ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

PhoenixGR31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΑreiosΜέλος
31/01/2005, 22:30:41
λιγη προσοχη σε αυτα που γραφουμε δεν θα εβλαπτε..

γηγενη, ειναι "πυροβολώντας"
το "ο ανθρωπος καταγεται απο τον πιθηκο" δεν ειναι απολυτα ορθο.
Απλως εχουν κοινο προγονο απο τον οποιον εξελιχθηκαν.

Αυτο που ειναι αχωνευτο στο χριστιανισμο για μενα δεν ειναι τοσο
οτι μιλαει για Δημιουργο ως πρωτο αιτιο, για αρχη και τελος του κοσμου
(για τους Ελληνες το Συμπαν ειναι αιωνιο, διχως αρχη ουτε τελος χρονικο, παροτι ειναι πεπερασμενο στον χωρο, οι Θεοι μας "σχηματιστηκαν" συνδεομενοι με το σχηματισμο του Συμπαντος αλλα ειναι Αθανατοι σε σχεση με τους θνητους, μηδεν εκ του μηδενος) οχι, βρισκω αυτες τις ιδεες παραλογες αλλα μπορω να καταλαβω εναν απλοϊκο ανθρωπακο που τα πιστευει.
Αυτο που ειναι πραγματικα μισητο και αχωνευτο ειναι το οτι ο Γιαχβε εχει δωσει τη Φυση εργολαβικα στον ανθρωπο να την κανει ανω κατω, να καταστρεψει τον πλανητη χωρις να σκεφτει οτι δεν ειναι δικος του αλλα τον εχει δανειστει απο τους Θεους και πρεπει να τον επιστρεψει στους μετεπειτα! Οχι, καμμια ιεροτητα στα βουνα, στα δαση, στα ποταμια, στα ζωα και φυσικα στον ιδιο τον ανθρωπο! Γιατι ολα ειναι Φυση συμπεριλαμβανομενου του ανθρωπου, αυτου του ζωου. Και γιατι αλλωστε ο χριστιανος να σεβαστει το περιβαλλον και τον συνανθρωπο του; Αφου ολα θα καουνε και θα καταστραφουν ετσι κ αλλιως στην ..Δευτερα παρουσια.
Κι αν εγκληματισει δεν πειραζει, θα ζητησει συγγνωμη γιατι ειναι καλος χριστιανος και ο Γιαχβε θα τον συγχωρεσει. Διαφθορα, ηθικος ξεπεσμος, εγωπαθεια. Ολα ξεκινανε απο την αλαζονοια και μισαλλοδοξια ενος Θεου κατεικονα και κατομοιωση του περιουσιου λαου του.

ΑΝΕΡΓΕ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

31/01/2005, 22:49:38

Pheonix μου φαίνεται πως δεν κατάλαβες ότι το είπα ειρωνικά,ή μάλλον δεν θέλησες να το καταλάβεις και γι'αυτό απέφυγες να απαντήσεις.

Μόνο οι πνευματικά τυφλωμένοι πιστεύουν ότι τα ιερά κείμενα των Ελλήνων είναι σοφά (που όντως είναι) ενώ τα ιερά βιβλία των Εβραίων είναι άχρηστα.

PhoenixGRΜέλος
31/01/2005, 22:52:06
Αρείε:
Η επιστήμη έχει αποδείξει εργαστηριακά πως το DNA των ανθρώπων είναι αδελφικό των πιθήκων.
Δυστυχώς για κάποιους ο άνθρωπος δεν είναι απο τον Αδάμ και την Εύα.
Δυστυχώς για κάποιους άλλους τον άνθρωπο ΔΕΝ τον πέταξαν στην γη οι εξωγήινοι.
Homo habilis - homo erectus & κατόπιν homo sapiens.
Πέρας, αυτό ήταν.
Όσσο για τα υπόλοιπα περί καταστροφισμού και επικίνδυνης κοσμοθεωρίας των χριστιανών & καθολικών δεν χρειάζεται να σου πω πόσο πολλύ απολαμβάνεις της αμέριστης συμπράστασής μου.
Το ξέρεις πολλύ καλά.
Το θέμα είναι πως θα ξεπεραστεί αυτός ο κίνδυνος γιατί απ' ότι διακρίνω...δεν έχουμε και πολλά περιθώρια ακόμα.

ΦΙΛΙΚΑ PhoenixGR

The guard of the knowlege of the Sun

31/01/2005, 23:25:10
PhoenixGR ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΕΚΑΝΑ
Αreios ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΚΑΤΑΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΘΗΚΟ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ

<<Αυτο που ειναι αχωνευτο στο χριστιανισμο για μενα δεν ειναι τοσο
οτι μιλαει για Δημιουργο ως πρωτο αιτιο, για αρχη και τελος του κοσμου
(για τους Ελληνες το Συμπαν ειναι αιωνιο, διχως αρχη ουτε τελος χρονικο, παροτι ειναι πεπερασμενο στον χωρο, οι Θεοι μας "σχηματιστηκαν" συνδεομενοι με το σχηματισμο του Συμπαντος αλλα ειναι Αθανατοι σε σχεση με τους θνητους, μηδεν εκ του μηδενος) οχι, βρισκω αυτες τις ιδεες παραλογες αλλα μπορω να καταλαβω εναν απλοϊκο ανθρωπακο που τα πιστευει.
Αυτο που ειναι πραγματικα μισητο και αχωνευτο ειναι το οτι ο Γιαχβε εχει δωσει τη Φυση εργολαβικα στον ανθρωπο να την κανει ανω κατω, να καταστρεψει τον πλανητη χωρις να σκεφτει οτι δεν ειναι δικος του αλλα τον εχει δανειστει απο τους Θεους και πρεπει να τον επιστρεψει στους μετεπειτα! Οχι, καμμια ιεροτητα στα βουνα, στα δαση, στα ποταμια, στα ζωα και φυσικα στον ιδιο τον ανθρωπο! Γιατι ολα ειναι Φυση συμπεριλαμβανομενου του ανθρωπου, αυτου του ζωου. Και γιατι αλλωστε ο χριστιανος να σεβαστει το περιβαλλον και τον συνανθρωπο του; Αφου ολα θα καουνε και θα καταστραφουν ετσι κ αλλιως στην ..Δευτερα παρουσια.
Κι αν εγκληματισει δεν πειραζει, θα ζητησει συγγνωμη γιατι ειναι καλος χριστιανος και ο Γιαχβε θα τον συγχωρεσει. Διαφθορα, ηθικος ξεπεσμος, εγωπαθεια. Ολα ξεκινανε απο την αλαζονοια και μισαλλοδοξια ενος Θεου κατεικονα και κατομοιωση του περιουσιου λαου του.>>

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

PhoenixGRΜέλος
01/02/2005, 00:03:47
KOST KOST KOST
Atension sill vou ples!

quote:
Pheonix μου φαίνεται πως δεν κατάλαβες ότι το είπα ειρωνικά,ή μάλλον δεν θέλησες να το καταλάβεις και γι'αυτό απέφυγες να απαντήσεις

Πρώτον δεν νομίζω οτι οι ειρωνείες βοηθούν την συζήτηση, αν εσύ πιστεύεις κάτι τέτοιο όπως λες σε συμβουλεύω να ανοίξεις ένα topik και να προσκαλέσεις σε αυτό τους υπόλοιπους είρωνες του Forum να κάνετε παρεούλα.

Δεύτερον αν μπορείς να αντιπαρατεθείς με λογικά επιχειρήματα και τεκμηριωμένα στοιχεία θα χαρώ ιδιαίτερα να φιλοξενήσω την άποψή σου στο topik μου.

ΚΑΙ τρίτον αγαπητέ KOST αν νομίζεις οτι δεν χρίζω πνευματικής διαύγειας να ξεχωρίσω ποτε κάποιος με ειρωνεύεται, έχεις πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου και σε συμβουλεύω να την αναθεωρήσεις εκ βάσεως.

ΦΙΛΙΚΑ PhoenixGR

The guard of the knowlege of the Sun

01/02/2005, 14:01:47

Φοίνικα είπα ότι έκανες πως δεν κατάλαβες και όχι ότι όντως δεν κατάλαβες.

Και πάλι απέφυγες να απαντήσεις και γι'αυτό ξαναλέω ότι μόνο οι αδαείς(και οι εθνικιστές) θεωρούν ότι οι μύθοι των Ελλήνων είναι σοφοί ενώ οι μύθοι των Εβραίων είναι ανόητοι.Ελπίζω τώρα να το σχολιάσεις.

Όσο για την ειρωνία είναι μία πολύ καλή λύση όταν απέναντί μας βρίσκεται ένας μισαλλόδοξος.Εγώ προσωπικά δεν συνηθίζω και δεν μου ταιριάζει να ειρωνεύομαι,όμως αναγνωρίζω ότι η ειρωνία όταν γίνεται με το σωστό τρόπο είναι τέχνη μοναδική.

ΔΩΡΙΕΥΣΜέλος
01/02/2005, 16:59:43
kost :

«ξαναλέω ότι μόνο οι αδαείς(και οι εθνικιστές) θεωρούν ότι οι μύθοι των Ελλήνων είναι σοφοί ενώ οι μύθοι των Εβραίων είναι ανόητοι.»

Για να δούμε κύριε «φιλ – αλλόδοξε» εμένα που με κατατάσσεις;;

Στους αδαείς ή στους εθνικιστές;;

Που έχω την ίδια γνώμη για τα εβραϊκά παραμυθάκια.

Θα θεωρήσω φρόνιμο βεβαίως, να μου αποδείξεις πρώτα εσύ το ορθό του ισχυρισμού σου...., και γιατί δεν είναι σωστές τέτοιες «εθνικιστικές» θεωρίες.

Μη ψεύδου, αλλ’ αλήθευε.
ΣΟΛΩΝ ΕΞΗΚΕΣΤΙΔΟΥ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΕΦΗ

01/02/2005, 21:42:15

Aγαπητέ με το να χρησιμοποιείς για ψευδώνυμο ένα πομπώδες ελληνικό όνομα(ΔΩΡΙΕΥΣ) και με το να καταθέτεις ρητά του Σόλωνα νομίζεις ότι είσαι Έλλην????Νομίζεις ότι είσαι κάτοχος της Ελληνικής Παιδείας???Το ίδιο ισχύει και για το Φοίνικα.

Έλεος,μην τρελαθούμε,είναι σαν να λέμε ΟΤΙ Ο ΠΙΘΗΚΟΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΙΜΕΙΤΑΙ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!!

Έτσι και εσείς,με το να μιμείστε τους Έλληνες νομίζετε οτι γίνατε Έλληνες????Έλεος πια ρε τρελοκομεία.

Κανά εβραικό παραμυθάκι έχετε διαβάσει ή απλά παπαγαλίζετε αυτά που σας μαθαίνουν?Την Παλαιά Διαθήκη για παράδειγμα την έχετε διαβάσει? Εγώ προσωπικά εντόπισα ΤΕΡΑΣΤΙΑ εσωτερικά νοήματα σε αυτή και τα οποία δεν πρόκειται φυσικά να μοιραστώ με εσάς.

Μήπως αυτό που σας έμεινε από τη Βίβλο είναι οι σφαγές,οι θυσίες και οι τερατωδίες? Σας πληροφορώ ότι ο ελληνικός μύθος είναι και αυτός γεμάτος από δαύτες,απλά οι Έλληνες τις ωραιοποίησαν ενώ οι Εβραίοι τις παρουσίασαν πιο ωμά.

ΑreiosΜέλος
01/02/2005, 22:40:02
αγαπητε κοστ
επειδη πανε χρονια που εχω διαβασει την "αγια γραφη"
θα ηθελα να μου εντοπισεις που κατα τη γνωμη σου βρισκονται
τα θεματα που της δινουν καποια ηθικη βαση.
Γιατι μπορει και να κανω λαθος που την θεωρω
ενα αναξιο αναγνωσμα για τους Ελληνες.

φιλικά

ΑΝΕΡΓΕ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

ΔΩΡΙΕΥΣΜέλος
02/02/2005, 16:52:21
quote:
Aγαπητέ με το να χρησιμοποιείς για ψευδώνυμο ένα πομπώδες ελληνικό όνομα(ΔΩΡΙΕΥΣ) και με το να καταθέτεις ρητά του Σόλωνα νομίζεις ότι είσαι Έλλην????Νομίζεις ότι είσαι κάτοχος της Ελληνικής Παιδείας???Το ίδιο ισχύει και για το Φοίνικα.

Για πες μας εσύ ποίας παιδείας κάτοχος είσαι.

quote:
Έτσι και εσείς,με το να μιμείστε τους Έλληνες νομίζετε οτι γίνατε Έλληνες????Έλεος πια ρε τρελοκομεία.

Όσο παράξενο και αν σου φαίνεται, η μητέρα μου κατάγεται από την Βοιωτία και ο πατέρας μου από την Σαλαμίνα και έτσι θεωρώ κι εγώ με την σειρά μου τον εαυτόν μου Έλληνα.
Τώρα αν εσύ δεν ξέρεις από πού κρατάει η σκούφια σου….μην κρίνεις εξ ιδίων τ’ αλλότρια

quote:
Κανά εβραικό παραμυθάκι έχετε διαβάσει ή απλά παπαγαλίζετε αυτά που σας μαθαίνουν?Την Παλαιά Διαθήκη για παράδειγμα την έχετε διαβάσει? Εγώ προσωπικά εντόπισα ΤΕΡΑΣΤΙΑ εσωτερικά νοήματα σε αυτή και τα οποία δεν πρόκειται φυσικά να μοιραστώ με εσάς.

Ακριβώς επειδή έχω διαβάσει την Π.Δ και προσωπικά εντόπισα ΤΕΡΑΣΤΙΑ πνευματική λήθη και διαφθορά, την οποία αντιθέτως με σένα είμαι πρόθυμος να την αποκαλύψω και να κατατροπώσω πολύξερες φυσιογνωμίες σαν και του λόγου σου…., σύστησα αρχικώς να παραθέσεις στοιχεία που να καταδεικνύουν το αντίθετο.
(η οξύτητα είναι λόγο της προσωπικής σου επίθεσης και χαρακτηρισμού μου ως πιθήκου και τρελοκομείου)

quote:
Μήπως αυτό που σας έμεινε από τη Βίβλο είναι οι σφαγές,οι θυσίες και οι τερατωδίες? Σας πληροφορώ ότι ο ελληνικός μύθος είναι και αυτός γεμάτος από δαύτες,απλά οι Έλληνες τις ωραιοποίησαν ενώ οι Εβραίοι τις παρουσίασαν πιο ωμά.

Ακριβώς αυτά τα παραπάνω υπάρχουν μόνον στην Π.Δ τα οποία έχουν μόνον διδακτική αξία ως προς την τέχνη
της ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ,
της ΜΟΙΧΕΙΑΣ,
της ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΑΡΚΟΣ,
της ΜΑΣΤΡΟΠΕΙΑΣ,
της ΦΙΛΟΔΟΞΙΑΣ,
της ΦΙΛΑΡΓΥΡΙΑΣ
και παντός είδους ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ και πάσης φύσεως ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ.

Καταδεικνύοντας την λεπτή τέχνη του δόλου, σ’ όσους φιλοδοξούσαν να γίνουν συνεχιστές της εκπληκτικής αυτής αναίσχυντης χαλδαϊκής φυλετικής εφεύρεσης.

Η αντανακλαστική σου συμπεριφορά καταδεικνύει εμφανώς έναν μισαλλόδοξο χαρακτήρα, κύριο χαρακτηριστικό ενός φανατισμένου και θρησκόληπτου ατόμου, ο οποίος ελαφρόμυαλα αρνείται κάθε συζήτηση σε θέματα που άπτονται της «πίστης» του, καθιστώντας τον… αυτιστικό να εθελοτυφλεί κοιτώντας διαρκώς το δάκτυλο που του δείχνει τον ουρανό.

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να σου υπενθυμίσω ότι, για να απορρίψεις μια τοποθέτηση χρειάζεσαι στοιχεία και αποδείξεις τουναντίον.
Αν επιθυμείς να δείς την πορεία του αρχαίου δύσοσμου – δόλιου ποταμού της χαλδαιο-εβραιο-βιβλικής θρησκείας, εγώ είμαι εδώ όλος αυτιά (μάλλον όλος μάτια) για να αντικρούσω κάθε σου επιχείρημα (ΑΝ ΕΧΕΙΣ ).

Μη ψεύδου, αλλ’ αλήθευε.
ΣΟΛΩΝ ΕΞΗΚΕΣΤΙΔΟΥ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΕΦΗ

CottusΜέλος
02/02/2005, 17:22:12
quote:
με το να μιμείστε τους Έλληνες νομίζετε οτι γίνατε Έλληνες????Έλεος πια ρε τρελοκομεία

mipos eimai Zoulou kai den to ksera?, egw oxi pithiko mimite anthropo, egw Tarzan

quote:
Έλεος πια ρε τρελοκομεία

με συγχωρείς αλλά επιστρέφω τον χαρακτηρισμό

quote:
Κανά εβραικό παραμυθάκι έχετε διαβάσει ή απλά παπαγαλίζετε αυτά που σας μαθαίνουν?

και αυτό το επιστρέφω, μόνο βγάλε το εβραικό και βάλε ελληνικό

quote:

ουδεν σχόλιον ,έχω μείνει άφωνος

quote:
Εγώ προσωπικά εντόπισα ΤΕΡΑΣΤΙΑ εσωτερικά νοήματα σε αυτή και τα οποία δεν πρόκειται φυσικά να μοιραστώ με εσάς.

πάλι ουδεν σχόλιον, όχι για τα νοήματα που πιθανόν έχεις βρεί και σε καλύπτουν, όσο για το δεύτερο μισό τη δηλωσής σου.