- THE DAY THE EARTH STOOD STILL - - Κινηματογράφος -
Ο Κιάνου Ριβς ερμηνεύει ένα επισκέπτη από το Σύμπαν που η παρουσία του στη Γη δημιουργεί αναστάτωση, απορίες και συζητήσεις. Επιστήμονες και πολιτικοί προσπαθούν να ερμηνεύσουν το μυστήριο της επίσκεψής του, μια μητέρα με τον γιο της καταλαβαίνουν ότι ήρθε για να δώσει το μάθημα στους ανθρώπους πως η Γη δεν μπορεί να ζήσει μαζί τους και πως για να ζήσει πρέπει οι άνθρωποι να εξαφανιστούν. Πολυαναμενόμενο, περιπετειώδες, επικό φιλμ με καταπληκτικά ειδικά εφέ, το "The Day the Earth Stood Still", μέσα από το σασπένς και την αγωνία, δίνει ένα μοντέρνο οικολογικό μήνυμα: οι άνθρωποι χρειάζονται τη Γη για να υπάρχουν, όχι η Γη τους ανθρώπους.

Μῆνιν ἄειδε θεὰ...
λογικα την Πεμπτη θα ειναι προς διαθεση!

Σοβαρά, δεν το είχα προσέξει ποτέ… ![]()
![]()

Της μάζας σε περίπτωση εξωγήινης επίσκεψης παίρνει και το οικολογικό της μήνυμα
Το τέλος μου φάνηκε λίγο απότομο αλλα σε γενικές γραμμές ήταν καλή.
Αυτά που θα πω παρακάτω ΄είναι η ταπεινή
υποκειμενική μου γνώμη και τα έχω ξαναπεί ήδη στο blog μου για την συγκεκριμένη ταινία.
Θα σας σταναχωρήσω αλλά την θάβω ![]()
Λατρεύω τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας και απογοητεύτηκα.
Μου φάνηκε πολύ λίγο, ειδικά αν σκεφτούμε πως ήταν ένα remake από την πολύ γνωστή ομώνυμη ταινία του 1951, περίμενα κάτι παραπάνω από μερικά σύγχρονα εφέ.
Πολύ καλός ο σκηνοθέτης άριστο το cast των ηθοποιών, αλλά κάτι δεν πήγε τελικά καλά και το σουφλέ δεν φούσκωσε, ή μάλλον παραφούσκωσε και έσκασε.
Για έλλη μία φορά καλούνται οι Αμερικάνοι να σώσουν τον πλανήτη από τους εξωγήινους εισβολείς.
Τι πρωτοοοοότυποοοο;
Να δεις σε ποιές άλλες ταινίες το έχω ξανασυναντήσει;
Μα πως τις λένε πως τις λένε;
ΑΑΑΑΑ ναι!
"Μέρα ανεξαρτησίας", "Πόλεμος των κόσμων", "οι αρειανοί επιτίθενται", και τόσες άλλες που αν τις απαριθμήσω θα γίνει σεντόνι.
Το "όταν η γη σταματήσει" δεν είναι κακή ταινία(μέτρια είναι),έχει και το γέλιο της όπως εκεί με τον ορό της αλήθειας(φαντάστηκα την Μανωλίδου να ρωτάει εξωγήινο παίκτη και να της γυρνάει μπούμερανγκ), περνάει και τα οικολογικά μηνυματάκια της(ξώφαλτσα αλλά μην είμαστε και πλεονέκτες), εδώ οι εξωγήινοι δεν έρχονται σαν κατακτητές αλλά σαν τιμωροί, επειδή καταστρέφουμε τον πλανήτη που μας φιλοξενεί.
Αυτό που μου φάνηκε πιο εξωφρενικό απ' όλα στην ταινία είναι, ότι από την μία στην πραγματικότητα, στέλνουμε στο διάστημα μέχρι και μουσική και σήματα που περιέχουν την ανθρώπινη γνώση, για να επικοινωνήσουμε με εξωγήινο πολιτισμό αν υπάρχει στην γειτονιά του γαλαξία μας, και στην ταινία είμαστε το άκρον άωτον του κρετίνου, με το που πάτησε ο εξωγήινος το πόδι του στο Αμέρικα, μπαμ και κάτω ο κύριος πριν προλάβει να πει ένα καλησπέρα!!!
Βαλτε του βρε παιδιά πρώτα ένα καφεδάκι, ένα γλυκό του κουταλιού, μία σουμάδα(που την θυμήθηκα πάλι αυτήν;) του καημένου του Κλάατου να τον κεράσετε κι αν δείτε ότι "άλλα" θέλει, μετά τον κερνάτε και σφαιρούλες.
Αλήθεια, όπως φαίνεται στην ταινία, τόσα χρόνια ζούσαν κάποιοι από αυτούς μαζί μας και μας παρατηρούσαν, δεν μας έμαθαν και από την καλή και από την ανάποδη;
Αφού έτσι και αλλιώς είδαν ότι έχουμε βρει τον τρόπο να εξαφανιστούμε μόνοι μας, και ο πλανήτης μας θα επουλώσει τις πληγές του μόλις τον απαλλάξουμε από την παρουσία μας, τι χρειαζόταν να στείλουν το "βαρύ πυροβολικό", με το σύννεφο των μεταλλικών κατσαρίδων, ακρίδων, ή ότι ήταν αυτά τα "έντομα" τέλος πάντων.
Στο τέλος όμως μας κάνουν το χατήρι, γιατί είμαστε γλυκοαίματα και συναισθηματικά εμείς τα ανθρωπάκια, έτσι μας έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία τρομάρα μας.
Ήρθαν να μας κάνουν ντα αλλά μας λυπήθηκαν.
Κούνια που μας κούναγε.
ΥΓ. Τα νάτσος με το τυρί για άλλη μία φορά άπαιχτα!!!

Μου φαίνεται με τα νάτσος με τυρί θα μείνω…

quote:
Για έλλη μία φορά καλούνται οι Αμερικάνοι να σώσουν τον πλανήτη από τους εξωγήινους εισβολείς.
Τι πρωτοοοοότυποοοο;
Στη συγκεκριμένη περίπτωση παραλίγο να μας καταστρέψουν οι αμερικανοί καθώς
Αυτοί είχαν αδιάλλακτη στάση και επιθετική προς τους εξωγήινους οποτε περισσότερο
Δυσφημιστήκαν στη συγκεκριμένη ταινία .
quote:
Αυτό που μου φάνηκε πιο εξωφρενικό απ' όλα στην ταινία είναι, ότι από την μία στην πραγματικότητα, στέλνουμε στο διάστημα μέχρι και μουσική και σήματα που περιέχουν την ανθρώπινη γνώση, για να επικοινωνήσουμε με εξωγήινο πολιτισμό αν υπάρχει στην γειτονιά του γαλαξία μας, και στην ταινία είμαστε το άκρον άωτον του κρετίνου, με το που πάτησε ο εξωγήινος το πόδι του στο Αμέρικα, μπαμ και κάτω ο κύριος πριν προλάβει να πει ένα καλησπέρα!!!
Βαλτε του βρε παιδιά πρώτα ένα καφεδάκι, ένα γλυκό του κουταλιού, μία σουμάδα(που την θυμήθηκα πάλι αυτήν;) του καημένου του Κλάατου να τον κεράσετε κι αν δείτε ότι "άλλα" θέλει, μετά τον κερνάτε και σφαιρούλες.
Καλά όχι ότι δεν ήμαστε κρετίνοι αλλα εντάξει μια υποδοχή της προκοπής θα την κάναμε
Όχι από Ευγενία αλλα από φόβο καθώς οι αλλοι θα ήταν ανώτεροι .
quote:
Στο τέλος όμως μας κάνουν το χατήρι, γιατί είμαστε γλυκοαίματα και συναισθηματικά εμείς τα ανθρωπάκια, έτσι μας έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία τρομάρα μας.
Ήρθαν να μας κάνουν ντα αλλά μας λυπήθηκαν.
Κούνια που μας κούναγε.
Το τέλος Της ταινίας ούτε εμενα μου άρεσε καθώς ηταν απότομο και προβλέψιμο θα προτιμούσα
Να μας καθάριζαν ολους έτσι θα ηταν πιο ρεαλιστικό και απρόβλεπτο .
δεν ειστε οι πρωτοι που την "καλολογουν"!
εχω ακουσει και χειροτερα!
Α! παρεπιπτωντος, τα νατσος δεν μ' αρεσουν! οποτε θα ηταν εξ ολοκληρου χασιμο χρονου

quote:
predator:Α! παρεπιπτωντος, τα νατσος δεν μ' αρεσουν! οποτε θα ηταν εξ ολοκληρου χασιμο χρονου
Τα village έχουν και υπέροχα hot dog, αν σου αρέσουν αυτά τουλάχιστον, ίσως να είχες ένα λόγο να πας
Στην Κοζάνη όμως δεν υπάρχουν village έτσι γλύτωσες το χρόνο σου ![]()

Αλλα προτιμω τα STER CINEMAS, γιατι για Θεσσαλονικη ειναι πολυ καλυτερα (το αντιθετο απο οτι ισχυει Αθηνα)!
Εχουν πολυ πιο μεγαλες οθονες, πολυ πιο ανετες πολυθρονες, με πολυ περισσοτερο χωρο για τα ποδια (δεν χρειαζεται να σηκωνεσαι για να περασει ο αλλος) ΚΑΙ Η ΠΛΑΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΝΑΚΛΙΣΗ (πολυ σπαστικο αυτο στα Village!!! αγριο σπασιμο)
Και εχουν καλυτερο Ποπ Κορν (δεν "βρομαει" το καμμενο βουτηρο)

Βαραει η τιμή .
Πηγα και στην V-Max! Τιποτα!
Δεν συγκρινω με τιποτα τα STER με τις τεραστιες οθονες (απο τις μεγαλυτερες στον κοσμο) καθως και τον πιο δυνατο ηχο (μαζι και μπασο)!!!
Στην Αθηνα δεν ξερω πως ειναι τα STER, αλλα Θεσσαλονικη ειναι τα BEST & MUST (αφου εχουν τις 2πλασιες πωλησεις απο τα Village)

quote:
την εχω δοκιμασει! (προσωπικα νομιζω) δεν αξιζε!
Όχι ρε τέτοιο αραλίκι σε πολυθρόνα δεν άξιζε ?

Η κόπια της ταινίας ήταν χαλασμένη, μου θύμισε κάτι παλιούς συνοικιακούς κινηματογράφους, που κάθε τόσο φωνάζαμε χασάπη γράμματα, η προβολή διακόπηκε για λίγη ώρα, και όταν συνεχίστηκε η ταινία είχε ακόμα προβλήματα.Φυσικά, οι υπεύθυνοι, μας έδωσαν χαρτάκια για να παρακολουθήσουμε δωρεάν μία άλλη ταινία μια άλλη μέρα.
Το χαρτάκι μου το χάρισα αλλού και δεν ξαναπάτησα.

Δεν με βλέπω να πηγαίνω στο σινεμάς, εκτός και αν πέρα από πεταχτό καλαμπόκι διαθέτουν και κοκορέτσι. ![]()

Κάμερα σε μένα!! Σηκωθείτε τώρα! από ντιβάνια, πολυθρόνες, κρεβάτια, ανάκλιντρα η από όπου αλλού βρίσκεστε και καλέστε τώρα!!
quote:
μπα! δεν ηταν και πολυ βολικη, για τα ποδια μου! ασε που κουραστικα περισσοτερο απο οτι περιμενα
Τη ρύθμισες με τα κουμπάκια ?άμα τη ρυθμίσεις όπως πρέπει είσαι πασας .
quote:
Δεν με βλέπω να πηγαίνω στο σινεμάς, εκτός και αν πέρα από πεταχτό καλαμπόκι διαθέτουν και κοκορέτσι.
Εγώ ξέρω καλοκαιρινό σινεμά που ψήνει καλαμάκια σουβλάκια