- Περι Ενθεογενών/"Ψυχεδέλειας":Ωδή προς Όλους - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Αν έχετε κάτι να προσθέσεται μαυτό το θέμα δεν έχει κλείσει είναι πάντα ανοιχτό και περιμένει τις απόψεις σας!
Reality: A serotonine induced Hallucination?

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Είχα αφήσει λίγο το θέμα να καταλαγιάσει αλλα επέστρεψα επειδή το θεωρώ φλέγον.Χάρηκα πολύ που το βρήκα στην θέση του,το μόνο εύκολο θα ήταν να είχε αφαιρεθει...εεεε..χαθεί εννοούσα ![]()
Ελπίζω σε εποικοδομητικές συζητήσεις!
ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΝΤΑΤΟΥΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ site ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΠΕΜΨΕ Ο hotchipilli.
ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΚΟΠΙΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ Η ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΤΟ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗ ΒΙΑΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΚΑΚΩΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΟΥΤΕ Ο hotchipilli ΝΑ ΠΡΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΒΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΒΕΙ ΜΟΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΨΥΧΗ.ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΟ.
ΝΤΑΤΟΥΡΑ
Δύο αρσενικά και δύο θυλικά.Τέσσερα πανούργα τέρατα...Δύο σαγηνεύτρειες και δύο σατανάδες.Δύο μαύρες κυρίες και δύο σκοτεινοί άγγελοι ! Τί διάολο γίνεται εδώ ;;;
Καλώς ήρθατε (σχετικό το καλώς...) στον κόσμο των μαγισσών, στο αρχαίο δυτικό μαγικό ρόφημα.Πολλές από τις προηγούμενες ουσίες (με εξαίρεση τον Αμανίτη και την Κάνναβη) δεν φύτρωναν στην Ευρώπη ή δεν ήταν γνωστές.Αυτά τα τέσσερα μαύρα ξαδέρφια, όμως, ήταν γνωστά από τους πανάρχαιους χρόνους σε όλους τους πολιτισμούς της ηπείρου μας.Στον Ελληνικό, στον Κέλτικο, στον Νορβηγικό, κτλ.Άρα στο συλλογικό ασυνείδητο (μια έννοια που έχει πολύ μεγάλη σημασία για τα ενθεογενή μαγικά βοτάνια) υπάρχουν καταγεγραμμένες αρχαίες μνήμες και προχριστιανικές παραστάσεις τόσο δυνατές που νιώθεις καμιά φορά να σε τυλίγουν και να σε οδηγούν μόνες τους...
Το βοτάνι του διαβόλου, η Άτροπος (μια από τις Μοίρες που έχει δανοίσει το όνομά της, όχι τυχαία, στην Μπελλαντόνα), ο Υοσκίαμος και ο Καλάνθρωπος είναι πρώτα ξαδέρφια.Τα ενώνει, εκτός από την δυσαιδεμονία, η ίδια χημική σύσταση.Ατροπίνη και Σκοπολαμίνη.Δύο ουσίες που η κάθε μία ξεχωριστά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο αλλά και ως δηλητήριο.Ο συνδιασμός τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα πάντα !
Ονόματα που δείχνουν τον σεβασμό γενεών και γενεών, δεν μπορούν παρά να σε προειδοποιούν και να σε προετοιμάζουν για μια θαρραλέα (ή μήπως ανόητη ;) απόφασή σου. Από εδώ και στο εξής, αλλάζουμε επίπεδο.Δεν έχουμε πλέον την διασκέδαση του LSD ή την ομορφιά του μανιταριού.Έχουμε κάτι πολύ διαφορετικό, έχουμε ντελίριο και απόλυτο χάσιμο.Έχουμε τον χορό της ψυχής με πνεύματα φυτών πανίσχυρα και πονηρά.Έχουμε την πραγματικότητα του ονείρου και στα όνειρα όλα μπορούν να συμβούν...
Είναι τόσο μεγάλη η δύναμή τους που πρόσφατα αποδείχτηκε ότι ακόμα και η απλή επαφή με το φυτό (για παράδειγμα το καθημερινό πότισμα) μπορεί να προκαλέσει αύξηση των ονείρων.Αυτό αποτελεί περισσότερο προειδοποίηση, παρά προτροπή.Τα φυτά αυτά είναι νόμιμα, αφού χρησιμοποιούνται για ορό της αλήθειας από τις μυστικές υπηρεσίες (μόνο ο καημένος ο Οτσαλάν ξέρει τι τράβηξε από αυτούς τους δαίμονες).Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να παίζουμε με αυτά.Καταρχάς χρήση παραπάνω από 2 φορές τον μήνα, ατροπίνης και σκοπολαμίνης, δημιουργεί προβλήματα στον άνθρωπο (τα παιδιά πεθαίνουν και με μια απλή χρήση).Τα προβλήματα περιλαμβάνουν έντονη απώλεια πραγματικότητας, έντονη αύξηση σεξουαλικής και μη δύναμης, διόγκωση της ίριδας και μερική απώλεια όρασης.Επίσης προβλήματα στον ρυθμό της καρδιάς, στην θερμοκρασία του σώματος και στις αρτηρίες καθώς και πολλά άλλα που επιβεβαιώνουν την αξία τους ως καθαρά δηλητήρια.
Πολύ απλά, αν αποφασίσεις να χωθείς σε αυτό τον τομέα, πρέπει να ξέρεις ότι αν τα δεις ως διασκεδαστικά να κάνεις χρήση σύντομα θα καταλάβεις ότι τα φυτά σε χρησιμοποιούν για τους όποιους σκοπούς τους.
Πάντως, για να αποφεχθεί ο πανικός, η στήλη θα περιγράψει κάποια πράγματα με μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση σε περίπτωση ανάγκης.Καταρχάς ο λαιμός σου θα ξεραθεί.Σε τέτοιο σημείο που θα δυσκολεύεσαι να καταπιείς.Έπειτα δεν θα καταλάβεις ότι σε έχει πιάσει.Εδώ έγκειται και ο δαιμονικός χαρακτήρας.Θα περάσουν ώρες και δεν θα έχεις καταλάβει τίποτα.Κάποια στιγμή θα πέσεις για ύπνο και τότε θα αρχίσουν όλα.Αντί να κοιμηθείς και να δεις όνειρα, θα ξυπνήσεις σε μια παραζάλη και θα είσαι μέσα στο όνειρο ! Έντονα συμπτώματα μελαγχολίας (η σκοπολαμίνη είναι μελαγχολικιά) θα εμφανιστούν καθώς και έλλειψη κατεύθυνσης.Πρόσεχε πολύ ! Στα όνειρα αν δεις ότι πεθαίνεις, πηδώντας από ένα ψηλό κτίριο, το μόνο που θα συμβεί είναι να ξυπνήσεις απότομα.Στο φτιάξιμο αυτών των δαιμόνων θα συμβεί ακριβώς το ίδιο πράγμα με την ίδια ακριβώς αίσθηση, αλλά αυτή την φορά θα σκοτωθείς στα αλήθεια...Όταν θα είσαι φτιαγμένος η αίσθηση σου θα είναι ίδια με αυτή ενός δυνατού ονείρου.Θα νομίζεις ότι όλα είναι αλήθεια και δεν θα αισθάνεσαι καμία διαφορά με την πραγματικότητα...Τις παραισθήσεις θα τις βιώνεις στο 100% και θα είναι εξαιρετικά δύσκολος, έως αδύνατος, ο διαχωρισμός του τί είναι αληθινό και τί όχι.
Αν σε αυτή την φάση σκεφτείς να πετάξεις, θα πετάξεις.Πρέπει όμως να το σκεφτείς, πράγμα δύσκολο.Επιπλέον οι αρτηρίες σου θα διογκωθούν και θα αυξηθεί η κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα την έντονη ζάλη.Επιπρόσθετα είναι πιθανόν να εμφανιστεί πυρετός, ο οποίος αν αυξηθεί πολύ (πάνω από 42 C) μπορεί να προκαλέσει το θάνατο.Τέλος ταχυκαρδία είναι επίσης πιθανή.
Όταν ξενερώσεις (δηλαδή έπειτα από 12 ώρες το λιγότερο εως τρεις μέρες το συνηθέστερο εως και ποτέ σε κάποιες περιπτώσεις...) είναι πιθανό να έχεις υποστεί κάποια βλάβη.Θα υπάρχει hangover που σε καμία περίπτωση δεν θα θυμίζει αυτό του αλκοόλ.Θα νιώθεις κουρασμένος και δεν θα μπορείς να βλέπεις κοντινά αντικείμενα, αφού η ίριδά σου θα είναι μεγάλη σαν μπαλάκι του γκολφ.Για τον ίδιο λόγο το έντονο φως θα σε καίει (ειδικά ο ήλιος) και γενικά θα θυμίζεις βρυκόλακα ή λυκάνθρωπο μετά την μεταμόρφωση !
Αυτά γράφονται για ενημερωτικούς λόγους, ώστε αν αποφασίσεις να προχωρήσεις, τουλάχιστον μην πανικοβληθείς.Όλα τα άνωθεν στοιχεία θα φύγουν μετά από καιρό, ίσως χρειαστούν και 10 μέρες, ίσως και παραπάνω.Πάντα να παίρνεις την ευθύνη των πράξεων σου και αν καταλήξεις σε νοσοκομείο/ψυχιατρείο προσπάθησε να τους εξηγήσεις ότι έχεις λάβει ατροπίνη και σκοπολαμίνη, αλλά μην πεις τίποτα παραπάνω.Υποθέτω ότι θα σε βοηθήσουν εκείνη την ώρα, για μετά δεν ξέρω ! Η ατροπίνη φεύγει, μέσα σε 24 ώρες, από τα ούρα.
Σε μικρές δόσεις, έχουν πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα.Αν χρησιμοποιηθεί μικρή ποσότητα και με τον κατάλληλο τρόπο τότε προκαλούν αύξηση της σεξουαλικότητας, αύξηση της σωματικής δύναμης και υπέροχα, μα πραγματικά υπέροχα, όνειρα.Λέγεται ότι στην Μακεδονία το δίναν στα μωρά για να τα κοιμίζουν και να τα ησυχάζουν.Επιπλέον καίγοντάς τα στο θυμιατήρι δημιουργούν ένα σύννεφο που προσκαλεί τους δαίμονες και μπορεί να τους διατάξει.Επειδή η χρήση τους στην μαύρη μαγεία είναι δεδομένη, πρόσεχε γενικά τι κάνεις.Ελαφριά αποτελέσματα επίσης, επιτυγχάνονται με το κάπνισμα.Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει την ποσότητα που καπνίζεις να την κάνεις τσάι γιατί θα ξεφύγεις άσχημα (συνέβει σε δυο Ολλανδούς και ακόμα τους ψάχνουν !).Διαφορετικές ποσότητες για διαφορετική χρήση, όπως επίσης και διαφορετικά μέρη των φυτών.Έχε στο νου σου ότι τα σπόρια είναι τα πιο δυνατά, έπειτα έρχονται τα φύλλα και τέλος η ρίζα.ΟΛΑ τα μέρη των φυτών (ειδικά στη ντάτουρα) είναι ψυχοενεργά, ακόμα και η μυρωδιά τους !
Τέλος κάτι που ήδη υπόθηκε, αλλά το ξαναλέμε.Είναι νόμιμα, τα βρίσκεις εύκολα και είναι και φτηνά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παίζουμε μαζί τους !!! Επίσης αν αποφασίσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε, φωνάζουμε τον κολλητό να μας προσέχει και κλειδωνόμαστε στο σπίτι.
Και κάτι άλλο εξαιρετικά σημαντικό.Τα βότανα αυτά ΣΕ ΚΑΛΟΥΝ ! Ειδικά αν είσαι αρχάριος, θα το νιώσεις.Αν αγοράσεις ή βρεις κομμάτια από τα φυτά και τα έχεις πχ. στο συρτάρι σου θα νιώθεις το κάλεσμα.Θα φωνάζουν να τα φας και μάλιστα θα ελπίζουν στο να φας πολύ.ΜΗΝ ΥΠΑΚΟΥΣΕΙΣ ! Το μαγικό κάλεσμα είναι το τραγούδι τους, που σαν δαιμονισμένες σειρήνες θα στο τραγουδάνε μέρα νύχτα.Δείξε δύναμη, κέρδισε την πρώτη μάχη.Θα ακολουθήσουν πάρα πολλές.Βασικά όλο το φτιάξιμο είναι η μάχη του εαυτού σου με τα φυτά.Αν φοβηθείς θα σε καταλάβουν παραισθήσεις τρόμου και μετά ο θεός ξέρει τι θα γίνει...Δείξε δύναμη, καθάρισε το μυαλό σου και ζήτησε να σου αποκαλυφτεί κάτι ή να εξασκήσεις κάτι νέο.Με αυτόν τον τροπο μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις κατάλληλα.
ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΤΑΞΙΔΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΙΡΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ?
ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ.
http://www.geocities.com/SunsetStrip/Palladium/8237/grpsyexp.html

Κατα την άποψή μου είναι το πλέον ακατάλληλο φυτό για εκσατικές εμπειρίες,αλλα η βίωσή του παρομοιάζεται με εξωσωματική εμπειρία,με αστρική προβολή καθώς επίσης αν ο χρήστης πέσει για ύπνο περνάει σε μια υπναγωγική κατάσταση όμοια με το "φωτεινό,ενσυνείδητο ονείρεμα" (Lucid Dreaming).
Ίσως μερικοί καστανεντικοί το έχουν ακούσει....Να παραθέσω λοιπόν και κάποιο άλλο στοιχείο.Φέρτε το μυαλό σας μαι μάγισσα απο παραμύθι.Στοίχημα οτι μια απο τις εικόνες που σας έρχεται και υπάρχει σε πολλά κινούμενα σχέδια,σε πολλά παραμύθια και σε πολλές παραδόσεις είναι αυτή που η μάγισσα καβαλάει την σκούπα.Καλά πώς προέκυψε αυτό? Κάθε μύθος έχει μια εξήγηση απο πίσω...
Η αθώα και έυχαρης μαγισσούλα μας ,θα καιγόταν και σήμερα στην πυρά των MME αν υπήρχε.Γιατί? ΓΙατί πολύ απλά δεν καβαλούσε την σκούπα.ΤΗν έβασε μέσα στον κόλπο της αφού πρώτα την είχε αλοίψει με έναν χυλό απο φυτά της οικογένειας των σολαλανιδων.Ντατούρα ,υοσκίαμος,μανδραγόρας! Ένα μίγμα του οποίου την αλοιφή αν την βάλεις σε μέρος που έχει πλούσια αιμάτωση (βλενογγόνος του κόλπου,του πρωκτού κτλ κτλ) προκαλεί το λιγότερο ένα αίσθημα πτήσης και το περισσότερο....να είσαι τρείς μέρες "εκτος".Εμαφνίζοντα μπροστά σου φίλοι που έχουν πεθάνει προ πολού,αφήνεις το σώμα σου και πετάς κτλ κτλ.Συνδίασε τώρα αυτή την επίδραση με κάποια αλφα σεξουαλικότητα που περιέχει η είσοδος της σκούπας στον κόλπο (αυνανισμός συγχρόνως?) και έχεις μια δυνατή εμπειρία πέρα για πέρα περίεργη και πέρα για πέρα απαγορευμενη (Είπαμε παραβαίνει πολά ταμπού).
Εδώ μιλάμε για ενα πολύ επικίνδυνο φυτό με όλη την έννοια της λέξης.Τα ενεργά αλκαλοειδή που περιέχει είναι η ατροπίνη και η σκοπολαμίνη .Η δε ατροπίνη πέρνει το όνομά της απο την Άτροπο,την μοίρα που ΕΚΟΒΕ τον ΝΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.Αν ο χρήστης παίξει μαζί της ή κάνει λάθος στην δοσολογία τότε πολύ απλα μπορεί να πάθει μια ξεγυρισμένη καρδιακή ανακοπή.Η δράση τους είναι αντιχολινεργική και προκαλούν ντελίριο.Το ίδιο πάνω κάτω έκανε και ο πορτοκαλής παράγωντας που ψέκασαν οι φιλέσπλαχνοι αμερικάνοι όλο το βιετναμ (πάρτε και δείτε την ταινία Jacobs Ladder).
Τι θα συνέβαινε λοιπόν αν μια παρέα νεοφώτιστων αποφάσιζε να δοκιμάσει αυτό το φυτό για να παίξει? (Προσοχή,το σενάριο δεν είναι τραβηγμένο,είναι πλήρως ρεαλιστικό).5 μέρες μετά θα έχεις έναν νεκρό τυπά,έναν άλλο που συνελήφθει στον δρόμο επειδή έτρεχε γυμνός και καταματωμένος ουρλιάζωντας για δαίμονες και ακόμα έναν τυπάκο να νοσηλέυετε στο ψυχιατρείο αφού πρώτα αποφάσισε να τριγυρύσει στην πόλη σπάζωντας βιτρίνες,κατουρώντας στα τραπεζάκια κάποιας καφετέριας και αναχωρώντας με το κτέλ για κάποια άσχετη πόλη στην οποία και συνελήφθει....Κανένας απο αυτούς μπορεί να μην θυμάτε τι έγινε (ναί,ιδίος ο νεκρός)

.....EINAI H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΦΥΤΡΩΝΕΙ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.
ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΡΕΙΠΩΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ.
ΠΑΝΤΩΣ ΠΑΙΔΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΜΩΣ) ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΨΥΧΕΔΕΛΙΚΩΝ.ΑΠΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΩΣ ΚΑΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ.
ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΦΥΣΗ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΦΥΤΑ -ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ (ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑ) ΣΥΝΑΙΣΗ, ΕΓΚΡΑΤΙΑ, ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ, ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ- ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΑΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ/ΟΔΗΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΕΣΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΑΝΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
ΔΥΣΤΗΧΩΣ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, Η ΒΙΑΣΥΝΗ, Η ΑΓΝΟΙΑ, ΟΙ "ΚΑΚΕΣ ΠΑΡΕΕΣ" ,ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΘΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ.
ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΥΧΕΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΑΠΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ "ΟΠΛΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΙΣΩ ΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ?ΜΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ.ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΤΑ ΨΥΧΕΔΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΒΙΑΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΑΝΤΑΡ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΨΑΧΝΕΙΣ.ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΝ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΑΝΩΔΥΝΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΛΕΚΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.
piece love unity & respect
Συμφωνώ μαζί σου..."Υπάρχουν πολλοί δρόμοι που οδηγούν στην Ρώμη".Ο καθένας όμως σε οδηγεί με τον δικό του τρόπο.Πχ μπορείς με μπόλικο διαλογισμό να αγγίξεις το Satori,Kundalini την ενεργειακή θάλλασα΄,την "Διαφώτιση" όπως επίσης κάποιος θα μπορούσε και με την χρήση ενός φυτού,του κατάλληλου φυτού κάθε φορά (τις κονσέρβες τις ανοίζουμε με ανοιχτήρι,όχι με τορναδόρο!).Ο κάθε δόμος διαφορετικός και ΜΗ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΜΟΣ.Όπως είπα παλιότερα τα ενθεογενή ψυχεδελικα δεν αντικαθιστούν τον διαλογισμό,ούτε ο διαλογισμός αντικαθιστά αυτές τις ουσίες....
Συχνά πάνω σε αυτό το θέμα βλέπω διάφορες αντιδράσεις.Οι τρείς κύριες είναι : (όπου Χ βάλτε αγαπημένη μέθοδο ή το μονοπάτι της μαθητείας σας)
a)η Χ μέθοδος είναι ανώτερη των Ενθεογενών
b)η Χ μέθοδος είναι ισάξια των Ενθεογενών
c)η Χ μέθοδος είναι κατώτερη των Ενθεογενών
Στην a) περίπτωση θα βρείς πολούς θιασώτες με που θα βιαστούν να μιλήσουν για "τεχνητό" και θα υπερτονίσουν πως οι δικές τους "φυσικές" εμπειρίες είναι εξ ορισμού ανώτερες.Ϊσως φοβούνται οτι χρόνια προσπάθειας με την Χ μέθοδο απειλούνται απτο την ύπαρξη και την χρήση ενός φυτού.ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να μελετήσουν παραπάνω το θέμα,τους αρκεί που είναι "αγιότεροι" απο τους "παραπλανημένους χρήστες ουσιών,αυτά τα βδελυρά υποκείμενα".Τους φοβίζει πολύ οτι ίσως καταργηθεί το αλάθητο τους,περισσότερο όμως τους τρομάζει οτι για να βιώσει κάποιος εκστασικά/μυστηριακά φαινόμενα δεν χρειάζετε να είναι "elite μυστικιστής" που να έχει φάει χρόνια και χρονάκια μέσα σε σέκτες,μυστηκούς οργανισμούς,τάγματα και πάνω απο σκονισμένους πανάρχαιους πάπυρους με θεικές τεχνικές....Εδώ φυσικά έχουμε και τον θιασώτη της ιδέας "Φτάνω εκεί που φτάνεις χωρίς ουσίες"...Εχμ...ΠΟΥ?Πως ξέρεις φίλε την τοποθεσία που φτάνει κάποιος χωρις να έχεις πάει ποτε?Μιλώντας για ανοιχτομυαλιά ε?
Στην b) περίπτωση προσωπικα παρατηρώ μια "ανακωχή" μεταξύ "κλασσικών Χ μεθόδων" και αυτων των φυτών.Ίσως το άτομο που το υποστιρίξει έχει κάποια εμπειρία με αυτά τα φυτά.Εδώ όμως πιστέυω οτι γίνεται το λάθος της ταύτισης.Προσωπικά πιστεύω οτι ο κάθε δρόμος είναι διαφορετικος...Δεν υπάρχει "πανομοιότυπος" δρόμος,ο καθε ένας είναι μοναδικός.Δεν μπορεί να εξισωθεί ο διαλογισμός με τα ενθεογενή ούτε τα ενθεογενή με τον διαλογισμό. Μπορούν να συγκριθούν όμως τα αποτελέσματά τους
Η c)περίπτωση είναι η πιο σπάνια και αυτή που προκαλέι τις περισσότερες αντιδράσεις.Όποιος υποστιρίξει κάτι τέτοιο είναι ο χειρότερος εφιάλτης της ομάδας που υποστιρίζει το a).Αυτό το άτομο θα αναφέρει οτι απο αρχαιοτάτων χρόνων ο άνθρωπός έχει επαφή με αυτά τα φυτά και μέχρι να βρεί τι τρώγετε και τι όχι και ανακαλύπτωντας το θρησκευτικό συναίσθημα μέσα απο αυτα.Εδώ επίσης θα πούν οτι η ψυχεδελική εμπειρία είναι η πιο άμεση,η πιο δυνατή η πιο συγκλονιστικη εμπειρία που υπάρχει...(όπως είπες ανοίγουν βίαια το τρίτο ματι,δεν το χαιδεύουν απαλά ούτε το "αυνανίζουν")Απο ότι έχω δεί ως τώρα τα άτομα της c) κατηγορίας έχουν αρκετά ιστορικά επιχειρήματα και έχουν εμβαθύνει πολύ στην μελέτη και στην γνώση αυτών των φυτών αφήνωντας δυστηχώς (ή μήπως ΕΥΤΥΧΩΣ?) τα άτομα της ομάδας α) να παπαγαλίζουν κάποια κλισέ με σαθρή επιχειριματολογεία.
Όλοι οι δρόμοι διαφορετικοι...
Όλα είναι Δρόμος!
ΚΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΩΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ Ε?
ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C.
ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ (ΑΥΤΑ ΤΑ "ΚΑΘΑΡΜΑΤΑΚΙΑ") ΠΟΥ ΣΝΟΜΠΑΡΟΥΝ!!!!!! .
ΝΑΙ ΣΝΟΜΠΑΡΟΥΝ.
ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ: "ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ? ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΤΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΓΩ?. ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΘΗΣΗ ΤΟΥΣ: ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟ.
ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΔΗΘΕΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΨΥΧΕΔΕΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΝΟΜΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.
ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ) ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΦΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ Η ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ ΑΝ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΕ Ο ΦΙΛΟΣ XOTCHPILLI2.ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΣΟΧΗΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ "ΤΑΞΙΔΙ"
ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ"ΠΕΙΡΑΤΕΣ" ΟΙ "ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ" ΚΑΙ ΒΡΕΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΟΜΟΡΦΟ "ΚΑΡΑΒΑΚΪ"
ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΕΝΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΠΟΙΟ ΨΗΛΑ.
ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΕ?
ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΑ ΓΕΜΑΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ (ΚΑΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΕΝΩ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ).
ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ.
ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.(ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΕΔΩ).
ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ.(ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΔΩ).
ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙΣ.
ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΗΘΟΠΟΙΑΡΕΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ "ΝΤΥΝΟΝΤΑΙ" ΚΑΛΑ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΑΙΣΙΟ ΤΑΞΙΔΙ.
ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟ.
ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΑΚΑ ΞΩΤΙΚΑ.
ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΡΑΒΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΥΓΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.
Εγώ θα κάνω ένα συνδυασμό του a και του c και θα πω ότι ναι μεν η χρήση κάποιου ενθεογενούς μπορεί να είναι μια απο τις πιο άμεσες,δυνατές και συγκλονιστικές εμπειρίες που μπορεί να βιώσει κάποιος,αλλά αν δεν έχει φάει χρόνια και χρονάκια πάνω απο σκονισμένους πανάρχαιους πάπυρους με θεικές τεχνικές,πιθανόν να είναι μια εμπειρία απο ανούσια ως και επικίνδυνη..."Πολλοί δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη" αλλά και "η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα".
Αυτά τα έχεις πει με δικά σου λόγια σε προηγούμενα μηνύματα βέβαια αλλά καλό είναι να επαναλαμβάνονται, γιατί οι άνθρωποι ξεχνάνε εύκολα και έχουν την τάση να προσλαμβάνουν μόνο αυτό που τους είναι ευχάριστο.Και βέβαια δεν θεωρώ τον εαυτό μου εξαίρεση αυτού του κανόνα.
Άσχετος με αυτή την τόσο αφηρημένη έννοια που λέγεται "εσωτερισμός" δεν είμαι,αλλά δεν είμαι και καλά "διαβασμένος".Έτσι λοιπόν νιώθω ότι δεν έχω πάρει αυτά που θα μπορούσα να είχα πάρει από την εμπειρία αν ανήκα στους ανθρώπους της πρώτης κατηγορίας.Επιπλέον δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι οι άνθρωποι της συγκεκριμένης κατηγορίας (και εννοώ τους πραγματικούς "elite εσωτεριστές",και όχι την πολυάριθμη κατηγορία αυτών που απλά αυταπατώνται),έχουν ανάγκη των ενθεογενών.Το γιατί το είπες σχεδόν μόνος σου.Αν οι α) δεν μπορούν να δούν που έχουν φτάσει οι c) απλά καταπίνοντας το όποιο ενθεογενές, τότε είναι πολύ πιθανό ότι και οι c) δεν μπορούν να δουν που έχουν φτάσει οι a).Μπορεί να είναι ήδη πιο πέρα,μόνιμα,και με κυριαρχία στην κατάσταση.Απλά δεν ξέρουμε...
Όπως καταλαβαίνεις σου μιλάω πλέον απο "μέσα" μετά από τα έξι γραμμάρια ξηρής Psilocybe Cubensis που κατανάλωσα πριν ένα μήνα και κάτι.Δεν έχω χρόνο να μιλήσω τώρα για την εμπειρία αυτή καθ'αυτή (πιθανά να πω περισσότερα μέσα στο Σαββατοκύριακο).
Κάτι άλλο τώρα.Στην Ολλανδία συζήτησα με πολύ κόσμο πάνω στα magic mushrooms και κατάλαβα ότι τα bad trips μετά την κατανάλωση τους είναι πολύ συχνά.Και μιλάνε για πολύ άσχημα ταξίδια, και σε άτομα που είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ στην κανονική τους ζωή.Για αυτό το λόγο τα διάφορα smart shops πουλάνε και ένα είδους "αντίδοτου" σε μορφή κάψουλας (mushroom stabilizer το λένε).Αυτή η κάψουλα σε επαναφέρει στην "πραγματικότητα".Ελπίζω αυτοί που εισάγουν τα μανιτάρια να είναι αρκετά υπεύθυνοι και να εισάγουν και αυτό το προιόν.Αλλιώς θα στείλουν κάποιον άνθρωπο "αδιάβαστο".Δεν παίζουν με αυτές τις ουσίες.Τερτίπια του στυλ "λυπούμεθα αλλά είσασταν ψυχάκιας και δεν το ξέρατε" δεν έχουν καμμιά υπόσταση για μένα.Και πάνω απο όλα ηθική υπόσταση.
Άλλος πές θα πάρει τα μανιτάρια του.Άλλος θα κρούσει τα τύμπανά του ,άλλος θα επισκευτεί κάποιο χώρο υψηλής ενέγειας (δείτε που είναι χτισμένοι οι ναοί,δεν είμα φαντασιοπλικτός αλλα και οι θετικές επιστήμες επιβεβαιώνουν ύπαρξη τουλάχιστον ισχυρών μαγνητικών πεδίων σε αυτά τα μέρη).Άλλοι νηστέυουν.Τι θα γίνει λοιπόν αν κάποιος καλά ψαγμένος,καλά διαβασμένος βαρέσει το τύμπανό του υπο νηστεία έχωντας πάρει μαι ισχυρή δόση ενθεογενούς σε έναν τόπο υψηλής ενέργειας και ακολουθώντας ήδη ένα μονοπάτι το οποίο διέπει την ζωή του? Ίσως εκεί είναι το ζουμί?
Οποιαδήποτε ακρότητα την θεωρώ "μη αγαθή" εκ φύσεως.Ίσως καμμιά φορά υπερτονίζω την σημασία των ενθεογενών,αλλα αυτό το θέμα είανι τόσο παρεξηγημένο,τόσο παραγκωνισμένο ,τόσο "τσαρλατανοποιημένο" που ίσως χρειάζετε αρκετό μπλα μπλά και τονισμό για να πάρει την θέση που του ανήκει,την θέση της μελέτης μακριά απο "νόμους που σε προκαταλαμβάνουν επειδή ώς γνωστόν θέλουν μόνο το καλό σου" ,μακριά απο καμπάνιες τους στύλ "Just Say NO".Η άγνοια πλέον δεν περνάει και το θέμα των ενθεωγενών τουλάιχστον στο βιολογικό του επίπεδο μπορεί να μελετηθεί και να μετρηθεί.
Φίλε Mercury όντως θαραλλέο το εγχείρημά σου περιμένω να ακούσω και τις λεπτομέρειες διεξαγωγής καθώς επίσης και την εμπειρία σου.Ίσως προτρέχω αλλα θα σου πώ κάτιΑν κέρδισες κάτι απο αυτη την εμπειρία μπορείς να το κρατήσεις κοντά στην καρδία σου μόνο με ενεργό άγώνα.ΤΟ έχω ξαναπεί εξάλλου : "Αν αυτές οι ουσίες ήταν στιγμιαία και παντοτινή διαφώτιση,τότε τα κλαμπάκια θα ήταν γεμάτα γκουρού ,αγίους,φιλόσοφους και επιστημονες"
quote:
Κάτι άλλο τώρα.Στην Ολλανδία συζήτησα με πολύ κόσμο πάνω στα magic mushrooms και κατάλαβα ότι τα bad trips μετά την κατανάλωση τους είναι πολύ συχνά.Και μιλάνε για πολύ άσχημα ταξίδια, και σε άτομα που είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ στην κανονική τους ζωή.Για αυτό το λόγο τα διάφορα smart shops πουλάνε και ένα είδους "αντίδοτου" σε μορφή κάψουλας (mushroom stabilizer το λένε).Αυτή η κάψουλα σε επαναφέρει στην "πραγματικότητα".Ελπίζω αυτοί που εισάγουν τα μανιτάρια να είναι αρκετά υπεύθυνοι και να εισάγουν και αυτό το προιόν.Αλλιώς θα στείλουν κάποιον άνθρωπο "αδιάβαστο".Δεν παίζουν με αυτές τις ουσίες.Τερτίπια του στυλ "λυπούμεθα αλλά είσασταν ψυχάκιας και δεν το ξέρατε" δεν έχουν καμμιά υπόσταση για μένα.Και πάνω απο όλα ηθική υπόσταση.
Απο ιατρικής απόψεως τίποτα δεν σταματάει ενα ταξίδι με ενθεογενές.Το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να χωρηγήσει ένα αντιψυχωτικό.Όχι οτι είανι προτεινομενο,απλά δρά σαν "ψυχικός ζουρλομανδύας" με την ίδια έννοια που μπορείς να θεραπέυσεις κάποιον που ουρλιάζει "πονάει η κοιλιά μου!!!" κοβωντάς του την...γλώσσα! Θα σταματήσει να δηλώνει οτι πονάει οπότε VOILA! τον θεράπευσες.Σε πιο κοινά Ελληνικά και χωρίς παρομοιώσεις,ένα αντιψυχωτικό αποχαυνώνει το άτομο που περνάει δύσκολες στιγμές τον βγάζει "εκτός λειτουργίας" μέχρι να περάσει η εππίρεια της ουσίας...ΤΟ καλύτερο που έχει να κα΄νει κάποιος είναι αντί να χαπακώσει το άτομο να το βοηθήσει να ξεπεράσει αυτο που τον προβληματίζει.Έτσι η εμπειρία γίνετε διδακτική και όχι ένα "άσχημο ταξίδι που πρέπει να τερματιστεί".
Επίσης μην ξεχνάς οτι τα "απόλυτα φυσιολογικά άτομα που σάλταραν" δεν τα έκαναν με τα ίδια ευγενή κίνητρα που περιγράφω...Υπάρχουν ολλοί παράγωντες και δυστηχώς η πλειοψηφία ατόμων που την πάτησαν πήγαιναν για γέλια και βγήκαν κουρεμένοι.
Ενδιαφέρομαι πάρα πολυ να μάθω την σύσταση του Mushroom stabilizer.Λογικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΨΥΧΩΤΙΚΟ γιατί κάτι τέτοιο απαιτή συνταγή γιατρού.Μπορεί να είναι κάποιο placebo μιας που το "άσχημο ταξίδι" ε΄΄ιναι στο κεφάλι μας.ϊσως περιέχει νιασίνη η οποία σε μεγάλες δόσεις προκαλεί κοκκινίλα και έξαψη οπότε αυτα τα συμπτώματα συνδιασμένα με την αντίληψη του χρήστη οτι μόλις πήρε το μαγικό χάπι που σταματάει το ταξίδι (placebo effect ruleeeezzzz) τον βοηθήσει.Έχω ακούσει διάφορα κουλά απο smartshop οτι η ζάχαρη σταματάει το ταξίδι ακόμα και η βιταμίνη C.Δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό στοιχείο,καμμία μελέτη που να στηρίζει κάτι τέτοιο και είχα διαπληκτιστεί παλιότερα με κάτοχο smartshop για αυτό το θέμα...
Θέλει τρομερή προσοχή!!! ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΜΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! (το υπερτονίζω γιατι οι άνθρωποι όπως είπες ξεχνανέ)
Θα προσπαθούσε καποιος πχ εδώ μέσα την επίκληση κάποιου πανίσχυρου πνέυματος για παιχνίδι ή χωρίς προετοιμασία? Δεν νομίζω....Κάντε την αναλογία με τα μανιτάρια...
Φίλε Mεrcury μου έχεις κορυφώσει το ενδιαφέρον για την εμπειρία σου.Περιμένω με ανυπομονησία!
Σε καμμία περίπτωση δεν προτρέπω σε εγκατάληψη παλαιών μεθόδων ή στην υποτίμησή τους.Απλά επαναφέρω για σύγχρονη συζήτηση ένα παλαιό ΕΡΓΑΛΕΙΟ το οποίο κακώς έχει δαιμονοποιήθεί,ξεχαστεί και αμαυρωθεί! Είναι ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ! οχι ΛΥΣΗ! ¨Οπως εξάλου και κάθε εσωτεριστική διαδικασία ,κάθε παλιός σκονισμένος πάπυρος μπορεί να βοηθήσει και να απαντήσει ερωτήματα θέλει όμως επιμονή και δουλειά.
Τι έκανα εγώ με τις αποστολές μου? Επανέφερα στην εργαλειοθήκη που συζητάμε στο Esoterica ένα εργαλείο,πές ένα κατσαβίδι.
Δεν λέω "Πετάξτε την εργαλειοθήκη ,και κρατήστε το κατσαβίδι!"
Δεν λέω "Γϊνετε μανιακοί του κατσαβιδίου,φάτε με αυτο ,καντε έρωτα με αυτό,υμνήστε αυτό και στήστε ένα άγαλμα σε κάποιον μεγάλο Κατσαβιδοθεό"
Ουδέποτε επίσης θα έλεγα οτι "Το κατσαβίδι είναι υποχρεωτικό"
Λέω απλα την θέση του κατσαβιδίου στην εργαλειοθήκη.Μπορείς να ξεβιδώσεις την βίδα μετά απο 5ώρο πασπάτεμα με ξυλαράκια και σιδεράκια,μπορείς να την ξεμοντάρεις σε κανα πεντάλεπτο βαρώντας την με τα σφυρια,επίσης όμως πολύ θα διευκόλυνε και το κατσαβίδι.
ΠΑΝΤΑ με την προυπόθεση οτι ξέρεις πως θα το χρησιμοποιήσεις,χωρίς να βγάλεις το μάτι σου με αυτό,χωρίς να γλυστρίσει και να κατακόψεις τα χέρια σου ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΞΕΒΙΔΩΝΕΙΣ ΟΠΟΙΑ ΒΙΔΑ ΒΡΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ!
Συγκεκριμένη η θέση του λοιπόν,Προσεχτική η χρήση του!
Εδώ που τα λέμε πολλές δουλειές θα μπορούσαν να γίνουν σιγά-σιγά και χώρις ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ,ΥΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ (όπου εργαλειοθήκη βάλε τον εσωτερισμό,το ψάξιμο με ότι εσωτερικό).
Μια εργαλειοθήκη όμως επιταχύνει (ΚΑΤΑΛΥΕΙ) την όλη διαδικασία και κάνει την δουλεία που βαλθήκαμε να κάνουμε υλοποιήσημη πρωτού...λήξει ο χρονός μας.
Πραγματικά ελπίζω να έγινα κατανοητός!
quote:
ΚΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΩΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ Ε?ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C.
ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ (ΑΥΤΑ ΤΑ "ΚΑΘΑΡΜΑΤΑΚΙΑ") ΠΟΥ ΣΝΟΜΠΑΡΟΥΝ!!!!!! .
ΝΑΙ ΣΝΟΜΠΑΡΟΥΝ.
ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ: "ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ? ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΤΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΓΩ?. ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΘΗΣΗ ΤΟΥΣ: ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟ.
ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΔΗΘΕΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΨΥΧΕΔΕΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΝΟΜΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.
ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ) ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΦΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ Η ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ ΑΝ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΕ Ο ΦΙΛΟΣ XOTCHPILLI2.ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΣΟΧΗΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ "ΤΑΞΙΔΙ"
ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ"ΠΕΙΡΑΤΕΣ" ΟΙ "ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ" ΚΑΙ ΒΡΕΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΟΜΟΡΦΟ "ΚΑΡΑΒΑΚΪ"ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΕΝΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΠΟΙΟ ΨΗΛΑ.
ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΕ?
ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΑ ΓΕΜΑΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ (ΚΑΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΕΝΩ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ).
ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ.
ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.(ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΕΔΩ).
ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ.(ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΔΩ).
ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙΣ.
ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΗΘΟΠΟΙΑΡΕΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ "ΝΤΥΝΟΝΤΑΙ" ΚΑΛΑ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΑΙΣΙΟ ΤΑΞΙΔΙ.ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟ.
ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΑΚΑ ΞΩΤΙΚΑ.
ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΡΑΒΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΥΓΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.
AYTOI EINAI "MIKΡΟΥΤΣΙΚΟΙ" -ΑΥΤΟΝ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΤΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΑΔΑΗ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΠΕΛΑΝΤΟΝΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΗ ΦΑΝΕ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΣΗ.
ΤΟΝΙΖΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ "ΦΤΙΑΧΤΟΥΝΕ" ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ "ΑΛΛΟΥ".
ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ "ΔΕΜ ΓΙΝΕΤΑΙ" ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.
ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ" ΚΑΤΑ ΤΑ 50 ΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΘΕΟΓΕΝΕΣ.
ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ -ΑΝ ΚΑΙ Ο ΞΟΤΣΙΠΙΛΛΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΒΡΩΣΗ ΣΤΑ ΚΛΑΜΠΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΕΗΤΣΕΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Να αναφέρω κάτι έτσι ώς σαντυγί στην τούρτα μας (το κερασάκι θα μπεί πολύ αργότερα και το θέλω μεγαλειώδες,όμορφο και όχι ζελατινοποιημένο!)
Δυο στοιχεία για εμένα:
Έχω ασχοληθεί με τις θετικές επιστήμες αρκετά ,στην τελική αυτές έχω σπουδάσει οπότε το μυαλό μου "άνοιξε" σε μεθόδους κριτικής σκέψης και αξιολόγησης δεδομένων ,ίσως όμως να στειρώθηκε σε θέματα πίστης.
Είμαι αρκετα "σκεπτικιστής" (όχι με την παρεφθαρμένη έννοια του "επιτίθομαι και βασανίζω ιδεολογικώς τους άλλους).Είμαι ένας σκεπτικίστης που ο εαυτός του είναι το πρώτο άτομο που θα δώσει το πικρό σιροπάκι αυτής της μεθόδου.Κοινώς,δεν διστάζω να βάλω το θετικο-σκεπτικιστικο αγγοθρακι πρωτα απο ολα στα δικα μου οπισθια και πιστεψτε με τσουζει πολυ.Για τα λεγόμενα μου έχω μαλώσει παμπολες φορές με τον εαυτό μου,πολλές φορες με αμβισβήτησα,πολλές φορές με κατέριψα και αναγκάστηκα να αναγεννηθώ απο τις στάχτες μου.(Υπομονή,όλα αυτά θα βγάλουν άκρη παρακάτω)
Καθόλου αβασάνιστες οι απόψεις μου δηλαδή.Στο όλο μου ψάξιμο εντόπισα ενδοδυκτιακώς 3 φράσεις οι οποίες είναι το κλειδί για τα ενεθογενή
1) Η πιο επιτιχυμένη χρήση και αυτή που πραγματικά οφελεί και φέρνει ΜΟΝΙΜΑ αποτελέσματα είναι αυτή που είναι ΕΝΣΩΜΑΤΟΜΕΝΗ σε ένα ήδη υπάρχον μονοπάτι (εδώ ας βάλουμε ένα "κλασσικο" μονοπάτι).Αυτό έχει φανεί απο πολλές μελέτες πάνω στο θέμα για το αν τα ενθεογενή έοχυν θετική επίδραση.Στα οφελημένα άτομα κατατάσωνται μοναχοί,αφωσιομένοι μελετητές και ειλικρινείς ακόλουθοι κάποιου δόγματος και ενεργοί καθηγητές πανεπιστημίου που φροντίζουν να κρατάνε τον εγκέφαλό τους ακμαίο και ερευνητικό! Δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό,αν σκεφτούμε τα περι καταλύτη που ουρλιάζω.
2) Ο ίδιος ο hoffman είπε : "Η ψυχεδελική εμπειρία είναι κυρίως για τους γηραιότερους,που έχουν μαζέψει μπόλική πείρα και έχουν ψαχτεί.Οι γηραιότεροι μπορούν να την αξιοποιήσουν στο έπακρο". Τους γηραιότερους παρακαλω!!!! Αυτό λέει πολλά! Όντως η εμπειρία δουλέυει με υλικό που έχεις μέσα σου.Σε συνδιασμό με το 1) μπορούμε να φτάοσυμε στο συμπέρασμα: τι το καλύτερο απο το να ακολουθεί κάποιος ένα μονοπάτι,να είναι εγκεφαλικά και πνευματικα δραστήριος και συν αυτών να έχει όλα τα παραπάνω στον μέγιστο βαημο λόγω ΠΕΙΡΑΣ και ΗΛΙΚΙΑΣ.
3)" Η ψυχεδελική εμπειρία είναι μόνο για ένα όμορφο,έξυπνο,προετοιμασμένο,χιουμοριστικό και αυτοσαρκαζόμενο,ακαίρεο,γεμάτο ερωτήματα,ορεξάτο,ενεργό μυαλό!".Φημολογείτε οτι το είπε ο Timothy Leary (που καλώς η κακω΄ς τον θεωρώ τον Μικυ Μάους της ψυχεδέλειας,δεν τον σέβομαι λόγω πράξεων),ο τύπος όμως έχει δίκαιο.Το σχόλιο δέν είναι "ελιτιστικό" ούτε "ψωνισμένο" αλλα οφείλω να πώ οτι συνοψίζει πολύ καλά αρετές οι οποίες απαιτούνται για αυτό που λέω "Ενθεογένεση"!
Οι τρεις "αρχές" που έδωσα παραπάνω,μπορώ να πώ με ασφάλεια ,οτι είναι ίσως ότι πιο σημαντικό παρέθεσα εγώ προσωπικά μέσα στο όλο μου μπλα μπλά εδώ πέρα!Όλα τα παραπάνω δεν εί΄ναι ένα είδος disclaimer αποποίησης ευθυνών.Είναι λίγο απόσταγμα που βγήκε απο "προσωπκό ξύλο" που παίζω εδώ και χρόνια με τον εαυτό μου...Ένα αδιάκοπο,απολαυστικότατο Fight Club που ελπίζω να κρατήσει ώς το νεκροκρέββατό μου,γιατί αλλιώς παραμένω στάσιμος,άρα φτάνω στο νεκροκρέββατό μου ήδη νεκρός προ πολλού.Τι ποιο άσχημο απο αυτό?
Να που μια συζήτηση για μανιταράκια και φυτάκια κρύβει απο πίσω ποιο πολλά απο ότι φανταζόμουν και εγώ ο ίδιος!
(Σόρρυ για την "ένεση" αυτοαμπελοφιλοσοφίας,είναι πάντως καλύτερη απο ένεση κολλαγόνου ή Botox!)
μπορεις να κανεις δεκα χρονια διαλογισμο σε μια σπηλια για να πετυχεις την εκσταση
μπορεις να πετυχεις την εκσταση αμεσα με ενα φυτο δυναμης, και να χρειαστεις 10 χρονια για να κατανοησεις την εμπειρια
ολοι οι δρομοι οδηγουν στον ιδιο προορισμο, αλλα και ολα εξαρτωνται απο την προσωπικη αντιληψη του καθενος
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΡΕΛΕΝΟΜΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΕΝΩ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΩ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.
ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΙΕΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ.
ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΙΝΩ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΒΙΩΝΩ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ FLASH BACK.
ΚΥΡΙΩΣ ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΗΝ ΣΥΛΟΓΙΚΗ ΕΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ "ΚΑΚΟΥΛΗΣ" ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΩ.ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΩ ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ.
ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΤΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΜΕ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΓΙΝΟΜΑΙ ΧΑΛΙ ΝΑ ΜΕ ΠΑΤΗΣΕΙ.ΣΥΧΑΙΝΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΣΝΟΜΠ ΚΙ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.
ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΙΚΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΑΛΛΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΝΑ ΠΩ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΒΑΛΩ ΚΑΠΟΙΟΝ.
ΑΠΛΑ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΓΥΡΙΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΝΑ ΠΙΩ ΜΙΑ ΜΠΥΡΙΤΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΟΜΑ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΣΥΧΑΙΝΟΜΑΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ.ΚΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΦΥΓΑ ΜΟΝΟΣ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΚΑΠΟΥ ΜΕ ΒΛΑΣΤΗΣΗ Η ΚΑΠΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΣΑΝ ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΟΥΛΑ.ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΖΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ Γ******Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ "COOL" ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ.
ΚΑΙ ΕΓΩ Ο Μ*****Σ ΗΡΘΕ Η ΣΕΡΒΙΤΟΡΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ : "ΤΡΑΥΛΙΣΕ ΝΩΝΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΙΕΙΣ" ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΕΠΕΙΣΕ. "Μ Μ Μ ΜΙΑ Μ Μ ΜΠΥΡΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ".
ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΩΛΟΜΥΑΛΟΥΔΑΚΙ ΜΟΥ ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΤΟΥ ΕΓΩ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΜΟΥ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.
ΑΚΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.......
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.ΑΠΛΑ ΕΙΠΑ ΤΙ ΜΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΣΗΜΕΡΑ.
ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΠΙΚ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΩ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΑ ΛΕΩ.
piece love unoty & respect

Έχει κανείς εμπειρία από συγχρονισμένη χρήση ντατούρα με κάποιο φίλο που να οδήγησε σε κοινή εμπειρία, "συντροφικό" lucid dreaming ας πούμε;
No Method, No Guru, No Teacher
Φυσικά έχω ακούσει και παρόμοιες εμπειρίες με λιγότερο επικύνδινα υλικα (πχ τρυπταμίνες) οι οποίες αρχίζουν απο "τηλεπάθεια" ,περνάνε απο "πρόγνωση μελλοντικών καταστάσεων" και καταλλήγουν σε αυτόψυχανάλυση αξίας πολλών μηνών που λόγω του καταλύτη βιώθηκαν μέσα σε ένα 8 ώρο.
Τώρα,οφείλω να πώ για ακόμα μια φορά οτι είμαι πολύ σκεπτικιστής,καθόλου αλαφροίσκιοτος και ιδίως τα "παράξενα" "τα παρα-μέτα-φυσικά" τα περνάω απο χίλαι κόσκινα.Τα παραδείγματα που ανέφερα δυστηχώς ή ευτυχώς υπήρξαν αληθινά και επιβεβαιώθηκαν και απο τρίτους,άσχετους με την όλη φάση οι οποίοι ούτε αλαφροίσκιωτοι ήταν ούτε κεραυνοχτυπημένοι ούτε έψαχναν να βρούν αλήθειες και "μεταφυσικότητα" εκεί που δεν υπήρχε.
Και τώρα το Disclaimer μας (για να δώσω πάλι το στίγμα μου): Δεν είναι προτροπή,δεν είναι παιχνίδι,απλά απαντώ ειλικρινά σε μια ερώτηση.Ώριμοι είμαστε,ενήλικες σωματικά και πνευματικά θέλω να πιστεύω οτι είμαστε όπως και εξολοκλήρου υπεύθυνη για τις πράξεις μας.Ας μην ξεχνάμε οτι αυτό το μερός δημιουργήθηκε για τα "ψαχτήρια" και όχι για τους επιπολαιους!
(υποσημείωση για να μην παρεξηγούμαστε: αυτο το Disclaimer δεν είναι "μπηχτή" ούτε για τον/τη wendigo ούτε για κανένα...απλά θεωρώ χρέος μου να το αναφέρω επειδή πολλές φορές οι άνθρωποι είτε ξεχνάνε είτε βιάζονται....)
No Method, No Guru, No Teacher