ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΑΛΙΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ - ΕΙΚΟΝΕΣ

- ΠΑΛΙΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ - ΕΙΚΟΝΕΣ

evina93 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
Lock_SmithΜέλος
06/04/2012, 01:04:21
Φίλε μελετητή.

Απ' όσο γνωρίζω ο Ιησούς είπε οτι είναι ο ο Βασιλέυς των Ουρανών και πως ο θρόνος του βρίσκεται δίπλα εκ του πατρός του.

Αυτό άλλωστε τον έστειλε στο σταυρό.

Μιλάω πάντα για το αφήγημα των ιερών γραφών, μιας και είμαι βαθύτατα πεπεισμένος οτι η Ιστορία του Ιησού του Ναζωραίου είναι φιλολογικό κατασκεύασμα των Στοϊκών της Βυθηνίας, any way, άποψή μου.

Εσύ σαν πιστός, γιατί ονομάζεις τον Ιησού Βασιλιά του Ισραήλ και όχι όλου του κόσμου, θεωρείς οτι οι άλλες χώρες είναι υποτελείς της Σιών, άρα όποιος έχει τα σκήπτρα της εξουσιάζει όλους τους άλλους, άρα Βασιλιάς του Ισραήλ = Βασιλιάς των όλων?

Προσπαθώ να καταλάβω τη θέση σου, γι' αυτό σε ρωτάω...

Ό,τι κλείνει, ανοίγει!

06/04/2012, 16:00:36
ΦΙΛΕ ΜΑΚΕΔΩΝΑ

ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ , ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ.

Π.Χ. Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ 2 π.Χ. ΗΤΑΝ Ο ΟΡΚΟΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΠΟΥ ΔΙΕΤΑΞΕ Ο ΟΚΤΑΒΙΑΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΚΛΗΤΟ PATER PATRIAI.
AYTH H ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ.
Ο ΛΟΥΚΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΠΡΩΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 6μ.Χ ΟΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΤΟΥ ΓΑΛΙΛΑΙΟΥ.
ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΔΙΑΒΑΖΕ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΩΜΕ ΧΡΟΝΟ.
ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 55ΤΟΜΗ ΥΔΡΙΑ ΤΟΜΟΣ 9 ΣΕΛΙΔΑ 286.

ΦΙΛΙΚΑ

MELETHTHS

06/04/2012, 16:13:51

MELETHTHS

06/04/2012, 16:20:04
ΝΙΚΟΜΑΧΕ ΓΕΙΑ ΣΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΛΕΜΕ
ΤΙΣ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ [ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟΝ ΠΑΤΕΡΑΣ ]
ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΛΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΩΣ ΤΟΝ
ΔΑΥΙΔ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΙΔΕΣ;
ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΕΒΑΛΑ ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΗΤΑΝ Ο ΝΟΜΙΜΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ , ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΔΑΥΙΔΙΚΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ.

ΦΙΛΙΚΑ

MELETHTHS

06/04/2012, 16:33:55
ΦΙΛΙ LOCK SMITH

O ΘΕΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ [ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΘΝΗ ΕΙΧΑΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΓΙΑ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΟΧΙΜ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΓΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΝΩΧ ΤΟ 3114 π.Χ.
ΤΟΤΕ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΤΟΥΣ
ΓΙΓΑΝΤΕΣ η ΗΜΙΘΕΟΥΣ ]
ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΘΑ ΓΕΝΝΙΩΤΑΝ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΣΑΝ ΜΕΣΣΙΑΣ
ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ.
ΕΠΕΙΔΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΩΣ ΟΦΕΛΕΙΤΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ , ΣΟΥ ΛΕΩ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ , ΟΤΙ
ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΧΑΣΕΙ
Ο ΑΔΑΜ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟ ΕΞΑΣΚΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙ
ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2012.
ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΑΝ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΔΑΥΙΔΙΚΗΣ
ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΧΙ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΤΗΣ ΓΗΣ.

ΦΙΛΙΚΑ

MELETHTHS

06/04/2012, 16:39:10
ΜΑΚΕΔΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΛΜΟΥΔ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΑΠΟ ΤΟΝ AMPELAIN.

ΦΙΛΙΚΑ

MELETHTHS

06/04/2012, 16:48:31

MELETHTHS

06/04/2012, 16:50:59

MELETHTHS

06/04/2012, 16:53:19

MELETHTHS

06/04/2012, 16:55:30
Κύριε ΜΕΛΕΤΗΤΗ

Αλλο ρώτησα και άλλο μου απάντησες.
Συγνώμη για την ενόχληση,αλλά θα μπορούσες,να απαντήσεις σε αυτο που ρώτησα?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

06/04/2012, 16:58:44

MELETHTHS

06/04/2012, 17:23:52
MELETHTHS

quote:
ΦΙΛΕ ΜΑΚΕΔΩΝΑ
ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ , ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ.

Αυτά που έχεις αναφέρει δεν στέκουν.

quote:
Π.Χ. Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ 2 π.Χ. ΗΤΑΝ Ο ΟΡΚΟΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΠΟΥ ΔΙΕΤΑΞΕ Ο ΟΚΤΑΒΙΑΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΚΛΗΤΟ PATER PATRIAI.
AYTH H ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ.

Σύμφωνοι βρε αγόρι μου. Αλλά εγώ σε ρώτησα κάτι συγκεκριμένο. Είπες ότι για την απογραφή αυτή μιλάει ο Ιώσηπος. Πού ακριβώς μιλάει γι'αυτήν;

Είπες ότι σύμφωνα με τον Ιώσηπο ο Ηρώδης πέθανε το 2 παχχ. Πού το λέει αυτό, όταν ο ίδιος λέει ότι πέθανε το 4;

Με άλλα λόγια, καλό είναι να προσαρμόζεις τις ιδέες σου στα υπάρχοντα στοιχεία, όχι να προσαρμόζουμε τα στοιχεία για να ταιριάζουν μ'αυτά που πιστεύεις εσύ.

quote:
ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΔΙΑΒΑΖΕ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΩΜΕ ΧΡΟΝΟ.

Γιατί, έχεις να προλάβεις προθεσμίες; Νόμιζα πως αυτά που βάζεις, ήθελες να τα συζητήσουμε κιόλας. Αν ήρθες να κάνεις (πάλι) κήρυγμα, πες το μας από την αρχή για να ξέρουμε να μη σ' ενοχλούμε.

quote:
ΜΑΚΕΔΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΛΜΟΥΔ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΑΠΟ ΤΟΝ AMPELAIN.

Φοβερή πηγή. Εγώ πάλι, για το Ταλμούδ σε παράπεμψα στο ίδιο το Ταλμούδ. Σου λέω τι λέει το Ταλμούδ και συ μου λες τι λέει ο Ampelain ότι λέει το Ταλμούδ.

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ

quote:
Κύριε ΜΕΛΕΤΗΤΗ
Αλλο ρώτησα και άλλο μου απάντησες.
Συγνώμη για την ενόχληση,αλλά θα μπορούσες,να απαντήσεις σε αυτο που ρώτησα?

Ο Στάθης δεν έρχεται εδώ για να συζητήσει. Έρχεται κάθε φορά για να παρουσιάσει αυτά που πιστεύει, όπως κάνουν όλοι οι Μάρτυρες του Γιαχωβά. Δεν είναι και πολύ του διαλόγου, βιάζεται κιόλας... Μην περιμένεις και πολλές απαντήσεις.

Στο λέω για να μην απογοητευτείς

macedon

06/04/2012, 17:34:28
MELETHTHS

Α, και κάτι άλλο. Κανένα ευαγγέλιο δεν παραθέτει τη γενεαλογία της Μαρίας γιατί απ' όπου και να καταγόταν δεν είχε καμία σημασία. Η ανοησία του Annius του Viterbo, το 15ο αιώνα, ότι ο Λουκάς αναφέρει τη γενεαλογία της Μαρίας, προκειμένου να εξηγηθεί η αντίφαση με το Ματθαίο, είναι τουλάχιστον για γέλια, γιατί:

1. Η καταγωγή της μητέρας ήταν αδιάφορη για τους Εβραίους και δεν καθόριζε τα δικαιώματα της φυλής, παρά μόνον την εθνικότητα.

2. Η Μαρία ήταν συγγενής εξ αίματος με την Ελισάβετ και η Ελισάβετ ανήκε στη φυλή του Ααρών και όχι του Ιούδα.

3. Ο Λουκάς λέει σαφώς πως η γενεαλογία που παρουσιάζει είναι του Ιωσήφ. Ούτε για γαμπρούς μιλάει (που βάζεις εμβόλιμα εσύ στο κείμενο) ούτε τίποτε από τα χαζά που παραθέτεις.

Α, συγνώμη, ξέχασα ότι βιάζεσαι...

macedon

morpheausΜέλος
21/08/2005, 18:37:29
καλέ μου ying Incubus
γιατι δεν κατάλαβες?
η καλή μας astral Project εχει οπως φαίνετε κάποιο κόμπλεξ με την μόρφωση και της αρέσει να την λέει σε όποιον έχει την ευκαιρία.
Και δεν το ξεκίνησα εγώ

Το παρελθόν είναι δάσκαλος του παρόντοσ και οδηγός του μέλοντος

21/08/2005, 23:26:59
Μορφέα μου, δεν τη γνωρίζω προσωπικά την κοπέλα αλλά τόσο καιρό δε μου έχει δώσει τέτοια εικόνα...
Μην είμαστε λοιπόν τόσο βιαστικοί.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

IsidoraΜέλος
22/08/2005, 19:45:32
Bρε παιδιά μου, εκείνος ο Άρης..., τι έγινε...???

Λέτε να τον απήγαγαν..., οι βουρδούλακες...

AtvaΜέλος
22/08/2005, 20:00:17
Τελικά συνοψίζοντας τις 17 σελίδες του συγκεκριμένου θέματος οι παρεμβάσεις του ΑΡΗ (ο οποίος είναι και ο «πατέρας» του topic) είναι από ελάχιστες έως μηδαμινές και δεν αναφέρομαι στις παρεμβάσεις του τύπου «φίλε…, δεν μπορώ να μιλήσω» ή «φίλη…δεν μου επιτρέπεται να αναφερθώ σε αυτό» ή και «φίλοι μου…(καλοί και αγαπημένοι) δεν μπορώ να σας πω κάτι συγκεκριμένο γιατί δεν θα καταλάβατε»! Οι ΟΥΣΙΩΔΕΙΣ τοποθετήσεις του ΑΡΗ πάνω στο θέμα του είναι αυτές που λείπουν για να μπορέσει να μπει μία σειρά στα εύλογα ερωτήματα όλων και να μην ερίζουμε μεταξύ μας για το μορφωτικό επίπεδο του ενός και του άλλου! Τελικά δεν ξέρω αν αυτός ήταν ο σκοπός του ΑΡΗ, να μεταφέρει τεχνηέντως την συζήτηση από το θέμα των βρικολάκων στο διαδικτυακό ξεκατίνιασμα αλλά ως ένα βαθμό το κατάφερε! Η όλη εξέλιξη του θέματος μου προκαλεί ένα deja vu με το topic: «Το μυστικό πείραμα με τους δύο αντικριστούς καθρέπτες»!

"Κονξ Ομ Πανξ"

IsidoraΜέλος
23/08/2005, 05:04:21
Ναι, ναι, ναι, ναι...!!!!!!!!!

Δεν ξέρω αν συμφωνείτε οι υπόλοιποι, αλλά εγώ συμφωνώ και επαυξάνω... με τη φίλη Αtva...!!!!!!!!!!!!!

Δεν ξέρω τι κάνει κατά τα άλλα, αλλά εδώ, σε σχέση με το θέμα, μας έχει βάλει στο παιχνίδι... και μας έχει τώρα..., εδώ και τέσσερεις μήνες..., στο περίμενε...!!!!

Και όλο θα μας πει..., και όλο θα μας εξηγήσει..., και όλο θα μας λύσει τις απορίες...
Αλλά να μας εξηγεί..., δε βλέπω!!!!
Έχουμε μείνει εμείς τέσσερεις μήνες, με στόμα ανοιχτό...
και περιμένουμε...

Αν δηλαδή καταλάβατε, περιμένουμε να πιάσει κορόιδα τους βρυκόλακες..., για να μπορέσει... να μας εξηγήσει...

Καταλαβαίνετε τώρα...

Για χλωμό το βλέπω..., αλλά τέλος πάντων.

23/08/2005, 08:25:51
Φίλε/η Atva, ίσως εσύ κι η Isidora να έχετε δίκιο.
Οι παρεμβάσεις του Άρη είναι ελάχιστες στο θέμα που ο ίδιος δημιούργησε κι εδώ και πολύ καιρό μας έχει αφήσει με ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα.
Στο μόνο που θα διαφωνήσω μαζί σου είναι οτι για το "ξεκατίνιασμα" όπως λές, δεν ευθύνεται εκείνος ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα.
Για αυτό ευθύνονται εκείνοι που ενεπλάκησαν σε αυτό.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

RheinΝέο Μέλος
23/08/2005, 13:09:08
Ρε λετε να φαμε τετοια Νιλα.....???