ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- XA - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- XA - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

YUGI-OH30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
20/07/2012, 18:58:34
@ΑΜΕΙΝΙΑΣ η ειλικρινέστερη τοποθέτηση που έχω διαβάσει, θα έλεγα πως κατά ένα μεγάλο ποσοστό δείχνει τον τρόπο που σκέφτηκαν πολλοί πριν οδηγηθούν και όσους οδηγήθηκαν στην κάλπη, ίσως και όσους δεν οδηγήθηκαν σε αυτή, στις τελευταίες εκλογές και άσχετα με το τί ψήφισαν.
Δεν θα μπορούσα ποτέ να κατηγορήσω κάποιον που προβληματίστηκε και θέλησε να κάνει σύμφωνα με τις δικές του σκέψεις, δεν έχει σημασία, με υπευθυνόητα αυτό που του έλεγε η φωνή της συνειδησής του και όχι αυτό που τον βόλευε.
Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι πως υπάρχουν άνθρωποι που έδωσαν την φήφο τους στα ίδια "σκουλίκια".

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND

NotirkΜέλος
20/07/2012, 22:11:47
-Όσο υπάρχουν σκεπτόμενοι άνθρωποι , που μιλάνε υπέρ ή κατά κάποιου κόμματος δηλώνοντας έτσι την εμμονή τους στο ιστορικά χρεωκοπημένο πολιτικό μοντέλο που βασίζεται σε κόμματα, ελπίδα δεν υπάρχει.

21/07/2012, 00:10:11
Μα ... για να φτάσεις σε μια ακομματική κοινωνία, θα πρέπει να το επιδιώξεις μέσω ενός κόμματος.

Συμφωνώ πάντως με την άποψή σου ότι το κομματικό μοντέλο είναι ιστορικά χρεωκοπημένο.

macedon

21/07/2012, 00:18:05
quote:

Μα ... για να φτάσεις σε μια ακομματική κοινωνία, θα πρέπει να το επιδιώξεις μέσω ενός κόμματος.

Εννοείται... Τι θα κάναμε χωρίς τα κόμματα. Τι λες τώρα.
Όπως και για να καταργήσεις τα πυρηνικά, πρέπει να ρίξεις μια ατομική βόμβα.

21/07/2012, 01:11:03
Ατυχές και μάλλον ανόητο παράδειγμα. Και να σκεφτείς ότι ήταν απλή η σκέψη...

Κάτσε να στο εξηγήσω:

Για να φτάσεις σε μια ακομματική κοινωνία, θα πρέπει να το επιβάλλεις σαν πολιτικό σύστημα. Οι τρόποι είναι δύο: Είτε μέσα από εκλογές (οπότε ουσιαστικά μέσω ενός κόμματος) ειτε με επανάσταση (που πάλι θα χρειάζεσαι έναν πολιτικό φορέα που θα την πραγματοποιήσει).

Αν δεν το κατάλαβες (ακόμη), πες μου.

macedon

21/07/2012, 04:37:08
Notirk,

quote:
που μιλάνε υπέρ ή κατά κάποιου κόμματος δηλώνοντας έτσι την εμμονή τους

Συμφωνώ κι εγώ ότι το κομματικό σύστημα δεν είναι απλώς χρεωκοπημένο,αλλά και λάθος από την αρχή του.Δεν χρειαζόταν να χρεωκοπήσει και να κάνει και τη ζημιά που έκανε για να το καταλάβουμε.
Θέλοντας και μη,όμως,ζούμε μέσα σε αυτό.
Επιπροσθέτως,το topic έχει ως τίτλο ένα κόμμα.
Μου είναι δύσκολο λοιπόν,να αναρτήσω το οτιδήποτε χωρίς να αναφερθώ σε κόμματα,στο συγκεκριμένο topic.
Κι εσύ συμπεραίνεις ότι έχω εμμονή?
Νομίζω ότι είσαι άδικος.
Αν παρά ταύτα έχεις ένα τρόπο να παρακάμψουμε το κομματικό σύστημα,ορμώμενοι μέσα από ένα forum,θα τον ακούσω με προσοχή και χωρίς προκατάληψη.

ΥΣ: με τους δυο τρόπους που αναφέρει ο macedon συμφωνώ,αλλά και οι δυο χρειάζονται φορέα που να υπερβαίνει κατά πολύ ένα forum,έστω κι αν αυτό αποτελείται από αρκούντως σκεπτόμενους.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

21/07/2012, 04:38:07
quote:
Notirk:
Όσο υπάρχουν σκεπτόμενοι άνθρωποι , που μιλάνε υπέρ ή κατά κάποιου κόμματος δηλώνοντας έτσι την εμμονή τους στο ιστορικά χρεωκοπημένο πολιτικό μοντέλο που βασίζεται σε κόμματα, ελπίδα δεν υπάρχει.

Συμφωνώ και επαυξάνω, το μοντέλο αυτο πρέπει να αλλάξει..

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND

21/07/2012, 08:57:15
quote:
-Όσο υπάρχουν σκεπτόμενοι άνθρωποι , που μιλάνε υπέρ ή κατά κάποιου κόμματος δηλώνοντας έτσι την εμμονή τους στο ιστορικά χρεωκοπημένο πολιτικό μοντέλο που βασίζεται σε κόμματα, ελπίδα δεν υπάρχει.

H υπαρξή τους και μόνο μας φανερώνει το στοιχείο του διαχασμού ανάμεσά μας.Γιατί αμα όλοι θελαμε το γενικό καλό μας,τότε ποιός ο λόγος των κομμάτων? Αφού όλοι θα συμφωνούσαμε και θα πράτταμε πάντα ανάλογα με το συλλογικό συμφέρον μας.Τα κόμματα το καθένα απο μόνο του,είναι εχθρός του συνόλου.

Εξάλου σκεφτείτε το εξής,όλοι έχουν κάποιο ή κάποια να μισούν

Edited by - alex22 on 21/07/2012 08:59:36

21/07/2012, 10:29:07
ΑΜΕΙΝΙΑ

Δεν νομίζω ότι ο Notirk,καταφέρεται ενάντια σε σένα.Γενικά μιλάει.

Και μάλιστα είμαι σίγουρος,ότι συμφωνει με το πόστ σου,όπως όλοι οι λογικοί ψηφοφόροι.

Με το ίδιο σκεπτικό,ψήφισα κι εγω.
Χωρίς να είμαι οπαδός κανενός κόματος.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

21/07/2012, 11:31:05
quote:

Ατυχές και μάλλον ανόητο παράδειγμα. Και να σκεφτείς ότι ήταν απλή η σκέψη...

Κάτσε να στο εξηγήσω:

Για να φτάσεις σε μια ακομματική κοινωνία, θα πρέπει να το επιβάλλεις σαν πολιτικό σύστημα. Οι τρόποι είναι δύο: Είτε μέσα από εκλογές (οπότε ουσιαστικά μέσω ενός κόμματος) ειτε με επανάσταση (που πάλι θα χρειάζεσαι έναν πολιτικό φορέα που θα την πραγματοποιήσει).

Αν δεν το κατάλαβες (ακόμη), πες μου.

Θα σου ξηγήσω και γω, για να καταλάβεις. Αν δεν σ'αρέσει το πολιτικό σύστημα, παίρνεις δέκα άλλους ανθρώπους, πηγαίνεις σε μια περιοχή, καλλιεργείς πατάτες και αγκούρια, και αυτό ήταν όλο. Ζεις όπως ζούσαν όλα τα μοναστήρια (μέχρι πρόσφατα να βάλουν ρεύμα). Δεν ξανααχολείσαι με κυβέρνηση και με τίποτα. Αν τυχόν έρθουν να σε βρούν δε θα είσαι εκεί.
Είδες πόσο απλό;

Δεν χρειάζεται καμία επανάσταση, χρειάζεται απλά να αγνοείς την ύπαρξη κράτους και νόμων. Ήδη αυτό συμβαίνει απο πολλά εκατομμύρια έλληνες επειδη απλά.. δεν έχουν λεφτά. Οπότε;
Θα επιβληθεί το κράτος σε τι; Σε 1.000.000 έλληνες; Σε 2.000.000; Ή μήμπως και στα 10.000.000; Είναι παντελώς ανίσχυρο.
Λοιπόν θέλουν εκλογές, ας τις κάνουν με τους εαυτούς τους να ψηφίζουν οι τριακόσιοι τον εαυτό τους, και να βγαίνουν μόνοι τους, και να βάζουν νόμους μόνοι τους στους εαυτούς τους. Κανένα πρόβλημα.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 21/07/2012 11:33:25