ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ/ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ/ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

ddf60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
12/02/2004, 14:16:50
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ (ΚΥΡΙΑ) Valnta ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ.

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ.
ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΛΛΟΙ....
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Sesostris ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΙΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΙΔΗ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ.
Η ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΕ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΣΤΑΣΙΜΗ. (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥΣ)

ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΙΔΗ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΟΥΤΟΣ ΜΕΣΑ ΤΗΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΡΑΦΑΝ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟΝΟΙ.
ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΗΛΘΑΝ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΝΟΙ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ.
ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ???????

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ Greeklish ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ..

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΦΟΡΟΥΜΣ....
ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ Greeklish ΕΔΩ....
ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

**ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

12/02/2004, 23:19:01
quote:
Η ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΕ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΣΤΑΣΙΜΗ

Φίλε AVATARGR κι'εγώ συμφωνώ οτι η γλώσσα πρέπει να εξελίσσεται , όχι όμως να εφτελίζεται , όπως κατά την αποψή μου γίνεται με την γραμματική Τριανταφυλίδη .
Θα ήθελα επίσης να σε πληροφορήσω οτι ήμουνα απο εκείνους που χειροκρότησαν την εισαγωγή της δημοτικής στα σχολεία και την κατάργηση της καθαρεύουσας . Αναθεώρησα όμως τις απόψεις μου όταν διαπίστωσα οτι τα παιδιά άρχισαν να χάνουν τον γλωσσικό μας πλούτο και να έχουν ολοένα και φτωχότερο λεξιλόγιο .
quote:
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ.

Εδώ φίλε AVATARGR πολύ φοβάμαι ότι παρερμήνευσες τα γραφόμενά μου , ίσως πάλι να μην ήταν και τόσο σαφής η διατύπωσή μου για την Αγγλική .
Εγώ δεν βρίσκω καθόλου κακο το να μαθαίνουν τα παιδιά μία ή και περισσότερες ξένες γλώσσες (προσωπικά γνωρίζω 5) , άλλο ομως είναι να μαθαίνεις μία ξένη γλώσσα και άλλο να την κάνης δεύτερη επίσημη γλώσσα της πατρίδας σου , όπως ηταν η πρόταση της Κας Διαμαντοπούλου για τα Αγγλικά .

13/02/2004, 22:42:11
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Sesostris ΙΣΩΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΛΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΘΗΚΑΝ ΣΩΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ.
ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΡΚΕΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ.

ΛΟΙΠΟΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
ΩΣΤΕ ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ ?????

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΙΔΗ)
ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟΥ ΚΑΤ' ΕΜΕ
ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ.
ΟΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ.

ΑΛΛΑ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑΝ Η ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ?????

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΜΕ ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΤΑΙΕΙ ?????
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ....
ΟΛΟΙ ΜΑΣ...

ΓΟΝΕΙΣ ,ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ , ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ .....
ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΛΟΓΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ?????

ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΚΑΜΙΑ ......(ΔΥΣΤΥΧΩΣ)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΥΓ. Ο ΟΔ. ΕΛΥΤΗΣ ,ΚΑΖΑΤΖΑΚΗΣ,Κ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΓΡΑΦΑΝ.

**ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

Edited by - AVATARGR on 13/02/2004 22:43:41

13/02/2004, 23:56:43
quote:
Ο ΟΔ. ΕΛΥΤΗΣ ,ΚΑΖΑΤΖΑΚΗΣ,Κ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΓΡΑΦΑΝ

Σύμφωνοι , και ειδικά ο Μενέλαος Λουντέμης που ειναι η αδυναμία μου , όχι όμως με τους κανόνες της ισοπεδωτικής γραμματικής Τριανταφυλίδη .
Και ειδικα στην Ελληνική απόδοση των ξένων λέξεων και ονομάτων . Όπως γνώρίζουμε , στην γλώσσα μας τα φωνήεντα έχουν την δική τους φωνητική αξία , και δεν βλέπω τον λόγο γιατί θα πρέπη το ee να το γράφω ι και όχι η όπως αποδίδεται καλύτερα στα Ελληνικά , όπως επίσης το y όταν ο Γάλλος το ονομάζει υγκρέκ εγω γιατί θα πρέπη μία γαλλική λέξη γραμμένη με y να την αποδίδω με ι και όχι με υ όπως και μία κατάληξη au να την αποδίδω με ο και όχι με ω που είναι και ηχητικά σωστότερο .
Και μη μου πης φίλε AVATARGR χάριν απλουστεύσεως , γιατί για τον ίδιο λόγο θα έπρεπε να γράφουμε Νοε,Ισαϊας,Αβεσαλόμ,Ιόβ,Λότ,Μοϊσής,Ιρόδης κλπ για να είμαστε ακριβοδίκαιοι όπως κάνουμε όταν γράφουμε το Λίρ,Μπερνάρ Σο,Τσαϊκόφσκι,Ο'Νίλ κλπ .

14/02/2004, 00:40:00
Η Παιδεία πρέπει πρώτιστα να αποσκοπεί στην Φυσική, Ψυχική και Πνευματική προαγωγή του Λαού. Αυτή η σειρά, υποδηλώνει και το γεγονός ότι η κάθε μιά αποτελεί υπόβαθρο των επομένων. Σήμερα δυστυχώς, η αστικοδημοκρατική «παιδεία»(!) έχει μια αντεστραμένη «ιεραρχία» και μια χρησιμοθηρική και υλιστική κατεύθυνση. Μιλαμε για ισοπέδωση όλων εκείνων των Αξιών που μπορούν να αποτελέσουν σημεία αναφοράς για τον Άνθρωπο. Η σημερινή παιδεία, με την υλιστική στενοκεφαλιά της, οδηγεί σε έναν νεκρό διανοηματισμό και σε μια ψευδο-επιστήμη... Κάποιοι κάνουν λόγο για επαναφορά των αρχαίων, που εγκληματικώς πέταξε στο καλάθι των αχρήστων το «εκπαιδευτικό» μας σύστημα , με τα γνωστά αποτελέσματα των σημερινών αγραμμάτων – «επιστημόνων» - νέων ! Όμως δε φτάνει... Χρειάζεται επαναφορά του αρχαίου εκείνου Ιδεώδους του «καλού καγαθού» . Στόχος πρέπει να είναι το «Είναι» και όχι το... «έχειν» ...

Όμως όλα αυτά είναι αδύνατο να γίνουν πράξη μέσα σ’ ένα Σύστημα της δημοκρατικής χρηματοκρατίας , στην οποία οι «φύσει δούλοι» καθίστανται άρχοντες, με τα δουλοπρεπή τους φρονήματα που τους είναι αφάνταστα χρήσιμα για το σκοπό αυτό... Τέτοιους χρειάζεται – τέτοιους δημιουργεί ! Ένα άρρωστο Σύστημα όπως το σημερινό, δεν εργάζεται για την προαγωγή και τον εξευγενισμό του είδους, αλλά στηρίζει και προωθεί την αντιστροφή των αξιών, την καταστροφή των Αρχετύπων και οδηγεί τελικώς στον πλήρη εκφυλισμό! Έτσι δημιουργεί όχι χαρακτήρες, αλλά έναν ελεεινό συρφετό φθονερών «ίσων πολιτών»...

14/02/2004, 01:47:36
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Sesostris ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΝΑ ΞΕΝΟ ΟΝΟΜΑ Η ΕΝΑ ΤΟΠΟΝΥΜΙΟ ??????????

Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ?????
Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ Μ. ΛΟΥΝΤΕΜΗ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ????
ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ????
ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΛΑ ΤΟΝ Κ. ΠΑΛΑΜΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ....

ΦΙΛΕ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ...
ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΣ ..
ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ?????
ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ??????
ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ....
ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

**ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

kynikosΜέλος
14/02/2004, 03:17:36
Γειά σου φίλε ΝΟΜΙΜΟΝ
quote:
Μπαίναμε με τις μηχανές σουζάτοι στην αίθουσα, καπνίζαμε μέσα, κανείς δεν είχε βιβλία και τετράδια, οι μισοί πάντα έλλειπαν είτε απο αποβολές είτε λόγω μπιλλιάρδου που ήταν απέναντι κλπ.
Καλά λοιπόν σε είχα καταλάβει οτι είσαι ολίγον τι αντάρτης και μηχανόβιος...

Πάντως η ιστοριούλα σου για τον δάσκαλό σου, ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ.
Θα μου επιτρέψεις να την κάνω copy-paste που και που στις διάφορες συζητήσεις οπου όλοι αναρωτιώμαστε ΠΩΣ να "φτιάξουμε" την παιδεια.

Μερικές ωραίες ιδέες σαν αφετηρία:-

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ. ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ! ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ...

ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ. ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΗ. ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΟΦΙΑ.

Γίνεται άραγε παιδεία χωρίς αυτές;

ΜΦΧ

Κ.

14/02/2004, 22:24:44
Φίλε AVATARGR , ξαναδιάβασε σε παρακαλω προσεκτικότερα την προηγούμενη απάντησή μου , δεν έχει καμμία σχέση με αυτά που μου απαντάς .

ΑΝΑΛΥΩΝΜέλος
15/02/2004, 01:38:25
Αγαπητοί φίλοι γεια σας.

Πιστεύω πως πρέπει το θέμα ΠΑΙΔΕΙΑ να τεθεί στις σωστές του βάσεις
και οι οποίες είναι : Η ΤΑΥΤΟΣΗΜΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΝΟΗΜΑΤΟΣ!!

Θα σας αναφέρω ένα παράδειγμα. Μια μέρα ένας φίλος μου , μαζί με τον
υιο του επισκέφθηκε έναν κοινό μας φίλο και έκατσε λίγο μαζί μας , (ήμουν κι εγώ εκεί) , πίνωντας κι οι τρεις μας καφέ.
Κάποια στιγμή ο κοινός μας φίλος έλειψε από το γραφείο του και όταν επέστρεψε είχε ένα δώρο για τον υιο του φίλους μας που ήταν πέντε χρονών.
Όταν ξεκίνησε ο φίλος με τον υιο του να φύγει , ρωτάει ο πατέρας του
τον μικρό : " είπες ευχαριστώ στον κ. Τάσο ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΩΡΟ; και
ο μικρός του απάντησε : ΜΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ...ΠΗΡΕ ...ΜΟΥ ΤΟ ΕΔΩΣΕ"!!!

Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΑΝΑΛΥΩΝ

+

16/02/2004, 14:27:23
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Sesostris ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ..

ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΕΞΑΝΤΛΕΙΣ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ??????

ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΤΣΙ Η ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΞΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑ Η ΤΟΠΟΝΥΜΙΑ ??????
ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ Υ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ "υγκρέκ" ???

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

**ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

28/08/2008, 23:13:24
Γεια σας

Φίλε johannes
Από τη κατάλαβα όλα αυτά τα έβλεπε μονό η φίλη σου, εσύ δεν είχες κάποια συμμετοχή.

Πιστεύω πως η φίλη σου είχε μια Αστρική εμπειρία και είμαι σίγουρος πως το φως στο δωμάτιο ήταν σαν να είχε πανσέληνο. Ρωτά την και πες μου σε παρακαλώ.

Πολλές φορές τυχαίνει κάποιος να αφυπνιστεί στο Αστρικό και να βλέπει ένα γνώριμο πρόσωπο που πολλές φορές και πίστεψεμε δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Άλλοτε πάλι βλέπουμε όντος αυτόν που είναι αλλά λόγω του ότι δεν έχουμε μεγάλη ας το πούμε ικανότητα σε αυτό το πεδίο τα πράγματα ελαφρός έως και πολύ μπορούν να αλλάξουν όπως στην τρίτη περίπτωση που είπες. Και αυτό πιστεύω πως έγινε.

Μπορεί να είναι λίγο διαφορετικό το δωμάτιο ή να λείπουν πράγματα ή να υπάρχουν πρόσθετα δωμάτια. Και φυσικά μπορείς να βλέπεις ένα πρόσωπο αλλαγμένο σε διάφορες παραλλαγές.

Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί η συνείδηση δεν είναι ανεπτυγμένη.

Εγώ προσωπικά θεωρώ χάρισμα το να έχεις τέτοιες εμπειρίες, και κάθε βράδι όλοι έχουμε τουλάχιστον πέντε διαφορετικές εμπειρίες στο Αστρικό.

Τις θυμόμαστε ως όνειρα.

Μάλλον οι πεποιθήσεις που έχει η φίλη σου δεν την αφήνουν να δεχτεί τα πράγματα. Χρειάζεται μια αναθεωρήσει και χρόνο για να ωριμάσει η σκέψη για την εμπειρία που είχε .

Όλα εξάρτιονται από την κατανόηση την οποία έχουμε.

Να είστε καλά

ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

28/08/2008, 23:17:58
Γεια σας

Φίλε Giorgos13 υπνοβατείς ακόμη;

Να είστε καλά

ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

DnikeΝέο Μέλος
29/08/2008, 01:03:26
Καλημέρα σε όλους σας! Αν και νέο μέλος διαβάζω για πολλά χρόνια το εσωτέρικα -γράφω και σε άλλες ενότητες για άσχετα θέματα- και δηλώνω ότι είμαι ψαγμένος με το θέμα της αστρικής προβολής υπό την έννοια ότι με ενδιαφέρει το οτιδήποτε έχει σχέση με αυτήν!
Πολλές φορές πριν κοιμηθώ αυθυποβάλλομαι ότι "Πρέπει" να ξυπνήσω στο όνειρό μου ή ότι πρέπει να κάνω συνειδητό αστρικό ταξίδι!!Σας λέω ότι αισθάνομαι πολύ τυχερός διότι προχθές είχα τη δεύτερη εμπειρία μου να ξυπνήσω μέσα σε ένα όνειρο και θα ήθελα να σας την διηγηθώ!
Την στιγμή που "ξύπνησα" στο όνειρό μου και κατάλαβα, για να το πω λαϊκά- πως τα είχα 400, βρισκόμουν στο πίσω κάθισμα σε ένα μηχανάκι, έβλεπα τα μαλλιά του οδηγού, τις λεπτομέρειες από τα ρούχα του, ακόμα και το χρώμα (καφέ) του μπουφάν του. Αμέσως πήρα βαθιά ανάσα και σκέφτηκα..."Εδώ είμαστε" ..ναι είναι πολύ περίεργο , είναι σαν να σε έχουν απαγάγει ας πούμε εξωγήινοι, να σε ναρκώνουν και να ξυπνάς σε έναν άγνωστο κόσμο! Εγώ ξύπνησα ως συνοδηγός..! Επειδή δεν τρόμαξα καθόλου και επειδή ακριβώς ήξερα τι μου συνέβαινε αυτό βοήθησε ώστε να μην ξυπνήσω βίαια και στο να γίνουν αυτά...τα οποία θα σας πω παρακάτω!
Παρατηρούσα το περιβάλλον! Βρισκόμασταν, εγώ και ο οδηγός, στην μέση ενός πολυσύχναστου δρόμου με πολλά αμάξια...Η μηχανή δεν έτρεχε! Διέκρινα πολύ καθαρά τις αδιάφορες φάτσες των οδηγών και των συνοδηγών, αλλά και πολλοί πεζοί! Η καθαρότητα της συνείδησής μου ήταν τέτοια που εξεπλάγην απίστευτα! Ήταν το δεύτερο ξύπνημά μου σε όνειρο και, σε αντίθεση με τη θολή πρώτη εμπειρία μου, εδώ όλα έμοιαζαν σαν απογευματινός περίπατος στην πόλη! Να σας τονίζω ότι δεν πίνω και δεν καπνίζω τίποτα...πολλοί ίσως να το σκεφτούν!!
Well, Επειδή όπως σας είπα εξεπλάγην με όλο αυτό αποφάσισα για να τεκμηριώσω την άποψή μου ότι ήμουν πράγματι σε έναν άλλο, παράλληλο κόσμο και όχι σε μια φαντασία του μυαλού μου , να κάνω κάτι άμεσα! Σκέφτηκα ότι ο μόνος τρόπος για να μάθω την αλήθεια ήταν να γίνω επιθετικός! Προστάζω τον οδηγό να σταματήσει διότι θέλω να κατέβω! Αυτός σταματάει, γυρνάω και βλέπω έναν άγνωστο! Αυτός έδειχνε πως με ήξερε! Πλησιάζω το διπλανό αμάξι - το οποίο δεν έτρεχε πολύ- ανοίγω την πόρτα και κάνω κάτι για πρώτη φορά στην ζωή μου...αλλά σόρυ...έπρεπε να το τσεκάρω! Αρχίζω να χτυπάω τον άγνωστο συνοδηγό! ήθελα να δω τις αντιδράσεις του! περίμενα ότι αν ήταν όνειρο πως δεν αντίδραση θα είχε ή δεν θα αντιδρούσε με λογική...όμως ο τύπος με αντιμετώπισε πολύ νόσμαλ....σαν τρελό και άρχισε να φωνάζει βοήθεια! Το κορυφαίο? Το αμάξι σταμάτησε και ο οδηγός βγήκε για να με αντιμετωπίσει!Συγκινητική αλληλεγγύη! Αυτό το οποίο με σιγούρεψε 1000% ότι ήμουν επισκέπτης σε μια παράλληη διάσταση είναι όταν μαζεύτηκε κόσμος και προσπαθούσαν να με ηρεμήσουν....να ρωτάνε τι συνέβη ....πολυποίκιλες και φυσιολογικές αντιδράσεις!Ξαφνικά χαστουκίζω με όλη μου την δύναμη έναν τύπο! Πρέπει να είχα το χαμόγελου τρελού...στυλ Τζακ Νίκολσον στην λάμψη! Ο τύπος ανταποδίδει, ένιωσα την πίεση του χεριού του αλλά, ας σημειωθεί αυτό, καθόλου πόνο! Ε μετά από από αυτό ξύπνησα και τσιμπιόμουν...βασικά ήταν κορυφαία εμπειρία για την οποία θα ήθελα να διαβάσω γνώμες....ειδικών και μη! Βασικά αισθάνομαι λιγάκι άσχημα που ήμουν επιθετικός και αναστάτωσα το αστρικό πεδίο αλλά το έκανα για χάρη της Αλήθειας, την οποία , σαν και εσάς, αναζητώ!
29/08/2008, 08:05:40
Γεια σας

Φίλε Dnike
Πράγματι είχες ένα συνειδητό ονείρεμα, αλλά υπάρχουν ποιο μαλακοί τρόποι για να τσεκάρεις το που βρίσκεσαι. Π.χ να πιάσεις το δάκτυλο του χεριού σου και να το τραβήξεις. Αν το δάκτυλο τεντώσει σαν λάστιχο τότε δεν είσαι στο φυσικό επίπεδο.

Μπορείς να δοκιμάσεις να κανείς ένα μικρό επιτόπιο αλματάκι με σκοπό να αιωρηθείς. Είδες όταν ξύπνησες τσιμπήθηκες για να δεις αν συνεχίζεις να ονειρεύεσαι.(ευτυχώς που δεν έδειρες κανέναν μέσα στο σπίτι)

Πολη ωραια φίλε Dnike ,αλλά θα ήθελα να επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι για εμένα όλα αυτά έχουν αξία όταν ο άνθρωπος προσπαθεί να ξυπνήσει όχι στο Αστρικό επίπεδο αλλά στο φυσικό.

Και τώρα που συζητάμε κοιμόμαστε. Είναι σαν να είμαστε μέσα σε ένα κοσμικό όνειρο. Ποιος κοιμάται; Τι τρόπους έχουμε εδώ για να ξυπνήσουμε;

Να είστε καλά

ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

johannesΝέο Μέλος
30/08/2008, 16:04:43
Φιλε ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ σε ευχαριστω για τα φωτα σου.

Η κοπελια ειναι τωρα πισω στη πατριδα της,(Γαλλια)και μου απαντησε οτι δεν ηταν δυνατο το φως,αλλα ελαφρα φωτιζωμενο,οπως ηταν στη πραγματικοτητα το δωματιο.Τι να της προτεινω να κανει,να την πεισω να ασχοληθει;Εγω πολυ θα το'θελα να ειχα τις ...δυνατοτητες της παντος .

DnikeΝέο Μέλος
30/08/2008, 19:50:33
Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να ευχαριστήσω το μέλος μας "Ένας Υπηρέτης" για τις πολύτιμες γνώσεις του που μοιράζεται μαζι μας ! προβληματίστηκα όμως πολύ εκεί:

Και τώρα που συζητάμε κοιμόμαστε. Είναι σαν να είμαστε μέσα σε ένα κοσμικό όνειρο. Ποιος κοιμάται; Τι τρόπους έχουμε εδώ για να ξυπνήσουμε;

Δηλαδή τώρα ζούμε σε ένα κοσμικό όνειρο? Πως ξυπνάμε? Ο θάνατος είναι το ξύπνημα? Απορίες!!!

31/08/2008, 17:06:55
Γεια σας

Φίλε johannes πιστεύω όπως σου είπα ότι πρέπει να ωριμάσει. Αστο να εξελιχτεί.

Να είστε καλά

ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

31/08/2008, 17:10:57

Γεια σας

Φιλε Dnike δες αυτά που έχω πει εδώ και τα ξανά λέμε.

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=5&TOPIC_ID=9795

Να είστε καλά

ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

Giorgos13Νέο Μέλος
01/09/2008, 15:42:02
quote:

Γεια σας

Φίλε Giorgos13 υπνοβατείς ακόμη;

Να είστε καλά

ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

Βασικα,δν θα ελεγα πως αυτο που εκανα ηταν υπνοβασεια.

Θυμομουν τις πραξεις μου,θυμομουν επισης σχεδον τα παντα το επομενο
πρωι απλα δν μπορουσα να ελεγξω τις πραξεις μου.Θυμαμαι πως φοβομουν κατι το οποιο δν μπορω ουτε εγω να περιγραψω.Επομενως δν θα ελεγα πως υπνοβατουσα με την αινια οτι περπατουσα στο σπιτι και μιλαγα χωρις μετα να θυμαμαι τπτ.

Πλεον δν υπνοβατω,οχι τα τελευταια 5-6 χρονια.Ουτε καν μιλαω στον υπνο μου.

Wizard_1992Νέο Μέλος
01/09/2008, 16:40:40
Αγαπητα μου παιδια(που λεει ο λογος) ασχολουμαι αρκετο καιρο με τις ικανοτητες του εγκεφαλου και η αστρικη προβολη ειναι μια δυσκολη επικυνδινη και επιπονη διαδικασια για το σωμα εαν δεν ξερεις να την κανεις σωστα, γι'αυτο ολοι οι ''περιεργοι'' που θελετε να το δοκιμασετε να κανετε καποιες ψυχικες ασκησεις ,οπως ο πιο απλος ο διαλογισμος! Παντως εγω προσωπικα δεν θα το συνιστουσα σε ενα πρωταρη , να το επιχειρισει !

Ευχαριστω!