- Ροδόσταυροι - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Χαιρετώ την παρέα.
Εσύ αγαπητή ΤΑΟ τι γνωρίζεις για τον Διδάσκαλο Πυθαγόρα του σήμερα.
Ίσως κάποιοι κατσουφιάσουν, αλά στους κύκλους των Αληθινών Εσωτεριστων
όλοι γνωρίζουν τις ενσαρκώσεις του Διδασκάλου.
As πάμε τώρα στον φίλο Μαρτινιστή που τώρα τελευταία το έριξε στο διάβασμα και
ποιος τον προλαβαίνει… ![]()
quote:
Θα αντιπαρέλθω χαμογελώντας τους υπαινιγμούς - καλοπροαίρετους, είμαι βέβαιος - του αγαπητού Galaxy
Ναι φίλε μου είναι καλοπροαίρετοι, αν είναι δυνατόν να θέλω να πληγώσω κάποιον.
quote:
2. Η δεύτερη κατηγορία, αφ' ενός μεν σαγηνεύεται από το καινούργιο, το παράξενο, το παράδοξο και ενίοτε το παράλογο και έχει την τάση να ασπάζεται καινοφανείς απόψεις, χωρίς να θέλει ή να μπορεί να εμβαθύνει και να τεκμηριώσει, αφ' ετέρου δε, απορρίπτει το παλαιό και παραδεδεγμένο, μόνο και μόνο επειδή το θεωρεί "μπανάλ".
Ε, όχι και το παράλογο καλέ μου φίλε, για θυμήσου τι είχα γράψει…..Αυτούς οι οποίοι είναι ανοικτοί, και πάνω από όλα χρησιμοποιούν την λογική και την αντίληψη σαν εργαλεία εκκίνησης.
quote:
Οι εσωτεριστές της δεύτερης κατηγορίας είναι εγκλωβισμένοι στον κλοιό της επιπολαιότητας και των προκαταλήψεών τους, και αποκλεισμένοι από την Αλήθεια, η οποία, ως Απόλυτη, ευρίσκεται πάντοτε υπεράνω της σχετικότητος των ανθρωπίνων διατυπώσεων ή προσεγγίσεων.
Για ποια αλήθεια ομιλείς αγαπητέ φίλε? Του κοσμικού, η του μοριακού επιπέδου?
Αν εσύ αδυνατείς να αντιληφθείς ένα μονοδιάστατο – δισδιάστατο η τετραδιαστατο ον,
αυτό δεν συμβαίνει και με τους άλλους. Όλα είναι θέμα εκπαίδευσης.
Σήκωσε το κεφάλι σου προς τον έναστρο ουρανό και δες τον Κάδμο, μετά, κατέβασε
το αργά και δες γύρο σου…δες τον Αδάμ.
Η αλήθεια μας περιβάλει, μας φωνάζει, αυτή φταίει που δεν την αντιλαμβανόμαστε?
Αν δεν την ψάξεις δεν θα την βρεις.
Θυμάσαι τι είπε ο Διδάσκαλος Ιησούς…..κτυπήστε και θα σας ανοίξουν.
quote:
Τούτο ΔΕΝ αποτελεί υπαινιγμό για κανέναν. Ο καθένας ας κρίνει τον εαυτό του. Θα πρέπει όμως κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουμε ότι η μικρή μας ανθρώπινη λογική δεν δύναται να χωρέσει την Αλήθεια. Και ότι από κάποιο επίπεδο και πάνω, τα διάφορα μεταφυσικά συστήματα παύουν να έχουν ισχύ, αφού η Αλήθεια είναι ΑΡΡΗΤΗ.
Διαφωνείς μ' αυτό το τελευταίο, αγαπητέ Galaxy;
Διαφωνώ εξ ολοκλήρου.
Η αλήθεια ανήκει σε όλους και δεν είναι κτήμα κανενός, η δε λογική και αντίληψη μας, με λίγη εξάσκηση και θάρρος μπορούν να επεκταθούν και να την χωρέσουν, ας είναι και…άρρητη, και μην ξεχνάς είμαστε γεννωμένοι κατ εικόνα και κατ ομοίωση.
Οι ενάρετοι μαθητές θα σηκώσουν το πέπλο της Ίσιας.
Μόνο για τους βέβηλους η αλήθεια δεν θα λάμψει ποτέ.
Θυμάσαι τι είχα πει παλιά για την επέκταση της συνειδήσεως, στο θυμίζω λοιπόν .
quote:
Οι μύστες δεν γίνονται από την μια μέρα στην άλλη , αυτοί οι οποίοι κάνουν συνειδητό αστρικό ταξίδι , είναι το αποτέλεσμα περασμένων ζωών , όμως... πάντοτε υπάρχουν και τα παράδοξα .
Αν μπορέσουμε να συνειδητοποιήσουμε την τριάδα και το πώς λειτουργεί ,
τότε το πρόβλημα θα είναι πιο εύκολο ... να πιάσουμε τον Κέρβερο στον ύπνο .
Ο Κέρβερος που κατά σύμπτωση έχει τρία κεφάλια , και δεν μας αφήνει να επισκεφθούμε
τον άλλο κόσμο...δεν μας αφήνει να επεκταθούμε...
Φυσικά κατάλαβες ότι αναφέρομε στην κατώτερη τριάδα.
Αυτά.
Καλή Κυριακή σε όλη την παρέα.
Galaxy
Edited by - Galaxy on 13/10/2003 01:10:08
quote:
Εσύ αγαπητή ΤΑΟ τι γνωρίζεις για τον Διδάσκαλο Πυθαγόρα του σήμερα.
Ίσως κάποιοι κατσουφιάσουν, αλά στους κύκλους των Αληθινών Εσωτεριστων
όλοι γνωρίζουν τις ενσαρκώσεις του Διδασκάλου.
Καλε μου Galaxy, φοβαμαι οτι δεν καταλαβα τι εννοεις.
Η "ερωτηση" μου στοχευε τους αγαπητους φιλους που βλεπουν τη μετενσαρκωση ,ως παραμυθι.Οπου ισως και να ...κατσουφιαζουν!
Καλο απογευμα!
Φιλε Galaxy
θαπρεπε να μεταφερουμε η όχι αυτά των αληθινών εσωτεριστων
στο τοπικ, αφου η αληθεια ανήκει σε όλους.
DIM.
«Η μεγαλύτερη τέχνη στον κόσμο είναι η τέχνη να είσαι φυσικός, γι' αυτό ότι είναι φυσικό θα επιζήσει. Για εποχές ολόκληρες η θρησκεία δημιουργήθηκε βασισμένη σε μια λαθεμένη υπόθεση. Επιδίωξε να γεμίσει τον κόσμο με θαύματα και αφύσικα στοιχεία. Επεδίωξε να υπαγορεύσει και να δογματίσει. Γι' αυτό το λόγο αποτυγχάνει. Η θρησκεία είναι ένα σώμα, αλλά σήμερα [σημείωση δική μου: το κείμενο δεν είναι και τελείως πρόσφατο...] είναι ένα σώμα χωρίς ψυχή. Δεν έχει χτίσει το ιεροφυλάκειό της σύμφωνα με το νόμο. Δεν εξυπηρετεί έξυπνα και έντιμα τις ανάγκες της ανθρώπινης φυλής, αλλά μάλλον αναμιγνύει τον εαυτό της και τα μέλη της σε ατέλειωτες αντιθέσεις για την πίστη, δοξασίες και κώδικες, ξεχνώντας εντελώς το πνεύμα της Αλήθειας. Σαν αποτέλεσμα, ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της ανθρώπινης ζωής σταδιακά αφαιρείται από τον κόσμο. Και από την έλλειψη μιας έντιμης, έξυπνης, δίκαιης και προοδευτικής θρησκείας έχουμε μια εποχή ακραίου υλισμού όπου ο Θεός των ανθρώπων αλλάζει από μια χρυσαφένια μορφή ενός άγνωστου Θεού σε ένα χρυσαφένιο νόμισμα με ξεκάθαρα πρακτικές χρήσεις.
Η Αρχαία Σοφία μας λέει ότι δεν υπάρχει παρά μία θρησκεία και ότι ο σπόρος της φυτεύτηκε στις ψυχές των πραγμάτων με το ξεκίνημα του κόσμου. Έγινε ένα δυνατό δέντρο με τις ρίζες του στον ουρανό και τα κλαδιά του στη γη, σαν το ιερό μπάνυαν της Ινδίας. Και καθώς όλα τα κλαδιά εξαρτώνται από ένα κορμό, έτσι όλες οι πίστεις και οι θρησκείες εξαρτώνται από μία πηγή, ένα φως για όλα αυτά που έχουν υπάρξει, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Μερικά κλαδιά είναι μεγάλα και δυνατά, ενώ άλλα είναι μικρά και αδύναμα, αλλά μέσα από όλα διατρέχει μια ζωή. Αυτή η ζωή είναι φως, και αυτό το φως είναι η ζωή των ανθρώπων.
Η Αρχαία Σοφία δεν αναγνωρίζει ούτε ειδωλολάτρη, ούτε χριστιανό, ούτε παγανιστή. Αναγνωρίζει μόνο πολλά κλαδιά στο ίδιο δέντρο, το κάθε κλαδί ως προς τον εαυτό του ανολοκλήρωτο αλλά κάθε κλαδί μέρος του Δέντρου της Πίστης. Το Δέντρο δεν ζητάει τίποτα από τα κλαδιά, τίποτε άλλο από το να είναι αληθινά στην Αλήθεια και να μαρτυρούν αληθινά τη ζωή που διατρέχει το Δέντρο. Η Αρχαία Σοφία είναι η ζωή στο Δέντρο της Πίστης. Δεν βλέπουμε τη ζωή. Βλέπουμε μόνο τα φύλλα και τα κλαδιά που μαρτυρούν τη ζωή, αλλά την οφειλόμενη εποχή το θαύμα του δέντρου έρχεται σε πέρας. Η ζωή του δέντρου δοξάζεται στο μπουμπούκι και στο λουλούδι. Η ζωή του δέντρου καταναλώνεται με τον καρπό του δέντρου. Η δόξα της ζωής αυτού του δέντρου βρίσκεται στο νέο σπόρο που μαρτυράει πλήρως τη δημιουργική δύναμη όλων εκείνων που έφυγαν πριν.
Το δέντρο είναι πραγματικά ένα Δέντρο Ζωής, γιατί χωρίς τα υψηλότερα και λεπτότερα συναισθήματα ο άνθρωπος δεν ζει- απλά υπάρχει. Αν κάποιο κλαδί αυτού του δέντρου δεν καρπίζει, ο Master [αμετάφραστο είναι καλύτερα] μας λέει ότι θα πρέπει να κοπεί και να καεί. Είναι χρέος όλων των ζώντων πλασμάτων να παράγουν κάποιο αληθινά εποικοδομητικό έργο ως αναγνώριση της θείας ζωής που υπάρχει μέσα τους. Ο Θεός δοξάζεται τα μέγιστα όταν τα παιδιά Του δοξάζουν το πνεύμα Του μέσα τους.»
Και συμπληρώνω, σχετικά με τις συζητήσεις που κάνουμε τελευταία... Αυτά τα λόγια δεν ταιριάζουν σε οποιαδήποτε (όχι στενά θρησκευτική) πίστη;
Φίλε μου Σπίραλ σε ευχαριστώ για το κόπο που έκανες και παράθεσες το απόσπασμα...
Μια ΑΠΛΗ νεοελληνική απόδοση της "Κυριακής Προσευχής"...
Στα γραπτά τόσο του Παπύς, του Σεντίρ κλπ υπάρχει μια καλή εσωτερική προσέγγιση, την οποία και θα πρότεινα...
Ρωτάς κάτι που σου απάντησε ο Γαλαξίας...
Θα σου πρότεινα το εξής ΑΠΛΟ...
Κάνε ένα flash back και κοίταξε ΠΟΙΟΙ και ΠΟΣΟΙ απο τα μέλη της παρέας του Esoterica.gr ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ στο παρόντα διάλογο...
Βρές τις ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ που έχει το παρόν τόπικ με τα θέμα του ΑΧΛΑΔΟΤΥΡΟΥ π.χ
Τι θέλω να πώ;;;
Πώς με τη ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ μπορείς να ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ πολλά πράγματα...
Ενα απο αυτά είναι ΚΑΙ αυτό που με ρώτησες...
Κριτήριο δε...
Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ...
Ρωτάς επίσης και για το ΧΡΟΝΟ που χρειάζεται...
ΣΧΕΤΙΚΑ είναι όλα όπως ΗΔΗ ανέφερε ο φίλος Γαλαξίας...
Προσωπικά ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΙΩΝΙΟ ΠΑΡΟΝ...
Ο Πυθαγόρας ο Σάμιος, ανάφερε ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΕΠΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΝ και μάλιστα σε μια εποχή που ΙΣΧΥΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ο νόμος της ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΗΣ, ένας πραγματικά ΣΚΛΗΡΟΣ νόμος για τον Ανθρωπο...
Ετσι αναγνώρισε τον εαυτό του ως πολλούς και διάφορους, ΑΛΛΑ και ως ψάρι(!!!!!!) αν δε κάνω λάθος....
3.000 είχε πεί ΤΟΤΕ ο Μεγάλος Διδάσκαλος...
3.000!!!!!!
Θα ήθελα να τονίσω φίλοι μου, ότι ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ...
Απλά παραθέτουμε την ΟΠΤΙΚΗ ΜΑΣ για τα πράγματα και η οπτική έχει να κάνει ΑΜΕΣΑ με το ΕΠΙΠΕΔΟ που βρίσκεται ο καθένας μας...
Ξέρετε, όσο πιό ψηλά, τόσο πιό μακριά είναι που βλέπεις λένε οι ορειβάτες...
Να προσθέσω όμως ότι ΑΝΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟ ΥΨΟΣ που βρίσκεται ο "αναβάτης" -αναζητητής, έχει να αντιμετωπίσει και τα ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ...
Και όπου "καιρικά φαινόμενα" μπορείτε ΑΦΟΒΑ να βάλετε τη ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ και τις ΠΕΝΤΕ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΡΙΖΟΥΝ...
Ας προσέξουμε λοιπόν....
Ο ΙΛΙΓΓΟΣ είναι μεγάλος και τότε το παραμικρό λαθάκι, είναι που μας ΞΑΝΑΓΥΡΝΑ όχι απλά εκεί που ξεκινήσαμε, αλλά ίσως και ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΙΣΩ...
Ας ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ κανενός είδους "έπαρση" και ΤΑΠΕΙΝΑ ας αναγνωρίσουμε στον απέναντί μας, ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΠΟΛΛΑΠΛΟΤΗΤΑ και ας κερδίσουμε από ότι μας παραθέτει...
Παρεπιπτώντος φίλε μου Μαρτινιστή, ΟΛΟΚΛΗΡΟ το έργο του Ερρίκου Κούντρατ με τίτλο "Το Αμφιθέατρο της Αιωνίου Σοφίας", αυτό που ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΑ είναι αυτός ο ΝΟΜΟΣ της Μετενσαρκώσεως...
Ευκαιρίας δοθήσεις θα σου παραθέσω και τα ΑΚΡΙΒΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ που αποκαλύπτουν στον ΜΥΣΤΗ ένα βαθύτερο νόημα...
Δυστυχός, έργα του Ιάκωβου Μπαίμε και των λοιπών ΑΞΙΛΟΓΟΤΑΤΩΝ που αναφέρεις ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΟΥ...
Περιμένω την ΟΥΣΙΑ των πραγμάτων...
Αλλωστε αυτήν ΕΡΕΥΝΩ...
Φιλικά,
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Επί του παρόντος μια ιστορική παρεμβολή που θα αρέσει στο φίλο μας Galaxy: Στις 13 Οκτωβρίου 1307 (Παρασκευή) εξαπολύθηκε το κυνήγι κατά των Ναϊτών που οδήγησε στη σύλληψη πολλών (και του Μεγάλου Μάγιστρου Ζακ ντε Μολαί) και στη διάλυση του Τάγματός τους. Η έκφραση "Παρασκευή και 13" καθιερώθηκε από τότε.
quote:
Και συμπληρώνω, σχετικά με τις συζητήσεις που κάνουμε τελευταία... Αυτά τα λόγια δεν ταιριάζουν σε οποιαδήποτε (όχι στενά θρησκευτική) πίστη;
Ειθε ποτε να μην ξεχνιεται αυτο,να μην ειναι απλα μια κουβεντα κλεισμενη σε λεξεις.
quote:
Χαίρε Κέλσο, ευχαριστώ για τα σχόλια.Επί του παρόντος μια ιστορική παρεμβολή που θα αρέσει στο φίλο μας Galaxy: Στις 13 Οκτωβρίου 1307 (Παρασκευή) εξαπολύθηκε το κυνήγι κατά των Ναϊτών που οδήγησε στη σύλληψη πολλών (και του Μεγάλου Μάγιστρου Ζακ ντε Μολαί) και στη διάλυση του Τάγματός τους. Η έκφραση "Παρασκευή και 13" καθιερώθηκε από τότε.
Και εμένα οι πληροφορίες μου αναφέρουν Παρασκευή 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ του 1307...
ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ πρίν απο 696 χρόνια (να και μια "καρκινική" χρονολογία!)
Μαζί με 60 ακόμα αδελφούς, συνέλλαβαν τον Ζάκ Ντε Μολαί μέσα στο καθεδρικό ναό του Παρισιού...
Είχε προλάβει να ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ τα βιβλία του Τάγματος και ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ να σωθούν...
Τα δε βιβλία τα είχε καταστρέψει...
Ο Θησαυρός του Τάγματος, πρόλαβε και φυγαδεύτικε (μάλλον κατά το Ρόσλιν) στη Σκοτία...
Ο Ζάκ Ντε Μολαί, υπήρξε ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ και 23ος στη σειρά Μεγάλος Διδάσκαλος του Ναϊτικού Τάγματος...
Στις 18 Μαρτιού και ενώπιον μεγάλου πλήθους κάηκε στη πυρά αλλά και του επισκόπου του Παρισίου 'Αλμπα (Alba)...
Τα τελευταία του λόγια ΗΤΑΝ...
Μακάρι να πέσει το κακό γρήγορα,πάνω σε αυτούς που μας καταδίκασαν ΑΔΙΚΑ...
Ο Θεός θα μας ακούσει...
Αυτή είναι η περίφημη κατάρα που έδωσε πρός τον Φίλιππο τον 15ο βασιλέα της Γαλλίας και τον επίσκοπο του Παρισιού Αlba...
Να βρεθούν ενώπιον του Μεγάλου και Υπέρτατου Κριτή, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (1314)...
Πραγματικά έτσι έγινε...
Ενα μόλις μήνα ΜΕΤΑ στις 20 Απριλίου πεθαίνει ο επίσκοπος Alba και ο Φίλιππος ο 15ος στις 29 Νοεμβρίου σε κυνηγιτικό ατύχημα...
Φιλικά,
Κέλσος ο Φιλαλήθης
λόγο του ότι αναφέρθηκε κάτι περι συνεδρίων και διαλεξεων θάθελα να μετέφερα
κάτι στο τοπικ.
Πριν αρκετό καιρώ ήρθε μια Κυρία απο το Παρίσι να δώσει μια διάλεξη
στην Λοζάννη, το όνομα της δεν μουλεγε τίποτα και ετσι δεν ενδιαφέρθηκα.
Οι φίλοι μου όμως πήγαν και ενθουσιάστηκαν.
Στα μέσα της διάλεξης θα επικαλούταν 3 Δασκαλους, πραγμα που έγινε.
Οι Δασκαλοι ηρθαν και μίλησαν δια μεσου της Κυρίας.
Αν δεν μου το διαβεβαίωνε ενας φίλος που τον γνωριζω και του εχω εμπιστοσύνη
δεν θα το πιστευα.
Μου ειπε λοιπον πως ειδε 3 φωτεινές φιγουρες να μπαίνουν απο την πορτα κανονικα
και να ερχονται να στεκοντε στα δεξια της, χαιρέτισαν, και ο καθενας με την σειρα του
απευθύνθηκε στον κοσμο.
Ο φίλος αυτός που σας λέω, ακουγε 2 φωνές ανδρικες και μια γυναικεία γεμάτες αγαπη
και ζεστασιά.
Κάτι τετοια γεγονοτα φιλοι μου μας δινουν κουραγιο για την συνεχεία,
και δεν πρεπει να τα ειρωνευόμαστε.
Καλό σας απόγευμα, DIM
quote:
Φιλε Galaxy
θαπρεπε να μεταφερουμε η όχι αυτά των αληθινών εσωτεριστων
στο τοπικ, αφου η αληθεια ανήκει σε όλους.
Εξαρτάτε φίλε DIM……….ΕΞΑΡΤΑΤΕ.
Υπάρχουν αλήθειες που πληγώνουν στην πράξη, και αυτές δεν πρέπει
να λέγονται στον οποιοδήποτε.
quote:
Επί του παρόντος μια ιστορική παρεμβολή που θα αρέσει στο φίλο μας Galaxy: Στις 13 Οκτωβρίου 1307 (Παρασκευή) εξαπολύθηκε το κυνήγι κατά των Ναϊτών που οδήγησε στη σύλληψη πολλών (και του Μεγάλου Μάγιστρου Ζακ ντε Μολαί) και στη διάλυση του Τάγματός τους. Η έκφραση "Παρασκευή και 13" καθιερώθηκε από τότε.
Li frere,li mestre du temple
qu’estoient rempli et ample
d’or et d’argent et de richesse
et qui memoient tel nomblesse
ou sont il ??? que sont devenu ???
Galaxy