ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Απαντήσεις σε υπαρξιακά ζητήματα σύμφωνα με τον 12θεϊσμό - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Απαντήσεις σε υπαρξιακά ζητήματα σύμφωνα με τον 12θεϊσμό - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

snoopy20 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
snoopyΜέλος
08/10/2006, 18:42:03
Και εγώ δέν θα συμφωνήσω στην λογική του ΚΑΛΟΣ ΙΕΡΕΑΣ = ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ και ΚΑΚΟΣ ΙΕΡΕΑΣ = ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ.
Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΕΡΑΣΕ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΗ. ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΧΕΡΙΟΥ (π.χ. πάτερ Παίσιος).
ΑΥΤΟΙ ΑΚΟΛΟΘΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΕ ΣΦΑΛΑΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΝ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ.
Κατα τα υπόλοιπα οι περισσότεροι ιερείς σήμερα είναι μιά απο τα ίσια όπως και οι υπόλοιποι άνθρωποι.
Πολλοί καλοί, λίγο καλοί, πολλοί κακοί, λιγότερο κακοί ... ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ
08/10/2006, 20:44:19
τοτε σνουπι παει περιπατο η χειροτονια

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

nik67Μέλος
08/10/2006, 20:48:32
------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΕΡΑΣΕ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΗ
-------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΩ ΣΤΟΝ ΑΜΟΡΦΩΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟ ΛΑΟ ,ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 2006 ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ
Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΚΗΦΗΝΩΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ,
ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ.
Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ(ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ)
snoopyΜέλος
10/10/2006, 10:17:09
Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ (βάπτισμα, εξομολόγηση, κοινωνία) ΠΑΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙ.
ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ.
10/10/2006, 10:48:08
quote:
Φίλε μου nik67 εννοώ ότι το Άγιο πνεύμα φωτίζει κάθε χριστιανό όταν και αυτός είναι συνεπής στην Διδασκαλία του Ιησού Χριστού.Όταν αμαρτάνει δεν το κάνει με την "ευλογία" του Αγίου πνεύματος.
CROWL26
Φίλε CROWL εντάξει με τους χριστιανούς . Τους υπόλοιπους έντιμους δίκαιους και συνειδητούς ανθρώπους , που δεν είναι χριστιανοί , και ίσως πολλοί από αυτούς να μην γνωρίζουν τίποτα περί χριστιανισμού , αυτούς τι τους φωτίζει ;

10/10/2006, 10:55:34
quote:
Φίλε CROWL εντάξει με τους χριστιανούς . Τους υπόλοιπους έντιμους δίκαιους και συνειδητούς ανθρώπους , που δεν είναι χριστιανοί , και ίσως πολλοί από αυτούς να μην γνωρίζουν τίποτα περί χριστιανισμού , αυτούς τι τους φωτίζει ;

ο διαολος τους βαζει να κανουν καλες πραξεις
ετσι δεν μπορουν να δεχτουν τον λογο του θεου
και ετσι χανουν την ψυχη τους

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

CROWL26Μέλος
10/10/2006, 12:23:34
quote:

Φίλε μου sesostris πολύ καλή ερώτηση!

Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω και ελπίζω να σε καλύψω όσο μπορώ.

Πιστεύω ακράδαντα-προσωπική μου άποψη-ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι πιό σπουδαίοι και πιο σημαντικοί από τις ταπεινότητές μας.

Το να είσαι ΕΝΤΙΜΟΣ και ΔΙΚΑΙΟΣ στη ζωή σου είναι ΤΙΤΛΟΙ ΤΙΜΗΣ που δύσκολα τους αποκτάς γιατί απαιτείται κόπος, πόνος και επιμονή.Προσωπικές και οικογενειακές στηρήσεις και δυσκολίες που τις παραμερίζεις και συνεχίζεις τη σύντομη αυτή διαδρομή στον κόσμο αυτόν με σκοπό το κοινό καλό και τον καλό του συνανθρώπου σου.

Η εντιμότητα και η δικαιοσύνη εμπεριέχουν την πίστη στην αγάπη, στην ταπεινότητα και τον σεβασμό προς τον εαυτό σου και τους συναθρώπους σου.

Είναι πολύ πιο σημαντικοί γιατί τηρούν αυτήν την διαδρομή της αρετής-εντιμότητας και δικαιοσύνης χωρίς να έχουν ακούσει για αγάπη Θεού και Ιησού Χριστό.Αυτό τους κατατάσσει στην κατηγορία των ανθρώπων που κινούνται στα όρια της συνειδήσεως τους ειλικρινά και με πολύ αγάπη.

Είναι άνθρωποι που ο,τι κάνουν το κάνουν γιατί το πιστεύουν και το τηρούν απαρέγκλιτα.Είναι πραγματικοί αγωνιστές σε αυτό τον σάπιο κόσμο και ίσως είναι οι πιο μοναχικοί.

Μακάρι φίλε μου sesostris-από τα βάθη της καρδιάς μου-όταν φύγω από τον κόσμο αυτόν μόνος όπως και όταν ήρθα να μπορούσαν να αποδωθούν αυτοί οι τίτλοι τιμής και στην ταπεινότητά μου.Το εύχομαι ολόψυχα και για εσένα αλλά και για κάθε άνθρωπο.

Ο ΕΝΤΙΜΟΣ και ΔΙΚΑΙΟΣ άνθρωπος φωτίζεται από το Άγιο πνεύμα χωρίς να το γνωρίζει γιατί μπορεί να πιστεύει σε άλλα πράγματα ή καθόλου.Φωτίζεται από το Θείο Φώς που καλύπτει φίλτατε τους δίκαιους και έντιμους ανθρώπους.Αυτοί φίλε μου εν αγνοία τους θα λάβουν πολύ περισσότερα για όλες τις δοκιμασίες και στερήσεις που γεύτηκαν για να παραμείνουν πιστοί οδοιπόροι σε αυτόν τον αγιασμένο και ευλογημένο δρόμο της αρετής, της εντιμότητας και δικαιοσύνης.

Πάντως εκτιμώ-μην με κατηγορήσετε ότι γνωρίζω τις βουλές του Κυρίου, την προσωπική μου άποψη εκφράζω- ότι αυτοί θα κριθούν με περισσότερα ελαφρυντικά από την ταπεινότητά μου που γνωρίζει και έχει ακούσει τους λόγους του Ιησού Χριστού και παρόλα αυτά συνεχίζει να αμαρτάνει ως άνθρωπος αδύναμος και επιρρεπής.

Φίλε sesostris ελπίζω να σε κάλυψα όσο μπορούσα με την απάντησή μου αυτή που αποτελεί ειλικρινή και ενσυνείδητη στάση ζωής για εμένα.

Φιλικά.-
E.X.O

snoopyΜέλος
10/10/2006, 18:20:10
quote:
Sesostris:

Άν ζούν ηθικά, έντιμα, αγαπάνε τον συνάνθρωπο τους είναι δίκαιοι μαζί του ακόμα και άν δέν έτυχε να γνωρίσουν την διδασκαλία του Ιησού κάτι που δέν φταίνει με κανένα τρόπο οι ίδιοι η φώτιση θα τους έρθει.
Τους αξίζουν και περισσότερα συγχαρητήρια μάλιστα άν λάβουμε υπόψην μας και οτι οι περισσότεροι βαπτισμένοι χριστιανοί καταπατούν τον λόγο του Ιησού.

10/10/2006, 19:03:05
Πάντως εμένα μου φαίνεται λογικό...
την ίδια απάντηση να την έδινε και ένας πιστός άλλης θρησκείας, σε ερώτηση που θα αφορούσε τους χριστιανούς.

Στράτος

Ήρθα...Διάβασα...Έγραψα...Έφυγα...
lost_in_sΝέο Μέλος
10/10/2006, 19:47:24
Χαιρετώ όλους στο Forum ,
Ξεκινάω με κάτι που πρόσεξα από την πρώτη στιγμή που μπήκα στο forum μερικές συζητήσεις από αλλού ξεκινάνε και αλλού καταλήγουν όπως η συγκεκριμένη του φίλου samuel1974 γιατί αυτό ???
Ο φίλος samuel1974 ρώτησε :
1) Υπάρχει ψυχή;
2) Υπάρχει ζωή μετά θάνατον;
3) Ποιος δημιούργησε τον κόσμο, αν τον δημιούργησε κανείς;
Δηλαδή σοβαρά τώρα περιμένει κανείς απαντήσεις σε τέτοια ερωτήματα;;;
Ποιος θνητός μπορεί να απαντήσει σε τέτοιου είδους ερωτήσεις ;;;
ΚΑΝΕΝΑΣ εκτός και αν είναι ΘΕΟΣ
Φίλε samuel1974 και εγώ Χριστιανός Ορθόδοξος είμαι αλλά σέβομαι την θρησκεία των άλλων όποια και αν είναι, αλλά αυτές τις ερωτήσεις δεν μπορεί και δεν περιμένω από ένα θνητό να μου τις δώσει γιατί απλά δεν είναι ΘΕΟΣ να ξέρει ή θέλεις να μου πεις πιστεύεις αυτά που σου λένε οι κληρικοί ;; και από πού τα ξέρουν αυτοί δηλαδή ποιος τους τα είπε ;;; το ίδιο ισχύει και για τις άλλες θρησκείες . δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο αυτό η σε άλλον πλανήτη που να μπορεί να δώσει απάντηση μονό εικασίες .
10/10/2006, 22:46:29
Δανείζομαι και αντιγράφω μερικά αποσπάσματα από τα « ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ » του Ανδρέα Λασκαράτου , διατηρώντας την ορθογραφία του συγγραφέα .

« Στέκω , Πανιερώτατε , και παρατηρώ που οι χριστιανοί έχουνε στην πουσνάρα τους τριώ λογώνε θρησκίες .
Μία που τήνε λένε και δεν τήνε κάνουνε .
Μία που τήνε κάνουνε και δεν τήνε λένε .
Και μία που τήνε λένε και τήνε κάνουνε .
Η πρώτη είναι η θρησκία του Χριστού , η δεύτερη του Διαόλου , και η τρίτη τση Κοιλιάς

.………Κυρίως σε δύω περίστασες οι χριστιανοί κάνουν επίδειξη χριστιανικής θρησκείας , 1ον όταν κανείς τους αδικήση και θέλουνε να δείξουνε το τρομερόν της αδικίας όπου τους εγίνηκε , και 2ον , όταν ετοιμάζονται ν’αδικήσουνε κανένανε , και έχουνε χρεία να υποκριθούνε χριστότητα για ν’απατήσουνε το υποκείμενο που σχεδιάζουνε ν’αδικήσουνε ………

Η κοιλιά για το χριστιανόνε είναι μία θεότητα της οποίας χρεοστείται μία λατρεία ξεχωριστή . και πρέπει ναν το πούμε εις έπαινόν του , ο χριστιανός εδώ δεν υποκρίνεται , αλλά τήνε λατρέβει με αληθοσύνη , και με το ημερολόγιον ατο χέρι .

Το ημερολόγιον της κοιλιάς του χριστιανού σύγκειται από σαρακοστάδες μικρές και μεγάλες , τετραδοπαράσκεβα , νηστείες , πάσχατα και αρτσιβούρτσια !

Ο χριστιανός πρέπει να γνωρίζη όλα τούτα για να ξέρη σε κάθε περίσταση ποιες ύλες θα βάλη μέσα στην κοιλιά του .

Είναι π.χ. σήμερα πασχα ή αρτσιβούρτσι ; η κοιλιά γιομίζει με χοίριο, με πουτρίδα , με
γάλο , με πήτα , με καπόνι , εκείνος όπυ την έχει μεθάει , χορέβει , χαίρεται και πανηγυρίζει τη χάρη της , η οποία με τόσην θρησκευτικήν όρεξην εδέχθηκε τα βρασμένα , τα ψημένα , τα σοφιγάδα !…

Είναι σαρακοστή τετραδοπαράσκεβο , ή άλλη νηστεία οποιαδήποτε ; Ο Χριστιανός βάνει στην κοιλιά του κρεμίδια , σουπιές , φασούλια , χαυγιάρι , χταπόδι , αυγοτάραχα , και άλλα φαγητά σημειωμένα εν ονόματι κοιλίας στο Ημερολόγιον . Στο ύστερο κάνει το σταυτό του , ρέβεται , και ιδού έκαμεν το κατά δύναμιν για την Θεότητα .

Το Ημερολόγιον της κοιλιάς υψομένο εις θρησκίαν , μόλον όπου φαίνεται το γελιοδέστερο απ’όσα θρησκευτικά συστήματα ημπόρεσε νους ανθρώπου να πλάση , είναι όμως καθώς βλέπεις Πανιερώτατε , το πουλιό αθόο μέρος της θρησκίας του σημερινού χριστιανού , και ΄θελ’ είναι πιθυμητό και θεάρεστο να μην εργάζεται ο χριστιανός άλλη θρησκία από τούτη . Ο Χριστός ήθελεν υποφέρει με λιγότερη δυσαρέσκεια να δίδεται τ’όνομά του σε μία θρησκία ανόητη , παρά σε μία διαολική .

Μόνον επιθυμούσα να κανονισθή καλήτερα της Κοιλιάς η θρησκία .
Σκεπτόμενος , Πανιερώτατε , τα περί της Κοιλιάς , εύρηκα πάντα πως της Κοιλιάς η θρησκία εχει στον εαυτό της ένα ριζικό ελάτομα .

Η μαγειρευτικότατη τούτη θρησκία αφορά μόνον το έ μ β α σ μ α των φαγητών στην Κοιλιά και φαίνεται να παραβλέπη διόλου το έ β γ α λ μ ά τους !
Τούτο μου εφάνηκε πάντα παράλογο . Ειλικρινώς σου το εξομολογούμαι , Πανιερώτατε , δεν ηβλέπω να έχη λιγότερη σχέση με τη θρησκία το έ β γ α μ α από το έ μ π α σ μ α του φαγητού στην Κοιλιά .
Ούτε που ήθελε νομισθώ αιρετικός δια τούτο , επειδή ο Χριστός ο ίδιος εσημείωσε την ίδια σχέση στο πράμα ότα ήπε « Παν το ε ι σ π ο ρ ε υ ό μ ε ν ο ν εις το στόμα , την κοιλίαν χωρεί , και εις αφεδρώνα ε κ β ά λ ε τ α ι » ( Ματθ.κεφ.15) .

Η θρησκία λοιπόν της Κοιλιάς φέρνει στον εαυτόν της ένα μεγάλο ελάτομα , το οποίον απαιτούσε άμεσην διόρθοσην , αν όχι δια την αξιοπρέπειαν της θρησκίας του Χριστού , τουλάχιστον δια την κανονικότητα της θρησκίας των Χριστιανώνε » .

Συνεχίζεται .

10/10/2006, 22:50:15
Συνεχίζω την αντιγραφή αποσπασμάτων από τα « ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ » του Ανδρέα Λασκαράτου , διατηρώντας όπως πάντα την ορθογραφία του συγγραφέα .

« Δεν έλειψα κάποτε να ροτήσω παπάδες φίλους μου , τι στοχάζουνται περί Μελούσης Κρίσεως . Αν δηλαδή ο Θεός εχει να μας ζητήση λογαριασμόν εις τες πράξεις μας τες κοινωνικές , ή εις την λατρεία που του προσφέρουμε .Οι φίλοι μου τούτοι για να μη σφάλουνε , μου είπανε πάντα πως θα μας ζητήση λογαριασμό και στα δυώ .

Κακό μεγάλο ! είπα τότες με τον εαυτό μου . Οι δύστυχοι οι χριστιανοί , δεν τους φτάνει η τυραννία του να μην μπορούνε να κλέψουνε , ν’αρπάξουνε , να συκοφαντήσουνε , να ληστέψουνε , να επιβουλευθούνε , να απατήσουνε , να ατιμήσουνε….να μη μπορούνε να αδικήσουνε σε κανέναν τρόπο , μα πρέπει τώρα να βάλουν να μάθουνε και θεολογία !
Κι αν η θεολογία τους αρέση του Θεού , πάει καλά , μ’ αν η θεολογία τους δεν τ’ αρέση , χαμένα τα δευτεριάτικα , και χαμένα όλα !…

Εγώ , τι να σ’ ορίσω Πανιερώτατε , εγώ δεν πιστεύω πως όποιος δεν ηξέρει θεολογία , πως όποιος δεν ηξέρει να λατρέβη καθώς διορίζει η σοφία του θεολόγωνε , εκείνος θα πάη στην Κόλαση .
Εγώ πιστέβω πως είναι αδιάφορο δια τον Θεόν αν ένας καλός άνθρωπος νομίζη πως η Θεότητα διερείται π.χ. σε δώδεκα πρόσωπα , ως ήθελε του είναι αδιάφορο αν ο καλός εκείνος άνθρωπος ενόμιζε πως το ποτάμι του Λιξουρίου έχει δώδεκα διοφύρια , πως η Καλκούτα είναι η πρωτεύουσα της Γαλίας , κτλ .

Σ΄ όλες ετούτες τες περίστασες ο Θεός δεν ήθελε ιδεί παρά σφαλμένες ιδέες . Και πιστεύω πως όποιος ζει ευαγγελικά , εκείνος θέλουνε δε θέλουνε οι παπάδες , θα πάη στον παράδεισο .

Πιστέβω όμως ακόμη πως εκείνος όπυ αμελάει να ξετάση τη θρησκεία του και ακολουθάει τυφλά εκείνα που εύρηκε , ή που του λένε πως εύρηκε , παραδεχόμενος όλα χωρίς ναν τα εξετάση , ναν τα εννοήση και να πληροφορηθή σ’ εκείνα που παραδέχεται , εκείνος παραδέχεται έθημα και όχι θρησκείαν .

Συνεχίζεται .

10/10/2006, 22:54:38
Συνεχίζω την αντιγραφή από τα « ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ » του Ανδρέα Λασκαράτου , διατηρώντας όπως πάντα την ορθογραφία του συγγραφέα .

Έχουμε , Πανιερώτατε , στον κόλπο της κοινωνίας μας κάτι ανθρώπους ντυμένους μακρυά και πλατιά φορέματα μαύρα , με μια μεγάλη γενειάδα τράγου , με μαλιά στο κεφάλι άκοπα σαν τες γυναίκες και σκεπασμένα μ’ εν αγγείο κουτσοχέρουλο .
Τούτοι , Πανιερώτατε , αρνήθηκαν τον κόσμο , δηλαδή αρνηθήκανε τα κοινωνικά βάρη , και εξακολουθούνε όμως να ζούνε μέσα στην κοινωνία άδοντες , οκνόντες , και μασόντες και πίνοντες .
Δεν φτάνει , η υπερηφάνια γλυστράει εύκολα στη μοναξιά και στην οκνιρία , οι αλλοντυμένοι τούτοι διϊσχυρίζουνται να ήναι οι παρακάτοχοι της θρησκείας , και σαν τέτοιοι , θέλουν εν ονόματι θρησκείας επιρροήν απάνου μας …….

Αν ο Χριστός οργίστηκε τόσο επειδή οι Εβραίοι εμπήκανε στο ναό να πουλήσουν πιτσούνια , πόσο δεν ήθελε οργισθή τώρα να βλέπη τους Χριστιανούς να χτιούνε Ναούς για να πουλούνε θρησκεία !

Τα σημερνά θρησκομάγαζά μας εργάζουνται κηόλας τα διάφορα θρησκευτικά είδη ‘οπου πουλούνε και έτσι ενταυτώ είναι και μαγαζιά και εργοστάσια .
Ως εργοστάσια , προμηθεύουνται σε τιμές ποταπότατες τες πρώτες ύλες , και , δια της βιομηχανίας , τους αλλάζουνε φύση , αποκαταστένοντάς τες θείες , από ανθρώπινες ο
του ήτανε πρώτα .

Ως μαγαζιά , πουλούνε μετέπειτα λιανικώς τες ύλες εκείνες σε τιμές ανώτατες .
Είναι καμομένος ο λογαριασμός ότι μια λίτρα σήδερο , η οποία δεν στιχίζει του Μανιφατουριέρη παρά έξι όβολα μόνον , όταν , απερνόντας από μανιφατουρα του , γενή σούστες ρολογιώνε , ξαναπουληέται για χιλιάδες τάλαρα .

Απάνου σε τούτην την αναλογία ο παπάς πουλεί όλες τες θρησκευτικές μανιφατούρες .
Το λάδι μόλις έμπη στα καντίλια της Εκκλησίας γένετ΄ ευθύς γιατρικό και πουληέται απάνου στο βαμβάκι το βουτημένο . Ετούτο το λάδι κάνει καλό σ’ όλα τα πάθη , μ’ απάνου σ’ όλα γιατρεύει την σ τ ρ α β ο μ ά ρ α !…
Η βιολέτες και τα΄άλλα λουλούδια που εστολίσανε τον Αμνό , βαλμένα έπειτα σε πουγκί , κ’ εκείνο το πουγκί λειτουργημένο δεν ηξέρω πόσες φορές , γιατρέβουνε τες οργικές αρρώστιες , τες ανεραγδικές , το θερμόριο και το αβάσκαμα !…

Ο παπάς γυρεβοντας πάντα εμπορικήν ύλην σκυβάλει μέσα στους τάφους , ξεχόνει ανθρώπινα κούκκαλα τα κλεί σ’ ένα κουτί ασυμένιο , και τα στέλνει με την ευκή του να συκόνουν τον οβολόν από το σπήτι τση φτώχιας , και ναν του τόνε φέρνουνε ανέξοδα και ακοπίαστα στο δικό του ! »

Αυτά τα λίγα φίλοι μου προς το παρόν .
Ορισμένα από αυτά που συνέβαιναν στην Κεφαλονιά την εποχή του Λασκαράτου δεν ισχύουν πια σήμερα , ή μάλλον σημερα εχουν αλλάξει απλώς μορφή .

CROWL26Μέλος
11/10/2006, 11:55:12
Φίλε μου Sesostris περίμενα κάποιο σχολιασμό σχετικά με την απάντησή σου.Ελπίζω αφού δεν μου απάντησες να σε κάλυψε ή να συμφωνείς εν μέρει μαζί μου.

Φιλικά.-
E.X.O

CROWL26Μέλος
11/10/2006, 13:21:48
Φίλε μου Sesostris περίμενα κάποιο σχολιασμό σχετικά με την απάντησή μου.Ελπίζω αφού δεν μου απάντησες να σε κάλυψε ή να συμφωνείς εν μέρει μαζί μου.

Φιλικά.-
E.X.O
"Προσδοκώ Ανάστασιν Νεκρών και Ζωήν του Μέλλοντος Αιώνος"

11/10/2006, 14:47:43
quote:
Φίλε μου Sesostris περίμενα κάποιο σχολιασμό σχετικά με την απάντησή μου.Ελπίζω αφού δεν μου απάντησες να σε κάλυψε ή να συμφωνείς εν μέρει μαζί μου .
CROWL26
Φίλε CROWL , ο σσχολιασμός είναι εδώ , απλά ίσως δεν τον πρόσεξες .
quote:
Εγώ , τι να σ’ ορίσω Πανιερώτατε , εγώ δεν πιστεύω πως όποιος δεν ηξέρει θεολογία , πως όποιος δεν ηξέρει να λατρέβη καθώς διορίζει η σοφία του θεολόγωνε , εκείνος θα πάη στην Κόλαση .
Εγώ πιστέβω πως είναι αδιάφορο δια τον Θεόν αν ένας καλός άνθρωπος νομίζη πως η Θεότητα διερείται π.χ. σε δώδεκα πρόσωπα , ως ήθελε του είναι αδιάφορο αν ο καλός εκείνος άνθρωπος ενόμιζε πως το ποτάμι του Λιξουρίου έχει δώδεκα διοφύρια , πως η Καλκούτα είναι η πρωτεύουσα της Γαλίας , κτλ .
Και εδώ
quote:
Πιστέβω όμως ακόμη πως εκείνος όπου αμελάει να ξετάση τη θρησκεία του και ακολουθάει τυφλά εκείνα που εύρηκε , ή που του λένε πως εύρηκε , παραδεχόμενος όλα χωρίς ναν τα εξετάση , ναν τα εννοήση και να πληροφορηθή σ’ εκείνα που παραδέχεται , εκείνος παραδέχεται έθημα και όχι θρησκείαν .
VIKINGΜέλος
26/12/2006, 18:45:51
Ορισμενες ερωτησεις θελω να κανω.

Samuel

quote:

Τα σώματα θα συναρμολογηθούνε. τα κόκκαλα, οι σάρκες τα νεύρα. Τουλάχιστον έτσι το λένε οι Aγιοι, που προφητικά μιλήσανε για την B Παρουσία.
Αλλα αυτό το σώμα δεν είναι δικό μας, για να το κάνουμε ότι θέλουμε
. Για αυτό και ο μωσαϊκός νομος δεν επέτρεπε τα tattoo. Το σώμα σου δόθηκε και πρέπει να το δώσεις πίσω.

Γιατι ομως επιτρεπεται τοτε απο το δογμα σου η επισκεψη σε ενα γιατρο π.χ που παρεμβαινει στο σωμα σου για να σε θεραπευσει;

Εχει δικαιωμα ο γιατρος να επεμβει στο σωμα σου που ανηκει στον Θεο οπως λες;Γιατι εχει δικαιωμα ο γιατρος συμφωνα με την χριστιανικη οπτικη γωνια να επεμβει σε ξενο σωμα που ανηκει στον Κυριο οπως λετε;

Τι σας κανει βεβαιο οτι ο Θεος επιτρεπει σε καθε προβλημα υγειας την επεμβαση στο σωμα σας καποιου γιατρου;

Υπηρξαν μοναχοι που αρνιοντουσαν να επισκεφτουν γιατρους παρολο που επασχαν απο καποια ασθενεια;

Επιτρεπεται απο τον Χριστιανισμο κατα την γνωμη σου ενας π.χ που καηκε το προσωπο απο φωτια να κανει πλαστικη;Η οποια γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις μονο για αισθητικους λογους.

Edited by - VIKING on 26/12/2006 18:49:08

Edited by - VIKING on 26/12/2006 18:51:35

26/12/2006, 22:07:18
Σωστά αναρωτιέται φίλε samuel ο VIKING , και με έβαλε κι εμένα σε σκέψεις , αν είναι έτσι όπως τα λές , εγώ που μου έχουν αφαιρεθεί κατά καιρούς στο παρελθόν , ακροβυστία , σκωληκοειδίτης , και αμυγδαλές , πως θα παραδώσω πίσω λειψό σώμα ;
Και το κακό είναι που δεν προνόησα να τα φυλάξω για να τα παραδώσω έστω και σε πακέτο .
27/12/2006, 13:44:37
Αφού, όπως φαίνεται, γνωρίζετε το Χριστιανικό Δόγμα, θέλω να σας ρωτήσω αν ένας Χριστιανός, έχει δικαίωμα να φροντίζει την υγεία του σώματός του;;

Edited by - Ψηλός on 27/12/2006 13:45:30

28/12/2006, 23:49:00
ΟΛΒΙΟΣ ΟΣΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΣΧΕΝ ΜΑΘΗΣΙΝ