- ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ - "Μουσείο" Απολιθωμένων Θεμάτων/Συζητήσεων...
quote:
Ευστράτιος
Όπως λέει και το τραγούδι, όσο υπάρχει τράπουλα θα βγαίνουνε Ρηγάδες και όσο...(
...κι όσο υπάρχουν δάσκαλοι θα βγαίνουν μαθητάδες δικαιολογημένα δεν το θυμάσαι Ευστράτιε γιατί ούτε δάσκαλοι υπάρχουν πια ούτε μαθητάδες.
Θα συμφωνήσω ότι είναι θέμα παιδείας, παιδείας του σχολείου, παιδείας της οικογένειας, παιδείας του κράτους.
Δυστυχώς το σάπιο, το ευτελές, το χαμηλής ποιότητας, οπότε και συχνότητας, τραβάει πιο εύκολα από το υψηλό, το ποιοτικό, το αξιόλογο, το ιδανικό.
Φανταστείτε δηλαδή ότι είναι πιθανόν για την ακροαματικότητα και την πίττα της τηλεθέασης θα τρώει ο ένας τον άλλον σε καμια 50ρια χρόνια αν όχι γρηγορότερα.
Τί θα πούμε τότε, ότι είναι έξυπνος ο παρουσιαστής που δείχνει το χάλι της κοινωνίας μας?
Διαφωνώ ριζικά, το κοινό λένε "είναι αδηφάγο", μα το κοινό της εποχής μας είναι καρφωμένο διαρκώς μπροστά σε μια οθόνη, όσο το ταϊζεις σκουπίδια τα συνηθίζει και θέλει περισσότερα και χειρότερα.
Κάποιοι το ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΜΗΖΟΥΝ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ, το αποβλακώνουν και το κάνουν να ασχολείται μόνο με το φουστάνι της ... -δε μουρχεται κανένα σούργελο τώρα στο μυαλό-.
Η πλειοψηφία των κοριτσιών στο γυμνάσιο το όνειρό τους είναι να γίνουν "όπως τα νούμερα που βλέπουμε στην τηλεόραση", και θα έκαναν τα πάντα γι΄αυτό.
Φυσικά είναι θλιβερρό να πιστεύουμε ότι αν βάλει κάποιο κανάλι ντοκυμαντέρ συγχρόνως με το ζε τεμ θα προτιμήσει το κοινό να δει εκείνο.
θα επανέλθω..

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
και απο εμένα.Λοιπόν.
Σε οτι αφορά την εκπομπή.
Εγώ την εχω ως nuber one ![]()
Και ηθική κοπέλα.
Δεν εχω ακούσει κάτι γιαυτήν.. οπως κάποιες αλλες που ρήμαξαν τους μπασκετμπωλίστες..
Πρώτα απο ολα.. δεν θίγει κανέναν. Ούτε τη Λαίδη, ούτε τη Μιμή, ούτε τον Μήτσι, ούτε τον Κακέτσο, ούτε τον Τόλη ούτε την Μαρία την Ασχημη.. ούτε ασχολείται με κάποιον απο εμάς.
Δεύτερον... ειναι μια λαική εκπομπή με λαικούς ανθρώπους οπου εκφράζονται έτσι οπως θέλουν. Δεν είναι ούτε δημοσιογράφοι που ξαφνικά το έριξαν στο ``πάρτυ της ζωής σου`` και πάντρεψαν τη δημοσιογραφία με τα ζειμπέκικα αλλά και τις χοντρές μπάζες..![]()
Τρίτον.. δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης βλέποντας σε ενα παράθυρο το τρίο Πάγκαλος, Λουκά, Κακαουνάκης..
Εγώ νομίζω οτι υπάρχουν κάποιες αλλες εκπομπές που πραγματικά είναι
Εδώ ρε φτάσαμε σε δελτίο ειδήσεων να ακούμε σαν πρώτη είδηση ποιός πρώτευσε στο φαιμ στορυ
και σαν δεύτερη είδηση να ακούμε τις κόντρες της Αλεξανδράτου ως τρίτη είδηση τον καιρό.. και αν μείνει χρόνος στο δελτίο μας λένε το σκάνδαλο με τα ομόλογα... ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΕΛΕΟΣ..
και ασχολείστε με την Πάνια..
Καλή πάντως
Edited by - allzzaro on 27/04/2007 18:35:45
Η μόνη αντίρρηση μου ως προς την εκπομπή της Πάνια (την οποία επισημάνατε αρκετοί) είναι ο τρόπος που χρησιμοποιεί κάποιους ανθρώπους οι οποίοι (όχι όλοι βέβαια και δεν πρέπει να το γενικέψουμε) έχουν το 'ακαταλόγιστο'. Αλλά και εδώ, όπως επισήμανε και ο Απέριττος στην αρχή, οι 'αφελεις' αυτοί, φαίνονται απόλυτα ευτυχισμένοι που κατάφεραν κάτι, εφ όσον έτσι το νοιώθουν οι ίδιοι, και σε τελική ανάλυση, γελούν κι αυτοί με εμάς όταν τους κοροϊδεύουμε αλλά τρέχουμε να τους δούμε.
(Αυτό μου θυμίζει κάτι που έλεγε παλιότερα ένας φίλος. Του είπε κάποιος 'ρε πάμε σε κανένα σκυλάδικο της εθνικής οδού να γελάσουμε;' και αυτός του απάντησε 'Εμείς θα γελάσουμε με αυτούς ή αυτοί με εμάς που θα μας αδειάσουν το πορτοφόλι;' Κάπως έτσι είναι τα πράγματα.)
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
να σου πω την αλήθεια, σε κάποια πράγματα που γράφεις δεν έχεις καθόλου άδικο!
Εδώ μας πασάρουν για σοβαρές εκπομπές, ένα σωρό αηδίες. Τουλάχιστον στην Πάνια ξέρουμε εκ των προτέρων ότι θα δούμε αηδίες.
Σε ένα μέρος λοιπόν, έχεις δίκιο - όπως και η Ostria - αλλά το θέμα της Πάνια μπορεί να το δει κανείς από πολλές οπτικές. Όπως λόγου χάρη, το ότι μας εναποτίθεται υποσυνείδητα ένα μήνυμα, ότι τελίκά δεν τρέχει και τίποτα να γελάει κανείς με τους άλλους και να τους θεωρεί ανθρώπους Β' κατηγορίας. Γίνεται δηλαδή φυσιολογικό, αφού το βλέπει κανείς να γίνεται δημόσια σε ένα μέσο όπως η τηλεόραση και σε μια εκπομπή που συνδέει το όλο θέμα με την οικονομική επιτυχία.
Το μυαλό της πλειοψηφίας των ανθρώπων - τηλεθεατών (αλλά και όλων μας γενικότερα) λειτουργεί με τρόπους "φυσικής επιλογής". Δηλαδή, την ώρα που προσλαμβάνουμε κάποια ερεθίσματα, μπορεί και να τα σκεφτόμαστε. Αυτά όμως που καταγράφονται πιο ζωντανά στη μνήμη μας και που είναι πιο εύκολο να τα ανακαλέσουμε, είναι μία σύνοψη όλων όσων προσλάβαμε, στην οποία έχουν αφαιρεθεί πολλά στοιχεία και έχουν επικρατήσει αυτά που μας δημιουργήσανε περισσότερες συγκινήσεις, που ταιριάζουν με το σύνολο των βιωμάτων μας, που ανακαλούνται - τέλος - πιο συχνά, λόγω συναφών αναπαραστάσεων.
Ναι μεν λοιπόν, θα μπορούσε κανείς να πει δίκαια, πως μέσω της εκπομπής της Πάνια δίδεται ένα κοινωνικό μήνυμα για την κατάντια μας, ναι μεν είναι μια "γροθιά" στο "κατεστημένο" της τηλεόρασης, που δεν κρύβει το χαμηλό επίπεδό της, αλλά αντίθετα το προβάλλει και το διακωμωδεί, αλλά αυτά είναι πράγματα τα οποία τα σκεφτόμαστε και τα χρησιμοποιούμε με δημιουργικό τρόπο πολύ λίγοι άνθρωποι. Οι πλειοψηφία όμως, απλώς κινείται στο ρεύμα της εποχής και χορεύει στους ρυθμούς του "σχιζοφρενή δολοφόνου με το πριόνι που δεν κολώνει"
Ρώτησα σήμερα τους μαθητές μου (α ρε gretel, το έκανες μόδα το forumιακό feedback στην σχολική τάξη!
) σχετικά με την εκπομπή της Πάνια. Καταρχήν, οι περισσότεροι είχαν στα κινητά τους σχεδόν όλα τα τραγούδια από το zetem. Όταν τους ρώτησα πως τους φαίνεται η εκπομπή, οι περισσότεροι απάντησαν ότι αφού τα "νούμερα" που εμφανίζονται φαίνεται ότι χαίρονται την όλη κατάσταση, δεν τους ενοχλεί το θέμα.
Αυτή η άποψη με έβαλε σε προβληματισμό. Μήπως τελικά για αυτούς τους ανθρώπους η ζημιά της δημοτικότητας που απολαμβάνουν δεν είναι τόσο μεγάλη; Όμως, αυτή τη στιγμή χαίρονται γιατί κάποιοι άλλοι βρίσκουν την όλη κατάσταση κερδοφόρα. Ίσως και να έχουν πιστέψει ότι είναι μεγάλοι καλλιτέχνες και ότι τελικά κάποιος ανακάλυψε τα κρυφά τους ταλέντα. Αυτός ο κάποιος όμως, εάν σταματήσει να απολαμβάνει κέρδος από την υπόθεση αυτή, θα τους αφήσει στα κρύα του λουτρού. Και ίσως να είναι ωραία η αίσθηση να γελάνε μαζί σου και να σου δίνουν χιλιάδες ευρώ, αλλά όταν τα φώτα της δημοσιότητας πάνε περίπατο, αυτοί με τι θα μείνουν; Με αυτούς που θα γελάνε μαζί τους. Ψευδαίσθηση - τέλος.
Να εξομολογηθώ και κάτι... ![]()
Εγώ με τα τραγούδια του zetem, γελάω πολύ - μ' αρέσουν. Μου θυμίζουν τα παλιά λούμπεν, τα ανεπανάληπτα "μπαμπά, μπαμπά, κάποιος χτυπάει την πόρτα... Ποιος, ποιος είναι;... εγώωω χτυπώ την πόοοορτα σου, η αγάαααπη σου η χαμέεεενη, κατάλαβα το λάαααθος μου κι ήρθα μετανιωμέεεενηηηηη!"
Βέβαια, στα 3-4 που ακούω αρχίζω να χαλιέμαι... ![]()
Αυτό όμως που με είχε κάνει έξω φρενών, ήταν αυτό που γράφει και η maraki8! Ο Αμλετ, με τον Κατέρη να χάνει συνεχώς την ισορροπία του και να μασάει τα λόγια του και όλους τους υπόλοιπους - χωρίς ενίσχυση Καρβέλα στη συγκεκριμένη περίπτωση - να κουτροβαλιάζονται, να σκοντάφτουν, να κοιτάνε με βλέμμα απεγνωσμένης κενότητας και άγνοιας.
Απλώς θλιβερό...

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Και απο τη στιγμη που νιωθουν ευτυχισμενοι,
εμας δεν μας πεφτει λογος.
Ξερεις τί θα πει να εισαι ο τελευταιος
και ξαφνικα να σου δινεται η ευκαιρια να
πεις κατι; (ο,τιδηποτε και αν ειναι αυτο).
Μια στιγμη ευτυχιας ειναι.
Οσο και αν διαρκεσει,
ας το ευχαριστηθουν.
Στην προσγειωση θα πονεσουν,
οπως πονανε ολοι οι ανθρωποι στη ζωη.
Για μενα ειναι καλο για αυτους
και ας ειναι εκμεταλλευομενο απο αλλους.
ΥΓ.
Εμεις ποσες φορες στη ζωη μας εχουμε νιωσει και νιωθουμε
οτι μας εκμεταλλευονται;
Αφηστε τους στην ησυχια τους λοιπον.

Edited by - angi on 28/04/2007 01:55:28
Με τα τραγούδια, τους βλέπω κι εγώ ότι είναι μέσα στην καλή την χαρά,
αλλά σε εκείνη την περίπτωση, μου είχε δημιουργηθεί θλίψη και δεν μου φάνηκαν ιδιαίτερα ευτυχισμένοι.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Ποιό είναι το πρόβλημα με την Αννίτα ρε παιδιά;
Τουλάχιστον στην εκπομπή της ξέρουμε τι θα δούμε.
Ντόνερ και Παρασκευάς-βας!
Και στο κάτω-κάτω όσοι πάνε στην Πάνια, πάνε με την θέλησή τους και περιμένουν και στην ουρά!
Δεν μας δουλεύει όπως ΟΛΟΙ οι άλλοι στις φερόμενες ως "σοβαρές" εκπομπές όπου οι "σοβαροί μεγαλοδημοσιογράφοι" τα παίρνουν από παντού για να προβάλλουν τις θέσεις των καναλιών.
ΕΚΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ!
Ο κόσμος αρχίζει και πεινάει και αυτοί ασχολούνται με papa-ri'es...
Μπορεί κάποιος να μου υποδείξει κάποια σοβαρή εκπομπή;
Μετά τιμής!
quote:Τώρα το διάβασα Αμαλία!
να σου πω την αλήθεια, σε κάποια πράγματα που γράφεις δεν έχεις καθόλου άδικο!
Εδώ μας πασάρουν για σοβαρές εκπομπές, ένα σωρό αηδίες. Τουλάχιστον στην Πάνια ξέρουμε εκ των προτέρων ότι θα δούμε αηδίες.
Ταύτιση απόψεων το λένε

με ευχαριστεί το γεγονός ότι πολλοί απο εμάς είμαστε σκεπτόμενοι και αντιδράμε στο χάλι μας... Γιατι χάλι μας είναι. Θα πω στην Αμαλία ότι καταλαβαίνω απόλυτα τι λες και όπως έγραψα και στην αρχή και εγω πιάνω τον εαυτό μου μερικές φορές να σιγοτραγουδά φράσεις απο τα τραγούδια αυτά. Με τόση πλύση εγκεφάλου δεν είναι περίεργο.
Θα πω επίσης ότι κι εγω δεν θεωρώ την Αννίτα πονηρή απλά. Θεωρώ ότι είναι μια πανέξυπνη γυναίκα η οποία ξέρει πολύ καλά τι πουλάει και θα συμφωνήσω ότι δεν προσποιείται ότι κάνει κάτι σπουδαίο. Ξέρει τι πουλάει και το πουλάει καλά. Επίσης όπως έγραψα σε κάποιο άλλο σημείο ο Καρβέλας μας ξεβράκωσε γιατί κατέδειξε το χάλι μας. Απέδειξε ότι με το κατάλληλο προμόσιον ακόμα και ο Κατέλης μπορεί να γίνει νούμερο ένα. Γι αυτό και στον τίτλο του θέματος έγραψα ότι η εκπομπή αυτή είναι η δικαίωση του Φόρεστ Γκαμπ. Όπως θα θυμάστε όσοι έχετε δει την ταινία, ο Φόρεστ έφτασε να γίνει εθνικός ήρωας και χωρίς να το επιδιώξει κιόλας.
Στην Ιταλία κάποια εποχή έκαναν βουλευτίνα την Τσιτσιολίνα. Δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση αν με την κατάλληλη προβολή και τους χειρισμούς σε έναν κόσμο που είναι ικανός για το χειρότερο να κάνουν και τον "Θέλω Θέλω.." πρωθυπουργό. Τίποτε πια δεν είναι απίθανο...
Όσο για την παιδεία που είπαν κάποιοι, θα πω ότι οι κρατούντες δεν θέλουν να υπάρχει παιδεία και κριτήριο ποιότητας στον πολύ κόσμο.
Η καλλιέργεια και η πνευματική ανάπτυξη των παιδιών μας επαφίεται πια στον προσωπικό μας αγώνα για αυτό. Δεν έχω να περιμένω τίποτε απο δαύτους...
Αντιστάσεις ευτυχώς υπάρχουν. Το θέμα δεν είναι να επιβάλλουμε κάτι με το ζόρι, αλλά να το καταργούμε με την στάση μας και με το να γυρίζουμε την πλάτη μας...
Τίποτε δεν χαρίζεται σε αυτήν την ζωή και κυρίως η αξιοπρέπεια...
Φιλικά...
"ΚΥΚΛΟΥ ΛΗΞΑΙ"
quote:
Επίσης όπως έγραψα σε κάποιο άλλο σημείο ο Καρβέλας μας ξεβράκωσε γιατί κατέδειξε το χάλι μας. Απέδειξε ότι με το κατάλληλο προμόσιον ακόμα και ο Κατέλης μπορεί να γίνει νούμερο ένα.
Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι ανάλογα με το promotion που γίνεται, δεχόμαστε οτιδήποτε μας πλασάρεται σαν τα πρόβατα.
Και το ζήτημα πιστεύω πως δεν περιορίζεται μόνο στον Καρβέλα ή στον Κατέλη αλλά είναι πολύ ευρύτερο.
Οτιδήποτε μας προσφέρεται το ακολουθούμε ως μόδα σα να είμαστε πρόβατα και χωρίς να μπορούμε να σκεφτούμε και να διακρίνουμε τι είναι αυτό που μας δίνεται.
Απλά το ακολουθούμε τυφλά επειδή το ακολουθούν κι οι άλλοι σα μαγνητισμένοι.
Η παιδεία, το προσωπικό κριτήριο κι η πνευματική ανάπτυξη δε μας προσφέρονται κι ούτε θα μας προσφερθούν ποτέ από μόνα τους.
Και να σου πω την αλήθεια, τίποτα δεν χαρίζεται στον κόσμο μας.
Γιατί να μας προσφερθούν όταν εμείς οι ίδιοι δεν τα ζητάμε και δεν αγωνιζόμαστε για να τα αποκτήσουμε?
Αν δεν προσπαθήσουμε εμείς ως ατομικές μονάδες αποκλείεται να μας έρθουν ουρανοκατέβατα και θα παραμένουμε υπνωτισμένοι και κοιμισμένοι.
Φυσικά και κάποιοι δεν επιθυμούν να αφυπνιστούμε και για αυτό μας πετάνε αυτό που πραγματικά συνεχίζει τον ύπνο μας κι εμείς απλά το παίρνουμε κάθε φορά άκριτα και χωρίς πολλές σκέψεις.
Αν δεν κάνουμε εμείς λοιπόν κάτι ποιός θα το κάνει?
quote:
Το θέμα δεν είναι να επιβάλλουμε κάτι με το ζόρι, αλλά να το καταργούμε με την στάση μας και με το να γυρίζουμε την πλάτη μας...

In anticipation of my resurrection...