- Ας πλακωθούμε λιγάκι! Νο.1 (Χώρος επίλυσης ιδιαίτερων διαφωνιών) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
σοΦια
Ελπίζω να μην έχεις πέσει στην παγίδα και εσύ και να συμφωνείς με όσους προσπαθούν να συνδέσουν το σκοταδισμό της ειδωλολατρίας των προγόνων μας με τη λαμπρότητα του πολιτισμού των τεχνών και των γραμμάτων!"
Φίλη σοΦια κατ' αρχήν σε καλωσορίζω στην παρέα μας και σου ευχομαι καλή παραμονή .
Όμως φίλη μου στην τοποθέτησή σου κάνεις ένα ιστορικό λάθος χαρακτηρίζοντας τους προγόνους μας σαν ειδωλολάτρες . Οι αρχαίοι Έλληνες φίλη σοΦια ήταν μεν κατά μία έννοια πολυθεϊστές , όχι όμως και ειδωλολάτρες . Αν διαβάσεις φίλη μου τον Τίμαιο του Πλάτωνα , ή και τον Κέλσο , θα διαπιστώσης ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν «ενοθεϊστες» πίστευαν δηλαδή ότι υπήρχε μια υπέρτατη θεότητα , ο Δημιουργός του σύμπαντος , ο οποίος δημιούργησε μεταξύ άλλων και τους αθάνατους θεούς . Σύμφωνα λοιπόν με την ελληνική αντίληψη περί του Θείου , οι θεοί ήταν οι εκφάνσεις , οι εκτελεστές αν θέλεις , της θείας βούλησης . Τα δε αγάλματα είχαν γι αυτούς την ίδια θέση και αξία που έχουν οι εικόνες στην ορθόδοξη και τα αγάλματα στην καθολική εκκλησία .
*
quote:
Zephyr
Το πρόβλημα είναι ότι ειδικά στον τομέα "Μύθος & Θρησκεία" αυτού του forum, το μόνο πράγμα που βλέπεις σε τουλάχιστον 3-4 θέματα είναι να πλακώνονται λεκτικά οι ίδιοι και οι ίδιοι, σε στυλ τύπου οπαδοί ΟΣΦΠ VS οπαδοί ΠΑΟ (στο πιο light γιατί πέφτει κ ban) κ πάει λέγοντας. Μια ζωή αυτή η φάση από διάλογο καταλείγει σε ξεκατίνιασμα.
Παρακαλώ, συνεχίστε...
Είναι φυσικό να υπάρχουν διαφωνίες , όταν ορισμένοι θεωρούν τα θρησκευτικά βιβλία σαν ιστορικά , και άλλοι που διαχωρίζουν το δόγμα από την έρευνα και τη λογική . Περιμένω λοιπόν όπως είναι φυσικό να διαβάσω και δική σου άποψη από ιστορικής πλευράς φίλε Zephyr , επάνω σ’ αυτό το (ξεκατίνιασμα) . Για να ακουστή και μία άλλη , ίσως τρίτη εκδοχή , εκτός ημών των ιδίων και των ιδίων .
*
αδιάσειστα στοιχεία για κάτι άλλο, το οποίο, έχει αποδειχτεί
ορθόν και το αγνοούμε, παρά το ότι είναι καλύτερο και τυγχάνει
της προτίμησης του λαού...Ότι ο χριστιανισμός είναι απομονωμένος και
ελέγχει σιδηρά και με μορφή κατοχικού στρατού τον κόσμο....
Είσαι σίγουρος ότι έτσι είναι;
Δεν είναι οι χριστιανοί αυτοί που στελεχώνουν την επιστήμη,που ανακαλύπτουν νέους ορίζοντες, που είναι οι περισσότεροι θρησκευόμενοι στο δυτικό μας κόσμο, και περισσότερο ορθά αποδεδειγμένοι ως καλή τη πίστη;
Έχεις πολύ μπερδεμένα τα πράγματα μέσα σου φιλε μου και μάλλον περί
εμμονής προκειται...Καλύτερα θα ήταν να συνεισητοποιούσες που
βρίσκεσαι και ποιοι είναι γύρω σου....
Δεν ζεις μόνο μέσα στο μυαλό σου..Ζεις και μαζί μας και κάποια στιγμή,απο δημοκρατικότητα και μόνο , πρέπει να μας δεχτείς...
Άλλως, .....ξενίζεις....
Τι θέλω να πω?
Ότι επειδή η αλήθεια τσούζει, πιάνει ο καθένας την γωνία που τον συμφέρει και οχυρώνεται πίσω από αυτή.
Βλέπουμε επομένως Χριστιανούς να μειώνουν την σημασία του αρχαίου Ελληνισμού χαρακτηρίζοντας τον απλά "ειδωλολατρεια" ,να μην αναγνωρίζουν τα "δάνεια" που πήρε ο χριστιανισμός από τον ελληνισμό και να μην δέχονται ως πραγματικότητα γεγονότα όπως οι καταστροφές των αρχαίων ιερών.Βέβαια, είχαμε πολλούς σεισμούς εκείνα τα χρόνια...
Από την άλλη τους "Ελληναράδες" που δεν αναγνωρίζουν την προσφορά του Χριστιανισμού στην Ελλάδα (αφού είναι Ιουδαική αίρεση που την έφεραν οι Εβραίοι για να φθείρουν το ελληνικό πνεύμα...) κ κράζουν χωρίς να έχουν μελετήσει το νόημα της θρησκείας αυτής, μένοντας στα επιφανειακά ιερατικά σκάνδαλα κτλ.
Μήπως να κοιτάξουμε λίγο στο μέσο των πραγμάτων και των γεγονότων και να αναζητήσουμε την αλήθεια εκεί? Ποιός είχε πει για το μέσον, πως τον έλεγαν μωρέ, εκείνος ο μεγάλος αρχαίος φιλόσοφος-επιστήμονας που τον έχουν αγιογραφήσει σε ένα μοναστήρι των Μετεώρων... ααα! ναι! το θυμήθηκα! Αριστοτέλη τον έλεγαν!
quote:
Zephyr
Από την άλλη τους "Ελληναράδες" που δεν αναγνωρίζουν την προσφορά του Χριστιανισμού στην Ελλάδα (
Θα ήθελες να μας πεις κάποια παραδείγματα από την "Προσφορά" του χριστιανισμού στην Ελλάδα....?
===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4
ΑΜΗΝ
quote:quote:
Zephyr
Από την άλλη τους "Ελληναράδες" που δεν αναγνωρίζουν την προσφορά του Χριστιανισμού στην Ελλάδα (Θα ήθελες να μας πεις κάποια παραδείγματα από την "Προσφορά" του χριστιανισμού στην Ελλάδα....?
ar_ia
===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4
ΑΜΗΝ
Μπράβο βρε ar_ia, έτσι σε θέλω. Άκου εκεί "προσοφρά του χριστιανισμού";;
Μη λέμε κι ό,τι θέμε τώρα;;![]()

με το να σου γράψω μια λίστα επιχειρημάτων, εσύ να τα αντικρούσεις και πάει λέγοντας, δεν βγαίνει κάτι. Γι' αυτό δεν θα μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης, την γνώμη μου την είπα κ όποιος θέλει την δέχεται, δεν προσπαθώ να πείσω κάποιον. Αν όντως έχεις περιέργεια για τι πρόσφερε ο Χριστιανισμός σ΄αυτό τον τόπο μόνο με δικό σου ψάξιμο, χωρίς παρωπίδες, θα μπορέσεις να φτάσεις σε κάποιο συμπέρασμα. Δεν είμαι ούτε παπάς, ούτε θεολόγος ούτε κανένας Μέγας Διδάσκαλος που ήρθα να δώσω το φως της γνώσης στο fοrum αυτό. Στο ψάξιμο είμαι κ εγώ.
quote:
Zephyr
Από την άλλη τους "Ελληναράδες" που δεν αναγνωρίζουν την προσφορά του Χριστιανισμού στην Ελλάδα (αφού είναι Ιουδαική αίρεση που την έφεραν οι Εβραίοι για να φθείρουν το ελληνικό πνεύμα...) κ κράζουν χωρίς να έχουν μελετήσει το νόημα της θρησκείας αυτής, μένοντας στα επιφανειακά ιερατικά σκάνδαλα κτλ.
Φίλε Zephyr , εδώ κάνεις ένα πολύ μεγάλο λάθος , ελπίζω όχι εσκεμμένα . Τα μέλη του Forum που δηλώνουν άθεοι , άθρησκοι , ή αρχαιόθρησκοι , έχουν μελετήσει σε βάθος τον χριστιανισμό και τον γνωρίζουν καλύτερα και από αυτούς που δηλώνουν χριστιανοί , γι' αυτό και τον εγκατέλειψαν .
Αυτό προϋποθέτει επισταμένη μελέτη των ιστορικών του καταβολών , έρευνα στις ιστορικές συνθήκες που έγιναν η αιτία να δημιουργηθή ο μύθος του Μεσσία , και σύγκριση των χριστιανικών κειμένων . Κάτι εντελώς αντίθετο με το "μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι" , και το "πίστευε και μη ερεύνα" των πιστών χριστιανών που αρκούνται στο Δόγμα .
quote:Έχω κι εγώ την ίδια απορία με την φίλη Ar_ia επειδή όσο και αν έψαξα την ιστορία εδώ και πολλά χρόνια δεν βρήκα καμία θετική προσφορά του χριστιανισμού στον ελληνισμό .
Zephyr
Ar_ia,
με το να σου γράψω μια λίστα επιχειρημάτων, εσύ να τα αντικρούσεις και πάει λέγοντας, δεν βγαίνει κάτι. Γι' αυτό δεν θα μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης, την γνώμη μου την είπα κ όποιος θέλει την δέχεται, δεν προσπαθώ να πείσω κάποιον. Αν όντως έχεις περιέργεια για τι πρόσφερε ο Χριστιανισμός σ΄αυτό τον τόπο μόνο με δικό σου ψάξιμο, χωρίς παρωπίδες, θα μπορέσεις να φτάσεις σε κάποιο συμπέρασμα.
Και για να μη με κατηγορήσεις ότι έχω παρωπίδες και προκαταλήψεις , σε διαβεβαιώ ότι είμαι άθρησκος , εξετάζω τα πάντα από την καθαρά ιστορική πλευρά τους , και για μένα οι θρησκείες δημιουργήθηκαν από ανθρώπους , για να εκμεταλλευθούν τον φόβο και την ανασφάλεια των συναθρώπων τους . Θα σε παρακαλούσα λοιπόν κι εγώ αν φυσικά γνωρίζεις να μου αναφέρης , όχι ένα μακρύ κατάλογο όπως υπαινίσσεσαι αλά μία και μοναδική κατά την γνώμη σου προσφορά του χριστιανισμού στους Έλληνες , μήπως μπορέσω κι εγώ τελικά να καταλάβω ποιό είναι τέλος πάντων αυτό το γκρί και να αναθεωρήσω ορισμένες από τις απόψεις μου .
*
Edited by - Sesostris on 19/10/2009 23:13:47
quote:
Ψηλός
Μπράβο βρε ar_ia, έτσι σε θέλω. Άκου εκεί "προσοφρά του χριστιανισμού";;
Μη λέμε κι ό,τι θέμε τώρα;;
Σιγά Ψηλέ που αμέσως αρπάχτηκες ! Όταν η φίλη ar_ia ρώτησε για την Ελλάδα , εννοούσε την πατρίδα γενικότερα και όχι τους επαγγελματίες χριστιανούς καλή ώρα . Αυτοί έχουν πολλαπλά οφέλη από τον χριστιανισμό , γιατί όπως και να το κάνουμε είναι από τα πλέον προσοδοφόρα βιοποριστικά επαγγέλματα .
*
quote:
Sesostris
Φίλε Zephyr , εδώ κάνεις ένα πολύ μεγάλο λάθος , ελπίζω όχι εσκεμμένα . Τα μέλη του Forum που δηλώνουν άθεοι , άθρησκοι , ή αρχαιόθρησκοι , έχουν μελετήσει σε βάθος τον χριστιανισμό και τον γνωρίζουν καλύτερα και από αυτούς που δηλώνουν χριστιανοί , γι' αυτό και τον εγκατέλειψαν .
Κατάλαβες φίλε Zephyr?? Σου μιλάει ο Sesostris και όχι κανένας άιντε-άιντε τώρα, λέμε!!
Θα πρέπει να ξέρεις, λοιπόν, πως ο Sesostris γνωρίζει ΟΛΑ τα μέλη του φόρουμ που δηλώνουν άθεοι, άθρησκοι ή αρχαιόθρησκοι, και ξέρει πολύ καλά πως ΌΛΟΙ τους έχουν μελετήσει ΣΕ ΒΑΘΟΣ και σε πλάτος το Χριστιανισμό, γι' αυτό και τον εγκατέλειψαν.
Δεν ξέρω, φίλε Zephyr, αν το κατάλαβες, αλλά ο Sesostris σου απεκάλυψε κάτι το συνταρακτικό, κάτι που αποτελεί πρωτιά στα χρονικά του παρόντος φόρουμ. Τους γνωρίζει όλους ο μπαγάσας, από μέσα και απ’ έξω, όπως θα λέγαμε στο χωριό μου!!!
***Θα ήθελα να ξέρω, τότε, γιατί τσατίζεσαι βρε Sesostris όταν αναφέρομαι στον πληθυντικό, όταν απευθύνομαι σε σένα;
![]()
![]()