- Kατάθεσις σκέψεων Νο 2 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
quote:
Απλά το θέμα είναι περίπου ίδιο και ήταν μία συζήτηση της Κυριακής βέβαια και ίσως δεν την αφορούσε, θα ξεκινήσω τότε διαφορετικά γιατί κανείς δεν μου απάντησε σε αυτό το θέμα και θα ήθελα την άποψη σου, σε μια προηγούμενη ανάρτηση μου δηλαδή, πως το εξηγείς αυτό, πριν δω την οντότητα και αρχίσει η ψύχωση μου
Γιατί λες ότι έχεις ψύχωση; Έχεις κάποια τέτοια διάγνωση ή πιστεύεις κάτι τέτοιο; Το έχεις γραψει σε άλλο post; Δεν το είδα πάντως.
Οι όροι που χρησιμοποιούνται από τους επιστήμονες είναι πολλές φορές παραπλανητικοί σε εκείνους που δεν έχουν μελετήσει την προέλευσή τους. Πχ. κβαντικός. Τι θα πει κβαντικός για κάποιον που δεν ξέρει τι είναι το quantu; Αλλά και εκείνος που ξέρει λατινικά, γιατί λατινική λέξη είναι, πάλι θα παραπλανηθεί. Η σωστή λέξη θα ήταν "ακεραιο-τισμός" γιατί η κβαντική θεωρία βασίζεται πάνω σε αυτή την αρχή από την οποία και προέκυψε, ότι κάποια μεγέθη είναι ακέραια πολλαπλάσια μιας ποσότητας.
quote:
είδα ένα όνειρο κάτι σαν όραμα, είδα ότι παρακολουθούσα σαν τρίτο μάτι μία αίθουσα χειρουργείου όπου κάναν πειράματα και μέσα βρισκόταν ο Αδόλφος Χίτλερ με ένα μικρό αγόρι και ξαφνικά με καταλάβανε, με κοίταξαν στα μάτια, ο Χίτλερ είχε στεναχωρημένα μάτια και ήταν σαν να μην με έβλεπε ακριβώς απλά να αισθάνθηκε την παρουσία μου, ενώ το αγόρι με κοίταξε κατάματα με μάτια ψυχρά σαν να ήταν μι ανθρώπινα, μπορώ να πω ότι με φόβισε αυτό το βλέμμα και το έβλεπα συχνά στον ύπνο μου και τρόμαξα, το παιδί μπορείς να καταλάβεις πόσο κακιά αύρα είχε μέχρι που είδα τα μάτια του γιατρού μου που έμοιαζαν με αυτά του αγοριού και ο γιατρός δεν είχε καθόλου κακιά αύρα παρεμπιπτόντως.
Δεν ξέρω αν είναι καλό να αναφέρεις προσωπικά σου θέματα εδώ πέρα. Σε παρακολουθεί κάποιος γιατρός για την ψύχωση; Αυτόν εννοείς; Μην παρεξηγείς αν ρωτάω κάτι που εχεις πει αλλού ή αν παρερμήνευσα κάτι.
quote:
Χωρίς να το ξέρω άκουσα μετά όταν είπα το όραμα μου στον φίλο μου ότι πριν πάθει την ψύχωση και ο timo tolkki stratovarius είχε δει και αυτός τον Χίτλερ και ενδεχομένως πολύ άλλοι και γενικός οι περισσότερες ψυχώσεις ξεκινάν από ένα όνειρο.
Γιατί όταν βλέπουμε τον Χίτλερ ξεκινάει μία ψύχωση ή ιδιοψυχαναγκαστική διαταραχή πιστεύεται σε αυτό το φαινόμενο; και γιατί συμβαίνει; μας προϊδεάζει γιατί και ο ίδιος ήταν ψυχωτικός; ή είχε ανακαλύψει κάτι;
Περιττό να σας πω ότι δεν είχα ασχοληθεί ποτέ μαζί του οπότε ενδεχομένως υποσυνείδητα να τον είδα.
Θεωρώ ότι δεν πρέπει να ασχολείσαι καθόλου με το θέμα.
Δε νομίζω ότι έχει καμμιά σχέση με ψύχωση.
quote:
Το ξέρω ότι ανήκει στα όνειρα αλλά δεν βρήκα κάτι για το φαινόμενο αυτό. Αν και είναι από προηγούμενη ανάρτηση μου έχει να κάνει με την αύρα και το ανεξήγητο μετά από όλα αυτά άρχισα να καταλαβαίνω το ανεξήγητο και να έχω και αστρικές προβολές όποιος με περάσει για τρελή λόγο ψύχωσης δεν πειράζει απλά αυτές είναι οι εμπειρίες μου.
Είναι λάθος να ταυτίζεις την τρέλλα με την ψύχωση νομίζω. Μπορεί να είσαι τρελλός χωρίς να είσαι ψυχωτικός και ψυχωτικός χωρίς να είσαι τρελλός.
quote:
Τώρα οι οντότητες έχουν καταφέρει να διασπάσουν την ύλη όπως ανακαλύψαμε και εμείς βρήκαμε το μποζόνιο χίγκσ το σωματίδιο του θεού, βέβαια είναι σε πειραματικό στάδιο.
Τι εννοείς; Δεν απάντησες αν και σε ρώτησα. Το μποζόνιο του Χιγκς δεν είναι σωματίδιο του Θεού αλλά απλά ένα σωματίδιο σημαντικό για την επιστήμη. Αύριο θα είναι ένα άλλο κ.ο.κ.
Δεν τρέχει τίποτε δηλαδή και να το βρήκαμε και να μην το βρίσκαμε.
quote:
Έχεις δίκαιο για τις χαρτορίχτρες και τα μέντιουμ είμαι λάθος σε αυτό.
Τώρα όσον αφορά την παραψυχολογία και Ντεκαρτ και το τρίτο μάτι δεν το ήξερα αν και πιστεύω και εγώ στο τρίτο μάτι όταν λυπών επιδεινώθηκε η κατάσταση μου κάτι σαν να ήθελε να με ηρεμήσει και έβλεπα Αγγελικά σχήματα που έβγαιναν από το μέτωπο μου, από τότε βέβαια όσο και να προσπάθησα δεν μπόρεσα να το ξανά επαναφέρω.
Να επαναφέρεις τη λειτουργία του τρίτου ματιού; Δεν διευκρινίζεις. Μιλάς με ασάφειες maria3 και δε μπορώ να σε παρακολουθήσω.
[/quote]
quote:
Παραψυχολογία, αστρική προβολή, οράματα και αύρα, υπάρχουν;
quote:τι να δουμε???...να σας το πω κυπριακα μιας κ η πολυπαθη κυπρος μας ειναι επικαιρη κ υπαρχουν σοβαρα πρακτικα προβληματα για αντιμετωπιση...ολαν τουτα λαλωσας ειναι πολλα μοδα κ εχει ετσι κατασταση...πολυ μοδατα...της εποχης...παραψυχολογιες..οραματισμοι..φαντασματα..αστρα κ οραμα..ζωδια κ καρτες ταρω..προβολες κ αναδρομες κινησεις πλανητων..αυρες..δια(ο)λογισμοι..γκογιες..πιλατες..σπα..αφρολουτρα κ σαπουναδες..το εχουν καταντησει σοπιν θεραπι...νεα εποχη θεραπι με μπολικο σοπιν σαν φρεντο με κανελα
Φίλοι,άν κάνετε μια αναζήτηση στο φόρουμ,θα βρείτε πάρα πολλά περι του θέματος.
Το έχουμε σχεδόν εξαντλήσει στο παρελθόν.Αν βέβαια υπάρχει κάτι καινούργιο,ευχαρίστως να το δούμε.
Ποιός ήρθε?
quote:
Ποιός ήρθε?
Αυτός που έφυγε.
Ο φευγάτος!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Όταν λέω μου έφυγε δεν εννοώ το τρίτο μάτι όλοι μας έχουμε τρίτο μάτι και δεν πάει πουθενά μένει στην θέση του, εννοώ μου έφυγε η διόραση το να μπορώ να βλέπω με το τρίτο μάτι.
Το ξέρω ότι το μποζόνιο χίγκς δεν είναι το σωματίδιο του θεού απλά έτσι το ονόμασαν λόγο του ότι πιστεύουν ότι θα βρουν ή μάλλον λένε ότι το βρήκαν δηλαδή βρήκαν πως δημιουργήθηκε η ύλη. Το διαπέρασε ίσως δεν ήταν σωστή η παρατήρηση αλλά είδα την οντότητα να περνάει τον τοίχο και να πηγαίνει στο διπλανό διαμέρισμα αυτό εννοούσα διαπέρασε πως να το εξηγήσω διαφορετικά δεν υπάρχει ύλη για αυτό και την ύλη την δημιουργούμε εμείς με τα μάτια μας το όπως βλέπουμε τον κόσμο, είναι θέμα οπτικό περισσότερο, δεν πιστεύω ότι υπάρχει σαν στοιχείο και πόσο μάλλον στην αύρα μας όταν λες πχ ότι η δυνατή αύρα έχει καρφιά δεν νομίζω ότι την βλέπεις γύρο γύρο από το άτομο απλά την νιώθεις, έτσι και εγώ νιώθω την αύρα από τα μάτια πολύ συνηθισμένο, όπως διάβασα και για τους μοναχούς του Αγίου όρους και είναι άυλη πως το λες αυτό σαν παράδειγμα τι βρήκαν από την ύλη και τα κατάφεραν; κάτι σαν το μάτριξ βέβαια αλλά πραγματικό, συν ότι μπορούν να αλλάζουν τα καιρικά φαινόμενα με μία συσκευή βάση αύρας απλά δεν μπορώ να στο αναπτύξω εδώ μέσα.
Ήταν ένα όνειρο από τα χιλιάδες που κατακλύζουν το φόρουμ, πολύ αναφέρουν προσωπικά τους στοιχεία δεν πιστεύω ότι πέρασα τα όρια δεν αναφέρθηκα στα προσωπικά μου ή στην οικογένεια μου απλά μου αρέσει να μιλάω με παραδείγματα και σου φαίνεται περίεργο γιατί εσύ δεν το κάνεις.
Απλά πολλές φορές μιλάω μεταφορικά και όχι κυριολεκτικά το διευκρινίζω για να μπορέσει να παρακολουθήσει κάποιος.
Όσο για το φευγάτος Νικομάχε όλοι φευγάτοι είμαστε, απλά δεν υπάρχει περίπτωση να βάζεις πάνω από όλα την λογική ή την επιστήμη και να δεις τις άλλες διαστάσεις της παραψυχολογίας δυστυχώς πρέπει να έχεις ξεφύγει λίγο.
quote:
maria3
Όσο για το φευγάτος Νικομάχε όλοι φευγάτοι είμαστε, απλά δεν υπάρχει περίπτωση να βάζεις πάνω από όλα την λογική ή την επιστήμη και να δεις τις άλλες διαστάσεις της παραψυχολογίας δυστυχώς πρέπει να έχεις ξεφύγει λίγο.
Καλή μου maria3,πριν εκφράσεις αυτο το "συμπέρασμα",θα σου πρότεινα να πραγματοποιήσεις μια αναδρομή στις δημοσιεύσεις μου στο φόρουμ και αν μετά έχεις την ίδια άποψη...εδώ θα είμαι!![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Ναι έχω περάσει ψύχωση και ναι είμαι καλά με διάγνωση και πολύ προσπάθεια δεν είναι ταμπού και δεν θεωρώ ότι είμαι τρελή, δεν ταύτισα την τρέλα με την ψύχωση ξέρω τον όρο.
ΟΚ
quote:
Όταν λέω μου έφυγε δεν εννοώ το τρίτο μάτι όλοι μας έχουμε τρίτο μάτι και δεν πάει πουθενά μένει στην θέση του, εννοώ μου έφυγε η διόραση το να μπορώ να βλέπω με το τρίτο μάτι.
OK αυτό ρωτούσα. Ναι αλλά γιατί σου έφυγε; Ερώτημα προς έρευνα ...
quote:
Το ξέρω ότι το μποζόνιο χίγκς δεν είναι το σωματίδιο του θεού απλά έτσι το ονόμασαν λόγο του ότι πιστεύουν ότι θα βρουν ή μάλλον λένε ότι το βρήκαν δηλαδή βρήκαν πως δημιουργήθηκε η ύλη. Το διαπέρασε ίσως δεν ήταν σωστή η παρατήρηση αλλά είδα την οντότητα να περνάει τον τοίχο και να πηγαίνει στο διπλανό διαμέρισμα αυτό εννοούσα διαπέρασε πως να το εξηγήσω διαφορετικά δεν υπάρχει ύλη για αυτό και την ύλη την δημιουργούμε εμείς με τα μάτια μας το όπως βλέπουμε τον κόσμο, είναι θέμα οπτικό περισσότερο, δεν πιστεύω ότι υπάρχει σαν στοιχείο
Περίμενε. Είχες γράψει "διέσπασε" την ύλη. Οπότε αφού ήθελες να πεις "διαπέρασε" ΟΚ. Η ύλη υπάρχει για τον απολούστατο λόγο ότι ένα βουνό ή ένας πλανήτης που δεν τοιν έβλεπες δε δημιουργείται από το μηδέν σε μια στιγμή. Υπήρχε από πριν και ανεξάρτητα από εμάς. Αφού το βλέπει και ένας τρίτος παρατηρητης και 4ος κ.ο.κ. πριν το δουμε εμείς.
quote:
και πόσο μάλλον στην αύρα μας όταν λες πχ ότι η δυνατή αύρα έχει καρφιά δεν νομίζω ότι την βλέπεις γύρο γύρο από το άτομο απλά την νιώθεις,
Όχι φαίνεται κιόλας. Αν κάνεις πείραμα για λίγο καιρό θα το δεις και συ. Υπάρχουν και σχετικά βιβλία.
quote:
έτσι και εγώ νιώθω την αύρα από τα μάτια πολύ συνηθισμένο, όπως διάβασα και για τους μοναχούς του Αγίου όρους
Δε νομίζω να βλέπουν οι περισσότεροι μοναχοί την αύρα. Κάποιοι όμως τη βλέπουν.
quote:
και είναι άυλη πως το λες αυτό σαν παράδειγμα τι βρήκαν από την ύλη και τα κατάφεραν;
Δεν κατάλαβα τι ρωτάς εδώ. Η ύλη δεν είναι μόνο αυτό που βλέπουμε, για να το πως αλλιώς.
quote:
κάτι σαν το μάτριξ βέβαια αλλά πραγματικό, συν ότι μπορούν να αλλάζουν τα καιρικά φαινόμενα με μία συσκευή βάση αύρας απλά δεν μπορώ να στο αναπτύξω εδώ μέσα.
ΟΚ μπορείς να γραφεις πιο συγκεντρωμένα και να το ξανακοιτάς μετά. Όχι βιαστικά. Δεν καταλαβαίνω σε κάποια σημεία τι λές επειδή έχει κενά.
quote:
Ήταν ένα όνειρο από τα χιλιάδες που κατακλύζουν το φόρουμ, πολύ αναφέρουν προσωπικά τους στοιχεία δεν πιστεύω ότι πέρασα τα όρια δεν αναφέρθηκα στα προσωπικά μου ή στην οικογένεια μου απλά μου αρέσει να μιλάω με παραδείγματα και σου φαίνεται περίεργο γιατί εσύ δεν το κάνεις.
Καλό είναι να μη μιλάς για πολύ προσωπικά σου σε ένα φόρουμ.
quote:
Απλά πολλές φορές μιλάω μεταφορικά και όχι κυριολεκτικά το διευκρινίζω για να μπορέσει να παρακολουθήσει κάποιος.
OK κατανοητό.
Καλό απόγευμα

Edited by - KALACHAKRA on 05/04/2013 17:05:43
Τώρα σου εξήγησα ότι εμείς βάζουμε την ύλη και εμπόδια στο μυαλό μας όπως πχ στο το μάτρις κάτι σαν αυτό, που ο Νίο τα ξεπέρασε όλα με το μυαλό πως μπορώ να το θέσω διαφορετικά; Απλά όλοι βλέπουμε το ίδιο. Ο Χριστός ή Βούδας δεν έβλεπαν τα ίδια πράγματα με εμάς έβλεπαν και αισθανόταν την ύλη διαφορετικά γιαυτό και ο Χριστός περπάτησε πάνω στη Θάλασσα πως το εξηγείς αυτό και ας είναι η θάλασσα από την δημιουργία της ότι πιο παλιό πάνω στο πλανήτη γη, εσύ πως το αισθάνεσαι; τα μάτια λένε αλήθεια τελικά; Το τρίτο μάτι το αισθάνομαι άλλα όχι τόσο δυνατό όσο παλιά.
Edited by - maria3 on 05/04/2013 17:15:51
quote:
Απλά ξέρω τυφλό σύστημα και γράφω πολύ γρήγορα και έχεις δίκαιο μετά δεν τα ξανά κοιτάω πάμε από την αρχή τι θέλεις να σου διευκρινίσω χωρίς παραδείγματα προσωπικά.
Τώρα σου εξήγησα ότι εμείς βάζουμε την ύλη και εμπόδια στο μυαλό μας
Είσαι πολυβόλο! Δε μπορώ να απαντάω τόσο γρήγορα.
Κοίταξε θίγεις πολλά θέματα που δεν μπορούν να απαντηθούν σε ένα φόρουμ. Όχι γιατί είναι μυστικά ή απόρρητα αλλά επειδή χρειάζεται αρκετή ανάλυση. Αυτή είναι καλύτερα να την κάνεις στη σκιά ενός δέντρου το καλοκαίρι ή στην παραλία ξαπλωμένος και τρώγοντας σταφύλια παρά σε ένα φόρουμ με μακροσκελή κείμενα. Τι να πεις και τι εξηγήσεις για την ύλη ή για την αλληλεπίδραση νου-πραγματικότητας εδώ; Πρακτικά αδύνατο.
quote:
όπως πχ στο το μάτρις κάτι σαν αυτό, που ο Νίο τα ξεπέρασε όλα με το μυαλό πως μπορώ να το θέσω διαφορετικά; Απλά όλοι βλέπουμε το ίδιο. Ο Χριστός ή Βούδας δεν έβλεπαν τα ίδια πράγματα με εμάς έβλεπαν και αισθανόταν την ύλη διαφορετικά γιαυτό και ο Χριστός περπάτησε πάνω στη Θάλασσα πως το εξηγείς αυτό και ας είναι η θάλασσα από την διμηουργία της ότι πιο παλιό πάνω στο πλανήτη γη, εσύ πως το αισθάνεσαι; τα μάτια λένε αλήθεια τελικά;
Αν είναι όμορφα και μπορείς να δεις μέσα τους τη λένε! Αλλά εσύ εννοείς τα δικά μας μάτια του καθενός. θέτεις ένα βασικό ερώτημα και ξέρεις ότι η απάντηση είναι "όχι απόλυτα". Αλλά μετά θα πεις ότι την λένε εν μέρει και πόσο είναι αυτό το μέρος; Τι ποσοστό; Γιαυτό αποφεύγω να θίγω πλέον εδώ και χρόνια βαθιά ζητήματα σε φόρουμ γιατί διαπίστωσα όποτε συμμετείχα ότι πιο πολλά μπερδέμματα και παρανοήσεις γίνονται παρά να βγει συμπέρασμα σωστό. Δε λέω ότι είναι κακόπιστοι όλοι αλλά και οι πιο καλόπιστοπι μερικές φορές θέλουν την αλήθεια (το ψάρι) "στο πιάτο" χωρίς να βραχούν καθόλου. Και αυτό δε μπορώ να το κάνω. Μόνο συγκεκριμένα ζητήματα. Τα φιλοσοφικά θέλουν χρόνο και ανάλυση και δε νομίζω ότι πολλοί διαθέτουν χρόνο.
Ο Χριστός και ο Βούδας νομίζω ότι έβλεπαν με πολλού τρόπους τον κόσμο. Δηλαδή έβλεπαν και με το δικό μας τρόπο αλλά δεν περιορίζονταν σε αυτόν. Και εμείς όταν περιοριζόμαστε σε θυμώδεις καταστασεις ή φόβους γινόμαστε εκείνη τη στιγμή κάτι λιγότερο από το σύνολο που είμαστε και τα βλέπουμε έτσι. Τα ζώα αισθάνονται έτσι, γεμάτα φόβους είναι. Γιαυτό και οι ανατολίτες θεωρούσαν μεγάλη ευκαιρία το ανθρώπινο σώμα, για την επίτευξη της απελευθέρωσης.
Διαφωνώ στο ότι βλέπουμε το ίδιο όλοι πάντως. Αλλά δεν έχω χρόνο να μπω σε λεπτομέρειες.

και τα μάτια της ψυχής του, αλλά θα ήθελα όποτε μπορέσεις να αναπτύξεις λίγο το θέμα πως βλέπεις εσύ; Νικομάχε συγνώμη έχεις δίκαιο
quote:
αυτό δεν βλέπουμε όλοι το ίδιο ο καθένας βλέπει με τα δικά του μάτια
και τα μάτια της ψυχής του, αλλά θα ήθελα όποτε μπορέσεις να αναπτύξεις λίγο το θέμα πως βλέπεις εσύ; Νικομάχε συγνώμη έχεις δίκαιο
Τι εννοείς;

quote:μαλιστα...δηλ αυτος που εφυγε ηρθε...παει κ ερχεται ο φευγας???...αρα μετατοπιση μηδεν!!!quote:
Ποιός ήρθε?Αυτός που έφυγε.
Ο φευγάτος!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Ποιός ήρθε?
Ποιός ήρθε?
το ερωτημα...ο ηρθε αυτος που εφυγε...ο φευγατος...δηλ. ο παει κ ερχεται...γινεται μετατοπιση τινος???..υλης η πνευματος???..η πνευματικης υλης???..η υλικου πνευματος???...απ το κτιστο στο ακτιστο φως???...κ απ το ακτιστο στο κτιστο φως???...κ τι συνιστωσας προβολη???...ζωη προβολης σε αστρα???...η ζωη γαια-ικης προβολης???
p.s.ελπιζω να μην μας μπερδεψα ![]()
p.s.2.παντως το δεν γεννηθηκα δεν εζησα δεν υπηρξα στον πλανητη γη μονο τον επισκεφτηκα...οταν μου το πανε εμενα μπερδευτηκα
p.s.3.το matrix σωνει καπως την κατασταση κ κατι πα να καταλαβω...δηλ. καποιος μπαινει στο matrix...κ απο καπου στο συμπαν κανει γαια-ικη προβολη...δηλ. προβολη ζωης του στη γη???...καπως ετσι???
Ποιός ήρθε?
Όσον αφορά την αύρα εγώ πιστεύω ότι είναι μία ενέργεια που εκπέμπει ο κάθε άνθρωπος θετική ή αρνητική και μπορούμε να την δούμε να αναβλύζει, όταν είναι θετική συνήθως την αρνητική αύρα την αισθανόμαστε δεν την βλέπουμε, η αρνητική αύρα είναι αυτό που λέμε, προκαλεί μάλλον την βασκανία και δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων και πολύ πολιτισμοί πίστευαν σε αυτό.
Τώρα η παραψυχολογία δεν έχει τίποτα που να επηρεάζει την γαία αρνητικά ίσα ίσα την σέβεται και πιστεύει στους φυσικούς νόμους , η αύρα μας πιστεύω μπορεί να επηρεάσει μέχρι και τα καιρικά φαινόμενα, μιλώντας με έναν ανώτερο κόσμο, απλά πρέπει να καταλάβουμε ότι όλα είναι άυλα και στο μυαλό μας και οι δυνατότητες μας είναι πολλές και όπως είπα δεν βλέπουμε όλοι το ίδιο, δηλαδή ο κάθε άνθρωπος αναλύει την εικόνα με τα μάτια περνάει το ερέθισμα της εικόνας στον εγκέφαλο μας από τα μάτια και είναι σχετικό αυτό που βλέπουμε όλοι όπως είπα ο πιο πάνω φίλος μας, το βουνό που υπάρχει εκεί για αιώνες, το ποτάμι κτλ, αν όμως καταλάβουμε ότι αυτό είναι ένα ερέθισμα και δεν μας παραπέμπει στο αφύσικο, αν όμως αρχίσουμε να έχουμε ερεθίσματα τι υπάρχει στο βουνό ή μέσα στο ποτάμι, εκτός από τα ψάρια που θα μου πείτε, τότε αρχίζουμε να βάζουμε τις σκέψεις μας και την φαντασία μας, η φαντασία λοιπόν παίζει πιστεύω πολύ μεγάλο ρόλο στο να ανακαλύψουμε και θα πω ότι είναι η έκτη αίσθηση μας έτσι την ενεργοποιούμε αρκεί να είναι όχι η κοινή φαντασία ή φαντασία μέσα σε λογικά πλαίσια, δηλαδή όταν αρχίσει να ταξιδεύει η φαντασία μας , δεν έχουμε περιορισμούς και ούτε ύλη αυτό πιστεύω ότι είναι ο πρωταρχικός παράγοντας, δηλαδή ανοίγουμε κατά κάποιον τρόπο μία άλλη αίσθηση, πχ έχετε ακούσει ότι οι τυφλοί ή κουφοί συνήθως δυναμώνουν τις άλλες αισθήσεις τους και έτσι έρχεται η ισορροπήσει της φύσης, έτσι πιστεύω ότι είναι και η φαντασία είναι μία από τις αισθήσεις μας το μυαλό μας δηλαδή και είναι αυτή που δεν βλέπουμε όλοι το ίδιο και παίζει μεγάλο ρόλο και στην παραψυχολογία και στην φιλοσοφία. Άρα με άλλα λόγια πιστεύω και στην ουράνια προβολή και στην γαιά-κη προβολή, εμείς επιλέγουμε και οι προβολές και αυτές στην γη είναι πάρα πολλές αρκεί να θέλουμε να τις δούμε να τις φανταστούμε θα έλεγα και μην ξεχνάμε όλα συμβαίνουν στον κόσμο μας είμαστε κάτοικοι της γης άσχετα αν μεταφερόμαστε με το μυαλό μας και αλλού και όλα αυτά συμβαίνουν με την φαντασία μας και επιτρέψτε μου να πω ότι η φαντασία είναι η ψυχή μας, το φως του πνευματικού μας κόσμου, οπότε αν θέλουμε να κάνουμε σε κάποιον καλό με την φαντασία μας δηλαδή την ψυχή μας εκπέμπετε αυτό προς τα έξω και όλο τον σύμπαν είναι υπέρ μας και τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.