- ΚΙ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΓΕΛΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ... - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
Τοβρήκα στο pathfinder και είναι άκρως εντυπωσιακό και σίγουρα φιλοσοφικά διδακτικό.
Κατεβάστε το αρχείο από αυτήν την σελίδα (είναι μικρό και ακίνδυνο)..
http://www.ebaumsworld.com/optical.html
Τρέξτε το πρόγραμμα. Εστιαστείτε στο κέντρο του σχήματος, κρατώντας την αναπνοή σας, για 30 δευτερόλεπτα και μετά παρατηρήστε γρήγορα, το χέρι που κρατάει το "ποντίκι" σας.

Κρατήστε το ποντίκι με το χέρι σας, χωρίς να το αφήσετε.
Τρέξτε το πρόγραμμα.
Εστιαστείτε στο κέντρο του σχήματος, κρατώντας την αναπνοή σας, για 30 δευτερόλεπτα και
μετά παρατηρήστε γρήγορα, το χέρι που κρατάει το "ποντίκι" σας.
Αν θέλετε να κατεβάσετε απευθείας το πρόγραμμα κλικάρετε με δεξί κλικ και επιλέξτε Αποθήκευση ως... ή Save as.... στο παρακάτω....
ΕΔΩ

Το έκανα, κράτησα την αναπνοή μου για 30 δευτερόλεπτα, και μετά κοίταξα το χέρι μου. Εκτός από το ότι για λίγη ώρα έβλεπα στο δέρμα (αλλά και στο τραπέζι) να δημιοργούνται κύκλοι (πράγμα φυσιολογικό για τα μάτια - κατά τη γνώμη μου), δεν παρατήρησα τίποτε άλλο.
Θα βοηθήσεις λίγο; ![]()
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου
Να σπας τα σύνορα
Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου
Να πεθαίνεις και να λες:
ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Εσυ τρισμεγιστε τι ειδες;
OM

Γύρνα πίσω!
Πες μας, τι είδες;;;![]()
![]()
![]()
![]()
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Το χέρι μου, ή οτιδήποτε άλλο κοίταξα, μπλέχτηκε σε μία "self-made" δίνη για λίγα δευτερόλεπτα... προς στιγμή νόμισα ότι εισερχόμουν στο Warp-mode του Enterprise ή της Stargate! ![]()
![]()
Θα ήθελα να επισημάνω κι εγώ ότι είναι άκρως απαραίτητη η εστίαση στο κέντρο του κινούμενου σχήματος(ομολογουμένως πολυ καλοφτιαγμένου και μελετημένου)...
Τέτοιου είδους "πειράματα" θέτουν σε φοβερή δοκιμασία την "σταθερή" ιδέα που έχουμε για την ικανότητα αντίληψής μας αλλά και για το πραγματικό ή όχι αυτής ακριβώς της αντίληψης.
Οι φιλοσοφικές προεκτάσεις είναι πάρα πολλές κατά την γνώμη μου.
Αυτές οι αναζητήσεις, από πλευράς της σύγχρονης Επιστήμης, εντάσσονται στο πεδίο έρευνας της Γνωστικής Ψυχολογίας κυρίως, η οποία τις τελευταίες δεκαετίες μας έχει "προσφέρει" πολλά στοιχεία γνήσιου Φιλοσοφικού προβληματισμού.
![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
Καλέ μου Thoth έχει σχέση με την αυρική ενέργεια ή είναι ένα τρικ;
Δεν ξέρω τι να πω....είδα "δίνες" αλλά όχι ασπρόμαυρες!!!
Σε χαιρετώ σας χαιρετώ.
Ο Admin έχει δίκιο. Εάν κάνετε την άσκηση σωστά εστιαζόμενοι και συγκεντρωμένοι μόνο στο κέντρο του σχήματος θα παρατηρήσετε όταν δείτε απότομα το χέρι σας, να "εξογκώνεται" και να "πρήζεται" απότομα. Αυτό μπορείτε να το δοκιμάσετε και με άλλα κοντινά σας αντικείμενα. Για παράδειγμα έναν πίνακα δίπλα ακριβώς μου, τον έβλεπα να φουσκώνει και παραμορφώνεται.
Το μάτι συνηθίζει να βλέπει αυτήν την εξωστρεφή δίνη και για κλάσματα δευτερολέπτου "παγιδεύεται σε αυτήν την ψευδαίσθηση" και "βλέπει" αυτήν την τάση και στα άλλα πράγματα έξω από το σχήμα, μέχρι να επανέρθει ο συνήθης τρόπος οπτικής του.
Οι φιλοσοφικές προεκτάσεις νομίζω είναι σαφείς και ενδιαφέρουσες.
Εάν δεν κάνατε σωστά την άσκηση προσπαθήστε ξανά κι αν δεν τα καταφέρετε ξανά, θα μου γράψετε αύριο σε ένα μήνυμα σε αυτό το topic την φράση: "Θα εστιάζω μόνο στο κέντρο!... Θα εστιάζω μόνο στο κέντρο !... Θα εστιάζω μόνο.... (Εκατό φορές για τιμωρία) ![]()
Μην απογοητεύεστε. Εγώ για να μπορέσω να μάθω να βλέπω σωστά τις τρισδιάστατες εικόνες έκανα μερικά.... χρονάκια. ![]()

Επίσης, η εντολή που μας παραπέμπει στο χέρι που κρατάει το ποντίκι με μπέρδεψε κάπως, γιατί τις κάμπιες εγώ τις έβλεπα παντού γύρω μου κι όχι μόνο στο χέρι αυτό!!!
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
quote:
(κάτι σαν κάμπιες που κουνιούνται κάτω από το δέρμα),αλλά το θεώρησα τελείως φυσικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο - γιαυτό και ρώτησα μήπως έπρεπε να παρατηρήσουμε και κάτι άλλο...
Τελείως φυσικό ;;; ![]()
![]()
![]()
Δεν μου λες Αμαλία. Ποια είσαι; Η Σίγκουρνι Γούηβερ στο ALIEN;;; ![]()
![]()
![]()
Και τι άλλο περίμενες; Να βγούν από το δέρμα και να μεταμορφωθούν σε πεταλούδες; ![]()
Πάντως έχει πλάκα,όπως ακούγεται. Κάτω από το χέρι ένα... ποντίκι και πάνω στο χέρι μερικές... κάμπιες !!!

Ως "κολλημένο" άτομο//αρέσκομαι σε τέτοιου είδους παιχνίδια...
αν παρατηρήσεις για αρκετή ώρα τον κυμματισμό//όταν τραβήξεις το
βλέμμα σου το περιβάλλον γύρω φαίνεται να "λιώνει"....
*σαν πολλές λέξεις με διπλά σύμφωνα δεν χρησιμοποίησα;
τέτοια κάνω κ μετά αμφιβάλλω για την σωστή ορθογραφία... ![]()
![]()
![]()
quote:
Τελείως φυσικό ;;;
Μα και βέβαια!
δεν πλησιάζει άλλωστε η εποχή τους;
κάνε κλικ!![]()
Edited by - VANDAMME on 17/03/2004 15:09:26
quote:
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο Τρισμέγιστος ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ????
Ο Τρισμέγιστος είναι ο "Ελεγκτής της Δίνης"... δηλαδή αυτός:

![]()
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
quote:
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο Τρισμέγιστος ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ????
μυστηριώδης Θεότητα των Forums!
κάνε κλικ!![]()
quote:Ο Τρισμέγιστος είναι ο "Ελεγκτής της Δίνης"...
quote:
...και υστερα ηρθαν οι μελισσουλες...
πολλες καμπιες,πεταλουδες,και αλλα συμπαθητικα ζωυφια μαζευτικαν εδω,μηπως σας επιασε η ανοιξη;

Ειναι αυτός που χτυπάει τα σαμάρια... για να μην πονάνε τα γαϊδουριά!!!![]()
![]()
Θαλεγα κατι για το ποντικι και το χερι...που διογκώνονται.. μα σωβαρεψα τελευταια αδερφε!!![]()