- "Χημικές ουρές" - Kάποιοι ανέλαβαν να ψεκάσουν τον πλανήτη? Νο2 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Ξαναλέω: Τυχαίο; Δεν νομίζω...
αν ναι αγνοώ την είδηση...
θα μπορούσες να μου δώσεις τις πηγές του ρεπορταζ σου ?
γιατί με ενδιαφέρει η είδηση
Ευχαριστώ

Αν έχεις την ημερομηνία της πανούκλας, κοίτα την προηγούμενη μέρα...
Εμφανίζονται αρκετές μύγες μέσα στο σπίτι, που είναι σε μια μισοπεθαμένη κατάσταση. Σα ναρκωμένες, σα να τις έχουν ψεκάσει με κάτι. Με βαρύ πέταγμα, τις πλησιάζεις και δεν πετάνε για να απομακρυνθούν.
Είναι μήπως αυτή η περιγραφή γνώριμη σε κανέναν;
Έχετε παρατηρήσει κάτι παρόμοιο;
(και την ώρα που έγραφα αυτό το μήνυμα, νάσου μια μυγούλα προσγειώθηκε νωχελικά μισό μέτρο μπροστά μου στο τραπέζι, πάνω σε μία πετσέτα. Την πλησίασα, κούνησα την πετσέτα κι αυτή παρουσίασε μικρή αντίδραση. Τίναξα την πετσέτα κι απλά έπεσε στο πάτωμα...)

αλλά πριν αρχίσει ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ τα περι ψεκασμών
Θα σου πω οτι αυτά τα έντομα (μαζί με τα κουνούπια, και άλλα πολλά)
τόσο πριν, οσο και μετά το χειμώνα ειναι οι χειρότερες συνθήκες για αυτα
και αυτός είναι ο λόγος που "εξαφανίζονται" τους ψυχρούς μήνες.
Πρώτος λόγος που δεν αγαπούν αυτές τις θερμοκρασίες, είναι οτι δεν μπορούν να αναπαραχθούν
κι εκει που τους καλοκαιρινούς μήνες γεννούν περίπου 1000 αυγά, το χειμώνα ελάχιστα είναι αυτά που επιβιώνουν
απο τις ήδη ελάχιστες μύγες που κυκλοφορούν.
Η νωχελικότητα στις κινήσεις, ειναι αποτέλεσμα των χαμηλών (ακόμα) θερμοκρασιών που επικρατούν, το ίδιο συμβαίνει αν μπει κάποια μύγα στο σπίτι το καλοκαίρι, και είναι το A/C στο φουλ!
Επίσης, κατα τη Μερφολογία, "αν μια και μοναδική μύγα κυκλοφορεί στη γειτονιά, αυτή θα βρεθεί μέσα στο σπίτι σου"
ειναι απόλυτα σωστό, γιατί θα κάνει τα πάντα να τρυπώσει μέσα σε αυτο, για να εξασφαλίσει λίγη ζέστη... ![]()

Βέβαια, οι μύγες είναι πολλές - περίεργο για την εποχή αυτή. Τη συμπεριφορά που περιέγραψα την έχω δει σε 3-4 μύγες κάθε μέρα (τις τελευταίες 4-5 μέρες) και δεν έχω συνηθίσει να βλέπω τόσες μύγες Μάρτη μήνα... (άσε που σε όλα τα παράθυρα υπάρχουν σίτες, οπότε δεν έχουν και τόσες πολλές ευκαιρίες να μπουν).
Μία πιθανή εξήγηση (γενικότερα της εμφάνισης πολλών μυγών αυτήν την εποχή) είναι οι μεγάλες θερμοκρασίας την ημέρα που συνδυάζονται όμως με πολύ χαμηλές τη νύχτα: 22 βαθμοί το πρωί, 7-8 το βράδυ (εκεί που μένω). Αλλά το βράδυ μέσα στο σπίτι έχουμε θέρμανση οπότε δεν δικαιολογείται να είναι ναρκωμένες από το κρύο, τουλάχιστον όχι οι σπιτίσιες μύγες. ![]()

quote:Πολλές και τύπου "ναρκωμένες" μύγες έχω συναντήσει σε περιοχή με πολλές καλλιέργειες (αγροτική περιοχή) και εγώ το αποδίδω οτι ίσως σχετίζεται με τα λιπάσματα ή τα φάρμακα που ρίχνουν την εποχή
amalia
Μία πιθανή εξήγηση (γενικότερα της εμφάνισης πολλών μυγών αυτήν την εποχή) είναι οι μεγάλες θερμοκρασίας την ημέρα που συνδυάζονται όμως με πολύ χαμηλές τη νύχτα: 22 βαθμοί το πρωί, 7-8 το βράδυ (εκεί που μένω). Αλλά το βράδυ μέσα στο σπίτι έχουμε θέρμανση οπότε δεν δικαιολογείται να είναι ναρκωμένες από το κρύο, τουλάχιστον όχι οι σπιτίσιες μύγες.
Πρωί ήταν και καθώς άνοιγα την εξώπορτα (που βλέπει σε αυλή) μια μύγα έχει κολλήσει στη μεριά της πόρτας όπου βρίσκεται και το γλωσσίδι για το κλείδωμα (λίγο πιο πάνω). Εντελώς άκυρο μέρος, ιδιαίτερα λόγω του ότι δεν έφευγε όσο την πλησίαζα. Καθώς κλείνω την πόρτα για να μπω μέσα, την βλέπω μουλωχτά να φέρνει βόλτα τη γωνία και να μπαίνει μέσα γλυστρώντας μέσα από την κάσα της πόρτας! Κι όλα αυτά σε μια ημιθανή κατάσταση. Φαίνεται πως οι μύγες πριν τα τινάξουν απολαμβάνουν κάποιες μικρές στιγμές μεγαλοφυΐας...

Εχω ανακαλύψει έναν τρόπο εντοπισμού και εξόντωσης.Παρατηρώ το δείγμα της...πτήσης τους.Αν κάνουν πολλά ζικ-ζακ, τότε πρόκειται για ηλίθιες μυϊγες.Τους δίνω λοιπόν, κάποια φανταστικά νικς και τις κυνηγώ με την μυγοσκοτώστρα.Απολαμβάνω τον τρόπο με τον οποίο τις παγιδεύω.
Αλλά είναι πολλές, πανάθεμά τες!![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Αν υποψιαστώ ότι μας ψεκάζουν με το ίδιο φάρμακο ΝΙΚΟΜΑΧΕ, θα πεθάνωωωω!!!!