- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Να πατάς εκεί που βρίσκεται το μολυβάκι κάτω χαμηλά και μπροστά από ένα φύλο χαρτί, (επεξεργασία μηνύματος) μετά "σημάδεψε" όλο το μήνυμα σου, βάλε μία τελεία......και ο διάβολος θα κρυφτεί σ' ε΄να μπουκάλι!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
Απλώς πρεπει να ενωθούν τα κομμάτια του παζλ,ο καθένας βλέπει μόνο την δική του οπτική.Απλά ενώστε όλα αυτά που λέτε και η αλήθεια θα φανεί.
Πρέπει ωστόσο ο καθένας να ΘΕΛΕΙ να δεί την όλη εικόνα.
Συμφωνώ σε αρκετά που λέει ο μακφορ ή ο think math,αλλά αυτά που λένε είναι μόνο μερικά κομμάτια του παζλ.
Π.χ. Η εκλλησία έχει καταντήσει τράπεζα,σωστό.Είναι όμως μόνο αυτή η αλήθεια για την εκκλησία? ή μήπως είναι απλά μια όψη της συνολικής αλήθειας.
Για να γίνει όμως αυτό που λέω,πρέπει να νικηθεί ο εγωισμός στο όνομα της αλήθειας.Δύσκολο το βλέπω γιατι οι περισσότεροι δέν ενδιαφέρονται για την αλήθεια,αλλά για το πώς να νικήσει το εγώ τους,είναι αγώνας για αυτούς.
Εαρινέ,συμφωνώ σε όλλες τις πληροφορίες για το συναίσθημα που έφερες απο το net,παραμένει όμως κάτι το ελειπές,π.χ. οι χημικές διεργασίες είναι απλά ο μηχανισμός εκδήλωσης τους στο φυσικό σώμα,(ένα κομμάτι του παζλ).
quote:εμφανιζονταν το χαρτακι με το μολυβακι οταν τα εσωτερικα χρησιμοποιουσαν τον παλιο σερβερ,τωρα το μονο που μου βγαζει ειναι το χαρτακι με το βελακι(προωθηση στην κορυφη) κατω δεξια,και πανω στη μεση μου εμφανιζει μονο το reply και την προωθηση στο προφιλ!
geostat,
Να πατάς εκεί που βρίσκεται το μολυβάκι κάτω χαμηλά και μπροστά από ένα φύλο χαρτί, (επεξεργασία μηνύματος) μετά "σημάδεψε" όλο το μήνυμα σου, βάλε μία τελεία......και ο διάβολος θα κρυφτεί σ' ε΄να μπουκάλι!
"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Ειμαι καταραμενος σου λεω!
Edited by - geostat on 04/09/2010 12:05:28
quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3:
1) δε νομιζω να διαφωνεις οτι η χριστιανικη εκκλησια στο συνολο της ειναι ακεφαλη, δεν πιστευω να σε καλυπτει ο Παπας ουτε οι μασωνοι Πατριαρχες που καποιοι ειναι και Τουρκοι πρακτορες, κατ'αρχην μιλαμε για ανθρωπους που δεν ειναι καν Χριστιανοι...εδω οι Καθολικοι εχουν φτιαξει την Τραπεζα του Αγιου Πνευματος, μιλαμε για υβρι ατελειωτη...ουσιαστικα οι χριστιανικες εκκλησιες εχουν αποβει κομματα και λομπυ συμφεροντων οπου οι κρυπτοαθεοι επιπλεουν στον αφρο λογω παρτιδων με αλλα διεθνη κυκλωματα που θελουν οι Εκκλησιες να κυβερνονται απο αθεους και πρακτορες και ανθρωπους που κουβαλουν σκανδαλα στο παρελθον τους και περιεργες οικονομικες δοσοληψιες..
1α. Δεν φταίει η Ορθοδοξία, εάν αποχώρησαν από τις τάξεις της, άλλοι χριστιανοί και δημιούργησαν τα δικά τους Δόγματα. Εάν όμως κάτσεις και δεις πότε αυτό συνέβη και τι συνθήκες επικρατούσαν στην πολιτική σκακιέρα της εποχής, θα καταλάβεις εύκολα γιατί "λοξοδρόμησαν", ειδικά η "χρονική συγκυρία" της δημιουργία του Δόγματος των "Προτεσταντών" βγάζει μάτι.
1β.Όταν υπάρχει είτε Πατριάρχης, είτε άλλο πρόσωπο, που η ιδιότητά του από μόνη της έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Ελληνικό λαό, και αυτό το πρόσωπο υπό αυτήν του την ιδιότητα βλάπτει τα Ελληνικά συμφέροντα, θα πρέπει άμεσα να καταγγέλλεται.
Για παράδειγμα εγώ θα σου ονομάσω έναν μασόνο ανθέλληνα και προδότη αφαιμάκτη του Ελληνικού λαού, τον Θεόδωρο Πάγκαλο.
Για ονόμασε μου κι εσύ τον Τούρκο μασόνο και πράκτορα Πατριάρχη!
quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3:
2) ο Χριστιανισμος επηρρεαστηκε ιδιαιτερα στον τομεα της ηθικης του απο τους Στωικους και στον τομεα της θεολογιας απο τον Πλατωνα και τους Νεοπλατωνικους, ακομη και στον τομεα της λειτουργικης του χρησιμοποιησε πολλα αρχαιοελληνικα λατρευτικα εθιμα, αυτο συνεβη γιατι αρκετοι Χριστιανοι οταν αλλαξαν θρησκεια και πηγαν απο την αρχαια ελληνικη στο Χριστιανισμο μετεφεραν απο την παλια τους παραδοση οτι πιστευαν οτι αξιζε να μεταφερθει...ομως ενα μερος της διδασκαλιας των αρχαιων μυστηριων παροτι δεν το αρνιοντουσαν οι Ελληνες η οι Ελληνιζοντες Πατερες θεωρηθηκε οτι δεν θα επρεπε να αφορα την Εκκλησια η οποια ειχε αλλες προτεραιοτητες σε χαλεπους καιρους, ελα ομως που τωρα μεσω της διαδοσης της γνωσης παγκοσμιως πολλα θεματα που ηταν αντικειμενο της μυστηριακης διδασκαλιας των Ελληνων τα εκμεταλευονται αλλοι κυκλοι (με ιδιοτελεις σκοπους) και ετσι επειδη αυτα τα θεματα γοητευουν τη νεολαια η Εκκλησια χανει ποντους...νομιζω οτι η Εκκλησια εκτος απο κιβωτος της πιστεως θα επρεπε να ειναι και κιβωτος της γνωσεως και οτι δεν θα επρεπε να υποβαθμιζει τετοια ζητηματα...ποσο μαλλον οταν καποια απ'αυτα θιγονται και στη Γεννεση οπως για παραδειγμα οι Υιοι του Θεου και οι Γιγαντες η οι ανθρωποι που συναντησε ο Καιν...
2.Στον τομέα της Θεολογίας ο χριστιανισμός δεν επηρεάστηκε από κανέναν Πλάτωνα και από κανέναν Στωϊκό φιλόσοφο.
Εκτός και εάν πιστεύεις ότι ο Ιησούς είχε σπουδάσει κοντά σε μία Πλάτωνική ή Στωική Σχολή και αποφάσισε μετά να φτιάξει τη δική του.
Οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, φιλοσοφώντας είχαν πλησιάσει αρκετά στον χριστιανισμό. Δεν μπορούσαν όμως με τίποτα να ταυτιστούν με αυτόν, εκ των πραγμάτων, αφού εμφανίστηκαν
4-5 αιώνες πριν τον Ιησού. Γι' αυτό και θεωρούνται απλά ως πρόδρομοι του χριστιανισμού, όχι όμως ως Πατέρες.
Η σπορά βέβαια που άφησαν, βοήθησε πάρα πολύ στην μεταλαμπάδευση του χριστιανισμού στους 'Ελληνες. Αυτό όμως, δεν τους υποκαθιστά ως τους θεολόγους που θα μας οδηγήσουν στον αληθινό Θεό, γιατί πολύ απλά, δεν πρόλαβαν να Τον γνωρίσουν μέσα από τη διδασκαλία Του, γι' αυτό και η φιλοσοφία τους περί του Θεού, έμεινε ατελής.
Η αναγνώριση της Ελληνικής φιλοσοφίας, από τον Ιησού, που με τη φράση του "έφτασε η ώρα για να δοξαστεί ο Υιός του ανθρώπου", μόλις τον επισκέφτηκαν κάποιοι Έλληνες, είναι δεδομένη.
Μέχρι εκεί όμως.
Αναφέρεσαι στην εισαγωγή εθίμων, στα των "τελετουργικών" της χριστιανικής θρησκείας λογικό μου φαίνεται και επόμενο.
quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3:
"ομως ενα μερος της διδασκαλιας των αρχαιων μυστηριων παροτι δεν το αρνιοντουσαν οι Ελληνες η οι Ελληνιζοντες Πατερες θεωρηθηκε οτι δεν θα επρεπε να αφορα την Εκκλησια η οποια ειχε αλλες προτεραιοτητες σε χαλεπους καιρους"
Ποιο είναι αυτό?
quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3:
ελα ομως που τωρα μεσω της διαδοσης της γνωσης παγκοσμιως πολλα θεματα που ηταν αντικειμενο της μυστηριακης διδασκαλιας των Ελληνων τα εκμεταλευονται αλλοι κυκλοι (με ιδιοτελεις σκοπους) και ετσι επειδη αυτα τα θεματα γοητευουν τη νεολαια η Εκκλησια χανει ποντους
Ποια θέματα της μυστηριακής διδασκαλίας των Ελλήνων είναι από αυτά που θα έπρεπε να είναι αντικείμενα της χριστιανικής μυστηριακής διδασκαλίας και δεν είναι?
Ποιος σου είπε ότι ο Θεός είναι καλάθια με πόντους και όποιο από αυτά είναι γεμάτο είναι και ο νικητής?
Με αυτή τη λογική η θρησκεία των Κινέζων θα ήταν αυτόματα και η αληθινή!
Ποιος σου είπε ότι για να μη χαθεί η νεολαία θα πρέπει να μετατρέψουμε τη χριστιανική διδασκαλία σε τσίρκο για να έρθουν οι θεατές?
Εάν στην λειτουργία της Εκκλησίας κάθε Κυριακή, πρόσφεραν αναψυκτικά και ποτά και μετά το τέλος αυτής, όσοι είχαν έρθει πριν τον Ευαγγέλιο και ήσαν άνω των 18 ετών, θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν στριπτίζ σόου, και με 5€, να έπαιρναν κορίτσια για "χορό"......νομίζεις ότι θα περίσσευε νεολαίος για να πάει σε κάποια άλλη θρησκεία?
Ο στόχος της Εκκλησίας είναι να προσελκύσει πιστούς είτε νέους είτε γέρους, μέσα από τη Διδασκαλία του Ιησού, αυτόν θεωρούμαι εμείς οι χριστιανοί ως τον Υιό του ανθρώπου και του Θεού. Αυτά που μας Δίδαξε δεχόμαστε και όχι τα μυστήρια που σήμερα ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε κάθε γωνιά της Αθήνας.
"Όποιος θέλει πίσω μου ελθεί" είπε ο Κύριος, όποιος δε θέλει ας "μην ελθεί"
quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3:
νομιζω οτι η Εκκλησια εκτος απο κιβωτος της πιστεως θα επρεπε να ειναι και κιβωτος της γνωσεως και οτι δεν θα επρεπε να υποβαθμιζει τετοια ζητηματα...ποσο μαλλον οταν καποια απ'αυτα θιγονται και στη Γεννεση οπως για παραδειγμα οι Υιοι του Θεου και οι Γιγαντες η οι ανθρωποι που συναντησε ο Καιν...
Θες να πεις ότι ο Ιησούς ήταν ξεχασιάρης και ξέχασε να μας πεις για του Γίγαντες?
Δεν γνωρίζουμε ακριβώς όλους τους συμβολισμούς της Παλαιάς Διαθήκης.
Γι' αυτό και η εκκλησία πολύ σοφά δεν ασχολείται με αυτά τα ζητήματα. Δε θα ήθελα μια εκκλησία που να λέει κοτσάνες, μόνο και μόνο για να καλύψει το εύρος της Παλαιάς Διαθήκης.
Θέμα της εκκλησίας είναι η "Νέα Διαθήκη", αυτή που μας έφερε ο Ιησούς.
Oι γίγαντες κ.λ.π. ας είναι η θεματολογία των επιτήδειων που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των αφελών που "ενώ" δεν έχουν ξεσκονίσει την Καινή Διαθήκη, θέλουν να δουν πράγματα ανούσια που όχι μόνο δεν βοηθάνε στην ανύψωση της ψυχής που πρέπει να είναι το ζητούμενο, αλλά την παγιδεύουν μέσα σε καταστάσεις που μπορεί όχι μόνο να είναι απλά συμβολικές, αλλά ούτε καν αληθινές.....όπως οι γίγαντες για παράδειγμα.
quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3:
3) ο Ωριγενης κοπηκε κατοπιν υποδειξης της Θεοδωρας που ειχε ενα μονοφυσιτη πνευματικο και ηδη αρκετοι Χριστιανοι και επωνυμοι ζητουν την αποκατασταση του (στο κατω κατω υπηρξε και μαρτυρας)...το θεμα της προυπαρξης της ψυχης νομιζω οτι θα επρεπε να συζητηθει εκ νεου και να ξαναδουμε ποιες μονοφυσιτικες επιδρασεις οδηγησαν στην αρνηση του.
Πηγή ότι αυτό έγινε κατόπιν υποδείξεως της Θεοδώρα?
Μιλούσε ή όχι ο Ωριγένης για μετεμψύχωση?
quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3:
στο Βυζαντιο υπηρχαν δυο ρευματα σε σχεση με τη σταση του Χριστιανισμου προς την ελληνικη φιλοσοφια, το φιλικο ρευμα εκπροσωπουσε ο Πατριαρχης Φωτιος, ο Καισαρειας Αρεθας, ο Ιωαννης Μαυροπους, ο Μιχαηλ Ψελλος, οι αδελφοι Χωνιατηδες, ο Ευσταθιος Θεσσαλονικης (ολοι αυτοι ηταν Χριστιανοι ενω ξερω γω ο Πληθωνας δεν ηταν), το εχθρικο ρευμα ειχε σαν κυριους εκπροσωπους τη Θεοδωρα, ολους τους μονοφυσιτες και τους εικονομαχους και τον Γενναδιο Σχολαριο (ο οποιος κατ'εξαιρεσιν ομως ηταν αριστοτελικος, δηλαδη ναι μεν δεν ηθελε πολλα πολλα αναμεσα στο Χριστιανισμο και την ελληνικη παραδοση αλλα δεχοταν ως πνευματικη λιχουδια τον Αριστοτελη).
Κανένα εχθρικό ρεύμα δεν υπήρχε κατά της Ελληνικής φιλοσοφίας.
Υπήρχε το Αριστοτελικό και το Πλατωνικό. Και τα δύο ελληνικά φιλοσοφικά ρεύματα.
Απλά οι μεν φίλοι του Αριστοτελισμού προσπαθούσαν να εξηγήσουν τον χριστιανισμό με βάση των Αριστοτέλη, οι δε με βάση τον Πλάτωνα.
Ο Πλήθωνας προσπάθησε ως νεός Ιουλιανός να πετύχει μία σύζευξη ανάμεσα στο δωδεκάθεο και τον ζωροαστρισμό και αυτό γιατί πίστευε ότι ο χριστιανισμός ήταν αυτός που έφταιγε για τα δεινά του Βυζαντίου από τους Τούρκους. Αφού οι μουσουλμάνοι στο στρατιωτικό πεδίο νικούσαν τους Έλληνες χριστιανούς......άρα κατά τη λογική του η θρησκεία έπρεπε να αλλάξει.
quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3:
το πρωτο ρευμα επεβαλε ωστε να αναγνωριστουν σαν τρεις Ιεραρχες μονο Πατερες που ειχαν εντονοτατη ελληνικη παιδεια (αν και η επιλογη του Χρυσοστομου ηταν προφανως λαμθασμενη καθως παροτι μεν ειχε ελληνικοτατη παιδεια δεν χωνευε τους Ελληνες αλλα ουτε και τους Εβραιους η οποιον αλλο λαο)...θα μπορουσαμε να πουμε πως ο Χρυσοστομος ηταν με το δευτερο ρευμα...
Ο Χρυσόστομος δεν χώνευε τους Έλληνες? ή τους ειδωλολάτρες? πως χρησιμοποιείς εδώ τον όρο Έλληνες? γιατί στην εποχή του, ως "Έλληνα" έλεγαν τον "ειδωλολάτρη".

quote:
geostat:
Ειμαι καταραμενος σου λεω!
Κάτι έχω και γι' αυτό! 

quote:μαγκα μου επιασε...quote:
geostat:
Ειμαι καταραμενος σου λεω!Κάτι έχω και γι' αυτό!
εκανα login και εμφανισε και τα υπολοιπα εικονιδια...τωρα μαλλον γι'αυτο δε δουλευαν τα καταραμενα red.τωρα πως γινονταν να στελνω απαντησεις χωρις να εχω κανει login...;!
Edited by - geostat on 04/09/2010 12:15:51
quote:
geostat:
μαγκα μου επιασε...
εκανα login και εμφανισε και τα υπολοιπα εικονιδια...τωρα μαλλον γι'αυτο δε δουλευαν τα καταραμενα .τωρα πως γινονταν να στελνω απαντησεις χωρις να εχω κανει login...;!
Ας μη σου πέρναγα εγώ την ευχή!!......και θα 'βλεπες!

Οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, φιλοσοφώντας είχαν πλησιάσει αρκετά στον χριστιανισμό. Δεν μπορούσαν όμως με τίποτα να ταυτιστούν με αυτόν, εκ των πραγμάτων, αφού εμφανίστηκαν
4-5 αιώνες πριν τον Ιησού. Γι' αυτό και θεωρούνται απλά ως πρόδρομοι του χριστιανισμού, όχι όμως ως Πατέρες.
Η σπορά βέβαια που άφησαν, βοήθησε πάρα πολύ στην μεταλαμπάδευση του χριστιανισμού στους 'Ελληνες. Αυτό όμως, δεν τους υποκαθιστά ως τους θεολόγους που θα μας οδηγήσουν στον αληθινό Θεό, γιατί πολύ απλά, δεν πρόλαβαν να Τον γνωρίσουν μέσα από τη διδασκαλία Του, γι' αυτό και η φιλοσοφία τους περί του Θεού, έμεινε ατελής.
Η αναγνώριση της Ελληνικής φιλοσοφίας, από τον Ιησού, που με τη φράση του "έφτασε η ώρα για να δοξαστεί ο Υιός του ανθρώπου", μόλις τον επισκέφτηκαν κάποιοι Έλληνες, είναι δεδομένη.
Μέχρι εκεί όμως.
Είναι πολύ πιο σοβαρή η κατάστασή σου απ'οσο την υπολόγιζα...
Τι σχέση έχει η ανθρωποκεντρική Αρχαία Ελληνική φιλοσοφία Χριστιανέ υβριστή με την αγέλη των Ιουδαιο-τσομπάνων...???
Αντί για δηλώσεις και ψευδείς αναφορές..δείξε μας που και σε ποιό σημείο η Αρχαία Ελληνική φιλοσοφία , τα γράμματα και ο πολιτισμός ή οτιδήποτε άλλο συμπίπτει με τον Χριστιανισμό και τα..."ου" κάνεις τούτο εκείνο ή το άλλο...τι σχέση έχει η μεσότητα και τα "καθ'ημάς" με την Χριστιανική αμπελοφιλοσοφία που ασπάζεσαι...
Ως ψυχή οριζόταν ο χαρακτήρας του ανθρώπου στην Αρχαία Ελληνική φιλοσοφία και για σας κάτι το εξωγήινο...
Λογάκια του αέρα είσαι φίλε μου , λογάκια γλυκανάλατα μη εμπεριέχοντα καμμιά ουσία ... ΚΑΜΜΙΑ...Και θαρρείς ότι μιλάς με την "παππαδιά" και την Κυρά-Φρόσω την ψιλικατζού...
Πάνε αυτά Ευρωπαίε...πλέον ο κοσμάκης γνωρίζει και δεν είναι αγράμματος για να τους αλλάζετε εσείς κλουβί , ότι ώρα θέλετε και να τους ενοχοποιείτε και να τους χειραγωγείτε...ΠΑΝΕ ΑΥΤΑ..!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...