- Μετεμψύχωση & μετενσάρκωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Θα το αιτιολογήσω γιατί :
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΩΝ ΣΟΥ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ 1, ΕΝΑΜΙΣΥ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΑΡΚΩΣΗΣ (κάτι που συνέβη τόσο σε μένα όσο και σε πολλά γνωστά μου πρόσωπα)
Η ΜΕΤΑΝΣΑΡΚΩΣΗ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΟΝΑΧΑ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ... άν βλέπεις και μέλλον κάτι άλλο συμβαίνει.
Γνώμη μου είναι οτι ο ανθρώπινος νούς μερικές φορές στα όνειρα μπορεί να ταξιδέψει στο παρελθόν και στο μέλλον.
Αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση και αγαθότητα της ψυχής του.
Θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας το γεγονός οτι σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων η πληροφορία οτι έχουν ενσαρκωθεί ξανά στο παρελθόν ίσως να μην επιφέρει χαρά αλλά σύγχυση.
Κι ο λόγος που θα επιφέρει σύγχυση είναι το οτι μπορεί να έχουν γεννηθεί κι ανατραφεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον (οικογενειακό, θρησκευτικό, κοινωνικό) που να έρχεται σε πλήρη ρήξη με την έννοια της μετενσάρκωσης.
Αν για παράδειγμα μάθω (με τον Α, Β τρόπο) οτι στην προηγούμενη μου ενσάρκωση ήμουν ένας βοσκός που γεννήθηκε το 500 μ.Χ. στην Σικελία κι αρκεστώ σ' αυτό τότε όντως η πληροφορία αυτή θα μου προσφέρει λίγα πράγματα - ενδεχομένως να μη μου προσφέρει και τίποτα.
Αν όμως δω την προηγούμενη ενσάρκωση μου και τις πληροφορίες που έλαβα από την επίγνωση της σαν μια προσπάθεια βελτίωσης της τωρινής μου ενσάρκωσης, δεν θα έχω κάποια οφέλη?
Αν αναλογιστώ επάνω σε διάφορα ζητήματα που είχαν να κάνουν με την ενσάρκωση εκείνη, την ζωή μου κτλ και την αντιπαραβάλλω με την σημερινή μου ενσάρκωση δεν θα λάβω κάποια μαθήματα?
Δεν θα προσπαθήσω να αποφύγω κάποια λάθη αντιμετωπίζοντας την ζωή μέσα από ένα άλλο πρίσμα?
Δεν θα δώσω μια άλλη βαρύτητα στην εξέλιξη μου ως Ψυχή?
Δεν θα συλλάβω καλύτερα την έννοια της καρμικής ανταπόδωσης?
Η έννοια της μετενσάρκωσης λοιπόν, φίλε μου, έχει να κάνει με την συνέχεια της ζωής σε ένα άλλο επίπεδο στο μέλλον κι είναι άμεσα συνυφασμένη με την πορεία μας προς την Φώτιση.
Όπως έχω ξαναπεί τα πάντα γύρω μας εκτελούν μια κυκλική πορεία.
Ο άνθρωπος γιατί να ξεφεύγει? ![]()
Αυτό λοιπόν που θα πρέπει να κατανοήσουμε είναι το δίδαγμα που μπορούμε να λάβουμε από την έννοια της μετενσάρκωσης...
quote:
Αντίθετα, η θεωρία των ακασικών αρχείων δεν προϋποθέτει την μετενσάρκωση για να λειτουργήσει. Σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις πρόσβαση σε μία "αιθερική" βιβλιοθήκη όπου καταγράφονται τα πάντα! Απλώς, ο λόγος που συνέδεσα τα ακασικά αρχεία με τη μετενσάρκωση είναι γιατί η μετενσάρκωση αφορά σε εμπειρίες ενός (1) μόνον ατόμου (μόνον ότι αφορά στον εαυτό μας), ενώ στο ακασικό πεδίο όπου αποτυπώνονται τα πάντα, κάθε άνθρωπος μπορεί να βιώσει εμπειρίες τόσο δικές του, όσο και άλλων.
Για να έχεις όμως συνειδητή πρόσβαση στην αιθερική αυτή βιβλιοθήκη στην οποία είναι καταγεγραμμένα τα πάντα για όλη την ανθρωπότητα θα πρέπει να έχεις συνειδητή πρόσβαση στην ίδια σου την Ψυχή και στα μέρη που αυτά την αποτελούν.
Πως θα μπορέσεις να διαχειριστείς την γνώση αυτή (συλλογικό στοιχείο) αν πρώτα δεν έχεις κατανοήσει σε βάθος τον εαυτό σου (ατομικό στοιχείο).
Και πιστεύω πως η έννοια της μετενσάρκωσης μπορεί να σε βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην κατανόηση αυτή γιατί έχει να κάνει ακριβώς με την ψυχή σου... ![]()

In anticipation of my resurrection...
Η αποδοχή του ενός δε λειτουργεί ανασταλτικά για την αποδοχή του άλλου.
quote:
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΩΝ ΣΟΥ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ 1, ΕΝΑΜΙΣΥ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΑΡΚΩΣΗΣ (κάτι που συνέβη τόσο σε μένα όσο και σε πολλά γνωστά μου πρόσωπα)
Ομολογώ πως δε μπορώ να αντιληφθώ το επιχείρημα σου, θα σου ήταν εύκολο να πεις κάποια πράγματα παραπάνω σχετικά μ' αυτό?
Το παράδειγμα των ονείρων όπου είναι προφητικά για τον θάνατο πχ κάποιου αγαπημένου προσώπου δεν έχει καμία σχέση με τη μετενσάρκωση.
Γιατί το συνδέεις μ' αυτήν?
Νομίζω πως δεν γίνεται να συνδεθεί με την πρόβλεψη μελλοντικών γεγονότων, άρα πως αυτό αποτελεί ένα επιχείρημα κατά της έννοιας?
quote:
Η ΜΕΤΑΝΣΑΡΚΩΣΗ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΟΝΑΧΑ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ... άν βλέπεις και μέλλον κάτι άλλο συμβαίνει.
Κατά την γνώμη μου έχει να κάνει και με το παρελθόν και με το παρόν και με το μέλλον.
Η σχέση όμως με το μέλλον είναι υπαρκτή μέσα από ένα άλλο επίπεδο, όπως ανέφερα και στο προηγούμενο μήνυμα μου. ![]()

quote:
Dying_Incubus: Ομολογώ πως δε μπορώ να αντιληφθώ το επιχείρημα σου, θα σου ήταν εύκολο να πεις κάποια πράγματα παραπάνω σχετικά μ' αυτό?
Μάλλον δέν κατάλαβες καλά αυτό που έγραψα αγαπητέ Dying_Incubus.
Για να το διορθώσω λοιπόν λίγο γράφω οτι ... ΔΕΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΜΕΝ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΣΑΡΚΩΝΣΗ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΡΟΛΟ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ (απο την στιγμή που ισχύει)ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ Η ΜΕΤΑΝΣΑΡΚΩΝΣΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΟΥΝ.
ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΕΤΑΝΣΑΡΚΩΝΣΗΣ ή μνήμες περασμένων ζωών.
Είναι κατανοητό νομίζω ...
Όσο για αυτό που έγραψες για το μέλλον δέν το έχω διαβάσει, θα προσπαθήσω να το βρώ.
Edited by - snoopy on 11/01/2007 10:22:22
Λυπάμαι που διάφοροι προσωπικοί λόγοι με ανάγκασαν να απέχω από τη συζήτηση τις τελευταίες μέρες.
Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα αναπτύχθηκαν, δεν μπορώ βέβαια να πω ότι δεν τα έχουμε ξαναπεί, αλλά είναι πάντα ενδιαφέροντα όπως και να 'χει. Μιλώντας λοιπόν για την super-psi 2-3 σελίδες πιο πίσω είχα αναφέρει κι εγώ τη θεωρία των *ακασικών αρχείων* κατά κάποιους ή *μορφογενετικών πεδίων* κατά άλλους θεωρητικούς.
Είναι μια δόκιμη θεωρία. Εξάλλου η ιδέα ότι ζούμε σε μια θάλασσα ενέργειας, σε ένα απέραντο ενεργειακό πεδίο, όπου τα πάντα είναι διαθέσιμα στους πάντες, αρκεί να μπορέσουν να συντονιστούν με αυτά, έχει αρχίσει να αποδεικνύεται και επιστημονικά τα τελευταία χρόνια.
Αγαπητέ μου Chastity, όσον αφορά αυτό που είπε ο Dying Incubus για τις περιπτώσεις παιδιών που έχουν αναμνήσεις προηγούμενων ζωών, πρέπει να συμπληρώσω ότι σε αυτές συγκαταλέγονται πολυάριθμες περιπτώσεις παιδιών όχι μόνο με αναμνήσεις αλλά και σημάδια στο σώμα τους, τα οποία συνδέονται με τις αναμνήσεις τους και αποδεικνύονται από την καταγεγραμμένη ιστορία.
Για παράδειγμα, πρόχειρα θυμάμαι την περίπτωση ενός παιδιού από την Τουρκία, το οποίο γεννήθηκε με ένα φοβερό σημάδι στο κεφάλι και το οποίο έλεγε στους γονείς του από πολύ μικρή ηλικία ότι ήθελε να πάει σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία με έναν μύλο και ένα ποταμάκι (η οποία αποδείχτηκε ότι όντως υπήρχε καμιά 50ριά χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο που είχε γεννηθεί) γιατί εκεί τον είχε σκοτώσει κάποιος με ένα φτυάρι. Πράγματι στον μύλο που περιέγραφε το παιδάκι, είχε γίνει μια δολοφονία: ένας ληστής δολοφόνησε τον μυλωνά χτυπώντας τον με το φτυάρι στο κεφάλι, περίπου 25 χρόνια νωρίτερα. Βρέθηκαν και τα σχετικά αποκόμματα εφημερίδων, καθώς και η αναφορά της αστυνομίας για το συμβάν. Και υπάρχουν πολλές άλλες παρόμοιες καταγεγραμμένες περιπτώσεις.
Όσον αφορά την πρόσβαση στα ακασικά αρχεία ή στα μορφογενετικά πεδία, νομίζω ότι δεν είναι απλή υπόθεση. Έχοντας κάνει channeling αρκετά χρόνια, μπορώ να σου πω ότι η πληροφορία που *διαβάζει* κανείς δεν είναι αμιγής, υπεισέρχονται πολλά προσωπικά στοιχεία και πράγματα από το υποσυνείδητο που εντέλει την κάνουν μάλλον άχρηστη, αν όχι επικίνδυνη. Υπάρχουν βέβαια και άλλες δόκιμες μέθοδοι, πρέπει όμως να προσεγγίζονται με μεγάλη καθαρότητα κατά την άποψή μου και η πρόθεση πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένη. Για μένα η μόνη πρόθεση που στέκει για την αναζήτηση πληροφοριών τέτοιου είδους είναι η θεραπεία.
Snoopy και Open Mind, χαίρομαι που σας ξαναβλέπω, μας λείψατε. Συμφωνώ μαζί σου Open Mind, η συναισθηματική αναγνώριση μιας εμπειρίας (πρέπει να) έχει σημασία. Συμφωνώ και μαζί σου Snoopyσε αυτό που λες ότι
quote:Ασφαλώς και δεν είναι, αλλά καμιά φορά βαθιά μέσα μας *ξέρουμε* ποια περίπτωση ισχύει.
ΔΕΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΜΕΝ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΣΑΡΚΩΝΣΗ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΡΟΛΟ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ (απο την στιγμή που ισχύει)ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ Η ΜΕΤΑΝΣΑΡΚΩΝΣΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΟΥΝ
Με πολλή αγάπη,
Unseen
***** Συγχώρεση. Αγάπη. Ευλογία. *****
quote:
Unseen: Snoopy και Open Mind, χαίρομαι που σας ξαναβλέπω, μας λείψατε.
Εδώ θα είμαστε πάντα αγαπητή Unseen ... όσο είμαστε καλά θα μπαίνουμε πού και πού![]()
quote:
Unseen:
Ασφαλώς και δεν είναι, αλλά καμιά φορά βαθιά μέσα μας *ξέρουμε* ποια περίπτωση ισχύει.
Χαίρομαι που τουλάχιστον εσύ κατανοείς το σκεπτικό μου.
Ο φίλος Dying_Incubus για άλλη μιά φορά με παρεξήγησε.
Είπαμε και η μετανσάρκωση είναι κάποια θεωρία κάτι το πιθανό, αλλά δέν μπορούμε να το πάρουμε ετσιθελικά σάν κανόνα για οτιδήποτε φαινόμενο συμβαίνει στην ζωή μας.
Την αλήθεια μόνο ο θεός την ξέρει, κανένας απο εμάς δέν δικαιούται να πεί οτι μπήκε στην θέση του και την γνωρίζει.
quote:
Χαίρομαι που τουλάχιστον εσύ κατανοείς το σκεπτικό μου.
Ο φίλος Dying_Incubus για άλλη μιά φορά με παρεξήγησε.
Μπορώ να πω, αγαπητέ snoopy, οτι πλέον κατανόησα κι εγώ το σκεπτικό σου...

ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΠΑΝΤΑ.
snoopy ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ ΤΗΝ ΨΕΤΕΜΨΥΧΩΣΗ
ΑΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΑΚΑΣΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙΣ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΙΣΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΟΤΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΡΙΝ.
ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
quote:
...Υπάρχουν διάφορα είδη ονείρων. Για παράδειγμα, υπάρχουν όνειρα όπου είσαι παρατηρητής αλλά διαδραματίζονται τόσο έντονες σκηνές που είναι σαν να είσαι ο πρωταγωνιστής! Υπάρχουν άλλα όνειρα όπου είσαι το 1ο πρόσωπο αλλά είναι τόσο ήπια που νομίζεις πως τα έζησε άλλος. Πάντως σε κάθε πρίπτωση κυριαρχούν τα προσωπικά συναισθήματα αφού το ίδιο άτομο είναι ο δέκτης όλων αυτών των εικόνων. Στην ύπνωση κατ' ουσίαν το άτομο εξαναγκάζεται να φέρει στην επιφάνεια στοιχεία από το υποσυνείδητό του. Εκεί είναι αποτυπωμένες παραστάσεις που βίωσε είτε σε 1ο, είτε σε 3ο πρόσωπο. Το αν θα αναπαραχθούν ή όχι έντονα συναισθήματα δεν εξαρτάται μόνον από το είδος της παρατήρησης αλλά και από το τι παρατηρείς. Όλα είναι σχετικά φίλε μου.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΕΝΤΟΝΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΙΩΘΕΙΣ
ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ.
ΘΑ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ
ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΘΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΕΝΤΟΝΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠ ΤΟ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ.
quote:
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΕΝΤΟΝΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΙΩΘΕΙΣ
ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ.
ΘΑ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ
ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΘΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΕΝΤΟΝΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠ ΤΟ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ.
Δεν μπορώ να πω ούτε πως έχεις δίκιο, ούτε πως έχεις άδικο. Ο λόγος είναι γιατί δεν γνωρίζουμε ακόμα των τρόπο που ο ανθρώπινος εγκέφαλος αλληλεπριδρά με το ακασικό πεδίο. Δηλαδή υπάρχουν περιπτώσεις όπου δεν γνωρίζουμε επακριβώς το αν κάτι που βιώνουμε νοητικά αποτελεί προσωπικό βίωμα ή βίωμα άλλου ατόμου. Όπως γνωρίζεις, σε διάφορα όνειρα, βρισκόμαστε σε 1ο πρόσωπο κι όχι παρατηρητές. Το βίωμα είναι έντονο αλλά δε νομίζω όλο αυτό να είναι αρκετό για να αποδώσουμε την εξήγηση της βιωματικής εμπειρίας μόνον στη μετενσάρκωση (δηλαδή ο καθένας που βιώνει εντόνως ένα όνειρο παρελθοντικής εποχής δε θεωρείται απαραίτητα πως έζησε και τότε).

Lux e tenebris
quote:
Open Mind:
snoopy ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ ΤΗΝ ΨΕΤΕΜΨΥΧΩΣΗ
ΑΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΑΚΑΣΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙΣ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΙΣΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΟΤΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΡΙΝ.
ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ
Εγώ τουλάχιστον φίλε Open Mind στις περιπτώσεις που γνωρίζω δέν έχει αλλάξει τίποτα, τα όνειρα επαληθεύτηκαν με τον τρόπο που τα οραματίστηκε ο φορέας τους.
Αλλά δέν αποκλείω οτι μπορεί να αλλάξει κάτι ... πιστεύω οτι εάν υπερβάλλουμε δυνάμεις με πίστη και προσπάθεια μπορούμε να το κάνουμε.
Και εγώ πιστεύω οτι οι δύο θεωρίες μπορούν να συνδεθούν.
quote:
Chastity:Το βίωμα είναι έντονο αλλά δε νομίζω όλο αυτό να είναι αρκετό για να αποδώσουμε την εξήγηση της βιωματικής εμπειρίας μόνον στη μετενσάρκωση (δηλαδή ο καθένας που βιώνει εντόνως ένα όνειρο παρελθοντικής εποχής δε θεωρείται απαραίτητα πως έζησε και τότε).
Θα μπορούσε να είναι κάλλιστα ένα ταξίδι στο παρελθόν (με τον ίδιο τρόπο που ταξιδεύουμε και στο μέλλον) σε κάποιον τόπο τον οποίο υποσυνείδητα θαυμάζουμε (απο τηλεοράσεις ή βιβλία) ή έχει σχέση με αγαπημένο μας πρόσωπο.
Εδώ και χρόνια Αμερικανοί ακτιβιστές, συγκρουόμενοι με την συντηρητική, θρησκευτικά, κοινή γνώμη των ΗΠΑ, προωθούν το παραπάνω σχέδιο. Επειδή όμως θεωρούν δύσκολο να πείσουν τους συμπατριώτες τους, στρέφονται στην Αγγλία και γενικότερα στην Ευρώπη διότι μας θεωρούν πιο... ανοικτόμυαλους.
Τι λέτε; Να τους στείλουμε την "θεούσα" Λουκά, να τους αλλάξει μυαλά; ![]()
![]()
![]()
Περισσότερα...
http://www.observer.co.uk/uk_news/story/0,6903,631955,00.html