- Καύση ή ταφή ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Αυτό που απλά είπα είναι ότι ΑΦΟΥ το θέμα έχει να κάνει εμ τη ΨΥΧΗ, τι με νοιάζει για το ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΦΑΡΙ ΜΟΥ;;;;
Πολύ περισσότερο δέ, όταν το "ΕΓΩ" μου ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ!!!!
Μα καλά, τι ψάχνουμε να βρούμε;;;;
'Εχουμε ένα ΠΑΛΑΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ....
Με το πέρασμα του Κρόνου-ΧΡΟΝΟΥ λοιπόν, ΕΜΕΙΣ, οι ιδιοκτήτες του ΠΑΛΑΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, αποφασίζουμε ότι τα "έφαγε τα ψωμιά του" και έτσι πάμε να αγοράσουμε ένα ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ...
Πιό σύγχρονο...
Ατρακάριστο...
Με 0 χιλιόμετρα...
Το ΠΑΛΑΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, το ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, πόσο μας ενδιαφέρει;;;;
Μας ενδιαφέρει και μάλιστα ΠΟΛΥ όταν θα πρέπει να έχουμε ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΟΧΗΜΑΤΑ...
Αλλά όταν θα έχουμε ΕΝΑ και ΜΟΝΟ ΕΝΑ (το καινούργιο), μας ενδιαφέρει...
Αν πάει για ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΑ...
Αν πάει για ΠΑΛΙΟΣΙΔΕΡΑ...
Αν πάει για ΦΩΛΙΑ ζώων κλπ κλπ;;;;;;;
Είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι δέν μας νοιάζει...
Σίγουρα έχουμε τις ΑΝΑΜΗΝΗΣΕΙΣ μας απο αυτό το ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, που πήγαμε με αυτό μέχρι την άκρη του κόσμου κλπ κλπ κλπ, αλλά ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...
Επικεντρώνουμε τη ΠΡΟΣΟΧΗ μας στο ΝΕΟ ΟΧΗΜΑ (που ΕΜΕΙΣ οι ΙΔΙΟΙ που κυκλοφορούσαμε με το παλαιό πρίν λίγο καιρό), το φροντίζουμε, το προσέχουμε, του κάνουμε ΟΛΑ τα σέρβις ΚΑΝΟΝΙΚΑ, μέχρι να φτάσει ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΟΧΗΜΑ η στιγμή που θα έχει ΠΑΛΑΙΩΣΕΙ και που θα πρέπει πάλι ΕΜΕΙΣ, οι ίδιοι να το ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ....
Τι να πώ παραπάνω απο αυτό;;;;
Φιλικά,
Κέλσος

Νομιζω οτι αυτο που μας ενοχλει περισοτερο ειναι οτι στην Ελλαδα μας δεν εχουμε αυτην την Επιλογη....
τα λεμε
love for what is comming and forgivness for the past...
--με αφορμη τα μακαβρια θεματα της επικαιροτητας--
plus:http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=3265
ΟΜ

cprtght@tm@2005
Edited by - ΑΤΜΑ on 24/08/2005 04:19:31
Κατά τη γνώμη μου η καλύτερη επιλογή ανάμεσα στην καύση του νεκρού και την ταφή είναι η καύση.
Όταν γίνεται ταφή, συνήθως μετά από 3 χρόνια γίνεται κι εκταφή του νεκρού και πιστέψτε με, δεν είναι καθόλου ωραίο θέαμα, ειδικά αν ο νεκρός δεν έχει αποσυντεθεί...
Και μιλάω από προσωπικές μου εμπειρίες.
Το σόκ που ακολουθεί μετά την εκταφή για τους συγγενείς του νεκρού αφήνει πολλές μνήμες, μερικές φορές αρκετά έντονες και τραυματικές.
Η καλύτερη λύση για μένα θα ήταν να θεσπιστεί νόμος στην Ελλάδα που να επιτρέπει την επιλογή ανάμεσα στην ταφή και στην καύση.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
Απ' ό,τι μου είχε πεί η Θεολόγος στο Λύκειο τότε, αυτή ήταν η αιτία που έπρεπε να θάβονται οι νεκροί κι όχι να καίγονται.
Όμως, όπως πολύ σωστά είπες, αυτό είναι παράδοξο γιατί το σώμα όντως αποσυντίθεται.
Πιστεύω πως σε μία ελεύθερη και δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα θα έπρεπε να παρέχεται η ελευθερία επιλογής σχετικά με αυτό το θέμα.

quote:
Πιστεύω πως σε μία ελεύθερη και δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα
Αυτό φίλε Dying_Incubus παίζεται...
Πάντως προτιμώ την καύση, διότι δεν θα μου άρεσε να βλέπω, εάν η ψυχή μου τριγυρίζει και βλέπει, τ' αγαπημένα μου πρόσωπα να κλαίνε στον τάφο μου, δεν θα μου άρεσε να με ξεθάβουν, προτιμώ να με θυμούνται όπως ήμουν και δεν θα μου άρεσε να τραβιώνται για 3ήμερα-9ήμερα κλπ.
Προτιμώ όταν με θυμούνται για το (όποιο) πνεύμα μου, και να με ξεχάσουν γρήγορα, για να μην με πιλατεύουν με την σκέψη τους και κρατάνε την ψυχούλα μου τριγύρω.
Ενας τάφος πάντα θυμίζει...
Ολοι μας λίγο-πολύ έχουμε θάψει δικούς μας ανθρώπους και ξέρουμε.
Υπάρχει (σπανίως βέβαια) και η νεκροφάνεια...
Φαντάζεστε να ξυπνήσετε θαμένοι;
Όλοι λίγο πολλοί γνωρίζουμε το κοστολόγιο μιας κηδείας-ταφής σήμερα και σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνετε με μία ανδεχόμενη κάυση.
Φυσικά και είμαι υπέρ της κάυσης αλλά είναι κάτι το οποίο σίγουρα στην Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει στο άμεσο μέλλον και πολύ φοβάμαι ούτε στο μεταγενέστερο....
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΟΣ
ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΕΞ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΙΝΗΣΑΣΕΣ
ΔΥΟ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ
ΑΠΟΙΚHΣΑΣΕΣ
ΖΗΝ ΔΙΑΔΩΣΑΣΕΣ
ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΣΕΣ
ΔΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΣΙΝ
Δηλαδή να είχαν γίνει λάθος διαγνώσεις και να μην είχαν πεθάνει κάποια άτομα, ελάχιστες περιπτώσεις.
Centarius, όπως είπες πολύ σωστά το δεν είναι καθόλου εύκολο να έρθει στη χώρα μας η καύση των νεκρών.
Αιτία είναι οτι θα θιχτούν μεγάααααλα συμφέροντα και κέρδη!

"ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ πρόβλεψη της προαιρετικής καύσης των νεκρών, ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων, προτείνει ο Συνήγορος του Πολίτη. Σε πόρισμά του σημειώνει ότι ο νομοθέτης θα όφειλε να προβλέψει κάθε αναγκαία προϋπόθεση ώστε η εκδήλωση επιθυμίας αποτέφρωσης του σώματος να προκύπτει κάθε φορά με σαφήνεια, δηλαδή κατά τρόπο μη ενδεχόμενο αμφισβήτηση από τους οικείους του θανόντος."
Νομίζω πως γίνονται θετικά βήματα, προκειμένου να μπορούμε να αποφασίσουμε πως θα καταλήξουμε μετά θάνατον. Αν και φαντάζομαι πως μόνο θέμα αισθητικής είναι. Πιστεύω πάντως πως βασικό εμπόδιο για την δυνατότητα καύσης δεν θα είναι το κράτος ή η εκκλησία, αλλά το ίδιο το περιβάλλον του ατόμου που επιθυμεί να ταφεί τοιουτοτρόπως.
Πάντως πλέον υπάρχει και η εναλλακτική, αν δεν θέλετε να ταφείτε, να γίνετε διαμάντι!