- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο1 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
quote:
Προσέχω την διατροφη το τελευταίο διάστημα αλλά θα ήθελα να με συμβουλέψεις απο τσάγια και βότανα η κάτι άλλο πρέπει κάνω για να καθαρίσω εσωτερικά εφόσον το πρόβλημα δεν πρόκειται να εξαφανιστει με κρέμες και τα λοιπά...Ειμαι 19 χρονών.
Φίλε μου γειά σου…
Το ότι κάποιος προσέχει τη διατροφή του.. είναι κάτι το σχετικό.
Το να προσέχω δεν σημαίνει μόνον να μην τρώω άχρηστες τροφές αλλά να τρώω χρήσιμες τροφές.![]()
Συνεπώς… το να μην τρώς φαστ φούντ , τηγανητά , ζάχαρη , κλπ τα οποία ευθύνονται κατά κύριο λόγο για το πρόβλημα που έχεις είναι κάτι το αναμενόμενο.. θα ήταν προτιμότερο όμως να χτυπούσες το πρόβλημα και από την εσωτερική αλλά και από την εξωτερική πλευρά.
Εσωτερική πλευρά
Ευρεία κατανάλωση από ωμά-μαγειρεμένα χρωματιστά λαχανικά κατά προτίμηση αυτά που στυφίζουν-πικρίζουν…
Η λίστα είναι τεράστια φίλε μου.. και οι εποχές είναι αυτές που θα φροντίσουν το τι … και το πότε θα πρέπει να τα καταναλώσεις
Εξωτερική πλευρά
Οι λοσιόν που περιγράφω από καλέντουλα και υπερικό ή σύμφυτο και η διαρκής φροντίδα στο πρόβλημα δεν θα σου αφήσει σημάδια στο πρόσωπο …
quote:
θα ηθελα να μιλησεις για τις συνεπειες των βαφων για τα μαλλια
Φίλη μου .. εδώ και χιλιάδες χρόνια οι γυναίκες είχαν βρεί εναν φυσικό τρόπο να βάφουν τα μαλλιά τους. ![]()
Οι τρόποι αυτοί είναι αναρίθμητοι απο απλή χένα.. εως εγχύματα καρυδιάς, φασκόμηλου κλπ...
Τα εγχύματα αυτά εκτός του οτι βάφουν τα μαλλιά.. τους δίνουν και τα πολύτιμα συστατικά τους. ![]()
Χρησιμοποιώντας κάποιος τους τρόπους αυτούς .. νομίζω οτι εκτός του οτι δεν μπογιατίζει το τριχωτό της κεφαλής του..
φροντίζει ωστε να μην κατασκευαζονται και αυτά τα καλλυντικά χημικά οπου βλάπτουν σοβαρά την υγεία του πλανήτη μας.
Διακρινω μια αγανακτηση απεναντι στην ανθρωπινη ματαιοδοξια και δεν εχεις καθολου αδικο...ζουμε καθημερινα τις σοβαροτατες συνεπειες της...
αν θελεις μπορεις να επεκταθεις λιγο στον τροπο χρησης των εκχυλισματων στα μαλλια μιλωντας για τις βασικες αποχρωσεις-ξανθα,καστανα κτλ;ισως καποιοι απο εμας να ωφεληθουμε και να ωφελησουμε(ελαχιστα)ετσι..
ευχαριστω
Φίλη μου δεν θα το χαρακτήριζα ματαιοδοξία ..
Μπορεί να θέλει ο καθένας το σπίτι του καθαρό .. και να λάμπει .. χρησιμοποιώντας οτι καθαριστικό του πασάρουν .. αλλά ολα αυτά καταλήγουν σε μία τρύπα (αποχέτευση) και απο εκεί.. ![]()
((τι με νοιάζει ρε παιδιά που πάνε ..μήπως τα βλέπω))
Πού πάνε λοιπόν??
Το ερώτημα απαντάτε με μια μικρή επίσκεψη στη χωματερή αλλά και στις εξόδους των λυμάτων
Τώρα![]()
Σε ότι αφορά τις βαφές.
Τις θαυματουργές ιδιότητες του δενδρολίβανου, του φασκόμηλου , της δάφνης αλλά και αλλων βοτάνων στα μαλλιά τις εχω περιγράψει σε προηγούμενα πόστ. Χρησιμοποιώντας κάποιος αρκετά συχνά εκχυλίσματα στα μαλλιά του εκτός του ότι τα κάνει δυνατά, γερά, στιλπνά ανθεκτικά στις άσχημες καιρικές συνθήκες , στους ρύπους της πόλης, στον ήλιο.. και … χωρίς να το θέλει .. τα βάφει…..
Όλα αυτά τα βότανα περιέχουν χρωστικές ουσίες που βάφουν τα μαλλιά.
Οπωσδήποτε δεν μπορούν να καλύψουν τελείως τις λευκές τρίχες.. αλλά δημιουργούν όμορφες ανταύγειες..![]()
Αν κάποιος θελήσει κάτι καλύτερο τότε υπάρχει η ``χένα``.![]()
Στα καλά καταστήματα καλλυντικών κυκλοφορεί έτοιμο ένα σκεύασμα με βάση τη χένα το xena plus.
Ένα τζέλ έτοιμο προς χρήση με πάνω από 20 διαφορετικά χρώματα.
Είναι καταπληκτικό γιατί εκτός του ότι προστατεύει τα μαλλιά η βαφή του είναι πολύ διακριτική αφού μπορεί κάποιος να ρυθμίσει με την ποσότητα και το χρόνο από ένα ανεπαίσθητο χρωματισμό εως και την πλήρη κάλυψη …
Το πιο καταπληκτικό είναι ότι μπορεί να το κάνει οσο συχνά θέλει .. δεν έχει παρενέργειες …
aga
Η εσωτερική θεραπεία είναι πολύπλευρη.
Εχει να κάνει σίγουρα με τη ψυχική διάθεση του ατόμου η οποία καθορίζει τις διατροφικές συνήθειες του ατόμου.
Η εξωτερική θεραπεία εχει να κάνει με την εξωτερική περιποίηση.
Τα βότανα φυσικά και παίζουν τεράστιο ρόλο αφού τα περισσότερα απο αυτά λαμβάνουν κοινά μέρος και στην εσωτερική αλλά και στην εξωτερική θεραπεία..
Οι θεραπευτικές ιδιότητες ειδικά των βοτάνων δεν εχουν την ίδια επίδραση σε όλα τα άτομα.![]()
Το πώς θα επιδράσουν οι ιδιότητες αυτές εχει να κάνει και με την ιδιοσυγκρασία του ατόμου.
Διαβάζοντας τις θεραπευτικές ιδιότητες του φασκόμηλου .. δεν πρέπει να πίνουμε άλλο αντιοξειδωτικό αφέψημα… γιατί απλά τα θεραπεύει όλα…
Οπωσδήποτε οι θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων διαφέρουν κατά πολύ από φυτό σε φυτό.. και το κάθε ένα ειδικεύεται πάνω σε κάτι το συγκεκριμένο … Όμως το πώς , το πόσο , και το κατά πόσο οι ιδιότητες αυτές θα επιδράσουν επάνω στο πρόβλημα εχει να κάνει και με τον καταλυτικό σύνδεσμο της ψυχικής διάθεσης του ατόμου.. συνεπώς με το πώς ο οργανισμός θα δεχθεί τις ευεργετικές ιδιότητες του φυτού..
Ακόμα και σήμερα ο επιστημονικός κόσμος ανακαλύπτει νέες άγνωστες μέχρι σήμερα ουσίες στα φυτά … και θα συνεχίζει να ανακαλύπτει αφού μερικές από αυτές εκχυλίζονται με παράδοξους .. ακατανόητους τρόπους … όπως πχ.. την ώρα της σύνθλιψης ή τον τρόπο σύνθλιψης.![]()
Οι Αραβες έλεγαν ``δεν μπορεί να πεθάνει κάποιος που εχει στον κήπο του φασκόμηλο``.. μπορεί τα παραπάνω να ακούγονται πολύπλοκα αλλά είναι τόσο απλό φίλε μου… τόσο απλό…που απλά φροντίζεις να δεχθείς τις ευεργετικές του ιδιότητες.
Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να παρατείνουν τη διάρκεια της ζωής τους.
Ισως μερικοί να πίστεψαν ότι έφτασαν τόσο κοντά στο ελιξίριο της νεότητας.. αλλά άνθρακες ο θησαυρός.
Σήμερα η διάρκεια ζωής των ανθρώπων έχει κατά μέσο όρο διπλασιαστεί σε σύγκριση με τους προηγούμενους αιώνες καθώς ο μέσος άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να φτάσει μέχρι την ηλικία των 88 χρόνων και πολλοί φτάνουν το όριο των 100 χρόνων .
Τι είναι αυτό που επιτρέπει όμως σε αυτούς τους ανθρώπους αυτούς να είναι δυνατοί, να διατηρούν το πνεύμα και το σώμα τους, σε τόσο καλή κατάσταση μετά την παρέλευση ενός αιώνα ζωής τους;
Τελικά υπάρχει μυστικό??...![]()
(συνεχίζεται)....![]()
το πρώτο μου πόστ στο φόρουμ....... το οποίο με έχει ενθουσιάσει !!!!!
Και φυσικά είμαι φανατική του allzzaro
Όσον αφορά το μυστικό της μακροζωίας να σου πω την πείρα μου από το παππού μου που πριν μερικούς μήνες μπήκε στα 100!!!!!και τον βλέπω προς τα 120 !!!
1. Αναιστησία για τα πάντα !!
2. Παν μέτρον άριστον στο φαγητό και στο ποτό και φυσικά τις καλύτερες τροφές .
3. Πλούσιο "ημερολόγιο" με συντρόφους χα χα χα χα
Πέρα παό την πλάκα θα ήθελα μια χάρη Allzzaro![]()
αν δεν σε κουράζω φυσικά , θα ήθελα αν μπορούσες να μου στείλεις και εμένα τη συνταγή για τις ραγάδες.
Ευχαριστω
aga
ηθελα να σε ρωτησω αν γνωριζεις κατι δραστικο για την ουρολοιμωξη-κυστιτιδα εκτος βεβαια απο την καταναλωση αφθονου νερου που ειναι γνωστο.οι περισσοτεροι γιατροι δινουν αντιβιωση ,κατι που θα ηθελα να αποφευγω,αφου τις περισσοτερες φορες που το παθαινω ειναι ελαφριας μορφης.απο την αλλη ομως,εχουμε παντα να κανουμε με μικροβια...
εχεις αναφερθει κατα καιρους σε βοτανα με μικροβιοκτονο-αντιφλεγμονωδη δραση.ποιο ειναι το καλυτερο στην περιπτωση αυτη;τι αλλο υπαρχει;
ευχαριστω