ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Κιβωτός - ΜΥΘΟΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Κιβωτός - ΜΥΘΟΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

lencolas30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
26/09/2003, 19:24:32
quote:
Φίλε endorama αυτή που λες ότι φυλάσσεται στην Αιθιοπία είναι η Κιβωτός της Διαθήκης και όχι η κιβωτός του Νώε...

Mήπως μπορούμε να εχουμε περισσότερα επι του θέματος.
Πρώτη φορά το ακούω αυτό.

26/09/2003, 22:07:03
Απ ότι έχω διαβάσει η κιβωτός της διαθήκης υποτίθεται ότι ήταν ένα κιβώτιο φτιαγμένο κάτω από ειδικές προδιαγραφές (υπό τις οδηγίες του θεού των Εβραίων) για να μεταφερθουν από την Αίγυπτο στο Ισραήλ και να αποθηκευτούν με σιγουριά οι 10 εντολές (και όπως ισχυρίζονται μερικοί μαζί, το ραβδί του Μωυσή και ίσως και λίγο μάννα το εξ ουρανού) στον ναό του Σολομώντα στην Ιερουσαλήμ.

Το κουτί ήταν χρυσό και εκ της κατασκευής του, είχε την δυνατότητα να τινάζει σαν με ηλεκτρικό ρεύμα όποιον ανάξιο το άγγιζε. Κάποιοι αναρωτιούνται αν ήταν μια κατασκευή άγνωστης σε μας τεχνολογίας.

Μετά την κατάκτηση των Ιεροσολύμων απο τους Βαβυλώνες και αφού κατέστρεψαν τον ναό, η κιβωτός χάθηκε.
Μερικοί λένε ότι την μετέφεραν στην Βαβυλώνα και την "επαναπάτρισαν" όταν οι εβραίοι επέστρεψαν στα μέρη τους από την αιχμαλωσία και βρίσκεται σε κάποια από τις υπόγειες σπηλιές που υπάρχουν στην περιοχή του κατεστραμένου ναού, άλλοι λένε ότι πριν την καταστροφή του ναού, οι ιερείς την μετέφεραν στα κρυφά αρχικά στην Ελεφαντίνη και μετά στην Αιθιοπία, όπου βρίσκεται ακόμα και σήμερα στην πόλη του Axum σε μια κρύπτη κάτω από το ιερό του εκεί ναού.

Μια άλλη παράδοση λέει ότι οι Σταυροφόροι την βρήκαν και την μετέφεραν στην Ιρλανδία όπου υπάρχει η ντόπια παράδοση της πέτρας του Liafail. Απο αυτό το γεγονός λένε ότι ξεκίνησε και η ιστορία με το τάγμα των Ναιτών Ιπποτών οι οποίοι είχαν την ευθύνη της ασφάλειας της.
Και τέλος, κάποιοι αμερικάνοι υποστηρίζουν ότι κάποια στιγμή η κιβωτός πέρασε στην Αμερική (αλίμονο ε;! χεχεχε)

Αυτά εν συντομία...

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

26/09/2003, 22:34:38
Στο τελευταίο Ανεξήγητο έχει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο "πειράματα αρχαίας ναυπηγικής τεχνολογίας" και αναφέρεται σε όλες τις ελληνικές προσπαθειες κατασκευής αρχαίων πλοίων χρησιμοποιόντας τις περιγραφές, τις εικόνες, τα αρχαιολογικά ευρήματα και βέβαια με τα τότε μέσα κατασκευής.

Ενα από αυτά τα σκάφη που κατασκευάστηκαν ήταν "η Παπυρέλλα", εξ ολοκλήρου από παπύρο (που μάλλον αποδεδειγμένα υπήρχε τουλάχιστον στην Μήλο) για να αναπαραστήσουν το ταξίδι ενός σκάφους (βάρκας) του 8.000πΧ από την Μήλο στο Φράγχθι της Αργολίδας, όπου στις ανασκαφές εκεί, βρέθηκε οψιδιανός που υπάρχει μόνο στην Μήλο.
Το σκάφος έκανε το ταξίδι με επιτυχία, το 1988.

Αυτό σημαίνει ότι θεωρούν ότι το 8.000πΧ τα μοναδικά σκάφη που κυκλοφορούσαν στο Αιγαίο/Μεσόγειο ήταν φτιαγμένα από πάπυρο και όχι από ξύλο;

Αν αυτό όντως ισχύει τότε υπάρχουν δύο εκδοχές.
Ή η ιστορία της κατασκευής της κιβωτού είναι νεώτερη του 8.000 πΧ (άρα και ο κατακλυσμός) και σηματοδοτεί την ανακάλυψη "πως να φτιάχνετε ξύλινες βάρκες" (άρα μετά το 5000πΧ;)
ή είναι μεταγενέστερη προσθήκη σε έναν αρχαιότερο μύθο του κατακλυσμού, γιατί πώς γίνεται η κατασκευή και η χρήση ξύλινων σκαφών να ξεχάστηκε για κάποιες χιλιετηρίδες και να ξανα-ανακαλύφθηκε στην συνέχεια, ενώ ο μύθος έμεινε ζωντανός όλο αυτό το διάστημα;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

26/09/2003, 22:52:13
Tnks OSTRIA
Μια που ψάχνεις και βρίσκεις πολλά βγάλε με απο κάτι που με βασανίζει.
Ερμής ο Τρισμέγιστος.
Εχω βρεί ορισμένες πληροφορίες αλλά δεν με καλύπτουν.
Αν θέλεις στείλε μου πληροφορίες (αν έχεις).
Μπορείς να μου στείλεις στο email μου. Θα με υποχρεώσεις.

Σε ενα αρθρο του esoterica βρήκα αυτό.

http://www.esoterica.gr/articles/history/atenciv/atenciv.htm

Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ειδικά στην περιγραφή ΟΣΙΡΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.

Αναρωτιέμαι ποιές είναι οι πηγές των αναγραφομένων?
Σύμφωνα με εσωτεριστικές πηγές? Δηλαδή?
Είναι δυνατόν να υπήρχε τέτοια τεχνολογία?
Μία τέτοια τεχνολογία οταν οι ανθρωποι της εποχής εκείνης οπως βρίσκουμε στις ανασκαφές είχαν λίθινα εργαλεία.
Τί γίνεται? Απο τη μία αυτοί που ζούσαν στη νεολιθική και απο την αλλη αυτοί που κατείχαν την τεχνολογία?
Απο που βρίσκουν τέτοιες λεπτομέρεις ειδικά για την Λεμουρία?
allzzaro

26/09/2003, 23:51:39
quote:

Μια που ψάχνεις και βρίσκεις πολλά βγάλε με απο κάτι που με βασανίζει.
Ερμής ο Τρισμέγιστος.

Δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα το θέμα, πες μου αν έχεις κάποια συγκεκριμένη ερώτηση, για να δω προς τα που να επικεντρώσω την έρευνα.

Οσο για τα υπόλοιπα... όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι!
Για την Ατλαντίδα ότι έχει βγει εκτός Πλάτωνα, είναι ιστορίες από υπνώσεις, αναδρομές σε προηγούμενες ζωές, τον Κέϋση βέβαια, την Μπλαβάσκι κλπ.
Το ίδιο πάνω κάτω και για την Λεμουρία, υποτίθεται ότι είναι βασισμένα πάνω σε μύθους του Ειρηνικού (έψαξα λίγο αλλά δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο ακόμα)/

Για τον Οσιριακό πολιτισμό της Αιγύπτου, πρώτη φορά ακούω. Προφανώς προσπαθούν να δικαιολογήσουν βασικά την θεωρία ότι οι πυραμίδες κατασκευάστηκαν πολύ νωρίτερα απ όσο λένε οι ιστορικοί και οι αρχαιολόγοι.

Το θέμα είναι ότι ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, αλλά για να τον πιστέψουμε θα πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις ή έστω σοβαρές ενδείξεις.

-Arthur C. Clarke-

ermioniΝέο Μέλος
27/09/2003, 22:26:43

quote:
γιατι εδω δεν ξερουμε αν εγινε στα αληθεια ο κατακλυσμος θα ξερουμε ποτε εγινε?

Εδω σε θέλω.
Αν βρούμε πότε έγινε θα ξέρουμε και αν εγινε.
Διευκρινίζω.
Δεν γνωρίζουμε αν κατασκευάστηκε κιβωτός.
Ας βρούμε πρώτα απο ολα τις χρονολογίες. Περίπου.
Πότε υποτίθεται οτι εγινε του Νώε.
Πότε του Δευκαλίωνα.
Πότε του Ουταναπίστι?
Εγιναν ολες την ιδια χρονολογία?
Εγινε ενας κατακλυσμός ή εγιναν περισσότεροι? και τι μέγεθος είχαν?
........

[/quote]
....το σίγουρο φίλοι, μου όσον αφορά το κατακλύσμο, είναι ότι έγινε 'τουλάχιστον' μία φορά και αυτό αποδεικνύετε απο τη διάβρωση που έχει υποστεί η "Σφίγγα". Το ύψος του νερού είχε καλύπσει έως και το πρόσωπο της. Η βάση της Σφίγγας είναι η ίδια όπου και παρατηρείται η διαβρωση, το κεφάλι όμως είναι νεότερο, δε γνωρίζουν ακόμη για πιο λόγο άλλαξαν τη μορφή του προσώπου, τουλάχιστον δε μπορούν να απαντήσουν με βεβαιότητα!

29/09/2003, 15:08:57
quote:
Για την Ατλαντίδα ότι έχει βγει εκτός Πλάτωνα, είναι ιστορίες από υπνώσεις, αναδρομές σε προηγούμενες ζωές, τον Κέϋση βέβαια, την Μπλαβάσκι κλπ.

Mάλιστα , μάλιστα, κατάλαβα, αοριστίες δηλαδή.

Φίλη ermioni καλώς ήρθες στη συζήτηση.

Η σφίγγα κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι πιο παλιά απο το 2.500 ΠΧ.

Αν και εχουμε κάποια ιστορία των Αιγυπτίων αλλά των Βαβυλωνίων η ιστορία αυτή δεν ανακόπτεται πουθενά.
Σε περίπτωση λοιπόν που γινόταν κατακλυσμός τέτοιου μεγέθους τουλάχιστον για μία χιλιετία η ιστορία τους θα παρουσίαζε κάποια διακοπή.
Οπότε κατακλυσμός πρίν το 4.000 ΠΧ είναι φοβερά δύσκολο να έγινε.
Εκτός αν εγινε κάποιος τοπικός οπότε δεν καταγράφηκε.

hrismigΜέλος
29/09/2003, 15:41:00
quote:

[quote]
Η σφίγγα κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι πιο παλιά απο το 2.500 ΠΧ.

κρίμα...κρίμα που δεν έχω καθόλου καλή μνήμη για μερικά πράγματα...

φίλε allzzaro,
σε ντοκυμαντέρ που είδα μόλις τον περασμένο χρόνο στην ΕΤ3 (γι' αυτό είμαι σίγουρος) αναφερόταν στον φαραώ Χεφ ή Χερσύφωνα και στην Σφίγγα. Έλεγε ότι η θεωρία που έδινε την Σφίγγα ότι είναι 2.500 ετών περίπου οφειλώταν στην ομοιώτητα που είχε η κεφαλή με τον φαραώ Χεφ.

Παρακάτω όμως ανέλυε γιατί αυτό είναι ΛΑΘΟΣ! ...και κατέλυγε στο ότι η Σφίγγα πρέπει να έγινε περίπου το 12.500 π.χ.! Μάλιστα μία από τις εξηγήσεις ήταν οι ραδβώσεις που υπάρχουν στο σώμα της σφίγγας οι οποίες μπορούν να γίνουν ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΘΜΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ! Άρα η κατασκευή είχε προηγηθεί του κατακλισμού!

Κρίμα που δεν συγκρατώ τίτλους των όσων βλέπω και ακόμα πιο κρίμα που η εθνική μας τηλεόραση στερείτε (ακόμα) αρχείων για να το βρούμε!

29/09/2003, 15:47:20
Ναι hrismig και εγώ είμαι της άποψης οτι η Σφίγγα καθώς και οι πυραμίδες είναι πολύ παλαιότερες.

Η άποψη ομως των επιστημόνων αρχαιολόγων καθώς και η τεχνική που χρησιμοποιούν την κατάτάσουν σε αυτή τη χρονολογία στο 2.500.
Είμαστε υποχρεωμένοι να την δεχθούμε.

ermioniΝέο Μέλος
29/09/2003, 19:34:02
quote:

Ναι hrismig και εγώ είμαι της άποψης οτι η Σφίγγα καθώς και οι πυραμίδες είναι πολύ παλαιότερες.

Η άποψη ομως των επιστημόνων αρχαιολόγων καθώς και η τεχνική που χρησιμοποιούν την κατάτάσουν σε αυτή τη χρονολογία στο 2.500.
Είμαστε υποχρεωμένοι να την δεχθούμε.

Φίλε allzzaro,
με πληγώνει η φράση σου...."είμαστε υποχρεωμένοι να την δεχθούμε"...
απο τη στιγμή που λες οτι συμφωνείς για την "παλαιότητα" της Σφίγγας και των πυραμίδων....με μπερδεύεις!
Όπως προαναφέρει και ο hrismig η χρονολογία κατασκευής της Σφίγγας 2500 ετων αντιστοιχεί στο πρόσωπο της και μόνο.....Ο λόγος τώρα που ανακατασκευάστηκε το πρόσωπο αυτης δεν είναι σαφής πολλα λέγονται...
Με σεβασμό
ermioni