ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΓΑΠΗ-μηπως πισω απο την λεξη κρυβουμε εμεις οι ανδρες ΜΟΝΟ την ερωτικη μας επιθυμια;;; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΑΓΑΠΗ-μηπως πισω απο την λεξη κρυβουμε εμεις οι ανδρες ΜΟΝΟ την ερωτικη μας επιθυμια;;; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

stiv30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
31/05/2011, 22:18:21
Μου δίνεται η αίσθηση διαβάζοντας ορισμένες τοποθετήσεις , ότι ο άνθρωπος είναι κάτι το στατικό ... μη μεταβαλλόμενο και εξελισσόμενο όν...
Μπορούμε να πούμε ότι ένας άνθρωπος είναι ο ίδιος στα πέντε του και στα δέκα του ... στα τριάντα ή τα εξήντα του..???
Απο την άλλη ορισμένοι φίλοι με τις απόψεις τους , θαρρούν ότι τώρα ανακαλύφθηκε ο τροχός και μάλιστα απο τους ιδίους και ΜΑΛΙΣΤΑ ότι επιφανή πνεύματα -Ωκεανοί πνεύματος- τίποτα δεν οίδαν και τίποτα δεν κατάλαβαν και όλα όσα είπαν αποτελούν μια ανοησία και ψευδαίσθηση...
Να πούμε ότι δια μ΄σου των "λαθών" μας δεν συλλαμβάνουμε την έννοια του "καλού" και του υγιούς..να το πούμε???
Να πούμε , ότι η αγάπη -σε όλες τις μορφές της- δεν απολαμβάνει και δεν υποστασιοποιείται απο πολύ συγκεκριμμένες αρετές που ο άνθρωπος με σκληρή δουλειά και επιμονή και καλλιέργεια αποκτάει στο διάβα της ζωής του???
Να πούμε ότι η αγάπη , δεν εμπεριέχει στοιχεία όπως :"Κατανόηση , σεβασμό , νοιάξιμο , ζεστή αγκαλιά και προστασία"???
Τόσο αφηρημένη έννοια είναι πια αυτή η Οικουμενικά αναζητούμενη Κυρία???
Τόσο υπερβατική και όχι γήινη και ότι δεν συντελλείται-υποστασιοποιείται και δεν δίνεται απο τον έχοντά της και κατακλυζόμενο απο αυτήν και μόνο???
Να πούμε ή να απαιτήσουμε απο κάποιον να μας δώσει άραγε κάτι που ΔΕΝ ΕΧΕΙ???
Και πόση αγάπη αυτό δείχνει -ως σκέψη και προοπτική- απο τον εαυτό μας προς τον εαυτό μας???
Να υποθέσουμε ότι μπορεί κάποιος να αγαπάει κάποιον άλλο/ους χωρίς ωστόσο να αγαπάει τον ιδιο τον εαυτό του???
Και να υποθέσουμε πάλι , ότι κάποιος αγαπάει τον εαυτό του κάνοντας επιλογές καταστροφικές -επιλέγοντας μη ισορροπημένους ανθρώπους για να αγαπήσει- και αν το κάνει αυτό πόση αγάπη μπορεί αυτός ο άνθρωπος να επιδεικνύει για τον ίδιο του τον εαυτό και πόσο μπορεί κάποιος να τον εμπιστευθεί και να τον αγαπήσει???
Αλλα αν τα ανωτέρω είναι έτσι και αληθή ... αναρρωτιέμαι , πως κάποιος δείχνει έμπρακτα την αγάπη του προς τον εαυτό του , κάνοντας τι ακριβώς....???
Επίσης αναρρωτιέμαι αν όλα όσα προαναφέρθηκαν -ως σκέψεις- έχουν οποιαδήποτε σχέση με υπερβατικής φύσεως πράγματα και πηγές???
Επίσης αναρρωτιέμαι πόση αγάπη επιδεικνύει κάποιος κάποια πιλέγοντας ως δυνητικό σύντροφο ζωής κάποιον ή κάποια αντιστοίχως που δεν είναι συγκροτημένος και ανεξάρτητος ως άνθρωπος , καλλιεργημένος και ώριμος και με πλούσιο συναισθηματικό κόσμο και θεωρείται αυτό αγάπη και μπορεί να εκληφθεί απο τους μελλοντικούς -δυστυχισμένους- απογόνους εξ αυτής της επιλογής ως αγάπη για τους ιδίους???

Μήπως την μπερδεύουμε με κάτι άλλο...???

Αγάπη που 'γινες δίκοπο μαχαίρι....

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
31/05/2011, 22:27:23
Άλεξ...

Λές.."Πάλι καλά που δέν είμαι ο μόνος σε αυτόν τον κόσμο που πιστεύει στην αληθινή αγάπη".

Συνεχίζεις με έντεχνο τρόπο να γίνεσαι προκλητικός και με διάθεση ευτελισμού των άλλων αλλα στο ξανα-είπα "εδώ δεν μιλάς με κοριτσάκια άβγαλτα.."...κατάλαβες φίλε μου???
Ναι , ευτυχώς έχεις και ομοιδεάτες που νομιμοποιούν τις αντιλήψεις σου...τα ίδια λένε και οι συναρθροιζόμενοι -όλοι- σε ομάδες , υπάρχει η κατανόηση του ενός προς τον άλλο...και πάντα του τύπου "τελικά δεν είμαι μόνος"!!!
Επιχείρημα και αυτό...
Την είδα την αληθινή -σου- αγάπη...που οδηγεί σε αυτοκτονία , τι λές ρε μεγάλε , ποιός είσαι δηλαδή το κέντρο του κόσμου και αναντικατάστατος , σε παρακαλώ....σε παρακαλώ πολύ...
ΚΟΨΕ ΤΙΣ "ΜΛΚΣ"...
YΓ:"Δέχομαι την συγγνώμη σου ως ειλικρινή , θάθελα και εμπράκτως να το δείξεις.."

Black_SwanΜέλος
31/05/2011, 23:01:25
quote:

Τώρα περιγράφεις τους νεανικούς έρωτες.
Οι νεανικοί έρωτες, είναι πάθη (καψούρα) που διαρκούν μερικές φορές έως και 10 χρόνια(πολύ σπάνια).
Τα περισσότερα άτομα έχουμε βιώσει και έχουμε ξεπεράσει αυτή την όμορφη κατά τα άλλα “παιδική αρρώστια”
Όλοι μας σχεδόν έχουμε δώσει “ΟΡΚΟΥΣ” αιώνιας πίστης και αφοσίωσης.
Μην θαρρείς πως είσαι ο πρώτος “αιώνιος σύζυγος” και μήτε ο τελευταίος που θα διαψευσθεί.
Σε ΟΛΗ μου την ζωή ΔΕΝ έχω συναντήσει κανέναν/καμία που θα διαψεύσει αυτό τον κανόνα.
Συ είσαι ακόμα στο μέλι, δεν έχεις φτάσει στο “σκατό”
ΔΕΝ σου μιλώ ωμά, η ζωή είναι έτσι.
Ρώτα όσους έχουν περάσει τα 30-35

Αυτές είναι οι πιο σωστές κουβέντες...και πάνω στο θέμα μας. Αλήθεια Άλεξ αν αυτή η μοναδική αγάπη (πράγμα που δεν στο εύχομαι) σε προδώσει κάποια μέρα πως θα αισθανθείς? μπορείς να μας πεις? έχει περάσει ποτέ από το μυαλό σου?

Edited by - Black_Swan on 31/05/2011 23:02:13

31/05/2011, 23:01:49
LIGHTWORKER...

"(Η άποψη που ενστερνίζομαι σχετικά με αυτό,είναι οτι η φυσική μας κατασταση είναι μια κατάσταση αγνότητας,στην πραγματικότητα δηλαδή,εμείς οι άντρες βλέπουμε τις άλλες γυναίκες σαν αδερφές μας και το αντίστροφο οι άλλες γυναίκες.

ΑΛΛΑ, αυτό έχει αλλάξει επειδή η φύση μας έχει διαφθαρεί.)

Δηλαδή για να το καταλάβω...
Όλοι όσοι εκτός της μητέρας μας , της αδελφής μας και των συγγενών γυναικών , τι υπόλοιπες γυναίκες δεν τις βλέπουμε ως αδελφές μας αλλα ως θηλυκά ... είμαστε διεφθαρμένοι???

31/05/2011, 23:04:26
B.S

"Αυτές είναι οι πιο σωστές κουβέντες...και πάνω στο θέμα μας. Αλήθεια Άλεξ αν αυτή η μοναδική αγάπη (πράγμα που δεν στο εύχομαι) σε προδώσει κάποια μέρα πως θα αισθανθείς? μπορείς να μας πεις? έχει περάσει ποτέ από το μυαλό σου"?

Τι εννοείς όταν λές "σε έχει προδώσει φίλη μου???

LIGHTWORKERΜέλος
01/06/2011, 03:01:20
quote:

LIGHTWORKER...

"(Η άποψη που ενστερνίζομαι σχετικά με αυτό,είναι οτι η φυσική μας κατασταση είναι μια κατάσταση αγνότητας,στην πραγματικότητα δηλαδή,εμείς οι άντρες βλέπουμε τις άλλες γυναίκες σαν αδερφές μας και το αντίστροφο οι άλλες γυναίκες.

ΑΛΛΑ, αυτό έχει αλλάξει επειδή η φύση μας έχει διαφθαρεί.)

Δηλαδή για να το καταλάβω...
Όλοι όσοι εκτός της μητέρας μας , της αδελφής μας και των συγγενών γυναικών , τι υπόλοιπες γυναίκες δεν τις βλέπουμε ως αδελφές μας αλλα ως θηλυκά ... είμαστε διεφθαρμένοι???

Φιλε Αερινε να σου επενθυμησω μονο οτι αυτο δεν το εγραψα εγω αλλα ο alex22!!Τωρα αν ρωτας εμενα επ΄αυτου να σου πω!!

Οχι δεν ειστε διεφθαρμενοι!!Ετσι εχετε μαθει!!

01/06/2011, 07:36:28
Lightworker...

"Οχι δεν ειστε διεφθαρμενοι!!Ετσι εχετε μαθει"!!

Καλημέρα φίλη μου!
Δεν θα σχολιάσω τίποτα , τα σχόλια περιττεύουν!!!
Εφόσον εσύ έτσι το βλέπεις...δικό σου θέμα!

01/06/2011, 10:11:59
quote:
Μου δίνεται η αίσθηση διαβάζοντας ορισμένες τοποθετήσεις , ότι ο άνθρωπος είναι κάτι το στατικό ... μη μεταβαλλόμενο και εξελισσόμενο όν...
Μπορούμε να πούμε ότι ένας άνθρωπος είναι ο ίδιος στα πέντε του και στα δέκα του ... στα τριάντα ή τα εξήντα του..???
Απο την άλλη ορισμένοι φίλοι με τις απόψεις τους , θαρρούν ότι τώρα ανακαλύφθηκε ο τροχός και μάλιστα απο τους ιδίους και ΜΑΛΙΣΤΑ ότι επιφανή πνεύματα -Ωκεανοί πνεύματος- τίποτα δεν οίδαν και τίποτα δεν κατάλαβαν και όλα όσα είπαν αποτελούν μια ανοησία και ψευδαίσθηση...
Να πούμε ότι δια μ΄σου των "λαθών" μας δεν συλλαμβάνουμε την έννοια του "καλού" και του υγιούς..να το πούμε???
Να πούμε , ότι η αγάπη -σε όλες τις μορφές της- δεν απολαμβάνει και δεν υποστασιοποιείται απο πολύ συγκεκριμμένες αρετές που ο άνθρωπος με σκληρή δουλειά και επιμονή και καλλιέργεια αποκτάει στο διάβα της ζωής του???
Να πούμε ότι η αγάπη , δεν εμπεριέχει στοιχεία όπως :"Κατανόηση , σεβασμό , νοιάξιμο , ζεστή αγκαλιά και προστασία"???
Τόσο αφηρημένη έννοια είναι πια αυτή η Οικουμενικά αναζητούμενη Κυρία???
Τόσο υπερβατική και όχι γήινη και ότι δεν συντελλείται-υποστασιοποιείται και δεν δίνεται απο τον έχοντά της και κατακλυζόμενο απο αυτήν και μόνο???
Να πούμε ή να απαιτήσουμε απο κάποιον να μας δώσει άραγε κάτι που ΔΕΝ ΕΧΕΙ???
Και πόση αγάπη αυτό δείχνει -ως σκέψη και προοπτική- απο τον εαυτό μας προς τον εαυτό μας???
Να υποθέσουμε ότι μπορεί κάποιος να αγαπάει κάποιον άλλο/ους χωρίς ωστόσο να αγαπάει τον ιδιο τον εαυτό του???
Και να υποθέσουμε πάλι , ότι κάποιος αγαπάει τον εαυτό του κάνοντας επιλογές καταστροφικές -επιλέγοντας μη ισορροπημένους ανθρώπους για να αγαπήσει- και αν το κάνει αυτό πόση αγάπη μπορεί αυτός ο άνθρωπος να επιδεικνύει για τον ίδιο του τον εαυτό και πόσο μπορεί κάποιος να τον εμπιστευθεί και να τον αγαπήσει???
Αλλα αν τα ανωτέρω είναι έτσι και αληθή ... αναρρωτιέμαι , πως κάποιος δείχνει έμπρακτα την αγάπη του προς τον εαυτό του , κάνοντας τι ακριβώς....???
Επίσης αναρρωτιέμαι αν όλα όσα προαναφέρθηκαν -ως σκέψεις- έχουν οποιαδήποτε σχέση με υπερβατικής φύσεως πράγματα και πηγές???
Επίσης αναρρωτιέμαι πόση αγάπη επιδεικνύει κάποιος κάποια πιλέγοντας ως δυνητικό σύντροφο ζωής κάποιον ή κάποια αντιστοίχως που δεν είναι συγκροτημένος και ανεξάρτητος ως άνθρωπος , καλλιεργημένος και ώριμος και με πλούσιο συναισθηματικό κόσμο και θεωρείται αυτό αγάπη και μπορεί να εκληφθεί απο τους μελλοντικούς -δυστυχισμένους- απογόνους εξ αυτής της επιλογής ως αγάπη για τους ιδίους???

Μήπως την μπερδεύουμε με κάτι άλλο...???

Αγάπη που 'γινες δίκοπο μαχαίρι....

Μπλά μπλά μπλά,ολο λές και τίποτα δεν λές.Γιατί κάνεις μόνο ερωτήσεις,ποιός είσαι ο Σωκράτης? Αερινός πράγμα.

quote:
Άλεξ...

Λές.."Πάλι καλά που δέν είμαι ο μόνος σε αυτόν τον κόσμο που πιστεύει στην αληθινή αγάπη".

Συνεχίζεις με έντεχνο τρόπο να γίνεσαι προκλητικός και με διάθεση ευτελισμού των άλλων αλλα στο ξανα-είπα "εδώ δεν μιλάς με κοριτσάκια άβγαλτα.."...κατάλαβες φίλε μου???
Ναι , ευτυχώς έχεις και ομοιδεάτες που νομιμοποιούν τις αντιλήψεις σου...τα ίδια λένε και οι συναρθροιζόμενοι -όλοι- σε ομάδες , υπάρχει η κατανόηση του ενός προς τον άλλο...και πάντα του τύπου "τελικά δεν είμαι μόνος"!!!
Επιχείρημα και αυτό...
Την είδα την αληθινή -σου- αγάπη...που οδηγεί σε αυτοκτονία , τι λές ρε μεγάλε , ποιός είσαι δηλαδή το κέντρο του κόσμου και αναντικατάστατος , σε παρακαλώ....σε παρακαλώ πολύ...
ΚΟΨΕ ΤΙΣ "ΜΛΚΣ"...
YΓ:"Δέχομαι την συγγνώμη σου ως ειλικρινή , θάθελα και εμπράκτως να το δείξεις.."

"ΚΟΨΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ" πολύ σωστά. Θα ήταν η σοφότερη κουβέντα αν την έλεγες μπροστά απο κανα καθρέπτη.Ως ψυχολόγος είσαι οικτρός,δεν έχεις πέσει πουθενά μέσα.Αν θέλεις να μάθεις για την συμπεριφορά των ανθρώπων,μελέτησε πρώτα την δική σου,εξυπνάκια.Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος.

Black swan

quote:
Αυτές είναι οι πιο σωστές κουβέντες...και πάνω στο θέμα μας. Αλήθεια Άλεξ αν αυτή η μοναδική αγάπη (πράγμα που δεν στο εύχομαι) σε προδώσει κάποια μέρα πως θα αισθανθείς? μπορείς να μας πεις? έχει περάσει ποτέ από το μυαλό σου?

Μπορεί να λές "πράγμα που δεν στο εύχομαι" αλλα και εγώ και εσύ,ξέρουμε πολύ καλά οτι το εύχεσαι και μάλιστα έντονα.(είδες εαρινέ,πώς το κατάλαβα?!αν θες θα σου πώ το κατάλαβα)Αν με απατήσει η Δ. τότε θα την απατήσω και εγώ .

Πέρα απο την πλάκα,θα με πλήγωνε πάρα μα πάρα πολύ κάτι τέτοιο.Αλλα απο την άλλη γνωρίζω οτι τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία στην ζωή,όλα τα ασχημα προκύπτουν απο το κάρμα,και αν το χειριστείς σωστά,μόνο επωφελημένος μπορείς να βγείς.Μπορείς να το δείς και ώς δοκιμασία.Πάντως όχι, δεν θα αυτοκτονήσω .Πρώτα θα σκοτώσω εκείνη .(αστειεύομαι έτσι?Γιατί εσείς θελετε και επεξήγηση)

quote:

Η ανθρώπινη φυλή είναι διεφθαρμένη μέχρι το κόκκαλο.Που να σκάς,αυτή είναι η αλήθεια,δυστηχώς.

01/06/2011, 11:32:50
quote:
Lightwarker
Οσο για το μαυρο-ασπρο οχι δεν εχει να κανει με τη σκοτεινη πλευρα εχει να κανει με τη διττοτητα!!Εχεις κατανοησει και βρισκεσαι σε ισσοροπια δεν εισαι μια απο δω μια απο κει!!Στη ΦΩΤΕΙΝΗ πλευρα εισαι οταν ισσοροπεις!!Οταν εισαι ομως στη γη εχεις να κανεις με τη διττοτητα δεν εισαι στην ΠΗΓΗ!!Οποτε ισσοροπωντας τη διττοτητα γηωνεις το πνευμα στη γη!!!

Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς θέλεις να πεις.

Με ποια έννοια χρησιμοποιείς τη λέξη “διτότητα”.
Του δυισμού – μονισμού?
Των δυο διαφορετικών όψεων?
Του δίπολου/αντίθετου?

Μπορείς να μου εξηγήσεις την φράση “ισσοροπωντας τη διττοτητα γηωνεις το πνευμα στη γη!!!”

01/06/2011, 11:41:00
Άλεξ...

""ΚΟΨΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ" πολύ σωστά. Θα ήταν η σοφότερη κουβέντα αν την έλεγες μπροστά απο κανα καθρέπτη.Ως ψυχολόγος είσαι οικτρός,δεν έχεις πέσει πουθενά μέσα.Αν θέλεις να μάθεις για την συμπεριφορά των ανθρώπων,μελέτησε πρώτα την δική σου,εξυπνάκια.Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος".

Φίλε μου , ο τρόπος μου ήταν λίαν επιεικέστατος σε σχέση με τα όσα είπες και εμμέσως προτρέπεις ή προσπαθείς να νουθετήσεις με προφανείς ιδιοτελέστατους σκοπούς....νέους ανθρώπους προκειμένου να μην εγκαταλείψουν την αγάπη της "αφεντομουτσουνάρας" σου...
Ποιός είσαι ρε???
Ο Μπράντ Πήτ ή ο Τζόρτζ Κλούνεϋ...Ε???
Ακόμα και αυτοί αγάπησαν και χώρισαν ως κύριοι όμως...
Ποιός???
Θα έπρεπε να σε έστελνα απο κεί που ήρθες αλλα δεν μπορώ βλέπεις και συμμαζέψου και πές ρητά ότι "Όποιος μας προτρέπει σε αυτοκτονία -για την αγάπη- είναι παρανοϊκός"....
Πές το...διότι αν δεν το πείς , θα πώ ευθέως σε όλους ότι είσαι ένα άρρωστο και νοσηρό μυαλό...
Πές το , ΤΩΡΑ και μην ασχολείσαι με τους τρόπους μου , που ήταν λίαν επιεικέστατοι σε σχέση με αυτά που προτρέπεις!!!

Edited by - Εαρινός on 01/06/2011 11:48:11