ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σε αναγνώριση της αντίπαλης σχολής. Μια προσπάθεια αναγωγής. Μεγεθών. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Σε αναγνώριση της αντίπαλης σχολής. Μια προσπάθεια αναγωγής. Μεγεθών. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
maria3Μέλος
17/03/2014, 18:30:27
Είχα σκοπό να μην γράψω για καιρό, για προσωπικούς λόγους, αλλά βλέποντας το θέμα ήθελα να θέσω τις εν στάσεις μου.

Ο ΑΜΕΙΝΙΑΣ έχει δίκαιο ως προς ένα σημείο και έγραψε ένα πολύ ωραίο θέμα, αλλά επειδή είμαι καινούργια σχετικά στο forum γράφω σχεδόν ένα χρόνο, δεν έχω άποψη ως προς τα προηγούμενα μέλη και εμπειρία, έχω διαβάσει βέβαια κάποια θέματα παλιότερα αν και αποσπασματικά.

Σε αυτόν το ένα χρόνο έχω γράψει αρκετά πράγματα στο forum κάποια ίσως σωστά και κάποια ίσως ανεπίτρεπτα, αλλά είχα την δική μου πινελιά θέλω να πιστεύω στα θέματα που συμμετείχα, είχα την δική μου άποψη και γνώμη ρε αδελφέ.

Οι άνθρωποι και κυρίως οι άνδρες, διαφέρουν πολύ ως προς τα κοινά και έχετε δίκιο σε αυτό, γιαυτό και βλέπουμε ομάδες και κοινωνίες ανθρώπων αν το θέσουμε έτσι, άλλοι έχουν κοινό τον αθλητισμό, άλλοι την μουσικοί, άλλοι τις επιστήμες κτλ.

Οπότε και οι άνθρωποι με τα κοινά ενδιαφέρονται όταν γράφουν σε δημόσια forum συνεπάγεται ότι ανήκουν και στην ίδια παράταξη;

Και εγώ έχω ξεχωρίσει ανθρώπους στο forum όπου έχουν την δική τους άποψη και ο καθένας τον δικό τρόπου και με έχουν επηρεάσει κατά πολύ.

Αλλά μην ξεχνάμε υπάρχουν και άνθρωποι που μπαίνουν να γράψουν στο Εσωτερικά για πολλούς λόγους, είτε αυτό λέγεται μεταφυσικό, είτε εσωτερισμός, είτε άποψη.

Θέλω να θέσω όμως κάποια ερωτήματα, είμαι τριάντα δύο χρονών και από παιδί ίσως και από τα επτά μου χρόνια ασχολούμαι με το μεταφυσικό, δηλαδή θυμάμαι βιώματα μου, στα είκοσι οκτώ άρχισα να ασχολούμαι με τον δικό μου τρόπο και με τις απόψεις των άλλων, έχτισα όμως πρώτα την δική μου άποψη και βίωσα και μετά ήθελα να δω και των άλλων, ή μάλλον μπορείτε να πείτε ότι δεν με ενδιέφερε μέχρι τότε η γνώμη των άλλων και αν θα ονόμαζα κάτι με τις είδη υπάρχοντες ονομασίες (διάβολο, εξωγήινο, εσωγήινο, Ελοχίμ, Σεραφείμ, Νεφελίμ συγνώμη αν ξεχνάω κάποιον) ή αν θα έδινα δικές μου, μπορεί να μου πει κάποιος μεγαλύτερος ότι είμαι αμαθής και αν ναι γιατί αυτός πόσο χρονών ξεκίνησε;

Ή κάποιος που έχει διαβάσει βιβλιοθήκες ολόκληρες πάνω στο θέμα, χωρίς να έχει προσωπική άποψη, (εννοώ να έχει δει ή να έχει αισθανθεί) ότι είμαι ηλίθια και αν ναι γιατί;

Μπορεί να μου πει κάποιος επιστήμονας να μου δώσει τεκμηριωμένη άποψη με τύπους ή θεωρήματα ή εικόνες για αυτά που βίωσα και είδα;

Και αν ναι και όπως λέει ο φίλος μας ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ και πέραν πάσης αμφιβολίας, θα αποδεχθώ ότι είμαι όντως ηλίθια, διαφορετικά θα συνεχίσω να γράφω και να προσπαθώ να υλοποιήσω και εγώ τις δικές μου θεωρίες, γιατί αν δεν το έκανα θα με θεωρούσα ηλίθια.

Άρα ήμαστε άνθρωποι και αυτό που μας ενώνει είναι η διαφορετικότητα μας, μπορεί κάποιος που έχει επιστημονική γνώση να πει έναν ζωγράφο ή ποιητή ηλίθιο;

Μπορεί ένας συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας πετυχημένος, να πει έναν Επιστήμονα ηλίθιο;

Μπορεί ένας άνθρωπος που διαβάζει και νομίζει ότι κατακτά το πνεύμα, χωρίς να έχει μπει καν στην σκέψη των συγγραφέων, φιλοσόφων κτλ, για να καταλάβει μέσα από την παρατήρηση του, πως αυτοί οι άνθρωποι παρήγαγαν πνεύμα και πως έγιναν προτωπόροι, να πει τον ημιμαθή ηλίθιο που δεν έχει διαβάσει ποτέ του ουσιαστικά αλλά ξέρει να σου τους κατονομάσει και αυτός και να σου πει τι έγραψαν και γιατί, γιατί έχει διαβάσει όλες τις πιθανές ερμηνείες, από άλλους ανθρώπους που ξεβρακώθηκαν και αναγνωρίστηκαν μετά συνήθως από τον θάνατο τους, από άλλους που έψαχναν να διαβάσουν κάτι διαφορετικό για να πάρουν γνώση;

Ή ένας πρωτοπόρος ιδεών να πει τους ποιο πάνω ηλίθιους επειδή δεν είναι προτωπόροι αλλά πήραν την γνώση άλλων;

Και ούτω κάθε εξής.

Με άλλα λόγια η ανθρωπότητα επιβάλει αυτό το μοντέλο σκέψεις και τις ομάδες των ηλιθίων και όχι εμείς, ή μεμονωμένα ο άνθρωπος, άρα και εμείς φαντάζουμε σε κάποιους άλλους ηλίθιοι και ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους, οπότε δεν είναι αντικειμενικό αυτό;

Είναι η αλήθεια επειδή αντιπροσωπεύει τον κανόνα;

Ένα μοντέλο θα πει τον άσχημο ηλίθιο που δεν κάνει πλαστικές όπως αυτός, ή ένας που βρίσκει χρήματα και τα κρατάει θα θεωρήσει τον τίμιο ηλίθιο, ποιος όμως θα είναι ο ηλίθιος για την ανθρωπότητα και τους πολλούς;

Οι δύο που πέτυχαν γιατί πήγαν με τα ένστικτα και κατέκτησαν ή άλλοι δύο που ήταν ποιο λογικοί;

Είναι μεγάλο το θέμα όμως και πιστεύω ότι δεν μπορούμε μέσα από ένα γραπτό και μία άποψη της στιγμής να βάλουμε σε έναν άνθρωπο ταμπέλα και να σχηματίσουμε άποψη, δεν είναι δίκαιο αυτό, το Εσωτερικά είναι δημόσιο σάιτ και όχι πριβέ, ούτε μπορείς να το περιορίσεις, αλλά βέβαια μπορείς να εκφράζεις την άποψη σου γιαυτό.

Edited by - maria3 on 17/03/2014 18:31:16

17/03/2014, 19:28:30
Maria3,

quote:
Μπορεί να μου πει κάποιος επιστήμονας να μου δώσει τεκμηριωμένη άποψη με τύπους ή θεωρήματα ή εικόνες για αυτά που βίωσα και είδα;

Όχι.

quote:
Άρα ήμαστε άνθρωποι και αυτό που μας ενώνει είναι η διαφορετικότητα μας, μπορεί κάποιος που έχει επιστημονική γνώση να πει έναν ζωγράφο ή ποιητή ηλίθιο;

Όχι.

quote:
Μπορεί ένας άνθρωπος που διαβάζει και νομίζει ότι κατακτά το πνεύμα, χωρίς να έχει μπει καν στην σκέψη των συγγραφέων, φιλοσόφων κτλ, για να καταλάβει μέσα από την παρατήρηση του, πως αυτοί οι άνθρωποι παρήγαγαν πνεύμα και πως έγιναν προτωπόροι, να πει τον ημιμαθή ηλίθιο που δεν έχει διαβάσει ποτέ του ουσιαστικά αλλά ξέρει να σου τους κατονομάσει και αυτός και να σου πει τι έγραψαν και γιατί, γιατί έχει διαβάσει όλες τις πιθανές ερμηνείες, από άλλους ανθρώπους που ξεβρακώθηκαν και αναγνωρίστηκαν μετά συνήθως από τον θάνατο τους, από άλλους που έψαχναν να διαβάσουν κάτι διαφορετικό για να πάρουν γνώση;

Ή ένας πρωτοπόρος ιδεών να πει τους ποιο πάνω ηλίθιους επειδή δεν είναι προτωπόροι αλλά πήραν την γνώση άλλων;

Το επίπεδο του γνωστικού επιπέδου,δεν έχει, απαραίτητα, γραμμική σχέση με την αντιληπτική ικανότητα,ούτε με την έλλειψή της.

quote:

Όχι,αλλά είναι σαφώς ανώτερου επιπέδου διανόησης.

quote:
και πιστεύω ότι δεν μπορούμε μέσα από ένα γραπτό και μία άποψη της στιγμής να βάλουμε σε έναν άνθρωπο ταμπέλα και να σχηματίσουμε άποψη

Μέσα από ένα γραπτό,όχι.Από πληθώρα όμως,θεωρητικά ναι.Βέβαια ,το να βάζεις ταμπέλες είναι άκομψο ούτως ή άλλως.

quote:
αλλά βέβαια μπορείς να εκφράζεις την άποψη σου γιαυτό.

Και αυτό ακριβώς κάνουμε.Και ακολούθως κρινόμαστε από τους υπόλοιπους.

Οι άνθρωποι χωρίζονται σε διαφόρων ειδών κατηγορίες.
Το θέμα μου ως προς αυτό το σημείο,αφορά τον εξής διαχωρισμό:

1. Αυτούς που μπορούν και θέλουν να μάθουν

2. Αυτούς που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να μάθουν.

Οι περαιτέρω χαρακτηρισμοί όταν αποδίδονται, εμπεριέχουν και βαθμό εκνευρισμού.Είναι προφανές.

quote:
εγώ έχω ξεχωρίσει ανθρώπους στο forum όπου έχουν την δική τους άποψη και ο καθένας τον δικό τρόπου και με έχουν επηρεάσει κατά πολύ.

Κατάλαβες τώρα γιατί εσύ -κατά τη γνώμη μου,πάντα-ανήκεις στην 1η κατηγορία?

Διότι:
α. Κάνεις πρώτα από όλα την αυτοκριτική σου.
β. Απορροφάς γνώσεις και γνώμες
γ. Χρησιμοποιείς παράλληλα το δικό σου φίλτρο.

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά για τη συμμετοχή σου.
Την καλησπέρα μου.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

17/03/2014, 19:45:57
Κηφέα,

quote:
πριν προχωρήσουμε σε μια ανάλυση των ανθρωπίνων χαρακτήρων

Προφανώς το φαναρτζίδικο διαθέτει και καλίμπρα...

Προειδοποίηση:Θα υπάρξουν και αναγκαστικοί συνειρμοί από το θέμα του Νικόμαχου περί ανεγκέφαλων.

Πλάκα τέλος.Αναμένω την υποσχεθείσα ανάλυση, με ενδιαφέρον,ως συνήθως.

17/03/2014, 20:47:58
quote:
maria3
Με άλλα λόγια η ανθρωπότητα επιβάλει αυτό το μοντέλο σκέψεις και τις ομάδες των ηλιθίων και όχι εμείς, ή μεμονωμένα ο άνθρωπος, άρα και εμείς φαντάζουμε σε κάποιους άλλους ηλίθιοι και ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους, οπότε δεν είναι αντικειμενικό αυτό;

Ας το δούμε αναλυτικά maria3.

Με τον όρο ανθρωπότητα, εννοούμε το σύνολο των ανθρώπων που την απαρτίζουν.Σκεπτόμενα όντα δηλαδή.
Αρα, όταν η ανθρωπότητα, επιβάλει αυτό το μοντέλο σκέψης, αυτό σημαίνει ότι εμείς οι άνθρωποι, το επιβάλουμε, είτε εν συνόλω, είτε τμηματικώς.
Ακόμη και μονομερώς.Ενας άνθρωπος είναι δυνατόν να χαρακτηρίσει κάποιον άλλο, με το ανωτέρω μοντέλο σκέψης, αν έχει τα αναγκαία προσόντα.

για το δεύτερο σκέλος στο quote τώρα:

quote:
maria3
άρα και εμείς φαντάζουμε σε κάποιους άλλους ηλίθιοι και ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους,

Υπάρχει όμως μία διαφορά εδώ.
Αλλο το φαντάζουμε και άλλο το είμαστε.
Δηλαδή, ο ηλίθιος θεωρεί έναν εξυπνότερο ηλίθιο, όχι επειδή πραγματικά είναι, αλλά επειδή δεν έχει τα προσόντα να τον κρίνει.
Είναι...στόκος, πως να το πούμε?

Ο ηλίθιος έχει περιορισμένο ορίζοντα γεγονότων, ιδεών, συναισθημάτων, γνώσεων κ.λ.π.Η ηλιθιότητά του, δεν του επιτρέπει να αντιληφθεί οτιδήποτε, έξω από τους ορίζοντές του.
Επίσης δεν του επιτρέπει και να το γνωρίζει αυτό.Είναι κατά κάποιον τρόπο, ακαταλόγιστος σε σχέση με έναν έξυπνο.

Το κύριο θέμα μας, είναι ο διαχωρισμός των "τάξεων" όπως προλόγισε ο ΑΜΕΙΝΙΑΣ.
Αυτοί που έχουν, την μερική έστω ικανότητα, να αντιληφθούν ότι, "δεν πατάνε γερά" και ψάχνουν για στέρεο έδαφος και αυτοί που είναι εκ πεποιθήσεως και πέραν πάσης αμφιβολίας 'στάσιμοι" στον πνευματικό ρού.

Στο φόρουν συζητήσεων της κοινότητάς μας, δεν είμαστε σε θέση να έχουμε προσωπικές γνωριμίες με όποιον συνομιλούμε.Και όπως ήδη ελέχθει, απομένει ο γραπτός λόγος, ο οποίος μας οδηγεί σε συμπεράσματα κρίσης.
θεωρώ πως ο γραπτός λόγος, είναι περισσότερο ενδεικτικός από τον προφορικό, επειδή δίνει αρκετό χρόνο στον χρήστη, να νατανοήσει ότι διαβάζει και να απαντήσει αναλόγως.

Δεδομένου λοιπόν του χρονικού πλεονεκτήματος, του γραπτού λόγου έναντι του προφορικού, δεν μπορείς να αγνοήσεις την ηλιθιότητα που πηγάζει από αυτόν και είναι εμφανής σε πληθώρα αναρτήσεων, ώστε να κρίνεις επαρκώς μεν, αλλά όχι απολύτως, τον γράφοντα.

Δεν θα είχα καμία ένσταση, για την ηλιθιότητα, αν αυτή δεν επηρέαζε την κοινή μας ζωή, ώς ανθρωπότητα.
Αλλά...φεύ!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

18/03/2014, 00:39:29
quote:
@ΑΜΕΙΝΙΑΣ :

Κηφέα,

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
πριν προχωρήσουμε σε μια ανάλυση των ανθρωπίνων χαρακτήρων
--------------------------------------------------------------------------------

Προφανώς το φαναρτζίδικο διαθέτει και καλίμπρα...

Προειδοποίηση:Θα υπάρξουν και αναγκαστικοί συνειρμοί από το θέμα του Νικόμαχου περί ανεγκέφαλων.

Πλάκα τέλος.Αναμένω την υποσχεθείσα ανάλυση, με ενδιαφέρον,ως συνήθως.

Αμεινία

Μείνε ήσυχος .

Το φαναρτζίδικο διαθέτει αρκετά καλά εξοπλισμένες εργαλειοθήκες .

Θα μπορούσαμε (πράγματι) να παρομοιάσουμε τη γλώσσα με μια εργαλειοθήκη (δηλ. μ’ένα κιβώτιο εργαλείων) που περιέχει ένα σφυρί , ένα σκαρπέλο , σπίρτα , καρφιά , βίδες , κόλλα , καλίμπρες , φίλερ , παχύμετρο , . . . κλπ.

Δεν είναι η τύχη που συγκέντρωσε όλ’αυτά τα πράγματα μαζί , αλλά το γεγονός ότι παρά τις σημαντικές διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα σε τούτο και σ’εκείνο το εργαλείο , εντούτοις όλα ανήκουν στην ίδια οικογένεια τρόπων χρήσης , κι ας μην υπάρχει ίχνος συγγένειας ανάμεσα στην κόλλα και στο σκαρπέλο .

Πάντως σκέπτομαι να παρουσιάσω αύριο (δηλ. .... μάλλον ... σήμερα) αυτήν την ανάλυση .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

18/03/2014, 01:05:21
Εδώ χτυπήσαν οι καμπάνες.

Τον εχθρό τον έβλεπε όλο το χωριό. Όχι τώρα. Εδώ και πολύ καιρό. Το συζητούσανε στο καφενείο με ρακές και καφέδες στη χόβολη. Τον μουρμουράγαν στα χωράφια και τα μαγαζιά, αλλά κουβέντα δυνατή δεν ακουγόταν.

Σαν το μούλικο που το ξέρουν όλοι, κι όλοι νομίζουν που ο κερατάς δεν ξέρει. Κι αυτός όμως ξέρει, και είναι η μούγγα του η πιό αγαπησιάρικη από όλων των άλλων. Ζεις όμως, και με τους κερατάδες, και με τις μερακλούδες, και με τους ξενογαμητές. Στο χωριό δεν διαλέγεις. Μαθαίνεις.

Χωριό χωρίς παπά, αντέχει. Χωρίς τρελό θα γίνει γειτονιά. Γιατί η γειτονιά τον φέρνει βαριά τον τρελό. Τον στέλνει λοιπόν στις άλλες γειτονιές, που καμιά τους δεν είναι κανενός, παρά γενικά είναι κάπου αλλού.

Τρελοί και γνωστικοί εβλέπαν. Ένας, που ήτανε γερός στα χέρια, τράβηξε τα σχοινιά. Ξύπνησε ο παπάς, κρύφτηκε ο διάκονος, πήρανε τα γαιδούρια και πήγαν να ειδοποιήσουν τη Μητρόπολη. Μείνανε οι χριστιανοί στον αυλόγηρο της εκκλησίας, να κοιτάνε μια τις καμπάνες και μια τον ορίζοντα. Τί θα κάμωμεν τώρα, ωφού τι πάθαμε και ποιός ν’ αφήσει το χωριό, να πάει στα χωράφια, να ταίσει τα ζωντανά, να φέρει νερό απ’ τις πηγές.

Βγήκε ο αγροφύλακας, βγήκε ο γραμματικός, βγήκε κι ο δάσκαλος. Στο πρώτο σκαλί της εκκλησίας, με το μάτι λοξό στο καμπαναριό και το παλικάρι που βροντούσε τις καμπάνες.

Κι όλοι επερίμεναν τον κοινοτάρχη.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

18/03/2014, 01:33:02
Για τον ντελικανή που βρόντηξε τις καμπάνες:

http://www.youtube.com/watch?v=nzSjGLAVQpY

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

maria3Μέλος
18/03/2014, 09:27:52
Είπα σε έναν φίλο κάποιες σκέψεις μου και ήθελα να τις μεταφέρω.
Σαν παρατηρητής στην ζωή μου, χωρίς βέβαια να θεωρώ τον εαυτό μου παρατηρητικό, διαπίστωσα ότι μας επιβάλουν την τεχνητή γνώση και υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων.

1. Οι άνθρωποι που το αποδέχονται και λένε θα την πάρω και ας είναι τεχνητή.

2. Οι άνθρωποι που λένε είναι τεχνητή και δεν θέλω να δομήσω την νόηση μου πάνω σε αυτήν με ότι αυτό συνεπάγεται.

3. Οι άνθρωποι που δεν ξέρουν ούτε καν ότι υπάρχει και δεν το έχουν αντιληφθεί.

Εγώ μέχρι και πριν κάποιο καιρό ανήκα στην 2 κατηγορία συνειδητά, γιατί έβλεπα τους συνανθρώπους από παιδιά και κατόπιν στην πορεία πως διαμορφωνόταν από αυτό και παρατήρησα το εξής.

Υπήρχαν άνθρωποι που έβγαζαν μέσο όρον Άριστα και είκοσι και στις πανελλήνιες είχαν αποτύχει, η πλειοψηφία τους ονόμαζε παπαγάλους και ηλίθιους και υπήρχαν άνθρωποι που έβγαζαν μέσο όρο χαλαρά δέκα έξι, δέκα επτά και είχαν επιτύχει, η πλειοψηφία του ονόμαζε έξυπνους, οι δεύτεροι απλά δίναν βάσει περισσότερο στα μαθήματα των πανελληνίων οι πρώτοι, ήταν η τελειομανής που θέλανε τα πάντα σωστά και να απορροφήσουν τα πάντα, ίσως και η τελειομανία για το ακατόρθωτο.

Θα μου πείτε βέβαια υπήρχε και η άλλη κατηγορία που κατάφερνε και τα δύο χωρίς να χάσει το δρόμο της, αλλά ανήκαν στην κατηγορία των λίγων και των τυχερών.

Εμένα πάντα μου άρεσαν βέβαια οι τελευταίοι και φυσικό είναι, οι άνθρωποι πάντα ελκόμαστε από τους τυχερούς-χαρισματικούς.

Δεν βρήκα όμως τους τελευταίους πάντως πουθενά αυτό ήταν και το ιδανικό του παρατηρητή, άρα συνειδητοποίησα ότι την γνώση μας την επιβάλουν και την αγαπάμε στην πορεία, διαφορετικά, πραγματικά θα ανήκαμε στην τελευταία κατηγορία όλοι και δεν θα ήταν η ανύπαρκτη, της μη τεχνητής γνώσης.

Είπα σε ένα φίλο, ποτέ δεν ξέρεις αν ο άλλος πραγματικά αγάπησε την γνώση και την λάτρεψε και αν απλά το έκανε για το κύρος και ότι συνεπάγεται από αυτό.

Πως μπορούμε λοιπόν με τα μέσα που έχουμε ένα ιδιοφυή παιδί να μην το κάνουμε ηλίθιο και γιαυτό είπα ΝΙΚΟΜΑΧΕ ότι μας επιβάλουν αυτό το μοντέλο σκέψης, είτε στο σχολείο βλέποντας και θεωρώντας του καθηγητές ηλίθιους, είτε βλέποντας πάλι τα παιδιά να προσπαθούν για τα αυτονόητα χωρίς να κατανοούν, είτε βλέποντας τους γονείς να προσπαθούν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα και αυτοί μέσα από το χτίσιμο της νόησης των παιδιών τους.

Παιδί όμως συνειδητοποιημένο για το ότι θέλει να μάθει με τον δικό του τρόπο και να απορροφήσει γνώση όχι επειδή του την επέβαλαν τεχνητά δεν βρήκα.

Και δεν εννοώ όταν αρχίζει να πρώτο γράφει το παιδί και είναι χαρούμενο επειδή βλέπει τους γονείς του και θέλει και αυτό, αλλά το να είναι συνειδητοποιημένο το τι συνεπάγεται από αυτό.

Άρα πάμε στο σχολείο και χωρίς να μας εξηγήσουν το γιατί αρχίζουμε και μαθαίνουμε και συνειδητοποιούμε εμείς στα πορεία τα γιατί;

Το θέμα είναι υπάρχουν χαζά παιδιά και αν ναι πως αποδεικνύεται αυτό;

Αφού και χαζό να είναι ένα παιδί και να το βλέπεις θα χτίσει αυτήν νόηση τεχνητά και ο χαμένος θα είναι ο ιδιοφυής.

Και λέω ο ιδιοφυής γιατί αυτό το παιδί θα φαντάζεται την γνώση πέρα από τα ανθρώπινα κριτήρια και δεν θα μπορεί να την εκφράσει.

Άρα από εκεί πηγάζουν όλα και λέω ότι ανήκα στην δεύτερη κατηγορία γιατί πλέον είμαι σε κάποια ηλικία και δεν θα αποκτήσει αυτήν την ανεπίτρεπτη τεχνητή γνώση, αλλά την γνώση που είπε ο ΑΜΕΙΝΙΑΣ και βγάζοντας το α.

Και παραμένω στο:

β. Απορροφάς γνώσεις και γνώμες.

γ. Χρησιμοποιείς παράλληλα το δικό σου φίλτρο.

Απλά παρατηρώ ότι κόσμος τελικά έχει φτιαχτεί για του πολλούς και όχι για τους λίγους.

18/03/2014, 10:58:22
Επι σειρα ετων,στο εσωτερικα,ειχε μεταφερθει η διαδικτυακη διαμαχη αθεων και απολογητων στο μεγαλυτερο κομματι του.

Ολα τα μηνυματα ηταν απο αντιγραφες σελιδων και βιβλιων αθεων και απολογητων,με μια σειρα ανουσιων λεπτομερειων,οπου ομως εκαναν εντυπωση στον αδαη αναγνωστη,για τις δηθεν γνωσεις καποιων μελων,που στην ουσια οπως ειπαμε ηταν αντιγραφες.

Κανενας απο αυτους δεν ειχε προσωπικη γνωμη-γνωση που να προερχεται απο εστω μια στοιχειωδη ερευνα,ολα ηταν μασημενη τροφη.

Επειδη ομως το πολυ το κυρ ελεησον το βαριεται και ο παπας,καποια στιγμη και τα ιδια τα μελη βαρεθηκαν ,το ιδιο και οι αναγνωστες και αρχισαν σιγα-σιγα να αραιωνουν,ιδιως γιατι αυτη η στειρα αντιπαραθεση μεσω αντιγραφων,συνηθως κατεληγε σε ανταλαγη υβρεων.

Ετσι εφτασε το φορουμ σε σημειο,να γραφεις ενα μηνυμα και η απαντηση να ερχεται μετα απο μερες.....οποτε δεν ειχε ουσια.

Για μενα ενα φορουμ ανταλλαγης αποψεων,εχει ουσια οταν ο συνομιλητης με τον οποιο διαφωνεις,γραψει κατι το οποιο θα σε κανει να ψαξεις για να απαντησεις.Αυτο ειναι το μεγαλο κερδος του καθενος,γιατι με το ψαξιμο διευρηνεις τις γνωσεις σου.Αρκει αυτο να γινει με προσωπικη ερευνα,π.χ σε αρχαια κειμενα-λεξικα κ.τ.λ και οχι με ενα απλο κοπι πειστ.

18/03/2014, 20:01:31
Μπορούμε να απαριθμήσουμε τις βασικές τάσεις του ανθρώπινου χαρακτήρα σε μια πολύ γενική ταξινόμηση :

1) Θετικά ένστικτα : Λήψη τροφής, μαχητικότητα, εγρήγορση – δράση, κοινωνικότητα, αναπαραγωγή, πατρότητα – μητρότητα .

2) Αρνητικά ένστικτα : Αποφυγή , φυγή , ύπνος , μόνωση , άρνηση .

3) Θετικές συνήθειες : Θηρευτικό, αρπακτικό, σωρευτικό, κτητικό, προσπέλαση, περιέργεια, επιδεξιότητα, εξουσιασμός – κυριαρχία, παιχνίδι, ομιλητικότητα, τάση επίδειξης, μίμηση, πόθος επιδοκιμασίας, ερωτοτροπία – αναζήτηση συντρόφου .

4) Αρνητικές συνήθειες : Υποχώρηση, δισταγμός, περίσκεψη, υποταγή, ανάπαυση, εχεμύθεια, μυστικότητα, αιδημοσύνη .

5) Θετικά συναισθήματα : Πείνα, σκληρότητα, απληστία, οργή, απορία, υπερηφάνεια, ευθυμία, κοινωνική ευχαρίστηση, σεξουαλική επιθυμία, πατρική – μητρική αγάπη .

6) Αρνητικά συναισθήματα : Αποστροφή, φόβος, αμφιβολία, ταπεινοφροσύνη, κόπωση, συστολή, ντροπή, σεμνότητα .

ΥΓ.: Σε επόμενο μήνυμά μου, θα προσπαθήσω να αιτιολογήσω (με λίγα λόγια) , αυτή μου την υποκειμενική ταξινόμηση .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά