- ΕΠΙΠΕΔΗ ΓΗ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
έχεις τόσο δίκιο να λές
quote:
Το ερώτημα όμως είναι γιατί να μη θέλω να το κόψω ενώ ξέρω τι μου κάνει και κατα καιρούς που δεν κάπνισα για λίγο διάστημα, μπόρεσα να δω τη διαφορά....νιώθεις ελεύθερος...
Γιατί οταν δεν καπνίζω αισθάνομαι ότι δεν είμαι εγω?
Γιατί χρειάζομαι το τσιγάρο ακόμα και για να μπορέσω να συζητήσω, αφού ο ίδιος άνθρωπος είμαι...
Γιατί θα πρέπει να αρρωστήσω για να αποφασίσω ότι θέλω να το κόψω?
Αν το θέμα της υγείας μου δεν με ταρακουνάει τί ειναι αυτό που θα μπορούσε να με οδηγήσει στη θέληση να το κόψω?
Θα κάνω την αυτο-ανάλυσή μου και θα επανέλθω.
Ειλικρινά αν όλα δεν είναι δικαιολογίες για τον εθισμό μας τότε κάτι άλλο πρέπει να γίνεται. Ας το ψάξουμε.
ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ
με την αναπνοη μου που οφειλεται στο ορθοπεδικο μου προβλημα και
το οποιο πιστευω οτι θα λυσω συντομα διοτι αλλιως θα φουνταρω καμια μερα.
Σιγουρα το καπνισμα βλαπτει τον οργανισμο(φραζει τα αγγεια της καρδιας,μπορει να προκαλεσει καρκινο,καταστρεφει το δερμα κ.λ.π).
Ειναι δεδομενο οτι δεν γινεται να εισαι 100 τα 100 υγιης αν καπνιζεις
και περιττο να πω οτι δεν θα εχεις καλη αντοχη.Οσο για τις γυναικες
καλο ειναι να μην καπνιζουν πολυ γιατι το δερμα τους θα χαλασει στο μελλον.
Το αστειο ειναι οτι συμφωνα με ερευνα που εγινε σε πανεπιστημιο της Αμερικης απο
ειδικους γιατρους βρεθηκε οτι το τσιγαρο κανει και καπου καλο.Καταστρεφει ενα ενζυμο του εγκεφαλου που ευθυνεται για την
καταστροφη των κυτταρων του εγκεφαλου.Αν θυμαμαι καλα το ενζυμο
που καταστρεφεται λεγεται μελατονινη χωρις να ειμαι βεβαιος 100 τα 100.Ετσι οι καπνιστες εχουν λιγοτερες πιθανοτητες απο τους μη καπνιστες να παθουν στο μελλον Αλτσχαιμερ και Παρκινσον.
quote:
Να ζησετε 3 χρονια παραπανω ? Ολοι γνωριζουμε οτι μετα τα 65 - 70 ολοι οι ανθρωποι γερνανε , δεν μπορουν να παρουν τα ποδια τους , χρειαζονται συνεχεις φροντιδα και επιβλεψη , εχουν φοβιες , καθονται ολη μερα σπιτι σαπιζοντας στην τηλεοραση και εχουν και εναν κυριακατικο περιπατο
Εδω φιλε μου μαλλον εχεις αδικο.Θα σου πω το εξης.Υπαρχουν ανθρωποι
που μετα τα 65 ειναι σε πολυ καλη φυσικη κατασταση και αυτο διοτι
γυμναζονται συστηματικα,εχουν σωστη διατροφη και γενικα σε ολην την ζωη τους προσεχανε.Φυσικα πρωτα παιζει ρολο η κληρονομικοτητα και τα γονιδια διοτι υπαρχουν και ανθρωποι που καπνιζουν πολλα πακετα τσιγαρα και ειναι 70 χρονων.Παραδειγματα τετοια υπαρχουν.Δες για παραδειγμα τον Κλιντ Ισγουντ.Σου μοιαζει για γερος;H τον Αλ Πατσινο και πολλους αλλους
που δεν μου ερχονται στο μυαλο ασχετα απο το αν εχουν κανει λιφτινγκ.
Σημασια δεν εχει η ηλικια που θα φτασει κανεις αλλα το ποσο γερος
και υγειης θα εισαι.Τι να το κανω εγω να φτασω στα 80 αν ειμαι με
ενα μπαστουνακι και δεν μπορω να περπατησω.Καλυτερα να ζησω 40 χρονια
γερός παρα 60 χρονια ακομα και να ειμαι καποτε σαραβαλο.Απο τωρα οσο
ειναι νεος κανεις πρεπει να προσεχει:καλη διατροφη(λαχανικα,φρουτα,οχι πολλα λιπαρα),γυμναστικη και αθλητισμο στον λιγο
ελευθερο χρονο σου,καλος υπνος,περιποιηση δερματος,οχι υπερβολικη εκθεση στον Ηλιο(χρησιμοποιηση αντιηλιακου κατα την εκθεση στον ηλιο με δεικτη προστασιας απο 15 και πανω) και φυσικα προληπτικες επισκεψεις στο γιατρο και να εισαι αισιοδοξος γενικα στην ζωη σου,το γελιο ειναι πολυ σημαντικο
για την καλη υγεια.Καντα
αυτα και αμα φτασεις 80 χρονων(αλλο θεμα αμα μεχρι τοτε εχει καταστραφει η Γη π.χ το 2012 ή απο κανεναν Μπους
) θα λες να ζησω ακομα πολυ.
Φυσικα οσο και υγεινα να ζει καποιος αυτος δεν σημαινει οτι δεν θα
γερασει αλλα σιγουρα μπορει να φαινεται αρκετα χρονια πιο νεος.
Οι επιστημονες προσπαθουν να βρουν καποτε μια και γνωριζουν την
βαθυτερη αιτια που ο ανθρωπος γερναει(και δεν εχει να κανει με τον τροπο ζωης του καθενος) το τροπο να αντιμετωπισουν τα γηρατεια.Οπως
γνωριζουμε απο την Ιατρικη οσο και να σας φαινεται περιεργο οι
αλλαγες στον οργανισμο(γηρανση) ξεκινανε μετα το εικοστο ετος της ηλικιας.Αρα εκει ειναι το κλειδι.Φοβαμαι οτι δυσκολα θα βρεθει τροπος
αντιμετωπισης σταματηματος της γηρανσης ειδικα αν η γηρανση ειναι
νομος απαραβιαστος της Φυσης.Ισως τα γηρατεια να ειναι ενας τροπος
με τον οποιο η φυση,το Συμπαν μας προετοιμαζει να δεχτουμε τον θανατο.Ομολογω πως για μενα η γηρανση ειναι το χειροτερο πραγμα που
συμβαινει στον ανθρωπο,ειναι η παρακμη και η φθορα.Ολα ομως στην ζωη εχουν μια ακμη καιτην παρακμη τους αρα γιατι οχι και ο ανθρωπος;
Αν τυχει και βρουν τον τροπο αντιμετωπισης της γηρανσης τοτε φιλοι μου
θα νικηθουν ουσιαστικα αρκετες αρρωστιες και ισως ο Θανατος απο ασθενειες.Παντως οφειλω να σας πω οτι η γηρανση οπως λενε οι επιστημονες σχετιζεται με το οξυγονο.
Edited by - VIKING on 22/11/2003 02:51:36
Edited by - VIKING on 22/11/2003 02:54:26
Edited by - VIKING on 22/11/2003 02:56:10