ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΞΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΕΡΑΊ΄ΔΕΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΞΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΕΡΑΊ΄ΔΕΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Μορφέας30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
EleasarΝέο Μέλος
16/12/2005, 14:25:10
Χαιρετώ

Όταν λέω σκοτάδι εννοώ σκοτάδι μέσα μου και καμία σχέση με σκοτεινές πρακτικές. :)

Γενικά είμαι σε μια διαδικασία αλλαγής εδώ και κάποια χρόνια ! Ελπίζω δηλαδή όντως να αλλάζω και να μην έχω αυταπάτες !

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Αν θέλεις μπορώ να σου στείλω κάποιο mail με περισσότερες σκέψεις όπου ίσως θα μπορέσω να εκφραστώ πιο άμεσα και πιο ελεύθερα _

Φιλικά Eleasar - ZophieL

GabrielΝέο Μέλος
17/12/2005, 09:34:14
Tίποτα άλλο να μην είχε γραφτεί στο παρόν θέμα το παραπάνω ποίημα νομίζω πως έφτανε και περίσσευε!

If I am to retreat from darkness
I need an illuminated way
So that I may do what darkness cannot do
For in darkness I am only me
But in the light Ι'm everything and everything is me.

και πιστεύω πως είναι πολύ καλύτερα στα αγγλικά γιατί μέσα από τους "ήχους" των λέξεων αποδίδεται πολύ καλύτερα η ενέργεια του μηνύματος :)

καλημέρα

UnseenΜέλος
19/12/2005, 09:27:11
Καλημέρα σε όλους

Eleasar
Βεβαίως, γράψε μου αν θέλεις, αν και δεν είμαι σίγουρη πως είμαι το πλέον αρμόδιο άτομο στο οποίο θα μπορούσες να απευθυνθείς. Αν όμως αυτό που χρειάζεσαι είναι απλά ένας εξωτερικός παρατηρητής που να σου επιβεβαιώσει ότι έχεις όντως προχωρήσει, αυτό ελπίζω να μπορέσω να το κάνω.

Gabriel
Να είσαι καλά. Το πρωτότυπο είναι το αγγλικό εξάλλου.

Μείνετε κοντά.

Με αγάπη,
Unseen

******* By Art we live *******

UnseenΜέλος
20/12/2005, 09:46:11
Συναφή με τη δεύτερη ερώτηση:

«…το εκπληκτικό ροζ λουλούδι που φυτρώνει πάνω στο κλαδί του ιβίσκου έχει τόσο βαθιά και σημαντική σχέση με το αιθέριο ον που προΐσταται, ώστε πραγματικά να μη μπορούμε να μιλήσουμε γι’ αυτά σα χωριστές οντότητες. Είναι ο τραγουδιστής κάτι διαφορετικό από το τραγούδι; Μήπως ο χορευτής και ο χορός του δεν είναι ένα και το αυτό πράγμα; Μήπως δεν είναι αδιόρατο το όριο ανάμεσα στη μητέρα και το νεογέννητο μωρό της; Η καλύτερη πιθανή εξήγηση είναι να πούμε ότι το Αδιόρατο Βασίλειο είναι ο τραγουδιστής και η Φύση το ένδοξο τραγούδι του…»

Βρίσκονται όπου και να περπατήσουμε όπου και να στραφούμε. Στα ίδια τα στοιχεία που μας περιβάλλουν. Είναι τα πνεύματα της φύσης, οι φύλακες της γης και όλων των θαυμαστών που περιέχει. Είναι οι βασιλιάδες και οι βασίλισσες των εποχών μας. Είναι οι ιππότες και οι πριγκίπισσες του αέρα, της βροχής και του καιρού μας που επιτελούν τριπλή αποστολή: να εμπνέουν την ανάπτυξη, να ενθαρρύνουν την αληθινή παρουσία και να στηρίζουν την αγάπη.

Η έμπνευσή τους είναι, κυριολεκτικά, αυτή που κάνει το βαλανίδι να αναπτυχθεί σε μια γιγάντια βαλανιδιά. Η ενθάρρυνσή τους είναι αυτή που κάνει τον αετό, το λύκο και το δελφίνι να λάμπουν από μια ομορφιά που προκαλεί δέος. Η αιώνια υποστήριξη που προσφέρουν είναι κυριολεκτικά αυτό που κάνει την ανθρωπότητα να ερωτεύεται. Και να ονειρεύεται. Και τι θα ήταν ο άνθρωπος χωρίς όνειρο και χωρίς έρωτα; Τι θα ήταν χωρίς τα ξωτικά;

Unseen

ΥΓ Το απόσπασμα είναι από το πραγματικά πολύ καλό βιβλίο της Μάρσια Ζίνα Μάγκερ, «Επαφή με τα Αιθέρια Όντα της Φύσης – Οι Νεράιδες δεν Ζουν μόνο στα Παραμύθια», εκδ. Πύρινος Κόσμος.

EleasarΝέο Μέλος
20/12/2005, 13:37:39
Εγώ θα γράψω μια φράση από την ταινία Blueberry που μου ήρθε στο μυαλό μόλις διάβασα το παραπάνω.

" Πρόσεχε τις σκέψεις σου και τα συναισθήματα σου, τώρα που είδες τα αληθινά τους πρόσωπα. Καλώς ήρθες στον Άλλον κόσμο... "

Οι τρομερές μου διαισθητικές ικανότητες μου υπαγορεύουν ότι έχεις email Unseen. :)

UnseenΜέλος
20/12/2005, 13:57:18
Eleasar

Και οι αντίστοιχες δικές μου τρομερές διαισθητικές ικανότητες (bulletin των 13.45) με ενημερώνουν ότι όχι μόνο είχα email αλλά απάντησα κιόλας από το πρωΐ. Και ξέρεις τι; Η απάντησή μου για κάποιο λόγο δεν μπορεί να φθάσει στον αποδέκτη της αν κι έχουν περάσει αρκετές ώρες. Γιατί άραγε; Μήπως το mailbox αυτού του τρομερά διαισθητικού αποδέκτη είναι over its size limit και πρέπει να διαγράψει κανένα παλιό μηνυματάκι;

Για κάνε κάτι.
Unseen

kswtikoulaΜέλος
20/12/2005, 20:04:09
Έριξα μια ματιά στο θέμα με σκοπό να το διαβάσω άλλη στιγμή, λόγω υποχρεώσεων σήμερα.
Τελικά ρούφηξα 12 σελίδες χωρίς να το πάρω χαμπάρι και το μόνο που έχω να πω είναι ένα τεράστιο
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Δεν το περίμενα ότι θα είχα ποτέ την ευτυχία να "βρω" τέτοιους ανθρώπους και όχι μόνο .
Πιστεύω, μάλλον από πάντα, ακράδαντα στην ύπαρξη των ξωτικών και πολλά από όσα διάβασα εδώ μου τα όριζε έτσι κι αλλιώς η λογική μου ως αλήθειες.
Πέραν αυτού δυστυχώς ποτέ δεν είχα τη χαρά να μην με περάσουν για τρελή για όσα πίστευα και έλεγα.
Έτσι έπαψα να λέω.
Δεύτερον ενώ τα παραπάνω μου τράβηξαν την προσοχή στο θέμα,
βρήκα τελικά και ένα ολοκαίνουριο πεδίο αναζήτησης και δράσης.
Από πολύ μικρή πίστευα πως στο χέρι μου είναι να αλλάξω τον κόσμο (ναι ίσως να είμαι απλά και πολύ μεγάλο ψώνιο, δεν το αποκλείω).
Μην ξέροντας που να στραφώ είχα αφοσιωθεί σχεδόν ολοκληρωτικά σε κοινωνικοπολιτικές εκφάνσεις του κόσμου, που χρήζουν κατά την άποψή μου όχι απλά βελτίωσης, αλλά πλήρους ανοικοδόμησης.
Το μεγάλο μου πρόβλημα πάντα ήταν πως στο μυαλό μου και την ψυχή μου και κατά συνέπεια και στις αναλύσεις μου, η λύση ήταν πάντα η αγάπη.
Και όταν μιλάμε για κοινωνικοπολιτικές δομές η λύση αυτή είναι τουλάχιστον αστεία.
Διαβάζοντας όμως αυτά που έχετε γράψει εδώ πέρα κατάλαβα ότι ανέλυα λάθος τομέα.
Εύχομαι να συνεχίσεται να μας παρέχεται απλόχερα το νέκταρ και εγώ να συνεχίσω να ρουφώ από την πηγή που μου δείξατε.
Και μια παράκληση φίλη Unseen!
Αν θα μπορούσες με δικά μου έξοδα να βγάλεις μια φωτοτυπία και για μένα από το βιβλίο και να μου το στείλεις.
Με αγάπη πάντα
Ξωτικούλα

Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα
http://www.purplemoon.com/Stickers/gnome-mushrooms.jpg

UnseenΜέλος
22/12/2005, 12:16:06
Καλημέρα φίλοι μου

Ζητώ συγνώμη για τη χθεσινή σιωπή αλλά υπάρχουν και τα απρόοπτα, τι να κάνουμε...

Καλή μου ξωτικούλα,

Ό,τι και να σου πω κι εγώ είναι λίγο. Κι εγώ σ' ευχαριστώ πολύ και θέλω να σου πω να μην πάψεις να πιστεύεις ούτε στα ξωτικά ούτε στους ανθρώπους. Πάντοτε θα υπάρχουν και θα βρίσκονται άνθρωποι που θα σε καταλαβαίνουν, άνθρωποι σαν κι εσένα, με τους οποίους θα αισθάνεσαι ελεύθερη να εκφράζεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου.

Χαίρομαι πολύ που κατάφερες να βγεις σώα και ολόκληρη από την ενασχόλησή σου με τα κοινωνικοπολιτικά και χαίρομαι ασύγκριτα περισσότερο που μέσα απ' όσα έχουμε ανταλλάξει εδώ μπόρεσες να βρεις ένα νέο πεδίο δράσης και ανάλυσης. Καλώς ήρθες λοιπόν και θα χαρώ πολύ να ανταλλάξουμε αναλύσεις και δράσεις μεταξύ μας είτε στο φόρουμ είτε κατ' ιδίαν.

Όσον αφορά τη φωτοτυπία του βιβλίου, βεβαίως και μπορώ να σου τη βγάλω αλλά ίσως να μπορέσω να βρω και το ίδιο το βιβλίο από τη συγγραφέα (μου είπε ότι της είχαν μείνει μερικά αντίτυπα). Οπότε απλά ενημέρωσέ με πού θέλεις να σου το στείλω.

Το πιο όμορφο απ' όσα είπες (και ήταν όλα όμορφα) νομίζω ήταν:

quote:
στο μυαλό μου και την ψυχή μου και κατά συνέπεια και στις αναλύσεις μου, η λύση ήταν πάντα η αγάπη.

Και για μένα έτσι είναι.

Unseen

UnseenΜέλος
22/12/2005, 12:17:48
Διαβάζοντας πάλι τα σχετικά με τη δεύτερη ερώτηση, είδα πόσο πολύ σχετικό είναι το πρώτο ποστ της θεματοθέτιδας, της Varda. Αλήθεια, τι τολκινίαση έχει πέσει στο esoterica, δεν ήξερα ότι και το Varda είναι από τον Τόλκιν, μέχρι που έπιασα να διαβάσω το Σιλμαρίλιον κατόπιν προτροπής της Galadriel.

Τέλος πάντων, προτού προχωρήσω με τις επόμενες ερωταπαντήσεις, θα ήθελα να μοιραστώ (άλλο) ένα ποίημα μαζί σας:

This do I broadcast
This way shall I go:

I believe in God's belief in me
And to its credence
In nature's ways and constancy
And in my willingness to respond.

Και έτσι είναι.

Με αγάπη,
Unseen

UnseenΜέλος
22/12/2005, 13:00:09
3. Είναι ορατές/-ά;

Βεβαίως και είναι. Με τη Galadriel (καλή της ώρα) ανταλλάξαμε διάφορα ποστ στην αρχή των συζητήσεών μας. Εκείνη επιμένει ότι είναι ορατά μόνο στο επίπεδο του νου και δύσκολα στο υλικό πεδίο, εγώ πάλι έχω πει και ξαναπεί ότι είναι απολύτως ορατά στο υλικό πεδίο, τουλάχιστον στη συμπυκνωμένη τους μορφή.

Γίνονται ορατά στην άκρη (το "νεκρό σημείο" ή blank spot) του οπτικού πεδίου και επίσης γίνονται αισθητά με τις απολήξεις των νεύρων πχ με τα χέρια στο υλικό πεδίο ή με το αντίστοιχο "στρώμα" της αύρας το οποίο μας ειδοποιεί για την παρουσία τους.

Για το πώς εμφανίζονται στη συμπυκνωμένη τους μορφή, παραπέμπω σε παλιότερο ποστ.

Ευχαριστώ πολύ.
Με αγάπη,
Unseen