- ΠΡΟΣ ΦΩΤΙΟΝ... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να κάνουμε συζητήσεις χωρίς προσωπικές αιχμές (μόνο όταν περιέχουν λεπτό χιούμορ). Ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις, ακόμα και όταν αισθανόμαστε ότι απειλούμαστε εμείς ή οι ιδέες μας πρέπει να έχουμε την αταραξία και την ηρεμία να αποφύγουμε την προσωπική αντιπαράθεση και να στοχεύσουμε μόνο στην αντιπαράθεση επιχειρημάτων.
Είμαι σίγουρος ότι αν βγάλουμε στην άκρη την προσκόλλησή ή την αντιπάθειά μας σε καταστάσεις και σε πρόσωπα μπορούμε να βρούμε ότι έχουμε και κάποιες βαθιές κοινές αξίες μεταξύ μας.
"Ειρήνη Υμιν"

quote:
Σεβασου τουλαχιστον τον Κριαναμουρτι.
τον οικιοποιήθηκες και αυτόν ? Κάποτε υπήρχαν εργατοπατέρες τώρα αναφένεται νέο είδος ανθρώπου ...οι εσωτεροπατέρες...
τέλος πάντων παρακαλώ να μην ξαναχρησιμοποιήσεις το όνομα μου σε ότι και αν πώ . Το ίδιο θα πράξω και γώ.Κάνε σαν μην υπάρχω και θα κάνω το ίδιο. Μην πρίζουμε και τον κόσμο...
quote:
Θελω απλως να πω συντομα και καθαρα αυτα.Δεν υπαρχει για μενα ξεχωριστα, εσωτερικη και εξωτερικη οψη,αλλα ενιαια πορεια.Αν κατι ειναι υγιες και συμφωνο με τους φυσικους νομους στην ουσια του, στον πυρηνα του,στην καρδια του, θα ειναι με φυσικο τροπο και στο υλικο επιπεδο
Ξεκάθαρη η άποψη σου, ακόμα και αν απόλυτα διαφωνώ. Και διαφωνώ γιατί δεν μου αφήνεις κανένα περιθώριο να υπερασπιστώ αυτό που αγαπώ από τη στιγμή που εξ΄ αρχής με απορρίπτεις, απορρίπτοντας αυτούς που κατά τη γνώμη μου είναι «αυτοαποκαλούμενοι» χριστιανοί. Όταν λοιπόν για αυτό το λόγο χαρακτηρίζεις μη υγιές το σύνολο της παρουσίας του Υιού του Θεού στη γη εγώ τι να κάνω;;;; Να αρχίσω να απολογούμαι για αυτά που έγιναν στο παρελθόν ;;;;Να αρχίσω να αποκηρύττω πράγματα και καταστάσεις;;;; Ή μήπως εντελώς θεωρητικά και υποκειμενικά να δεχθώ ότι σήμερα η ανθρωπότητα θα ήταν καλύτερη εάν δεν είχε γεννηθεί ο Χριστός και η αρχαιοελληνική θρησκεία είχε (ίσως) επιβιώσει μέχρι σήμερα μαζί με όλο το συνοθήλευμα του παγανισμού. Και γιατί η ενιαία πορεία είναι αυτή που περιγράφεις;; Θεωρείς ότι γνωρίζεις το σύνολο της παρουσίας αυτού που αποκαλείται Χριστιανισμός όλους τους συνδυασμούς των οικονομικών και πολιτικών συνθηκών που επέδρασαν για να εκτιμήσεις και να καταδικάσεις μια παρουσία 2000 χρόνων;;;
Λόγω έλλειψης χρόνου δεν μπορώ να επεκταθώ. Ελπίζω να βρω χρόνο συντομα.
quote:
Ενταξει φιλε Thoth,καταλαβα,και να με συγχωρεις αν ειπα κατι παραπανω.
Συγνωμη αλλά δεν καταλαβαίνω. Δεν είδα κάποιο μήνυμα από τον Thoth;;
ANTONIOS1997
""ΑΡΑΤΕ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ""
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ANTONIOS1997
Σαν τους αντάρτες του MATRIX δικτυωνόμαστε και πηγαινοερχόμαστε μέσα από τα διάφορα topics και καμιά φορά αλλού πατάμε και αλλού βρισκόμαστε
. Έτσι ο Serpentpan απάντησε σε αυτό το topic σε ένα μήνυμά μου σε άλλο topic. Όλα τα ελαττώματα μπορεί να τα έχουμε αλλά τουλάχιστον δεν έχουμε το ελάττωμα του... topicισμού.
Σύνορα τα topics δεν γνωρίζουν ,πόσο σ'αγαπώ... ε, συγνώμη άρχισα να παραφράζω τραγούδι της Μαρινέλας και του Χατζή ![]()
Λοιπόν στο topic για τον Κρισναμούρτι ο Seprentpan μου έκανε μία ερώτηση και εγώ του απάντησα. Μετά ήρθαν οι Agents (οι Πράκτορες) και αναγκαστήκαμε να αποσυνδεθούμε. Στην επόμενη σύνδεση η συζήτηση συνεχίστηκε εδώ. Τι να κάνουμε, είμαστε λίγο... κβαντισμένοι, μη-τοπικοί.
Για την ιστορία η αρχική συζήτησή μας έγινε
εδώ
Πληροφορίες για το πως μπορείς να εισάγεις εικόνα υπάρχουν στο forum http://www.esoterica.gr/forums/forum.asp?FORUM_ID=13

ANTONIOS1997
Χαίρομαι για την «αλλαγή πλεύσης» Φίλε Serpentpan, και για την ενωτική σου διάθεση.
Ειλικρινά! ![]()
Όπως είπε και ο Πλάτωνας (ο γνωστός και ο junior!
) τα πάντα είναι ιδέες.
Να συμπληρώσω αυτό που πιστεύω και εγώ, πως δεν κατέχουμε τίποτα. Ούτε τις ιδέες μας, ούτε ακόμη και την ζωή μας. Το μόνο που μπορούμε να αναγνωρίσουμε ως «περιουσία» είναι η Ελεύθερη Συνείδηση μας και σε όποιο βαθμό την έχουμε αναπτύξει.
Το μόνο που μένει πίσω μας και πέρα από εμάς είναι οι Αρετές μας.
Με χαρά μου λοιπόν θα συμμετέχω στην συζήτηση ως Φίλος!
(πιστεύω πως μου αναγνωρίζεις και σε μένα το δικαίωμα να οργίζομαι που και που
)
Η θέση του Αντώνιου με καλύπτει στα περισσότερα σημεία και δεν θεωρώ πως η σωστή κρίση μας είναι θέμα στατιστικής.
Φίλοι μου δεν υπάρχει Χριστιανός εγκληματίας.
Λύκοι μεταμφιεσμένοι υπάρχουν σίγουρα. Αλλά δεν υπάρχει Χριστιανός εγκληματίας!
Αναφέρθηκε η ρήση του Ιησού «πως το δένδρο γνωρίζεται από τους καρπούς του».
Στο σημείο εκείνο γίνεται αναφορά για την Κρίση της Δευτέρας Παρουσίας.
Πολλοί λέει ο Ιησούς θα έρθουν και θα πουν Κύριε στο Όνομά Σου ευλογήσαμε, διώξαμε δαιμόνια...κλπ, και τότε θα απαντήσω: Δεν σας γνωρίζω! λέει ο Χριστός.
Γιατί ήμουν στην φυλακή και δεν με επισκεφθήκατε, ήμουν στο κρεβάτι του πόνου και δε...κλπ.
Προσοχή εδώ!
Η Κρίση και κάθε κρίση γίνεται μόνο με το Μέτρο της Αγάπης!
Όλα τα άλλα είναι «φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες»!
Ξανατονίζω την θέση του Ιησού Χριστού: ΔΕΝ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ!
Προς Ιερείς, Επίσκοπούς, «καλούς βολεμένους χριστιανούς», εγωπαθείς που είναι βέβαιοι για την θέση τους στο «Παράδεισο», πόσο μάλιστα για εγκληματίες! ΔΕΝ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ!
Και ούτε φυσικά και εγώ τους αναγνωρίζω!
Δεν υπάρχουν Χριστιανοί εγκληματίες, γιατί απλά αυτοί δεν είναι Χριστιανοί!
(Είναι σαν να λέμε «επαναστάτη» έναν βολεμένο δημόσιο υπάλληλο, που παίρνει μίζες!)
Το Δένδρο γνωρίζεται από τους καρπούς του και το λέει αναφορικά με τους «ψευδοπροφήτες» όταν θα λένε εδώ Χριστός εκεί Χριστός κλπ.
Αναγκαστικά εδώ θα προβώ σε ένα είδος κρίσης, (και ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη για αυτές τις υποστάσεις, καθώς κανείς δεν ξέρει τώρα που βρίσκονται, ή τι θα γίνει στο μέλλον) για να εξετάσουμε τον άνθρωπο.
Αλήθεια Φίλοι μου ήταν Χριστιανός ο Χίτλερ, ή ο Γκέμπλες, ήταν Χριστιανός ο Αιζενχάιουερ;
Τι τα τόσα εκατομμύρια νεκρών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τι οι λιωμένοι μέσα στα σπίτια τους από τις δύο ατομικές βόμβες;
Έγιναν μήπως τα συγκλονιστικά αυτά εγκλήματα στο Όνομα του Χριστού, μόλις τον προηγούμενο αιώνα;
Μήπως η Αγγλική Αυτοκρατορία δεν σφάγιασε στις κτήσεις της στον μισό σχεδόν πλανήτη;
Μήπως οι πρόσφατες απίστευτες σφαγές και γενοκτονίες στη Σομαλία έγιναν στο Όνομα του Ιησού;
Μήπως το παγκόσμιο σεξουαλικό εμπόριο μικρών παιδιών στην Ινδονησία (και σε πολλά άλλα μέρη) γίνεται λόγο θρησκείας;
Ή οι αρχηγοί των καρτέλ ναρκωτικών είναι «καλοί χριστιανοί»;
Υπάρχουν χιλιάδες πραγματικά παραδείγματα να αναφέρουμε μόνο από τον 20ο αιώνα, για να εξετάσουμε την «Ελεύθερη Βούληση» των ανθρώπων έτσι όπως την παρουσίασε ο Αντώνιος!
Πιστεύω πως αντιμετωπίζουμε συναισθηματικά και με ρομαντισμό το έγκλημα γύρω μας.
Είμαστε αραχτοί στο PC μας, στην τηλεόραση και την όμορφη ζωή μας και δεν συνειδητοποιούμε το τι συμβαίνει ακριβώς σε όλο τον πλανήτη! Τον πόνο, την δυστυχία και την εκμετάλλευση.
Ακούμε, βλέπουμε ρεπορτάζ, αλλά δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει πραγματικά!
Όλη αυτή η δυστυχία παράγεται από την άνθρωπο προς τον άνθρωπο και εμείς απλά μένουμε θεατές! Δεν έχει σχέση ούτε με θρησκείες, ούτε με φιλοσοφίες, αλλά απλά με την Υλική Εξουσία.
Με την Κυριαρχία ανθρώπου σε άνθρωπο.
Με την εκμετάλλευσή του με κάθε δυνατό μέσον!
Με το Ανθρώπινο Εγώ!
Κάθε θρησκεία, ιδεολογία, ή επαναστατικό κίνημα που ενδύεται κοσμική εξουσία υποκύπτει σταδιακά σε αυτή την σκληρή πραγματικότητα!
Αν δούμε πολιτισμούς που δεν επηρεάσθηκαν άμεσα από τον Χριστιανισμό, θα δούμε ακριβώς την ίδια πραγματικότητα, διαμορφωμένη βέβαια σύμφωνα με το πολιτιστικό επίπεδο κάθε λαού.
Στην Ανατολή οι θρησκευτικές ιδέες οδηγούν τους λαούς σε μια πιο παθητική στάση στη ζωή τους.
Δεν σημαίνει πως είναι και καλύτερη! Το να μένεις παθητικός στην μοίρα σου δεν σημαίνει βέβαια συνειδητότητα, ούτε και ελευθερία!
Χιλιάδες χρόνια πέρασαν και οι λαοί έμεναν παθητικοί στην εξουσία του κάθε τοπικού άρχοντα και κάθε καθάρματος που έλεγχε την παραοικονομία!
Υπήρξε μήπως δημοκρατία, αγώνες ενάντια στην δουλεία, επαναστατικά κινήματα για την ισότητα των λαών, διεκδίκηση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, της ισότητα της γυναίκας και της συμμετοχή της στην πολιτική εξουσία στην Ανατολή;
Όχι, απλά οι αιώνες κυλούσαν! Μήπως και επειδή στατιστικά είχαν λιγότερα μαζικά εγκλήματα (ας πούμε) τους κάνει και καλύτερους ανθρώπους;
Δεν υπάρχει διαφθορά και έγκλημα στις κοινωνίες τους;
Απίστευτή εκμετάλλευση των παιδιών και γενικά των ανίσχυρων;
Που ζούμε;
Όσα στραβά και να έχει η Δύση ο Χριστιανισμός είναι υποχρεωμένος να σέβεται την ανθρώπινη υπόσταση. Σε κάθε του κοινωνία. Τα εγκλήματα έγιναν συγκαλυμμένα και με νομοφανή προσχήματα.
Είδες πόσο εύκολα κρίνεις serpentpan ανθρώπους ως μη Χριστιανούς, (δεν τους αναγνωρίζεις) και όμως έχεις αυτή την πολυτέλεια! Ο Χριστιανός έχει (και έχεις βέβαια δίκαιο) την υποχρέωση να συγχωρεί, να αγαπά και να ελεεί. «Πρέπει» να φέρεται όμορφα και να μην ασχημονεί, και αν δε το κάνει υπόκεινται σε αυστηρή κριτική!
Μια υποχρέωση που όσοι δηλώνουν μη Χριστιανοί, όμως δεν την έχουν!
Μπορούν να μιλούν άσχημα, να υποτιμούν, να βρίζουν και να το θεωρούμε (κάποιοι) και προτέρημα, μαγκιά!
«Έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέμε»
Σοβαρά πιστεύεις πως δεν γίνονταν εγκλήματα στην Αρχαία Ελλάδα;
Επειδή δεν είχαν θρησκευτική χροιά;
Μα όλοι στους ίδιους θεούς πίστευαν! Αδέρφια ήταν, Έλληνες!
Και όμως δεν υπήρχε ένας χρόνος στους τόσους αιώνες της Ιστορία μας δίχως αίματα, σφαγές, βιασμούς, απαγωγές, καταστροφές, δουλεμπόριο!
Τι ήταν αυτά τα γεγονότα, αδελφικά, και δεν τα υπολογίζουμε;
Δεν ήταν θεριό ο άνθρωπος πριν Χριστό, θεριό ανήμερο, σε όλα σχεδόν τα μέρη του πλανήτη;
Δες παράδειγμα την Αλβανία.
Για μια γενιά μόνο το κράτος είχε Επίσημη Αθεΐα (ας πούμε ως θρησκεία) και οι άνθρωποι βγήκαν σαν λύκοι άγριοι από εκεί μέσα!
Δες από την άλλη τον Επίσκοπο Αλβανίας και το Έργο Αγάπης που επιτελεί στην δύσκολη αυτή χώρα!
Φταίει ο Χριστιανισμός;
Δες το Πακιστάν και την Ινδία.
Και άντε το Πακιστάν είναι Μουσουλμάνοι, οι Ινδοί;
Ένας από τους αρχαιότερους πολιτισμούς.
Έτοιμοι με τα πυρηνικά στο χέρι!
Δες την Κίνα και την Ιαπωνία.
Αρχαίοι πολιτισμοί.
Δες το αίμα και τα εγκλήματα στους αιώνες αντιπαραθέσεων!
Μπορώ να γράφω για σελίδες παραθέτοντας χιλιάδες εγκλήματα που δεν έγιναν από «χριστιανούς» και δεν χρησιμοποιήθηκε το Όνομα του Ιησού!
Αξίζει ο κόπος;
Ποιο το αποτέλεσμα;
Γιατί ο Εσωτερικός Βουδισμός δεν βοήθησε τους λαούς που γαλουχήθηκαν με αυτόν για αιώνες;
Γιατί τόσο πόνος, μίσος και δάκρυα σε αυτό τον πλανήτη;
Εδώ σε αυτό το χώρο έχουμε μια μοναδική ευκαιρία!
Άνθρωποι από διαφορετικούς χώρους ιδεών μπορούμε να συνεργαστούμε προς όφελος του ανθρώπου. Προϋποθέτει για αυτό ωριμότητα!
Διάθεση να μειώσουμε το εγώ μας και να «αφουγκραστούμε» τον συνομιλητή μας.
Έχει δίκαιο ο Πλάτωνας! ![]()
Προσωπικά είμαι πρόθυμος να συνεισφέρω όπου χρειαστεί!
Επιζητώ, όπως και όπου μπορώ, να κάνω Πράξη την Αγάπη.
Με Σεβασμό και Αγάπη Φώτης.
Φίλε Serpentpan ποιός είναι Χριστιανός, ο Αρχιεπίσκοπος, ο Φώτιος, ο ΕΟΝ, εγώ, εσύ, ή ο φανατικός Μουσουλμάνος;;;;;;;;;
Ρωτώ ειλικρινά.
Το μεγαλείο βρίσκεται θαμένο βαθειά μέσα σε κάθε άνθρωπο. Και κάθε ανθρώπινο μεγαλείο έχει τη σφραγίδα του Λόγου του Θεού.
ANTONIOS1997
Ειμαι αντιθετος στην αναβιωση του δωδεκαθεου,(ετσι οπως το σκεφτονται μερικοι)πολλη φοβαμαι οτι χωρις την καταληλη προπαρασκευη,ελληνικη παιδεια,ιστορια κλπ το μονο που θα γινει ειναι μια καρικατουρα,και επειδη οι περισσοτεροι εχουμε την ταση να βλεπουμε το θεμα θρησκεια φανατικα δογματικα,το σιγουρο ειναι πως σε μια αναβιωση,το μονο που θα γινει,θα ειναι το μαυρο ρασο,να γινει λευκο ρασο(αλλα το ρασο, ρασο)καταλαβαινεται τι θελω να πω....................Ηδη ξενα στοιχεια εχουν δυεισδυση,και στον ελληνοκεντρικο χωρο,(στον χριστιανικο χωρο υπηρχαν απο ανεκαθεν)αλλα, με το σκοπο της οικονομισιας(η ιδια ρατσα συγραφεων που γραφει και χριστιανικα βιβλια)
και αλλα, με το σκοπο τον ελεγχο,και φανατισμου του οχλου.Διακρινω ηδη εναν ελληνικο εμφυλιο ιδεολογικο σπαραγμο(υποκινουμενο απο γνωστα ξενα στοιχεια)που καποια στιγμη μπορει να παψει να ειναι μονο ιδεολογικος...................Η χωρα μας ειναι σε μια δυσκολη καμπη,και το μονο που δεν χρειαζεται ειναι μια εμφυλια διαμαχη "χριστιανων" και "εθνικων".Πιστευω πως αφου ζουμε σε ελευθερο(;)δημοκρατικο(;)ελληνικο(;)κρατος,που υπαρχει(;)ανεξιθρησκεια μπορουμε ολοι να συνηπαρχουμε αρμονικα!............................
(αληθεια;τι φοβαται η επισημη εκλησια! και ο ορθοδοξος χριστιανισμος!απο την συνηπαρξη της αρχαιας λατρειας;γιατι εχει βαλει λυτους και δεμενους,και εχει κατορθωση το επισημο κρατος να δινει αδεια λειτουργιας σε ολες τις αιρεσεις(ιεχωβαδες κλπ)υπολοιπες θρησκειες(βουδιστες κλπ)στους μωαμεθανους χτιζεται και τζαμι! με χρηματοδοτηση 50% απο την εκλησια(κρυφα βεβαια!)εκτος απο την αρχαια ελληνικη; ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ; ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ;
Υ.Σ. (ΓΙΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΗΤΕ ΤΟΝ ΦΩΤΙΟ)ας ανταλασουμε γνωσεις και αποψεις,με ευγενια και σεβασμο στο αλλο!
Οσο για μενα εχω ταξιδεψη αρκετα,και σε οποιες χωρες της Ανατολης(εκτος του Ισραηλ)μολις ελεγα ελληνας,αμεσως μου ελεγαν Μεγας Αλεξανδρος...............και πολλα αβατα.... που υπηρχαν για αλλους "ξενους" για μενα ηταν ελευθερα.............(τοσους αιωνες μετα,και ο Μεγας Αλεξανδρος! ζει στις καρδιες των ανθρωπων!)Δεν μπορει να καταλαβει κανενας, πως ενοιωσα καποιες τετοιες στιγμες......
Οταν λοιπον με προκαλεις,θα ακους τα ιδια,γιατι εγω δεν ειμαι οπαδος του χριστιανισμου σου.Και να με συγχωρουν οι συντελεστες του site.
Eπισης το να εκθετει καποιος αυτα που ξερει,για καποιο θεμα,δεν συνεπαγεται αυτα που μπορεσες η θελησες να καταλαβεις και που αναφερεις.
Και εν τελει,απο εργολαβιες του Χριστου,Χριστιανισμου και της λεγομενης χριστιανικης αγαπης ,εχω δει αρκετες,και η δικη σου ειναι μια απο τα ιδια.
Αυτος ειναι και ο λογος που δεν ειμαι χριστιανος,γιατι πλεον η υποκρισια και το ψεμμα μου μυριζουν απο μακρυα.
Υ.Γ.Φιλε sas,δεν υπαρχει τιποτε προσωπικο με τον Φωτιο,απλα ετυχε ναναι αυτος που συζητα για την χριστιανικη αγαπη,και ο τιτλος της 'επιστολης',απευθυνοταν σε αυτον.Μπορουσε να ειναι οποιοσδηποτε αλλος.Γιαυτο προσθεσα και εναν μικρο επεξηγηματικο τιτλο.
serpentpan
Edited by - serpentpan on 14/12/2002 23:36:07
Δεν γινονται η δεν εγιναν καθολου τα ιδια,και η ηθελημενη συσκοτηση σε ατομα που πρωτο -διαβαζουν για
το θεμα ,θα οδηγησει,στα αντιθετα αποτελεσματα απο αυτα που επιδιωκετε,την υποβαθμιση μη χριστιανικων κοσμοθεωρησεων και την 'εξομοιωση'των ελαττωματικων καταστασεων.
Ο Βουδδισμος εχει υψηλωτερο πνευματικο επιπεδο απο τον Χριστιανισμο,και στο φυσικο πεδιο δεν υπηρξε εγκληματικος και αιμοδιψης ,οπως ο Χριστιανισμος.
Αντι λοιπον να ερευνατε το γιατι εγινε αυτο,προσπαθειτε να 'μειωσετε' την εικονα του Βουδδισμου,συν τοις αλλοις.
Δεν αναφερομαι στην Αρχαιοελληνικη κοσμοθεαση,γιατι παλι θα υπαρξουν αντιρρησεις.
Και δεν μιλω για την ουσιαστικη 'αναγεννηση',του Δυτικου Εσωτερισμου,απο τον Ανατολικο,μεσω της θεοσοφικης Εταιρειας.
Και εν τελει επειδη οι χριστιανοι,σταθηκαν ανικανοι να φερουν την αγαπη και το φως,του Ιδρυτη τους,στην γη,δεν θα μειωσουμε και ολες τις αλλες θρησκειες,για να τις φερουμε στο ιδιο επιπεδο με τον αιμοδιψη,εβραιομουσουλμανοχριστιανισμο,και θα τα ισοπεδωσουμε ολα,και αντι να ψαχνουμε τους τροπους να ξεπερασουμε τα λαθη,θα μειωσουμε ανωτερες ιδεολογιες,που εκφραστηκαν με μεγαλυτερη συνεπεια στο φυσικο πεδιο.
Υ.Γ.Φωτιε δεν γνωριζεις οτι τα προβληματα της Ινδιας,αρχισαν απο το Μουσουλμανικο στοιχειο,την διαιρεση της Ινδιας(καλη ωρα οπως η Κυπρος),την ιδρυση του κρατους του Πακισταν που πρωτο-πρωτο,με τα διεθνη πετρελαιοδολλαρα,εφωδιαστηκε με ατομικα οπλα ,και ωδηγησε και την Ινδια,στην αποκτηση τους?
Οταν οι Τουρκοι εξοπλιζονται σαν αστακοι,και ηδη μιλουν για πυρηνικα,τι θες να κανει η Ελλαδα?
Λυπαμαι γιαυτα που γραφεις γιατι νομιζω οτι ειναι καθαρα προπαγανδιστικα του Χριστιανισμου,και δεν αποσκοπουν στην αληθεια.
Ετσι λοιπον,θα το ξαναεπαναλαβω,οτι ο Ινδουισμος και ο Βουδδισμος,ειναι ανωτερες πνευματικα θρησκειες,του εβραιοχριστιανομουσουλμανισμου,και οι τελευταιες ειναι απο τις πλεον αιμοδιψεις,στην ιστορια.
Μπορει ο καθενας που ενδιαφερεται να ψαξει...
Και κατι ακομη,δεν νομιζω οτι ο Βουδδισμος,βοηθα την επιχειρηματικη δραστηριοτητα και την οικονομικη αναπτυξη.Τουλαχιστον δεν αναφερεται σε καμμια Σουτρα του Βουδδα.Αυτα ειναι 'παντρεμματα' του Χριστιανισμου,και βεβαια ειναι γνωστος ο ρολος του στην γεννηση του Καπιταλισμου.
serpentpan
Edited by - serpentpan on 15/12/2002 00:43:27
Edited by - serpentpan on 15/12/2002 00:52:48
Edited by - serpentpan on 15/12/2002 01:21:29
Edited by - serpentpan on 16/12/2002 14:44:00
Edited by - serpentpan on 16/12/2002 22:30:24
----------------------------------------
Επειδη το site αυτο,δειχνει μερα με τη μερα ,τον αναλγητο χαρακτηρα του,χωρις να ενδιαφερεται καθολου για την φυσικη κατασταση και την σωματικη υγεια των μελων του forum,που καθαρα αφιλοκερδως γεμιζουν τις σελιδες του,και χωρις να σκεφτεται το αποτελεσμα της πολυωρης καθιστικης εργασιας εμπρος στον υπολογιστη,εκανα μια μικρη ερευνα για την υγεια ολων μας.
Βεβαια αυτο εγινε και για αλλο λογο.Μιας και πλησιαζουν οι αγιες μερες των Χριστουγεννων,οπου στιφη αλλαλαζοντων χριστιανων,θα επιτεθει σε χωριατικα λουκανικα,μπιφτεκια γεμιστα και μη,σουτζουκακια,μπριζολες,κοκκινιστα,κοτοπουλα,γιδες βραστες και γεμιστες,και καθε δυστυχο ζωντανο,που ομολογει δεν ομολογει την χριστιανικη του πιστη,η μοιρα του ειναι προδιαγεγραμμενη,προς τερψιν της κοιλιας των πιστων,αυτο θα επιφερει ...διαστολη.
Εχουν γινει μελετες για την σχεση του επιθυμητου βαρους με το υψος,του ατομου και ολα αυτα ενσωματωθηκαν στο Body Mase Index =BMI.
Αυτο προκυπτει,αν διαιρεσουμε το βαρος του ατομου,εκφρασμενο σε κιλα,με το υψος του,υψωμενο στο τετραγωνο,και εκφρασμενο σε μετρα.
Ετσι ο τυπος ,παιρνει την παρα κατω μορφη,και ο καθενας μπορει να δει που βρισκεται,αναλογα με την κλιμακα,παρακατω.Αρα,
Βαρος σε Kgr
ΒΜΙ= ___________________________
(Υψος σε m )2
Ετσι,οταν το ΒΜΙ,ειναι< απο 20,το ατομο ειναι λιποβαρες
οταν ειναι 20-25,ειναι φυσιολογικο
οταν ειναι 25-30,ειναι υπερβαρο
οταν ειναι 30-40,ειναι παχυσαρκο
και οταν ειναι >40,ειναι παθολογικα παχυσαρκο.
Ας δωσουμε και ενα μικρο παραδειγμα...
ΒΜΙ(ΕΟΝ)=150 Kgr/(1.5 m)2=66.6 Κgr/m2, τιμη εκτος κλιμακος,αλλα και τι νουμερο βγηκε...!
serpentpan
Edited by - serpentpan on 16/12/2002 14:37:02
Edited by - serpentpan on 16/12/2002 22:32:43
Πάντως δεν γέλασα καθόλου, αν αυτό επιθυμούσες....
---------------------------------------------------------------------
Η νυχτα του Αγιου Βαρθολομαιου,ειναι αλλο ενα κλασσικο παραδειγμα αγνης και αδολης χριστιανικης αγαπης.
Αφορα την σφαγη χιλιαδων Προτεσταντων απο Καθολικους,αλλα και το αντιστροφο.
Κοινο τους χαρακτηριστικο,οτι ολοι μελετουσαν ευλαβικα την Αγια Γραφη.
Η επεκταση των Προτεσταντων η Καλβινιστων η Ουγενοτων,στην Γαλλια απο την Γενευη,προκαλεσε την ανησυχια της Καθολικης Εκκλησιας.
Βασιλευαν τοτε οι ανηλικοι Φραγκισκος ο Β΄ και Καρολος ο Θ',υπο την επιβλεψη της μητερας τους,της Αικατερινης των Μεδικων και της ισχυρης οικογενειας των Γυζων.Οι προτεσταντες πληθυναν στην υπαιθρο αλλα και μεταξυ των ευγενων ,οπως η οικογενεια των Βουρβωνων,σαν αντιδραση στην διαφθορα και την εξουσια του κληρου.
Η οικογενεια των Γυζων ,απο θρησκευτικη μισαλλοδοξια,αλλα και γιατι επωφθαλμιουσε την ανοδο της στον Γαλλικο θρονο,με αντιπαλο τους Βουρβωνους,αρχισαν υποκινουντες την Βασιλικη οικογενεια,με την συμπαρασταση φυσικα της Αγιας Καθολικης Εκκλησιας,διωγμους κατα των προτεσταντων,επι 40 ετη(1562-1604).
Κατα τους διωγμους αυτους εκτυλιχθηκαν φρικιαστικες σκηνες μαζικων σφαγων,πυρπολησεις ολοκληρων συνοικιων,καταστροφες ναων.
Εκει που οι Καθολικοι ηταν περισσοτεροι,εσφαζαν τους Προτεσταντες,και το αντιστροφο.Χρησιμοποιηθηκαν και ξενα μισθοφορικα στρατευματα,απο Αγγλους,Ισπανους,Γερμανους και Ελβετους.
Καπου ομως μετα σαραντα χρονια σφαγων και καταστροφων,κουραστηκαν,και το 1570,συνθηκολογησαν προσκαιρα.
Μαλιστα,ο Καρολος ο Θ'(Καθολικοι),εδωσε την αδελφη του να παντρευτει,τον Ερρικο,βασιλεα της Ναββαρας(προτεσταντες).
Για τους γαμους,ηρθαν στο Παρισι,περι τις 12000,προτεσταντες,καθε ταξης,οπου κατελυσαν ,υπο τα εχθρικα βλεμματα των Καθολικων του Παρισιου.
Η οικογενεια των Γυζων,σε συνεργασια με τους εκκλησιαστικους αρχοντες,επεισαν την βασιλικη οικογενεια,οτι οι προτεσταντες δεν ηλθαν για γαμους,αλλα προετοιμαζοταν ενοπλη εξεγερση.
Ετσι,στις 2 το βραδυ,της 24/8,ανημερα της γιορτης του Αγ.Βαρθολομαιου,πληθη στρατιωτων και μισθοφορων,εισεβαλλαν στα καταλυματα των προτεσταντων,και το αιμα ετρεξε ποταμι.
Σκοτωθηκαν αρχικα περι τις 10000,προτεσταντων,με γρηγορη επεκταση των σφαγων και σε αλλες πολεις,οπως η Ορλεανη,η Τουλουζη κλπ.
Ο παπας Γρηγοριος ο ΙΓ',τριβοντας τα χερια του απο την χαρα του,διεταξε να ψαλλουν σε ολους τους Καθολικους ναους,ευχαριστηριες δεησεις,για την εξουδετερωση των 'αιρετικων'.
Ο Βολταιρος,στην 'Ερριαδα'του,περιγραφει τα σχετικα γεγονοτα.
serpentpan
--------------------------------------
Παλιος φιλος,μου διηγηθηκε μια προσωπικη του εμπειρια.
Ταξιδευε στην Ινδια(οπου εζησε περιπου εναμισυ χρονο),με την γυναικα του,και αφου η σπληνα και των δυο ειχε φτασει στα ποδια,απο τις τροφικες δηλητηριασεις και τα καθε λογης παρασιτα,ταξιδευαν καπου προς τις ζουγκλες της Β.Ινδιας.
Εφτασαν να ξεκουραστουν σε ενα μικρο και φτωχικο χωριο,οπου η λεξη φτωχεια,ειναι μονον ενδεικτικη.
Εκει διεκριναν μια καλυβα απο καλαμια μπαμπου και πλαστικο,και μεσα μια πολυμελη οικογενεια που ετρωγε το μεσημερι.
Βλεποντας το τι ετρωγαν,ενα πιατο ρυζι και κατι σαν ψητο ψωμι,τους χαιρετησαν και εκαναν να φυγουν,για να βρουν μια ακρη στο χωριο και να κατσουν.
Ομως οι ανθρωποι ηταν ανενδοτοι,και τους ειπαν οτι θα ηταν μεγαλη προσβολη αν δεν καθοταν στο τραπεζι τους.
Με πολλες τυψεις,αναγκαστηκαν να καθησουν στο τραπεζι,οπου το λιγοστο φαγητο,μοιραστηκε επι πλεον για δυο ατομα.
Πανε χρονια απο τοτε που μου διηγηθηκε την ιστορια,αλλα θυμαμαι ακομη το οργισμενο του βλεμμα,καθως τελειωνε την ιστορια...ηταν και Χριστουγεννα που τα περασαμε στην Μοναδα,στον Εβρο,
'ξερεις πολλους Δυτικους που θακαναν κατι τετοιο,την στιγμη που οι περισσοτεροι,αυτες τις μερες,θα βαρυστομαχιασουν,και θα ψαχνουν φαρμακο για την δυσπεψια,για να τους περασει,ετσι ωστε να συνεχισουν το φαγοποτι?'
Φιλε Καγκελλαρη,χαθηκαμε μετα,ομως οι συζητησεις μενουν παντα ζωντανες,οπως και το σπιτι που νοικιασες,στις Φερρες,και ακουγαμε τα ωραια Ινδικα που μας εφερνες,ξεφευγοντας λιγο...
Νασαι καλα οπου και νασαι,και χρονια σου πολλα.
serpentpan
Edited by - serpentpan on 16/12/2002 23:07:40
KAT'AΡΧΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ...
ΔΕΧΤΗΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΡΙΓΜΕΝΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ "ΙΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ" ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ...
ΤΗΝ ΔΕΧΤΗΚΑ...
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΗΣ "ΕοΝ" ΚΑΙ ΒΡΙΖΕΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ...ΕΧΟΝΤΑΣ ΧΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ "ΜΕΤΡΟΥ" ΕΠΑΡΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ "ΟΛΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ",ΜΑΝΤΡΟΠΟΙΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΩΣ "Ο ΚΡΙΤΗΣ Ο ΜΕΓΑΣ"...
"ΧΟΡΕΥΕΙ" ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ, ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΤΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΟΛΑ...ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΜΑΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ...
ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΥΝΑΓΕ....
------------------------------------------------------------------
ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΤΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ "WAKING LIFE"...EINAI MIA ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ, ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΝΕΙΡΑ...
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ...
ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΚΠΛΗΞΗ...
ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΗ...
ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ, ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΙΣΑΞΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ, 3.000 XΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...
ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΛΑΜΠΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟ 1.000 π.Χ...(!)
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΟΣ....
ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΜΟΝΟΛΟΓΟ:
"Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΜΕΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ Ή ΤΟΝ ΝΙΤΣΕ,
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΞΥΠΝΟ ΠΙΘΗΚΟ"....
ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΩΣΤΟ...
Η ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΕΙΝΑΙ
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΙΘΗΚΩΝ....
ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΘΗΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ...
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΗΝΙΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ....
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ "ΑΝΘΡΩΠΟΣ" ΚΑΙ ΣΤΟ "ΠΙΘΗΚΟΣ", ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ "ΑΝΘΡΩΠΟΙ"...
KAΘΕ ΕΝΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ...
ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΨΟΥΡΙΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ...
ΥΒΡΙΣ--->ΝΕΜΕΣΙΣ._
Η κατασταση που παρατηρεις,λεγεται χριστιανικο παραληρημα,με προστιθεμενα ,ιδεες αναφορας και μεγαλειου.
Θελει σιγα-σιγα,με το μαλακο,γιατι θα υποτροπιασει και θα λεει οτι ειναι η ενσαρκωση του Ιησου Χριστου.
Εξ αλλου,ενα απο τα σωστοτερα πραγματα που ειπωθηκαν,ειναι αυτο που ειπε ο Thoth,λες δηλ.την αληθεια σου ησυχα,και τα υπολοιπα ας τα παρει το ποταμι.
Γι αυτο προσωπικα δεν προσβαλλομαι,και η φραση που σβηστηκε τελικα ,φιλε Admin,αν το καλοσκεφτει κανεις,στο προκειμενο,βλαπτει τον χριστιανισμο και τον Χριστο τον ιδιο.
Ετσι φιλε Ατλα,οτι ειναι κουφιο μεσα του,θα αυτοαναιρεθει και θα καταλυθει,απο τις εσωτερικες του αντιφασεις.
Και η ιδια η Ζωη,θα φανερωσει,τι αντεχει σαν αληθινο.
Επισης,καποιοι,δεν καταλαβαν,οτι δεν προσπαθει κανεις να τους αποσπασει απο την πιστη τους.
Αρκει να μην ζαλιζουν...
Επισης,αν αναλογιστεις οτι οι διαμαχες με παθος,αποτελουν και πηγες 'ψυχικων εκφορτισεων και εκπομπων',που αν ειναι και καποιος λιγο 'ευαισθητος',μπορει να ισοδυναμουν και με μικρη η μεγαλη ψυχικη επιθεση,τις περισσοτερες φορες ασυνειδητα απο τον πομπο,ειναι καλο να υπαρχει μια συναισθηματικη κατασταση,που να αποτρεπει 'μπελαδες',και για τον πομπο,και για τον δεκτη.Φιλικα .
serpentpan
Edited by - serpentpan on 16/12/2002 23:02:52
Edited by - serpentpan on 16/12/2002 23:08:21