- ΕΠΙΠΕΔΗ ΓΗ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
αν θελανε το καλο μας δεν θα εβαζαν αυτοκολητακια αλλα θα τα απαγορευαν δεκαετιες πριν
Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you
Βεβαια με την λογικη της προστασιας του πολιτη θα επρεπε να βαλουν προειδοποιητικα μηνυματα και σε ολα τα προιοντα
Φανταστειτε το χαρτι περιτυλιγματος του χασαπη να εγραφε:
Η υπερκαταναλωση κοκκινου κρεατος μπορει να προκαλεσει καρδιαγγειακα προβληματα και αυξηση της χολιστερινης.
Οι σοκολατες:
Η συνεχης καταναλωση σοκολατας μπορει να προκαλεσει εθισμο
Τα αλκοολουχα
Το αλκοολ μπορει να σας κανει επιθετικους και βιαιους

Βάλε φωτιά σε ότι σε καίει σε οτι σου τρώει την ψυχή
quote:ΚΑΙ Η ΚΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ
ΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΚΑΠΝΙΖΩ
ΜΕ ΛΕΝΕ ENDORAMA ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΖΩ
ΚΑΙ Ο ENDORAMA ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΑΞΕΙ
"σχεδον"
from us
Βαθιά τη νύχτα,τα μεσάνυχτα, με τ'ανοιχτά φτερά του ονείρου,πετά η ψυχή μου,σκλάβα ελεύθερη, στους μυστικούς κόσμους του απείρου..
αλλα σκέφτομαι να το κόψω.
Εχω αρχίσει και αισθάνομαι κάπως
περίεργα!...

quote:
[center]Πάνε τρία χρόνια τώρα που καπνίζω μόνο ένα τσιγάρο κάθε 27 Απριλίου! Ως... επέτειο μνήμης στην ημέρα που το έκοψα μετά από δέκα χρόνια μανιώδους καπνίσματος. Είμαι πολύ περήφανος γι' αυτό, κι έχει αλλάξει όλη η ζωή μου από τις 27 Απριλίου 2000 (Μεγάλη Τετάρτη ήταν θυμάμαι...).
Πλέον ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω και ΔΕΝ δέχομαι κανέναν καπνιστή που λέει ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να το κόψει. Είναι στο μόνο που είμαι ΑΠΟΛΥΤΟΣ και ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΣ, και μόνιμος λόγος αντιδικίας με κολλητούς και συγγενείς...
Όποιος ΘΕΛΕΙ μπορεί, όποιος πάλι ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ, γούστο του (αλλά μη λεει ότι δεν μπορεί)...
Δεν καπνιζω ,ουτε καπνιζα ποτε αλλα συμφωνω με τον Αναναςςς.
Ο πατερας μου καπνιζε κοντα 40 χρονια και ειχε φτασει να καπνιζει πριν 5-6 χρονια δυο πακετα την ημερα.
Ωσπου καποια πρωταπριλια επαθε ενα αρκετα σοβαρο καρδιακο επεισοδιο και δεν ξανακαπνισε ουτε μισο.
Οποτε συμφωνω οτι αμα θελει κανεις να το κοψει,ειλικρινα ομως, θα τα καταφερει.
quote:μια απο τα ιδια αλλα παντα βρισκω μια δικαιολογια για να αναψω ενα βασικα αν θελεις να κοψεις το τσιγαρο πρεπει να κοψεις και τον καφε γιατι ο καφες ειναι ο ρουφιανος του τσιγαρου.
καπνίζω αλλά θέλω να το κόψω! ήδη το παλέβω!ελπίζω να τα καταφέρω!!
μαχαιρι θελει φιλε μου γιατι το σταδιακα δεν πιανει το δοκιμασα απειρες φορες "θα κανω 5 την ημερα" θα καπνιζω μονο με τον καφε" με το δευτερο τα καταφερα δεν λεω αλλα εκανα ενα πακετο πινοντας καφε.
ευχομαι να τα καταφερεις φιλε μου και ελπιζω να τα καταφερουμε και εμεις οι υπολοιποι
from us
Η ζωή μας τι είναι;Να: Λίγες ώρες που διαβαίνουν.Μόνο η πρώτη μας γεννά και όλες οι άλλες μας πεθαίνουν..
quote:ειμαι εεεεγω οοοοοο καραγκιοζης ενας μεγαλος ενας τρανος οοοοοο ξακουστος παντου στην ελλαδα ο μυταρας γελωτοποιος
Φίλη είμαι!!!

from us
Το πιστοποιητικό θανάτου έγραφε "ανακοπή καρδίας"..
Είχε καρκίνο των πνευμόνων όμως...
Τον διέγνωσαν μόλις πρόσφατα...
Σε τρεις μήνες μέσα τελείωσε... και ήταν τόσο νέος...
Ο γιατρός είπε πως ήταν καπνιστής για αυτό...
Ο Νίκος όμως το είχε κόψει αλλά αποδείχτηκε πως δεν ήταν αρκετό.
Στα στατιστικά ο θάνατός του πέρασε ως "ανακοπή καρδίας" γιατί;
Αν κόψουμε τελικά όλοι το τσιγάρο θα εξαφανιστεί και ο καρκίνος;
Πάντως τελευταία βρίσκομαι σταθερά στα οχτώ την ημέρα. Μου είναι δύσκολο να τα μειώσω κι άλλο προς το παρόν.
ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ
το αγχος κρυβεται πισω απο ολα,γνωριζω ανθρωπους 85 και ανω που και πινουν κι καπνιζουν και ειναι μια χαρα
δυστηχως το αγχος και η καθημερινοτητα του ποσα και πως θα (τα) βγαλουμε περα μας αναλωνει...μας στερει καθε αλλη απολαυση που θα μας αναζωωγονουσε
σχεσεις-παρεες-ερωτες-εκδρομες,λειπουν απο την καθημερινοτητα μας σε πολυ μεγαλο βαθμο
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
το τσιγαρο φυσικα και μας καταστρεφει ομως δεν τα κανει ολα μονο του
ολα αυτα που ειπε ο μανος ισχυουν ειδικα το αγχος ειναι οτι χειροτερο
και η διαθεση για τσιγαρο εχει να κανει με την διαθεση μας
πολυ αγχος πολλα τσιγαρα τα οποια ειναι και τα χειροτερα γιατι εκεινη την στιγμη ο οργανισμος μας δεχεται τρομερη πιεση ειδικα η καρδια
μερικοι ανθρωποι εχουν προδιαθεση για καρκινο απλα με της ασχημες συνηθειες τα πραγματα θα ερθουν πιο γρηγορα
αν καποιος παθει καρκινο ενω δεν ειναι καπνιστης δεν θα ριξει κανενας το φταιξιμο στο τσιγαρο απλα θα πουν ολοι οτι ηταν ατυχος αλλα δεν ειναι ετσι τα πραγματα
αγχος,φαγητο που δεν προσφερει τιποτα στον οργανισμο ισα ισα που τον επιβαρυνει,μολυνση,καμια σχεση με την γυμναστικη, ολα αυτα καποια στιγμη θα βγουν στην επιφανεια με καποιον τροπο ειτε αυτος λεγεται καρκινος ειτε ανακοπη
οσο προσεκτικοι και να ειμαστε μερικες φορες το μονο που καταφερνουμε ειναι να μειωνουμε της πιθανοτητες να μας βρει συμφορα και ολοι εχουν να δωσουν ενα παραδειγμα για τετοια περιστατικα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να γινουμε σκουπιδοτενεκεδες γιατι πεφτει και το επιπεδο της ζωη μας.
οχτω τσιγαρα την ημερα ειναι καλος αριθμος τοσο καλος που νομιζω οτι μπορεις και να το κοψεις πλεον μαχαιρι και οσο πιο γρηγορα τοσο το καλυτερο γιατι χρειαζεται ο διπλος χρονος για να καθαρισει ο οργανισμος για παραδειγμα εγω που καπνιζω 8 χρονια χρειαζονται 16 για να επανελθω στα φυσιολογικα επιπεδα ΠΙΚΡΑ αλλα το παλευω για να μην γινουν 20
φιλη Δωριδα μακαρι να ειχα λογια να σου πω ωστε να σε εκανα να νοιωσεις αληθινα καλυτερα απο αυτη την απωλεια

from us
Edited by - endorama on 18/11/2003 01:16:43
Δε βλέπω τραπεζάκι για... καπνίζοντες
Τστστστσ...Εμάς κανείς δε μας σκέφτεται τελικά
Δεν νομίζω ότι μόνο του το τσιγάρο μπορεί να προκαλέσει θάνατο.Ίσως κάποιες ανεπανόρθωτες βλάβες στον οργανισμό μας.Σίγουρα συντρέχουν κι άλλοι λόγοι,όπως κακή διατροφή,καυσαέρια,άγχος.
Έχουν περάσει 48 μέρες από τότε που δεν καπνίζω.![]()
Δεν ήταν τόσο δύσκολο τελικά.ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ότι είναι.Όλα είναι μια ιδέα.
Καλό κουράγιο σε όσους προσπαθήσουν να κάνουν το ίδιο.Θα αναπνέετε διαφορετικά!Και κάθε φορά που θα το σκεφτόσαστε θα τρώτε μια σοκολάτα (δεν κάνει κακό).Άντε και καλή απεξάρτηση! ![]()
![]()
![]()
Αρα καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δεν το κόβω γιατί πολύ απλά ΔΕΝ θέλω.
Το ερώτημα όμως είναι γιατί να μη θέλω να το κόψω ενώ ξέρω τι μου κάνει και κατα καιρούς που δεν κάπνισα για λίγο διάστημα, μπόρεσα να δω τη διαφορά....νιώθεις ελεύθερος...
Γιατί οταν δεν καπνίζω αισθάνομαι ότι δεν είμαι εγω?
Γιατί χρειάζομαι το τσιγάρο ακόμα και για να μπορέσω να συζητήσω, αφού ο ίδιος άνθρωπος είμαι...
Γιατί θα πρέπει να αρρωστήσω για να αποφασίσω ότι θέλω να το κόψω?
Αν το θέμα της υγείας μου δεν με ταρακουνάει τί ειναι αυτό που θα μπορούσε να με οδηγήσει στη θέληση να το κόψω?
Όσοι κατάφεραν να το κόψουν παρακαλούνται να μας διαφωτήσουν...
Edited by - artemis-p on 18/11/2003 14:19:10
Σ' ευχαριστώ που με νιώθεις για αυτή την απώλεια της οικογένειάς μας. Ο χρόνος, λένε πως είναι ο καλύτερος γιατρός...
Σ' ευχαριστώ Nicole, για τα συλλυπητήρια.
ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ
Edited by - ΔΩΡΙΔΑ on 19/11/2003 05:58:12
Να σας πω και γω κατι ακουω τους αντικαπνιστες με τις προπαγανδες τους κτλπ κτλπ ... Μα ειμαστε με τα καλα μας σε αυτο το τρελο κοσμο που ζουμε υπαρχουν ΠΟΛΥ πιο σοβαρα θεματα να ασχοληθουμε απο το να ασχολουμαστε με το αν θα καταφερουμε να κοψουμε το τσιγαρο ... Να σας πω κατι για οσους ειστε μανιακοι αντικαπνιστες . Κανετε υγειηνη ζωη προσεχε σαν διαμαντι τον εαυτο σας δεν παρασυρεστε σε κανεναν πειρασμο ... ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ? Μια μερα περνατε το δρομο και ενας μεθυσμενος οδηγος σας παταει ... Ποιο το νοημα ? Η ζωη ειναι μικρη για να την ξοδευουμαι σε κατα τη γνωμη μου ασημαντα θεματα ας μην ειμαστε μικροψυχοι ... Και ας υποθεσουμε οτι δεν συμβαινει κατι απροοπτο τι θα κερσιδετε ? Να ζησετε 3 χρονια παραπανω ? Ολοι γνωριζουμε οτι μετα τα 65 - 70 ολοι οι ανθρωποι γερνανε , δεν μπορουν να παρουν τα ποδια τους , χρειαζονται συνεχεις φροντιδα και επιβλεψη , εχουν φοβιες , καθονται ολη μερα σπιτι σαπιζοντας στην τηλεοραση και εχουν και εναν κυριακατικο περιπατο . Τι να τα κανεις αυτα τα παραπανω χρονια που θα σου χαρισει η υγεινη ζωη . Εγω πρωσοπικα δεν τα θελω σας τα χαριζω ....
'Το μονο που ξερω ειναι πως δεν ξερω τιποτα'
δηλαδη θα εισαι πχ 40 και ο οργανισμος σου θα ειναι σαν ενος 70χρονου
θα εχεις προβληματακια πριν φτασεις στην ηλικια οπου ολοι θα σε σιχαινονται γιατι θα εχεις γινει σαν σταφιδα
αλλα οπως και να εχει μας σιχαινονται
βρωμαμε τσιγαριλα,τα δοντακια μας ειναι λες και υποφερουν απο κιτρινο πυρετο,λαχανιαζουμε με το παραμικρο και βηχουμε σαν φυματικοι οχι οτι καλυτερο δηλαδη για καποιον νεο σε ηλικια
και φυσικα πεφτει και η αποδοση της καρδιας οχι οτι καλυτερο ειδικα αν οι ορμονες σου χτυπανε κοκκινα γιατι το μυαλο θα θελει ενω το σωμα δεν θα κανει κουκου
το γραφουν και τα κηδειοχαρτα στα πακετα
επισης η υγεια ειναι σοβαρο θεμα γιατι μια μερα ξυπνας πας στον καθρεφτη και εισαι λιγο χλωμος ομως σκασιλα σου γιατι εισαι νεος ακομα........τεντωνεσαι και πας να παρεις βαθια αναπνοη και τοτε ανακαλυπτεις οτι επαθες ασθμα ωραια πραγματα και πραγματικα γιατι το εχει παθει φιλος μου 25 χρονων με ασθμα δηλαδη νεος με προβληματα ηλικιωμενου παει η ξενοιασια
δεν υπαρχει πιο εκνευριστικο απο το να εισαι νεος και να τρεχεις σε γιατρους καλυτερα να σε πατησει μεθυσμενος πιλοτος με αεροπλανο

from us