- ΜΚ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΟΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Αυτό που αποκόμισα από την εκπομπή στον βαθμό που άντεξα να την παρακολουθήσω είναι ότι μάλλον τελείται συστηματική αρχαιοκαπηλία διαφόρων συμβατικών ευρημάτων, τίποτε περισσότερο από αυτό.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ .
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ.
Παιδιά ο παππούς δεν έλεγε ψέματα . Ούτε και δασκαλεμένος είναι. Μπορεί το περιεχόμενο των όσων ισχυρίζεται να μην είναι αυτό που θα ήθελαν οι περισσότεροι να είναι ....μια φορά ψέματα δεν έλεγε.
Το καλοκαίρι έκανα κατά κει μια καταδρομική που λέγαμε στο στρατό . Μιλάμε για πολύ αγριάδα -πέτρα χωρίς πρασινάδα και πάλι πέτρα- και σε μια έκταση που επεκτείνεται πολύ περισσότερο από όσο φαντάζεται ο μέσος αναγνώστης του θέματος . Και αν τύχεις και σε μέρα μ΄ ανέμηδες που λέμε στην Κρήτη ε τότε δεν έχει στεμό η δουλειά .
Δεν έκανα ανασκαφές μήτε γύρεψα τον γέροντα ή ΑΤΙΑ στον ουρανό ή ακόμα φωτεινές μπάλες να αναδύονται από την θάλασσα . Πήγα απλώς να δω την περιοχή να έχω μια εικόνα της κατά νου όταν καληώρα την κουβεντιάζω . Τι υπέπεσε στην αντίληψη μου?
1. Μια παρέα από το διπλανό μου τραπέζι συζητούσε συνωμοτικά το θέμα ..με πήραν τα γέλια..
2. Τα ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακα όλα φυσιολογικά . Η εικόνα των επισκεπτών-τουριστών λίγο πολύ ίδια όπως σε κάθε γωνιά της θερινής νοτίου Κρήτης
3. Τις καθημερινές αλλάζει το πράμα .. Φεύγουν οι πολλοί και ξεχωρίζουν σαν την μύγα μες στο γάλα κάτι ξεκάρφωτοι Μαγκάιβερ, Ιντιάννα Τζόουνς, Αρτέμης Μάτσας (μπορεί και εδώ να κάνω λάθος –δεν σας κρύβω ότι περιεργαζόμενος τους περιδιαβαίνοντες γινόμουν και εγώ ένας ακόμα περίεργος)
4. Το χειμώνα πρέπει να είναι ΠΟΛΥ ΕΡΗΜΙΑ
5. Ο Τζούτζουρας είναι από τις λιγότερο αναπτυγμένες (ακόμα) Τουριστικά Τοποθεσίες που συνάντησα σε όλη την νότια ζώνη
6. Η θάλασσα , ένας άγγελος ..από τις τελευταίες πεντακάθαρες τις περιοχής
7. Ψάρι φρέσκο θα φας αν είσαι τυχερός αλλά πάντως και χωρίς την εύνοια της τύχης θα φας σίγουρα καλό κρέας
8. Δεν είδα Αμερικάνους και Μan in Black
9. Ξέρω και γω μπορεί και νάδα και να μου παίξανε καμιά φλασιά με το εργαλείο και το ξέχασα..
10. Δεν είμαι Σπηλαιολόγος-Γεωλόγος μπορεί να κάνω λάθος εδώ αλλά εκτίμηση μου είναι ότι οι σπηλιές (δεν μπήκα μέσα) α)δεν είχαν καμιά δουλειά να είναι εκεί που είναι και β)μου φάνηκαν επιτηδευμένα «φυσικές»
Τελειώνοντας θα ήθελα να πω ότι ο Τζούτζουρας όπως τον είδα εγώ απέξω α) Έχει κάθε συμφέρον να αναπαράγει έναν μύθο β) Οι μόνιμοι κάτοικοι ουδένα ενδιαφέρον δεν είχαν για το παραπάνω γ) Η αίσθηση μου και μόνο είναι ότι από μέσα κάτι μπορεί και να κρύβει η περιοχή (Δεν πίστευα στα μάτια μου όταν έβλεπα τα Αρχαία να ξεροσταλιάζουν στον ήλιο έξω από τα μαγαζιά )δ) Έφυγα από εκεί φτωχότερος κατά 150€
quote:
Παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος... 2005 - 40 = 1965. Δηλαδή ο παππούς μπήκε στη σπηλιά το 1965. Μόνο που η Μελίνα έγινε υπουργός Πολιτισμού το 1981. Λεπτομέρειες θα μου πείτε... Δεκαέξι χρόνια πάνω, δεκαέξι χρόνια κάτω...
To λάθος πρέπει να είναι δικό μου.
Ένα από τα 2 συμβαίνει: ή αυτός δεν μπηκε πριν από 40 χρονια και εγώ καταλαβα λάθος ή απλά εμφάνισε αυτά που είχε κάποια χρόνια μετά, δλδ επί θητείας της Μερκούρη.
Όπως καταλαβαίνεις και στημένο να είναι, θα έχουν φροντίσει τόσο σοβαρά λάθη να μην κάνουν...
Υ.Γ Πάντως μουν κάνουν μεγάλη εντύπωση αυτοί που είναι 100% αρνητικοί...Ρε παιδιά αφού δεν πιστευετε ότι κάτι μπορεί να τρέχει, γιατί κάθεστε και ασχολείστε?
quote:
Πάντως μουν κάνουν μεγάλη εντύπωση αυτοί που είναι 100% αρνητικοί...Ρε παιδιά αφού δεν πιστευετε ότι κάτι μπορεί να τρέχει, γιατί κάθεστε και ασχολείστε?
Διότι μας αρέσει να σπάμε πλάκα!!!
dim.kar
Eίπαν: "το αναρχοκουμμούνι ο dim.kar ... να ξέρει ότι είναι ο μεγαλύτερος ΦΑΣΙΣΤΑΣ από όλους όσους έχω δεί"
by Peronosporos
Τhanks!!!
Φιλικά...
Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...
quote:
Αυτό που αποκόμισα από την εκπομπή στον βαθμό που άντεξα να την παρακολουθήσω είναι ότι μάλλον τελείται συστηματική αρχαιοκαπηλία διαφόρων συμβατικών ευρημάτων, τίποτε περισσότερο από αυτό.Υ.Γ.
Όσοι ασχολείστε με την ιστορία του Παππού θεωρώ ότι απλά ματαιοπονείτε, είναι πολύ γνωστή διήγηση τουλάχιστον πάνω από μια δεκαετία, με προεκτάσεις Ali-Baba για τους υποτιθέμενους θησαυρούς της, οπότε υποθέτω πως θα την έχουν ψάξει άλλοι (Κυνηγοί Θησαυρών, χθές ο Κωστάκης είχε μια εκπομπή σχετική με το θέμα, ενώ υποσχέθηκε έμμεσα εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΟΥ) με πολύ πιο άρτιο και οργανωμένο τρόπο με ότι αυτό συνεπάγεται για το υποτιθέμενο περιεχόμενο της.Α! .. Η συνάντηση του Παππού (φυσιογνωμία ο τύπος
) με την Μελίνα σύμφωνα με το folklore (μην γελάτε έχουν γίνει λαϊκή παράδοση αυτά τα πράγματα) αποδίδεται συνήθως λίγο πριν αποβιώσει η τελευταία.. πρόσφατα πράγματα δηλαδή όπως εύστοχα παρατηρεί και ο Dim.Kar
Edited by - XD on 16/11/2005 09:30:33
ΤΗ ΒΡΙΣΚΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΜΟΝΟ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙ,ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ.ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΓΙΟΥΡΙ ΞΕΡΕΙ..
<world wide web whacko>
DIABAZO POLY KAIRO XORHS NA SIMETEXW !
DEN MPORW NA PW OTI OLA TA PISTEBA ALA DEN YPARXI KAPNOS XORIS FOTIA!ALA EPISIS KATALABENW KAI AYTOS POY FOBOYNTA NA MILISOY
(GIATI O FOBOS FILAI TA ERIMA!
EMPASI PERIPTOSI POY EINAI O GRIGORIANOS ME ENAN ALO POY UA PIGENAN GIA EJEREBNISH KAI PISTEBA OTI UA EFERNAN KAI FOTO ALA EDO KAI 20 MERES TIPOTA OYTE O ENAS OTE O ALOS
KALA NA PERNATE!!!!!
Σχετικά με "εξερευνήσεις" και "αποστολές", λέξεις μεγαλόστομε που εξιτάρουν τη φαντασία και τις περισσότερες φορές περιγράφουν βολτίτσες άσχετων σε μέρη που καλύτερα να μήν πήγαιναν, θα σας πώ και θα σας ενημερώσω για τα εξής. Τα έχουμε ξαναπεί, αλλά δεν πειράυει, ας τα ξαναπούμε άλλη μια φορά.
Τα σπήλαια δεν είναι ιδιοκτησία του μπαρμπα-Μήτσου ή του καθενός. Επίσεις δεν μπορεί να μπεί στα σπήλαια ο καθένας, και μάλιστα για δύο λόγους.
Ο πρώτος είναι οτι τα σπήλαια έχουν κινδύνους και δεν είναι λίγοι αυτοί που γλίστρησαν, χτήπησαν, εγκλωβίστικαν ή σκοτώθηκα μέσα σε αυτά. Για να μπείς και να βγείς από σπήλαιο, καλό θα ήταν να έχεις κάνει τα ειδικά μαθήματα σπηλαιολογίας και σπηλαιοεξερεύνησης που παραδίδουν οι Σπηλαιολογικοί Σύλλογοι (π.χ. ΕΣΕ, ΣΠΕΛΕΟ, ΣΕΛΑΣ, ΦΟΣ και άλλοι). Εκεί μαθαίνετε ότι είναι σχετικό με την ασφάλεια. Και όποιον και να ρωτήσετε, γνωστό Σπηλαιολόγο ή όχι, αυτό θα σας πεί !
Επίσεις μαθαίνετε ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος στα σπήλαια χωρίς ΑΔΕΙΑ. Σύμφωνα με τον νόμο, άν σας τσακώσουν σε σπήλαιο, πάτε κατευθείαν στο αυτόφορο με την κατηγορία της αρχαιοκαπηλείας. Ειδικά αυτό του Τσούτσουρου μπορεί να σας φέρει μεγάλους μπελάδες. Φτάνει να έχουν βρεί κάποιο αγγείο ή κανένα λυχνάρι, να το έχουν χαρακτηρίσει αρχαιολογικής σημασίας, οπότε έχουν και αυξημένη την προσοχή τους στο ποιός μπαίνει. Σε τρία λεπτά φοράτε βραχιολάκια.
Σας διαβεβαιώ, ότι αν πάτε σε σπήλαιο, και ειδικά σε αυτό του Τσούτσουρου επειδή είδατε εκπομπή του Χαρδαβέλα, διακινδυνεύετε και τη ζωή σας άδικα, κινδυνεύετε να πάτε φυλακή και κυρίως κινδυνεύετε να απογοητευτείτε γιατί δεν θα βρείτε όλα αυτά τα "Ιντιάνα Τζώουνς" που λένε όλοι αυτοί.
Όλες αυτές τις ιστορίες τις λένε άτομα, που όχι εξερευνητές δεν είναι, ούτε απ΄εξω από σπήλαιο δεν έχουν περάσει. Παρλαπίπες και καναπεδάκηδες. Άμα θέλτε να τους πιστεύετε, δικαίωμά σας.
Ρωτήστε ανθρώπους που ασχολούνται με αυτά, ρωτήστε τις εμπειρείες τους από τα διάφορα βιβλία που κυκλοφορούν, ρωτήστε άτομα που σας το λένε και το ξαναλένε "Όσο πιο μεγάλο το παραμύθι, τόσο περισσότερο πουλάνε".
quote:
-------------------------------------------------------------------
EMPASI PERIPTOSI POY EINAI O GRIGORIANOS ME ENAN ALO POY UA PIGENAN GIA EJEREBNISH KAI PISTEBA OTI UA EFERNAN KAI FOTO ALA EDO KAI 20 MERES TIPOTA OYTE O ENAS OTE O ALOS
-------------------------------------------------------------------
ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ (ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ) ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ
ΠΡΟΛΑΒΕ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΟΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ...
ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΔΟΙΑΦΕΡΟΝ ΑΛΛΑ
ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΜΕ ΜΟΛΙΣ 179
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΧΕΙ 12640 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ???????????????
ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΟ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ, ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΔΕΝ
ΕΙΔΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΟ...
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ...
ΑΚΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑ, ΕΙΔΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επειδή είμαι μέλος του Esoterica και δεν θλεκω να την πατήσετε, ρίχτε μια ματιά εδώ, πριν πληρώσετε 100 Ευρώ για να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας.
Προτείνω στους διαχειρηστές την γενική ενημέρωση των μελών.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗ!!
http://www.aformes.gr/2012/04/blog-post_8796.html
Ό,τι κλείνει, ανοίγει!
Εχουμε ενημερωθεί.
Την "πάτησε" πρώτος ο Αίολος και έτρεχε να πληρώσει το 100αρικο.Τον πρόλαβε ο...περιπτεράς του.![]()
![]()
Υπάρχει σχετική ανάρτηση στο << Απόψεις-προτάσεις >> νομίζω.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
εν Ελλάδι γνωστός ως "ιός της Αστυνομίας"
έχει εξελιχθεί (όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε)
και εχει περασει σε αλλο επιπεδο απο ενα "απλο" Malware σκουπίδι.
Προσφάτως, χρειάστηκε για επαγγελματικό σκοπό
να χρησιμοποιήσω με το netbook ένα WiFi για τη δημιουργία ενός VPN,
κάποια προβλήματα στη σύνδεση του VPN, με ανάγκασαν να απενεργοποιήσω
το antivirus ....
(μοιραίο λάθος δε λεω , αλλά συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες)
ο Metropolitan Police scam part ΙΙ πηγε και στρογγυλοκάθισε στη register
και έκανε αυτό που είχε καλά διδαχτεί να κάνει ...
εκτός του οτι πάγωσε το netbook με μόστρα το νταβατζιλίκι των 300$
(ω ναι , εκεί έχει πάει η ταρίφα)
δεν αναφέρει βέβαια αστυνομίες και τέτοια , απλά στην "ψύχρα"
σας έχουμε μπλοκάρει τον υπολογιστή, και αν δεν δώσετε 300$ ξεχάστε τα αρχεία σας ...
Χαμογελώ... (ως τέρας υπομονής)![]()
και ακολουθώ την πεπατημένη για την απομάκρυνση στο πυρ το εξώτερο
του "ερασιτεχνικού" Malware ...
Το χαμόγελο , αντικαταστήθηκε με μια έκφραση απορίας
όταν η εκκίνηση σε ασφαλές περιβάλλον ήταν ... αδύνατη
(εκεί με ζώσανε τα φίδια ... και τι φίδια !!!)
στη δεύτερη προσπάθεια να εκκινήσω σε safe mode
είχα καταλάβει ήδη οτι είχα μπλέξει ...
το μόνο που έκανα ήταν να επαναλαμβάνω ασταμάτητα
"οχι ρε αρσενοκοίτη ! οχι ρε αρσενοκοιτη !"
τα λεκτικά "ξόρκια" μου όμως, όπως ήταν φυσικό, δεν έπιασαν
Το τέρας υπομονής , είχε γίνει κόκκινο σαν μπατζάρι
και μια και η ανατροφή του , δεν του επιτρέπει να εκφράζετε αθυρόστομα σε δημόσιο χώρο ,
μαζεύει το "πτώμα", βάζει την ουρά στα σκέλια, και τρέχει στο χειρουργείο !
Καθ οδών, επικοινωνεί με άλλους "ιατρούς" αναζητώντας "φάρμακο"
αλλά... η απάντηση ΟΛΩΝ είναι ίδια:
"άγνωστη ασθένεια , ΔΕΝ έχει βρεθεί ακόμη το φάρμακο"
κι εκεί ξεχνάς ανατροφή, τα ξεχνάς ολα και ανοίγεις την βαλβίδα εκτόνωσης και διαχέεις στην ατμόσφαιρα οτι κοσμητικό επίθετο ξέρεις !!!
Για να μην τα πολυλογούμε ο ιός εκτός του ότι "παγώνει" το pc και δεν του επιτρέπει να τρέξει σε safe mode ,
(σχετικά εύκολο να το παρακάμψεις αυτό)
εκτός του ότι διαγράφει τον Internet Explorer
(καλά αυτός άχρηστος είναι ετσι κι αλλιώς)
κάνει το επίσης εκπληκτικό, μετατρέπει οτι αρχείο έχεις
σε .block files !
με αδυναμία σε .doc .jpeg και .pdf
(η ζημιά μεγάλη, στην συγκεκριμένη περίπτωση, γιατί περιείχε αρχεία ολόκληρου site που ήταν υπο κατασκευή)
το κερασάκι ? ... μόνη λύση το format ![]()
![]()
Γι'αυτο μεγάλη προσοχή σε ολους ,
και ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΟ !!!
οσοι δεν εχουν ή εχουν εγκαταστήσει κάποια free έκδοση ,
καλό θα ειναι να δαπανήσουν μερικά ζεστά και μετρητά ευροπουλάκια
για την αγορά ενός αξιόπιστου antivirus με την υποστήριξη ενός δυνατού anti-Malware ...
Αν αυτό δεν είναι εφικτό, και υπάρχουν σημαντικά για εσάς αρχεία στον υπολογιστή σας , καλού κακού κρατάτε συχνά πυκνά ενα backup, μέχρι να βρεθεί το "φάρμακο" ...

ευχαριστούμε για την ενημέρωση
Επειδή βέβαια δεν ταιριάζει η συζήτηση αυτή στην παρούσα θεματική ενότητα,
το θέμα αυτό μεταφέρεται από την ενότητα .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-. στην ενότητα Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις
και
στον τίτλο προστίθεται η διευκρίνιση "σχετικά με διαδικτυακή απάτη"

Κρίμα βέβαια για τον υπολογιστή σου και τα πολύτιμα αρχεία σου. Μου έχει τύχει να χαλάσει ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή μου με αρχεία που δεν τα είχα σε backup και η πρακτική (αν μη τι άλλο) ζημιά ήταν τεράστια...

quote:
Ubuntu παιδιά. Εστω και σε στικάκι.
Έριξα μια βιαστική ματιά στο Link αλλά δεν πολυκατάλαβα....
Τι ακριβώς είναι το Ubuntu ???