- Τι θέλουμε ως ανθρωπότητα; Πιστούς ή καλούς ανθρώπους; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:Θα έπρεπε να περιοριστεί στον τόπο που πλειοψηφούν οι χριστιανοί. Μα το προβλημα δεν είναι θρησκευτικό, το πρόβλημα είναι κοινωνικό-πολιτικό. Το πρόβλημα μου με τους Ινδούς δεν είναι με το να έχουν έθιμα (έστω και βάρβαρα) είναι με το ότι κατουράνε μπροστά απ' το σπίτι μου.
Οπότε σύμφωνα με αυτό που αναφέρεις κι ο Χριστιανισμός δεν θα έπρεπε να είναι διαδεδομένος στην Ελλάδα ή σε κάποιο άλλο τόπο αλλά να περιοριστεί στον τόπο που γεννήθηκε, σωστά;
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 14/09/2011 14:22:38
quote:
Λοιπόν ο Κεμάλ όταν ανέλαβε την «επανίδρυση» της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με ένα άλλο πρόσωπο, πιο πολιτισμένο (εξευρωπαϊσμός) των τουρανομογγόλων, είναι λογικό να υιοθετήσει μέσα στα πλαίσια αυτά και την ελευθερία της θρησκείας που άλλο λόγο ύπαρξης μιας τέτοιας «δημοκρατικής» έκφρασης δεν είχε παρά το γεγονός της δημιουργίας, συν τω χρόνω (κυρίως μέσω της εκπαίδευσης ),μιας τουρκικής συνείδησης σε όλες τις φάρες που απαρτίζουν την γείτονα.
Καμία αντίρρηση ως εδώ. Συμφωνώ απόλυτα.
quote:
Να μην αφήνεται λοιπόν να διαφαίνεται πως η
Τουρκία διαπνέεται και από "δημοκρατικές
ευαισθησίες" !!!
Δεν είπα κάτι τέτοιο. Είπα ότι η Τουρκία, ακριβώς λόγω του Κεμαλισμού, προσπαθεί να απαγκιστρωθεί από τις μουσουλμανικές επιρροές στο κράτος και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο μέσω του κοσμικού κράτους.
Οι θρησκευτικές ελευθερίες στην Τουρκία (κυρίως ο απομουσουλμανισμός του κράτους) είναι προϊόν ανάγκης και δεν έχει να κάνει με δημοκρατικές ή άλλου είδους ευαισθησίες... Θα έλεγε κανείς μάλιστα ότι το ισλάμ είναι σε δίωξη στην Τουρκία.
Ενδεικτικό είναι το άρθρο 312/2 του Τουρκικού Ποινικού Κώδικα με το οποίο τιμωρειται αυστηρά οποιοσδήποτε προσπαθεί να δημιουργήσει μίσος με βάση τις θρησκευτικές διαφορές (και με το οποίο παραπέμφθηκε ο νυν πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν το 1997, όταν σε συγκέντρωσή του απήγγειλε στίχους που μιλούσαν για το Ισλάμ, και καταδικάστηκε σε 10μηνη φυλάκιση).
Και φυσικά ο χαρακτήρας του κοσμικού κράτους (σε αντίθεση με τη θεοκρατία της Ελλάδας, του Ιράν και του Αφγανιστάν) αποτυπώνεται στο τουρκικό σύνταγμα και (ειδικότερα) στη νομοθεσία της εκπαίδευσης.

macedon
quote:
Ενδεικτικό είναι το άρθρο 312/2 του Τουρκικού Ποινικού Κώδικα με το οποίο τιμωρειται αυστηρά οποιοσδήποτε προσπαθεί να δημιουργήσει μίσος με βάση τις θρησκευτικές διαφορές (και με το οποίο παραπέμφθηκε ο νυν πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν το 1997, όταν σε συγκέντρωσή του απήγγειλε στίχους που μιλούσαν για το Ισλάμ, και καταδικάστηκε σε 10μηνη φυλάκιση).
Ακριβώς αυτό αποδεικνύει, αυτά που παραπάνω
ανέφερα, για την προσπάθειά τους να αφομοιώσουν τις "εντός"
τους, αλλότριες ράτσες με ΟΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ !!!
Και όταν λέω "όποιο κόστος" εννοώ ακόμη και την ανοχή (!!!)
τους σε θρησκευτικές ελευθερίες...
Μέσω αυτής της τακτικής αποκτάται η εμπιστοσύνη των αλλότριων
και στην πορεία επέρχεται και η αφομοίωση μέσω της δημιουργίας
κοινής εθνικής συνείδησης !!!
Άλλωστε λογικό μου φαίνεται, αφού οι ορδές των τουρανομογγόλων
όταν κατέβηκαν στην Μ. Ασία, βρήκαν μεγάλους πληθυσμούς
άλλων λαών, που προϋπήρχαν, και έπρεπε να τους "κερδίσουν"
κάνοντάς τους "δικούς" τους . Δηλαδή η μέθοδος είναι ίδια,
οι τρόποι και οι πρακτικές εφαρμογές αλλάζουν, αναλόγως με
το τι επιτάσσουν οι ...καιροί !!!
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

macedon
quote:
Μα... δεν διαφώνησα ως προς τα κίνητρα...macedon
Ούτε και εγω υπονόησα κάτι τέτοιο,
αγαπητέ macedon !
Απλά μια εκ νέου επιβεβαίωση των γραφομένων μου
έκανα εξ'αφορμής του συγκεκριμένου νόμου που
ανέφερες.
Καλό βράδυ !
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
quote:
Το πρόβλημα μου με τους Ινδούς δεν είναι με το να έχουν έθιμα (έστω και βάρβαρα) είναι με το ότι κατουράνε μπροστά απ' το σπίτι μου.
Μα, πως γνωρίζεις ότι είναι Ινδοί;
Έκανες ανάλυση ούρων ή σε ειδοποιούν αφού κάνουν την ανάγκη τους; ![]()
Από την άλλη, εάν κάνει κάτι τέτοιο ένας Έλληνας δεν θα έχεις πρόβλημα;
Στην αρχή του διαλόγου μας πάντως, δεν ανέφερες ότι σε ενοχλεί αυτή η πράξη - εάν υποθέσουμε ότι όντως ευθύνονται αυτοί
- αλλά αναφέρθηκες στο έθιμο τους να τρυπάνε τα μάγουλα τους, ένα έθιμο το οποίο δεν γνωρίζω πάντως ότι είναι διαδεδομένο στον Ινδουισμό...
quote:
Θα έπρεπε να περιοριστεί στον τόπο που πλειοψηφούν οι χριστιανοί.
Μα, στον Ελλαδικό χώρο καθώς και σε πολλούς ακόμα τόπους ο Χριστιανισμός επιβλήθηκε σε διάφορες χρονικές περιόδους.
Πριν γίνει αυτό, ήταν μειοψηφία οι Χριστιανοί στους τόπους αυτούς.
Με την ίδια λογική λοιπόν, μπορεί κι εδώ κάποτε να εξαπλωθεί ο Ινδουισμός οπότε ας αφήσουμε τα πράγματα να πάρουν την τροπή που μπορεί να πάρουν. ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
stiv
Sesostris ναι για μενα αυτο αντιλαμβανομαι
Εκτος αν εσυ αντιλαμβανεις κατι τις το διαφορετικο.
Εχω κατι λαθος?
Ναι φίλε stiv . Εγώ αυτό που επικρατεί στη χώρα μας θα το ονόμαζα θρησκευτική (Χ.Ο.) ασυδοσία , που προσβάλλει κάθε έννοια ισονομίας .
http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=24.03.2005,id=87822000
http://archive.enet.gr/online/online_obj?pid=43&tp=T&id=61517136
Και αυτά είναι δύο από τα εκατοντάδες παραδείγματα του κράτους εν κράτει που ισχύει στην Ελλάδα .
*
quote:Γιατί το ίδιο κάνουν και στη χώρα τους... Και ωραία ας μην είναι Ινδοί, ας είναι Πακιστανοί. Και;
Μα, πως γνωρίζεις ότι είναι Ινδοί;
Έχουμε περιθώρια παραχωρήσεων, να τα "φιλιώσουμε" όλοι και να γίνουμε μια όμορφη πολυεθνική οικογένεια; Αμ δε.
quote:Οι Έλληνες δεν το κάνουν αυτο, και όσοι το κάνουν είναι εξαιρέσεις των εξαιρέσεων. Αν αρχίσουν και οι έλληνες να το κάνουν, θα αλλάξω χώρα (εκτός αν είμαι ένα απο αυτούς που σημαίνει ότι.. άργησα να κάνω την αλλαγή).
Από την άλλη, εάν κάνει κάτι τέτοιο ένας Έλληνας δεν θα έχεις πρόβλημα;
quote:Καλά ότι δεν ευθύνονται αυτοί εννοείται. Εκείνοι είναι συνέπειες ενός πολύ μεγαλύτεροι προβλήματος.
Στην αρχή του διαλόγου μας πάντως, δεν ανέφερες ότι σε ενοχλεί αυτή η πράξη - εάν υποθέσουμε ότι όντως ευθύνονται αυτοί
quote:Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι αν δώσεις στον καθένα την άδεια να κάνει ότι γουστάρει, θα έχει ένα παραπάνω λόγο να σε "συμπαθεί" - κάνοντας τη δικιά σου ζωή λίγο πιο δύσκολη.
Στην αρχή του διαλόγου μας πάντως, δεν ανέφερες ότι σε ενοχλεί αυτή η πράξη - εάν υποθέσουμε ότι όντως ευθύνονται αυτοί - αλλά αναφέρθηκες στο έθιμο τους να τρυπάνε τα μάγουλα τους, ένα έθιμο το οποίο δεν γνωρίζω πάντως ότι είναι διαδεδομένο στον Ινδουισμό...
quote:Ναι, τώρα δε ζούμε στο 500μΧ όμως. Έχει κάποια χρησιμότητα η ανάφορα στη Ρωμαϊκή Εποχή; Σήμερα δεν υπάρχουν Πάπες που να κηρύττουν σταυροφορίες ούτε κυνηγια μαγισσών. Επειδή τα ιερατία 'χάσαν τη δύναμή τους, αυτή τη δουλειά την έχουν αναλάβει οι πολιτικοί, οι ίδιοι δηλαδή που την είχαν και προ Χριστού. Άνθρωποι ειρηνοποιοί στη θεωρία, σφαγείς στη πράξη. Και υπάρχουν και πολιτικοί που λένε αυτό ακριβώς που λες εσύ "Ας αφήσουμε τα πράγματα να παρουν την τροπή που είναι να πάρουν". Ε εγώ διαφωνώ καθέτως με αυτή την πολιτική θέση.
Μα, στον Ελλαδικό χώρο καθώς και σε πολλούς ακόμα τόπους ο Χριστιανισμός επιβλήθηκε σε διάφορες χρονικές περιόδους.
Πριν γίνει αυτό, ήταν μειοψηφία οι Χριστιανοί στους τόπους αυτούς.
Με την ίδια λογική λοιπόν, μπορεί κι εδώ κάποτε να εξαπλωθεί ο Ινδουισμός οπότε ας αφήσουμε τα πράγματα να πάρουν την τροπή που μπορεί να πάρουν.
quote:
Γιατί το ίδιο κάνουν και στη χώρα τους... Και ωραία ας μην είναι Ινδοί, ας είναι Πακιστανοί. Και;
Έχουμε περιθώρια παραχωρήσεων, να τα "φιλιώσουμε" όλοι και να γίνουμε μια όμορφη πολυεθνική οικογένεια; Αμ δε.
quote:
Οι Έλληνες δεν το κάνουν αυτο, και όσοι το κάνουν είναι εξαιρέσεις των εξαιρέσεων. Αν αρχίσουν και οι έλληνες να το κάνουν, θα αλλάξω χώρα (εκτός αν είμαι ένα απο αυτούς που σημαίνει ότι.. άργησα να κάνω την αλλαγή).
Dr Jekyll Mr Hyde, τα συγκεκριμένα σχόλια μου δίνουν μια αίσθηση ξενοφοβίας κι υποτιμητικής διάθεσης απέναντι σε κάποιες εθνικότητες, κάτι που δε με βρίσκει σύμφωνο ούτε με αντιπροσωπεύει ως άνθρωπο.
Δεν καταλαβαίνω γιατί οι Ινδοί ή οι Πακιστανοί θα πρέπει να επιδίδονται στην συμπεριφορά που έχεις ήδη περιγράψει επειδή "έτσι κάνουν στην χώρα τους" και γιατί οι Έλληνες είναι κάτι το διαφορετικό.
Έχω δει πολλούς Έλληνες να κάνουν με άνεση αυτό που απέδωσες χωρίς κάποια στοιχεία σε ανθρώπους άλλης εθνικότητας.
Δε νομίζω ότι διαφέρουμε σε τίποτα ως προς αυτό ανεξαρτήτων εθνικότητας...
quote:
Ναι, τώρα δε ζούμε στο 500μΧ όμως. Έχει κάποια χρησιμότητα η ανάφορα στη Ρωμαϊκή Εποχή; Σήμερα δεν υπάρχουν Πάπες που να κηρύττουν σταυροφορίες ούτε κυνηγια μαγισσών.
Και τώρα ζούμε στο 2011, ε και;
Ο λόγος που σου ανέφερα για την επιβολή του Χριστιανισμού στον ελλαδικό χώρο είναι διότι προσπαθώ να σου πω ότι όπως επιβλήθηκε ο Χριστιανισμός στο παρελθόν, είναι εξίσου πιθανό να επιβληθεί κάποια άλλη θρησκεία είτε στο παρόν είτε στο μέλλον και να επικρατήσει.
Κάποια πράγματα είναι ρόδα και γυρίζουν... ![]()
Σαφώς και δεν υπάρχουν Πάπες που κηρύττουν σταυροφορίες και κυνήγια μαγισσών, υπάρχουν όμως εκπρόσωποι της Εκκλησίας που κατέχουν ανώτερες θέσεις οι οποίοι μπορούν να παρακινήσουν τον κόσμο σε άλλου τύπου "σταυροφορίες" και "κυνήγια μαγισσών".

In anticipation of my resurrection...
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde, τα συγκεκριμένα σχόλια μου δίνουν μια αίσθηση ξενοφοβίας κι υποτιμητικής διάθεσης απέναντι σε κάποιες εθνικότητες, κάτι που δε με βρίσκει σύμφωνο ούτε με αντιπροσωπεύει ως άνθρωπο.
Και μένα αυτή την εντύπωση μου δίνουν όταν τα διαβάζω
(Μη παραξενεύεσαι, δεν μπήκε μέσα μου ο δαίμονας του άθεου, απλά επειδή εσύ φαίνεται να δείχνεις μεγαλύτερη επιείκια ως προς το ζήτημα, εγώ αντιδρώντας προς εσένα δείχνω μικρότερη
quote:
Δεν καταλαβαίνω γιατί οι Ινδοί ή οι Πακιστανοί θα πρέπει να επιδίδονται στην συμπεριφορά που έχεις ήδη περιγράψει επειδή "έτσι κάνουν στην χώρα τους" και γιατί οι Έλληνες είναι κάτι το διαφορετικό.
Γιατί εμείς δεν το κάνουμε
quote:Διαφέρουμε: Η πλειοψηφία των ελλήνων έχει τοαλέτα να πάει να τα κάνει, ενώ των αλλοδαπών όχι. Φταίνε οι αλλοδαποί για αυτό; Για κανένα λόγο. Φταίνε οι έλληνες για αυτό; Ε, με αυτούς που ψηφίζουνε, γίνεται να μην φταίνε;
Έχω δει πολλούς Έλληνες να κάνουν με άνεση αυτό που απέδωσες χωρίς κάποια στοιχεία σε ανθρώπους άλλης εθνικότητας.
Δε νομίζω ότι διαφέρουμε σε τίποτα ως προς αυτό ανεξαρτήτων εθνικότητας...
quote:Ε ναι κάποια μέρα θα πεθάνουν οι παλιές θρησκείες και θα δημιουργηθεί μια καινούρια. Αυτό θα συμβεί επειδή θα είναι ανάγκη της ανθρωπότητας. Όταν ξεπερνιούνται και ευτελίζονται οι παλιές θρησκείες, για το λόγο ότι δεν ικανοποιούν πια τις εκάστοτε ανάγκες της ανθρωπότητας, αντικαθιστόνται με καινούριες, όπως έγινε με τον δωδεκαθεϊσμό.
Και τώρα ζούμε στο 2011, ε και;
Ο λόγος που σου ανέφερα για την επιβολή του Χριστιανισμού στον ελλαδικό χώρο είναι διότι προσπαθώ να σου πω ότι όπως επιβλήθηκε ο Χριστιανισμός στο παρελθόν, είναι εξίσου πιθανό να επιβληθεί κάποια άλλη θρησκεία είτε στο παρόν είτε στο μέλλον και να επικρατήσει.
Κάποια πράγματα είναι ρόδα και γυρίζουν...
quote:Ενδεχομένως ναι. Στο Ισλάμ υπάρχουν είναι σίγουρο. Στο δυτικό κόσμο υπάρχουν μερικοί τρελοί που παρακινούνε άλλους τρελούς.. είναι και αυτό διαδεδομένο φαινόμενο!
Σαφώς και δεν υπάρχουν Πάπες που κηρύττουν σταυροφορίες και κυνήγια μαγισσών, υπάρχουν όμως εκπρόσωποι της Εκκλησίας που κατέχουν ανώτερες θέσεις οι οποίοι μπορούν να παρακινήσουν τον κόσμο σε άλλου τύπου "σταυροφορίες" και "κυνήγια μαγισσών".
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 15/09/2011 22:52:01