ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- HALIL GIBRAN - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- HALIL GIBRAN - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Theo23 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
The_StalkerΝέο Μέλος
12/06/2003, 19:12:47
Geia sas, filoi moy..
Menw poy sta Xania krhths, kai asxoloymai xronia me ton Castaneda.
Kathoti exw ftasei se ena arketa proxwrhmeno stadio, kai eksaskw pleon praktikes poy moy htan adianohto oti kapote tha kataferw na kanw, psaxnw kapoion poy na exei kai aytos proxwrhmenh gnwsh panw ston Castaneda, gia na boithisoyme oso ginetai o enas ton allon kai na kataferoyme na proxwrhsoyme akoma perissotero.
O Diwkths.

spiritΜέλος
12/06/2003, 23:41:58

Αμμος και Αφρος

Σαν εχεις πε8υμια να γραψεις
*μον οι 8εοι ξερουν γιατι*
τρεις παραστατες πρεπει να χεις:
γνωση,μαγεια,και τεχνη αγνη...

Του ανεπιτιδευτου την τεχνη,
γνωση ,του λογου μουσικη
και τη μαγεια,που ειναι:αγαπη,
στους αναγνωστες σου,πολλη...

* * *

Τ αλη8ινο δεν ειναι κεινο που ο αλλος φανερωνει
μα κεινο που δε δυναται στο φως να βγαλει.
Γι αυτο , σαν θελεις να τον νιωσεις,λυση ειναι μια μονη
στα ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ:προσοχη μεγαλη.

* * ** * *
Δωσμου σιωπη κ εχω το μεσο
τη νυχτα εγω να προσκαλεσω...
*
Σπειρε ενα σπορο μες στη γης ,για ν αποκτησεις γνωση:
oτι σε λιγο λουλουδι θα σου ανταποδωσει..
.....................
Λενε ο μεγαλος ανθρωπος πως δυο καρδιες κατεχει.
Η μια ματωνει,μα κοντα ειν η δευτερη : π αντεχει...
....
Στης μανας σου, του καθε ονειρου,χρονια ησουν τη σφαιρα,
ωσοτου, για να σε γεννησει, ξυπνησε μια μερα....

ΧΑΛΙΛ ΓΚΙΜΠΡΑΝ **********Αμμος και αφρος

dsm

T-SEEKERΜέλος
20/06/2003, 21:02:54
Xαλιλ γκιμπραν...δεν έχεις παρα να διαβάσεις ενα βιβλίο του για να καταλάβεις ότι έχεις να κάνεις με έναν από τους καλύτερους λυρικούς εκφραστές τουανθρώπινου συναισθήματος . Θυμάμαι τυχαία ένα χρόνο πριν έπεσε στα χέρια μου ο "προφήτης" και μετο που διάβασα μια σελίδα αποφάσισα να το αγοράσω και από τότε έχει γίνει ένας από τους καλύτερους μου "ποιητές" .
Πάντως σχετικα με την άποψη ότι όταν αφήνεις τον αλλον να δει μέσα σου ένα κομάτι σου σκλαβώνεται πιστεύω πως ναι μεν έχει κάποιο δίκιο αλλά πιστεύω πως τα "πλεονεκτήματα" υπερτερούν των μειονεκτημάτων .Τί αξία θα είχε μία ζωή χωρίς έναν άνθρωπο που να μπορείς να κοιτάξεις στα μάτια και να του πεις τα βαθύτερα συναισθήματα και σκέψεις σου ... πιστεύω πως όλοι μας επιζητούμε έναν τέτοιο άνθρωπο . Βεβαια είναι βέβαιο πως κα΄ποιες φορές ίσως το μετανιώσεις που ανοίχτηκες στον άλλο αλλά δεν αξίζει να κρύβεσαι μόνο και μόνο επειδή υπάρχει η πιθανότητα να πληγωθείς και να μην εκτιμηθεί αυτό που είσαι ή επειδή είχες μία κακή εμπειρία με κάποιον στο παρελθόν . Οσοι έχετε διαβάσει λεο μπουσκαλια και ιδιέτερα " να ζεις , ναγαπας και να μαθαίνεις " καταλαβαίνουν τι ενοώ ... παρακινώ ανεπυφύλακτα να το διαβάσετε ...σας δίνει εμπιστοσύνη στον άνθρωπο και σας κάνει περήφανο για τον εαυτό σας .

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"