ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το Απόλυτο Αντισεισμικό Σύστημα είναι Ελληνικό. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Το Απόλυτο Αντισεισμικό Σύστημα είναι Ελληνικό. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

seismic40 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
seismicΜέλος
24/07/2018, 21:54:30
Κάποτε είχα πάρει τηλέφωνο έναν μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό και μίλησα με έναν μεγάλο δημοσιογράφο λέγοντάς του ότι έχω μια πατέντα που μπορεί να μας σώσει από τον σεισμό. Η απάντησή του ήταν ότι δεν ενδιαφέρονται να προβάλουν αυτή την εφεύρεση. Ο ίδιος δημοσιογράφος σήμερα κατηγορούσε την πολιτική προστασία στο ότι δεν έκανε αυτά που έπρεπε για την φωτιά. Αν αύριο γίνει ένας σεισμός θα τρέξει στον Παπαμπάφο για να του ρίξει τα χαρτιά να του διαβάσει τον καφέ για να του πει αν θα ξανά γίνει σεισμός. Ρε παιδιά τους χαζούς κάνουν ή μας δουλεύουν?

http://antiseismic-systems.com/

25/07/2018, 22:33:49

Tι άλλο θα υποστεί αυτή η χώρα πια;
Εδώ και μία δεκαετία από την Σκύλλα στην Χάρυβδη, δεν προλαβαίνει το ένα κακό μετά το άλλο...αυτό δηλαδή δεν το θέλει ούτε ο θεός ούτε ο διάβολος.

Για τα σχόλια εδώ τι να πω ρε παιδιά.
Είστε και οι δύο αμετανόητοι.

Seismic, είσαι αμετανόητα γραφικός και κλάψας.
Μάς είπες πριν λίγο ότι ο καθηγητής του Berkeley σού πρότεινε ευθέως να σε βοηθήσει να δημοσιεύσεις! Δεν έχω λόγο να μην σε πιστέψω και το γράμμα του φαίνεται γνήσιο.
Τι περιμένεις λοιπόν μωρέ;;; Γιατί δεν παίρνεις τον εαυτό σου πιο σοβαρά; O άνθρωπος αυτός προσφέρθηκε να σε βοηθήσει, και μπορεί να σε βοηθήσει σε τομείς που υστερείς όπως οι πειραματικοί έλεγχοι, η βιβλιογραφία και μεθοδολογία.

Heretic, είσαι αμετανόητα προκατειλλημμένος στην συζήτηση. Χρησιμοποίησα δέκα διαφορετικές λέξεις και φράσεις ώστε να περιγράψω το πώς o seismic μεγαλοπιάνεται και υπερεκτιμάει τον εαυτό του, και γενικώς το πώς οι άνθρωποι μεγαλοποιούν το μπόι και τον μύθο τους και εσύ στάθηκες σε μία συγκεκριμένη λέξη όπου ανακάλυψες υπονοούμενα εναντίον του κόμματος που υποστηρίζεις!!! Εντωμεταξύ την προηγούμενη φορά δεν είχα πει απολύτως τίποτα και ακόμα και την σιωπή μου την θεώρησες ένοχη εναντίον του σύριζα..
Πωπω αδερφέ αυτό λέγεται αστυνομία σκέψης και παραξενιά...και εμμονή επίσης...

seismicΜέλος
26/07/2018, 06:24:57
quote:

Tι άλλο θα υποστεί αυτή η χώρα πια;
Εδώ και μία δεκαετία από την Σκύλλα στην Χάρυβδη, δεν προλαβαίνει το ένα κακό μετά το άλλο...αυτό δηλαδή δεν το θέλει ούτε ο θεός ούτε ο διάβολος.

Για τα σχόλια εδώ τι να πω ρε παιδιά.
Είστε και οι δύο αμετανόητοι.

Seismic, είσαι αμετανόητα γραφικός και κλάψας.
Μάς είπες πριν λίγο ότι ο καθηγητής του Berkeley σού πρότεινε ευθέως να σε βοηθήσει να δημοσιεύσεις! Δεν έχω λόγο να μην σε πιστέψω και το γράμμα του φαίνεται γνήσιο.
Τι περιμένεις λοιπόν μωρέ;;; Γιατί δεν παίρνεις τον εαυτό σου πιο σοβαρά; O άνθρωπος αυτός προσφέρθηκε να σε βοηθήσει, και μπορεί να σε βοηθήσει σε τομείς που υστερείς όπως οι πειραματικοί έλεγχοι, η βιβλιογραφία και μεθοδολογία.

Heretic, είσαι αμετανόητα προκατειλλημμένος στην συζήτηση. Χρησιμοποίησα δέκα διαφορετικές λέξεις και φράσεις ώστε να περιγράψω το πώς o seismic μεγαλοπιάνεται και υπερεκτιμάει τον εαυτό του, και γενικώς το πώς οι άνθρωποι μεγαλοποιούν το μπόι και τον μύθο τους και εσύ στάθηκες σε μία συγκεκριμένη λέξη όπου ανακάλυψες υπονοούμενα εναντίον του κόμματος που υποστηρίζεις!!! Εντωμεταξύ την προηγούμενη φορά δεν είχα πει απολύτως τίποτα και ακόμα και την σιωπή μου την θεώρησες ένοχη εναντίον του σύριζα..

Φίλε kost η αυτοπεποίθηση είναι αντιστρόφως ανάλογη της νοημοσύνης μου. Έχω μιλήσει με μεγάλους επιστήμονες που συμφωνούν μαζί μου αλλά αφού πάρουν τις απαραίτητες γνώσεις από εμένα εξαφανίζονται όπως οι μετανάστες που λιάζονται στην Ομόνοια. Η έρευνα που έχω κάνει έχει προχωρήσει πολύ πέραν αυτών που έχω κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Νέες μεθόδους τοποθέτησης και προέντασης νέους μηχανισμούς που αντέχουν στον χρόνο - οικονομικότερη κατασκευή, ανθεκτικότερα υλικά νέες χρήσεις, συνθέτουν μία νέα έρευνα από εμένα η οποία είναι και προϊόν επιστημονικής υποκλοπής και κατασκοπίας.
Σε αυτή την φάση βρίσκομε. Είμαι ο αρχηγός των κατασκευών χωρίς πτυχίο και χωρίς τα απαραίτητα χρήματα για τις αναγκαίες πιστοποιήσεις.
Όλα αυτά με έχουν κάνει γκρινιάρη δύσπιστο και δεν ξέρω πια ποιόν πρέπει να εμπιστευθώ.
Η κρατική συμβολή και η επιστημονική συνεργασία ολόκληρης της επιστημονικής κοινότητας μαζί μου είναι απαραίτητες για να ολοκληρωθεί μια τόσο μεγάλη έρευνα η οποία συμπεριλαμβάνει τις επιστήμες του πολιτικού μηχανικού του γεωλόγου του μηχανολόγου και του χημικού.
Δυστυχώς αυτή η συνεργασία δεν υπάρχει.

Edited by - seismic on 26/07/2018 07:18:36

Edited by - seismic on 26/07/2018 07:27:45

26/07/2018, 13:33:26
quote:

Heretic, είσαι αμετανόητα προκατειλλημμένος στην συζήτηση.

Οχι, λέγεται "αντιλαμβάνομαι τι κάνεις" αλλά φαίνεται πως εσύ δεν το αντιλαμβάνεσαι. Ίσως η δική προκαταλληψή σου κατά της συγκεκριμένης κυβέρνησης έχει φτάσει σε σημείο πλήρους αυτονομίας του υποσυνείδητού σου, άλλα δηλαδή να θέλεις να πεις και άλλα γράφεις.

Google it

Και αυτός ήταν ο καλοπροαίρετος χαρακτηρισμός. Ο κακοπροαίρετος -που δεν θα αργήσει να ρθει- θα μιλάει για παπαγαλάκια και ηλεκτρονικούς αφισοκολλητές. Για την "αστυνομία της σκέψης", Θα έλεγα πως μάλλον θα μου ταιριάζει το "το παίζεις ερασιτέχνης ψυχίατρος) και "δίνεις άτυπα παραπεμπτικά για ψυχιατρικές εξετάσεις". Κάτσε να συζητήσεις λίγο παραπάνω με τον αδερφό Pisano (για τον πύργο της Πίζας) και θα σου βγάλω κι εσένα ένα.

Η κόλαση είναι άδεια και όλοι οι διάβολοι είναι εδώ (Ουίλιαμ Σαίξπηρ)

26/07/2018, 13:38:41

quote:
Φίλε kost η αυτοπεποίθηση είναι αντιστρόφως ανάλογη της νοημοσύνης μου. Έχω μιλήσει με μεγάλους επιστήμονες που συμφωνούν μαζί μου αλλά αφού πάρουν τις απαραίτητες γνώσεις από εμένα εξαφανίζονται όπως οι μετανάστες που λιάζονται στην Ομόνοια. Η έρευνα που έχω κάνει έχει προχωρήσει πολύ πέραν αυτών που έχω κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Νέες μεθόδους τοποθέτησης και προέντασης νέους μηχανισμούς που αντέχουν στον χρόνο - οικονομικότερη κατασκευή, ανθεκτικότερα υλικά νέες χρήσεις, συνθέτουν μία νέα έρευνα από εμένα η οποία είναι και προϊόν επιστημονικής υποκλοπής και κατασκοπίας.
Σε αυτή την φάση βρίσκομε. Είμαι ο αρχηγός των κατασκευών χωρίς πτυχίο και χωρίς τα απαραίτητα χρήματα για τις αναγκαίες πιστοποιήσεις.
Όλα αυτά με έχουν κάνει γκρινιάρη δύσπιστο και δεν ξέρω πια ποιόν πρέπει να εμπιστευθώ.
Η κρατική συμβολή και η επιστημονική συνεργασία ολόκληρης της επιστημονικής κοινότητας μαζί μου είναι απαραίτητες για να ολοκληρωθεί μια τόσο μεγάλη έρευνα η οποία συμπεριλαμβάνει τις επιστήμες του πολιτικού μηχανικού του γεωλόγου του μηχανολόγου και του χημικού.

Μεγάλο λάθος αυτή η νοοτροπία.
Για τους κάτωθι λόγους.

-Εάν κατοχυρώσεις τις ιδέες σου δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.
-Οι καθηγητές αυτοί είναι καταξιωμένοι και χορτασμένοι, δεν έχουν ανάγκη να κλέψουν την δική σου ιδέα.
-Όταν δεν σού απαντάνε σημαίνει ότι μπορεί να έχουν άλλα πράγματα στο κεφάλι τους και όχι ότι σού έκλεψαν την ιδέα και έφυγαν.
-Ακόμα και εάν κάποιος από αυτούς μπει στον πειρασμό να σου κλέψει μία ιδέα δεν θα το κάνει, διότι εσύ θα είσαι κατοχυρωμένος και εκείνος θα γίνει ρεζίλι στην ακαδημία.

Άκου seismic, στην ζωή εάν δεν ρισκάρεις δεν πηγαίνεις πουθενά. Σε διακρίνει έλλειψη αυτοπεποίθησης (στην πράξη) και διστακτικότητα, και γι'αυτό τι κάνεις, κλείνεσαι στο καβούκι σου και γκρινιάζεις πλέκοντας συνωμοσίες κατασκοπείας. Είσαι γραφικός.
Θα στο ξαναπώ λοιπόν για τελευταία φορά. Ο άνθρωπος αυτός σού πρότεινε να σε βοηθήσει για δημοσίευση. Και μία σοβαρή δημοσίευση θα σού ανοίξει πόρτες και ευκαιρίες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τον 'κυνηγήσεις' και λίγο. Εάν έχεις μεγάλο έλλειμμα αυτοπεποίθησης και λοιπών δεξιοτήτων τότε ζήτα βοήθεια από κάποιον που ξέρει την γλώσσα καλύτερα. Μόνο άσε την γκρίνια και τα μεγάλα λόγια διότι έχουμε βαρεθεί να διαβάζουμε για κατασκοπείες και μεγαλοσυμφέροντα που σε πολεμάνε.

Edited by - kost on 26/07/2018 13:39:43

26/07/2018, 13:44:07
quote:
Οχι, λέγεται "αντιλαμβάνομαι τι κάνεις" αλλά φαίνεται πως εσύ δεν το αντιλαμβάνεσαι.

Έχουμε λοιπόν μία ευφυία εδώ!
Ας την καλωσορίσουμε.
Διαβάζει σκέψεις, οσφρίζεται προπαγάνδες και συνωμοσίες, ενίοτε ακούει και φωνές!

Όπως το είπες αγαπητέ, το τελευταίο ρεστοράν, το θέμα είναι εγώ τι κάνω και χαραμίζομαι εδώ

quote:
Ο κακοπροαίρετος -που δεν θα αργήσει να ρθει- θα μιλάει για παπαγαλάκια και ηλεκτρονικούς αφισοκολλητές.

Βρε δεν πά'να πει ό,τι μαλακία θέλει...σκοτίστηκα τι θα πει ο κάθε πικραμένος Συριζαίος εδώ μέσα...

26/07/2018, 14:07:44
Πρόσεξε, αν θέλεις να μου την πεις, να χρησιμοποιείς τις δικίες σου ατάκες. Γίδα, κοπριά κλπ, you know, όπως έκανες με τον zip. Μη μου κλέβεις τις δικιές μου, τις έχω κατοχυρώσει με διεθνή πατέντα άλλωστε, όπως ο Λεονάρντο.

Α, που 'σαι... fyi: Το ιστορικό άρθρο για τα millennials, που άφησε εποχή:

https://www.georgakopoulos.org/work/ideas/xlidanergoi/

Κάθε ομοιότης με πρόσωπα και καταστάσεις, είναι εντελώς συμπτωματική.

Η κόλαση είναι άδεια και όλοι οι διάβολοι είναι εδώ (Ουίλιαμ Σαίξπηρ)

26/07/2018, 15:34:49

Άκου εδώ διαστροφή:

Aπό την μία έχεις παραδεχθεί αρκετές φορές ότι η κυβέρνηση του Σύριζα είναι ένα μάτσο καραγκιόζηδες, από την άλλη όμως όποιος τολμήσει να ειρωνευτεί ή να κριτικάρει τον Σύριζα σού γυρίζει το μάτι ανάποδα και αρχίζεις το stalking...Ακόμα και όταν δεν λέμε τίποτα μάς κρίνεις ενόχους, ακόμα και όταν μιλάμε για άσχετα πράγματα μάς βρίσκεις πάλι υπόπτους.

Βρε δεν πάει στα βουνά η λόξα, μιλάμε πάσχεις από διχασμό προσωπικότητας...και κατά τ'αλλα θεωρείς ότι έχεις κληρονομικό δικαίωμα να μοιράζεις τρελόχαρτα και παραπεμπτικά από εδώ και από εκεί! Έλα Χριστέ.

Επίσης χλιδάνεργος είσαι και φαίνεσαι. Εγώ τα τελευταία δέκα χρόνια δεν έχει περάσει ούτε μία ημέρα που να μην έχω εργαστεί. Στα φοιτητικά μου χρόνια ήμουν πιο λάσκα.

Επίσης εγώ κατά καιρούς (σε άτομα που με προκαλούν) έχω πει όνομα, ηλικία, τόπο διαμονής, οικογενειακή κάτασταση, μέχρι και τι ψηφίζω είπα τα τελευταία είκοσι χρόνια. Επίσης έχω κάνει και αυτοκριτική. Και μπορώ να πω και άλλα πολλά για τον εαυτό μου χωρίς να φοβάμαι κανέναν ανώνυμο μασκαρά.

Εσύ όμως δεν μάς έχεις πει τίποτα για εσένα. Μονάχα κριτική και καχυποψία. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι είσαι Συριζαίος! Εάν θέλεις μάς λες δύο λόγια για τον εαυτό σου. Ανώνυμα και εχέμυθα.

seismicΜέλος
26/07/2018, 16:40:34
quote:

quote:

Μεγάλο λάθος αυτή η νοοτροπία.
Για τους κάτωθι λόγους.

-Εάν κατοχυρώσεις τις ιδέες σου δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.
-Οι καθηγητές αυτοί είναι καταξιωμένοι και χορτασμένοι, δεν έχουν ανάγκη να κλέψουν την δική σου ιδέα.
-Όταν δεν σού απαντάνε σημαίνει ότι μπορεί να έχουν άλλα πράγματα στο κεφάλι τους και όχι ότι σού έκλεψαν την ιδέα και έφυγαν.
-Ακόμα και εάν κάποιος από αυτούς μπει στον πειρασμό να σου κλέψει μία ιδέα δεν θα το κάνει, διότι εσύ θα είσαι κατοχυρωμένος και εκείνος θα γίνει ρεζίλι στην ακαδημία.

Άκου seismic, στην ζωή εάν δεν ρισκάρεις δεν πηγαίνεις πουθενά. Σε διακρίνει έλλειψη αυτοπεποίθησης (στην πράξη) και διστακτικότητα, και γι'αυτό τι κάνεις, κλείνεσαι στο καβούκι σου και γκρινιάζεις πλέκοντας συνωμοσίες κατασκοπείας. Είσαι γραφικός.
Θα στο ξαναπώ λοιπόν για τελευταία φορά. Ο άνθρωπος αυτός σού πρότεινε να σε βοηθήσει για δημοσίευση. Και μία σοβαρή δημοσίευση θα σού ανοίξει πόρτες και ευκαιρίες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τον 'κυνηγήσεις' και λίγο. Εάν έχεις μεγάλο έλλειμμα αυτοπεποίθησης και λοιπών δεξιοτήτων τότε ζήτα βοήθεια από κάποιον που ξέρει την γλώσσα καλύτερα. Μόνο άσε την γκρίνια και τα μεγάλα λόγια διότι έχουμε βαρεθεί να διαβάζουμε για κατασκοπείες και μεγαλοσυμφέροντα που σε πολεμάνε.

Edited by - kost on 26/07/2018 13:39:43

Ας πούμε μερικές αλήθειες που πονάνε.
Ρίσκο έχω πάρει. Έχω ξοδέψει 10 χρόνια και πολλά χρήματα για το τίποτα. Δεν είναι η φύση της πατέντας μιας απλής εφεύρεσης Αν το κράτος θεσπίζει κανόνες για τον σχεδιασμό των κατασκευών είναι υπεύθυνο να εξετάζει και προτάσεις για την αντισεισμική προστασία.
Εγώ χαρίζω την πατέντα μου στο κράτος αν συνεργαστεί μαζί μου για να σώσουμε ζωές. Αν όμως δεν συνεργαστεί μαζί μου για έρευνα τότε είναι υπεύθυνο για τα θύματα του επόμενου και κάθε επόμενου σεισμού όπως είναι υπεύθυνο και για τα θύματα της φωτιάς διότι δεν έγινε πρόληψη.
Όσο για τους καθηγητές σου είπα ότι αφού μάθουν ορισμένα πράγματα εξαφανίζονται Ένας μόνο είναι πάντα δίπλα μου και τον έχω σαν αδελφό. Είναι ο Παναγιώτης Καρύδης ομότιμος καθηγητής της αντισεισμικής τεχνολογίας των κατασκευών. Αυτός ο άνθρωπος μου προσέφερε χωρίς χρήματα τις υπηρεσίες του και συνεχίζει να το κάνει.

Edited by - seismic on 26/07/2018 16:48:57

26/07/2018, 17:09:15

quote:
Όσο για τους καθηγητές σου είπα ότι αφού μάθουν ορισμένα πράγματα εξαφανίζονται

Δεν θα κυνηγήσουν αυτοί εσένα, εσύ είσαι αυτός που πρέπει να επιμείνει. Εν προκειμένω πες μας για την συνομιλία σου με αυτό τον Khalid M. Mosalam.
Τι είπατε και πού έμεινε το πράγμα;
Και τι εννοείς εξαφανίστηκε;
Και γιατί τον ανέφερες ως παράδειγμα ότι 'μιλάς με μεγάλους επιστήμονες';
Mήπως λοιπόν δεν το χειρίστηκες εσύ σωστά;

CupidΜέλος
26/11/2005, 00:40:44
Ας αρχίσουμε με την πιο χαρακτηριστική ίσως ταινία που μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι. Τίτλος της "Freaks". Γυρίστηκε το 1932 και ο σκηνοθέτης της χρησιμοποίησε αληθινά "τέρατα" του τσίρκου ως ηθοποιούς.
Απαγορευμένη ταινία μέχρι προσφάτως, ενώ στη Νορβηγία εξακολουθεί να είναι απαγορευμένη.

http://www.horror-wood.com/freaks.jpg

http://www.horror-wood.com/freakschick.jpg

Ποιες άλλες "καταραμένες" ταινίες ξέρετε;

wendigoΜέλος
27/11/2005, 02:32:27
Θα αναφέρω μια ταινία "καταραμένη" για διαφορετικούς λόγους από το Freaks:
Το TRIUMPH DES WILLENS (Ο θρίαμβος της θέλησης) της Λένι Ρίφενσταλ.
Γυρίστηκε το 1935 και είναι ένα ντοκυμαντέρ πάνω στο 6ο Συνέδριο του Ναζιστικού κόμματος στη Νυρεμβέργη. Αποτελεί ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα προπαγανδιστικού κινηματογράφου.
Η εκπληκτική δουλειά στη κάμερα και το μοντάζ, η αίσθηση ορμής και δέους που μεταφέρει δίνοντας μια εικόνα του Χίτλερ θεοποιημένου να ηγείται της "αφύπνησης του έθνους", είναι χειμαρρώδης. Σ'αυτή την ταινία αποδίδεται και η πρώτη χρήση της τεχνικής του "testimonial" που συναντάμε στις διαφημίσεις.
Υψηλή τέχνη στην υπηρεσία ενός τρόμου που σημάδεψε τον κόσμο;
Ναι, φαίνεται πως κι αυτό γίνεται...
Το φιλμ αυτό κατέστρεψε την μεταπολεμική πορεία της Ρίφενσταλ. Κανείς δεν πήρε σοβαρά τις διαμαρτυρίες της πως έκανε απλώς ένα ντοκυμαντέρ.

No Method, No Guru, No Teacher

CupidΜέλος
28/11/2005, 22:57:20
Ρίφενσταλ: Μια θαυμαστή μεγαλοφυία που χάθηκε μέσα στα γρανάζια
της χιτλερικής προπαγάνδας. Ακόμα και σήμερα, τα ντοκιμαντέρ που
έκανε τότε, αλλά και μέχρι τον θάνατό της, σε αφήνουν άφωνο από
την ομορφιά τους!
wendigoΜέλος
01/12/2005, 02:29:09
Henry: Portrait of a serial killer του John McNaughton (1986).
Αυτό το εφιαλτικό ψυχόδραμα για γερό στομάχι, περιγράφει την καθημερινότητα του Χένρι, ενός κατά συρροή δολοφόνου (βασισμένο χαλαρά στη ζωή του Χένρι Λη Λούκας). Η καθημερινή ρουτίνα, η ψυχική απομόνωση και νέκρωση, τα ξεσπάσματα βίας (σχεδόν παγερής και αδιάφορης) ενός ανθρώπου φαινομενικά "φυσιολογικού", για τα αμερικάνικα πλαίσια τουλάχιστον. Το φιλμ, λόγω θέματος και παρουσίασης, έμεινε χρόνια ακυκλοφόρητο.
Παραδόξως (;) ο σκηνοθέτης ακολούθησε πιο προβλεπόμενη και χολυγουντιανή πορεία (Mad Dog and Glory με Ντε Νίρο-Ούμα Θέρμαν, Wild Things πρόσφατα).

Cupid, θα πάρεις τη σκυτάλη; Κανείς άλλος;

charmed44Νέο Μέλος
01/12/2005, 10:56:02
ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΞΟΡΚΙΣΤΗ..ΝΟΜΙΖΩ,ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΄΄ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ΄΄, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ,ΟΠΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ, Ο ΠΑΠΠΑΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ''ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ'' ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΩΣ, ΟΤΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ..ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ..ΘΑ ΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΤΑΙΝΙΑ ΑΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!
01/12/2005, 14:54:16
Aνακριβές αγαπητέ. Η πρωταγωνίστρια το κοριτσάκι η Λίντα Μπλαιρ δεν τρελλάθηκε απλά επειδή ως γνωστο τα έργα γυρίζονται κομμάτι κομμάτι τρόμαξε πραγματικά όταν είδε το αποτέλεσμα του φίλμ που έπαιξε σαν σύνολο. Δεν νοσηλεύτηκε ποτέ.

Ο ένας παπάς ο Μαξ φον Συντοφ ζει και βασιλεύει, καθώς και δεύτερος Jason Miller είναι μια χαρά.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
01/12/2005, 14:57:52
quote:
ΟΠΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ

Να παρατηρήσω μόνο, αγαπητέ charmed44, ότι αυτό σίγουρα δε συνέβη, μια και το "κοριτσάκι" (κατά κόσμον Linda Blair), το είδαμε αρκετά χρόνια αργότερα να πρωταγωνιστεί σ' εκείνη τη χοντροκομμένη παρωδία του "Εξορκιστή"--με το "συνήθη ύποπτο" Leslie Nielsen . Τώρα, αν αυτό το έκανε για να "ξορκίσει" προσωπικούς δαίμονες, αυτό δεν το γνωρίζω...

Ο μόνος "διάσημος" νεκρός της ταινίας είναι η Ρίτα Σακελλαρίου--η ερμηνεύτρια του "Ιστορία μου, αμαρτία μου" που ακούγεται κάποια στιγμή στην ταινία...--αν και τα αίτια του θανάτου της σαφώς και δεν σχετίζονται με την ταινία...

Μια και μιλάμε για καταραμένες ταινίες, θυμάται κανείς το "Κοράκι" με τον Brandon Lee;

Edited by - durden_alie on 01/12/2005 15:02:38

Edited by - durden_alie on 01/12/2005 15:04:48

CupidΜέλος
06/12/2005, 23:50:20
Αν μιλάμε για τον Μπράντον Λι, δεν μιλάμε απλά για μια "καταραμένη" ταινία, αλλά για μια κληρονομική "κατάρα", από πατέρα σε γιο. Κρίμα, γιατί ο Μπράντον Λι ήταν καταπληκτική "φάτσα" και υπέροχος στο "Κοράκι".
08/12/2005, 05:17:52
quote:
Αν μιλάμε για τον Μπράντον Λι, δεν μιλάμε απλά για μια "καταραμένη" ταινία, αλλά για μια κληρονομική "κατάρα", από πατέρα σε γιο.

Brandon Lee (1965-1993) :

quote:
While filming one scene, where he gets shot repetitively, the cap of a blank (which shoots harmlessly) accidently got lodged in his spine after penetrating his abdomen. The doctors worked desperately for five hours, but it was no use. He was pronounced dead at 1:04 pm the next day.

http://www.imdb.com/name/nm0000488/bio

Bruce Lee (1940-1973) :

quote:
Bruce was involved in completing over dubs and looping for the final cut. Various reports from friends and co-workers cite how he was not feeling well during this period, and on July 20th 1973 he lay down at the apartment of actress Betty Ting Pei after taking a headache tablet, and was later unable to be revived. A doctor was called, and he was then taken to hospital by ambulance and pronounced dead that evening. The official finding was death was due to a cerebral edema, caused by a reaction to the headache tablet. In other words, death by misadventure.

http://www.imdb.com/name/nm0000045/bio

wendigoΜέλος
09/12/2005, 20:58:16
Ίσως η πιο απαγορευμένη ταινία όλων των εποχών (απαγορεύτηκε σε περίπου 60 χώρες):
Cannibal Holocaust του Ruggero Deodato (1980).
Με τη μορφή ενός ψευδο-ντοκυμαντέρ (κάτι που κόπιαρε σαν ιδέα και το επιτυχημένο Blair Witch Project)παρακολουθούμε την περιπέτεια ενός κινηματογραφικού συνεργείου που εξαφανίστηκε στα βάθη της Αφρικής αναζητώντας υλικό για φυλές κανιβάλων. Η ταινία είναι το υποτιθέμενο φιλμ που τράβηξαν και που βρέθηκε μήνες αργότερα κατά τύχη.

Ασφαλώς τίποτα τέτοιο δεν συνέβη στ'αλήθεια, αλλά ήταν ένα εύρημα του σκηνοθέτη (διάφορων ημιάγνωστων ιταλικών b-movies) για να δείξει κάποιες σοκαριστικές σκηνές βίας σε ιδιαίτερα ρεαλιστική ατμόσφαιρα.
Το γεγονός είναι πως για τις ανάγκες του φιλμ όντως σφάχτηκαν κάποια ζώα (νομίζω 4) κάτι που σίγουρα ενόχλησε πολύ και ήταν η βασική αιτία για την απαγόρευση της ταινίας, ακόμα και στην Ιταλία. Ταυτόχρονα ο σάλος γύρω από αυτό δημιούργησε υποψίες και για την ασφάλεια των... ηθοποιών και ο σκηνοθέτης τους παρουσίασε σε ζωντανό τηλεοπτικό σόου
για να πείσει το κοινό πως είναι ζωντανοί (ενδεχομένως και σαν διαφημιστικό τρικ).
Η έντονη ατμόσφαιρα της ταινίας και οι φήμες που τη συνόδεψαν την έκαναν αυτόματα ένα cult classic που πολλοί αναζητούν στην αλογόκριτη βερσιόν ακόμη και σήμερα.
Ακούγεται πως ετοιμάζεται μια συνέχεια της ταινίας (Cannibal Holocaust II) για τη χρονιά που μας έρχεται. Ελπίζω να γυριστεί χωρίς βάναυσες μεθόδους!