διεργασίες ανθρώπων, που έβγαλαν τον εαυτό τους από το κέντρο του κόσμου και έφθασαν στο σημείο να διατυπώσουν ερμηνείες που ερμηνεύουν το σύμπαν του οποίου αποτελούν μέρος.
Μπορεί να σου φανεί αδιάφορη θέση, αλλά δεν μπορείς να φανταστείς πόσο έχει επηρεάσει την ζωή σου, ακριβώς γιατί ασχολείσαι με το «προφανές» ως ισοδύναμο της «λογικής».
Δυστυχώς για σένα και πολλούς άλλους, όλες οι θεωρίες όπως η ανωτέρω που σου έγραψα (και που διατυπώνονται σε ελάχιστο χώρο και όχι με ακατάσχετους συλλογισμούς) προέκυψαν από εκείνους που απαρνήθηκαν το γνωμικό ότι η «λογική είναι ένα πέπλο που μας κρύβει την αλήθεια» ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ πίστεψαν στο ότι η λογική είναι το μέσο για ανακαλύψεις την αλήθεια, όπως και αν την ορίζει ο καθένας…

quote:

Ο Μπέρναρντ Σω αυτό ακριβώς λέει φίλε μου. Ο σοφός προσαρμόζεται {αποδεχόμενος τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του} στον κόσμο γιατί γνωρίζει ότι πίσω από κάθε "αλήθεια" κρύβεται μια άλλη την οποία όταν αποκαλύψει θα γίνει πάλι το ίδιο.
Ενώ ο ανόητος {θεωρώντας εαυτόν παντογνώστη, πάνσοφο πέραν πάσης αμφιβολίας} προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στην απόλυτην πέραν πάσης αμφιβολίας δικήν του άποψη.

Συμφωνώ απόλυτα. Γι αυτό και οι σοφοί αποδεχόμενοι τις αδυναμίες του νου τους, με όχημα τη λογική επιδίδονται στον αγώνα της ανακάλυψης. Αντίθετα οι λοιποί, δε βρίσκουν νόημα στη λογική και εικάζουν περί πάντων στηριζόμενοι στο παράλογο της αλήθειας.

Φιλικά

lorenzoΜέλος
14/04/2005, 22:14:25

Απάντηση

quote:
pindaros
Βασικό σου λάθος: Ταυτίζεις τη ΛΟΓΙΚΗ με το ΠΡΟΦΑΝΕΣ. Που το είδες αυτό?

Στην θέση μου

quote:

quote:
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Είναι αδύνατον να γνωρίζεις ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ τη θέση σου ΚΑΙ την ταχύτητά σου κάποια δεδομένη στιγμή και οπουδήποτε στο σύμπαν. Όσο πιο πολύ γνωρίζεις το ένα, τόσο πιο πολύ αγνοείς το άλλο.»

Σ' αυτό

quote:
Σε προκαλώ να αναφέρεις μια λογική πρόταση πέραν πάσης αμφισβήτησης για την περιεχομένη πλήρη και πέραν πάσης αμφιβολίας ή συμπληρωματων
λογικήν της αλήθεια, υπόσταση.!!!!

Και η απάντηση μου τώρα στην πέραν πάσης αμφιβολίας λογική σου πρόταση!!!

Πως ορίζεις το "ΑΔΥΝΑΤΟΝ" απολύτως όταν εσυ ο ίδιος γράφεις οι σοφοί αποδεχόμενοι τις αδυναμίες του νου τους, με όχημα τη λογική επιδίδονται στον αγώνα της ανακάλυψης. ???? Άρα είναι δυνατόν το... Αδύνατον της ακροβατικής λογικής σου..

Αγαπητέ pindaros το τι είναι ο καθένας μας το ξέρει μόνος του. Οι γνώσεις των Μαθηματικών σου είναι ίδιες με των Ελληνικών σου νομίζω.
Καλό θα ήταν να καταλάβεις τη διαφορά του προφανούς και του μη. Το φως του ήλιου μπορεί νάναι το σκοτάδι ή η σκιά κάτι άλλου!!!

Ξέρεις σκέφτομαι καμμιά φορά ότι ο τρόπος που γράφω ίσως να εκλαμβάνεται κι έτσι όπως τον περιγράφεις, επιγραμματικός, κι ίσως αφοριστικός κάποιες φορές. Αλλά πρέπει κατα την γνώμη μου την έσω προσέγγιση ο καθένας να την ανακαλύψει μόνος του, διαλογιζόμενος πάνω σε σπουδαία κείμενα, ποιήματα, αποφθέγματα, φιλοσοφικές σκέψεις σπουδαίων προσωπικοτήτων...

Όσο για την "λογική" όπως την αντιλαμβάνεσε είναι φυλακή της ψυχής..
Στο σημείο όπου ο ορθολογισμός καταθέτει τα όπλα του, αναλαμβάνει εκείνη να προχωρήσει μέσα στην απαγορευμένη ζώνη. Είναι εκείνη που τρέφεται με ποίηση που αντιπροσωπεύει το μόνο χώρο όπου η δύναμη του αριθμού δεν έχει πέραση..
Σκέψου και προβληματίσου στο γνωστό απόφθεγμα: "Μιά εικόνα, χίλιες λέξεις"...και θα προσέθετα κάθε φορά και διαφορετική ως προς το συναίσθημα, την εντύπωση, την ...προσλαμβανόμενη Αλήθεια του παρατηρητή!!! "Παράλογον" αλλά άληθινό.

Πρέπει πρώτα με δύναμη να συλλάβει ο νους κι έπειτα η καρδιά θερμά να αισθανθεί ό,τι ο νους συνέλαβε.{Σολωμική φράση}

Καλή η λογική καλά τα μαθηματικά αλλά "φτιαγμένα" απο "πήλινο" σκεύος, ενώ η ψυχή ...

.........Ο Νους
μονάχος αν μείνει
ψευτικος είναι βασιλιάς. Τα βάθη του κόσμου
άλλη είναι δύναμη κρυμμένη που τα κρατεί.
Με τούτη αν δε σμίξει κι ο νους,
απ' τον ίδιο το σκοπό του ξεπέφτει,
που 'ναι ακοίμητα να δένει
της ζωής το χτυποκάρδι με την λάμψη
τ' ανέφελου ουρανού

ΟΔ. ΕΛΥΤΗΣ "Σίβυλλα"

pindarosΝέο Μέλος
15/04/2005, 12:48:37
Φίλε Lorenzo, έχουμε και λέμε:

quote:
quoted by Lorenzo
Και η απάντηση μου τώρα στην πέραν πάσης αμφιβολίας λογική σου πρόταση!!!
Πως ορίζεις το "ΑΔΥΝΑΤΟΝ" απολύτως όταν εσυ ο ίδιος γράφεις οι σοφοί αποδεχόμενοι τις αδυναμίες του νου τους, με όχημα τη λογική επιδίδονται στον αγώνα της ανακάλυψης. ???? Άρα είναι δυνατόν το... Αδύνατον της ακροβατικής λογικής σου..

Υπάρχει ένα ζήτημα εδώ:
Θεωρείς ότι ΟΤΑΝ ο σοφός έχει ως αφετηρία την παραδοχή ότι ο νους του αδυνατεί να συλλάβει τα πάντα, αυτόματα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να διατυπώσει κάτι που περιγράφει τη φύση. Πιο απλά, ο σοφός δε νομιμοποιείται να θεωρήσει κάτι «αδύνατο».
Άρα όλα είναι δυνατά, έτσι?
Ωραία, λοιπόν: Βάσει της συλλογιστικής σου –πάντα-, διατυπώνω τα εξής:
«Είναι δυνατόν να μην υπάρχει ψυχή».
Επίσης, «Είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή ο Lorenzo να μην υπήρξε ποτέ».
Άλλο: «Είναι δυνατόν η των Ελλήνων σκέψη και γνώση να υπήρξε η μεγαλύτερη ιστορική απάτη».
Συμφωνείς? Μα δεν γίνεται να διαφωνείς!
Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι το αδιέξοδο της συλλογιστικής σου.

quote:
quoted by Lorenzo
Αγαπητέ pindaros το τι είναι ο καθένας μας το ξέρει μόνος του. Οι γνώσεις των Μαθηματικών σου είναι ίδιες με των Ελληνικών σου νομίζω.

Ακριβώς επειδή το ξέρει ο καθένας μόνος του, έγραψα πως «δεν γνωρίζω πόση οικειότητα έχεις με την επιστήμη των Μαθηματικών». Αντιθέτως εσύ, τοποθετείσαι όσον αφορά τις γνώσεις μου περί Μαθηματικών και Ελληνικών εξισώνοντάς τις προφανώς υποτιμητικά.
Για μένα είναι κομπλιμέντο πάντως. Δε θέλω να υποβιβάσω το επίπεδο κάνοντας έκθεση των Ελληνικών σου (θα μου ήταν πολύ εύκολο), αποδεχόμενος καλόπιστα ότι τα ατοπήματα προέρχονται από την ταχύτητα υποβολής των απαντήσεών σου στο forum. Συμβαίνει σε όλους.
Όσον αφορά τις γνώσεις μου περί Μαθηματικών και Ελληνικών, εδώ είμαστε, σε προκαλώ. Ξέρω πως θα είναι άχαρο, γι αυτό άστο…
Όποιος έχει ιδιαίτερο βάθος στις θετικές επιστήμες, συνειδητοποιεί ότι αποτελούν το μεγαλύτερο πεδίο φιλοσοφίας. Εκεί φίλε μου θα δεις, ότι ο νους διατυπώνει και ταυτόχρονα δυσκολεύεται να αναπαραστήσει και να αντιληφθεί, κατακλυζόμενος από καταιγίδα ερωτημάτων. Αν τα μαθηματικά για σένα, είναι το 1+1=2 και το εμβαδόν του τριγώνου που πρέπει να υπολογίσει ο δυστυχής μαθητής πριν χτυπήσει το κουδούνι, τότε δεν έχει νόημα να συζητούμε για αυτά…

quote:
quoted by Lorenzo
Καλό θα ήταν να καταλάβεις τη διαφορά του προφανούς και του μη.

Μου αντιστρέφεις το ζήτημα περί προφανούς και μη, τη στιγμή που στο προηγούμενο post σου έδειξα πόσο λάθος κάνεις που ταυτίζεις το προφανές με τη λογική. Εγώ να καταλάβω? Το προφανές είναι η εύκολη λύση γι αυτόν που βαριέται, αδιαφορεί ή δεν μπορεί να αναζητήσει. Αφήνω σε άλλους τη διαδικασία του προφανούς. Πιστεύω κι εσύ το ίδιο.

quote:
quoted by Lorenzo
Το φως του ήλιου μπορεί νάναι το σκοτάδι ή η σκιά κάτι άλλου!!!

Ξέρεις γιατί είμαι σε δύσκολη θέση? Γιατί πρέπει να αντικρούω κάτι που θέτεις ως αξίωμα λέγοντας ταυτόχρονα «μπορεί». Δηλαδή, να γράψω 10 κατεβατά για το φως του Ηλίου και εσύ να λες ότι μπορεί όμως να είναι σκοτάδι.
Για να σε δούμε λοιπόν:
Χρησιμοποιείς τους όρους «φως», «σκοτάδι», «σκιά» και «κάτι άλλου». Ας παραβλέψω το τι ορίζεις ως «φως» (παρ’ το όπως θέλεις).
Το «σκοτάδι» τι είναι? Όταν μπαίνεις σε ένα δωμάτιο, ανάβεις το σκοτάδι και το συσκοτίζεις, όπως ανάβεις το φως για να φωτίσεις? Μάλλον όχι. Να διευκολύνω λοιπόν εκλαϊκεύοντας?
Το «σκοτάδι» είναι η κατάσταση που ορίζουμε για να περιγράψουμε την απουσία φωτός. Συμφωνείς?

Η «σκιά» τι είναι? Είναι κάποιο ανεξάρτητο χαρακτηριστικό? Σε ένα απόλυτα σκοτεινό δωμάτιο χωρίς αχτίδα φωτός, υπάρχει σκιά? Όταν ανάψω ένα σπίρτο, θα δω τη σκιά μου σε κάποιο τοίχο? Μάλλον. Να διευκολύνω πάλι?
«Σκιά» είναι η κατάσταση που ορίζουμε για να περιγράψουμε την ολική ή μερική απουσία φωτός που προκαλείται από την παρεμβολή ενός αντικειμένου μεταξύ φωτεινής πηγής και πεδίου παρατήρησης . Συμφωνείς?

Το «κάτι άλλου» τι είναι? Εδώ δεν μπορώ να βοηθήσω…

Για να δούμε συνοψίζοντας λοιπόν τι θέλει να πει ο ποιητής με βάση τα ανωτέρω:
«ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ’ ΝΑΙ ΑΠΟΥΣΙΑ ΦΩΤΟΣ Ή Η ΟΛΙΚΗ Ή ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΦΩΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΗΜΩΝ» .

Ή (αν ορίσω το φως ως «ΚΑΤΙ» καθώς θέλω να αναδειχτεί η αλληλουχία της σκέψης):
«ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗ ΚΑΤΙ, Ή ΕΣΤΩ ΜΕΡΙΚΑ Ή ΟΛΙΚΑ ΤΟ ΜΗ ΚΑΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΗΜΩΝ»
Νόημα? Και πριν μιλούσες περί ακροβατικής λογικής μου?
Αφήνω τα σχόλια δικά σας…

quote:
quoted by Lorenzo
Ξέρεις σκέφτομαι καμμιά φορά ότι ο τρόπος που γράφω ίσως να εκλαμβάνεται κι έτσι όπως τον περιγράφεις, επιγραμματικός, κι ίσως αφοριστικός κάποιες φορές. Αλλά πρέπει κατα την γνώμη μου την έσω προσέγγιση ο καθένας να την ανακαλύψει μόνος του, διαλογιζόμενος πάνω σε σπουδαία κείμενα, ποιήματα, αποφθέγματα, φιλοσοφικές σκέψεις σπουδαίων προσωπικοτήτων...

Όταν λες «έσω προσέγγιση» εννοείς ο καθένας με την αλήθεια του? Δεκτό, εν μέρει. Κάποιοι όμως πρέπει να προωθήσουν τη γνώση με κοινούς όρους. Αυτό ακριβώς κάνουν και οι Φυσικοί, Μαθηματικοί κλπ γι’ αυτό και έχουν παράγει τόση γνώση. Όταν επικρατήσει η «έσω προσέγγιση» του καθενός, καταργούμε νόμους, κοινωνίες, ανθρώπινο πολιτισμό. Ο τρελός θεωρεί ότι είναι νοήμων και όλους τους άλλους τρελούς.

quote:
quoted by Lorenzo
Όσο για την "λογική" όπως την αντιλαμβάνεσε είναι φυλακή της ψυχής..

Επαναλαμβάνω, ότι σύμφωνα με τη δική σου θεώρηση περί λογικής: «Είναι δυνατόν να μην υπάρχει ψυχή»…

quote:
quoted by Lorenzo
Στο σημείο όπου ο ορθολογισμός καταθέτει τα όπλα του, αναλαμβάνει εκείνη να προχωρήσει μέσα στην απαγορευμένη ζώνη. Είναι εκείνη που τρέφεται με ποίηση που αντιπροσωπεύει το μόνο χώρο όπου η δύναμη του αριθμού δεν έχει πέραση..

Δεν αποδέχομαι τον ορθολογισμό όπως τον εννοείς. Μιλώ για την Λογική όπως σου την έχω αναλύσει. Έστω κι έτσι, ο φορέας της (που για εμένα είναι ο σοφός άνθρωπος) δεν καταθέτει τα όπλα του: Απλά, επειδή έχει γνώση της αδυναμίας του νου έχει το θάρρος να ομολογήσει ότι για κάποιο ερώτημα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ να σου δώσει. ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΟΜΩΣ να την βρει τεκμηριωμένα. Η ποίηση είναι εν πολλοίς φιλοσοφία, όπως και η δύναμη των μαθηματικών που άλλωστε χρησιμοποιεί η φυσική. Υπ’ όψιν, ότι δεν μιλάμε απλά για αριθμούς όταν αναφερόμαστε στα μαθηματικά αλλά σε σχέσεις, αναλογίες και πιθανότητες. Σε διαβεβαιώνω ότι παντού έχουν πέραση, γιατί είναι η γλώσσα για την ερμηνεία του σύμπαντος. Ακόμα και η Αρχαία Ελληνική έχει μαθηματική δομή και λογική (να’ την πάλι η λογική!).
Θέλεις αποθέωση της Λογικής και των Μαθηματικών? Σου αντιγράφω απόσπασμα ειδησεογραφίας:
quote:
Το Πανεπιστήμιο Ιρβάϊν της Καλιφόρνια, θα αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της Ελληνικής Γλώσσας.
Η Ελληνική Γλώσσα, είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν «πρωτογένεια» (π.χ. Γεωμετρία = γη + μετρώ), ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμβατικές. Σημαίνουν κάτι, επειδή απλά, έτσι συμφωνήθηκε μεταξύ εκείνων που τις χρησιμοποιούν. Υπάρχει δηλαδή, αιτιώδης σχέση μεταξύ λέξεως - πράγματος, που είναι κάτι ανύπαρκτο στις άλλες γλώσσες.
Τα πιο τέλεια προγράμματα «Ίβυκος», «Γνώσεις» και «Νεύτων», αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της Ελληνικής σε ολοκληρώματα και σε τέλεια σχήματα παραστατικής, πράγμα που αδυνατούν να κάνουν για τις άλλες γλώσσες. Κι αυτό επειδή η Ελληνική Γλώσσα, έχει μαθηματική δομή που επιτρέπει την αρμονική γεωμετρική τους απεικόνιση.

Μιας και το παρόν forum επιδίδεται στην Γνώση των Ελλήνων, είναι τουλάχιστον παράδοξο να αμφισβητείς την Ελληνική Γλώσσα που εμπεριέχει μαθηματική δομή - λογική και αποτελεί έτσι το εργαλείο σκέψης, έκφρασης, ποίησης, φιλοσοφίας και αναζήτησης. Η ψυχή σου (που είναι δυνατόν να μην υπάρχει, έτσι?) όταν «τρέφεται με ποίηση» και «προχωρά στην απαγορευμένη ζώνη» με ποιόν τρόπο το κάνει?

quote:
quoted by Lorenzo
Σκέψου και προβληματίσου στο γνωστό απόφθεγμα: "Μιά εικόνα, χίλιες λέξεις"...και θα προσέθετα κάθε φορά και διαφορετική ως προς το συναίσθημα, την εντύπωση, την ...προσλαμβανόμενη Αλήθεια του παρατηρητή!!! "Παράλογον" αλλά άληθινό.

Συμφωνώ απόλυτα. Αλλά η προσωπική σου ερμηνεία της εικόνας δεν θα καταργήσει την αντικειμενική πραγματικότητα που υπάρχει από πίσω. Το να δεις εσύ σε μια φωτογραφία ενός λιβαδιού μια φάλαινα, είναι δικαίωμα σου. Δε σημαίνει ότι υπάρχει κιόλας. Εγώ φαντάζομαι όμως στο λιβάδι να προσπίπτει η κοσμική ακτινοβολία και τη βροχή σωματιδίων που διαπερνούν τον πλανήτη και που ασφαλώς υπάρχουν…

quote:
quoted by Lorenzo
Πρέπει πρώτα με δύναμη να συλλάβει ο νους κι έπειτα η καρδιά θερμά να αισθανθεί ό,τι ο νους συνέλαβε.{Σολωμική φράση}

Ποίηση…

quote:
quoted by Lorenzo
Καλή η λογική καλά τα μαθηματικά αλλά "φτιαγμένα" απο "πήλινο" σκεύος, ενώ η ψυχή ...

…ενώ η ψυχή…. Κι όμως είναι δυνατόν να μην υπάρχει! (επανάληψη: μήτηρ πάσης μαθήσεως)

Φιλικά

lorenzoΜέλος
15/04/2005, 15:51:37

Φίλε pindaros,
θ' αρχίσω απο την "γλώσσα" για να μπορέσουμε να συννενοηθούμε επάνω σε κάποια βάση. Γράφεις:

quote:
Μιας και το παρόν forum επιδίδεται στην Γνώση των Ελλήνων, είναι τουλάχιστον παράδοξο να αμφισβητείς την Ελληνική Γλώσσα που εμπεριέχει μαθηματική δομή - λογική και αποτελεί έτσι το εργαλείο σκέψης, έκφρασης, ποίησης, φιλοσοφίας και αναζήτησης. Η ψυχή σου (που είναι δυνατόν να μην υπάρχει, έτσι?) όταν «τρέφεται με ποίηση» και «προχωρά στην απαγορευμένη ζώνη» με ποιόν τρόπο το κάνει?

Στην προηγούμενη επικοινωνία μας σου είχα ζητήσει να προβληματιστείς σχετικά με τη φράση "μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις".
Μου απαντάς:

quote:
Συμφωνώ απόλυτα. Αλλά η προσωπική σου ερμηνεία της εικόνας δεν θα καταργήσει την αντικειμενική πραγματικότητα που υπάρχει από πίσω. Το να δεις εσύ σε μια φωτογραφία ενός λιβαδιού μια φάλαινα, είναι δικαίωμα σου. Δε σημαίνει ότι υπάρχει κιόλας. Εγώ φαντάζομαι όμως στο λιβάδι να προσπίπτει η κοσμική ακτινοβολία και τη βροχή σωματιδίων που διαπερνούν τον πλανήτη και που ασφαλώς υπάρχουν…

Πρόσεξε τώρα γιατί σου λέω ότι ασχολήσε με το προφανές...
Σε όλα αυτά που διαπιστώνεις δεν θα διαφωνήσει κανείς ούτε κι εγώ.
Μόνο που εγώ πάω λίγο παραπέρα όχι όπως εσυ εννοείς το παραπέρα με την απλή αλλά καίρια διαπίστωση. Ότι κάθε φορά σε βάθος χρόνου εννοώ η προσλαμβανόμενη δική μου εντύπωση είναι διαφορετική, και συνεχίζει να είναι κάθε φορά για πάντα.
Αυτό κατά την γνώμη μου συμβαίνει γιατί τον πρώτο λόγο στην αλήθεια των πραγμάτων δεν τον έχει ο νους μόνον...
Θα μου πεις μα τότε μόνον το προφανές δυνάμεθα να αντιληφθούμε και θά 'χεις δίκιο. Γιατί έτσι συμβαίνει! Εδώ έρχεται ο ποιητής κι αναφωνεί:Θε μου τι μπλε ξοδεύεις για να μη σε βλέπουμε!
Αλλά ας επανέλθουμε προς το παρών στον παράγοντα γλώσσα.
Όλο και περισσότερο η γλώσσα θεωρείται ως ένα μέσο έκφρασης πεποιθήσεων ή κοινοποίησης μιας νοητικής κατάστασης.Καταφεύγω όπως κριτικά μου τόνισες στον ποιητικό συνήθως λόγο και μάλιστα αποφθεγματικά. Γιατί πιστεύω ότι η ποίηση, η αλιθηνή ποίηση είναι μια δημιουργία μέσα απο την γλώσσα κι όχι έξω απ' αυτή. Οι ιδέες γεννιούνται απο την στιγμή που γεννιέται η ρηματική τους έκφραση. Ο παράγοντας γλώσσα, επομένως, παίζει σημαντικό ρόλο....
Δεν αποτελεί απλώς ένα μέσον επικοινωνίας. Συμβαίνει ν' αποτελεί και εργαλείο μαγείας και φορέα ηθικών αξιών.
Το μυστικό λοιπόν κλειδί της ποίησης είναι η "αναπαρθένευση" του λόγου που τον έχει φθείρει η καθημερινή συναλλαγή.
Ο αληθινός ποιητής κάνει ορατό το αόρατο, αισθητό το νοούμενο, πραγματικό το μη πραγματικό...Στη βάση μια φτωχής σειράς απο λέξεις βάζει μιαν άλλη, κατάλληλη για να θυμίσει όχι γνωστά μα για να ερμηνεύσει άγνωστα οράματα, για να μας πάει πέρα απ' τη φθορά, να μας αποκαλύψει το θαύμα που μπορεί να κρύβεται πίσω απο το καθημερινό, το κοινότυπο.. το οικείο.
Η Γλώσσα για μένα είναι κάτι ζωντανό, και πιο πολύ θάλεγα ..θεικό γιατί μπορεί να δώσει "ζωή", "οντότητα", στο διαρκώς αποκαλυπτόμενο αέναο "γίγνεσθαι"... Είναι τεράστιο θέμα για να το αναλύσουμε σ' έναν τέτοιο χώρο..

Ας προχωρήσουμε σε κάτι άλλο που γράφεις:

quote:
Άρα όλα είναι δυνατά, έτσι?

Μπορεί ναι μπορεί και όχι!!!!

Ρωτάς:

quote:
«Σκιά» είναι η κατάσταση που ορίζουμε για να περιγράψουμε την ολική ή μερική απουσία φωτός που προκαλείται από την παρεμβολή ενός αντικειμένου μεταξύ φωτεινής πηγής και πεδίου παρατήρησης . Συμφωνείς?

Το «κάτι άλλου» τι είναι? Εδώ δεν μπορώ να βοηθήσω

Η σκιά είναι η αναγκαία προυπόθεση του φωτός γιατί το σκοτάδι είναι το μη εκδηλωμένο φως. Μόνο μέσα απο την αποδοχή της αντίθεσης το σκοτάδι μπορεί να μεταβάλλεται σε πραγματικό φως. Το πιο παράλογο πράγμα μπορεί να γίνει διαφανές. Εννοώ ότι πίσω απο ένα συγκεκριμένο πράγμα μπορεί να φανεί κάτι διαφορετικό, και πίσω απο αυτό ξανά κάτι άλλο, και ούτω καθεξής.. Κι εφόσον όλα μπορεί να είναι δυνατά ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι για τίποτα!

Και τέλος γράφεις:

quote:
Κάποιοι όμως πρέπει να προωθήσουν τη γνώση με κοινούς όρους. Αυτό ακριβώς κάνουν και οι Φυσικοί, Μαθηματικοί κλπ γι’ αυτό και έχουν παράγει τόση γνώση. Όταν επικρατήσει η «έσω προσέγγιση» του καθενός, καταργούμε νόμους, κοινωνίες, ανθρώπινο πολιτισμό. Ο τρελός θεωρεί ότι είναι νοήμων και όλους τους άλλους τρελούς.

Πρόσεξε φίλε μου τον λόγο της αρχικής μας διαφωνίας.
Η Γνώση δεν είναι χρήμμα να το καταθέσεις στην τράπεζα και να ζεις απο τους τόκους του μικρού κεφαλαίου που σου δόθηκε. Εκείνο που πρέπει να γίνεται είναι η αντιδουλικότητα, η αδιαλλαξία, η ανεξαρτησία. Ποτέ δεν εξαφανίζονται τα μεγάλα. Ούτε είναι copyright μιας εποχής. Σκοπός του εσωτεριστή είναι να εκπροσωπήσει την ευαισθησία κι όχι τις συνήθειες και τις καθημερινές μας ανάγκες... Οι συνήθειες και οι ανάγκες μας αλλάζουν. Η ευαισθησία μας παραμένει και συνεχίζεται αναλλοίωτη μέσα στους καιρούς. Αυτήν καλείται να εκπροσωπήσει καταγράφοντας την, σε πείσμα των γεγονότων και της παντοδυναμίας των λεγόμενων "ιστορικών στιγμών".

Αυτές είναι οι δικές μου απόψεις φίλε μου, εσύ όπως κι ο καθένας έχεις τις δικές σου.

quote:
(επανάληψη: μήτηρ πάσης μαθήσεως)

ή ΠΑΠΑΓΑΛΙΣΜΟΥ ή ΦΑΣΙΣΜΟΥ κι όλων των -ΙΣΜΩΝ!!!

Εγώ φίλε μου,

"Γειράσκω αει διδασκόμενος" γιατί "εν οίδα, ό,τι ουδέν οίδα"

Νάσαι καλά

pindarosΝέο Μέλος
18/04/2005, 14:31:21
Φίλε Lorenzo, γράφεις:

quote:
quoted by Lorenzo
Στην προηγούμενη επικοινωνία μας σου είχα ζητήσει να προβληματιστείς σχετικά με τη φράση "μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις".

Σου απάντησα με μια κουβέντα για τη φράση που αναφέρεις. Για να είμαι ειλικρινής, δε βλέπω καμία σκοπιμότητα να προχωρήσω σε εκτεταμένη ανάλυση, καθώς αποτελεί απλά ένα Κινέζικο απόφθεγμα που αναδεικνύει τη δύναμη της απεικόνισης και της φωτογραφίας. Γιατί να προβληματιστώ ιδιαίτερα? Απλά μπορώ να συμπληρώσω: «Η ίδια φωτογραφία στο φάσμα του υπέρυθρου και υπεριώδους φάσματος ακτινοβολίας, εκατομμύρια άλλες λέξεις» Και «η ποίηση με βάση τη φωτογραφία, άπειρες λέξεις». Δε σημαίνει όμως ότι μια ποιητική συλλογή με βάση τη φωτογραφία, αποκαλύπτει και την αλήθεια. Λυπάμαι…

quote:
quoted by Lorenzo
Ο αληθινός ποιητής κάνει ορατό το αόρατο, αισθητό το νοούμενο, πραγματικό το μη πραγματικό...Στη βάση μια φτωχής σειράς απο λέξεις βάζει μιαν άλλη, κατάλληλη για να θυμίσει όχι γνωστά μα για να ερμηνεύσει άγνωστα οράματα, για να μας πάει πέρα απ' τη φθορά, να μας αποκαλύψει το θαύμα που μπορεί να κρύβεται πίσω απο το καθημερινό, το κοινότυπο.. το οικείο.
Η Γλώσσα για μένα είναι κάτι ζωντανό, και πιο πολύ θάλεγα ..θεικό γιατί μπορεί να δώσει "ζωή", "οντότητα", στο διαρκώς αποκαλυπτόμενο αέναο "γίγνεσθαι"... Είναι τεράστιο θέμα για να το αναλύσουμε σ' έναν τέτοιο χώρο..

Εδώ έχουμε διαφωνία επί της αρχής. Σκοπός του ποιητή είναι να ερμηνεύσει άγνωστα πράγματα? Να αποκαλύψει το θαύμα? Νομίζω πως είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτά. Η ποίηση είναι τέχνη. Και η τέχνη δεν υπόκειται σε κανόνες, καλούπια και ούτε είναι υποχρεωμένη να έχει κάποια σκοπιμότητα. Είναι κάτι πηγαίο, ευγενές, εκφράζει το δημιουργό της και κατά συνέπεια εκείνους που γίνονται κοινωνοί της. Και –βέβαια- χωρίς την αναγκαία προϋπόθεση να την αντιλαμβάνονται όλοι με τον ίδιο τρόπο.
Όντως είναι τεράστιο θέμα, μα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το θέμα μας η αντιπαράθεση της ποίησης με τη λογική. Το ζήτημα που τίθεται είναι αν η λογική είναι εκείνη που κρύβει ή αποκαλύπτει τελικά την αλήθεια. Είναι το πέπλο ή όχι? Σημειωτέον, ότι η Λογική και η Επιστήμη ποτέ δεν αποτέλεσαν «φτωχή σειρά λέξεων». Είμαι σίγουρος ότι αν ήσουν λάτρης και βαθύς γνώστης των μαθηματικών, θα γινόσουν άριστος ποιητής. Πίστεψέ με, τα μαθηματικά είναι μεγάλη ποίηση με τον τρόπο τους… Φοβάμαι ότι δεν μπορώ να σου δείξω το πόση φιλοσοφία κρύβουν μέσα στις αφυδατωμένες (για εσένα) συμβολοσειρές…

Κάτι άλλο: Σου γράφω μια θέση που αναφέρεται βάσει της επιστήμης, ότι «είναι αδύνατον να γνωρίζεις… κτλ κτλ».
Απαντώντας, υποστηρίζεις πως αποτελεί «ακροβατική λογική» να υποστηρίζεται με απόλυτο τρόπο ότι κάτι είναι αδύνατο. Κάτι τέτοιο θα αντίκειται στη νοοτροπία των σοφών ανθρώπων.
Επανέρχομαι λέγοντας ότι, αν συμφωνήσω, τότε όλα είναι δυνατά, έτσι?
Και απαντάς:

quote:
quoted by Lorenzo
Μπορεί ναι μπορεί και όχι!!!!

Λυπάμαι, αλλά εδώ κάπου χάνεται η ουσία. Θα πρέπει να αποφασίσεις τελικά αν υπάρχει η πιθανότητα κάτι να είναι αδύνατον ή όχι. Σου είπα ότι η θέση μου είναι δύσκολη, διότι σε περιορισμένο χώρο προσπαθώ να συμπυκνώσω μια τεκμηριωμένη συλλογιστική και απαντάς ξερά με ένα «μπορεί». Γιατί να υφίσταμαι αυτόν τον άχαρο ρόλο?

quote:
quoted by Lorenzo
Η σκιά είναι η αναγκαία προυπόθεση του φωτός γιατί το σκοτάδι είναι το μη εκδηλωμένο φως. Μόνο μέσα απο την αποδοχή της αντίθεσης το σκοτάδι μπορεί να μεταβάλλεται σε πραγματικό φως.

Αν εννοείς ότι «Αναγκαία προϋπόθεση για την εμφάνιση της σκιάς είναι η ύπαρξη φωτός», τότε καλά ξεκίνησες.
Αν ισχύει όπως το έγραψες, μάλλον μπερδεύεσαι γιατί φαίνεται να υποστηρίζεις ότι αναγκαία συνθήκη της ύπαρξης φωτός είναι η σκιά. Όπως και να’ χει, είναι περιττό να ασχολούμαστε με τη σκιά. Η σκιά δεν είναι κάτι αυθύπαρκτο και πρωτογενές. Είναι μια κατάσταση που προκύπτει μέσα από συγκεκριμένες συνθήκες. Είναι σα να κάνουμε εκτεταμένη αντιπαράθεση για το εάν ένας όγκος νερού είναι ρυάκι ή ποταμός. Το βασικό θέμα είναι «υπάρχει νερό?». Αντίστοιχα με το «υπάρχει φως?». Τώρα, αν οι συνθήκες δημιουργήσουν ποτάμι ή ρυάκι (αντ. Σκιά ή όχι) είναι κάτι που δεν χρειάζεται ανάλυση σε τέτοιο επίπεδο.

quote:
quoted by Lorenzo
Μόνο μέσα απο την αποδοχή της αντίθεσης το σκοτάδι μπορεί να μεταβάλλεται σε πραγματικό φως.

Πιστεύω ότι μιλάμε συγκροτημένα. Η αποδοχή της αντίθεσης είναι θεμελιώδης. Καταστάσεις όπως ΝΑΙ/ΟΧΙ, φως/μη φως, ύπαρξη/απουσία είναι καταστάσεις αντίθεσης που εκμαιεύουν διαδικασίες λογικής. Είναι οι πρωτογενείς και οριακές συνθήκες για την ανάπτυξη των πιο σύνθετων φαινομένων που μας περιβάλλουν. Για παράδειγμα, ο Η/Υ που χειρίζεσαι, αποτελεί ένα πολύ σύνθετο εργαλείο. Υπάρχει όμως, γιατί η –έστω προγραμματισμένη- λογική του στηρίζεται στην πρωτογενή πληροφορία που αντιλαμβάνεται και η οποία είναι τα ψηφία 0 και 1. Δύο ψηφία, Δύο καταστάσεις η αντίθεση των οποίων και η λογική τους ακολουθία αναπαριστά το «ορατό» που έχεις μπροστά σου. Ακόμα και ο εγκέφαλός μας επικοινωνεί με ηλεκτρικά σήματα μέσω των νευρώνων του. Αν υποστείς λοβοτομή, μάλλον δεν θα μπορείς να γράψεις ποίηση… Δυστυχώς αναγκάζομαι να γίνομαι πεζός.
Ολοκληρώνοντας, θα με συγχωρέσεις που επιμένω στην διατύπωση σου:
Επαναλαμβάνεις ότι: «Κι εφόσον όλα μπορεί να είναι δυνατά ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι για τίποτα!»
Λέγοντας παρακάτω ότι «μόνον μέσα από την αποδοχή…κτλ», αυτόματα ακυρώνεις μόνος σου την δυνατότητα να μην είναι έτσι.
Όσον αφορά τη μεταβολή του σκοταδιού σε πραγματικό φως, ανακυκλώνονται τα ίδια. Δεν υπάρχει μεταβολή φίλε μου. Δεν είναι μετασχηματισμός, δεν είναι μεταστοιχείωση. Το φως απλά υπάρχει ή όχι. Όταν δεν υπάρχει, δεν αντιλαμβανόμαστε οπτικά το περιβάλλον μας. Όταν υπάρχει, βλέπουμε, μέσα από την σκέδασή του φωτός στον περιβάλλοντα χώρο. Τώρα τι εννοείς ως «πραγματικό φως» θα ήθελα να μου το εξηγήσεις. Αν θα ήθελες να διαπραγματευθούμε ΤΙ ΑΛΛΟ υπάρχει που ΔΕΝ αντιλαμβανόμαστε παρότι υπάρχει φως γύρω μας, πολύ ευχαρίστως!

quote:
quoted by Lorenzo
Το πιο παράλογο πράγμα μπορεί να γίνει διαφανές. Εννοώ ότι πίσω απο ένα συγκεκριμένο πράγμα μπορεί να φανεί κάτι διαφορετικό, και πίσω απο αυτό ξανά κάτι άλλο, και ούτω καθεξής.. Κι εφόσον όλα μπορεί να είναι δυνατά ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι για τίποτα!

Δώσε μου ένα παράδειγμα. Το ότι η Γη είναι μέρος ενός πλανητικού συστήματος, που είναι μέρος ενός γαλαξία, που είναι ένας από τους αμέτρητους γαλαξίες του σύμπαντος δεν είναι και τόσο διαφανές/προφανές (γι’ αυτό και οι πρώτοι άνθρωποι αντιλαμβανόντουσαν τη Γη επίπεδη και θεοποιούσαν τον Ήλιο, τον Ουρανό κλπ). Και κανείς ποιητής δεν έκανε ορατό το –τότε- αόρατο όπως λες. Το τότε «αόρατο» έγινε ορατό όταν κάποιοι ασχολήθηκαν με την παρατήρηση και ανάλυση δεδομένων και ενίοτε χλευάστηκαν από τους «διανοούμενους» της εποχής. Και ποια η σοφία του επιστήμονα? Ότι ακόμα και όταν βλέπει πράγματα ορατά πλέον, πάλι δεν εφησυχάζει. Ψάχνει να ανακαλύψει και ΠΑΛΙ τι είναι αυτό το ορατό και ούτω καθ’ εξής…
Το «κι όμως η Γη γυρίζει» δεν είναι τόσο προφανές…

quote:
quoted by Lorenzo
Πρόσεξε φίλε μου τον λόγο της αρχικής μας διαφωνίας.
Η Γνώση δεν είναι χρήμμα να το καταθέσεις στην τράπεζα και να ζεις απο τους τόκους του μικρού κεφαλαίου που σου δόθηκε. Εκείνο που πρέπει να γίνεται είναι η αντιδουλικότητα, η αδιαλλαξία, η ανεξαρτησία. Ποτέ δεν εξαφανίζονται τα μεγάλα. Ούτε είναι copyright μιας εποχής. Σκοπός του εσωτεριστή είναι να εκπροσωπήσει την ευαισθησία κι όχι τις συνήθειες και τις καθημερινές μας ανάγκες... Οι συνήθειες και οι ανάγκες μας αλλάζουν. Η ευαισθησία μας παραμένει και συνεχίζεται αναλλοίωτη μέσα στους καιρούς. Αυτήν καλείται να εκπροσωπήσει καταγράφοντας την, σε πείσμα των γεγονότων και της παντοδυναμίας των λεγόμενων "ιστορικών στιγμών".

Ο Εσωτεριστής ας κάνει ότι τον φωτίσει ο Θεός. Προσωπικά δεν με απασχολούν τα εκάστοτε άγχη του, όπως εσύ τα ορίζεις, όταν ακυρώνει τη δύναμη της λογικής…
Η Γνώση δεν είναι χρήμα? Ok, δεν είναι. Είναι όμως ΚΤΗΜΑ πανανθρώπινο και Αξία! Και είναι αξία παγκόσμια, διαχρονική, αθροιστική που προάγεται από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο. Και κάθε εποχή έχει τα μεγάλα της copyrights, τα οποία και συνεισφέρουν στην προώθηση και εξέλιξη του ανθρώπινου γένους και πολιτισμού.

Όσον αφορά τη ρήση «επανάληψη: μήτηρ πάσης μαθήσεως»
Που τη συμπληρώνεις λέγοντας:
ή ΠΑΠΑΓΑΛΙΣΜΟΥ ή ΦΑΣΙΣΜΟΥ κι όλων των -ΙΣΜΩΝ!!!
Υπονοείς κάτι?
…να προσθέσω και άλλους –ισμούς?
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ πχ?

quote:
quoted by Lorenzo
Εγώ φίλε μου,
"Γειράσκω αει διδασκόμενος" γιατί "εν οίδα, ό,τι ουδέν οίδα"

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ. Δεν είσαι ούτε τώρα ούτε αεί διδασκόμενος, γιατί η φιλοσοφία σου ΔΕΝ στηρίζεται στη διδασκαλία της γνώσης. Απλά γηράσκεις, κλεισμένος στα ιδιωτικά σου τείχη του προσωπικού σου εσωτερισμού αρκούμενος στο άλλοθι της ατομικής σου αντίληψης και αλήθειας. Μπορείς να αφιερώνεσαι στο διαλογισμό, στην ποίηση, στον εσωτερισμό, στη θρησκεία, στην μουσική και καλά κάνεις. Μην προσπαθείς όμως να ακυρώσεις το γεγονός ότι η εξέλιξη του ανθρώπου στηρίζεται στη λογική και στην επιστήμη.

quote:
quoted by Lorenzo
Θα μου πεις μα τότε μόνον το προφανές δυνάμεθα να αντιληφθούμε και θά 'χεις δίκιο. Γιατί έτσι συμβαίνει! Εδώ έρχεται ο ποιητής κι αναφωνεί:Θε μου τι μπλε ξοδεύεις για να μη σε βλέπουμε!

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΦΑΝΟΥΣ: Η αντίληψη του προφανούς είναι ΔΙΚΗ ΣΟΥ διαδικασία. Αντιλαμβάνεσαι το μπλε του ουρανού και αναζητείς αναρωτώντας με το εσωτερισμό σου απαντήσεις. Εγώ ξέρω ΓΙΑΤΙ είναι μπλε. Το ότι είναι μπλε το βλέπω (είναι προφανές). Το γιατί είναι μπλε, το έχω μάθει. Μου είναι άχρηστο να ρωτήσω: «Θε μου τι μπλε ξοδεύεις για να μη σε βλέπουμε!», γιατί ξέρω ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΜΠΛΕ! Εσύ που μένεις στην απλή παρατήρηση, βυθίζεσαι στους ωκεανούς της αναζήτησης. Φιλοσοφείς, αναλογίζεσαι και κάνεις ποίηση. Ως εκεί καλώς κάνεις. Άσε τους λοιπούς όμως να σου πούνε όμως:
«Φίλε μας, πολύ όμορφος ο τρόπος που φιλοσόφησες το μπλε του ουρανού… Μήπως όμως –έτσι για την ιστορία- θα ήθελες να γνωρίζεις ΓΙΑΤΙ ο ουρανός είναι μπλε? Μπορούμε να σου πούμε. Και μην τρομάξεις όταν κάποια στιγμή γίνει κόκκινος σαν το αίμα. Είναι απόλυτα φυσιολογικό και δεν οφείλεται στην οργή του θεού επειδή προσπαθούμε να τον δούμε.»

Φιλικά πάντα

lorenzoΜέλος
18/04/2005, 22:34:06

Φίλε pindaros,
είναι προφανές ότι έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις.
Αν πραγματικά ενδιαφέρεσε να κατανοήσεις ορισμένες προσεγγίσεις εσωτεριστών θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στα <ΑΣΤΡΑ> και συγκεκριμένα στο θέμα <Σελήνη> στην 1 και 2 σελίδα όπου θα βρείς νομίζω πολύ διαφωτιστικές και ενδιαφέρουσες απόψεις..

Φιλικά
lorenzo

Το λευκό αναζήτησα ως την ύστατη ένταση του μαύρου.
Την ελπίδα ως τα δάκρυα.
Τη χαρά ως την άκρα απόγνωση.

fohatΜέλος
20/04/2005, 10:30:12
Η ιδρύτρια του θέματος, η οικοδέσποινα πού βρίσκεται?

ΜΕΓΑ ΕΡΓΟ Η ΖΩΗ!