- Αστρική προβολή (μέρος δεύτερο) - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Το post μου ήταν τελείως σοβαρό. Συγκεκριμένα οι στίχοι που παρέθεσα υπάρχουν σε ελληνική ταινία που βγήκε πέρσι στον κινηματογράφο.
...γραφεις πολυ περιεκτικα και συγκεκριμενα, και αρκετες φορες δεν γινεται σαφης η θεση των οσων λες (σε αρκετα απο τα θεματα που εχεις γραψει), με αποτελεσμα να παρεξηγεισαι! Απλως, προσωπικα μιλωντας, περιμενω περισσοτερες διευκρινησεις σε οσα αναφερεις, (αυτο που μας ελεγαν στο σχολειο: τεκμηριωσε την αποψη σου), γιατι δυσκολευεις και εμενα στην επικοινωνια μου μαζι σου! (ORIGINAL post
)
YΓ. Αν ειχες μερικα αποσπασματα απο αναφορες μυθων η λαογραφιας να παραθεσεις, θα το εκτιμουσα πολυ!
ΦΙΛΙΚΑ
quote:
...λογικα μας δινονται ευκαιριες να αποφευγουμε το μοιραιο -οταν σου μελη να πνιγεις ξανασκεψουτο ν ανεβεις στη βαρκα. ο καρλος καστανεντα αναφερεται πολυ στο θεμα της παρεμβασης. υποστηριζει οτι υπαρχουν γυρω μας σημαδια, ευκολα η δυσκολοτερα στην αναγνωση τους που πρεπει να ευαισθητοποιουμασε στη υπαρξη τους και να τα λαβαινουμε υποψην μας...
me auta ta legomena sou lili8 mou eferes sto mialo tin tainia blepo to 8anato sou. stin tainia auti ,gia osous den tin exoun dei , einai mia taxi enos amerikanikou sxoliou i opoia briskete sto aerodromio perimenontas tin ptisi tis gia na paei ekpedeutiki ekdromi sto parisi, kata ti diarkia tis anamonis gia apogiosi(eno einai oloi mesa sto aeroplano) enas ma8itis exei kati san stigmieo efialti kai petagete trelamenos kai telika kataligi me merika atoma akoma ektos aeroplanou, ide leei oti molis to aeroplano apogio8ike eskase ston aera, kaneis den ton pistebei kai ton brizoun epidi e3etias tou exasan to aeroplano, me to pou apogionete to aeroplano omos boom skaei ston aera ... tespa akolou8oun alles periptoseis 8anatou prin apo tin ka8e mia exei o idios nearos paratirisei kati periergo pou prominebei ti 8a ginei, opoios 8elei extra leptomeries na parei tin tainia na ti dei.
kataligontas me oti grefo poio pano 8elo na po oti isos telika na uparxoun oi legomenoi ionoi(pou epsaxnan oi arxaioi prin ta megala ta3idia kai ekstraties).
genika i zoi mas einai enas megalos algori8mos,kai oti apofasi paroume i oti energeia kanoume emeis i kapoios allos (simfona me ti 8eoria tou xaous mia petalouda sto simio X tis gis mporei me to fterougismatis na dimiourgisei tifona sto simio Y tis gis, kati san alilepidrasi peribalontos)
8a sas doso kai ena diko mou paradigma enos peristatikou pou mou sinebei to kalokairi.
eimoun loipon mia mera etimos na 3ekiniso me to mixanaki mou gia ena paraliako touristiko xorio konta stin poli mou, pao loipon apo to spiti tou kolitou mou na ti paro (kai aftos me to mixanaki tou), o kolitos mou eprepe na einai etimos na figoume alla gia kapoio logo ka8isterise 10 lepta, 3ekiname loipon kai pigename me ton gnosto tropo pou pane oi efiboi me ta papia tous (diladi pigename komatia, telikes eixame piasei)se ena simio tou dromou meta apo ena anipsoma tou dromou (arketa psilo den eixes oratotita) blepoume ena ena agrotiko me spasmeno ton mprostino a3ona na exei sour8ei sto diko mas reuma. ma8ame argotera oti auta eginan deka lapta prin ftasoume, diladi an eixame 3ekinisei kanonika me to programa ma ton tropo pou pigename me ta mixanakia ego kai o filos mou 8a eimastan pi8anotata sta 8imarakia tora (den foragame kranos den mas egrafan oi cops tote).
ta simperasmata dika sas.
Close your eyes while you listening a chill out song,think the never ending space,think that you falling into this,think that your journay has already begin,feel like the conquerors of the new world,think that everything is true,feel the absolut nirvana.
ευχαριστω για την συσταση σου.
το αναφερω εξαλλου, στο προηγουμενο μηνυμα μου. την εχω δει και εγω και εβγαλα πολλα συμπερασματα
Υ.Γ. ακολουθουν στο επομενο μηνυμα
λιλιθ -η πρωτη γυναικα
ΦΙΛΕ T-SEEKER ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ
quote:
Πάντως βλέπω πως το φέρνουμε απο δω το φέρνουμε απο κει πάντα καταλήγουμε στο γεγονός ότι η μοίρα είναι προκαθορισμένη και ότι κάποτε έρχεται η ώρα κάποιού ή κάποτε δεν έρχεται . λοιπόν δεν ξέρω για αυ΄το αν συμφωνώ αλλά αυτό είναι ένα άλο θέμα
ΤΟΤΕ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΥΤΗ ???????
Ο ΛΟΓΟΣ ??????
ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ....
ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **
γραφεις για τους οιονους των αρχαιων Ελληνων, οτι τελικα υπαρχουν.
------------------------------------------------------------------
kataligontas me oti grefo poio pano 8elo na po oti isos telika na uparxoun oi legomenoi ionoi(pou epsaxnan oi arxaioi prin ta megala ta3idia kai ekstraties).
genika i zoi mas einai enas megalos algori8mos,kai oti apofasi paroume i oti energeia kanoume emeis i kapoios allos (simfona me ti 8eoria tou xaous mia petalouda sto simio X tis gis mporei me to fterougismatis na dimiourgisei tifona sto simio Y tis gis, kati san alilepidrasi peribalontos)
---------------------------------------------------------------------
πως ομως σχετιζεται αυτο με τη θεωρια του χαους και το γνωστο παραδειγμα της πεταλουδας?
προσπαθησε σε παρακαλω να εξηγησεις λιγο πιο εκτενως το συλλογισμο σου, για να καταλαβω τι θελεις να υποστηριξεις!
(χωρις τις δικες σου επεξηγησεις ο καθενας μπορει να βγαλει ασχετα συμπερασματα, και σημασια εχει προταπολα η δικη σου αποψη)
φιλε Αβαταρ,
γραφεις για το προκαθορισμενο σχεδιο της υπαρξης μας.
να ποια ειναι η δικη μου αποψη
ναι, υπαρχει ενα 'προκαθορισμενο' σχεδιο -ενας προορισμος.
ο προορισμος -στοχος- ειναι λιγο-πολυ σταθερος. το αν τον φτασουμε ομως η οχι, αυτο νομιζω εξαρταται πολυ απο την προσωπικη μας δραστηριοτητα -συμμετοχη και κατανοηση του στοχου.
τα σημαδια λοιπον, δεν μας βγαζουν απο την προδιαγεγραμμενη πορεια μας, νομιζω μας δειχνουν το δρομο.
παντως, προσπαθω να απαντησω στο ερωτημα σου και μου ειναι δυσκολο.
σκεφτομαι τους ανθρωπους που εχουν χασει τη ζωη τους απο καποιο ατυχημα η αρρωστια σε νεαρη ηλικια, και τους αλλους που ειχαν βοηθεια απο καποιο σημαδι. δεν μπορω να καταλαβω γιατι καποιοι χανονται και καποιοι οχι. αν δεχτουμε οτι συμφωνα με καποιο σχεδιο οι πρωτοι 'πρεπει' να φυγουν και οι δευτεροι οχι, τοτε γιατι χρειαζονται σημαδια για τους δευτερους? δε θα εφτανε απλα το σχεδιο να απομακρυνε τα ατυχηματα και τις αρρωστιες απο τους δευτερους?
ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ?
αν τα σημαδια απλα χρησιμευουν για να υπενθυμισουν στον ανθρωπο οτι ειναι θνητος, ειναι τοτε απλα 'παιχνιδια'?
λιλιθ -η πρωτη γυναικα
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΛΙΛΙΘ ΙΣΩΣ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ
'ΠΡΟΣΕΧΕ ΔΕΝ ΕΙΛΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ '..
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ
quote:
αν τα σημαδια απλα χρησιμευουν για να υπενθυμισουν στον ανθρωπο οτι ειναι θνητος
ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΝΗΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΞΗ ΣΧΕΔΙΟΥ..
ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
quote:
πως ομως σχετιζεται αυτο με τη θεωρια του χαους και το γνωστο παραδειγμα της πεταλουδας?
fili lili8 8elo na po oti sti zoi mas eiparxoun epiroes tis opoies den elenxoume(dioti einai apotelesma mias alilipidrasis katastaseon) alla me kapoion tropo prin to apotelesma uparxei kati pou proidopoiei gia to ti 8a ginei.
den 3ero an katafera na gino katanoitos, einai kai ligo diskolo gia mena na ekfrasto ka8ara graptos. ti na po opoios katalabe katalabe.
Close your eyes while you listening a chill out song,think the never ending space,think that you falling into this,think that your journay has already begin,feel like the conquerors of the new world,think that everything is true,feel the absolut nirvana.
Αν είσαι όντως 18 (σε κάποιο φόρουμ το είδα), έχεις αρχίσει πολύ καλά για την ηλικία σου τη διαδικασία του "σκέφτεσθαι".
Το ότι δεν μπορείς ακόμη να συντάξεις ένα κείμενο πιο εμπεριστατομένο δεν έχει καμία σημασία, μιας και διακρίνω ότι στη δική μας την ηλικία, μάλλον θα μας βάζεις τα "γυαλιά" αν συνεχίσεις τη μελέτη.
Οι τωρινές σου γνώσεις, υπεραρκετές για να σου δώσουν έναυσμα προβληματισμού, κάποτε θα σε κάνουν πολύ αξιόλογο ερευνητή.
Πιστεύω.
αυτή...που τα κατάφερε!
αρκετά ενδιαφέρον το θέμα που άνοιξες.Εγώ το μόνο που μπορώ να αναφέρω σχετικά με αυτό είναι μια προσωπική μου εμπειρία που ακόμα και σήμερα 5 χρόνια μετά αναλογίζομαι αν όντως αυτό που είδα ήταν κάτι αλη8ινό ή κάτι που δημιούργησε η φαντασία μου!
Συγκεκριμένα έχω από τα 17 μου χρόνια έντονο πρόβλημα με την πίεση μου με αποτέλεσμα να χάνω συχνά τις αισθήσεις μου.Την πρώτη φορά όμως που μου παρουσιάστηκε παρά λίγο να φύγω από αυτόν τον κόσμο.Με λίγα λόγια είχα χάσει τις αισθήσεις μου για μιάμιση ώρα περίπου και παρόλο τις προσπάθειες γιατρών δεν μπορούσα να συνέλ8ω.Το μόνο που θυμάμαι από εκείνη την στιγμή που έχασα τις αισθήσεις μου μέχρι που ξαναεπανήλθαν ήταν η εικόνα ενός γέροντα που μου έπιασε το χέρι και μου είπε πως δεν ήρθε η ώρα μου ακόμα.Δεν ξέρω αν ήταν μια πραγματική εμπειρία ή αν ήταν απλώς ένα όνειρο που είδα όσο ήμουν αναίσθητη.Όταν συνήλθα ήμουν μια χαρά σαν να μην μου συνέβη τίποτα, παρόλο που από τότε έχω χάσει άπειρες φορές τις αισθήσεις μου και μετά συνήθως αισθάνομαι χάλια αλλά όχι εκείνη τη φορά.Και κάτι τελευταίο από τότε δεν μπορώ να θυμηθώ με τίποτα την εικόνα εκείνου του γέροντα παρα μόνο θυμάμαι την αφή του χεριού του και πόσο υπέροχη ήταν.
Αν ήταν κάτι πραγματικό ίσως έχει δίκιο ο ΑΒΑΤΑΡ πώς ο καθένας έχει μια συγκεκριμένη μοίρα και ότι ο θάνατος του καθενός μας είναι προκαθορισμένος κατά κάποιο τρόπο.Ίσως όλοι μας έχουμε μια συγκεκριμένη ώρα που θα φύγουμε από τη ζωή!
Αν πάλι ήταν ένα όνειρο ή ένα παιχνίδι της φαντασίας μου τότε το μόνο που έχω να πω είναι ότι η φαντασία μου οργιάζει!Ακόμη δεν έχω βρει τι ήταν τελικά!
Φιλικά
P.S.
quote:
Μια μικρή παρέμβαση στον NitroΑν είσαι όντως 18 (σε κάποιο φόρουμ το είδα), έχεις αρχίσει πολύ καλά για την ηλικία σου τη διαδικασία του "σκέφτεσθαι".
Το ότι δεν μπορείς ακόμη να συντάξεις ένα κείμενο πιο εμπεριστατομένο δεν έχει καμία σημασία, μιας και διακρίνω ότι στη δική μας την ηλικία, μάλλον θα μας βάζεις τα "γυαλιά" αν συνεχίσεις τη μελέτη.
Οι τωρινές σου γνώσεις, υπεραρκετές για να σου δώσουν έναυσμα προβληματισμού, κάποτε θα σε κάνουν πολύ αξιόλογο ερευνητή.
Πιστεύω.
fili amalia ontos 18 xronon eimai kai mporo na po oti o problimatismos mou sta diafora a3ioperierga fenomena tis zois mas eixe arxisi 4 xronia prin (as einai kala ta x-files pistebo oti itan i miza tis anazitisis mou) alla eixa kolisi ston tropo erebnas, mikro paidia apo ti mia , den ebriska kanenan pou na exei asxoli8ei sobara me to 8ema apo tin alli den eixa kai internet.epita afou apoktisa prosbasi sto diadiktio mporesa na bro arketa 8emata kai anakalipsa pola a3iologa ereunitika biblia(asxeta an mou dimiourgisan perisotera erotimata apo oti mou auta pou mou apantagan) kai na arxiso siga siga na dieurino tous orizontes mou kai na exo mia diaforetiki eikona gia ti zoi (i mana mou akoma den to exei xonepsei oti amfisbito merika pragmata sti 8riskia kai allou) kai akoma den exo katali3i se mia sigekrimeni apopsi gia polla pragmata mias kai ka8e mera anakalipto nea pragmata kai akouo nees apopseis(8eio doro auto to foroum). genika pistebo oti eiparxoun para ma para pola pramata pou den gnorizo akoma kai pramata pou den exo dokimasei(8elo na kano dialogismo alla meno stin eparxia kai den exei tetia kolpa edo) tespa oso zeis ma8eneis. euxaristo
yours digitaly
Nikos ![]()
Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ. ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΛΩΣ ΓΥΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΕΝΩ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ (ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΣΥΝΗ8ΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΠΙΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ) ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΝΝΙΩΣΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΠΕΘΑΝΕ. ΛΙΓΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΗΡΘΕ Η ΞΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΙ. ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΗΔΙΑ ΕΝΙΩ8Α ΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΗΓΟΡΕΙ. ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙΡΟ ΜΟΝΟ ΨΥΧΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΝΙΩΣΑ ΧΕΡΙΑ ΝΑ ΜΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ 8ΑΡΟΣ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ.
ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡ8ΗΚΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΑΝ8ΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ "ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ" Η ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ.
"For the strength of the wolf is the pack
and the strength of the pack is the wolf"
ΑΥΤΟ ΕΛΕΓΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ.
Ολοι εχουμε καποιον να μας φυλάει ...
"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"
περιμενω να διαβασω κι αλλες τετοιες εμπειριες!
να σας γραψω λοιπον και εγω δυο εμπειριες που μου εχουν διηγηθει φιλοι μου. τα ατομα αυτα ειναι κατα τη γνωμη μου αξιοπιστα.
μια φιλη μου περπατουσε στην οχθη της λιμνης των ιωαννινων και ηταν λυπημενη γιατι εκεινη την εποχη ειχε πολλα και δυνατα προβληματα. εκει που περπατουσε εμφανιζεται ενας νεαρος, ξανθος με λευκα ρουχα, και της μιλησε. της ειπε να μην στενοχωριεται γιατι ολα θα πανε καλα και οτι αυτος ειναι ο φιλακας αγγελος της. η φιλη μου νομιζε οτι της κανει καμακι γιαυτο δεν του μιλαγε, απλα αυτος βαδιζε διπλα της και αυτη ακουγε. μετα απο λιγα λεπτα που η φιλη μου προπορευτηκε λιγο γυρισε να τον δει και δεν υπηρχε κανενας. το περιεργο ειναι οτι η προβλητα στην οχθη της λιμνης των ιωαννινων ειναι ανοιχτος χωρος και αν καποιος περπαταει βλεπει αν υπαρχει κανενας γυρω του ακομη και σε σχετικα μεγαλη αποσταση.
ενας φιλος μου εχει εναν αδελφο σκιζοφρενη. αυτος επιτιθεται -σπανια. ο φιλος μου περπατουσε μαζι με τον αδελφο του, τους γονεις του και τα αλλα δυο αδελφια του, οταν ο σκιζοφρενης αδελφος του επαθε αμοκ. ορμησε κατα πανω του και τον εσπρωξε. ο φιλος μου εκανε μια βουτια στον αερα, προσγιωθηκε στο απεναντι πεζοδρομιο, τουλαχιστον 5 μετρα μακρια, και δεν επαθε απολητως τιποτε, ουτε γκρατζουνια. την ιστορια αυτη την εχω ακουσει και απο τους γονεις που ηταν παροντες και μου διηγηθηκαν ακριβως τα ιδια.
λιλιθ -η πρωτη γυναικα
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΛΙΛΙΘ.
ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΠΛΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Η ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ???????
ΝΑ ΨΙΛΑΦΙΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΙ ΣΥΝΕΒΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ....
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ...
ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑ!
και οι δυο σκοποι ειναι σημαντικοι.
παρολαυτα αν ρωτας για την προσωπικη μου γνωμη, μ ενδιαφερουν για τη στιγμη 65% οι εμπειριες και 35% η αναλυση.
ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ?
θα ρωτουσε ισως καποιος. γιατι να μην πω 50/50?
γιατι πιστευω οτι στην ερευνα γενικα, τα παραδειγματα πρεπει να ξεπερνουν τα 2/3 του ογκου της. το πληθος και η ποικιλια των παραδειγματων μας βοηθουν να δουμε πολλους διαφορετικους παραγοντες και αυτο εμπλουτιζει την ερευνα με περισσοτερα στοιχεια.
ως εκ τουτου, οι υποθεσεις και τα συμπερασματα μιας αναλυσης οφειλουν χρησιμοποιωντας αυτο το υλικο να ειναι περισσοτερο επεξηγημενα.
στο συγκεκρημενο παραδειγμα, αν ενα συμπερασμα ειναι το σχεδιο της ανθρωπινης ζωης, αυτο θα γινει ενα περισσοτερο εμπεριστατομενο συμπερασμα αν περιεχει στοιχεια που δειχνουν αιτια, τροπο και αποτελεσμα. τα στοιχεια αυτα νομιζω οτι προκυπτουν απο την αναλυση διαφορετικων περιστατικων.
ετσι, περισσοτερα παραδειγματα = περισσοτερη ερευνα = περισσοτερα και πιο εμπεριστατωμενα συμπερασματα.
ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ -ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΩΝ- ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗ.
![]()
![]()
quote:
ενας γνωστος μου ταξιδευε στη Ν Αμερικη. προχωρουσε σε μια ζουγκλα και ηθελε να κοψει μια καρυδα οταν ενιωσε ενα χερι να τον κρατα στην πλατη. γυρισε να δει -κανενας. στο ενα μετρο μπροστα του πεφτει μια καρυδα -αν δεν ειχε σταματησει να δει τι τον ακουμπησε στην πλατη, θα ειχε προχωρησει ενα μετρο και θα του επεφτε η καρυδα στο κεφαλι -θα σκοτωνωτανε ισως.
ΤΙ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ?
quote:
Ενας γνωστος οδηγουσε σε εναν επαρχιακο δρομο, οταν ειδε μπροστα του στη εισοδο μιας στροφης ενα σημα πτωσης βραχων και εκοψε ταχυτητα. μετα απο δευτερολεπτα περνα απο το αντιθετο ρευμα κυκλοφοριας ενα αμαξι με μεγαλη ταχυτητα. προφανως αν δεν εκοβε ταχυτητα ηταν πολυ πιθανο να συγκρουστει με το αλλο αυτοκινητο. ολα καλα, αλλα ο ανθρωπος αυτος -ειχε ξαναπερασει απο τον ιδιο δρομο πολλες φορες- δε θυμοτανε να υπηρχε καποιο σημα πτωσης βραχων, και οντως οταν ξαναπερασε τετοιο σημα δεν υπηρχε.
quote:
Σε ηλικια 7 (περιπου) ετων (η προγιαγια), ξεκινησε για την καθιερωμενη βολτα μεχρι το πηγαδι, παρεα με τον αδελφο της και το κοπαδι με τα προβατα τους. Φτανοντας εκει, το μικρο τοτε κοριτσακι καθησε στο πεζουλι του πηγαδιου για να ξεκουραστει και επαιζε με τα προβατα. Σε καποια στιγμη, χανει την ισορροπια της και πεφτει μεσα...Παρολες τις προσπαθειες του αδελφου της, δεν καταφερε να τη βγαλει και βλεποντας την να χανει τις δυναμεις της, τρεχει πισω στο χωριο να ζητησει βοηθεια. Πραγματι, μετα απο καποια ωρα, μαζευτηκε κοσμος στο πηγαδι, αλλα παρολες τις προσπαθειες τους, δεν καταφεραν να εντοπισουν το μικρο κοριτσι και θεωρωντας οτι πνηγηκε, πηραν το δρομο του γυρισμου μεσα στη θλιψη για το ατυχο συμβαν...Επιστρεφοντας λοιπον, την βλεπουν (!!!) να στεκεται μπροστα στη πορτα του σπιτιου της και να κοιτα με απορια...Η ιδια ειπε, πως τη βοηθησε μια μαυροφορεμενη γυναικα και πως δεν θυμοταν πως επεστρεψε σπιτι της!
quote:
σχετικά με αυτό να πω ότι είχα μία εμπειρία η οποία ή οφείλεται σε απλή συμπτωση ή είναι και κάτι άλλο βαθύτρο . το καλοκαίρι που πέρασε ταξίδευα με τον πατέρα μου κάπου προς την ήπειρο και σε ένα σημείο του δρόμου που είχε στροφή ο πατέρα μου κάπου πενήντα μέτρα πριν φτάσουμε στη στροφή έκανε προσπεραση σε μπροστινό βυτιοφόρο με εμένα να τον επιπλήτω για αυτή του τη κίνηση. λοιπόν αφού περάσαμε τη στροφή μετά από καναπεντάλεπτο κοιτάω πίσω και δε βλέπω κανένα αυτοκίνητο στο δικό μας ρεύμα . αργότρα την ίδια μέρα βλέπω στις ειδήσεις πως αυτό το βυτιοφόρο που τελευταία στγμή προσπεράσαμε σε εκείνην ακριβώς τη στροφή ντελαπάρισε...
quote:
eimoun loipon mia mera etimos na 3ekiniso me to mixanaki mou gia ena paraliako touristiko xorio konta stin poli mou, pao loipon apo to spiti tou kolitou mou na ti paro (kai aftos me to mixanaki tou), o kolitos mou eprepe na einai etimos na figoume alla gia kapoio logo ka8isterise 10 lepta, 3ekiname loipon kai pigename me ton gnosto tropo pou pane oi efiboi me ta papia tous (diladi pigename komatia, telikes eixame piasei)se ena simio tou dromou meta apo ena anipsoma tou dromou (arketa psilo den eixes oratotita) blepoume ena ena agrotiko me spasmeno ton mprostino a3ona na exei sour8ei sto diko mas reuma. ma8ame argotera oti auta eginan deka lapta prin ftasoume, diladi an eixame 3ekinisei kanonika me to programa ma ton tropo pou pigename me ta mixanakia ego kai o filos mou 8a eimastan pi8anotata sta 8imarakia tora (den foragame kranos den mas egrafan oi cops tote).
quote:
Συγκεκριμένα έχω από τα 17 μου χρόνια έντονο πρόβλημα με την πίεση μου με αποτέλεσμα να χάνω συχνά τις αισθήσεις μου.Την πρώτη φορά όμως που μου παρουσιάστηκε παρά λίγο να φύγω από αυτόν τον κόσμο.Με λίγα λόγια είχα χάσει τις αισθήσεις μου για μιάμιση ώρα περίπου και παρόλο τις προσπάθειες γιατρών δεν μπορούσα να συνέλ8ω.Το μόνο που θυμάμαι από εκείνη την στιγμή που έχασα τις αισθήσεις μου μέχρι που ξαναεπανήλθαν ήταν η εικόνα ενός γέροντα που μου έπιασε το χέρι και μου είπε πως δεν ήρθε η ώρα μου ακόμα.Δεν ξέρω αν ήταν μια πραγματική εμπειρία ή αν ήταν απλώς ένα όνειρο που είδα όσο ήμουν αναίσθητη.Όταν συνήλθα ήμουν μια χαρά σαν να μην μου συνέβη τίποτα, παρόλο που από τότε έχω χάσει άπειρες φορές τις αισθήσεις μου και μετά συνήθως αισθάνομαι χάλια αλλά όχι εκείνη τη φορά.Και κάτι τελευταίο από τότε δεν μπορώ να θυμηθώ με τίποτα την εικόνα εκείνου του γέροντα παρα μόνο θυμάμαι την αφή του χεριού του και πόσο υπέροχη ήταν.
quote:
Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ. ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΛΩΣ ΓΥΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΕΝΩ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ (ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΣΥΝΗ8ΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΠΙΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ) ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΝΝΙΩΣΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΠΕΘΑΝΕ. ΛΙΓΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΗΡΘΕ Η ΞΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΙ. ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΗΔΙΑ ΕΝΙΩ8Α ΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΗΓΟΡΕΙ. ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙΡΟ ΜΟΝΟ ΨΥΧΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΝΙΩΣΑ ΧΕΡΙΑ ΝΑ ΜΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ 8ΑΡΟΣ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ.
quote:
μια φιλη μου περπατουσε στην οχθη της λιμνης των ιωαννινων και ηταν λυπημενη γιατι εκεινη την εποχη ειχε πολλα και δυνατα προβληματα. εκει που περπατουσε εμφανιζεται ενας νεαρος, ξανθος με λευκα ρουχα, και της μιλησε. της ειπε να μην στενοχωριεται γιατι ολα θα πανε καλα και οτι αυτος ειναι ο φιλακας αγγελος της. η φιλη μου νομιζε οτι της κανει καμακι γιαυτο δεν του μιλαγε, απλα αυτος βαδιζε διπλα της και αυτη ακουγε. μετα απο λιγα λεπτα που η φιλη μου προπορευτηκε λιγο γυρισε να τον δει και δεν υπηρχε κανενας. το περιεργο ειναι οτι η προβλητα στην οχθη της λιμνης των ιωαννινων ειναι ανοιχτος χωρος και αν καποιος περπαταει βλεπει αν υπαρχει κανενας γυρω του ακομη και σε σχετικα μεγαλη αποσταση.
quote:
ενας φιλος μου εχει εναν αδελφο σκιζοφρενη. αυτος επιτιθεται -σπανια. ο φιλος μου περπατουσε μαζι με τον αδελφο του, τους γονεις του και τα αλλα δυο αδελφια του, οταν ο σκιζοφρενης αδελφος του επαθε αμοκ. ορμησε κατα πανω του και τον εσπρωξε. ο φιλος μου εκανε μια βουτια στον αερα, προσγιωθηκε στο απεναντι πεζοδρομιο, τουλαχιστον 5 μετρα μακρια, και δεν επαθε απολητως τιποτε, ουτε γκρατζουνια. την ιστορια αυτη την εχω ακουσει και απο τους γονεις που ηταν παροντες και μου διηγηθηκαν ακριβως τα ιδια.
λιλιθ -η πρωτη γυναικα
Συμφωνα με τα παραδειγματα που εχουν γραφτει μεχρι τωρα εκανα μια μικρη κατηγοριοποιηση
Α) Παρεμβασεις – παροτρυνσεις
Β) αμεσες, εμμεσες, συμπτωματικες, διορθωτικες και διαρκεις.
τα παρακατω αντιστοιχουν στα παραδειγματα που παραθεσα στο προηγουμενο μηνυμα με την ιδια σειρα. αντε, να τους δωσουμε και τιτλο να μην μπερδευομαστε!
ΚΑΡΥΔΑ INCIDENT: αορατο χερι που συγκρατει –αμεση παρεμβαση
ΟΔΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ 1: εικονα απο το πουθενα –εμμεση παροτρυνση
ΓΡΙΟΥΛΑ ΣΤΟ ΠΗΓΑΔΙ: ορατη παρουσια απο το πουθενα που σωζει –διορθωτικη παρεμβαση
ΟΔΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ 2: διαισθηση κινδυνου –εμμεση παροτρυνση
ΟΔΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ 3: αποτρεπτικο γεγονος -συμπτωματικη παρεμβαση
ΟΝΕΙΡΟ-ΓΕΡΟΝΤΑΣ: οραματικη παρουσια που σωζει –διορθωτικη παρεμβαση
ΠΑΠΠΟΥΣ: φυλακας αγγελος –διαρκης παροτρυνση
ΛΕΥΚΟΝΤΥΜΕΝΟΣ ΞΑΝΘΟΣ: φυλακας αγγελος –διαρκης παροτρυνση
ΣΩΤΗΡΑΣ ΑΠΟ ΣΚΙΖΟΦΡΕΝΗ: αορατη παρουσια που σωζει –διορθωτικη παρεμβαση
αυτα προς το παρον απο αναλυση. περιμενω τις δικες σας αναλυσεις και απαντησεις !
ΚΥΡΙΕ ΑΒΑΤΑΡ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΙ ΑΛΛΗ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!
υ.γ. διαχειριστικη.
υ.γ. υ.γ. ![]()
λιλιθ -η πρωτη γυναικα
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΛΙΛΙΘ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΧΩ ΠΕΙ....
ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΚΕΥΤΟΜΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΝΟΙΞΕΙ.
ΑΝΑΦΕΡΩ
quote:
ΟΠΟΥ ΣΟΥ ΜΕΛΕΙ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ....
ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΙΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ.
ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ.
quote:
ΙΣΩΣ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ
'ΠΡΟΣΕΧΕ ΔΕΝ ΕΙΛΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ '..
ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΕΛΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ
quote:
ΙΣΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.
ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΗ ΕΙΛΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ....
ΚΑΝΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕΙ.
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ....
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
η ερωτηση μου σχετιζοτανε περισσοτερο με το αν χρειαζονται τα περισσοτερα παραδειγματα. γιαυτο ηθελα τη γνωμη σας
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ
quote:
ΚΥΡΙΕ ΑΒΑΤΑΡ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΙ ΑΛΛΗ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!
ΕΝΩ ΕΝΟΟΥΣΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ -ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΟΥ
εννοω, οτι με ενδιαφερουν και οι λεπτομερειες, πως και τι.
ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΙΑΤΙ
λιλιθ -η πρωτη γυναικα