- Όρος Πεντελικόν - μέρος 2ο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
και βέβαια δεν πρόκειται για ασθένεια...απλά είναι μια ηλεκτροχημική μικροκυματική παραλλαγή τού περίφημου Hutchison effect!!!
...

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Ασθένεια δεν είναι, κεραυνός δεν είναι, ο νταβέλης δεν το τσεκούρωσε... άρα?
επομένως προσφέρω ανιδιοτελώς την μοναδική εναπομένουσα πιθανότητα ως έγκυρη λύση στο πρόβλημα
εντός τού γνωστού πεντελικού πλαισίου φυσικά και τής ορολογίας του!
Πόσο ευθύς να γίνω όταν και τα δέντρα γέρνουν!
Ασθένεια δεν είναι, κεραυνός δεν είναι, ο νταβέλης δεν το τσεκούρωσε... άρα?
επομένως προσφέρω ανιδιοτελώς την μοναδική εναπομένουσα πιθανότητα ως έγκυρη λύση στο πρόβλημα
εντός τού γνωστού πεντελικού πλαισίου φυσικά και τής ορολογίας του!
"απλά είναι μια ηλεκτροχημική μικροκυματική παραλλαγή τού περίφημου Hutchison effect!!!"
γνωριζεις αν επιδρουν και πως τα πεδια του φαινομενου Χατσισον, πανω στην οργανικη υλη? (περαν της συσσωματωσης τους με τα μεταλλα, οπου το ξυλο παραμενει ξυλο και το μεταλλο μεταλλο)
αν εσυ λοιπον αποδιδεις την στρεψη του κορμου στο φαινομενο Χατσισον και οχι σε εναν ανεμοστροβιλο, πρεπει και να την τεκμηριωσεις,
αλλιως κανεις φτηνη πλακα και οχι μονο: προβοκαρες το τοπικ μου και συνεχιζεις εδω
δεν μας λες τελικα, τι σε ενοχλει με την Πεντελη και τα τοπικ που ασχολουνται με αυτην και γιατι?

Επομένως είναι ασθένεια; Κι αν ναι, τι είδους; Πόσο συχνά παρατηρείται;
Κι αν δεν είναι ούτε ασθένεια, τότε τι είναι;
Αν πρόκειται για κάποιο άγνωστο μέχρι στιγμής φυσικό φαινόμενο;
Και το ξανατονίζω. Δύο μήνες πρίν που ξαναπέρασα από το ίδιο σημείο, το πεύκο ήταν ΟΡΘΙΟ. Στο σημείο όπου καταλήγει η κορυφή του δέντρου, υπάρχει ένα μονοπάτι. Πάντοτε περνούσα από’ κει και ποτέ δεν θυμάμαι κάποιο λυγισμένο πεύκο να φράζει το μονοπάτι.
Gentleman, στην τρίτη φωτογραφία όντως υπάρχει διαφορά στο χρώμα κι’ αυτό επειδή την ώρα που τράβηξα τη φωτογραφία άναψε το φλας.
Μια εβδομάδα μετά που ξαναπέρασα από’ κει, το δέντρο το είχαν… πριονίσει.
Κοιτάξτε όμως τι φύτρωσε δίπλα του! Ένα νέο πευκάκι μόλις μισό μέτρο. Για να το φύτεψε αυτός που πριόνισε το μεγάλο ούτε κουβέντα να γίνεται. Άλλωστε, πουθενά δεν φαίνονται ίχνη σκαψίματος, το χορταράκι τριγύρω είναι απείραχτο. Αυτό για κάποιους δεν σημαίνει τίποτα. Για’ μένα σημαίνει πολλά.
"Somewhere where the mountains collide, that's where i found my new life" (Ensiferum)
"Somewhere where the mountains collide, that's where i found my new life" (Ensiferum)
αν θεωρήσουμε ότι το δέντρο παραμορφώθηκε χωρίς την επίδραση εξωτερικών παραγόντων, ή συμφωνα με τη βούληση κάποιας Νόησης [η λέξη χρησιμοποιήται χωρίς ίχνος ειρωνίας] δεν θα έπρεπε ο εξωτερικός φλοιός να παραμείνει άθικτος, και το δέντρο να συστραφεί χωρίς επιπτώσεις πάνω του;
επειδή δεν μπορώ να είμαι σίγουρος από τη φωτογραφία, μπορείς να μου πεις αν υπάρχουν άλλα παραμορφωμένα δένδρα εκεί κοντά;
επίσης κάτι ακόμα. θα μπορούσε να πλησιάσει στο δεντρο κάποιο όχημα;
γιατί έχω δει ένα παρόμοιο δενδρο στην πάρνηθα, μόνο που είχε ένα αυτοκίνητο πάνω του!![]()
πάντως για μένα, είναι εξαιρετικά δύσκολο η παραμόρφωση να προέρχεται από την επίδραση κάποιου... αδέσποτου πεδίου παραχθέντος από το hutchison effect [πέρα από την πλάκα]. έχω μελετήσει αρκετά το φαινόμενο στη σχολή μου, και λογίκα θα έπρεπε περισσότερα από ένα δένδρα να έχουν συστραφεί.
έχω μία ακόμη θεωρία, αλλά πες μου πρώτα, πως είναι το ανάγλυφο της περιοχής; κατηφόρα; πόσες μοίρες;
υ.γ. μη σ απασχολεί προς το παρόν το μικρό πευκάκι, δεν είναι απίθανο να φυτρώσει ένα πεύκο δίπλα σε άλλο, ειδηκά αν το πρώτο έχει φυγει απ' τη μέση..
αυτο φιλε crucifire ειναι ενα απο τα σημαντικα στοιχεια γι αυτο το επεσημανα απ την αρχη
quote:αν θεωρήσουμε ότι το δέντρο παραμορφώθηκε χωρίς την επίδραση εξωτερικών παραγόντων, ή συμφωνα με τη βούληση κάποιας Νόησης [η λέξη χρησιμοποιήται χωρίς ίχνος ειρωνίας] δεν θα έπρεπε ο εξωτερικός φλοιός να παραμείνει άθικτος, και το δέντρο να συστραφεί χωρίς επιπτώσεις πάνω του;
Νοηση που συστρεφει δεντρα και τα σπαει?
ο συλλογισμος σου ειναι σωστος για τον φλοιο - για να τραυματιστει, πρεπει να υπηρξε βιαιος εξωτερικος παραγοντας
quote:επειδή δεν μπορώ να είμαι σίγουρος από τη φωτογραφία, μπορείς να μου πεις αν υπάρχουν άλλα παραμορφωμένα δένδρα εκεί κοντά;
υπαρχουν
φαινονται και στις φωτογραφιες που παρεθεσε ο Νταβελης
αυτο ειναι αλλο ενα σημαντικο στοιχειο και μπραβο που το επεσημανες
quote:πάντως για μένα, είναι εξαιρετικά δύσκολο η παραμόρφωση να προέρχεται από την επίδραση κάποιου... αδέσποτου πεδίου παραχθέντος από το hutchison effect [πέρα από την πλάκα]. έχω μελετήσει αρκετά το φαινόμενο στη σχολή μου, και λογίκα θα έπρεπε περισσότερα από ένα δένδρα να έχουν συστραφεί.
το hutchison effect το χρησιμοποιησε ο γνωστος προβοκατορας ειρωνικα, επειδη το αναφερω στο βιβλιο μου ως πιθανη εξηγηση για τις παραμορφωσεις των μεταλλων στα τουνελ των εργων
δεν υπαρχουν καταγεγραμμενες παραμορφωσεις σε οργανικη υλη υπο την επιδραση των πεδιων του φαινομενου Χατσισον, και τα πεδια δεν κυκλοφορουν αδεσποτα
η πιθανοτερη εξηγηση ειναι οτι το πευκο ειχε παρει κλιση και συστραφει μεγαλωνοντας (οπως και τα γειτονικα του), εξ αιτιας της υπαρξης εντονων κομβων γραμμων Χαρτμαν στην περιοχη
ενας τοπικος, μικρος σε μεγεθος και διαρκεια, αλλά δυνατος ανεμοστροβιλος, θα μπορουσε να το συστρεψει περισσοτερο και να το τσακισει, αφου ηδη το κεντρο βαρους του δεν ηταν φυσιολογικα μοιρασμενο
το ιδιο θα μπορουσε να συμβει και με εναν δυνατο ανεμο, αν η συστροφη και η κλιση ηταν μεγαλες πια, και το δεντρο δεν μπορεσε να κρατηθει ορθιο
ενας ηδη συστραμενος κορμος θα σπασει στα σημεια συστροφης πεφτοντας, γιατι ειναι τα πιο αδυναμα
το θεμα ειναι οτι η περιοχη εχει πολλα συστραμενα και παραμορφωμενα πευκα, αν ειναι αυτη που νομιζω, ισχυρη ενδειξη υπαρξης πολλων γραμμων και κομβων Χαρτμαν σε κοντινες αποστασεις
ο Χαρτμαν λεει οτι μια τοπικη βαρυτικη ανωμαλια μειωνει τις φυσιολογικες αποστασεις των γραμμων και των κομβων, και αυξανει την ενταση της ενεργειας της περιοχης

quote:
ο Χαρτμαν λεει οτι μια τοπικη βαρυτικη ανωμαλια μειωνει τις φυσιολογικες αποστασεις των γραμμων και των κομβων, και αυξανει την ενταση της ενεργειας της περιοχης
Φίλε jonniebegood απ'ότι γνωρίζω οι κόμβοι Χαρτμαν είναι σταθεροί καθώς και οι γραμμές που διαπερνούν. Εχεις βρει σε ποιές περιπτώσεις μπορεί αυτές να αλλάξουν;
Υπάρχει τρόπος κάποιος που θέλει να φτιάξει ένα σπίτι να βρεί αν στο σημείο που έχει επιλέξει υπάρχει κάποιος κόμβος;

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ,
ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.
Επέκταση της ρίζας του κομμένου δένδρου θα είναι το δεντράκι.
Αλλά πάλι, μισό μέτρο σε 1 βδομάδα, σαν πολύ δεν είναι για πεύκο;
Dare To Dream
quote:quote:
ο Χαρτμαν λεει οτι μια τοπικη βαρυτικη ανωμαλια μειωνει τις φυσιολογικες αποστασεις των γραμμων και των κομβων, και αυξανει την ενταση της ενεργειας της περιοχηςTroll
Φίλε jonniebegood απ'ότι γνωρίζω οι κόμβοι Χαρτμαν είναι σταθεροί καθώς και οι γραμμές που διαπερνούν. Εχεις βρει σε ποιές περιπτώσεις μπορεί αυτές να αλλάξουν;
υποθετω οτι μπορει να αλλαξουν αν συμβει καποια σοβαρη τεκτονικη μεταβολη
quote:Υπάρχει τρόπος κάποιος που θέλει να φτιάξει ένα σπίτι να βρεί αν στο σημείο που έχει επιλέξει υπάρχει κάποιος κόμβος;
παλια αφηναν μια αγελαδα να βοσκει στο χωραφι και εκει που επελεγε να κοιμηθει, εχτιζαν
το ιδιο συμβαινει με τον σκυλο