ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τα έχει παίξει ο καιρός; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Τα έχει παίξει ο καιρός; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Krios30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
15/02/2007, 19:22:18
Καλησπέρα φίλε elme, εμένα προσωπικά δεν με ταρακούνησες καθόλου, γιατί όλα αυτά μου είναι γνωστά, και από τη δική μου μεριά κάνω ότι μπορώ, αλλά δεν είναι αρκετό. Βέβαια κατάλαβα από την αρχή τι ήθελες να πεις, αλλά άδικος κόπος.
Αλήθεια που κολλά ο Κολοκοτρώνης και ο Παύλος Μελλάς;
Εδώ μιλάμε για το παγκόσμιο, και όχι μόνο για την Ελλάδα μας...
Υποστηρίζεις οικολόγους; Από περιέργεια, όχι τίποτα άλλο.

Η αμφιβολία είναι η αρχή της σοφίας!

bob_catΜέλος
16/02/2007, 03:45:23
Μετά από την καταστροφή του Τσέρνομπιλ,τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια άνθρωποι εκτέθηκαν σε κάποιο είδος κινδύνου της υγείας τους, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά των Ηνωμένων Εθνών.
Η πυρηνική καταστροφή στο Τσέρνομπιλ στις 26 Απριλίου 1986, έχει δημιουργήσει την μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων στον κόσμο, που έχουν πληγεί από τον καρκίνο λόγω πυρηνικού ατυχήματος. Σχεδόν 2.000 περιπτώσεις καρκίνου του θυροειδούς έχουν προκύψει από την έκρηξη των πυρηνικών αντιδραστήρων στον ουκρανικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.
Bρισκόμαστε συνέχεια ανυπεράσπιστοι απέναντι σε κινδύνους δίχως να μπορούμε να καταλάβουμε την σημαντικότητα τους. Δυστυχώς έχουμε την τάση να αγνοούμε τον κίνδυνο άν τον θεωρούμε κατα την γνώμη μας οτι δέν είναι ορατός.
Θα συμφωνήσω με τον φίλο elme οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν την απειλή, αλλά δέν αντιδρούν. Οι περισσότεροι δέν αντιδρούν γιατί δέν έχουν λόγο σε τίποτα άν και γνωρίζουν την απειλή κοιτάζουν ένα προσωρινό βόλεμα.
Άλλοι έχουν λόγο αλλά έχουν παράλληλα και συμφέροντα.

Αεί ο Θεός γεωμετρεί

elmeΝέο Μέλος
16/02/2007, 03:48:15
χαχαχα να σαι καλα κριε...
οχι για ποιους οικολογους λες? τον Βεργη μηπως?
αυτον υποστηριζω για μυκονο μονο, ολοι οι αλλοι ειναι ενα κ το αυτο
αφου ολοι αυτοι περνουν επιχοριγησεις αρα εχουν κενα..ολα ειναι
βρομικα φιλε μου τα ξερω κ τα βλεπω δεν υπαρχουν αντιδοτα μονο
την οργη του κοσμου φοβουντε, απο τη στιγμη που αυτοι δουλευουν
για να κινηθουν τα γραναζια αλλα οχι κ να δουλευουν σαν δουλοι
αυτο δεν ανεχομαι.Να σου πω πως νιοθω? λες κ ειμαι η ελια κ με βαζουν στο ελαιοτριβιο κ σαν να μη φτανει αυτο που με ξεζουμιζουν αλλα εχω κ δικους
μου αν8ρωπους να γυρναν το μυλο.τι να πω, τι με νοιαζει σταληθεια
τι δεν κανουν οι αλλοι εγω τι θα κανω ειναι το θεμα..
Κ ΣΑΝ ΠΡΩΤΑ ΑΝΔΡΙΩΜΕΝΟΙ ΧΑΙΡΕ Ω ΧΑΙΡΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ..

Ολα εμεις τα κανουμε μην αμφιβαλετε..

16/02/2007, 10:00:27
quote:

Μετά από την καταστροφή του Τσέρνομπιλ,τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια άνθρωποι εκτέθηκαν σε κάποιο είδος κινδύνου της υγείας τους, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά των Ηνωμένων Εθνών.
Η πυρηνική καταστροφή στο Τσέρνομπιλ στις 26 Απριλίου 1986, έχει δημιουργήσει την μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων στον κόσμο, που έχουν πληγεί από τον καρκίνο λόγω πυρηνικού ατυχήματος. Σχεδόν 2.000 περιπτώσεις καρκίνου του θυροειδούς έχουν προκύψει από την έκρηξη των πυρηνικών αντιδραστήρων στον ουκρανικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.
Bρισκόμαστε συνέχεια ανυπεράσπιστοι απέναντι σε κινδύνους δίχως να μπορούμε να καταλάβουμε την σημαντικότητα τους. Δυστυχώς έχουμε την τάση να αγνοούμε τον κίνδυνο άν τον θεωρούμε κατα την γνώμη μας οτι δέν είναι ορατός.
Θα συμφωνήσω με τον φίλο elme οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν την απειλή, αλλά δέν αντιδρούν. Οι περισσότεροι δέν αντιδρούν γιατί δέν έχουν λόγο σε τίποτα άν και γνωρίζουν την απειλή κοιτάζουν ένα προσωρινό βόλεμα.
Άλλοι έχουν λόγο αλλά έχουν παράλληλα και συμφέροντα.

Φιλε Bob Cat... μην θελεις να εξαπατηθεις απο αυτο που κανανε οι Σοβιετικοι (και φυσικα τους επηρεασε, και διαλυθηκε η ΕΣΣΔ)...

Αυτοι που εκτεθηκαν σε ΑΜΕΣΟ κινδυνο... σαφως και ηταν πανω απο 15.000.000, απο τους πρωτους μηνες... Με τα χρονια, αυξηθηκε δραματικα ο αριθμος... καθως 1ον, το συνεφο της Ραδιενεργειας, ειχε φθασει σχεδον σε ενα σημειο, με διαμετρο πανω απο 1.500 χιλιομετρα... (Μεχρι και τις ΗΠΑ δηλαδη) και 2ον... ακομα εκλυοταν η Ραδιενεργεια, γιατι τον Αντιδραστηρα τον θαψανε ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΣΙΜΕΝΤΟ...

stanfromgreeceΜέλος
16/02/2007, 10:15:30
Φίλε μου Predator,να μην ξεχνάμε και το άλλο...ακόμα πεθαίνουν άνθρωποι από το Τσέρνομπιλ κυρίως από λεχαιμία. Ακόμα και πριν λίγες μέρες, εκείνο το μοντέλο που πέθανε ξαφνικα (δεν θυμάμαι το όνομά της,είναι εκείνη που είχε βγεί το καλοκαίρι μις Πελοπονησσος),πέθανε από λευχαιμία.Η μητέρα της είπε πως ζούσαν σε μία περιοχή της Πολωνίας πολύ κοντά στα σύνορα με Ουκρανία,και πως πολλοί εκεί προσβλήθηκαν από την ραδιενέργεια. Πριν 4-5 χρόνια, μια φίλη μου από την Ουκρανία μου είπε πως από τον ίδιο λόγο έχασε μια ξαδερφη της 16 χρονών...
16/02/2007, 16:34:26
Eτσι ειναι Σταματη... Οπως επισης και οι περισσοτεροι θανατη στην περιοχη της Θρακης, ειναι λογω του Τσερνομπιλ... Και οχι μονο οι θανατοι...

Το Τσερνομπιλ εχει αυξησει τα ποσοστα θνησιμοτητας απο Καρκινο ΚΑΙ στην ΕΛΛΑΔΑ...

16/02/2007, 17:25:02
Ροή κάτω από τον πάγο
Υπόγειες λίμνες στην Ανταρκτική εντοπίστηκαν από το Διάστημα

Η μεγάλη λίμνη Βοστόκ διακρίνεται εδώ ως «βαθούλωμα» στην επιφάνεια του πάγου (από παλαιότερη έρευνα)

Ουάσινγκτον

Ένα εκτεταμένο δίκτυο υπόγειων λιμνών ανακαλύφθηκε κάτω από παγετώνες της Ανταρκτικής με τη βοήθεια δορυφορικών λέιζερ. Οι ερευνητές έμειναν έκπληκτοι από την ταχύτητα με την οποία γεμίζουν και αδειάζουν οι υπόγειοι θήλακες, ορισμένοι με έκταση εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Τα νέα στοιχεία ίσως μάλιστα βοηθήσουν τους επιστήμονες να προβλέψουν πώς το κάλυμμα πάγου της Ανταρκτικής αντιδρά στην παρατηρούμενη κλιματική αλλαγή. Η παγωμένη ήπειρος συγκεντρώνει το 90% του γλυκού νερού της Γης, και η ενδεχόμενη τήξη των πάγων θα προκαλούσε τεράστια άνοδο της στάθμης των ωκεανών.

Οι τελευταίες δορυφορικές παρατηρήσεις αποκαλύπτουν την ύπαρξη 100 υπόγειων λιμνών στη Δυτική Ανταρκτική, αναφέρουν στο περιοδικό Science ερευνητές της NASA και του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

Η κίνηση του νερού μέσα στο δίκτυο των λιμνών προκαλεί ανυψώσεις και καθιζήσεις στον υπερκείμενο πάγο, δραματικές μεταβολές που καταγράφηκαν από το διάστημα. Για παράδειγμα, μια λίμνη με μήκος 30 χλμ και πλάτος 10 χλμ που άδειασε απότομα προκάλεσε πτώση της επιφάνειας του πάγου κατά 9 μέτρα σε διάστημα 30 μηνών.

Η επικεφαλής της μελέτης, Χέλεν Φλίκερ, και οι συνεργάτες της ανέλυσαν δεδομένα του δορυφόρου ICESat της NASA για το διάστημα 2003-2006. Ο δορυφόρος εκπέμπει παλμούς λέιζερ, όπως ένα ραντάρ εκπέμπει ραδιοκύματα, και μετρά την ανακλώμενη ακτινοβολία για να δημιουργήσει έναν τοπογραφικό χάρτη της Ανταρκτικής.

Οι δορυφορικές παρατηρήσεις επιτρέπουν έτσι την εξέταση μεγάλων εκτάσεων πάγου, σε αντίθεση με παλαιότερες μελέτες που βασίζοντας σε γεωτρήσεις και είχαν έτσι περιορισμένη εμβέλεια.

Τα νέα στοιχεία, ελπίζουν οι επιστήμονες, θα επιτρέψουν τη δημιουργία μοντέλων στον υπολογιστή της συμπεριφοράς του καλύμματος πάγου της Ανταρκτικής.

news.in.gr, με πληροφορίες από Associated Press

16/02/2007, 19:07:58
φίλε PREDATOR μάλλον έκανες ένα λάθος
quote:
το συνεφο της Ραδιενεργειας, ειχε φθασει σχεδον σε ενα σημειο, με διαμετρο πανω απο 1.500 χιλιομετρα... (Μεχρι και τις ΗΠΑ δηλαδη)

ή 1500 χιλιόμετρα ή μέχρι τις Η.Π.Α., πρέπει να διαλέξεις

bob_catΜέλος
16/02/2007, 23:09:05
Δέν έχει σημασία άν έχει φτάσει ή όχι στις ΗΠΑ ο κύκλος της ραδιενέργειας. Ο φίλος PREDATOR συμφώνησε με την σειρά του, σε κάτι απο όλους μας αποδεκτό σχετικά με τον καταστροφικό ρόλο του Τσέρνομπιλ σε βάρος της ανθρωπότητας.
Εάν στάθηκε το Τσέρνομπιλ αιτία να διαλυθεί η ΕΣΣΔ δέν το πιστεύω εδώ πολιτικοί λόγοι παίζουν ρόλο αλλά τα ραδιενεργή καρκινοειδή του εγκλήματα τα πληρώναμε εδώ και 20 χρόνια, τα πληρώνουμε και θα τα πληρώνουμε.

Αεί ο Θεός γεωμετρεί

17/02/2007, 00:45:55
Και μια και είχαμε το άρθρο για την ροή κάτω από τον πάγο στην Ανταρκτική, δείτε και αυτό το φοβερό βιντεάκι που τράβηξαν στο Newfoundland (Ανατολική άκρη του Καναδά), πριν από καμιά 15αριά μέρες. Κύμματα παγώνουν καθώς βγαίνουν στην ακτή.
Είναι εντυπωσιακό, αλλά παρόλο που μιλούν για ένα παράξενο φαινόμενο, μάλλον δεν πρέπει να είναι και πολύ ασυνήθιστο σε εκείνες τις περιοχές.

http://www.break.com/index/newfoundland_frozen_waves.html

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

17/02/2007, 09:39:26
Ostria,
Τι ήταν τούτο που έβαλες ωρέ;;;
Δεν είχε καμία λογική.
Εάν δεν είναι κάνα χοντρό εφέ, τότε πρέπει να ψάξω να βρω φυσικό να το εξηγήσει...
17/02/2007, 11:43:31
Eιναι ενα φαινομενο, που εχει "μιλησει" αρκετες φορες η τηλεοραση...

Φιλε Libero εχεις δικαιο... εκανα λαθος... επρεπε να γραψω 11.500 χιλιομετρα και οχι 1.500... συγγνωμη για το λαθος...

17/02/2007, 12:19:35
Predator,
Γνωρίζεις καμία εξήγηση στο διαδίκτιο για αυτό το θέμα;
17/02/2007, 16:59:58
Βρε παιδιά, κάτι δεν μου κολλά με αυτό το βίντεο...
Για να παγώνουν τα κύματα μόλις βγαίνουν στην ακτή, η θερμοκρασία πρέπει να ήταν πολλούς βαθμούς κάτω από το 0.
Κάτι που δεν φαίνεται να συμβαίνει, οι τύποι δεν φορούν καν γάντια, και είναι πολύ χαρούμενοι, καθόλου κόκκινο πρόσωπο από το κρύο, αυτοκίνητο κοντά στην παραλία, χωρίς αλυσίδες, οπότε δεν είχε πάγο, κάτι τέλος πάντων δεν πάει καλά...

17/02/2007, 17:55:33
Eκτος... αν ειναι απο κομματιασμενο παγοβουνο, που "εφτασε" στην Ακτη... Ειδικα τωρα που στον Καναδα, τις προαλλες, ειχαν πει οτι ειχε σπασει ολοκληρο Ακρωτηριο απο Παγετωνα!!!

17/02/2007, 18:02:48
Έρχεται το Live Earth!
Συναυλίες για την προστασία του πλανήτη διοργανώνει ο Αλ Γκορ

Ουάσινγκτον

Μεγάλη σειρά συναυλιών σε όλο τον κόσμο, υπό τον τίτλο Live Earth, διοργανώνει ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τους κινδύνους από την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ο 58χρονος Γκορ, του οποίου το ντοκιμαντέρ An Inconvenient Truth, που αναφέρεται στην άνοδο της θερμοκρασίας στη Γη, τον έφερε αιφνιδίως στο χώρο της σόου μπιζ, δήλωσε ότι οι συναυλίες θα διεξαχθούν στις 7 Ιουλίου στο Λονδίνο, τη Σανγκάι, το Σίδνεϊ, το Γιοχάνεσμπουργκ και σε τοποθεσίες, που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, στις ΗΠΑ, στη Βραζιλία και στην Ιαπωνία.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος του Αλ Γκορ, Κάλι Κράιντερ είπε ότι τον επόμενο μήνα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες ενός σόου που θα διοργανωθεί και στην Ανταρκτική.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που θα εμφανιστούν στις συναυλίες είναι οι Red Hot Chili Peppers, Foo Fighters, John Legend, Snoop Dogg, Coldplay, Black Eyed Peas, Lenny Kravitz, Bon Jovi, Enrique Iglesias, Sheryl Crow, AFI, Keane, Kelly Clarkson, John Mayer, Faith Hill, Tim McGraw και Corrine Bailey Rae.

Συμπαραγωγός του Live Earth είναι ο Κέβιν Γουόλ, παραγωγός των συναυλιών Live 8, που έγιναν το 2005 με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την Αφρική.

Ο Γκορ και ο Γουόλ δήλωσαν ότι το Live Earth μπορεί να είναι το γεγονός που θα καθηλώσει τους περισσότερους χρήστες ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης από οποιοδήποτε άλλο, φθάνοντας στα δύο δισεκατομμύρια άτομα, από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, το διαδίκτυο και τον κινηματογράφο.

news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γερμανικό

17/02/2007, 22:23:35
quote:

Βρε παιδιά, κάτι δεν μου κολλά με αυτό το βίντεο...
Για να παγώνουν τα κύματα μόλις βγαίνουν στην ακτή, η θερμοκρασία πρέπει να ήταν πολλούς βαθμούς κάτω από το 0.
Κάτι που δεν φαίνεται να συμβαίνει, οι τύποι δεν φορούν καν γάντια, και είναι πολύ χαρούμενοι, καθόλου κόκκινο πρόσωπο από το κρύο, αυτοκίνητο κοντά στην παραλία, χωρίς αλυσίδες, οπότε δεν είχε πάγο, κάτι τέλος πάντων δεν πάει καλά...

Οντως φαίνεται να μην κάνει τόσο κρύο. Ειδικά ο τύπος με την βερμούδα..! Αλλά και πάλι το βίντεο δεν μου φαίνεται πλαστό.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

18/02/2007, 15:13:15
Καλησπέρα!
Την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη το βράδυ έχει στην τηλεόραση ΕΤ-1 ένα
αφιέρωμα σχετικά με τον παράξενο καιρό, που βιώνουμε τελευταία.
Ίσως θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε αυτά τα ντοκιμαντέρ...

ΠΕΜΠΤΗ - 22/2

-"Ενημέρωση" – ΕΤ1: 21.10
Στο πλαίσιο της εκπομπής με τίτλο «Περιβάλλον – Ο καιρός τρελάθηκε;» προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «2050, είναι ήδη πολύ αργά;»
-"Θεματική βραδιά" – ΕΤ1: 24.00
Στη συνέχεια της εκπομπής του Στέλιου Κούλογλου προβάλλονται τα ντοκιμαντέρ: «Πλανητική σκίαση» και «Κάντε υδρογόνο, όχι πόλεμο»

Εβδομαδιαία τηλεοπτική ενημέρωση ESOTERICA.gr
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=7914&whichpage=2

18/02/2007, 18:12:50
Eλπιζω, καποιος, απο τους "απο πανω" να "συγκινηθει" βλεποντας την εκπομπη αυτη ή καθε εκπομπη τετοιου περιεχομενου

19/02/2007, 09:35:37
quote:
Αλλά και πάλι το βίντεο δεν μου φαίνεται πλαστό.

Δεν είπα ότι είναι πλαστό αγαπητή μου Ostria, αλλά μήπως συμβαίνει αυτό που είπε ο φίλος PREDATOR, με το παγόβουνο;

Κάποιο ατύχημα, πείραμα με χημικά ίσος; Ποιος ξέρει....