- "ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ προφητειες για κοντινο πολεμο??? - Νο. 3". - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Υπάρχουν και αντιφάσεις και ασάφειες. Υπάρχουν όμως και κάποιες προφητείες που μοιάζουν αληθινές όπως αυτές του Αιτωλού για την δυνατότητα τηλεπικοινωνιών στο μέλλον ή ας πούμε οι προφητείες του ανώνυμου που μιλά για ανεξαρτητοποίηση των Ινδιών σε συνδυασμό και με άλλα γεγονότα που σχεδόν όλα συνέβησαν. ΄Η ακόμα αυτά που παραθέτει ο Κόμερ σχετικά με τον Χριστό. Κάτι τέτοια νομίζω ότι απαιτούν περαιτέρω διερεύνηση.
Ευγνωμονες δεν ηταν ποτε και ουτε θα ειναι. Οταν θα ερθει η ωρα, τα πραγματα θα γινουν ετσι, ωστε το λιγοτερο 'κακο' για αυτους θα ηταν να παρει η ελλαδα την Πολη. Την Ελλαδα ουτε ζωγραφιστη δεν θελουν να την δουν, γιατι μπορει να εχουμε πολλα στραβα στη χωρα μας, αλλα εχουμε πνευμα ανοιχτο και δε 'μασαμε ταραμα', κοινως δεν 'αγοραζουμε' οτι μας 'πουλανε'!!! Ασε που ειμαστε στο ΤΟΠ 5 των πλεον αντιαμερικανικων λαων!
Δεν ειπε τυχαια ο κισιγκερ οτι ο ελληνικος λαος ειναι ο πλεον δυσκολοκυβερνητος!!! Κατι ηξερε, αλλα μαλλον τις προφητειες δεν ηξερε
quote:
trevor
Υπάρχουν και αντιφάσεις και ασάφειες.
Αγαπητέ trevor, θα μου επιτρέψεις να σημειώσω κάτι: Δεν μπορεί να υπάρχουν αντιφάσεις στις προφητείες, αν δεχτεί κανείς πως οι "προφητείες" είναι θέμα "θείας φώτισης". Δεν μπορεί ο ένας "προφήτης" να φωτίζεται έτσι και ο άλλος αλλιώς.
Οσο για τις ασάφειες, είναι λογικό. Οσο πιο ασαφής η "προφητεία", τόσο πιο εύκολη η εκπλήρωσή της.
Και μια και μιλάμε για προφητείες, να σου δείξω μια πραγματική προφητεία:
Στις 7 Ιουλίου του 2005, ένα χρόνο πριν το πάγωμα των διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με την Τουρκία, είχα "προφητέψει" πως η Τουρκία δεν πρόκειται να μπει στην Ευρωπαϊκή Ενωση πριν το 2016 (αν μπει τελικά και δεν αποσυρθεί μόνη της).
Σήμερα, 3 χρόνια μετά, οι εμπειρογνώμονες θεωρούν πως η Τουρκία θα μπει στην Ε.Ε. γύρω στο 2019 ενώ ένα ποσοστό 25% υποστηρίζουν ότι η Τουρκία θα αποσύρει το αίτημά της για ένταξη.
Αυτές αγαπητέ μου είναι προφητείες, όχι οι "γιαλαντζή". Και χωρίς φώτιση ![]()
quote:
trevor
Υπάρχουν όμως και κάποιες προφητείες που μοιάζουν αληθινές
Οπως το είπες: "Μοιάζουν"! αυτό δε σημαίνει ότι είναι κιόλας.
quote:
trevor
όπως αυτές του Αιτωλού για την δυνατότητα τηλεπικοινωνιών στο μέλλον
Σύμφωνα με τις πηγές μου, δεν υπάρχει καμία δημοσιευμένη προφητεία του Κοσμά πριν τα μέσα του 20ού αιώνα (πολύ μετά την ύπαρξη του γεγονότος που υποτίθεται ότι "προφητεύει") ενώ οι διδαχές του είχαν ήδη κυκλοφορήσει πλήρεις από το 1865 (χωρίς προφητείες μέσα). Χώρια που δεν υπάρχει κανένα χειρόγραφο επ'αυτών (σε αντίθεση με τις "Διδαχές" του).
Φυσικά, αν έχεις υπόψη σου κάποια σχετική αναφορά περί ύπαρξης των προφητειών πριν τον 20ό αιώνα, θα χαρώ να με διαψεύσεις.

macedon
quote:
trevorΑκόμα, πάντως, περιμένω την απάντησή σας στο post του Comer για τις ρήσεις αρχαίων Ελλήνων που έδωσε στις οποίες φαίνεται ότι περίμεναν έναν τρισυπόστατο σωτήρα της ανθρωπότητας που θα δίδασκε την αλήθεια και θα κρεμαζόταν από τους ανθρώπους υπομένοντάς τα όλα. Μου έκανε εντύπωση το συγκεκριμένο και είμαι περίεργος να δω αν έχετε να πείτε κάτι.
Κοίτα, προβλέψεις για μελλοντικές καταστάσεις, προσμονή "σωτήρων" πάσης φύσεως(ασαφούς μορφής πολλες φορές), θεολογία με ηθικά διδάγματα και ουτοπιστικές προσδοκίες θα βρεις σε πολλούς λαούς. Ορεξη να'χεις να ψάχνεις...
Δεν έχω πρόσβαση στα εν λόγω χειρόγραφα, οπότε δυσκολεύομαι να πάρω αποκρυσταλλωμένη θέση. Με προβληματίζει βέβαια ότι ο φίλος Comer αντέγραψε το συγκεκριμένο απόσπασμα από τον Απολογητή, μια πηγή, που ελέγχεται για την αξιοπιστία της και αλλού αρέσκεται να χλευάζει τον αρχαίο ελληνικό κόσμο. Εν πάση περιπτώσει...
Ξαναδιαβάζοντάς τα βέβαια...δεν διαφαίνεται σε όλα τα αποσπάσματα προσμονή "τρισυπόστατου σωτήρα της ανθρωπότητας που θα δίδασκε την αλήθεια και θα κρεμαζόταν από τους ανθρώπους" (κατά τα λεγόμενά σου).
Πού διαφαίνεται το παραπάνω στα
«Να σέβεσαι τον Θεό και να κατανοείς. Μην ζητείς (να μάθεις) ποίος είναι, και πώς. Διότι ουδέποτε είναι ανύπαρκτος, ως υπάρχοντα λοιπόν να τον σέβεσαι και να τον αντιλαμβάνεσαι. Διότι είναι άσεβης αυτός ο όποιος θέλει σύμφωνα με τον νουν να εξακριβώσει τον Θεό»
(ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ)
«Ακατάβλητος φύσις Θεού θα γεννηθεί που δεν έχει αρχήν. Από αυτόν λοιπόν αποκτά ουσία ο παντοδύναμος Λόγος.»
(ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ)
αυτά ως δείγμα...
Από την άλλη πρέπει πάντα να αναλογιζόμαστε και πιθανές μεταγενέστερες συρραφές ή αλλοιώσεις, όχι μόνο για τέτοιου είδους "προφητικά" κείμενα, αλλά οπωσδήποτε γι'αυτά.
Τέλος, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι το μοτίβο των τρισυπόστατου θείου και ενδεχόμενης έλευσης θεών στη γη αποκλείεται να υπήρχε σε παλιότερες μυθολογίες και να υιοθετήθηκε από τον χριστιανισμό και τους "προφητες" του αργότερα?
Σίγουρα θέλει πολύ ψάξιμο το πράγμα, ειδικά όταν δεν ξέρουμε τι μπορεί να αποτελεί πραγματικό αναλλοίωτο κείμενο και τι παραφιλολογία και μεταγενέστερη συρραφή, ειδικά δε, όταν συναντάμε παρόμοιες διατυπώσεις προφητειών σε βιβλία Σακέτων-"Πακέτων" που διαφημίζει κι ο Λιακόπουλος.![]()
quote:
trevorΟ skepdic μάλιστα,κείμενα του οποίου έχει επικαλεστεί,αντικρούει την άποψη ότι χρησιμοποιούμε μόνο το 10% του εγκεφάλου μας(εξαιτίας παρερμηνείας δήλωσης του Αϊνστάιν) λέγοντας πως η εξέλιξη είναι αμείλικτη με ο,τι άχρηστο.
Είναι αμείλικτη σε κατι άχρηστο, όμως κάτι άχρηστο θα αποβληθεί σταδιακά σ'ένα μεγάλο βάθος χρόνου και όχι στο πι και φι. Πολλά μέρη που μπορεί να σου φαίνονται από μόνα τους άχρηστα, ενδέχεται να είναι τελικά αρκετά χρήσιμα για προγενέστερες μορφές ενός οργάνου μέχρι αυτό να εξελιχθεί ως έχει σήμερα. Πάντως θα σου ήμουν ευγνώμων αν μου έλεγες από πού τσίμπησες τις πληροφορίες για το μάτι προηγουμένως. Είναι όντως το βιβλίο που πήρε το μάτι μου, πέρι μύθου του Δαρβίνου ή κάποιο άλλο σχετικό?![]()

Τώρα λυθήκαν όλα τα προβλήματα.
Έχουμε αυτο-ανακυρησόμενους ΠΡΟΦΗΤΕΣ στο φόρουμ!
quote:
Και μια και μιλάμε για προφητείες, να σου δείξω μια πραγματική προφητεία: Στις 7 Ιουλίου του 2005, ένα χρόνο πριν το πάγωμα των διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με την Τουρκία, είχα "προφητέψει" πως η Τουρκία δεν πρόκειται να μπει στην Ευρωπαϊκή Ενωση πριν το 2016 (αν μπει τελικά και δεν αποσυρθεί μόνη της).Σήμερα, 3 χρόνια μετά, οι εμπειρογνώμονες θεωρούν πως η Τουρκία θα μπει στην Ε.Ε. γύρω στο 2019 ενώ ένα ποσοστό 25% υποστηρίζουν ότι η Τουρκία θα αποσύρει το αίτημά της για ένταξη.
Αυτές αγαπητέ μου είναι προφητείες, όχι οι "γιαλαντζή". Και χωρίς φώτιση
Δόξασι Θεέ μου είχα αρχίσει να ανησυχώ οτι μας εγκατέλειψες!!!
Τελικά πέφτουν οι μάσκες και αποδεικνύεται η ηλιθιότητα σου Macedon.
Γιατί αυτό είσαι και δε με νοιάζουν ούτε διαγραφές ούτε τίποτα.
Είναι παράλογο βλέπεις να διαμαρτύρομαι για ηλίθιους που συγκρίνονται με Προφήτες και Γέροντες αποδεκτούς απ΄την Εκκλησία και την πλειοψηφία του λαού , και μάλιστα να τους κατονομάζουν "γιαλαντζή".
Ηλίθιος και πάλι ηλίθιος.
Και αν δε σέβεσαι εμάς ρε ανίδεε σεβάσου την μνήμη τους.
ΠΡΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ:Λίγα μηνύματα παραπάνω η MedTech βρίζει ξεκάθαρα την μητέρα ενός συμμετέχοντα.
Μην κάνατε και τώρα οτι δεν βλέπετε!
Απο μένα Γειά σας.
"Του ανδρειωμένου ο θάνατος
...θάνατος δεν λογιέται "
Edited by - Dimitris213 on 22/05/2008 05:21:42

macedon
Οι ειρωνίες σου οδηγούν σε τέτοιες συμπεριφορές.Και μέχρι να υποστώ την διαγραφή εδώ θα είμαι και θα σε βρίζω.
Γιατί είσαι ανάξιος.Προκαλείς για να εξωθείς ανθρώπους σε τέτοιες συμπεριφορές.Μπορώ να κάνω edit αλλα δε θα το πράξω.Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου γιατί δεν είμαι δειλός και ανάξιος και δεν με προστατεύει κανένας διαχειριστής.Σε αντίθεση με σένα που εκτός του άσυλου που έπρεπε να είσαι γενικά , έχεις και άσυλο εξ admin.
Πως σου φάνηκε αυτό;Καλό ήταν;
"Του ανδρειωμένου ο θάνατος
...θάνατος δεν λογιέται "
Αλλωστε, η πιο συνηθισμένη λέξη των χριστιανών είναι "ανάθεμα".
Χαίρομαι πάντως που επιβεβαιώνεις με τον καλύτερο τρόπο την άποψη που έχω περί χριστιανών. ![]()

macedon
quote:
Marco hietala θέλω να σε ρωτήσω αν έχεις υπόψη σου τί θα μπορούσε να προκαλέσει σαν πλήγμα η μειονότητα της θράκης -σε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία- στον ελληνικό στρατό.
Φίλε, το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκα για κάποιο λόγο Κομοτηνή για 2 εβδομάδες περίπου και συζήτησα για το θέμα της μειονότητας με κάποιους μόνιμους κατοίκους της πόλης. Μου ανέφεραν ότι το 1996, κατά την Κρίση στα Ίμια, η Μουσουλμανική μειονότητα (όχι Τουρκική, γιατι περιλαμβάνει και Πομάκους και Ρόμα (Τσιγγάνους)) ήταν κλεισμένοι και κλειδαμπαρωμένοι στα σπίτια τους, φοβούμενοι πλιάτσικο του εξοργισμένου τότε ελληνικού λαού. Μου ανέφεραν επίσης ένα συγκεκριμένο ζαχαροπλαστείο με Τούρκο ιδιοκτήτη που επειδή υπήρχαν υπόνοιες ότι επικοινωνούσε καθημερινά με κάποια στελέχη στην απέναντι χώρα, του το έκαψαν ενώ απείλησαν τον ίδιο και την οικογένειά του (δεν ξέρω αν αληθεύουν οι κατηγορίες σε βάρος του).
Άκουσα κάποτε πως υπάρχει σχέδιο της ΕΚΑΜ σε συνεργασία με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε περίπτωση γενικευμένου πολέμου, κάποια συγκεκριμένα άτομα της Μειονότητας να συλληφθούν άμεσα ως ύποπτοι και να κρατηθούν μέχρι να τελειώσει η κρίση.
Πάντως στην περιοχή των Βαλκανίων, μεγαλύτερη ασύμμετρη απειλή με κατοχή όπλων θεωρείται ο UCK, ο οποίος από μόνος του δεν απειλεί, πόσο μάλλον η Μειονότητα. Δεν πρόκειται για κάποια οργανωμένη τρομοκρατική μονάδα που θα μπορούσε να πλήξει τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ακραίοι φυσικά θα υπάρξουν, αλλά μερικοί σκόρπιοι χωριάτες με δίκανα περισσότερο πονοκέφαλο για την Αστυνομία θα αποτελέσουν παρά κάτι επικίνδυνο. Επαναλαμβάνω ότι η Μειονότητα περιέχει Πομάκους και Ρόμα, οι οποίοι πέρα από τη θρησκεία, δεν ασχολούνται και τόσο με την Τουρκία. Μάλιστα σχετικά πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο στο οποίο ο Σύλλογος Πομάκων Ξάνθης παραπονιόταν για απειλές από τους Τούρκους επειδή χαρακτήριζαν την Μειονότητα Μουσουλμανική (και όχι Τουρκική).
Πραγματικά πάντως φίλε μου, δεν τους θεωρώ απειλή, έχοντας δει από κοντά και τους ίδιους και τον τρόπο που ζουν. Περισσότερο θα φοβόμουν τους Αλβανούς μετανάστες εντός Ελλάδος σε μία σύρραξη με την Αλβανία, παρά την Μουσουλμανική Μειονότητα.
-----------
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
May the Force be with you...

quote:quote:
ELLHNAS
Επαναλαμβάνω , τις προφητείες του πατροκοσμά τις επιβεβαίωνε ο γέρων παπουλάκος και τις διέδιδε παντού τον προπερασμένο αιώνα και ήταν γνωστές απο τότε οι περισσότερες........Επειδή δεν γνωρίζω για ποιόν από τους δύο απατεώνες Παπουλάκους μιλάς, κι επειδή και οι δύο ήταν απατεώνες ολκής (με τον πρώτο να μαζεύει χρυσό και το δεύτερο να πουλάει θαύματα), ας ρίξουμε μια ματιά και στους δύο για να δούμε την αξιοπιστία τους και την "φώτισή" τους.
ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΣ Ο Α΄ Πρόκειται για έναν ακόμη "προφήτη" της ορθοδοξίας, που βρήκε την ευκαιρία να πλουτίσει βασιζόμενος στην απελπισία και τη δυστυχία του κόσμου. Ντύθηκε λοιπόν στα ράσα, έφτιαξε και ένα μοναστήρι στα Τρισπόταμα της Ηλείας κι άρχισε να "προφητεύει" στον καθένα τι θα του συμβεί. Είχε και ένα είδος γραμματέως, μια "αγιοπατέρισσα", όπως λέει ο Δημήτρης Φωτιάδης, που ήταν πονηρή σαν κι αυτόν.
Ο Παπουλάκος λοιπόν, ανάμεσα στα υπόλοιπα, έλεγε και για τον Ιμπραήμ, πως δε χρειάζεται να τον πολεμάνε γιατί θα χαθεί από θεϊκή θέληση. Φαίνεται πως κοινή γραμμή όλων των "προφητών" τότε ήταν η αποχή από οποιαδήποτε πολεμική ενέργεια και η μετάθεση της ελευθερίας στην καλή θέληση του θεού των χριστιανών. Ελα όμως που το έμαθε ο Ιμπραήμ και έδωσε εντολή να πάνε να το βρούνε...
Ας δούμε πως περιγράφει την επίσκεψη των "αραπάδων" του Ιμπραήμ στο μοναστήρι ο Δημήτρης Φωτιάδης.
"Κι όταν κάποτε φτάσανε οι αραπάδες στο μοναστήρι κι έσφαξαν τον Παπουλάκο - για να μάθει πως με τις προσευχές δεν πολεμούνται οι καταχτητές - ψάξανε και βρήκανε στο ιερό έξι κάσσες παράδες, ασήμι βγαλμένο από άρματα, γυναικείες ζώνες, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια, γιορντάνια, χρυσοκέντητες φορεσιές, όλα παρμένα από το λαό". (Δημήτρης Φωτιάδης, "Οθωνας-Η έξωση", Αθήνα 1988, σελ. 167-168)
Γι'αυτόν τον Παπουλάκο μιλάς;
macedon
Φίλε μακεδών , όχι δεν μιλάω για αυτόν.....αλλά που να ξέρεις εσύ που απο την καρέκλα νομιζεις ότι κάνεις δουλειά χωρίς να βραχούν οι κάλτσες σου......
Ύστερα , αν δεν το έχεις καταλάβει έπεσες στην παγίδα ......
λές για απατεώνες.....
όποιος και να ήτανε πως ήξεραν τις προφητείες του πατροκοσμά.....μας το εξηγείς.........